Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-02-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Σαμαράς: Σε αδιέξοδο και σύγχυση το ΠΑΣΟΚ
  • [02] Μέση Ανατολή: Αναζωπύρωση εντάσεων
  • [03] Hμιυπαίθριοι: Αυξήσεις σε τέλη - αναδρομικά πρόστιμα
  • [04] Παραίτηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Βόλου
  • [05] Στους 74 ανέρχονται οι νεκροί λόγω της γρίπης Η1Ν1
  • [06] ΟΕΝΓΕ: Όχι σε προσχηματικό διάλογο
  • [07] Ξεκινά Τετάρτη 16/2 το Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου
  • [08] Αίγυπτος: Σε 365 ανήλθαν οι νεκροί και στους 5.500 οι τραυματίες
  • [09] Συλλαλητήριο κατά των συγχωνεύσεων στον Αλμυρό
  • [10] Πιλοτικό πρόγραμμα για τα ποδήλατα στο Μετρό
  • [11] Σύμβουλος της Μέρκελ ο νέος επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ
  • [12] Πληροφορίες για ρωσική αποχώρηση από τον «Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη»

    [01] Α. Σαμαράς: Σε αδιέξοδο και σύγχυση το ΠΑΣΟΚ

    Τεταρτη, 16 02 2011 20:37

    Στα εγκαίνια των νέων της γραφείων επί της Λεωφόρου Συγγρού, προχώρησε η Νέα Δημοκρατία, με τον πρόεδρό της Αντώνη Σαμαρά, να εγκαινιάζει τη λειτουργία τους, πραγματοποιώντας ομιλία, όπου οι αιχμές εναντίον των επιλογών της κυβέρνησης ήταν σκληρές, χαρακτηρίζοντας το ΠΑΣΟΚ ως ευρισκόμενο σε σύγχυση και αδιέξοδο.

    Στην έναρξη της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Καλώς ήλθατε στο νέο σπίτι του Κόμματός μας. Καλώς ήλθατε στο σπίτι σας. Τα γραφεία ενός κόμματος είναι κάτι παραπάνω από εργασιακός χώρος. Είναι κέντρο συσπείρωσης, κέντρο συζητήσεων, είναι ζωντανός χώρος όπου άνθρωποι με κοινές αγωνίες και κοινά ιδανικά μαζεύονται καθημερινά, για να πληροφορηθούν και να πληροφορήσουν. Να πάρουν κουράγιο και να δώσουν».

    Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς: «Εδώ και συμβολικά γίνεται το νέο μας ξεκίνημα. Από εδώ αρχίζει η Πολιτική μας Αντεπίθεση. Η Πολιτιστική Αναγέννηση. Η επιβεβαίωση ότι Νέα Δημοκρατία είναι αληθινά λαϊκό κόμμα. Ενωμένο και κοντά στο λαό. Όχι κόμμα των ομάδων, των ομαδοποιήσεων και των κλειστών κυκλωμάτων. Το κόμμα που ξέρει να λέει τα μεγάλα ΟΧΙ, αλλά ξέρει να κάνει και προτάσεις. Που τελικά ταράζουν τα λιμνάζοντα νερά. Κι ανοίγουν δρόμους για την Ελλάδα. Το κόμμα που πρωτοστατεί στην Πολιτιστική Αναγέννηση του τόπου. Όχι στο χυδαίο καταναλωτισμό, όχι στο ωχαδελφισμό, όχι στη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Όχι στην χρυσόσκονη της εικόνας και στην ευτέλεια του νοήματος. Όχι στον ξύλινο λόγο. Από δω θα τα ακτινοβολήσουμε όλα αυτά. Χρειαζόμασταν αυτή την αναβάθμιση. Τη χωροταξική και την ψυχική. Γιατί οι ώρες είναι δύσκολες.

    Η πολιτική μας τώρα δικαιώνεται απ' όλες τις πλευρές: Και η κριτική μας για το Μνημόνιο. Που τώρα όλοι ομολογούν ότι οδηγεί σε αδιέξοδο. Και η πρότασή μας διεξόδου από την κρίση. Χθες, μόλις και η Τράπεζα της Ελλάδος υπέδειξε ως μόνο δρόμο την Ανάπτυξη! Όπως ακριβώς κάνουμε εμείς εδώ και πολύ καιρό».

    Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι: «Επίσης, τώρα κατάλαβαν όλοι, ότι αν δεν αξιοποιήσει η Ελλάδα την αδρανή Ακίνητη Περιουσία του Δημοσίου, δεν μπορούμε να βγούμε από το φαύλο κύκλο της υπερχρέωσης. Αλλά και τώρα ακόμα, δεν έχουν καταλάβει ότι άλλο αξιοποίηση κι άλλο πράγμα το «ξεπούλημα» και η «εκποίηση». Κι ας τους το υπογραμμίζουμε συνεχώς από πέρσι τον Ιούλιο. Κι έτσι τη μια προσυπογράφουν αυτά που λέει η Τρόικα. Την άλλη καταγγέλλουν την Τρόικα. Την άλλη εκπρόσωπος της Τρόικας δηλώνει ότι πρέπει να πουλήσουμε τα πάντα! Την άλλη ο Πρωθυπουργός δηλώνει ότι θα απαγορευτεί κάθε πώληση δημόσιας γηςβ¦ Σήμερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου έφτασε στο σημείο να με κατηγορήσει ότι ζήτησα τα έσοδα από την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας να μπουν στο Μνημόνιο! Ποιόν; Εμένα που ήμουν από την αρχή αντίθετος! Που το καταψήφισα. Που κατηγορήθηκα γι' αυτό. Τι να πει κανείς; Πρόκειται για αληθινό παραλήρημα. Εμείς προτείναμε αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας για να βγούμε από το Μνημόνιο. Τώρα η Τρόικα προτείνει εσπευσμένα να πουληθεί δημόσια γη γιατί δεν βγαίνει το Μνημόνιο! Και η Κυβέρνηση αποκλείει κάθε πώληση, αλλά β¦προσυπογράφει τις θέσεις της Τρόικας! Τι σημαίνουν όλα αυτά; Σημαίνουν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε αδιέξοδο και σε σύγχυση. Οι μισοί υπουργοί στρέφονται κατά των άλλων μισών. Κι όλοι μαζί προσπαθούν να πάρουν αποστάσεις από την διογκούμενη κυβερνητική φθορά. Και δεν είναι τυχαίο που διαρρέουν τις τελευταίες μέρες σενάρια για εκλογές. Μόνοι τους τα διαρρέουν. Μόνοι τους τα διαψεύδουν. Έτσι βγήκε ο κ. Παπανδρέου χθες και απέκλεισε άμεση προσφυγή στις κάλπες. Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Να τον πιστέψουμε; Και τι ακριβώς να πιστέψουμε; Λυπάμαι, αλλά εγώ δεν μπορώ ούτε να τον πιστέψω ούτε να τον εμπιστευθώ. Εμείς τους αφήνουμε να ξεμπλέξουν τις γραμμές τους. Κάνουμε τη δουλειά μας. Προωθούμε τις θέσεις μας παντού, σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε έτοιμοι για όλα. Κι αύριο θα είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι».

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Είδηση: 60191

    [02] Μέση Ανατολή: Αναζωπύρωση εντάσεων

    Τεταρτη, 16 02 2011 21:57

    Ανεβαίνουν επικίνδυνα οι θερμοκρασίες στη Μέση Ανατολή, μπροστά στην αναμενόμενη διέλευση δύο πολεμικών πλοίων του Ιράν, από τη διώρυγα του Σουέζ, με προορισμό τη Συρία. Η πορεία των ιρανικών πολεμικών, θα τα φέρει κοντά στα χωρικά ύδατα του Ισραήλ, το οποίο με δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών, τονίζει ότι «Η πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη». Ήδη το Ισραήλ βρίσκεται σε επαγρύπνηση και παρακολουθεί τα πολεμικά πλοία του Ιράν. Eνήμερος για το θέμα, δήλωσε ότι είναι και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

    Την ίδια ώρα η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, παρουσίασε ένα βίντεο, σύμφωνα με το οποίο το Ισραήλ ευθύνεται για το βομβαρδισμό ενός μυστικού πυρηνικού αντιδραστήρα στη Συρία, το 2007, αλλά και στις ζημιές που προκλήθηκαν στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα από τον ιό των ηλεκτρονικών υπολογιστών Stuxnet, δημιουργώντας σημαντικές καθυστερήσεις στην ανάπτυξη της πυρηνικής τεχνολογίας του Ιράν. Επισήμως το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει το βίντεο και δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις ενέργειες που προαναφέρθηκαν.

