Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-01-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δραματικές οι εξελίξεις στην Αίγυπτο
  • [02] Νέες κινητοποιήσεις στις συγκοινωνίες
  • [03] Μεταναστευτικό: Αντιπαραθέσεις σε νέο τοπίο
  • [04] Γ. Μανιάτης: Νέο πρόγραμμα «Χτίζοντας το μέλλον»
  • [05] Φ. Κουβέλης: η πολιτική να επιστρέφει στους πολίτες
  • [06] Ευάγγελος Βενιζέλος: Οι ακρίτες να νοιώθουν ασφαλείς
  • [07] Σοβαρά προβλήματα από τη χθεσινή κακοκαιρία
  • [08] Στη Ρόδο σήμερα ο διοικητής του ΙΚΑ
  • [09] Θα αναστείλει τη λειτουργία του το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αν δεν δοθεί λύση στους συμβασιούχους διδάσκοντες
  • [10] Ο Δήμαρχος ζήτησε τα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα

    [01] Δραματικές οι εξελίξεις στην Αίγυπτο

    Σαββατο, 29 01 2011 18:17

    Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στην Αίγυπτο, για 5η ημέρα, όπου συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις αντικυβερνητικών διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας. Δεκάδες είναι οι νεκροί από τις συγκρούσεις, τα διεθνή πρακτορεία μάλιστα κάνουν λόγο για τουλάχιστον 95, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 2.000. Νωρίτερα περίπου 1000 διαδηλωτές επιχείρησαν να καταλάβουν το υπουργείο Εσωτερικών και η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον τους, σκοτώνοντας τρεις διαδηλωτές. Νέος πρωθυπουργός της χώρας, στη θέση του Αχμάντ Ναζίφ, ορκίστηκε, μετά από διάταγμα του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, ο έως τώρα υπουργός Αεροπορίας στρατηγός Αχμάντ Ναζίφ, ο οποίος θα σχηματίσει νέα κυβέρνηση. Νωρίτερα, αντιπρόεδρος της χώρας ορκίσθηκε ο Ομαρ Σουλεϊμάν, έως τώρα επί κεφαλής των μυστικών υπηρεσιών και συνεργάτης του Μουμπάρακ. Από την πλευρά της, η Μουσουλμανική Αδελφότητα, το μεγαλύτερο κίνημα αντιπολίτευσης, επανέλαβε την υποστήριξή της "σε μία ειρηνική εξέγερση" και ζήτησε το διορισμό "μεταβατικής κυβέρνησης χωρίς τη συμμετοχή του κυβερνώντος κόμματος.

    Μάχες ξέσπασαν μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και κρατουμένων που επιχείρησαν να δραπετεύσουν από τη φυλακή Αμππου Ζααμπάλ βορείως του Καίρου, έγινε γνωστό από πηγές ασφαλείας.

    Κανείς από τους κρατούμενους δεν κατάφερε να δραπετεύσει αλλά οκτώ εξ αυτών σκοτώθηκαν και 123 τραυματίστηκαν στις μάχες με τις αστυνομικές δυνάμεις, ανέεφεραν οι ίδιες πηγές.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο, όλοι οι Έλληνες στην Αίγυπτο είναι καλά στην υγεία τους και οι περισσότεροι τουρίστες έχουν ήδη επιστρέψει στην Αθήνα. Ακόμη, η ελληνική πρεσβεία έχει ζητήσει από την αιγυπτιακή αστυνομία τη διαφύλαξη των ελληνικών ιδρυμάτων σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια.

    Ωστόσο, οι οικογένειες των μελών των ισραηλινών διπλωματών στο Κάιρο και περίπου 40 πολίτες του Ισρασήλ αναχώρησαν από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα με ειδική αεροπορική πτήση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Αίγυπτο παρέμεινε στο Κάιρο.

    Η αστυνομία σκότωσε τουλάχιστον 3 διαδηλωτές στο Κάιρο όταν χιλιάδες άνθρωποι προσπάθησαν να εισβάλλουν στο υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα.

    Οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμες χρησιμοποίησαν άρματα μάχης και πυροβόλησαν στο αέρα προσπαθώντας να απωθήσουν εκατοντάδες διαδηλωτές που προσπαθούσαν να εισβάλλουν σε κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας σε ένα προάστιο του Καΐρου, όπως δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

    Οι διαδηλωτές, που προσπαθούσαν χρησιμοποιώντας μαδέρια να εισβάλλουν στο κτίριο που τυπώνει χρήματα, τράπηκαν σε φυγή μόλις είδαν τα άρματα μάχης να πλησιάζουν και άκουσαν τους πυροβολισμούς.

