Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-03-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με χιόνια ο χαρταετός
  • [02] Στη Βουλή η υπόθεση ενοικίασης πυροσβεστικών ελικοπτέρων το 2009
  • [03] «Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα»
  • [04] Δεύτερος γύρος εκλογών σε 12 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας
  • [05] Υεμένη: Αιματηρές ταραχές
  • [06] ΕΕ : Μισθολογικές διαφορές και αδικίες μεταξύ ανδρών και γυναικών
  • [07] Εκδηλώσεις του Τριημέρου
  • [08] Γραφείο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο Βόλο
  • [09] Στην τελική του ευθεία το Ζακυνθινό καρναβάλι
  • [10] Απέρριψαν την πρόταση Ραγκούση οι μετανάστες
  • [11] Ο χορός δεν είναι μόνο θέμα εσωτερικού ρυθμού, αλλά και χημείας εγκεφάλου
  • [12] Πανδικαστική συγκέντρωση στις 10 Μαρτίου
  • [13] Μ. Χρυσοχοΐδης: «Εθνική προσπάθεια για αλλαγή ψυχολογίας»
  • [14] Ελαφρώς... πιο αλμυρό το σαρακοστιανό τραπέζι στην αγορά της Λάρισας
  • [15] Συζήτηση στο ΠΑΣΟΚ για τις εξελίξεις του Αχελώου
  • [16] Ελεύθερη η διάθεση οστράκων Καλλονής.
  • [17] Στον Έβρο στις 11Μαρτίου η Κατσέληβ¦
  • [18] Χωρίς καύσιμα τα περιπολικά του Έβρουβ¦
  • [19] Προβλήματα θέρμανσης στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας και στο Α. Τ. Σουφλίου...
  • [20] Επιστολή Γιακαλή για δακοκτονία.
  • [21] Ικανοποίηση από τις εξαγγελίες Σκανδαλίδη
  • [22] Ξεναγιαννακοπούλου «παραμένει στις προτεραιότητες μας ο πετρελαιαγωγόςβ¦
  • [23] «Με σταθερό βήμα θα βγούμε από την κρίση»
  • [24] Παπανδρέου - Ράσμουσεν: Η Ευρώπη δεν έχει την πολυτέλεια να μην πάρει τις σωστές αποφάσεις
  • [25] Διάγνωση λευχαιμίας μέσω Facebook
  • [26] Ελληνικό χρώμα στο φημισμένο Χορό της Κρατικής Όπερας Βιέννης
  • [27] Αίγυπτος: Δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις υποσχέθηκε ο νέος πρωθυπουργός
  • [28] Μηχανήματα αυτόματης ανάληψης για χαβιάρι
  • [29] Το 61,2% των Τούρκων πολιτών δηλώνει ευτυχισμένο και αισιόδοξο (!)
  • [30] Κινητό τηλέφωνο σε σχήμα ανθρώπου και επιφάνεια σαν δέρμα
  • [31] Άγκυρα: Νέες προσαγωγές για την υπόθεση Εργκένεκον

    [01] Με χιόνια ο χαρταετός

    Παρασκευη, 04 03 2011 15:59

    Με χιόνι και τσουχτερό κρύο θα γίνει το πέταγμα του χαρταετού σε πολλές περιοχές τις Ελλάδας, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, που προβλέπουν αισθητή πτώση της θερμοκρασίας μετά από την πρόσκαιρη βελτίωση που θα έχει ο καιρός το Σαββατοκύριακο. Στη Βόρεια Ελλάδα δύσκολη παραμένει η κατάσταση λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού, ενώ χιόνια μπορεί να πέσουν την Τρίτη ακόμη και στην Αττική. Οι βοριάδες στα πελάγη θα φτάσουν έως και τα 9 μποφόρ. Επί ποδός βρίσκεται και η Τροχαία, που θα λάβει έκτακτα μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Επιδείνωση από το βράδυ της Κυριακής

    Η αλλαγή του καιρού αναμένεται από το βράδυ της Κυριακής και από τη Δυτική Ελλάδα, ενώ σήμερα και αύριο ο καιρός θα είναι σχετικά καλός, διευκολύνοντας όσους αποφασίσουν να εγκαταλείψουν τα αστικά κέντρα.

    Βαθμιαία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός κατά τη διάρκεια της Καθαράς Δευτέρας, με κύρια χαρακτηριστικά την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές, αρχικά της βόρειας χώρας και μέχρι το βράδυ και της κεντρικής. Χιονοπτώσεις προβλέπονται και στις νησιωτικές περιοχές.

    Το βράδυ της Δευτέρας και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη, οι χιονοπτώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

    Σταδιακή ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι τη Δευτέρα στο βόρειο Αιγαίο και την Τρίτη και στο υπόλοιπο Αιγαίο φτάνοντας τα 9 και τοπικά τα 10 μποφόρ.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Τρίτη (8-3-2011) οι χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια θα εξασθενήσουν, αλλά κατά τόπους θα σημειωθεί ισχυρός παγετός. Στα ανατολικά και τα νότια, όμως, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και την Τετάρτη ακόμη και σε νησιωτικές περιοχές.

    Ειδικότερα για την Αττική, το βράδυ της Δευτέρας και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη, χιονοπτώσεις πιθανόν ισχυρές θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια του νομού. Την Τρίτη και την Τετάρτη υπάρχει πιθανότητα χιονόπτωσης ακόμη και στην πόλη της Αθήνας.

    Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας

    Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Τροχαία, για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων του τριημέρου.

    Σε ισχύ η απαγόρευση κίνησης φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου σε τμήματα εθνικών οδών σήμερα Παρασκευή από 16:00 έως 21:00, αύριο Σάββατο από 08:00 έως 13:00 και την Καθαρά Δευτέρα από 15:00 έως 21:00.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: ο»ΏΤριήμερο με κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

    Είδηση: 62096

    [02] Στη Βουλή η υπόθεση ενοικίασης πυροσβεστικών ελικοπτέρων το 2009

    Παρασκευη, 04 03 2011 17:23

    Τον δρόμο για τη Βουλή παίρνει σκέλος της μεγάλης έρευνας του Οικονομικού Τμήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για πυροσβεστικά ελικόπτερα, καθώς κρίνεται ότι πρέπει να ερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες του πρώην αναπληρωτής Δημόσιας Τάξης, Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

    Η δικογραφία, που διαβιβάζεται στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να δώσει έγκριση για την αποστολή στη Βουλή, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αφορά την ενοικίαση πέντε ελικοπτέρων από την Πυροσβεστική το 2009, ενώ για άλλο σκέλος της υπόθεσης, που αφορά τη συντήρηση πυροσβεστικών ελικοπτέρων, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του νυν γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Γρηγόρη Τασούλα.

    Το κόστος μίσθωσή τους ήταν κατά πολύ υψηλότερο

    Το θέμα με την ενοικίαση των πέντε ελικοπτέρων είχε φέρει στη Βουλή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας, ο οποίος ανέφερε ότι το κόστος για τη μίσθωσή τους από την ΕRICSON AIR-CRANE το 2009, ήταν κατά πολύ υψηλότερο από εκείνο που καταβλήθηκε το 2010. Η εισαγγελική έρευνα «σκόνταψε», όπως λέγεται, σε ενδεχόμενες ευθύνες τού τότε αρμόδιου υφυπουργού, Χρ. Μαρκογιαννάκη, και έτσι, όπως ορίζεται από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, η αρμόδια Εισαγγελέας οφείλει να αποστείλει τα στοιχεία της στη Βουλή για να κριθεί εκεί η υπόθεση.

    Για το δεύτερο σκέλος, που σχετίζεται με την συντήρηση άλλων πέντε ελικοπτέρων της Πυροσβεστικής και σύμβαση που υπογράφηκε το 2010, τα στοιχεία οδηγούν σε ποινικές ευθύνες προσώπων για επιζήμιες στο Δημόσιο ενέργειες. Έτσι, με το πέρας της έρευνας ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του γενικού γραμματέα του αρμόδιου υπουργείου κ. Τασούλα για το αδίκημα της απιστίας, ενώ άμεση συνέργεια στην απιστία αποδίδεται σε αξιωματικούς της Πυροσβεστικής που έχουν εμπλακεί με το θέμα. Η Εισαγγελέας απήγγειλε, επίσης, την κατηγορία της απλής συνέργειας στην απιστία σε υπαλλήλους της Πολιτικής Αεροπορίας.

    Η υπόθεση, κατά το σκέλος που αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, θα ανατεθεί σε ανακριτή. Είδηση: 62100

    [03] «Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα»

    Παρασκευη, 04 03 2011 16:04

    Στη διαβεβαίωση ότι δεν θα βρεθεί άνεργος χωρίς επίδομα προχώρησε η υπ. Εργασίας Λ. Κατσέλη, μετά από συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο Λάζλο Αντόρ. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η απορρόφηση Κοινοτικών κονδυλίων, για τη στήριξη της απασχόλησης αλλά και το θέμα των περικοπών στα επιδόματα ανεργίας που «άνοιξε» ο Όλι Ρεν.

    Επαναξιολόγηση σε όλα τα κοινωνικά επιδόματα

    Η συνάντηση Λ. Κατσέλη με τον επίτροπο Λάζλο Αντόρ, πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά τη δήλωση Όλι Ρεν για θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων στο θέμα της επιδότησης των ανέργων.

    Η υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα βρεθεί άνεργος χωρίς επίδομα ενώ από την πλευρά του, ο Λάζλο Αντόρ, σημείωσε ότι γενική αρχή παραμένει, ότι ακόμα και αν κάποια από τα επιδόματα πρέπει να μεταρρυθμιστούν ή να ευθυγραμμιστούν στον κρατικό προϋπολογισμό, η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να προστατεύσει τις πιο ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

    Ήδη πάντως, όπως δήλωσε η υπουργός, έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση όλων των κοινωνικών επιδομάτων, που θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου, με τη συνεργασία του ΟΟΣΑ.

    Μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή, ο Επίτροπος Απασχόλησης, Λάζλο Αντόρ, ανέφερε ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης των κοινωνικών επιδομάτων συνδέονται με αποφάσεις που λαμβάνονται από τα κράτη μέλη ξεχωριστά.

    Σημείωσε επίσης πως υπάρχει αύξηση του προσδόκιμου ζωής και της γήρανσης, κάτι που απαιτεί την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης.

    Αντιδράσεις

    Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, αναφέρει ότι την ώρα, που η ανεργία καλπάζει, η κυβέρνηση και η Ε.Ε. όχι μόνο αφήνουν τους ανέργους και τις οικογένειές τους απροστάτευτους αλλά σχεδιάζουν ακόμα και την περικοπή του πενιχρού επιδόματος ανεργίας, που παίρνει μόνο ένα μέρος των ανέργων.

    Παράλληλα, καλούνται οι εργαζόμενοι να μην επιτρέψουν να συμβεί κάτι τέτοιο.

    «Με την ωμή παρέμβαση του Όλι Ρεν επιβεβαιώθηκε ότι οι Επίτροποι της ΕΕ ασκούν παράλληλα και υπουργικά καθήκοντα στην Ελλάδα. Ο Όλι Ρεν ενήργησε ως υπουργός Εργασίας...» σχολίασε από την πλευρά του, ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης.

