Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-02-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι αγρότες
  • [02] Στην Αθήνα τη Δευτέρα η τρόικα

    [01] Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι αγρότες

    Κυριακη, 06 02 2011 10:50

    Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν από τη Δευτέρα, οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα, απειλώντας με μπλόκα τελωνεία και εθνικούς δρόμους. Οι εκπρόσωποι των αγροτών χαρακτηρίζουν ανεπαρκείς τις απαντήσεις του υπουργείου στα θέματα των αποζημιώσεων, του ΦΠΑ και της τιμής του πετρελαίου. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, χαρακτήρισε αδιανόητο να επαναληφθούν οι περσινές σκηνές, με το κλείσιμο των ελληνοβουλγαρικών συνόρων ενώ χαρακτήρισε άδικες και άκαιρες τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες των αγροτών κάλεσε την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατίας.

    Γενικές συνελεύσεις θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή

    Τις μηχανές των τρακτέρ τους «ζεσταίνουν» οι αγρότες στη βόρεια Ελλάδα. Σήμερα θα κάνουν γενικές συνελεύσεις προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες τους.

    Μετά τη συνάντηση που είχαν με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, δήλωσαν ότι δεν υπήρξε κανένα σημείο επαφής για τα αιτήματά τους.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μιλώντας με αγρότες στην Πέλλα, διαβεβαίωσε ότι η γεωργία μπορεί να αποτελέσει κλειδί για την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση και γι αυτό - τόνισε - πρέπει να στηριχθεί.

    Όπως επεσήμανε, πήρε από τον Πρωθυπουργό την εντολή να καταστήσει και πάλι τον πρωτογενή τομέα, μοχλό ανάπτυξης της χώρας.

    Με αυτό το στόχο, πρόσθεσε, θα προχωρήσει το ξεκαθάρισμα των συνεταιρισμών και η δημιουργία μητρώου εμπόρων αγροτικών προϊόντων.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 59059

    [02] Στην Αθήνα τη Δευτέρα η τρόικα

    Κυριακη, 06 02 2011 11:34

    Στην Αθήνα, για να ετοιμάσουν την έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, εν όψει της εκταμίευσης, το Μάρτιο, της 4ης δόσης του δανείου, ύψους 15 δισ. ευρώ, θα βρίσκονται από τη Δευτέρα, οι επικεφαλής της τρόικας.«Έχουν δρομολογηθεί όλα όσα προβλέπονται στη συμφωνία και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην εκταμίευση της τέταρτης δόσης, τον Μάρτιο, διαβεβαίωσε μιλώντας στη ΝΕΤ, ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης.

    Κανένα πρόβλημα στην εκταμίευση της 4ης δόσης

    Ο κ. Σαχινίδης, σημείωσε ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει κινδυνολογία κάθε φορά που έρχεται η τρόικα και υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής λέγοντας πως την εθνική κυριαρχία την υπονομεύει το υπέρογκο χρέος και όχι το Μνημόνιο, και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι « αυτή η κυβέρνηση δεν θα περάσει στην νέα γενιά ένα χρέος 400 δις ευρώ »

    Τόνισε ακόμα πως ήρθε η ώρα για μία ειλικρινή συζήτηση για την Οικονομία και γνωστοποίησε πως θα κληθούν όλα τα κόμματα και οι κοινωνικοί εταίροι στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους και θα τους δοθούν όλα τα οικονομικά στοιχεία προκειμένου να καταθέσουν τις συγκεκριμένες προτάσεις τους.

    Σχετικά με τα φαινόμενα φοροδιαφυγής στη χώρα μας, ξεκαθάρισε ότι θα πάψουν να υφίστανται καθώς θα αποδοθεί φορολογική δικαιοσύνη.

    Η πολιτική βούληση, σημείωσε, είναι να πληρώσουν αυτοί που παραβαίνουν το νόμο.

    Συνάντηση με την υπουργό Εργασίας

    Τη Δευτέρα, οι επικεφαλής της τρόικας θα έχουν συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ των οποίων και η υπουργός Εργασίας, η οποία διαβεβαιώνει μέσω του Έθνους ότι δεν έχει τεθεί ζήτημα 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

    Παράλληλα, τονίζει πως η γνώμη των δανειστών μας είναι σεβαστή και χρήσιμη, αλλά δεν υποκαθιστά την κυβέρνηση, καθώς σε μια Δημοκρατία η κυβέρνηση είναι εκείνη που νομοθετεί και παράγει πολιτικές.

    Αναφερόμενη στις επικουρικές συντάξεις, η κα. Κατσέλη υπογραμμίζει ότι εφόσον οι μελέτες δείξουν ότι απαιτούνται παρεμβάσεις για να διασφαλιστεί σύνταξη για όλους τους ασφαλισμένους και βιωσιμότητα για τα ταμεία, θα γίνουν οι ανάλογες ρυθμίσεις που θα αφορούν όσους θα βγουν στη σύνταξη μετά το 2015.

    Στο μεταξύ, τη διαβεβαίωση ότι δεν πρέπει να υπάρχει φόβος και κινδυνολογία για τη συζήτηση σχετικά με την κοινή οικονομική πολιτική στην Ε.Ε. η οποία ξεκίνησε στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στη ΝΕΤ, τονίζοντας ότι η Ελλάδα εφαρμόζει ήδη τα δύσκολα.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 59060


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 6 February 2011 - 10:35:11 UTC