Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-03-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Ζηλανδία: Καμία ελπίδα για επιζώντες
  • [02] Συνάντηση Παπακωνσταντίνου με ΟΚΕ
  • [03] Κηδεύονται σήμερα οι άτυχοι αστυνομικοί
  • [04] Ενημέρωση γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, για προβλήματα Δράμας
  • [05] Στη Βουλή οι αποζημιώσεις των φασολοπαραγωγών της Καστοριάς
  • [06] Ημερίδα για την εκτροφή σαλιγκαριών
  • [07] Προθεσμία να απομακρυνθούν
  • [08] Δολοφονία δύο Αμερικανών στρατιωτών σε γερμανικό αεροδρόμιο
  • [09] Τριμερής συνάντηση για την Cosmote
  • [10] Έκκληση Π. Βαρδίκου για λήξη των κινητοποιήσεων
  • [11] Χωρίς πλοίο οι Φούρνοι
  • [12] Στον Οργ. Αντισεισμικής προστασίας ο φάκελος για τον Ακροκέφαλο
  • [13] Κατασχέθηκαν λαθραία τσιγάρα στην Κορινθία
  • [14] Κανονικά από σήμερα η χορήγηση φαρμάκων στη Χίο - Αναστολή χορήγησης στη Λέσβο
  • [15] Συνεδριάζει το Δ.Σ. Καλαμάτας
  • [16] Νέες αφίξεις από τη Λιβύη
  • [17] Σύσκεψη βουλευτών Θεσσαλίας του ΠΑΣΟΚ για τον Αχελώο
  • [18] Καταλήψεις σχολείων από γονείς
  • [19] Διαβεβαιώσεις Μαγκριώτη για τα φράγματα
  • [20] Επίσκεψη Λοβέρδου στο Ηράκλειο
  • [21] Εκδήλωση του ΚΚΕ για τη Γυναίκα
  • [22] Με μεγάλη συμμετοχή το Πανικάριο συλλαλητήριο

    [01] Ν. Ζηλανδία: Καμία ελπίδα για επιζώντες

    Πεμπτη, 03 03 2011 10:55

    Εξανεμίζονται οι ελπίδες για επιζώντες μετά τα 6.3 Ρίχτερ που συγκλόνισαν πριν από δυο βδομάδες, την πόλη Κραιστσερτς της Ν. Ζηλανδίας. Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται στους 161. Ωστόσο, το γεγονός ότι υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι 80 αγνοούμενοι, αυξάνει την ανησυχία για την ύπαρξη ακόμα περισσότερων θυμάτων.

    Την περασμένη βδομάδα, βγήκε ζωντανός από τα συντρίμμια των κτηρίων ο τελευταίος επιζών.

    Σύμφωνα, με τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα να βρεθεί κάποιος ζωντανός μετά από τόσες ημέρες.

    Μεταξύ των θυμάτων είναι και δυο τουρίστες, ισραηλινής υπηκοότητας.

    Υπάρχουν ωστόσο φόβοι και για την ύπαρξη άλλων ξένων υπηκόων μεταξύ των θυμάτων, ωστόσο η ταυτοποίηση των νεκρών είναι εξαιρετικά δύσκολη ως διαδικασία.

    Πηγή: BBC Είδηση: 61791

    [02] Συνάντηση Παπακωνσταντίνου με ΟΚΕ

    Πεμπτη, 03 03 2011 10:14

    Συνάντηση με το προεδρείο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής θα έχει το μεσημέρι ο Υπουργός Οικονομικών με αντικείμενο το μεσοπρόθεσμο σχέδιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015. Ο κ. Παπακωνσταντίνου απέστειλε επιστολές προς τη ΝΔ, το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ, με τις οποίες ζητεί να επανεξετάσουν τη συμμετοχή τους στο διάλογο για τη σύνταξη του μεσοπρόθεσμου σχεδίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, το οποίο προβλέπει περικοπές δαπανών 14 δισ. ευρώ και αύξηση των εσόδων κατά 8 δισ. ευρώ. Εν τω μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής απέκλεισε για ακόμα μία φορά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σε σχέση με την επιμήκυνση και τη μείωση των επιτοκίων.

