Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-02-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χειρόφρενo σε όλα τα ΜΜΜ
  • [02] Απλήρωτοι από το 2008 οι εκπαιδευτικοί των ΙΕΚ στη Δυτική Μακεδονία
  • [03] Μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου θα απέχουν οι δικηγόροι από τα καθήκοντά τους
  • [04] Χ. Κλίντον: Σχέδιο των ΗΠΑ για ανοιχτό και ασφαλές Ιντερνετ
  • [05] Στηρίζουν οι ΗΠΑ τις διαδηλώσεις στο Ιράν
  • [06] Ο Ασάνζ καταγγέλλει παρέμβαση των ΗΠΑ στο Twitter

    [01] Χειρόφρενo σε όλα τα ΜΜΜ

    Τριτη, 15 02 2011 09:04

    Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται στο Λεκανοπέδιο λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν το μετρό, ο ηλεκτρικός, τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ, με αφορμή την ψήφιση, στη Βουλή, του επίμαχου νομοσχεδίου. Λόγω της απεργίας, δεν ισχύει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

    Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν πορεία προς την Βουλή στις τέσσερις το απόγευμα.

    Η ψήφισή του νομοσχεδίου αναμένεται αργά το βράδυ, ενώ σε τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής προέβη ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας.

    Προβλέπουν δωρεάν μεταφορά των ατόμων με ειδικές ανάγκες, μείωση των μετατάξεων στον ΗΣΑΠ και στον ΟΑΣΑ και εξαίρεση από τις μετατάξεις των μηχανοδηγών.

    Πηγή: ΝΕΤ FM Είδηση: 59804

    [02] Απλήρωτοι από το 2008 οι εκπαιδευτικοί των ΙΕΚ στη Δυτική Μακεδονία

    Τριτη, 15 02 2011 09:53

    Την σχετική έγκριση παρέδρου, αναμένουν οι εκπαιδευτικοί των ΙΕΚ και στην Δυτική Μακεδονία, για την πληρωμή δεδουλευμένων τους, από το 2008.

    Αυτό τόνισε, μιλώντας στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτ. Μακεδονίας, ο Διευθυντής του ΙΕΚ Κοζάνης Περικλής Σανόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «Ο Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που υπάγονται τα Ι.Ε.Κ καταργήθηκε από τα τέλη του περασμένου έτους και προσωρινά τα ΙΕΚ υπάγονται στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, ενώ προοπτικά θα περάσουν στην αρμοδιότητα των αιρετών Περιφερειών». Το συνολικό ποσό που οφείλεται από το 2008 στους εκπαιδευτικούς των ΙΕΚ πανελλαδικά, ανέρχεται στα 58 εκατομμύρια ευρώ.

    ΕΡΑ Κοζάνης: Σύνταξη Αντώνης Μαυρίδης Είδηση: 59824

    [03] Μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου θα απέχουν οι δικηγόροι από τα καθήκοντά τους

    Τριτη, 15 02 2011 09:51

    Μέχρι τις Φεβρουαρίου θα απέχουν οι δικηγόροι της χώρας από τα καθήκοντά τους, σύμφωνα με απόφαση της ολομέλειας των προέδρων που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα.Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Ροδόπης Γιώργος Κυμπαρίδης, την προσεχή Τετάρτη οι δικηγόροι θα προβούν σε συμβολική κατάληψη των Δικαστηρίων, ημέρα που θα ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφιση του νομοσχεδίου για το άνοιγμα του επαγγέλματος των Δικηγόρων.«

    Δεν θα γίνει πιο φθηνή, αντίθετα θα ακριβύνει περαιτέρω η παροχή των υπηρεσιών των δικηγόρων, καθώς θα σπεύσουν τα μεγάλα τραστ και οι μεγάλες Τράπεζες», υπογράμμισε ο κ. Κυμπαρίδης.Επι πλέον ερωτηθείς για τις παραστάσεις των δικηγόρων σε θέματα διαφόρων συναλλαγών, λ.χ. αγοραπωλησιών, τόνισε ότι αυτό γίνεται για την ασφάλεια των συναλλαγών και ότι σίγουρα η συμμετοχή του δικηγόρου στην προεργασία θα πρέπει να γίνει πιο ουσιαστική.Τέλος ο κ. Κυμπαρίδης στηλίτευσε το γεγονός ότι παρ' ότι στο συλλαλητήριο των δικηγόρων της χώρας, διαμαρτυρήθηκαν δικηγόροι τον αριθμό 3.500 χιλιάδες, κανένα από τα Κεντρικά ΜΜΕ δεν είπε λέξη για την διαμαρτυρία.«Σκεφτόμαστε να διαμαρτυρηθούμε στην ΕΣΗΕΑ και μάλιστα να δώσουμε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Κυμπαρίδης.