    Αν το Ισραήλ έχει λόγους να ανησυχεί για τη θάλασσα, λόγω των πολεμικών πλοίων του Ιράν και στη στεριά υπάρχουν λόγοι για επαγρύπνηση. Σε δηλώσεις του ο ηγέτης της λαβανέζικης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χάσαν Νασράλα, ανέφερε ότι: «Θα ήθελα να πω στους Ισραηλινούς ότι στη μνήμη των μαρτύρων μας, λέγω στους μαχητές της αντίστασης (Χεζμπολάχ) ότι μια ημέρα μπορεί να τους ζητηθεί να απελευθερώσουν τη Γαλιλαία. Θέλω να σας διαβεβαιώσω και να πω στους Ισραηλινούς ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί γιατί το αίμα του Ιμάντ Μουγανίγιε δεν θα πάει χαμένο. Ευχαριστούμε την επανάσταση στην Αίγυπτο, ειδικά εμείς στην Χεζμπολάχ, διότι οδήγησε στη διαφυγή του Σάμι Σεμπάμπ». O Ιμάντ Μουγανίγιε, στρατιωτικός ηγέτης της Χεζμπολάχ, σκοτώθηκε σε έκρηξη βόμβας στη Συρία στις 12 Φεβρουαρίου του 2008.

    Λάδι στη φωτιά είχε ρίξει και ο Ισραηλινός υπουργός ¶μυνας Εχούντ Μπαράκ, επισκεπτόμενος τα στρατεύματα στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, όπου προειδοποίησε για το ενδεχόμενο νέας εισβολής στο Λίβανο, μετά από αυτή του 2006. και προειδοποίησε ότι ο ισραηλινός στρατός μπορεί να εισβάλει ξανά στο Λίβανο, λέγοντας: «Η Χεζμπολάχ θυμάται τη βαριά ήττα που υπέστη από εμάς το 2006, αλλά δεν είναι για πάντα, και μπορεί να κληθείτε να εισβάλετε εκ νέου».

    Επίσης ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απαντώντας στις δηλώσεις του ηγέτη της Χεζμπολάχ, δήλωσε ότι: «Ο Νασράλα δήλωσε σήμερα ότι θα κατακτήσει τη Γαλιλαία, αλλά μπορώ να του πω ότι ούτε καν θα φτάσει εκεί. Οποιοσδήποτε σιωπά μέσα σε ένα καταφύγιο θα πρέπει να παραμένει στο καταφύγιό του. Έχουμε έναν ισχυρό στρατό και έναν ενωμένο λαό».

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Είδηση: 60198

    [03] Hμιυπαίθριοι: Αυξήσεις σε τέλη - αναδρομικά πρόστιμα

    Τεταρτη, 16 02 2011 22:41

    Σε νέες ρυθμίσεις υπολογισμού των δημοτικών τελών, αλλά και των τελών καθαριότητας και φωτισμού, καλούνται να ανταποκριθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν δήλωναν το σύνολο της επιφάνειας των στεγαζόμενων χώρων, όπως ημιυπαίθριοι, πιλοτές και υπόγεια. Επίσης θα κληθούν να καταβάλουν πρόστιμα για ανακριβή δήλωση.

    Με εγκύκλιο του υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου, δίνεται η δυνατότητα αναδρομικής επιβολής των ανταποδοτικών τελών στην περίπτωση που ο δήμος δεν συνυπολόγιζε το εμβαδόν του συνόλου των στεγαζόμενων χώρων των ακινήτων. Επίσης στο τέλος ακίνητης περιουσίας, το οποίο επιβάλλεται επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, θα υπολογίζονται και οι ημιυπαίθριοι που θα νομιμοποιηθούν, αλλά από τις 28 Απριλίου του 2010 και μετά.