    Να αντιληφθεί ότι η κοινωνία διαλύεται κάλεσε την κυβέρνηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλης ζητώντας της να αποκρούσει μέτρα που καταστρέφουν την κοινωνική προστασία.

    Πηγή: NET - ΝΕΤ FM - ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 62097

    [04] Δεύτερος γύρος εκλογών σε 12 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας

    Παρασκευη, 04 03 2011 18:25

    Σε 12 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας θα διεξαχθούν μεθαύριο Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011, εκλογές (β' γύρος) για την ανάδειξη νέων προέδρων. Μεταξύ των 12 Συλλόγων περιλαμβάνονται και οι τρεις μεγαλύτεροι, των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

    Ήδη από τον α' γύρο των δικηγορικών εκλογών εξελέγησαν πρόεδροι σε 41 Δικηγορικούς Συλλόγους, ενώ στα Χανιά δεν πραγματοποιήθηκαν εκλογές, καθώς όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του τοπικού Συλλόγου έχει παραιτηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ίδρυση εφετείου στο Ηράκλειο.

    Επίσης, σε 38 Δικηγορικούς Συλλόγους επανεξελέγησαν οι ίδιοι πρόεδροι και συγκεκριμένα στους Συλλόγους: Αιγίου, Αλεξανδρούπολης, Άμφισσας, Άρτας, Βόλου, Γιαννιτσών, Γυθείου, Δράμας, Έδεσσας, Ευρυτανίας, Ηλείας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θήβας, Καλαβρύτων, Καλαμάτας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Κω, Λαμίας, Νάξου, Ναυπλίου, Ορεστιάδας, Πειραιά, Ροδόπης, Ρόδου, Σάμου, Σερρών, Σύρου, Τρικάλων, Τρίπολης, Φλώρινας, Χαλκίδας, Χαλκιδικής και Χίου.

    Αντίθετα, σε 12 Δικηγορικούς Συλλόγους εξελέγησαν νέοι πρόεδροι από τον α' γύρο των δικηγορικών εκλογών. Οι 12 αυτοί Σύλλογοι είναι: Αγρινίου, Αμαλιάδας, Γρεβενών, Ζακύνθου, Ιωαννίνων, Κατερίνης, Κοζάνης, Λασιθίου, Μεσολογγίου, Ξάνθης, Πρέβεζας και Σπάρτης.

    «Οι μονομάχοι»

    Για την ανάδειξη νέου προέδρου θα διεξαχθούν εκλογές στους εξής 12 Δικηγορικούς Συλλόγους:

    1) Αθήνας, μεταξύ Δημ. Βερβεσού (ποσοστό 26,07%) και Γιάν. Αδαμόπουλου (19,92%). Να σημειωθεί ότι οι εκλογές στην Αθήνα θα διεξαχθούν την Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011, και την ερχόμενη Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011.

    2) Βέροιας, μεταξύ Δημ. Ζυγουλιανού (33,58%) και Όλγας Κυριακίδου (26,20%).

    3) Θεσσαλονίκης, μεταξύ Εμ. Λαμτζίδη (17,11%) και Νικ. Βαλεργάκη (15,98%). Διευκρινίζεται ότι οι εκλογές στη συμπρωτεύουσα θα διεξαχθούν την Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011, και την ερχόμενη Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011.

    4) Καβάλας, μεταξύ Αθ. Αθανασίου (47,68%) και Παυλ. Γεωργιάδη (27,48%).

    5) Κορίνθου, μεταξύ Παν. Νικολόπουλου (49,83%) και Αντ. Χανιώτη (28,62%).

    6) Κυπαρισσίας, μεταξύ Αιμ. Σέκλου (50%) και Κων. Τσούτσια (50%).

    7) Λαρίσης, μεταξύ Δημ. Κατσαρού (45,20%) και Φιλ. Σαμαρά (19,91%).

    8) Λευκάδας, μεταξύ Ηλ. Τσάκαλου (31,91%) και Ευφροσύνης Φίλιππα (27,66%).

    9) Λιβαδειάς, μεταξύ Σερ. Μωραΐτη (38,67%) και Αχ. Κοτσώνα (36%).

    10) Μυτιλήνης, μεταξύ Δημ. Καλλία (36,76%) και Μιχ. Σκουρκέα (25%).

    11) Πατρών, μεταξύ Νικ. Παπάκου (39,41%) και Αθ. Αμπατζή (34,82%).

    12) Ρεθύμνου, μεταξύ Ευαγγ. Μουνδριανάκη (39,84%) και Χαρ. Παπαδάκη (39,02%).

    Ο ένας εκ των «μονομάχων» των εκλογών της Αθήνας, ο Γ. Αδαμόπουλος (προερχόμενος από το χώρο της ΝΔ), σε σημερινή ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι σε εκδήλωση που πραγματοποίησε στο κέντρο της πρωτεύουσας παραβρέθηκε σχεδόν το σύνολο των υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού "Ώρα Δικηγόρων", επικεφαλής του οποίου είχε τεθεί ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

    Έτσι, συνεχίζει η ανακοίνωση, επιβεβαιώθηκε «η δημιουργία ενός αρραγούς μετώπου παραταξιακής συνείδησης ενόψει του επικείμενου β' γύρου των εκλογών του ΔΣΑ που υπερβαίνει όμως τα στενά κομματικά όρια και μετατρέπεται σε ευρύ πλειοψηφικό ρεύμα».

    Είναι αναγκαίο να διευκρινισθεί ότι ο Ζαφειρόπουλος ο οποίος προέρχεται και αυτός από το χώρο της ΝΔ συμμετείχε στον α' γύρο των δικηγορικών εκλογών της Αθήνας και ήρθε τρίτος στις επιλογές των συναδέλφων του.

    AΠΕ Είδηση: 62105

    [05] Υεμένη: Αιματηρές ταραχές

    Παρασκευη, 04 03 2011 13:45

    Αναταραχή επικρατεί στην Υεμένη, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα Παρασκευή, σε διαδήλωση σιιτών εναντίον της κυβέρνησης Σάλεχ στο βορρά, που κόστισαν τη ζωή σε δύο άτομα, ενώ επτά είναι οι τραυματίες, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία. Οι καταγγελίες των σιιτών είναι ότι τα θύματα, προήλθαν από επιθέσεις του στρατού με ρουκέτες.

    Το γεγονός της επίθεσης οδήγησε σε πυροδότηση της αγανάκτησης και χιλιάδες νέοι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους. Το αίτημα της διαδήλωσης που χτυπήθηκε, ήταν η πτώση του καθεστώτος μετά από 32 χρόνια στην εξουσία και ο τερματισμός της διαφθοράς. Επίσης η αντίθεση έχει και θρησκευτικά χαρακτηριστικά, καθώς οι σιίτες καταγγέλλουν ότι είναι θύματα διακρίσεων. Πρόεδρος της χώρας, είναι ο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, σύμμαχος των ΗΠΑ.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερς, Γαλλικό, Γερμανικό

    Είδηση: 62091

    [06] ΕΕ : Μισθολογικές διαφορές και αδικίες μεταξύ ανδρών και γυναικών

    Παρασκευη, 04 03 2011 17:42

    Στην Ελλάδα οι γυναίκες αμείβονται κατά 22,2% χαμηλότερα από τους άνδρες καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους, έναντι 17,5% κατά μέσο όρο στην ΕΕ. Αυτό αναφέρουν τα στοιχεία της Eurostat για τις μισθολογικές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αφορμή την αυριανή, ευρωπαϊκή ημέρα ισότητας των μισθών.

    «Η μείωση της διαφοράς των αμοιβών ανδρών και γυναικών προχωρεί με αργό ρυθμό», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για το 2008, ο ρυθμός αυτός κυμαίνεται από 5% στην Ιταλία έως 30% στην Εσθονία, αντανακλώντας τον πολύπλοκο και διαρκή χαρακτήρα των ανισοτήτων στην αγορά εργασίας. Η Ελλάδα, με ποσοστό 22,2%, κατατάσσεται στην τέταρτη θέση από το τέλος, μετά την Εσθονία, την Τσεχία (26%), την Αυστρία (25,5%) και τη Γερμανία (23%).

    Επιπλέον, η Επιτροπή τονίζει ότι η διαφορά όσον αφορά τις αμοιβές ανδρών και γυναικών καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερες συντάξεις για τις γυναίκες. Για το λόγο αυτό, ο κίνδυνος για τις ηλικιωμένες γυναίκες να αντιμετωπίσουν καταστάσεις φτώχειας είναι μεγάλος. Πράγματι, τα στοιχεία της Eurostat, αναφέρουν ότι το 22% των γυναικών ηλικίας 65 ετών και άνω κινδυνεύει από φτώχεια, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες είναι 16%.

    Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρομέτρου σχετικά με την ισότητα των φύλων, το 62% των Ευρωπαίων πιστεύει ότι εξακολουθεί να υπάρχει ανισότητα μεταξύ των φύλων σε πολλούς τομείς της κοινωνίας.

    «Η ευρωπαϊκή ημέρα ισότητας των μισθών μάς υπενθυμίζει πόσες προσπάθειες πρέπει ακόμη να καταβάλουμε για να γεφυρώσουμε το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων. Μαζί με τα κράτη-μέλη και τους κοινωνικούς εταίρους, θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε ουσιαστικά τη διαφορά των αμοιβών ανδρών και γυναικών στην ΕΕ, ώστε στο μέλλον να μην χρειαζόμαστε πλέον ημέρα ισότητας των μισθών για να υπενθυμίζουμε τις μισθολογικές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών», δήλωσε η Επίτροπος, αρμόδια για θέματα δικαιοσύνης, Βίβιαν Ρέντινγκ.

    Για να αντιμετωπιστούν οι μισθολογικές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών, η Επιτροπή δεσμεύεται να στηρίξει πρωτοβουλίες ίσης αμοιβής στον χώρο εργασίας με δείκτες ισότητας, «καταστατικούς χάρτες» και βραβεία, καθώς και να διερευνήσει τρόπους για να βελτιώσει τη μισθολογική διαφάνεια, καθώς και τον αντίκτυπο στην ίση αμοιβή άτυπων ρυθμίσεων εργασίας, όπως της μερικής απασχόλησης και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

    AΠΕ Είδηση: 62103

    [07] Εκδηλώσεις του Τριημέρου

    Παρασκευη, 04 03 2011 13:09

    Χωρίς ιδιαίτερη οικονομική ενίσχυση αλλά με πολύ όρεξη, μεράκι και καρναβαλική διάθεση θα αναβιώσουν σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου οι παραδοσιακές καρναβαλικές εκδηλώσεις. Σήμερα στα Θυμιανά της Χίου θα ανεβεί η Μόστρα ενώ οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Κυριακή.

    Την ίδια μέρα στη Χίο θα δικάσει ο καδής και θα αναβιώσει ο παραδοσιακός γάμος. Στη Σάμο θα δικάσει ο Καδής στο Άνω Βαθύ στους Σπαθαραίους και στην Άμπελο ενώ την Κυριακή διοργανώνεται Σαμιώτικο Καρναβάλι στον Παγώνδα. Στη Λέσβο τριήμερες εκδηλώσεις στην Αγιάσο με δυο παραστάσεις αύριο το απόγευμα στο Αναγνωστήριο ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με τους μουτσούνους και τα τριψίματα αλλά και με το Αγιασιώτικο Καρναβάλι. Στο Μεσότοπο το παραδοσιακό Καρναβάλι το πρωί της Κυριακής με πολλά άρματα και τους Κουδουνάτους. Στην Αγία Παρασκευή το μεσημέρι της Δευτέρας ο Λαογραφικός Σύλλογος διοργανώνει το Καρναβάλι της Αγίας Παρασκευής ενώ το βράδυ του Σαββάτου οι «γιουρουκδες» θα διασκεδάσουν και θα κεραστούν στις γειτονιές του χωριού.