    Συντάκτρια: Βασιλική Μαχαίρα. Είδηση: 59822

    [04] Χ. Κλίντον: Σχέδιο των ΗΠΑ για ανοιχτό και ασφαλές Ιντερνετ

    Τριτη, 15 02 2011 11:41

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, θα ανακοινώσει σήμερα τα σχέδια των ΗΠΑ για περισσότερη ελευθερία στο Ιντερνετ σε παγκόσμιο επίπεδο, επικαλούμενη ως παράδειγμα του πως οι νέες τεχνολογίες μπορούν να προκαλέσουν πολιτικές αλλαγές, το γεγονός ότι οι διαμαρτυρίες στην Αίγυπτο και το Ιράν οργανώθηκαν μέσω του Διαδικτύου. Κατά την δεύτερη σημαντική ομιλία της για την πολιτική στο Ιντερνετ, η Κλίντον θα υπογραμμίσει τη δέσμευση των Αμερικανών για ένα ελεύθερο, "ανοιχτό" και ασφαλές Ιντερνετ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δίνοντας στη δημοσιότητα αποσπάσματα από την ομιλία της.

    "Υπάρχει ένας διάλογος σε εξέλιξη σε κάποιους κύκλους για το αν το Ιντερνετ είναι μία δύναμη απελευθέρωσης ή καταπίεσης. Αλλά όπως μας έδειξαν τα γεγονότα στο Ιράν, στην Αίγυπτο και αλλού, αυτός ο διάλογος είναι ουσιαστικά εκτός θέματος", αναφέρει απόσπασμα της ομιλίας της.

    "Αυτό που μετράει είναι τι κάνουν στο Ιντερνετ αυτοί που συνδέονται και ποιές αξίες πρέπει να μας καθοδηγούν καθώς συναντιόμαστε στον κυβερνοχώρο. Αυτό το ερώτημα γίνεται κάθε μέρα και πιο επείγον".

    Υπό την Κλίντον, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει πιέσει για την προάσπιση της ελευθερίας στο Ιντερνετ ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, παρότι έχει αντιμετωπίσει και τις συνέπειές του από την δημοσιοποίηση των αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων του WikiLeaks.

    Η Κλίντον έχει καταδικάσει την δημοσιοποίηση πληροφοριών από τον ιστότοπο WikiLeaks, λέγοντας ότι είναι βασισμένες σε υποκλοπές που απειλούν τόσο την ασφάλεια των ΗΠΑ όσο και την ακεραιότητα των ανώνυμων πηγών, μεταξύ των οποίων ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα και άλλοι που αναφέρονται στα τηλεγραφήματα.

    Η ίδια όμως έχει υπερασπιστεί σθεναρά την βασική αξία του ελεύθερου Ιντερνετ λέγοντας ότι τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter και το Facebook, μπορούν να δώσουν φωνή στις φιλοδοξίες του κόσμου όπως φάνηκε από τις διαμαρτυρίες στην Τυνησία, την Αίγυπτο, το Ιράν και αλλού.

    Η Κλίντον έχει χαρακτηρίσει την ελευθερία στο Ιντερνετ κομβικής σημασίας θέμα στην αμερικανική εξωτερική πολιτική και τον περασμένο χρόνο οι προσπάθειες ορισμένων κυβερνήσεων να ελέγξουν την πρόσβαση των πολιτών στο Ιντερνετ χαρακτηρίστηκαν από την Κλίντον ως "το σημερινό αντίστοιχο του Τείχους του Βερολίνου".

    Η στάση των ΗΠΑ στο θέμα της ελευθερίας στο Ιντερνετ οδήγησε πέρυσι την Ουάσινγκτον σε ρίξη με την Κίνα και άλλες χώρες, τις οποίες κατηγόρησε για πειρατεία και λογοκρισία σε μία προσπάθεια να ελέγξουν την ροή των πληροφοριών.

    Μαζί με την Κίνα, η Κλίντον ανέφερε το Ιράν, την Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο μεταξύ των χωρών που ασκούν λογοκρισία στο Ιντερνετ ή παρενοχλούν τους bloggers.