    Το μεσημέρι του Σαββάτου παραιτήθηκε η κυβέρνηση, ενώ ο Ομαρ Σουλεϊμάν, επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών και συνεργάτης του Μουμπάρακ, ορκίστηκε αντιπρόεδρος της χώρας, μία θέση που δημιουργείται πρώτη φορά από το 1981.

    Με την απόφαση αυτή ο Μουμπάρακ προσπαθεί να κατευνάσει την οργή του πλήθους που συνεχίζει να διαδηλώνει στο κέντρο του Καΐρου καθώς απ' ότι φαίνεται ο Σουλεϊμάν είναι αποδεκτός από τον κόσμο και από τον στρατό καθώς από εκεί προέρχεται αλλά και ενδεχομένως και από την διεθνή κοινότητα καθώς ήταν ο επίσημος εκπρόσωπος της Αιγύπτου στις διαπραγματεύσεις Ισραηλινών και παλαιστινίων εκ μέρους της Αιγύπτου τα τελευταία χρόνια.

    Δυο ακόμα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ότι ο Σουλεϊμάν είναι από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του Μουμπάρακ και είναι σημαντικό για τον εκάστοτε πρόεδρο στην Αίγυπτο να μπορεί να ορίζει εκείνος την ενδεχόμενη διάδοχη κατάσταση και αυτό το προνόμιο δεν θέλει να το χάσει ο Μουμπάρακ οποιαδήποτε και εάν είναι οι εξελίξεις το προσεχές διάστημα.

    Χιλιάδες αιγύπτιοι διαδηλωτές παραμένουν στους δρόμους αψηφώντας την παρουσία του στρατού και την απαγόρευση της κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί. Δεκάδες μαγαζιά λεηλατήθηκαν σε συνοικίες του Καΐρου, ενώ ο επικεφαλής του αιγυπτιακού Συμβουλίου Αρχαιοτήτων δήλωσε ότι λεηλατήθηκε το Αιγυπτιακό Μουσείο με αποτέλεσμα να καταστραφούν δύο μούμιες.

    Αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις και βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν εκτός απο το Κάιρο και στις πόλεις Ράφα, Ισμαηλία και Αλεξάνδρεια.

    Ενα κατάστημα της γαλλική αλυσίδας σουπερμάρκετ Carrefour λεηλατήθηκε, ενώ όπως δήλωσε ο επικεφαλής του αιγυπτιακού Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων (CSA) Ζάχι Χαουάς λεηλατήθηκε και το Αιγυπτιακό Μουσείο με αποτέλεσμα να καταστραφούν δύο μούμιες.

    Το μουσείο βρίσκεται δίπλα στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, τα οποία πυρπόλησαν νωρίτερα διαδηλωτές.

    Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος της Αιγύπτου και πλούσιος επιχειρηματίας, ο Αχμεντ Εζ, τον οποίο πολλοί θεωρούν πιλώνα του διεφθαρμένου καθεστώτος, υπέβαλε την παραίτησή του από το Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

    Πηγές: Al Jazeera, ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC, REUTERS

    Σχετική είδηση: Αίγυπτος: Στη δίνη πολιτικής κρίσης

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 58604

    [02] Νέες κινητοποιήσεις στις συγκοινωνίες

    Σαββατο, 29 01 2011 13:12

    Με κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ξεκινάει η νέα εβδομάδα, καθώς τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο μετρό και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, πραγματοποιούν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση. Αιχμή της κινητοποίησης, είναι η διαμαρτυρία για το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των Αστικών Συγκοινωνιών, που κατατέθηκε ήδη στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

    Oι ηλεκτροδηγοί στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, υλοποιώντας παλαιότερη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, εξήγγειλαν 24ωρη απεργία για την προσεχή Δευτέρα, γεγονός που σημαίνει ότι τα δύο αυτά δημοφιλή μέσα σταθερής τροχιάς που καθημερινά εξυπηρετούν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες, θα μείνουν ακινητοποιημένα.

