Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-02-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποκριά στην Κοζάνη - Σάββατο και Κυριακή 26-27 Φεβρουαρίου
  • [02] Αποκριές και χοροί στη Δυτική Μακεδονία
  • [03] Μαύρη κωμωδία για την Αποκριά από τους Οχληρούς και το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης
  • [04] «Μην το πεις» από την θεατρική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Μεσοποταμίας Καστοριάς
  • [05] Συνεδρίαση περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας
  • [06] Συνεδρίαση δημοτικού συμβούλιου Εορδαίας
  • [07] Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών
  • [08] Ζητούν μείωση κατά 30% στη μίσθωση των κυλικείων των σχολείων στη Δυτική Μακεδονία
  • [09] Συνεχιζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό 22χρονου που εξαφανίστηκε στη Σιάτιστα

    [01] Αποκριά στην Κοζάνη - Σάββατο και Κυριακή 26-27 Φεβρουαρίου

    Σαββατο, 26 02 2011 11:41

    Πλούσιο είναι αυτό το Σαββατοκύριακο το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων του δήμου Κοζάνης.

    Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου από τις 6:30 το απόγευμα θα εμφανιστούν στην κεντρική πλατεία διαδοχικά, χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων Πετρανών, Νέας Καρδιάς, Μεταμόρφωσης και Αιανής. Στις 8:30 το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία θα γίνει παρουσίαση του Φανού «Μπουντανάθκα», ενώ στις 9 θα στηθεί γλέντι στο χώρο του φανού. Στις 9 το βράδυ τέλος στην κεντρική πλατεία, χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Δρεπάνου, θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς. Αύριο Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, Μικρή Αποκριά, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τις 11 πρωί με αποκριάτικη εκδήλωση για τα παιδιά. Την ίδια ώρα θα γίνει στην πλατεία η είσοδος του Καρνάβαλου με τη συνοδεία της Πανδώρας και μεταμφιεσμένων παιδιών. Στις 11.15 θα εμφανιστούν χορευτικά Τμήματα του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Ν. Κοζάνης. στις 12:15 το μεσημέρι, σε συνδιοργάνωση με το Φανό «Λάκκους τ' Μάγγαν» και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Κοζάνης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με προσωπογραφίες, παραδοσιακά παιχνίδια, χάσκα και πολλές άλλες εκπλήξεις. (Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον 1ο όροφο της Λέσχης Αξιωματικών Κοζάνης). το απόγευμα από τις 6:30 θα εμφανιστούν στην κεντρική πλατεία χορευτικά τμήματα των συλλόγων Πτελέας, Κοίλων, Μηλιάς, Κρητών Ν. Κοζάνης και του φανού «Παύλος Μελάς». Στις 9 επίσης στην κεντρική πλατεία ο πολιτιστικός σύλλογος «Πλατάνια» θα παρουσιάσει μοντέρνους χορούς, ενώ την ίδια ώρα θα αρχίσει το γλέντι στο χώρο του φανού «Παύλος Μελάς». Εν τω μεταξύ αύριο Κυριακή στις 7:30 το βράδυ θα ανάψουν φανοί στα Δημοτικά Διαμερίσματα Αγίας Παρασκευής, Καρυδίτσας και Λευκοπηγής. Είδηση: 61023

    [02] Αποκριές και χοροί στη Δυτική Μακεδονία

    Σαββατο, 26 02 2011 11:34

    Πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις αυτό το Σαββατοκύριακο σε όλη τη Δυτική Μακεδονία.

    Αποκριάτικες εκδηλώσεις στα Σέρβια - Κυριακή 27 Φεβρουαρίου

    Παιδικό πάρτι με κλόουν θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στη μία το μεσημέρι στο Τρανόβαλτο, στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων του δήμου Σερβίων - Βελβεντού. Επίσης την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στις 3 το μεσημέρι θα γίνει περιφορά του Καρνάβαλου στην πόλη των Σερβίων.

    Αποκριάτικες εκδηλώσεις Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών Γρεβενών- Σάββατο 26 Φεβρουαρίου

    Χορό μεταμφιεσμένων για τους μικρούς φίλους διοργανώνει σήμερα Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του, με μουσική, χορό, «μπουφέ» και πολλές εκπλήξεις ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών Γρεβενών. Η Είσοδος είναι δωρεάν.