    Σύνταξη: Δήμητρα Λαχουρή Είδηση: 62089

    [08] Γραφείο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο Βόλο

    Παρασκευη, 04 03 2011 12:24

    Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών χθες από το Βόλο η Ντόρα Μπακογιάννη - «αν και η Δημοκρατική Συμμαχία δεν τις επιθυμεί στην δεδομένη οικονομική συγκυρία της χώρας» - όπως είπε η ίδια. Προέβλεψε, παράλληλα, πως το αποτέλεσμα των εκλογών θα δείξει ότι οι μονοκομματικές κυβερνήσεις τελειώνουν και η Ελλάδα θα μπει στη λογική των ευρύτερων συνεργασιών, καθώς η εποχή του δικομματισμού έχει τελειώσει. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας εξέφρασε τη λύπη της για την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων και επέρριψε γι' αυτό ευθύνες στην κυβέρνηση, ενώ δήλωσε αρωγός των προσπαθειών για τα αντισταθμιστικά οφέλη της περιοχής αν και - όπως πρόσθεσε- η κυβέρνηση δεν πρόκειται να τα δώσει. Η κ. Μπακογιάννη εγκαινίασε τα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο Βόλο, στην οδό Ερμού 128 και Αντωνοπούλου, τονίζοντας πως από εκεί θα ξεκινήσουν οι μεγάλες επιτυχίες και «πολλοί θα τρίβουν τα μάτια τους».

    Το μεσημέρι επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Μαγνησίας, στην οδό Δημητριάδος, όπου οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου της μετέφεραν τα προβλήματα του κλάδου.

    Επίσης συναντήθηκε με τους Δημάρχους Βόλου, Ρήγα Φεραίου και Αλμυρού.

    Είδηση: 62056

    [09] Στην τελική του ευθεία το Ζακυνθινό καρναβάλι

    Παρασκευη, 04 03 2011 12:51

    Με την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, στις 3 το μεσημέρι, με αφετηρία την καμάρα Αγίου Λαζάρου και κατάληξη την πλατεία Σολωμού, κορυφώνεται το Ζακυνθινό καρναβάλι, το οποίο λήγει με το πόβερο καρναβάλι, το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου και το ρίξιμο του στη θάλασσα. Επίσης, την Καθαρή Δευτέρα, σε όλο το νησί, θα γίνουν τα παραδοσιακά κούλουμα, με σαρακοστιανά εδέσματα, λαϊκά γλέντια, ομιλίες (λαϊκό θέατρο), παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια και όχι μόνο.

    Είδηση: 62070

    [10] Απέρριψαν την πρόταση Ραγκούση οι μετανάστες

    Παρασκευη, 04 03 2011 17:25

    Αρνητική είναι η απάντηση που έδωσαν οι μετανάστες απεργοί πείνας στην πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση. Ζητούν χορήγηση άδειας παραμονής με πλήρη δικαιώματα και ανανεώσιμη και αρνούνται να διακομιστούν μαζικά στα νοσοκομεία. Νωρίτερα, στα γραφεία της ΓΣΕΕ, οι υπουργοί Εσωτερικών και Υγείας συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία των μεταναστών απεργών πείνας και τους κάλεσαν να σταματήσουν την απεργία και να νοσηλευτούν.

    Συνάντηση υπουργών Εσωτερικών - Υγείας

    Την ένταξη των μεταναστών απεργών πείνας, στο καθεστώς υπό ανοχή που δίνει τη δυνατότητα παραμονής στη χώρα για διάστημα έξι συν έξι μηνών, πρότεινε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των απεργών, παρουσία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέδρου, στο κτίριο της ΓΣΕΕ.

    «Όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι προέχει η ανθρώπινη ζωή και πάνω σε αυτή τη συμφωνία θα ακολουθήσουν τα επόμενα βήματα», σημείωσε από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος.

    Νωρίτερα, το πρωί, κλιμάκιο γιατρών του ΕΣΥ επισκέφθηκε το Μέγαρο Υπατία και πρότεινε στους μετανάστες απεργούς, την άμεση διακομιδή τους σε νοσοκομεία, προκειμένου να αποτραπούν μή αναστρέψιμες βλάβες στην υγεία τους.

    Στο μεταξύ, λήξαν θεωρεί η κυβέρνηση το ζήτημα που προκλήθηκε μεταξύ των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Εσωτερικών, για τους μετανάστες απεργούς πείνας.

    Η δήλωση του κυρίου Βενιζέλου ότι θα ασκήσει πίεση στους αρμόδιους συναδέλφους του, ώστε να μη χαθεί καμία ζωή, προκάλεσε την έντονη αντίδραση τού κυρίου Ραγκούση, ο οποίος επισήμανε ότι ο συνάδελφός του παρενέβη δημόσια στο θέμα χωρίς να έχει προηγουμένως ενημερωθεί.

    Ο Υπουργός Άμυνας με σημερινή του δήλωση τόνισε ότι το ζήτημα δεν είναι ο κύριος Ραγκούσης, αλλά η βαθιά κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα και η κοινωνική ένταση.

    Πηγή: ΝΕΤ - NET FM

    Σχετικές ειδήσεις: Μετανάστες: Συνεχίζουν την απεργία πείνας - πολιτικές τριβές

    Είδηση: 62102

    [11] Ο χορός δεν είναι μόνο θέμα εσωτερικού ρυθμού, αλλά και χημείας εγκεφάλου

    Παρασκευη, 04 03 2011 16:12

    Μερικοί άνθρωποι μαθαίνουν πανεύκολα τις νέες κινήσεις ενός χορού και άλλοι είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Ορισμένοι χορεύουν με την πρώτη σαν τον Φρεντ Αστέρ και άλλοι σαν «ξυλάγγουρα». Μία νέα βρετανική επιστημονική έρευνα δείχνει ότι η χορευτική δεινότητα δεν είναι μόνο θέμα να έχει κανείς τον ρυθμό μέσα του, αλλά επίσης να μη διαθέτει μεγάλη ποσότητα μιας συγκεκριμένης χημικής ουσίας στον εγκέφαλο, αλλιώς ο χορός μετατρέπεται σε βάσανο.

    Οι ερευνητές του Τμήματος Κλινικών Νευροεπιστημών του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με επικεφαλής τη Σαρλότ Σταγκ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο έγκριτο περιοδικό βιολογίας «Current Biology», διαπίστωσαν ότι η ουσία GABA, ανάλογα με το επίπεδο που υπάρχει στα εγκεφαλικά κύτταρα, διευκολύνει ή, αντίθετα, δυσκολεύει τη ζωή των χορευτών και ιδίως όσων μαθαίνουν νέες κινήσεις, είτε με τα πόδια τους (χορός), είτε με τα δάχτυλά τους (μουσικά όργανα).

    Η GABA δρα σαν αναστολέας που εμποδίζει τους νευρώνες (τα κύτταρα του εγκεφάλου) να συνδέονται μεταξύ τους και να δημιουργούν νέες συνάψεις. Με τον τρόπο αυτό, προφυλάσσει τα κύτταρα από το να υπερθερμανθούν, αλλά και επιβραδύνει ή δυσκολεύει την εκμάθηση νέων πραγμάτων, η οποία προαπαιτεί τη δημιουργία νέων συνδέσμων (συνάψεων) μεταξύ των νευρώνων.

    Μερικές φορές, όπως στην περίπτωση της εκμάθησης νέων χορευτικών κινήσεων, είναι χρήσιμο να έχει κανείς χαμηλότερο επίπεδο GABA, ώστε ο εγκέφαλος να «παίρνει φωτιά». Μερικοί άνθρωποι, σύμφωνα με τους Βρετανούς νευροεπιστήμονες, έχουν μία ικανότητα να μειώνουν απότομα το επίπεδο της GABA στον εγκέφαλό τους κι έτσι μαθαίνουν αμέσως να χορεύουν πιο εύκολα. Αυτά τα άτομα μπορούν να «πιάσουν» με την πρώτη μία νέα χορευτική φιγούρα και να την επαναλάβουν χωρίς δυσκολία ή μπορούν να μάθουν ευκολότερα να συγχρονίζουν τα δάχτυλά τους στο πιάνο.

    Οι επιστήμονες έκαναν πειράματα με 12 εθελοντές, στους οποίους μέτρησαν το επίπεδο της GABA στον κινητικό φλοιό του εγκεφάλου τους με τη βοήθεια ειδικής μεθόδου μαγνητικής απεικόνισης. Στη συνέχεια, μέσω διακρανιακής διέγερσης με ηλεκτρικό ρεύμα χαμηλής τάσης, οι ερευνητές μείωσαν τεχνητά το επίπεδο της GABA στους εγκεφάλους των εθελοντών. Έτσι, διαπίστωσαν ότι, με μειωμένη πλέον την ποσότητα της GABA, περίπου 30% των εθελοντών αύξησαν την ταχύτητα εκμάθησης κατά 70%. Η τεχνητή μείωση της GABA διήρκεσε περίπου μία ώρα, αν και προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι είναι δυνατό να διαρκέσει για περισσότερο χρόνο.

    Γενικά, στον εγκέφαλο όσων τα καταφέρνουν καλύτερα με τις νέες κινήσεις, η ουσία GABA αυξομειώνεται σχεδόν δραματικά (άρα η ταχεία πτώση της διευκολύνει την εκμάθηση νέων κινήσεων), σε σχέση με όσους «ζορίζονται», στους οποίους το επίπεδο της GABA παραμένει πιο σταθερό.

    Η Σταγκ ανέφερε ότι παρατηρούνται σημαντικές διαφορές μεταξύ των ανθρώπων, όσον αφορά στην ικανότητα εκμάθησης νέων χορευτικών και άλλων κινήσεων (π.χ. των δαχτύλων σε όσους μαθαίνουν πιάνο) και εκτίμησε ότι η νέα μελέτη μπορεί μελλοντικά να οδηγήσει σε νέες μεθόδους και στρατηγικές που θα βελτιώνουν τις δυνατότητες των «άγαρμπων». Ακόμα, όπως είπε, είναι πιθανό, νέες θεραπείες που θα ρυθμίζουν το επίπεδο της GABA, να μπορούν μελλοντικά να βοηθήσουν στην ανάνηψη ανθρώπων έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 62098

    [12] Πανδικαστική συγκέντρωση στις 10 Μαρτίου

    Παρασκευη, 04 03 2011 15:27

    Σε πανελλαδική πανδικαστική συγκέντρωση την Πέμπτη 10 Μαρτίου από τις 12 μέχρι τις 3 μμ καλούν τους δικαστικούς λειτουργούς οι Ενώσεις δικαστών και Εισαγγελέων, δικαστικών λειτουργών του ελεγκτικού συμβουλίου και συνταξιούχων δικαστικών λειτουργών και μελών του νομικού συμβουλίου του κράτους.