    Τη στήριξη των Ευρωπαίων σοσιαλιστών θα ζητήσει ο πρωθυπουργός κατά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που θα γίνει το επόμενο διήμερο στην Αθήνα. Αναμένεται ότι θα θέσει το γενικό περίγραμμα των θέσεων για τη διέξοδο από την κρίση, ενόψει των Συνόδων Κκορυφής του Μαρτίου.

    Στο Ελσίνκι βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς, για την αυριανή Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, για θέμα την Οικονομική Διακυβέρνηση της Ευρώπης.

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Σχετική είδηση: Διάλογος για το δημοσιονομικό πλαίσιο 2012-2014

    Είδηση: 61750

    [03] Κηδεύονται σήμερα οι άτυχοι αστυνομικοί

    Πεμπτη, 03 03 2011 09:11

    Σε κλίμα οδύνης, κηδεύονται το μεσημέρι, σε Περιστέρι και Τρίκαλα οι δυο νεαροί της ομάδας ΔΙΑΣ που έπεσαν νεκροί από τα πυρά αδίστακτων κακοποιών στην περιοχή του Ρέντη. Μεσίστιες θα κυματίζουν σήμερα οι σημαίες, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την ΕΛΑΣ και το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των κακοποιών. Στο μεταξύ, καθαρά ήταν τα όπλα που βρέθηκαν στη συμπλοκή, σύμφωνα με την βαλλιστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε.

    Κλίμα οδύνης

    Η κηδεία του 23χρονου Ιωάννη Ευαγγελινέλη θα τελεστεί στις 15:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στο Περιστέρι, ενώ η νεκρώσιμος ακολουθία για τον 22χρονο Γιώργο Σκυλογιάννη θα ψαλλεί στις 12:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, στα Τρίκαλα, και θα ακολουθήσει η ταφή στο Α' Νεκροταφείο Τρικάλων.

    Ο Γ. Σκυλογιάννης είχε καταταχθεί στο Σώμα της ΕΛΑΣ την 1η Ιουλίου 2009. Ήταν το μεγαλύτερο από τα 5 παιδιά τής οικογένειας του Χρήστου Σκυλογιάννη. Διέμενε με τη φοιτήτρια, μικρότερη αδελφή του, στην Αθήνα.

    «Είχε υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία στις ειδικές δυνάμεις. Πάντα ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμα του αστυνομικού. Δυστυχώς, τα όνειρά του διακόπηκαν πρόωρα», τόνισε στενός συγγενής του θύματος.

    Καθαρά το καλάσνικοφ και το πιστόλι

    Στο μεταξύ, «καθαρά» αποδείχθηκε ότι ήταν το καλάσνικοφ και το πιστόλι των δολοφόνων των δυο νεαρών αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.Α.Σ σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε.

    Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, υπήρχε και δεύτερο καλάσνικοφ το οποίο πήραν μαζί τους οι δράστες και δεν θεωρούν απίθανο οι αστυνομικοί, το συγκεκριμένο όπλο να έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλα εγκλήματα. Οι δράστες δεν πυροβόλησαν με το όπλο αυτό στην συμπλοκή του Ρέντη.

    Όπως διευκρινίστηκε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες ήταν τέσσερις και όχι τρεις που ανέφεραν οι αρχικές πληροφορίες και αυτό προκύπτει από τις καταθέσεις μαρτύρων της ένοπλης ληστείας που είχαν διαπράξει νωρίτερα σε περίπτερο το Μενίδι.

    Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τη ληστεία διέπραξαν τρία άτομα με δύο καλάσνικοφ και ένα πιστόλι ενώ ο τέταρτος συνεργός τους οδηγούσε το κλεμμένο αυτοκίνητο.