    Ετήσιος χορός του Οικονομικού επιμελητηρίου -Σάββατο 26 Φεβρουαρίου

    Τον ετήσιο του χορό με κοπή της βασιλόπιτας διοργανώνει σήμερα Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ στην οικογενειακή ταβέρνα το «Γκλίουγκι» Κοζάνης ο Πρόεδρος και η Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας.

    Ετήσιος χορός του Συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης- Σάββατο 26 Φεβρουαρίου Τον ετήσιο του χορό διοργανώνει σήμερα Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στο κέντρο «Κοσμοκίνηση» Κοζάνης, στις 9 το βράδυ με την ορχήστρα του ΑΛΕΞΗ ΚΑΣΙΑΡΑ ο Σύλλογος Γρεβενιωτών Κοζάνης. Κατά τη διάρκεια του χορού στις 9.45 η ώρα θα απονεμηθούν γραπτοί έπαινοι στους επιτυχόντες μαθητές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση γρεβενιώτικης καταγωγής που διαμένουν στο Ν. Κοζάνης.

    Ετήσιος χορός Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Ομίλου Παλαιογρατσάνου - Σάββατο 26 Φεβρουαρίου

    Τον ετήσιο του χορό διοργανώνει σήμερα Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ στο κέντρο «Μετόχι» Βελβεντού ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Παλαιογρατσάνου.

    Ετήσιος χορός του Αριστοτέλη- Σάββατο 26 Φεβρουαρίου

    Τον ετήσιο χορό του διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος Κοζάνης «Αριστοτέλης», σήμερα Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011 στην οικογενειακή ταβέρνα "ΚΩΣΤΑΣ" στα Κοίλα Κοζάνης με την ορχήστρα «Τα παιδιά από τη Φλώρινα».

    Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 9 το βράδυ, ενώ η τιμή εισόδου είναι 15 ευρώ και περιλαμβάνει φαγητό και ποτό.

    Χορός Μεταξιωτών Κοζάνης - Σάββατο 26 Φεβρουαρίου

    Ο ετήσιος χορός του συλλόγου Μεταξιωτών Κοζάνης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στις 9:30 το βράδυ στο οικογενειακό κέντρο «Παλάτι», με τη δημοτική ορχήστρα του Σπύρου Στραπάτσαλου. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευτούν οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου που αρίστευσαν και οι επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ το 2010. Επίσης τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου, θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς.

    Αποκριάτικος χορός του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας- Σάββατο 26 Φεβρουαρίου

    Τον αποκριάτικο του χορό, διοργανώνει σήμερα Σάββατο 26 Φεβρουαρίου το βράδυ στο κέντρο Πολιτεία, με μουσική ορχήστρα από το Βελβεντό το Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας.

    Αποκριάτικος χορός «Ρωμιοσύνης» - Σάββατο 26 Φεβρουαρίου

    Το ετήσιο αποκριάτικο χορό του διοργανώνει σήμερα Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ στο Οικογενειακό Κέντρο Υδρόγειος στη Ροδιανή Κοζάνης, ο Πολιτιστικός και αθλητικός Σύλλογος Χρωμίου «Η Ρωμιοσύνη».

    Αποκριάτικος χορός Κυριακή 27 Φεβρουαρίου

    Το αποκριάτικο του χορό διοργανώνει αύριο Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στις 5.30 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο Ιωάννου Resort ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαίδας. Είδηση: 61022

    [03] Μαύρη κωμωδία για την Αποκριά από τους Οχληρούς και το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

    Σαββατο, 26 02 2011 11:33

    Μέχρι το Σάββατο 5 Μαρτίου θα δίνονται καθημερινά οι παραστάσεις στην Αίθουσα Φίλιππος στην Κοζάνη στις 9 το βράδυ του έργου: «Όπου ο νεκρός και να κρυφτεί ο Καλλικράτης θα τον βρει» από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και τη θεατρική ομάδα των «Οχληρών».