    Καταγγέλουν απόπειρα υπαλληλοποίησης των δικαστικών λειτουργών

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν κάνουν λόγο για υποβάθμιση της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση, καταγγέλλοντας ότι συστηματικά επιχειρείται η υπαλληλοποίηση των δικαστικών λειτουργών.

    Επιπλέον, ζητούν να καταργηθεί ως αντισυνταγματική η διάταξη με την οποία οι νέοι δικαστικοί εντάσσονται στο ΙΚΑ.

    Στην Αθήνα η διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων θα γίνει στις 11 το πρωί κ η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί έξω από τον Άρειο Πάγο.

    Πηγή: ΝΕΤ FM Είδηση: 62095

    [13] Μ. Χρυσοχοΐδης: «Εθνική προσπάθεια για αλλαγή ψυχολογίας»

    Παρασκευη, 04 03 2011 15:12

    Την ανάγκη αλλαγής στην ψυχολογία της αγοράς προκειμένου να αναταχτεί η ελληνική οικονομία, επισήμανε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη για τις επιχειρήσεις που κλείνουν, την οποία απεύθυνε προς τον Πρωθυπουργό. Ο υπουργός Ανάπτυξης απεύθυνε έκκληση στις τράπεζες να διασφαλίσουν τη ρευστότητα στην αγορά. Από την πλευρά του, ο Γ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε το κλείσιμο των επιχειρήσεων ως τον καταλύτη στη διόγκωση της ανεργίας και ζήτησε για μια ακόμη φορά συγχώνευση τραπεζών και μείωση ενοικίων.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Προγράμματα ύψους 1,3 δισ. ευρώ το Μάιο

    Η οικονομική κατάσταση της χώρας με έμφαση στην ανεργία και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, βρέθηκε την Παρασκευή στο επίκεντρο αντιπαράθεσης ανάμεσα στον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος είχε καταθέσει σχετική επίκαιρη ερώτηση, ζητώντας άμεσα μέτρα και πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση, για την τόνωση της αγοράς.

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε προγράμματα ύψους 1,3 δισ. ευρώ που θα "τρέξουν" μέσα στο Μάιο από το Ελληνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), προκειμένου όπως είπε να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά, τόνισε ότι «είναι πολιτική ήττα να κλείνουν υγιείς επιχειρήσεις» και επεσήμανε ότι «είναι ώρα εθνικής συνεννόησης για την ανάπτυξη της χώρας και της οικονομίας».

    Από την πλευρά του, ο κ. Καρατζαφέρης, υποστήριξε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε απόγνωση, πολλές από αυτές οδηγούνται σε κλείσιμο ή αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό, ενώ πρότεινε, μεταξύ άλλων, να δοθούν κίνητρα για την παλιννόστηση κεφαλαίων, και να μειωθεί ο φόρος εισοδήματος σε όσους ενοικιάζουν μικρά μαγαζιά ή σπίτια.

    Ακόμα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε λόγο για απροθυμία των τραπεζών να ενισχύσουν με ρευστότητα την αγορά και να δανείσουν ελληνικές επιχειρήσεις, προσθέτοντας ότι θα έπρεπε η κυβέρνηση να επιβάλει τη συγχώνευση τραπεζών, ώστε να γίνουν ισχυροί πυλώνες.

    Σχολιάζοντας ο υπουργός Ανάπτυξης το θέμα της συγχώνευσης τραπεζών, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι στο χέρι μας, από εμάς υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση».

    Κλείνοντας, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι η «συνεχής καταστροφολογία οδηγεί σε απαισιοδοξία», υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη «να συμβάλουν όλοι για την καλύτερη ψυχολογία στην αγορά».

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 62094

    [14] Ελαφρώς... πιο αλμυρό το σαρακοστιανό τραπέζι στην αγορά της Λάρισας

    Παρασκευη, 04 03 2011 16:29

    Ευρετήριο Άρθρου

    Ελαφρώς... πιο "αλμυρό" το σαρακοστιανό τραπέζι στην αγορά της Λάρισας

    Σελίδα 2

    Όλες οι Σελίδες

    Σελίδα 1 από 2

    Μικρή άνοδο, της τάξης του 1,72 %, παρουσιάζει φέτος σε σχέση με πέρυσι το σαρακοστιανό τραπέζι, σύμφωνα με τις τιμοληψίες της Διεύθυνσης Ανάπτυξης (Τμήμα Εμπορίου) στην αγορά της Λάρισας.

    Είδηση: 62099

    [15] Συζήτηση στο ΠΑΣΟΚ για τις εξελίξεις του Αχελώου

    Παρασκευη, 04 03 2011 13:19

    Τις εξελίξεις μετά τη αρνητική απόφαση του ΣτΕ επι την αίτησης του Ελληνικού δημοσίου για «ξεπαγώμα» των έργων του Αχελώου, συζητήθηκαν στην χθεσινή σύσκεψη των βουλευτών Θεσσαλίας του ΠΑΣΟΚ, με τη συμμετοχή των υπουργών Υποδομών Δημ. Ρέππα και Περιβάλλοντος κ. Τ. Μπιρμπίλη.

    Στη σύσκεψη έγινε ανταλλαγή απόψεων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αναμένει την ολοκλήρωση της μελέτης για τη διαχείριση των νερών, προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις για το θέμα. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην σύσκεψη η μελέτη θα έχει τελειώσει το Σεπτέμβριο.

    Είδηση: 62090

    [16] Ελεύθερη η διάθεση οστράκων Καλλονής.

    Παρασκευη, 04 03 2011 13:03

    Με απόφασή του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, επιτρέπει από την 1η Μαρτίου την αλιεία, διακίνηση και διάθεση στην αγορά, για άμεση κατανάλωση οστράκων των ειδών «Κυδώνια, Καλόγνωμες, Γυαλιστερές, Αχιβάδες, Χτένια και Στρείδια» από τον κόλπο της Καλλονής Λέσβου. Η εφαρμογή της παρούσας, ανατίθεται στις Λιμενικές και Κτηνιατρικές Αρχές της Λέσβου.

    Σύνταξη: Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 62085

    [17] Στον Έβρο στις 11Μαρτίου η Κατσέληβ¦

    Παρασκευη, 04 03 2011 13:03

    Επίσκεψη στον Έβρο αναμένεται να πραγματοποιήσει την ερχόμενη Παρασκευή 11 Μαρτίου η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη προκειμένου να παρουσιάσει τα προγράμματα του υπουργείου εργασίας και κυρίως το Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Απασχόλησης(Τ.Ο.Π.Α).

    Η κ Κατσέλη θα συναντηθεί με όλους τους παραγωγικούς φορείς στο Σουφλί, ενώ στην Αλεξανδρούπολη θα επισκεφθεί το Εργατικό Κέντρο Έβρου, τον ΟΑΕΔ και το ΙΚΑ. Να σημειωθεί ότι η κ Κατσέλη πριν από 20 ημέρες περίπου ξεκίνησε την διαβούλευση με φορείς της Καβάλας και της Ξάνθης παρουσιάζοντας τα Τοπικά Σχέδια Απασχόλησης με στόχο την διατήρηση θέσεων εργασίας και τον περιορισμό της ανεργίας. Το πρόγραμμα ύψους 30 εκ ευρώ αφορά την Καβάλα και την Δράμα σε πρώτη φάση, την Ξάνθη και την Ροδόπη σε δεύτερη και τέλος τον Έβρο. Σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Α.Μ και Θράκης κ Άρης Γιαννακίδης χαρακτήρισε σημαντικό εργαλείο το πρόγραμμα αυτό, το οποίο, όπως είπε θα συμβάλλει στον περιορισμό του προβλήματος της ανεργίας ,τονίζοντας παράλληλα ότι, «γίνεται μια προσπάθεια από το υπουργείο ανάκαμψης του κλίματος του αναπτυξιακού ώστε βραχυπρόθεσμα και άμεσα να δώσουμε λύση βιοπορισμού σε πολίτες που περνούν δύσκολα σήμερα.»

    Συντάκτης:Όλγα Όρφανίδου Είδηση: 62083

    [18] Χωρίς καύσιμα τα περιπολικά του Έβρουβ¦

    Παρασκευη, 04 03 2011 13:02

    Προβλήματα όσον αφορά την χορήγηση καυσίμων κίνησης στα υπηρεσιακά οχήματα της Αστυνομίας του Έβρου δημιουργήθηκαν εχτές καθώς οι ιδιοκτήτες βενζινοπωλών οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες από την Ελληνική Αστυνομία, αρνήθηκαν να γεμίσουν τα ντεπόζιτα των περιπολικών. Χρειάστηκε η παρέμβαση των υπηρεσιακών παραγόντων και δόθηκε προσωρινή λύση στο πρόβλημα μέχρι και τέλος Μαρτίου.

    «Το πρόβλημα αυτό ο νομός μας το αντιμετωπίζει για πρώτη φορά.»είπε μιλώντας στην ΕΡΑ της Νέας Ορεστιάδας ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Έβρου κ Χατζηαναγνώστου Κώστας υπογραμμίζοντας ότι, «το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς οποιαδήποτε δαπάνη γίνεται για αυτά τα θέματα πρέπει η έγκριση να δίνεται από την υπηρεσία δημοσιονομικού ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών.» «Είμαστε μια υπηρεσία του Δημοσίου με πολύ νευραλγικό πόστο και οι αρμόδιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είμαστε μια οποιαδήποτε υπηρεσία, άρα θα πρέπει αυτές οι δαπάνες όσον αφορά τουλάχιστον τα καύσιμα και την συντήρηση των οχημάτων να εγκρίνονται άμεσα, η να υπάρχει ένα κονδύλι που θα το χρησιμοποιούν οι διαχειριστές των υπηρεσιών και όχι να περιμένουμε την υπηρεσία δημοσιονομικού ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών.» κατέληξε ο κ Χατζηαναγνώστου.

    Συντάκτης:Όλγα Όρφανίδου Είδηση: 62082

    [19] Προβλήματα θέρμανσης στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας και στο Α. Τ. Σουφλίου...

    Παρασκευη, 04 03 2011 13:00

    Προβλήματα θέρμανσης αντιμετωπίζουν η Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας αλλά και το Αστυνομικό Τμήμα Σουφλίου, που συστεγάζεται με το τμήμα συνοριακής φύλαξης, καθώς, εδώ και 2,5 μήνες, προμηθεύονται πετρέλαιο από τον Στρατό, στο πλαίσιο σχετικής σύμβασης με την Ελληνική Αστυνομία.

    «Το πετρέλαιο αυτό, όμως, χορηγείται με το σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να κάνουν υπηρεσία σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και οι κρατούμενοι να αντιμετωπίζουν, επίσης, προβλήματα με το κρύο», υποστήριξε σε δηλώσεις του στην Ε. ΡΑ. ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Έβρου, Κώστας Χατζηαναγνώστου. Ο ίδιος σημείωσε πως τα προβλήματα που αφορούν γενικότερα στον εφοδιασμό των Αστυνομικών Διευθύνσεων του Έβρου με καύσιμα κίνησης και θέρμανσης, έχουν γνωστοποιηθεί, με επιστολή που απέστειλε η τοπική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, στην πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου Είδηση: 62080

    [20] Επιστολή Γιακαλή για δακοκτονία.