    Όπως αναφέρει η εγκύκλιος:

    «Τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού (ΔΤ), ο φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων (ΔΦ) καθώς και τα δυνητικά, ανταποδοτικά τέλη (ανάλογα με τους όρους που προβλέπονται από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου) συνεχίζουν να επιβάλλονται, με συνυπολογισμό της επιφάνειας των δηλούμενων χώρων (ημιυπαίθριοι, πιλοτές, υπόγειοι χώροι κλπ), κατά τον προσδιορισμό του ύψους αυτών (βλ. β.1, 2, 3).» «Είναι δυνατή επίσης η επιβολή ΤΑΠ για τους ημιυπαίθριους χώρους που έχουν κλειστεί, δεδομένου ότι με την μετατροπή αυτών σε χώρους κύριας χρήσης αυξάνεται η επιφάνεια του ακινήτου, η οποία συνυπολογίζεται για τον προσδιορισμό της υποκείμενης στο φόρο αξίας (622/2004 Γνωμ. ΝΣΚ). Στην περίπτωση αυτή ΤΑΠ επιβάλλεται από το χρόνο έναρξης ισχύος του ν.3843/2010 (δηλ. 28/4/2010) ή από την ημερομηνία μετατροπής της χρήσης του ημιυπαίθριου (αναγράφεται στην υποβληθείσα υπεύθυνη δήλωση), στην περίπτωση που αυτή είναι μεταγενέστερη της 28ης Απριλίου 2010».

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM Είδηση: 60199

    [04] Παραίτηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Βόλου

    Τεταρτη, 16 02 2011 21:35

    Η διαρροή στην τοπική εφημερίδα «Θ» μεγάλου μέρους των προτάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού έφερε την παραίτηση του αντιδημάρχου κ. Ηλία Ξηρακιά, ο οποίος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη. Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον Δήμαρχο Βόλου. Η παραίτηση έρχεται ως παράπλευρη απώλεια αυτής της διαρροής και είναι ενδεικτική ίσως του κλίματος που φέρεται να δημιουργήθηκε στο Δήμο, καθώς πρόθεση και απόφαση της δημοτικής αρχής ήταν η παρουσίαση των προτάσεων να γίνει σε ειδική σύσκεψη με την συμμετοχή εκπροσώπων εμπλεκομένων φορέων και δημοσιογράφων όλων των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ωστόσο μετά την διαρροή η συνάντηση αυτή θα γίνει στη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης των προτάσεων. Ο διάλογος αρχίζει τώρα και θα διαρκέσει δύο μήνες. Το κυρίαρχο σημείο των προτάσεων είναι η καθιέρωση δακτυλίου στο κέντρο του Βόλου.

    Είδηση: 60197

    [05] Στους 74 ανέρχονται οι νεκροί λόγω της γρίπης Η1Ν1

    Τεταρτη, 16 02 2011 21:15

    Στους 74 ανέρχονται πλέον οι νεκροί, λόγω της γρίπης που οφείλεται στον ιό Η1Ν1, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη καταγραφεί του ΚΕΕΛΠΝΟ.

    Αυξημένος είναι και ο αριθμός, σύμφωνα με τους επιστήμονες, όσων νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας οι οποίοι υπολογίζονται σήμερα στους 126.

    Η σύσταση των ειδικών παραμένει για άμεση επικοινωνία με τον γιατρό, εφόσον συμπτώματα όπως ο υψηλός πυρετός επιμένουν περισσότερο από δύο ημέρες, ενώ ισχύει η οδηγία για άμεση χρήση αντιικών φαρμάκων αλλά και εμβολιασμού στις ευπαθείς ομάδες.

    AΠE Είδηση: 60194

    [06] ΟΕΝΓΕ: Όχι σε προσχηματικό διάλογο

    Τεταρτη, 16 02 2011 21:14

    Δεν προέκυψε εύφορο έδαφος για διάλογο μεταξύ των νοσοκομειακών γιατρών και του υπουργού Υγείας, ώστε να πραγματοποιηθεί διάλογος. Αυτό προκύπτει από την αρνητική απάντηση της Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) στη σχετική πρόσκληση του υπουργείου.

    Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση: «η Ομοσπονδία δεν προτίθεται να γίνει ντεκόρ ενός εικονικού διαλόγου με προειλημμένες πολιτικές αποφάσεις εκ μέρους της κυβέρνησης για εφαρμογή των κατευθύνσεων του επικαιροποιημένου μνημονίου στην Υγεία. Τίποτε από όλα αυτά που εκθέσαμε στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής δεν λάβατε υπόψη σας και νομοθετήσατε αγνοώντας επιδεικτικά εμάς και τους άλλους ιατρικούς φορείς».