    Αν στην απεργία αυτή προστεθεί και η 5ωρη στάση εργασίας, 11 το πρωί με 4 το απόγευμα, που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία, προκειμένου να πάρουν μέρος στη γενική συνέλευση, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο, καθώς οι άλλες εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν είναι τα τρόλεϊ, το τραμ και ο προαστιακός, αλλά και σε αυτά οι εργαζόμενοι δεν αποκλείεται να αποφασίσουν κινητοποιήσεις.

    Οι ηλεκτροδηγοί του ΗΣΑΠ και του Μετρό, θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα νέα Γενική Συνέλευση, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση και να αποφασίσουν αν θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Η εισήγηση του σωματείου είναι να πραγματοποιηθεί 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη και την Τετάρτη 1 και 2 Φεβρουαρίου.

    Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στα δύο αυτά συγκεκριμένα μέσα κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα και πως ο πολυδιαφημιζόμενος διάλογος περιορίσθηκε σε δύο συναντήσεις χωρίς καμία από τις προτάσεις των εργαζομένων να έχει ενσωματωθεί στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε. Επίσης εκτιμούν ότι αν το σχέδιο νόμου ψηφισθεί ως έχει τότε το παρεχόμενο συγκοινωνιακό έργο θα είναι χειρότερο από το σημερινό, θα κοστίζει πολύ ακριβότερα στο επιβατικό κοινό και θα καταστρέψει ακόμα και τον σκληρό πυρήνα των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

    Υπενθυμίζεται ότι ισχύουν από την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου οι νέες τιμές στα εισιτήρια και τις κάρτες των αστικών συγκοινωνιών. Το απλό εισιτήριο θα κοστίζει 1,20 για διαδρομή με λεωφορείο, ή τρόλλεϊ, ή τραμ και το ενιαίο για διαδρομή με όλα τα μέσα, θα κοστίζει 1,40.

    Επίσης από αύριο Κυριακή, καταργούνται αρκετά δρομολόγια του ΟΣΕ στην Πελοπόννησο.

    Πηγές: NET, NET 105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58601

    [03] Μεταναστευτικό: Αντιπαραθέσεις σε νέο τοπίο

    Σαββατο, 29 01 2011 12:27

    Με το θέμα των μεταναστών να συνεχίζει να βρίσκεται στην επικαιρότητα, σε διαφορετικό σκηνικό, μετά τη μεταφορά τους σε κτήριο στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ηπείρου και την αποκλιμάκωση της έντασης, η αντιπαράθεση των πολιτικών κομμάτων συνεχίζεται, τόσο για τη μέχρι τώρα εξέλιξη των γεγονότων, όσο και για τις προοπτικές που διαμορφώνονται. Οι απεργοί πείνας έχουν περάσει στην πέμπτη ημέρα της κινητοποίησής τους. Πανεπιστημιακό άσυλο και μεταναστευτική πολιτική, αποτελούν το δίπτυχο στο οποίο αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες και κατατίθενται προτάσεις.

    Από την πλευρά της η κυβέρνηση τονίζει ότι η θέση της παραμένει σταθερή και αταλάντευτη για κοινωνική ένταξη των νομίμων μεταναστών, αλλά και στην απόρριψη κάθε μεμονωμένης ή μαζικής νομιμοποίησής τους. Επιπλέον επανέλαβε ότι θα κινηθούν οι διαδικασίες για την απόδοση ευθυνών σε όσους συμμετείχαν στην κατάληψη της Νομικής. Επίσης η κυβέρνηση χαρακτηρίζει επαρκές το ισχύον καθεστώς

    Τροπολογία για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου κατέθεσε στη Βουλή η ΝΔ, αλλά και ο ΛΑΟΣ, που τονίζει ότι «ο συμβιβασμός της κυβέρνησης δεν εξαλείφει όσες παρανομίες διαπράχθηκαν», ενώ το ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών. Για υποκρισία στο θέμα των μεταναστών έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στη ΝΕΤ, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, τόνισε πως η έννοια του ασύλου μπορεί να ισχύει πλέον μόνο για ιστορικούς λόγους, ενώ εκτίμησε πως «η χώρα δεν αντέχει άλλους μετανάστες».