    Παρασκευη, 04 03 2011 13:00

    Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη απέστειλε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, ζητώντας την άμεση έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης για την υλοποίηση του προγράμματος Δακοκτονίας 2011 που αφορά στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

    Σύνταξη: Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 62081

    [21] Ικανοποίηση από τις εξαγγελίες Σκανδαλίδη

    Παρασκευη, 04 03 2011 13:00

    Παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη, του υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης Παναγιώτη Ρήγα και του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Φώτη Χατζημιχάλη, πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη την ανάπτυξη του Πρωτογενή Τομέα στα νησιά μας.

    Στην εισήγησή του, ο υπουργός αναφέρθηκε σε πολιτικές και δράσεις που θα καταστήσουν το Νότιο Αιγαίο ένα «παραγωγικό νησιωτικό σύμπλεγμα», πάνω στους βασικούς άξονες της γεωργίας, του τουρισμού και του πολιτισμού. Τόνισε τη σημασία της αποκέντρωσης σε όλη αυτή τη διαδικασία, με εκχώρηση ουσιαστικών αρμοδιοτήτων στην Περιφέρεια, ώστε αυτή να έχει την ευθύνη της αξιολόγησης και της επίβλεψης των έργων υποδομής. Πρόσθεσε επίσης, ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καλλιεργηθεί περιφερειακή συνείδηση για τα τοπικά προϊόντα. Προς την κατεύθυνση, μάλιστα, της στήριξης και προώθησης της ντόπιας παραγωγής δημιουργείται Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, με τη σύμπραξη όλων των φορέων, ώστε «να μην έχουν θέση οι πάσης φύσεως μεσάζοντες». «Η ανασύνταξη του αγροτικού τομέα μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμη και καθοριστική για την έξοδο των χώρας από την κρίση» υπογράμμισε ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης, περιγράφοντας τις βασικές αρχές του ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου που θα υλοποιηθεί στο Νότιο Αιγαίο. Είδηση: 62084

    [22] Ξεναγιαννακοπούλου «παραμένει στις προτεραιότητες μας ο πετρελαιαγωγόςβ¦

    Παρασκευη, 04 03 2011 12:59

    Η πρόοδος και η ολοκλήρωση του έργου του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη παραμένει μεγάλη προτεραιότητα για την κυβέρνηση και δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά, αφού η σύλληψη και αρχή του έργου έγινε επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου, με υπουργό Εξωτερικών τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

    Τη διαβεβαίωση έδωσε η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σίμου Κεδίκογλου. Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν τηρεί ούτε τις στοιχειώδεις συμβατικές υποχρεώσεις για το διαβαλκανικό αγωγό, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν θέλει το έργο, ενώ περιβαλλοντικούς και άλλους λόγους είχε επικαλεσθεί προεκλογικώς και ο σημερινός πρωθυπουργός. «Εδώ και ενάμιση χρόνο δεν πληρώνουμε ούτε τα κοινόχρηστα του Οργανισμού, για ένα έργο που θα μετατρέψει την Ελλάδα από πελάτη σε παίκτη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κεδίκογλου. «Σας διαβεβαιώνω ότι αποτελεί πρώτης προτεραιότητας υπόθεση»ήταν η απάντησε της κ. Ξενογιαννακοπούλου, προσθέτοντας ότι, « οι όποιες καθυστερήσεις ή προβλήματα σημειώνονται, δεν οφείλονται στην Ελλάδα.»

    Συντάκτης:Όλγα Όρφανίδου Είδηση: 62079

    [23] «Με σταθερό βήμα θα βγούμε από την κρίση»

    Παρασκευη, 04 03 2011 14:47

    Τη διαβεβαίωση ότι αφουγκράζεται το λαό και τις ανησυχίες του έδωσε από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο Πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για εύλογα ερωτήματα μπροστά στη δύσκολη διαδρομή που διανύει η χώρα. «Ο δρόμος είναι μακρύς αλλά η μόνη ελπίδα είναι να πάμε με σταθερό βήμα και να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας, η αλήθεια είναι οδηγός μας πάνω στην οποία θα χτίσουμε μία διαφορετική Ελλάδα», τόνισε ο κ. Παπανδρέου και αναγνώρισε ότι «η διαδρομή είναι δύσκολη, πονάει και έχει θυσίες». «Ποιος πίστεψε ότι η ανόρθωση θα είναι περίπατος», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά, και εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στην προηγούμενη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    «Απέκλεισε το σενάριο πρόωρων εκλογών»

    «Παρά τις δυσκολίες δεν θα κάνουμε πίσω και το ιστορικό εγχείρημα που έχουμε αναλάβει θα το φτάσουμε μέχρι τέλους με την ελληνική κοινωνία» τόνισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο παράλληλα για μια πατριωτική προσπάθεια εξόδου από την κρίση.

    Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος και ότι η μάχη δεν έχει τελειώσει, εξέφρασε ωστόσο την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις καθώς η προσπάθεια που έχει καταβληθεί έως τώρα αποδίδει καρπούς και ο ρυθμός ύφεσης θα περιοριστεί σημαντικά έως το τέλος του 2011.

    Επεσήμανε ακόμη, ότι ο Μάρτιος θα είναι ένας κρίσιμος μήνας για την Ελλάδα και την Ευρώπη καθώς με τις αποφάσεις που θα ληφθούν στις συνόδους κορυφής πολλά θα κριθούν.

    «Περιμένω από την αντιπολίτευση να συμβάλει, εγώ θα κάνω ότι είναι δυνατόν για το συμφέρον της χώρας», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «εάν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι θα πετύχουμε».

    Με αφορμή τις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι τα θέματα εθνικής κυριαρχίας και ακεραιότητας δεν είναι ανταλλάξιμα, δεν είναι διαπραγματεύσιμα και δεν είναι στο τραπέζι του παζαριού.

    Στην ομιλία του τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει θέμα πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι «η δική μας φυγή δεν είναι οι εκλογές αλλά είναι προς τα μπρος για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση», ενώ αναγνώρισε εντάσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης, σημειώνοντας ωστόσο ότι τα στελέχη της κυβέρνησης κάνουν το καλύτερο.

    Τέλος, να σημειωθεί ότι ο κ. Παπανδρέου άσκησε εντονότατη κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδίως στη ΝΔ επισημαίνοντας ότι η «μαύρη» τρύπα που άφησε πίσω της η ΝΔ είναι χαώδης και υποστηρίζοντας ότι αυτές τις κρίσιμες στιγμές η ηγεσία της ΝΔ κρύβεται και κάνει κλεφτοπόλεμο.

    Μ. Καρχιμάκης: «Είμαστε μαζί και θα προχωρήσουμε»

    Τις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου άνοιξε ο γραμματέας του κινήματος Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος στην ομιλία του κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι επενδύει στο φόβο και τη βία, παίζοντας ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι που οδηγεί τη χώρα στην αστάθεια.

    «Η κυβέρνηση ούτε πολιτεύεται με το φόβο, ούτε υποκύπτει σε αυτόν», τόνισε ο κ. Καρχιμάκης.

    Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει συστρατευτεί με τους αγώνες της Κυβέρνησης για να βγει η χώρα από την κρίση.

    Στην τοποθέτηση της, η Βάσω Παπανδρέου τόνισε ότι το ευρωομόλογο μπορεί να παίξει ρόλο-κλειδί για την υπέρβαση της κρίσης χρέους και τη διασφάλιση της σταθερότητας του ευρώ αλλά και τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης, και επισήμανε ότι θα ενταθεί η πίεση της Ελλάδας με σκοπό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προχωρήσει τάχιστα και να καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για την έκδοση ευρωομολόγου.

    "Απέναντι σε μια λαίλαπα συντηρητική δίνουμε μάχη αξιών και πολιτικής και αλλάζουμε το εκκρεμές. Δεν έχει όμως τελειώσει αυτή η μάχη, είμαστε μπροστά σε πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση πολιτικών και αξιών στην Ευρώπη γιατί η αξία της αλληλεγγύης έχει αρχίσει και αποσυντίθεται ραγδαία" υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής και επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Σταύρος Λαμπρινίδης.

    Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε για την εκλογή των τριών νέων μελών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, εξελέγησαν ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος με 109 ψήφους, ο Νίκος Σαλαγιάννης με 94 ψήφους και μετά από κλήρωση η Ασπα Παπαηλιού καθώς ισοψήφησε στην τρίτη θέση με τον Δημήτρη Καρύδη λαμβάνοντας 47 ψήφους. Ψήφισαν 307 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και βρέθηκαν 6 λευκά και 4 άκυρα.

    Χαιρετισμό στις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ απήυθυνε και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος εξέφρασε την στήριξη του στις προσπάθειες του Πρωθυπουργού. Τόνισε ακόμη ότι δεν συμφωνεί με τις απόψεις της Άνγκελα Μέρκελ.

    Μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο κ. Σουλτς τόνισε πως η ανάπτυξη με στρατηγικές επενδύσεις, τα χαμηλότερα επιτόκια από το μηχανισμό προστασίας και η επιμήκυνση του χρόνου επανεπένδυσης, αποτελούν τη λύση στην κρίση.

    Αντιδράσεις

    «Με φανατισμό και ύβρεις ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να ηρεμήσει τις πρωτοφανείς αναταράξεις στο κυβερνητικό σκορποχώρι. Υβρίζει εκείνους από τους οποίους -υποτίθεται- ότι επιζητεί τη συναίνεση. Ο Τόπος, όμως, χρειάζεται πρωθυπουργό, που να κυβερνά και όχι υβριστή και ψευδόμενο κομματάρχη» δήλωσε ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ, Α. Λυκουρέντζος και πρόσθεσε: «Δεν μας είπε ο κ. Παπανδρέου, γιατί είχε επαφές με τον κ. Στρος Καν, ακόμα και όταν ήταν στην αντιπολίτευση και έλεγε ότι 'λεφτά υπάρχουν'; Ας πάψει, επιτέλους, να θεωρεί τους Έλληνες ευκολόπιστους και χωρίς μνήμη».

    «Η ομιλία του Γ. Παπανδρέου ήταν και πάλι το διαρκώς επαναλαμβανόμενο αντιλαϊκό κρεσέντο της πλουτοκρατίας και η αποφασιστικότητα να επιβάλλει δια πυρός και σιδήρου την πολιτική υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων. Στη Σύνοδο της ΕΕ στις 25 Μαρτίου η κυβέρνηση δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί υπέρ του ελληνικού λαού, αλλά υπέρ της ελληνικής πλουτοκρατίας, για να κερδίσει αυτή περισσότερα σε σύγκριση με άλλα ευρωπαϊκά κεφάλαια» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

    «Ο πρωθυπουργός μιλώντας την σήμερα στο εθνικό συμβούλιο του κόμματός του έδειχνε σαφώς καταβεβλημένος και ήταν ορατά τα σημάδια μίας πρόωρης κόπωσης. Ίσως αισθάνεται ότι βρίσκεται στις παραμονές της δικής του εξόδου ", τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μιλώντας σε σύσκεψη κομματικών στελεχών και πρόσθεσε: «10 μήνες μετά την υπογραφή του Μνημονίου, που αποτελούσε ένα σημαντικό κεφάλαιο ως προς την κινητικότητα της οικονομίας, αλλά και ως προς τη διαχείριση του χρόνου, σήμερα, σχεδόν 1 χρόνο μετά, βρισκόμαστε στην ίδια θέση πάλι να εκλιπαρούμε γονυπετείς την Ευρώπη για να μας δώσει λύση. Η διαχείριση της κατάστασης από τον κ. Παπανδρέου και από την κυβέρνηση του, ήταν εντελώς ανεπιτυχής [...]».