    Τέλος η ΟΕΝΓΕ αναφέρει ότι: «Οι νοσοκομειακοί γιατροί τονίζουν στην απαντητική τους επιστολή ότι καλούνται εσπευσμένα σε διάλογο να εφαρμόσουν το νόμο που ψήφισε μονομερώς το υπουργείο Υγείας και καλούν τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο να συζητήσουν συγκεκριμένη θεματολογία, την οποία του αποστέλλουν».

    Πηγή: ΑΠΕ Είδηση: 60195

    [07] Ξεκινά Τετάρτη 16/2 το Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου

    Τεταρτη, 16 02 2011 21:03

    Ανοίγει τις πόρτες του την Τετάρτη 16/2 το Φεστιβάλ Cult Ελληνικού κινηματογράφου για ένατη συνεχή χρονιά, στο χώρο του Gagarin 205.

    Το Φεστιβάλ κατά καιρούς έχει χαρακτηριστεί «ανατρεπτικό», «αιρετικό», «σαρκαστικό», «αυθεντικό» και μετά από τόσα χρόνια πορείας, έχει αποκτήσει πολλούς και φανατικούς φίλους.

    Φέτος, το Φεστιβάλ Cult κινηματογράφου θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες. Οι προβολές των ταινιών ξεκινούν από νωρίς το απόγευμα. Ενώ θα γίνουν επίσης αφιερώματα, βραβεύσεις αγαπημένων καλλιτεχνών όπως του Λάκη Κομνηνού, του Τέρη Χρυσού, του Γιώργου Πετρόχειλου και του Μάρκου Λεζέ.

    Την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ζωντανή παράσταση με τον τραγουδιστή Tony Sfino και καλεσμένο τον Τέρη Χρυσό.

    Επιπλέον, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου θα εμφανιστεί ο διάσημος σταρ της Ιταλικής ντίσκο της δεκαετίας του 80΄ Gazebo.

    Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου και οι διοργανωτές του υπόσχονται ένα τετραήμερο γεμάτο κέφι, γέλιο, χορό και αναμνήσεις.

    Οι τιμές για την είσοδο κυμαίνονται από 10 έως 20 ευρώ και ο πλησιέστερος σταθμός για να φτάσει κανείς στο χώρο του Gagarin είναι η στάση Αττική (Μετρό/ΗΣΑΠ).

    AΠΕ Είδηση: 60193

    [08] Αίγυπτος: Σε 365 ανήλθαν οι νεκροί και στους 5.500 οι τραυματίες

    Τεταρτη, 16 02 2011 20:07

    Ο αριθμός των νεκρών στην διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης στην Αίγυπτο, που οδήγησε στην απομάκρυνση του επί τριάντα χρόνια πρόεδρου της χώρας Χόσνι Μουμπάρακ έφτασε τους 365, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη το υπουργείο Υγείας ο αριθμός είναι υψηλότερος από τους 300 νεκρούς που υπολόγιζαν προηγουμένως τα Ηνωμένα Έθνη.

    "Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στα γεγονότα της Αιγύπτου είναι περίπου 365 και 5.500 είναι οι τραυματισμένοι πολίτες που νοσηλεύονται", ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Σάμεχ Φαρίντ, σε δήλωσή του που μεταδόθηκε και από το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ.

    Οι διαδηλώσεις για την ανατροπή του Μουμπάρακ ξεκίνησαν στις 25 Ιανουαρίου και τελείωσαν με την απομάκρυνσή του και την προσωρινή αντικατάστασή του από το ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο της χώρας, στις 11 Φεβρουαρίου.

    Κυβερνητική εφημερίδα ζήτησε από τον αιγυπτιακό λαό συγγνώμη για την "μη αντικειμενική" κάλυψη των γεγονότων

    Οι δημοσιογράφοι της αιγυπτιακής καθημερινής εφημερίδας της Αλ Αχράμ που θεωρείται ως ένα από τα βασικά εργαλεία της προπαγάνδας του καθεστώτος, ζήτησαν σήμερα συγγνώμη από το λαό για την "μη επαγγελματική" κάλυψη της εξέγερσης κατά του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

    Η Αλ Αχράμ "ζητά συγγνώμη από τους αναγνώστες της και από το μεγάλο λαό της Αιγύπτου για την μη επαγγελματική και αντεθνική πολιτική της στη διάρκεια της εξέγερσης από τις 25 Ιανουαρίου", ημέρα έναρξης των διαδηλώσεων, σύμφωνα με διακήρυξη που υπογράφουν οι 300 δημοσιογράφοι της.