    M. Όθωνας στη ΝΕΤ FM

    Μιλώντας στη ΝΕΤ FM, ο υφ. Προστασίας του Πολίτη, Μ. Όθωνας, τόνισε ότι η ομάδα ΔΙΑΣ έχει συμβάλει τα μέγιστα στην πάταξη της εγκληματικότητας.

    Παράλληλα, πρόσθεσε ότι είναι κρίσιμο να αποσυνδέσουμε το τραγικό περιστατικό με τις συζητήσεις για ελλείψεις προσωπικού, εξοπλισμού κλπ.

    «Λέγονται από κάποιους υπαρκτά και ανύπαρκτα πράγματα με υπερβολές» σημείωσε προσθέτοντας ότι η ελληνική πολιτεία ξόδεψε αρκετά χρήματα για να εξοπλίσει, την χρήσιμη όπως αποδεικνύεται, ομάδα ΔΙΑΣ.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ FM Είδηση: 61710

    [04] Ενημέρωση γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, για προβλήματα Δράμας

    Πεμπτη, 03 03 2011 11:03

    Συνάντηση εργασίας με τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Ευθύμιο Σώκο είχε η βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ, Χαρά Κεφαλίδου. Ο νέος περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τα σημαντικότερα προβλήματα που σήμερα απασχολούν το Νομό όπως, μεταξύ άλλων, η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Δράμας - Αμφίπολης, η σύνδεση του Τελωνείου Εξοχής με το λιμάνι της Καβάλας, και η επαναλειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού. «Στόχος αυτής της προσπάθειας» δήλωσε η κ. Κεφαλίδου «είναι να ενταθούν παρόμοιες συναντήσεις προκειμένου η Δράμα να μπει ισότιμα και δυναμικά στη διεκδίκηση χρηματοδότησης και ευκαιριών που προσφέρει το ΕΣΠΑ».

    Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας υποσχέθηκε την αμέριστη συμπαράστασή του προκειμένου να εξομαλυνθεί η όποια ανισότητα υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Είδηση: 61792

    [05] Στη Βουλή οι αποζημιώσεις των φασολοπαραγωγών της Καστοριάς

    Πεμπτη, 03 03 2011 11:02

    Για καθυστέρηση καταβολής αποζημιώσεων και αδικίες από τον ΕΛΓΑ στους φασολοπαραγωγούς της Καστοριάς κάνει λόγο στην Ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη ο βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας Ζήσης Τζηκαλάγιας.

    Ρωτά τον Υπουργό πότε θα αποζημιωθούν οι φασολοπαραγωγοί της Καστοριάς για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να προγραμματίσουν καλύτερα τη νέα τους σοδειά.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Θεοδότα Τσιόπρα Είδηση: 61788

    [06] Ημερίδα για την εκτροφή σαλιγκαριών

    Πεμπτη, 03 03 2011 11:01

    Ημερίδα με θέμα την εκτροφή των σαλιγκαριών, συνδιοργανώνουν το ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας, ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας και ο Σύλλογος επαγγελματιών γεωπόνων ν. Λάρισας, σήμερα Πέμπτη στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεις του ΓΕΩΤΕΕ.

    Είδηση: 61789

    [07] Προθεσμία να απομακρυνθούν

    Πεμπτη, 03 03 2011 10:59

    Το χώρο που έχουν κατασκηνώσει αθίγγανοι στην περιοχή της Βαγιάς επισκέφτηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος του δήμου Μαλεβιζίου, ο εισαγγελέας Ηρακλείου, συνοδευόμενος από άνδρες της αστυνομίας και αντιδημάρχων του δήμου.

    Ο εισαγγελέας αφού διαπίστωσε τις άθλιες συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί, έδωσε προθεσμία 24 ωρών στους Αθίγγανους να απομακρυνθούν από τον υποτυπώδη καταυλισμό, αλλιώς θα υποστούν τις κυρώσεις του νόμου με την αυτόφωρη διαδικασία.Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Κώστας Μαμουλάκης, από την πλευρά του, δηλώνει αποφασισμένος να μην επιτρέψει με κανέναν τρόπο τη συντήρηση τέτοιων καταστάσεων, που αποτελούν εστίες μόλυνσης τόσο για τους ίδιους τους Αθίγγανους όσο και για τους κατοίκους της περιοχής.