    «Στη σημερινή του ομιλία ο Πρωθυπουργός προσπάθησε ανεπιτυχώς για άλλη μια φορά να πείσει πως η προσφυγή στο μνημόνιο ήταν μονόδρομος. Τώρα πλέον δεν πείθει κανέναν γιατί έχει αποδεχθεί πως το μνημόνιο ήταν και είναι ο δρόμος για τη διάχυση της «φτώχειας», της «μιζέριας» αλλά και της βαθιάς ύφεσης στην οικονομία» αναφέρει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Π. Σκουρλέτης.

    «Ο πρωθυπουργός επικαλείται αλήθειες για να κρύψει την πραγματικότητα» σημειώνει μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων-Πράσινων Γ. Παρασκευόπουλος.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 62092

    [24] Παπανδρέου - Ράσμουσεν: Η Ευρώπη δεν έχει την πολυτέλεια να μην πάρει τις σωστές αποφάσεις

    Παρασκευη, 04 03 2011 18:37

    Η Ευρώπη δεν έχει την πολυτέλεια να μην πάρει σωστές αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, τόνισαν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) Πωλ Νιρουπ Ράσμουσεν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με την ευκαιρία της συνεδρίασης στην Αθήνα του προεδρείου του ΕΣΚ.

    "H Μέρκελ κάνει λάθος"

    Ο Πολ Ράσμουσεν τόνισε, ότι η Γερμανίδα καγκελάριος κάνει λάθος όταν θεωρεί ότι η ανταγωνιστικότητα ενός κράτους είναι ίδια με αυτήν μιας επιχείρησης.

    Η Γερμανίδα καγκελάριος, σημείωσε, έχει τη γνώμη ότι ένα κράτος συμπεριφέρεται όπως μια ιδιωτική εταιρεία και έχει τις ίδιες απαιτήσεις που θα είχε μια τέτοια, δηλαδή να μειωθούν ακόμα περισσότερο οι μισθοί παράλληλα με αύξηση της παραγωγικότητας και περικοπές σε δαπάνες.

    «Εγώ λέω στην Άνγκελα Μέρκελ ότι κάνει λάθος. Η ανταγωνιστικότητα ενός κράτους είναι πολύ διαφορετική από εκείνη μιας επιχείρησης» πρόσθεσε.

    Ο κ. Ράσμουσεν απέδωσε εύσημα στην κυβέρνηση και στους Έλληνες πολίτες και χαρακτήρισε τον Γ. Παπανδρέου, «πραγματικό ηγέτη», με το σκεπτικό ότι «οι πραγματικά καλοί ηγέτες δείχνουν την ποιότητά τους όταν τα πράγματα είναι δύσκολα».

    Η Ευρώπη χρειάζεται όραμα

    Ανέφεραν επίσης ότι η Ευρώπη χρειάζεται όραμα και βούληση και ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η Ευρώπη χρειάζεται καινοτόμα εργαλεία, όπως είναι το ευρωομόλογο και ο πόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

    Από την πλευρά του ο κ. Ράσμουσεν είπε ότι είναι ώρα για να συγκροτηθεί ένας ευρύς μηχανισμός στήριξης και να μειωθούν παράλληλα τα επιτόκια του δανεισμού της Ελλάδας και της Ιρλανδίας.

    Τόσο ο κ. Ράσμουσεν όσο και ο κ. Παπανδρέου επέρριψαν την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση και τη δυσκολία στη λήψη αποφάσεων στη συντηρητική πλειοψηφία της Ευρώπης και κυρίως στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί. "Η Ευρώπη βρίσκεται σε λάθος σχέδια", τόνισε ο πρόεδρος του ΕΣΚ.

    Ο κ. Ράσμουσεν ανέφερε ότι το ΕΣΚ θα παρουσιάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο απέναντι στο σχέδιο ανταγωνιστικότητας των συντηρητικών το οποίο αφορά τόσο στην ανάπτυξη όσο και στα δημοσιονομικά.

    Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Ράσμουσεν είπε ότι οι συντηρητικοί ηγέτες δεν πρέπει να κοιτάζουν μόνο τα χρήματα αλλά και το μέλλον της Ευρώπης. Ενώ ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η Ελλάδα έχει πάρει θαρραλέες αποφάσεις και πρόσθεσε ότι η κρίση στην χώρα μας δεν είναι μοντέλο για την υπόλοιπη Ευρώπη.

    Όπως τόνισαν οι κκ. Παπανδρέου και Ράσμουσεν το Σύμφωνο ανταγωνιστικότητας δεν είναι απάντηση στην κρίση. Η Ευρώπη τόνισαν έχει δυνατότητες να δημιουργήσει την ηρεμία που θεωρούν απαραίτητη οι αγορές, αλλά οι συντηρητικές ηγεσίες δεν προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα.

    Απαντώντας σε ερώτηση για την επιβολή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και αν αυτός μπορεί να διώξει τις αγορές από την Ευρώπη ο κ. Ράσμουσεν είπε ότι με ένα ελάχιστο ποσοστό που προτείνεται από τους σοσιαλιστές μπορούν να εξευρεθούν 340 έως 350 δισ. ευρώ.

    Παράλληλα επικαλέστηκε μελέτες σκοπιμότητας που έχει κάνει το ΕΣΚ, σύμφωνα με τις οποίες οι αγορές δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν την Ευρώπη, γιατί και πάλι θα συνεχίζουν να κερδίζουν χρήματα. Ταυτόχρονα πρόσθεσε, η Ευρώπη θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την κρίση. Κάλεσε επίσης την κ. Μέρκελ να αλλάξει στάση και να καταλάβει ότι η Γερμανία χρειάζεται γείτονες με καλές οικονομίες και όχι με οικονομίες σε κρίση. "Είναι προς το συμφέρον τόσο των χωρών όσο και της Ευρώπης", είπε.

    Οι κκ. Παπανδρέου και Ράσμουσεν ρωτήθηκαν για την απουσία από τη Σύνοδο του ΕΣΚ των πρωθυπουργών της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, την οποία απέδωσαν στις πιέσεις που δέχονται από τις αγορές αυτή την περίοδο. Ο κ. Παπανδρέου μάλιστα ανέφερε ότι αδίκως οι δύο χώρες στοχοποιούνται και ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να σταματήσει την επιδρομή εναντίον τους με την έκδοση ευρωομολόγου. Επίσης τόνισε ότι δεν χρειάζεται και δεν πρέπει η Ισπανία και η Πορτογαλία να "σπρωχθούν" στο μηχανισμό στήριξης.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το πόσο σημαντική είναι η ημερομηνία για την Ελλάδα η 25η Μαρτίου, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό σταθμό, αλλά η Ελλάδα, σε περίπτωση που οι αποφάσεις δεν θα είναι οι αναμενόμενες, θα προχωρήσει και θα στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις. Πρόσθεσε, όμως, ότι αυτό που έχει σημασία είναι ότι με τις αποφάσεις θα επηρεαστεί θετικά ή αρνητικά όλη η Ευρώπη και επανέλαβε ότι η Σύνοδος Κορυφής είναι μια ευκαιρία να αλλάξει σελίδα η Ευρώπη που δεν έχει την πολυτέλεια να μην πάρει σωστές αποφάσεις.

    8.000.000 νέες θέσεις εργασίας

    Το εναλλακτικό σχέδιο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών απέναντι στη γαλλογερμανική πρόταση, το οποίο προβλέπει αφενός δημοσιονομική πειθαρχία και αφετέρου τη δημιουργία 8.000.000 νέων θέσεων εργασίας, παρουσίασε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Πολ Ράσμουσεν.«Σε μια δική μας Ευρώπη σε πέντε χρόνια θα δημιουργούνταν 8 εκατ. θέσεις εργασίας", τόνισε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται στα σωστά χέρια, ενώ η Ευρώπη, σε λάθος.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ-ΝΕΤ FΜ

    Είδηση: 62106

    [25] Διάγνωση λευχαιμίας μέσω Facebook

    Παρασκευη, 04 03 2011 19:24

    Υγεια

    Ήταν μια φωτογραφία που ίσως καταφέρει να σώσει τη ζωή του 4χρονου Τεντ Ράις. Ο πατέρας του αγοριού εντόπισε ένα εξάνθημα στο πρόσωπο του γιού του, το έβγαλε φωτογραφία με το κινητό του τηλέφωνο και αμέσως έστειλε τη φωτογραφία στο γιατρό μέσω του Facebook.

    Μέσα σε μόλις λίγες ώρες ο γιατρός ενημέρωσε τους γονείς ότι το παιδί τους πάσχει από λευχαιμία και πρέπει οπωσδήποτε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

    Τώρα το αγόρι υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία και οι γονείς του είναι σίγουροι ότι θα τα καταφέρει, χάρη στην άμεση διάγνωση που είχαν μέσω Facebook.

    Ο πατέρας του 4χρονου αγοριού, που έχασε τα μαλλιά του από τις χημειοθεραπείες, έχει ξυρίσει το κεφάλι του σε ένδειξη υποστήριξης, ενώ τον Μάιο θα πάρει μέρος στον φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου που γίνεται κάθε χρόνο στο Μάντσεστερ για να συγκεντρώσει χρήματα για την οργάνωση που υποστηρίζει παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

    Πηγές: ΝΕΤ, The Daily Mail Είδηση: 62112

    [26] Ελληνικό χρώμα στο φημισμένο Χορό της Κρατικής Όπερας Βιέννης

    Παρασκευη, 04 03 2011 19:11

    Και ελληνικό "χρώμα" είχε ο φημισμένος Χορός της Κρατικής Όπερας της Βιέννης στο κτήριο της χθες βράδυ, ο οποίος αποτελεί το επιστέγασμα κάθε αποκριάτικης περιόδου και το κοσμοπολίτικο γεγονός της χρονιάς, καθώς ο διαπρεπής Έλληνας εικαστικός καλλιτέχνης, "σουρεαλιστής γλύπτης" όπως αυτοαποκαλείται, Νίκος Φλώρος, παρουσίασε το έργο του "Μπούστο" σε συνεργασία με το μοντέλο Αλεξάνδρα Μπόζιτς.

    Το "Μπούστο" ανήκει στη συλλογή έργων του Νίκου Φλώρου με το γενικό τίτλο "Μαρία Κάλλας" που ο καλλιτέχνης είχε δημιουργήσει για τη μεγάλη έκθεσή του στο πλαίσιο των εορτασμών για το Έτος Μαρίας Κάλλας το 2007, για τα 30 χρόνια από τον θάνατό της, όπου παρουσίασε δώδεκα γλυπτά εμπνευσμένα από φορέματα και μπούστα που η μεγάλη Ελληνίδα υψίφωνος φόρεσε σε σημαντικές παραστάσεις της σπουδαίας σταδιοδρομίας της.

    Ο Νίκος Φλώρος, ο οποίος για τα περισσότερα έργα του χρησιμοποιεί, με μια ιδιαίτερη τεχνική του, ανακυκλώσιμο υλικό από κουτιά αναψυκτικών, είχε αποσπάσει ήδη πολύ καλές εντυπώσεις στη Βιέννη, εκθέτοντας το δημιούργημά του, "το βασιλικό κοστούμι της Ελισάβετ της Α΄", τον περασμένο Νοέμβριο στα παλιά χειμερινά Ανάκτορα του Χόφμπουργκ στη αυστριακή πρωτεύουσα.