    Πηγές ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 59868

    [05] Στηρίζουν οι ΗΠΑ τις διαδηλώσεις στο Ιράν

    Τριτη, 15 02 2011 11:22

    Στήριξη στους Ιρανούς διαδηλωτές που κατέβηκαν στους δρόμους, ζητώντας αλλαγή του καθεστώτος, προσφέρουν οι ΗΠΑ. Σε δηλώσεις της, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, τόνισε ότι οι διαδηλωτές έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με τους Αιγύπτιους και πρόσθεσε ότι το Ιράν θα πρέπει να διευρύνει το πολιτικό του σύστημα. Στις χθεσινές σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στην Τεχεράνη ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

    Σε κατ οίκον περιορισμό οι ηγέτες της Αντιπολίτευσης

    Την ίδια ώρα, δεκάδες έχουν συλληφθεί ενώ οι ηγέτες της Αντιπολίτευσης βρίσκονται σε κατ οίκον περιορισμό.

    Οι διαδηλώσεις της Δευτέρας, αν και έγιναν σε ένδειξη συμπαράστασης προς την Τυνησία και την Αίγυπτο, αποτελούν συνέχεια των αντίστοιχων που πραγματοποιήθηκαν το 2009 με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι.

    Σύμφωνα πάντως, με το BBC, διαδηλώσεις, πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις του Ιράν, όπως στην Ισφαχάν, τη Μασάντ και τη Σιράζ.

    Νωρίτερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, Ιρανοί βουλευτές ζήτησαν την επιβολή θανατικής ποινής στους ηγέτες της Αντιπολίτευσης που ζήτησαν τη διοργάνωση διαδηλώσεων σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις εξεγέρσεις σε Αίγυπτο και Τυνησία.

    Η κίνηση τους, θεωρήθηκε ως προσπάθεια υπονόμευσης των Ιρανών ηγετών.

    Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και στο Μπαχρέιν

    Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις εμπνευσμένες από τις εξεγέρσεις στην Τυνησία και την Αίγυπτο, σημειώθηκαν και στο Μπαχρείν, κατά τη διάρκεια των οποίων έχασαν τη ζωή τους, δυο άνθρωποι.

    Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν από Σιίτες που ζητούν πολιτικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις.

    Για να διαλύσει το πλήθος που είχε κατεβεί στους δρόμους έκανε χρήση δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ.

    Σημειώνεται ότι στο Μπαχρέιν, το οποίο κατοικείται κυρίως από Σιίτες, η χώρα κυβερνάται από μία σουνιτική οικογένεια.

    Πηγή: BBC - ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 59862

    [06] Ο Ασάνζ καταγγέλλει παρέμβαση των ΗΠΑ στο Twitter

    Τριτη, 15 02 2011 11:04

    Ο Τζούλιαν Ασάνζ κατήγγειλε την επέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών που ζήτησαν να τους παραχωρήσει το Twitter προσωπικά δεδομένα για τρία άτομα που χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες του για να αποκτήσουν πληροφορίες από το Wikileaks ή τον ιδρυτή του. Ομοσπονδιακό δικαστήριο στην ανατολική Βιρτζίνια θα εξετάσει σήμερα την εγκυρότητα δικαστικού εντάλματος με το οποίο ζητείται από το Twitter να αποκαλύψει πληροφορίες για την Ισλανδή βουλευτή Μπριγκίτα Γιονσντοτίρ, τον Αμερικανό ερευνητή Τζέικομπ Απλμπάουμ και τον Ολλανδό Ροπ Γκόνγκριπ, συνεργάτη του Wikileaks. Το αίτημα αυτό των αμερικανικών αρχών "αποτελεί μια σκανδαλώδη επίθεση εναντίον της προσωπικής ζωής και του δικαιώματος στην ελεύθερη έκφραση των χρηστών του Twitter, πολλοί από τους οποίους είναι αμερικανοί πολίτες", επισημαίνει ο Ασάνζ σε ανακοίνωσή του.

    Σύμφωνα με το Wikileaks, οι αμερικανικές αρχές ζήτησαν από το Twitter να τους αποκαλύψει τα ονόματα, τις ημερομηνίες και τους τόπους διαμονής όλων των ατόμων που έλαβαν μέσω των υπηρεσιών του μηνύματα του Wikileaks ή του Ασάνζ.

    Ο ιστότοπος του Ασάνζ αναφέρει πως είναι πιθανό ανάλογα αιτήματα να έχουν λάβει και το Google, το Facebook και το Yahoo και να έχουν ήδη δώσει τις πληροφορίες που τους ζητούνται.

    Πηγές ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 59855


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 15 February 2011 - 11:08:49 UTC