    Σύνταξη: Κώστας βασιλάκης

    Είδηση: 61786

    [08] Δολοφονία δύο Αμερικανών στρατιωτών σε γερμανικό αεροδρόμιο

    Πεμπτη, 03 03 2011 09:31

    Δύο μέλη της στρατιωτικής αεροπορίας των ΗΠΑ, έχασαν τη ζωή τους και δύο άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά χθες όταν νεαρός ένοπλος άνδρας άνοιξε πυρ μέσα στο λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν στο Terminal 2 του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης. Ο δράστης ο οποίος είναι ένας 21χρονος Αλβανός από το βόρειο τμήμα του Κοσόβου συνελήφθη και ανακρίνεται. Τα κίνητρα του δεν έχουν προς το παρόν διευκρινιστεί και οι αρχές δεν αποκλείουν τρομοκρατική ενέργεια. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα σοκαρισμένος και έκπληκτος από το αιματηρό περιστατικό. Την έντονη απογοήτευση και δυσάρεστη έκπληξη εξέφρασε και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε.

    Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 61711

    [09] Τριμερής συνάντηση για την Cosmote

    Πεμπτη, 03 03 2011 09:06

    Τριμερής συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου και εκπροσώπους της διοίκησης της Cosmote και του σωματείου των εργαζομένων πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Υπουργείο Εργασίας με θέμα την απόφαση της διοίκησης της εταιρείας για μείωση του προσωπικού κατά 120 άτομα. Σύμφωνα με τον υφυπουργό κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα διερευνηθεί η νομιμότητα των απολύσεων που ανακοίνωσε η Cosmote. Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία από σήμερα, έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας.

    Πηγή: ΝΕΤ FM Είδηση: 61709

    [10] Έκκληση Π. Βαρδίκου για λήξη των κινητοποιήσεων

    Πεμπτη, 03 03 2011 11:42

    Έκκληση για λήξη των κινητοποιήσεων προς τους μεταφορείς των μαθητών απηύθυνε χθες ο βουλευτής Σάμου κ. Πυθαγόρας Βαρδίκος ο οποίος με ανακοίνωση του ενημερώνει ότι ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ντόλιος τον πληροφόρησε πως πολύ σύντομα θα κινήσει τις διαδικασίες για να καταβληθεί στα ΚΤΕΛ της χώρας, το ποσό των 40 εκ. β¬., για τις μεταφορές του 2011.

    Επίσης ενημερώνει ότι οι όποιες εκκρεμότητες μέχρι και το 2010 θα ρυθμιστούν στη συνάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Σαχινίδη με τα πανελλήνια όργανα των μεταφορέων.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή Είδηση: 61832

    [11] Χωρίς πλοίο οι Φούρνοι

    Πεμπτη, 03 03 2011 11:38

    Αποκλεισμένο είναι το νησί των Φούρνων καθώς από τις 19 του μήνα η εταιρεία που έχει αναλάβει τη γραμμή δεν αντικατέστησε το πλοίο Samos Spirit μετά την παρουσίαση σοβαρής μηχανικής βλάβης.

    Την ιδία στιγμή δεν έχει ακόμα αδειοδοτηθεί το δεύτερο πλοιάριο που θα μπορούσε να κάλυψει αυτή την ανάγκη. Το συγκεκριμένο γεγονός δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη μετακίνηση των συμπατριωτών μας όσο και στην εμπορευματική κίνηση των προϊόντων που εφοδιάζουν την αγορά επισημαίνει η ΛΑΣ Φούρνων ζητώντας να αποκατασταθεί η τακτική σύνδεση του νησιού με την Ικαρία και την Σάμο σε πάγια βάση ανεξαρτήτως των σχεδιασμών των ακτοπλοϊκών εταιριών.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή Είδηση: 61831

    [12] Στον Οργ. Αντισεισμικής προστασίας ο φάκελος για τον Ακροκέφαλο

    Πεμπτη, 03 03 2011 11:38

    Στον Οργανισμό Αντισεισμικής προστασίας απέστειλε η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για την οριοθέτηση της περιοχής που κινδυνεύει εξαιτίας του κοιλώματος που έχει δημιουργηθεί στη θέση Ακροκέφαλος Τεμπλονίου μαζί με την σχετική έκθεση του ΙΓΜΕ.

    Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Σκούρτης τόνισε ότι απαιτείται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης προκειμένου να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες των παρακείμενων οικιών που κινδυνεύουν από το φαινόμενο.

    σύνταξη: Λυκούργος Σκιαδόπουλος Είδηση: 61830

    [13] Κατασχέθηκαν λαθραία τσιγάρα στην Κορινθία

    Πεμπτη, 03 03 2011 11:36

    Κατασχέθηκαν 124.500 πακέτα με λαθραία τσιγάρα που θα «έμπαιναν» στην αγορά της Κορινθίας. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον 43χρονο οδηγό που είχε σταθμεύσει το όχημά του σε μία βιομηχανική περιοχή επί της Νέας Εθνικής Οδού μετά τον Ισθμό.

    Οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν το όχημα κατευθύνθηκαν προς αυτό συλλαμβάνοντας τον δράστη και προχωρώντας σε κατάσχεση των τσιγάρων. Η ασφάλεια ερευνά αυτή την ώρα ποιοι άλλοι εμπλέκονται πίσω από αυτή την υπόθεση. Από την αστυνομία αναφέρεται ότι αυτά τα τσιγάρα ετοιμάζονταν για να μπουν στην αγορά του νομού.

    Νίνα Κασιματη Είδηση: 61828

    [14] Κανονικά από σήμερα η χορήγηση φαρμάκων στη Χίο - Αναστολή χορήγησης στη Λέσβο

    Πεμπτη, 03 03 2011 11:34

    Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΧΙΟΥ γνωστοποιεί στα μέλη του ότι από σήμερα 3 Μαρτίου τα φαρμακεία της Χίου χορηγούν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του Δημοσίου.

    Στη Μυτιλήνη σήμερα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου ανακοινώνει σε συνέντευξη τύπου την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων με ασφαλιστικά ταμεία.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή Είδηση: 61827

    [15] Συνεδριάζει το Δ.Σ. Καλαμάτας

    Πεμπτη, 03 03 2011 11:22

    Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας θα συνεδριάσει σήμερα στις 08:00 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», του Διοικητηρίου, προκειμένου να συζητήσει τα 9 θέματα της ημερήσιας διάταξης.

    Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται ο καθορισμός Αυτοτελών Οικισμών Δήμου Καλαμάτας, η επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης, παραχώρηση ειδικών θέσεων στάθμευσης, και μονοδρόμηση της οδού Ντ. Μακρόπουλου, η συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, η συγχώνευση Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Κοινωφελών Επιχειρήσεων του Δήμου Καλαμάτας, ο ορισμός μελών Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Ακόμα θα συζητηθεί και η επιβολή τέλους 0,5% και 5% επί των ακαθαρίστων εσόδων εστιατορίων, κέντρων διασκέδασης κλπ. και τέλους παρεπιδημούντων 0,5% και στις περιοχές του Δήμου Καλαμάτας που δεν ισχύει το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων.

    Σύνταξη είδησης: Γιώργος Ξιάρχος Είδηση: 61822

    [16] Νέες αφίξεις από τη Λιβύη

    Πεμπτη, 03 03 2011 11:20

    Έφτασαν χθες στην Κρήτη με ναυλωμένα πλοία προερχόμενοι από τη Λιβύη, 665 υπήκοοι Φιλιππίνων και οι τελευταίοι 2.100 Κινέζοι. Όλοι μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία όπου θα μείνουν μέχρι να αναχωρήσουν για την πατρίδα τους.