    Ο Έλληνας εικαστικός καλλιτέχνης ετοιμάζει για το 2012 μία μεγάλη σειρά 12 έργων του, με θέμα τα κλεμμένα Μάρμαρα του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, χρησιμοποιώντας επίσης ανακυκλώσιμο υλικό από κουτιά αναψυκτικών, σε χρώμα ασημί.

    Ο ίδιος, ως σουρεαλιστής γλύπτης, παίρνει στοιχεία από την "ποπ αρτ", όπως είναι το καθημερινό αντικείμενο που χρησιμοποιούν όλοι, όπως ο ίδιος σημειώνει, το κουτί αναψυκτικού, και αυτό το αντικείμενο της καθημερινότητας μετατρέπεται σε αντικείμενο υψηλής τέχνης σαν μεταξωτό ύφασμα.

    Ο Νίκος Φλώρος, καλλιτέχνης που ασχολείται με το σχεδιασμό και τη δημιουργία πρωτότυπων γλυπτών κοστουμιών, έχει συνδυάσει την υψηλή ραπτική με τη γλυπτική, δημιουργώντας εξαιρετικά έργα τέχνης. Χρησιμοποιώντας πρωτότυπα υλικά στα έργα του, όπως κουτιά αναψυκτικών και εφημερίδες, έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις σε διάφορες χώρες του κόσμου, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις.

    Ο Νίκος Φλώρος γεννήθηκε το 1970 στην Τρίπολη Αρκαδίας, μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε εικαστικές τέχνες στο Παρίσι, επιστρέφοντας για μερικά χρόνια στην Ελλάδα για να μεταβεί το 1999 στη Νέα Υόρκη, όπου ζει και εργάζεται, ενώ βρίσκεται τακτικά στην Ελλάδα, έχοντας την πάντα ως έναν από τους σταθμούς των μεγάλων εκθέσεών του.

    Στο χθεσινοβραδινό Χορό της Κρατικής Όπερας Βιέννη, που γιόρταζε την 55 η διοργάνωσή του μεταπολεμικά, ήταν παρούσα σύσσωμη, όπως κάθε χρόνο, η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Αυστρίας, με επικεφαλής τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Χάιντς Φίσερ και τον καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν, μαζί με τους επίσημους επισκέπτες και προσκεκλημένους τους, προσωπικότητες της πολιτικής ζωής από γειτονικές χώρες, αλλά και πάνω από 5.500 άλλους επισκέπτες που έδωσαν, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στον αποκαλούμενο "επίσημο κρατικό χορό της Αυστρίας".

    AΠΕ Είδηση: 62111

    [27] Αίγυπτος: Δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις υποσχέθηκε ο νέος πρωθυπουργός

    Παρασκευη, 04 03 2011 18:55

    Για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους θα εργαστεί ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Αιγύπτου Ισάμ Σάραφ, όπως υποσχέθηκε την Παρασκευή στους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην πλατεία Ταχρίρ, πλέκοντας το εγκώμιο των "μαρτύρων" της επανάστασης στη χώρα. Όπως έγινε γνωστό, το δημοψήφισμα για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα θα διεξαχθεί στις 19 Μαρτίου. Ο Σάραφ, πρώην υπουργός Μεταφορών, διορίστηκε στη θέση του πρωθυπουργού από τις ένοπλες δυνάμεις σε αντικατάσταση του Άχμεντ Σαφίκ. Ωστόσο, οι διαδηλώσεις συνεχίζονται στο Κάιρο παρά το διορισμό του Σάραφ.

    Απευθυνόμενος στο πλήθος, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ήλθε για να "αντλήσει νομιμότητα" από αυτούς. Το πλήθος ζητωκραύγασε και διαδηλωτές τον απομάκρυναν από το βήμα στους ώμους τους με τη συνοδεία της αστυνομίας.

    Ο Χαϊράτ αλ-Σάτερ και ο επιχειρηματίας Χάσαν Μάλεκ, δύο ανώτερα μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, οι οποίοι αποφυλακίσθηκαν την Πέμπτη, συμμετείχαν επίσης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ταχρίρ.

    Οι διαδηλωτές δήλωσαν ότι περιμένουν την ικανοποίηση και των υπόλοιπων αιτημάτων τους, στα οποία συμπεριλαμβάνονται η αποφυλάκιση των πολιτικών κρατουμένων, η άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η διάλυση της Υπηρεσίας Ερευνών της Κρατικής Ασφαλείας και η επέκταση σε ένα χρόνο της περιόδου πριν από τις προεδρικές και τις κοινοβουλευτικές εκλογές.

    Όσον αφορά το τελευταίο αυτό αίτημα, οι εξεγερθέντες υποστηρίζουν ότι η μεγαλύτερη αυτή περίοδος θα δώσει το χρόνο να δημιουργηθούν ισχυρότερα πολιτικά κόμματα τα οποία θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στις εκλογές.

    Οι διαδηλωτές ζητούν επίσης τη διάλυση του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος του Μουμπάρακ και τη σύσταση επιτροπής η οποία θα καταρτίσει νέο σύνταγμα για τη χώρα.

    Πηγές: NET, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: BBC: New Egyptian prime minister pledges democratic change

    http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-12650638 Είδηση: 62108

    [28] Μηχανήματα αυτόματης ανάληψης για χαβιάρι

    Παρασκευη, 04 03 2011 18:52

    Σωτήρης Δαματόπουλος

    Μπορεί το χαβιάρι να είναι ακριβό, αλλά οι ρώσοι το βρίσκουν εύκολα - με το πάτημα ενός κουμπιού. Η εταιρία Jukra τοποθέτησε 30 μηχανήματα αυτόματης ανάληψης ανά τη ρωσική πρωτεύουσα, που ονομάζονται Ikramats - από τη ρωσική λέξη «Ikra», που σημαίνει χαβιάρι.

    Ο πελάτης πληκτρολογεί έναν κωδικό, τοποθετεί τα χρήματα στη σχισμή του μηχανήματος, και το μηχάνημα απελευθερώνει μία κονσέρβα με χαβιάρι. Ωστόσο, πολλοί ρώσοι αντιμετώπισαν την καινοτομία με σκεπτικισμό, καθώς αμφισβητούν την ποιότητα του χαβιαριού, που δεν είναι το ύψιστης ποιότητας από οξύρυγχο, αλλά από άλλα αυγά ψαριών.

    Η Γιελένα Σοσόνοβα, που εκπροσωπεί την εταιρία, δήλωσε ότι η Jukra δίνει μεγάλη προσοχή στη διασφάλιση της ποιότητας και της φρεσκάδας του προϊόντος της.

    Το χαβιάρι της Jukra δεν έχει συντηρητικά και φυλάσσεται σε θερμοκρασία μείον 4 βαθμών Κελσίου. Αρχικά, τα μηχανήματα τοποθετήθηκαν μέσα σε δημόσια γραφεία, όπως το δημαρχείο της Μόσχας, αλλά, πλέον, υπάρχουν σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας.

    Η μικρότερη συσκευασία περιέχει 100 γραμμάρια και κοστίζει 5.40 δολάρια. Υπάρχουν όμως και οικογενειακές συσκευασίες, με 320 γραμμάρια, που κοστίζουν 20 δολάρια.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο

    Ελλαδα

    Πολιτικη

    Παπανδρέου - Ράσμουσεν: "Η Ευρώπη δεν έχει την πολυτέλεια να μην πάρει τις σωστές αποφάσεις"

    04/03/2011 18:37

    Η Ευρώπη δεν έχει την πολυτέλεια να μην πάρει σωστές αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, τόνισαν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο...

    Περισσοτερα Αρθρα

    Στη Βουλή η υπόθεση ενοικίασης πυροσβεστικών ελικοπτέρων το 2009

    Μ. Χρυσοχοΐδης: «Εθνική προσπάθεια για αλλαγή ψυχολογίας»

    Το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

    Οικονομια

    «Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα»

    04/03/2011 16:04

    Στη διαβεβαίωση ότι

    δεν θα βρεθεί

    άνεργος χωρίς επίδομα προχώρησε η υπ. Εργασίας Λ. Κατσέλη, μετά από συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτρο...

    Περισσοτερα Αρθρα

    Στη Φινλανδία ο Αντ. Σαμαράς για τη Σύνοδο του ΕΛΚ - Ισχνές ελπίδες για λύση στην κρίση χρέους

    Συνάντηση Γ. Παπακωνσταντίνου - Περιφερειαρχών

    Ανησυχία για τις επιδοτήσεις των ανέργων

    Κοινωνια

    Δεύτερος γύρος εκλογών σε 12 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας

    04/03/2011 18:25

    Σε 12 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας θα διεξαχθούν μεθαύριο Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011, εκλογές (β' γύρος) για την ανάδειξη νέων προέδρων. Μεταξύ των 1...

    Περισσοτερα Αρθρα

    Απέρριψαν την πρόταση Ραγκούση οι μετανάστες

    Με χιόνια ο χαρταετός

    Πανδικαστική συγκέντρωση στις 10 Μαρτίου

    ΚΟΣΜΟΣ

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Το 61,2% των Τούρκων πολιτών δηλώνει ευτυχισμένο και αισιόδοξο (!)

    04/03/2011 18:51

    Το 61,2% των Τούρκων πολιτών δηλώνει ευτυχισμένο και αισιόδοξο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας από την στατιστική εταιρεία

    TurkStat.

    Η έρευνα έγινε ...

    Περισσοτερα Αρθρα

    Υεμένη: Αιματηρές ταραχές

    Αφγανιστάν: Συγγνώμη Ομπάμα για τα συμμαχικά πυρά κατά παιδιών

    Ο «κινεζικός δράκος» εξοπλίζεται

    Ευρωπη

    ΕΕ : Μισθολογικές διαφορές και αδικίες μεταξύ ανδρών και γυναικών

    04/03/2011 17:42

    Στην Ελλάδα οι γυναίκες αμείβονται κατά 22,2% χαμηλότερα από τους άνδρες καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους, έναντι 17,5% κατά μέσο όρο στην ΕΕ. Αυτό ...

    Περισσοτερα Αρθρα

    Άγκυρα: Νέες προσαγωγές για την υπόθεση Εργκένεκον

    Φραγκφούρτη: Δύο νεκροί από πυρά εναντίον λεωφορείου με Αμερικανούς στρατιώτες

    Κρίσιμες περιφερειακές εκλογές στην Ολλανδία

    Αμερικη-ΗΠΑ

    Nέα Υόρκη: Χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών

    18/02/2011 08:39

    Σημαντικές περικοπές στο δημοτικό προϋπολογισμό ανακοίνωσε ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης

    Μάϊκλ Μπλούμπεργκ

    , με σοβαρές επιπτώσεις στο εργασιακό μέλλον χιλ...

    Περισσοτερα Αρθρα

    ΗΠΑ: Το ανώτατο βραβείο Τιμής στον Μπους τον πρεσβύτερο και τη Γερμανίδα καγκελάριο

    Νεκρός Αμερικανός αξιωματούχος στο Μεξικό

    Ο υποδιοικητής Μάρκος σπάει τη σιωπή του

    ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Βορειο Αιγαιο

    Εκδηλώσεις του Τριημέρου

    04/03/2011 13:09

    Χωρίς ιδιαίτερη οικονομική ενίσχυση αλλά με πολύ όρεξη, μεράκι και καρναβαλική διάθεση θα αναβιώσουν σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου οι παραδοσιακ...