    Το έργο, που έγραψε ο Μιχάλης Πιτένης, σκηνοθετεί ο Γιώργος Κοντορίκος, και παίζουν οι ηθοποιοί Δημήτρης Σεντουκάς, Είρήνη Αποστολίδου, Ευαγγελία Καρανάνου, Κώστας Ιωαννίδης, Νούλα Αλευρά, Βίκτως Κοκαλιάρης και ο Γιώργος Κοντορίκος. Είδηση: 61021

    [04] «Μην το πεις» από την θεατρική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Μεσοποταμίας Καστοριάς

    Σαββατο, 26 02 2011 11:32

    Τη θεατρική παράσταση «Μην το πεις» του Niall Johnson παρουσιάζει σήμερα Σάββατο 26 και αύριο Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Μεσοποταμίας Καστοριάς, υπό την αιγίδα του Δήμου Καστοριάς.

    Η παράσταση θα δοθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Μεσοποταμίας στις 8:30 το βράδυ.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Θεοδότα Τσιόπρα Είδηση: 61020

    [05] Συνεδρίαση περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

    Σαββατο, 26 02 2011 11:30

    Η έγκριση κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα INTERREG, για Ελλάδα-Αλβανία και ο αντικαπνιστικός Νόμος και το αίτημα για την τροποποίησή του από ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, είναι ανάμεσα στα θέματα ημερήσιας διάταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011, στις 6 το απόγευμα.

    Είδηση: 61019

    [06] Συνεδρίαση δημοτικού συμβούλιου Εορδαίας

    Σαββατο, 26 02 2011 11:30

    Η επιλογή προσώπου συμπαραστάτη του Δημότη και της επιχείρησης του Δήμου Εορδαίας είναι μεταξύ των θεμάτων της συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

    Είδηση: 61018

    [07] Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών

    Σαββατο, 26 02 2011 11:28

    Η παράταση προθεσμίας εκτέλεσης διαφόρων έργων, η συγχώνευση Νομικών προσώπων και Κοινωφελών Επιχειρήσεων του Δήμου και η επιλογή Συμπαραστάτη του δημότη είναι ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών, το οποίο θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011 στις 6 το απόγευμα.

    Είδηση: 61017

    [08] Ζητούν μείωση κατά 30% στη μίσθωση των κυλικείων των σχολείων στη Δυτική Μακεδονία

    Σαββατο, 26 02 2011 11:25

    Πτώση της ημερήσιας κατανάλωσης κατά 30% καταγράφεται λόγω της οικονομικής κρίσης στα κυλικεία των σχολείων της Δυτικής Μακεδονίας, γεγονός που έχει οδηγήσει τους 150 επαγγελματίες του κλάδου σε αδιέξοδο, ενώ το αρμόδιο υπουργείο με σχετική του διάταξη υποδεικνύει τους προμηθευτές φωτογραφίζοντας πολυεθνικές εταιρείες.

    Στη χθεσινή συζήτηση στο παράρτημα του Εμποροβιοτεχνικού επιμελητηρίου στην Πτολεμαίδα οι ιδιοκτήτες κυλικείων ζήτησαν από τους δημάρχους της Δυτικής Μακεδονίας να μειωθεί κατά 30% η δαπάνη του μισθώματος διαφορετικά θα αποφασιστούν κινητοποιήσεις.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη Μαίρη Κεσκιλίδου Είδηση: 61016

    [09] Συνεχιζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό 22χρονου που εξαφανίστηκε στη Σιάτιστα

    Σαββατο, 26 02 2011 11:22

    Συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011 η Επιχείρηση της Αστυνομίας, στην περιοχή της Σιάτιστας, για τον εντοπισμό του 22χρονου νεαρού, ο οποίος εξαφανίστηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011.

    Χθες στην αναζήτηση του νεαρού, συμμετείχε επίσης η Πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η έρευνα εστιάστηκε στις περιοχές Άγ. Ιωάννης και Παλαιό Γεφύρι. Ο νεαρός άνδρας είναι εύσωμος, έχει ύψος 1,75 εκατοστά και καστανά μαλλιά. Την ημέρα της εξαφάνισης του, φορούσε γκρι φόρμα, μπλούζα πόλο με ρίγες, αμάνικο χακί με κουκούλα και χακί fly μπουφάν και λευκά αθλητικά παπούτσια. Όποιος γνωρίζει οτιδήποτε να επικοινωνεί στα τηλέφωνα της αστυνομίας στο 100, στο Αστυνομικό τμήμα Σιάτιστα στο τηλ. 24650-21111 και στο τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης στο τηλ. 24610-54430.

    ΕΡΑ Κοζάνης: Σύνταξη Κώστας Δαβάνης Είδηση: 61015


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 26 February 2011 - 10:02:42 UTC