    Για το θέμα των Φιλιππινέζων έγινε χθες νέα σύσκεψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, όπου παραβρέθηκε και ο πρέσβης των Φιλιππίνων στη Συρία που έχει την ευθύνη επαναπατρισμού των συμπατριωτών του. Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας, Θανάσης Καρούντζος, το πλάνο και η συμφωνία που υπάρχει είναι το αργότερα μέσα σε 10 με 15 ημέρες να έχει ολοκληρωθεί η αναχώρηση, ο δε Πρέσβης δήλωσε από την πλευρά του ότι θα αναχωρήσουν ίσως και νωρίτερα. Σύνταξη: Κώστας Βασιλάκης

    Είδηση: 61819

    [17] Σύσκεψη βουλευτών Θεσσαλίας του ΠΑΣΟΚ για τον Αχελώο

    Πεμπτη, 03 03 2011 11:20

    Με την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και τον υπουργό Υποδομών Δημ. Ρέππα συναντώνται σήμερα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλία για το θέμα του Αχελώου. Η συνάντηση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Λαρισαίου γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος κ. Βασ. Εξαρχου.

    Είδηση: 61818

    [18] Καταλήψεις σχολείων από γονείς

    Πεμπτη, 03 03 2011 11:45

    Με συνθήματα όπως «Ψωμί Παιδεία Λεωφορεία» μαθητές γονείς και εκπαιδευτικοί από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του νησιού πραγματοποίησαν χθες μεγαλειώδη πορεία από το Γενικό λύκειο Σάμου προς το Λιμάνι και στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στην περιφερειακή ενότητα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν στον αντιπεριφερειάρχη για την ακινητοποίηση των λεωφορείων που σταμάτησαν να μεταφέρουν μαθητές στις σχολικές μονάδες. Οι γονείς με έντονο ύφος ζήτησαν από τον αντιπεριφερειάρχη την παραίτησή του αν δεν μπορέσει να δώσει λύση στο μείζον πρόβλημα .

    Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι βρίσκεται κοντά στους μαθητές και κατανοεί το πρόβλημα .Τα δεκαπενταμελή μαθητικά συμβούλια μαζί με τους εκπαιδευτικούς , τις ενώσεις γονέων και κηδεμόνων συνεδρίασαν στην αίθουσα του αμφιθεάτρου του ΓΕΛ Σάμου και αποφάσισαν την κλιμάκωση του αγώνα με κλείσιμο των σχολείων.

    Σύνταξη:Χάρης Ζαβουδάκης Είδηση: 61834

    [19] Διαβεβαιώσεις Μαγκριώτη για τα φράγματα

    Πεμπτη, 03 03 2011 11:38

    Την διαβεβαίωση ότι το έργο των φραγμάτων θα προχωρήσει, καθώς οι επιφυλάξεις της Ε.Ε. είναι ζήτημα χρόνου να αρθούν έδωσε ο υφυπουργός υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης στον περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου.

    Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κο Μαγκριώτης στον περιφερειάρχη οι επιφυλάξεις της ΕΕ εστιάζονται στο αν επαρκεί ο χρόνος περαίωσης του έργου, καθώς έχει μείνει πολύ λίγος μέχρι το τέλος του 2013 που - κανονικά - λήγει το τρέχον ΕΣΠΑ, ενώ οι εργασίες που πρέπει να γίνουν για ένα τόσο μεγάλο έργο είναι πολλές. Να θυμίσουμε ότι μιλώντας στην ΕΡΑ η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου ανακοίνωσε την έλευση του Υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη την ερχόμενη εβδομάδα, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει την δημοπράτηση του έργου τους επομένους μήνες.