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58595

    [04] Γ. Μανιάτης: Νέο πρόγραμμα «Χτίζοντας το μέλλον»

    Σαββατο, 29 01 2011 15:16

    Την αναγγελία ότι μετά από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' Οίκον», που ξεκινά από την ερχόμενη Τρίτη, έρχεται τον Απρίλιο το νέο πρόγραμμα «Χτίζοντας το μέλλον» του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που θα εξασφαλίζει εκπτώσεις 25 - 30 % στις τιμές υλικών και εργασιών για την ενεργειακή θωράκιση των κτιρίων, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης από το βήμα του συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

    Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, οι συνέπειες των δύο προγραμμάτων, θα είναι εξοικονόμηση πόρων από τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης ύψους εννέα δισεκατομμυρίων ευρώ την επόμενη δεκαετία ενώ με το «Εξοικονομώ κατ' Οίκον» αναμένονται επενδύσεις 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ και 15.000 νέες θέσεις εργασίας στο χώρο της οικοδομής. Αναφερόμενος στο θέμα της υπερβολικής γραφειοκρατίας (17 δικαιολογητικά απαιτούνται για πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης) στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' Οίκον», που έθιξε η ΠΟΜΙΔΑ, ο κ. Μανιάτης δήλωσε ανοιχτός σε διορθωτικές κινήσεις.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς, τόνισε ότι: «Σύντομα το δημόσιο θα αναγκαστεί να αρχίσει μαζικούς πλειστηριασμούς ακινήτων όσων έχουν απρόσοδες περιουσίες, όπου τα «κοράκια» θα ενεδρεύουν. Έτσι σε λίγο τα ακίνητα θα αρχίσουν να περνούν στα χέρια όσων έχουν χρήματα και μπορούν να αντέξουν την εξοντωτική φορολογία, ή τη δημιουργία εταιρειών».

    Τα αιτήματα που θέτει η ΠΟΜΙΔΑ, είναι η θέσπιση δικαιώματος μονομερούς εκχώρησης ακινήτου στο δημόσιο σε περίπτωση αδυναμίας εξόφλησης φόρων, θέσπιση δικαιώματος του φορολογούμενου που βρίσκεται σε αδυναμία πληρωμής, να εξοφλεί τις οφειλές του από κεφάλαιο ή εισόδημα ακινήτων, με μονομερή «εκχώρηση ακινήτου» προς το δημόσιο, στην τιμή της εκτίμησης του από το ΚΕΠΥΟ. Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά επίσης να καταργηθεί η εξαίρεση των ιδιοκτητών που υπόκεινται σε ΦΑΠ από την περαίωση ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58603

    [05] Φ. Κουβέλης: η πολιτική να επιστρέφει στους πολίτες

    Σαββατο, 29 01 2011 14:58

    Τα εγκαίνια των νέων της γραφείων, στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησε η «Δημοκρατική Αριστερά», υπό την παρουσία του προέδρου της Φώτη Κουβέλη. Παράλληλα έγινε και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

    Μεταξύ των παρευρισκομένων, ήταν ο Λεωνίδας Κύρκος, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, φίλοι και στελέχη του κόμματος. Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε στην επτάμηνη πορεία του κόμματος και επεσήμανε ότι ο καταγγελτικός λόγος του θα συνοδεύεται πάντα από εναλλακτικές προτάσεις, ενώ όπως τόνισε, το ζητούμενο είναι η πολιτική να επιστρέφει στους πολίτες.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58602

    [06] Ευάγγελος Βενιζέλος: Οι ακρίτες να νοιώθουν ασφαλείς

    Σαββατο, 29 01 2011 13:04

    Μήνυμα ειρήνης και σταθερότητας έστειλε προς την γείτονα χώρα από τη Ρόδο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, υπό την προϋπόθεση όμως η Τουρκία να σέβεται τα υφιστάμενα σύνορα, το διεθνές δίκαιο, τις σχέσεις καλής γειτονίας και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Ταυτόχρονα δήλωσε ότι οι ακρίτες θα πρέπει να νοιώθουν ασφαλείς. « Όλοι οι Δωδεκανήσιοι, όλοι οι νησιώτες Έλληνες, όλοι οι κάτοικοι των παραμεθορίων περιοχών νοιώθουν και είναι ασφαλείς. Δεν πρέπει να έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58600