    Στην διακήρυξη προστίθεται ότι οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας υπήρξαν επί δεκαετίες "όμηροι μιας ιεραρχίας που επελέγη όχι για τον επαγγελματισμό της αλλά με βάση την πίστη της στον ηγέτη της χώρας (Χόσνι Μουμπάρακ) και την οικογένειά του , το κόμμα του και τις μυστικές του υπηρεσίες".

    Στην διακήρυξη οι 300 δημοσιογράφοι ζητούν επίσης την απομάκρυνση της ηγεσίας της εφημερίδας.

    Το αραβικό δίκτυο πληροφόρησης σχετικά με το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , μια ανεξάρτητη οργάνωση, ζήτησε την άμεση αντικατάσταση των διευθυντικών στελεχών της Αλ Αχράμ, αλλά και των εφημερίδων Ροζ αλ-Γιούσεφ, αλ Αχμπάρ, αλ Γκουμχουρίγια, αλ Μουσάουαρ και Οκτώβρης κατηγορώντας τους ότι πέρασαν αμέσως στην άλλη όχθη και από πιστοί στον Μουμπάρακ έγιναν πιστοί του στρατιωτικού συμβουλίου.

    "Η ιεραρχίες των κυβερνητικών εφημερίδων υποστήριζαν έως τώρα τον δικτάτορα Μουμπάρακ θεοποιώντας τον. Τώρα ως γνήσιοι υποκριτές προσπαθούν να τα βρουν με το στρατιωτικό συμβούλιο" κατάγγειλε το αραβικό δίκτυο πληροφόρησης για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    AΠΕ Είδηση: 60192

    [09] Συλλαλητήριο κατά των συγχωνεύσεων στον Αλμυρό

    Τεταρτη, 16 02 2011 21:33

    Ο Δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος καταδικάζει τον διάλογο όπως έγινε για τις συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σχολικών μονάδων, τονίζει πως ο Δήμος Αλμυρού δεν παίρνει μέρος σε αυτόν, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα στον Αλμυρό πραγματοποιείται ένα μεγάλο συλλαλητήριο με τη συμμετοχή γονιών και μαθητών ενώ παράλληλα θα κλείσουν και την εθνική οδό για μισή ώρ. Στο μεταξύ ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο ζητά να διευρυνθεί ο χρόνος της διαβούλευσης για τις συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σχολικών μονάδων αλλά και να εκφραστεί επί συγκεκριμένων προτάσεων που θα καταθέσουν οι διευθύνσεις Εκπαίδευσης, εξέδωσε σήμερα το Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Μαγνησίας.

    Όπως τονίστηκε από όλα τα μέλη, ο τρόπος που επιβλήθηκε η διαβούλευση, το σύντομο χρονικό διάστημα διεξαγωγής της αλλά και το γεγονός ότι πλέον γι αυτά τα θέματα δεν αποφασίζει ο κάθε Καλλικρατικός Δήμος αλλά οι διευθύνσεις Εκπαίδευσης, είναι κάτι που προσβάλλει όλους ενώ κάποιοι χαρακτήρισαν το διάλογο προσχηματικό. Οι Δήμαρχοι περιφερειακών δήμων μετέφεραν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και παρουσίασαν τα ψηφίσματα των δημοτικών συμβουλίων που στηρίζουν τον αγώνα εκπαιδευτικών αλλά και γονιών που ζητούν να μην γίνει καμία κατάργηση ή συγχώνευση σχολείων. Το Σώμα ενημέρωσε για τις θέσεις της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, ο αντιπρόεδρός της κ. Αρβανιτάκης ο οποίος τόνισε ότι το υπουργείο βλέπει παντού αριθμούς κι όχι μαθητές κι ότι στην πραγματικότητα δεν θα υπάρξει οικονομία κλίμακος. Είδηση: 60196

    [10] Πιλοτικό πρόγραμμα για τα ποδήλατα στο Μετρό

    Τεταρτη, 16 02 2011 14:03

    Από 1η Μαρτίου 2011 θα ξεκινήσει πιλοτικά η μεταφορά ποδηλάτων μέσα στους συρμούς του Μετρό, με πρωτοβουλία του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Σπύρου Βούγια. Συγκεκριμένα, θα επιτρέπονται μόνο δύο ποδήλατα, στο τελευταίο βαγόνι κάθε συρμού, τις Τετάρτες, από τις 18:00 έως τη λήξη της βάρδιας, καθώς και τις Κυριακές, από τις 12:00 το μεσημέρι, έως τη λήξη της βάρδιας. Η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου θα διαρκέσει 4 μήνες. Στο τέλος Ιουνίου θα αξιολογηθεί η λειτουργικότητα του εν λόγω μέτρου για πολίτες και ποδηλάτες.