    Στο μεταξύ ο κος Σπύρου αναμένεται αύριο το πρωί θα συμμετάσχει στη συνάντηση των περιφερειαρχών της χώρας με τον Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Στη συνάντηση, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων θα θέσει στον κ. Παπακωνσταντίνου θέματα που αφορούν αποκλειστικά τα Ιόνια Νησιά, όπως η μείωση του Φ.Π.Α., και το θέμα της μεταφοράς των μαθητών και την ανάγκη άμεσης νομοθετικής ρύθμισης ενώ σκοπεύει ν' αναδείξει τις ιδιαιτερότητες των νησιών και την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσής τους.

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ

    Είδηση: 61833

    [20] Επίσκεψη Λοβέρδου στο Ηράκλειο

    Πεμπτη, 03 03 2011 11:28

    Στο Ηράκλειο βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, προκειμένου να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις αδελφοποίησης του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου, με το νοσοκομείο της Λεμεσού.

    Η τελετή αδελφοποίησης θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Μέγαρο», όπου εκτός από τον κ. Λοβέρδο θα παρευρεθούν, ο υπουργός Υγείας της Κύπρου, Χρήστος Πατσαλίδης, και ο διευθυντής του νοσοκομείου Λεμεσού. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Ηράκλειο ο υπουργός Υγείας, θα έχει συναντήσεις με τους διοικητές των νοσοκομείων της Κρήτης και θα ενημερωθεί για τα προβλήματα που υπάρχουν.

    Σύνταξη: Κώστας Βασιλάκης Είδηση: 61824

    [21] Εκδήλωση του ΚΚΕ για τη Γυναίκα

    Πεμπτη, 03 03 2011 10:44

    Εκδήλωση με θέμα «Σοσιαλισμός και γυναίκα» πραγματοποιήθηκε χθες στο Βόλο, στο «Αχίλλειο», όπου, μεταξύ άλλων, τονίστηκε ότι στον καπιταλισμό χάθηκαν τα δικαιώματα που απολάμβανε η γυναίκα στο σοσιαλισμό, όπως η μόρφωση, η εργασία, η κοινωνική ασφάλιση, και γι' αυτό είναι απαραίτητος ένας νέος αγώνας για την επιστροφή στο σοσιαλιστικό σύστημα.

    Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ Μαγνησίας εν όψει της παγκόσμιας ημέρας γυναίκας στις 8 Μαρτίου, ενώ κεντρική ομιλήτρια ήταν το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής κ. Ρίτσα Κοτή-Ρούσση.

    Είδηση: 61769

    [22] Με μεγάλη συμμετοχή το Πανικάριο συλλαλητήριο

    Πεμπτη, 03 03 2011 11:52

    Με μεγάλο πανικαριακό συλλαλητήριο που διοργανώθηκε από τους συλλόγους γονέων και τα σωματεία εκπαιδευτικών του νησιού, απάντησαν οι Ικαριώτες στην συνεχιζόμενη για τρίτη εβδομάδα διακοπή της μεταφοράς των μαθητών από τους αυτοκινητιστές και τους λεωφορειούχους, καθώς τους οφείλονται πολλές χιλιάδες ευρώ.

    Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πήραν μέρος σε μια συγκέντρωση στον Εύδηλο ενώ στάσεις εργασίας από τις 11:00 μέχρι την λήξη της βάρδιας προκήρυξαν το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ ,η ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων, ο Σύλλογος Δασκάλων - Νηπιαγωγών Ικαρίας-Φούρνων, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου. Τις επόμενες ημέρες συγκαλούνται οι Γ.Σ των συλλόγων γονέων για μια ακόμα φορά για να συζητήσουν την πορεία των κινητοποιήσεων τους εάν μέχρι την Τρίτη 8 του Μάρτη δεν υπάρξει καμιά εξέλιξη. Οι επικρατέστερες προτάσεις από την κοινή συνέλευση των Δ.Σ συλλόγων γονέων που μέχρι στιγμής παρουσιάζονται είναι η κατάληψη των υπηρεσιών της ΔΟΥ Ικαρίας και η κατάληψη των σχολείων από τους συλλόγους γονέων .

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή Είδηση: 61835


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 3 March 2011 - 10:20:22 UTC