    [07] Σοβαρά προβλήματα από τη χθεσινή κακοκαιρία

    Σαββατο, 29 01 2011 13:01

    Τις πληγές του μετράει σήμερα το νησί της Ρόδου, χτυπημένο από μια πρωτοφανή σε ένταση και χρονική διάρκεια καταιγίδα. Κυριολεκτικά βούλιαξαν οι περιοχές από Φαληράκι μέχρι Αρχάγγελο και Λάρδο, εξαιτίας της συνεχούς βροχόπτωσης και του πρωτοφανούς όγκου νερού. Η κατάσταση άρχισε να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις μετά τις 5 το απόγευμα με τα πρώτα σπίτια να πλημμυρίζουν

    , τους δρόμους κυρίως στην περιοχή Αφάντου να κλείνουν και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου να δέχεται τις πρώτες αγωνιώδεις κλήσεις για απεγκλωβισμό συμπολιτών μας από αυτοκίνητα και κατοικίες. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε πάνω από 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα, ενώ διέσωσε δώδεκα οδηγούς, τα αυτοκίνητα των οποίων παρασύρθηκαν από τα νερά, κυρίως κοντά σε χειμάρρους. Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε και πολύωρες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος κυρίως στην περιοχή Κοσκινού. Στην περιοχή του λιμανιού δεν καταγράφηκαν σοβαρές ζημιές, με τα δρομολόγια των πλοίων να εκτελούνται σήμερα κανονικά. Ήδη ξεκίνησαν όλες οι διαδικασίες για να κηρυχθεί η Ρόδος πλημμυρόπληκτη περιοχή, έτσι ώστε να χορηγηθούν οι απαιτούμενες αποζημιώσεις στους πληγέντες. Παράλληλα ορίζονται τρεις επιτροπές για να καταγράψουν τις ζημιές. Η πρώτη αφορά τις ζημιές που υπέστησαν σπίτια και οικοσυσκευές, η δεύτερη αφορά τις ζημιές σε επιχειρήσεις και η τρίτη επιτροπή θα καταγράψει τις ζημιές στα έργα υποδομής. Έντονα καιρικά φαινόμενα επικράτησαν χθες και στην Κω με σφοδρή βροχή και χαλαζόπτωση. Σπίτια και επιχειρήσεις κυρίως στην πόλη της Κω και στην Καρδάμαινα πλημμύρισαν μέσα σε ένα δεκάλεπτο, ενώ ξεχείλισαν οι ποταμοί, ξηλώθηκαν δέντρα και διακόπηκε η ηλεκτροδότηση.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58599

    [08] Στη Ρόδο σήμερα ο διοικητής του ΙΚΑ

    Σαββατο, 29 01 2011 13:00

    Την έναρξη των διαδικασιών για την κατασκευή νέου κτιρίου του ΙΚΑ στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, σηματοδοτεί η σημερινή παρουσία στη Ρόδο του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου. Το ακίνητο έχει ήδη παραχωρηθεί στο ΙΚΑ από το υπουργείο Υγείας, μετά τη δέσμευση που ανέλαβε όταν επισκέφθηκε τη Ρόδο ο πρώην υπουργός Εργασίας και νυν υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

    Ο κ. Σπυρόπουλος θα επισκεφθεί το ακίνητο στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, το κτίριο που στεγάζεται το ΙΚΑ και το ιδιόκτητο κτίριό του στην πλατεία Φώκιαλη, ενώ θα συμμετάσχει σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί για το ζήτημα της κατασκευής του νέου κτιρίου.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58598

    [09] Θα αναστείλει τη λειτουργία του το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αν δεν δοθεί λύση στους συμβασιούχους διδάσκοντες

    Σαββατο, 29 01 2011 12:58

    Θα αναστείλει τη λειτουργία του το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, εφόσον οι αρμόδιοι του υπουργείου Παιδείας δεν ικανοποιήσουν τα αιτήματα για τους συμβασιούχους διδάσκοντες. Αυτό αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου στη συνεδρίαση της υπό την πίεση των προβλημάτων που υπάρχουν. Το υπουργείο αποφάσισε να μειώσει τις συμβάσεις για τους διδάσκοντες από 108 σε 91.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58597

    [10] Ο Δήμαρχος ζήτησε τα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα

    Σαββατο, 29 01 2011 12:56

    Την αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων στο νησί της Ρόδου από τον Δήμο, έθεσε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο ο δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς κατά τη σύσκεψη που έγινε χθες στη Μεραρχία.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58596


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 29 January 2011 - 17:57:09 UTC