    «Το μέτρο θα διαφυλαχθεί, διαφημιστεί και προωθηθεί και από τους ίδιους τους ποδηλάτες. Νομίζω ότι αυτό είναι καλό για όλους για να ενθαρρύνουμε την ποδηλατοκίνηση και να ενισχύσουμε τη ζωντάνια και τη χαρά της μετακίνησης με το μετρό. Μας ενδιαφέρουν οι συνδυασμένες μεταφορές. Είμαι βέβαιος ότι θα πάει πολύ καλά και ενδεχομένως να το επεκτείνουμε και σε κάποιες άλλες ώρες και μέρες, που δεν θα έχει συσσωρευμένη κίνηση.» δήλωσε ο κ. Βούγιας.

    Πηγές Υπ. Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Είδηση: 60167

    [11] Σύμβουλος της Μέρκελ ο νέος επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ

    Τεταρτη, 16 02 2011 14:27

    O σύμβουλος της καγκελαρίου Μέρκελ, Γιενς Βάιντμαν, θα είναι ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank). Οι ηγεσίες των κομμάτων του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, κατέληξαν στην επιλογή του Βάιντμαν ως διαδόχου του παραιτηθέντος προέδρου της Μπούντεσμπανκ, ¶ξελ Βέμπερ.

    H απόφαση της κυβέρνησης του Βερολίνου θα ανακοινωθεί επισήμως σήμερα, με κοινή εμφάνιση στον τύπο της καγκελαρίου Μέρκελ, του ΥΠΕΞ Γκίντο Βεστερβέλε και του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    Ο 42χρονος Γιενς Βάιντμαν θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Μαΐου, ενώ τερματίζονται άμεσα τα καθήκοντά του στην καγκελαρία ως σύμβουλος οικονομικών θεμάτων της καγκελαρίου Μέρκελ. Θεωρείται από τους εγκεφάλους του γιγαντιαίου πακέτου διάσωσης για τράπεζες και οικονομία στην αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

    Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 60168

    [12] Πληροφορίες για ρωσική αποχώρηση από τον «Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη»

    Τεταρτη, 16 02 2011 13:04

    Σενάρια για τη διακοπή της σχετικής χρηματοδότησης και αποχώρησης της Ρωσίας από το σχέδιο κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Τα ρωσικά ΜΜΕ δίνουν ευρεία δημοσιότητα στις πληροφορίες που αρχικά δημοσίευσε η οικονομική εφημερίδα «Βένταμαστι» σύμφωνα με τις οποίες οι ρωσικές αποφάσεις περί αποχώρησης θα ανακοινωθούν την Πέμπτη στη Ρώμη.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ανακοινώσεις θα γίνουν στη συνεδρίαση του εποπτικού συμβουλίου και της συνέλευσης των μετόχων.

    Η εφημερίδα, αναφέρεται επίσης και στη στάση της Βουλγαρίας, αλλά και σε αυτήν των πετρελαϊκών εταιρειών.

    «Οι Αρχές της Βουλγαρίας, από το έδαφος της οποίας θα περνούσε ο αγωγός, έως και σήμερα δεν έχουν συμφωνήσει για το έργο και είναι άγνωστο πότε θα το κάνουν. Επίσης οι πετρελαϊκές εταιρείες δεν παρείχαν εγγυήσεις τροφοδοσίας με πρώτη ύλη».

    Στη στάση της βουλγαρικής κυβέρνησης, αναφέρεται και το πρακτορείο ΙΤΑΡ - ΤΑΣΣ ενώ επισημαίνεται ακόμα και η διαρκής αναβολή των κατασκευαστικών εργασιών.

    «Ο αγωγός σχεδιαζόταν να τεθεί σε λειτουργία ήδη το 2011, όμως η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών και όλο το σχέδιο αναβαλλόταν», αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικές ειδήσεις: Russia withdraws from trans-Balkan oil pipeline project - paper Είδηση: 60149


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 16 February 2011 - 22:05:38 UTC