    Περισσοτερα Αρθρα

    Ελεύθερη η διάθεση οστράκων Καλλονής.

    Επιστολή Γιακαλή για δακοκτονία.

    Επιστολή Γαληνού προς Διαμαντοπούλου.

    Βολος

    Γραφείο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο Βόλο

    04/03/2011 12:24

    Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών χθες από το Βόλο η Ντόρα Μπακογιάννη - «αν και η Δημοκρατική Συμμαχία δεν τις επιθυμεί στην δεδομένη ο...

    Περισσοτερα Αρθρα

    Ελλειμμα 370.000 ευρώ στην Αισωνία

    Τραγική η κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσoκομείου Βόλου

    Υποσταθμός της ΔΕΗ στο λιμάνι

    <a href="/el/topikes-eidiseis/zakynthos/blog" title="Ρ/Σ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Αμπελόκηποι 201 00 Ζάκυνθος Τηλ. : +30 26950 43600, 23029, 26108 Φαξ : +30 26950 48264Ιστοσελίδα Σταθμού

    ">

    Ζακυνθος

    Στην τελική του ευθεία το Ζακυνθινό καρναβάλι

    04/03/2011 12:51

    Με την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, στις 3 το μεσημέρι, με αφετηρία την καμάρα Αγίου Λαζάρου και κατά...

    Περισσοτερα Αρθρα

    Πρόγραμμα «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ - ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ»

    Ψήφισμα ΕΛΜΕ Ζακύνθου για τους μετανάστες απεργούς πείνας

    Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις κατά δημοτικών συμβούλων

    ΤελευταιαΔημοφιληΑθλητικαΤοπικα

    Λιγότερο σπέρμα - περισσότερες πιθανότητες καρκίνου

    - 04/03/2011 19:44

    Διάγνωση λευχαιμίας μέσω Facebook

    - 04/03/2011 19:24

    Ελληνικό χρώμα στο φημισμένο Χορό της Κρατικής Όπερας Βιέννης

    - 04/03/2011 19:11

    Αίγυπτος: Δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις υποσχέθηκε ο νέος πρωθυπουργός

    - 04/03/2011 18:55

    Μηχανήματα αυτόματης ανάληψης για χαβιάρι

    - 04/03/2011 18:52

    Το 61,2% των Τούρκων πολιτών δηλώνει ευτυχισμένο και αισιόδοξο (!)

    - 04/03/2011 18:51

    Κινητό τηλέφωνο σε σχήμα ανθρώπου και επιφάνεια σαν δέρμα

    - 04/03/2011 18:47

    Παπανδρέου - Ράσμουσεν: Η Ευρώπη δεν έχει την πολυτέλεια να μην πάρει τις σωστές αποφάσεις

    - 04/03/2011 18:37

    Δεύτερος γύρος εκλογών σε 12 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας

    - 04/03/2011 18:25

    Άγκυρα: Νέες προσαγωγές για την υπόθεση Εργκένεκον

    - 04/03/2011 17:43

    Στον Μπαράκ Ομπάμα το Νομπέλ Ειρήνης

    - 09/10/2009 11:24

    Προσχέδιο συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν κατέθεσε η ΙΑΕΑ

    - 21/10/2009 15:47

    Αφγανιστάν: Εν αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών

    - 20/10/2009 08:57

    Αιματηρές επιθέσεις στο Πακιστάν

    - 15/10/2009 08:15

    Επικίνδυνη τουρκική πρόκληση

    - 21/03/2010 12:24

    ERT WORLD: Αλλαγές συχνοτήτων

    - 01/09/2010 10:59

    Σύσκεψη υπό Σαμαρά για Οικονομία- Καλλικράτη

    - 29/03/2010 15:08

    Συνέχισε την κρουαζιέρα της στα νησιά η τουρκική κορβέτα

    - 23/03/2010 16:53

    Συνάντηση Καρατζαφέρη - Σημίτη

    - 24/03/2010 12:58

    Πεταλωτής: Λύση στα πλαίσια της ΕΕ

    - 22/03/2010 17:43

    Ο Ζούρος ανέλαβε την εθνική μπάσκετ Ο Ηλίας Ζούρος είναι ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της «επίσημης αγαπημένης» ύστερα από συμφωνία που επήλθε...

    Στον τελικό του τριπλούν η Πέρρα Μεγάλη επιτυχία για την ελληνίδα αθλήτρια Αθανασία Πέρρα η οποία με άλμα στα 14.01μ. πέρασε στον...

    Ανοίγει η αυλαία της 25ης αγωνιστικής Η «αετομαχία» ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, το ντέρμπυ της Θεσσαλονίκης Άρη-Ηρακλή και ο αγώνας...

    Δεύτερος τερμάτισε ο Παναθηναϊκός Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη μέσα στη Μάλαγα με 77-61 στην αυλαία της φάσης των «16»...

    Φινάλε με νίκη για τον Ολυμπιακό Ο Ολυμπιακός νίκησε με 78-64 στο ΣΕΦ τη Ζαλγκίρις Κάουνας και τερμάτισε στην πρώτη θέση του...

    Ελαφρώς... πιο αλμυρό το σαρακοστιανό τραπέζι στην αγορά της Λάρισας

    - 04/03/2011 16:29

    Συζήτηση στο ΠΑΣΟΚ για τις εξελίξεις του Αχελώου

    - 04/03/2011 13:19

    Εκδηλώσεις του Τριημέρου

    - 04/03/2011 13:09

    Ελεύθερη η διάθεση οστράκων Καλλονής.

    - 04/03/2011 13:03

    Στον Έβρο στις 11Μαρτίου η Κατσέληβ¦

    - 04/03/2011 13:03

    Χωρίς καύσιμα τα περιπολικά του Έβρουβ¦

    - 04/03/2011 13:02

    Προβλήματα θέρμανσης στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας και στο Α. Τ. Σουφλίου...

    - 04/03/2011 13:00

    Επιστολή Γιακαλή για δακοκτονία.

    - 04/03/2011 13:00

    Ικανοποίηση από τις εξαγγελίες Σκανδαλίδη

    - 04/03/2011 13:00

    Ξεναγιαννακοπούλου «παραμένει στις προτεραιότητες μας ο πετρελαιαγωγόςβ¦

    - 04/03/2011 12:59

    Ανασκοπηση 2010

    ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ SITES ΤΗΣ ERTONLINE

    @import url("http://www.google.com/uds/css/gsearch.css");

    Loading...

    ΠροσφαταΠΡΟΒΟΛΕΣΒαθμολογια

    Επίδομα ανεργίας Κατηγορία: Οικονομία

    O Πρωθυπουργός στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ Κατηγορία: Ελλάδα

    Καθαρή Δευτέρα με χιόνια Κατηγορία: Ελλάδα

    Η ΝΕΤ στη Μπρέγκα της Λιβύης Κατηγορία: Κόσμος

    Η επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο της Βουλής Κατηγορία: Οικονομία

    Αντιπαράθεση υπουργών για τους απεργούς πείνας Κατηγορία: Ελλάδα

    Περισσότερα βίντεο

    Ο πρωθυπουργός για τις αλλαγές Κατηγορία: Ελλάδα

    Η απάντηση του Πρωθυπουργού για το "δεν πληρώνω" Κατηγορία: Ελλάδα

    Οι εξελίξεις στην Υγεία Κατηγορία: Ελλάδα

    Αντιπαράθεση για την οικονομία Κατηγορία: Ελλάδα

    Αντιπαράθεση Ν.Δ- ΛΑ.Ο.Σ Κατηγορία: Ελλάδα

    Η ΝΕΤ στην κόλαση της Λιβύης Κατηγορία: Κόσμος

    Περισσότερα βίντεο

    Δήμοι- Ποιοί εκλέγονται Κατηγορία: Ελλάδα

    Οι πρώτες αντιδράσεις πρωθυπουργού και αρχηγών Κατηγορία: Ελλάδα

    Περιφέρειες Κατηγορία: Ελλάδα

    Ο απόηχος των αγορών Κατηγορία: Οικονομία

    Οι δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Κατηγορία: Ελλάδα

    Γ. Παπακωνσταντίνου: Η Ελλάδα αλλάζει Κατηγορία: Οικονομία

    Περισσότερα βίντεο

    Συμβαινουν σημερα

    Με μια ματιαΕΛ.ΑΣ.Πυροσβεστικη

    Συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του πρώην προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού, Γκμπαμπό και σε υποστηρικτές του αντιπάλου του, νικητή των προεδρικών εκλογών Κουατάρα. Νεαροί πιστοί στον πρώην πρόεδρο απήγαγαν δύο Ουκρανούς μηχανικούς, αλλά τους απελευθέρωσαν.

    Συνελήφθη από την αυστριακή αστυνομία, ο απόμαχος Μουσουλμάνο στρατηγό του στρατού της Βοσνίας, Γιόβο Ντίβτζακ, που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου, κατά την περίοδο 1992-1995, στις συγκρούσεις Σερβίας - Βοσνίας.

    Φωτιά ξέσπασε σε Ι.Χ. αυτοκίνητο λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, στην περιοχή της Περαίας, στη Θεσσαλονίκη. Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διενεργεί προανάκριση, προκειμένου να διευκρινιστεί η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά.

    Οργανώσεις από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελλάδα και άλλων χωρών καλούν τους Ευρωπαίους πολίτες σε αποχή από κάθε οικονομική συναλλαγή την 1/03 ώστε με αυτόν τον τρόπο να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο ρατσισμό, την ξενοφοβία και τις διακρίσεις.

    Σε συναγερμό η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων, εξαιτίας μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε σε αλβανικό έδαφος, στην περιοχή Κλειτσάρι, σε απόσταση έξι χιλιομέτρων από την Κακαβιά.

    Οι αυτοαπασχολούμενοι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, δεν μπορούν να πάρουν ενημερότητα αν οφείλουν εισφορές του προσωπικού τους στο ΙΚΑ, σύμφωνα με εγκύκλιο του Οργανισμού

    Απόπειρα πειρατείας στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο Aegea, 300 ν.μ. από το Ομάν, εναντίον του οποίου ρίχθηκαν ρουκέτες και πυροβολισμοί. Ο καπετάνιος με κατάλληλους ελιγμούς κατάφερε να αποφύγει τους πειρατές. Στο δεξαμενόπλοιο επιβαίνουν 27 άτομα.

    Ληστεία έγινε το πρωί της Τρίτης στο Αττικό νοσοκομείο, στο Χαϊδάρι. Τρία άτομα εισέβαλαν στο υποκατάστημα της αγροτικής τράπεζας που βρίσκεται μέσα στο νοσοκομείο και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν 20 χιλιάδες ευρώ.

    Ολοσχερώς καταστράφηκε από πυρκαγιά, μονοκατοικία στην περιοχή Βεργιά της Καλλικράτειας Χαλκιδικής, χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πολυγύρου, η φωτιά προκλήθηκε από αναμμένο τζάκι.

    Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια διαδηλώσεων στο Ομάν. Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για δύο νεκρούς όταν αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν με σφαίρες από καουτσούκ τους διαδηλωτές που ζητούν πολιτικές μεταρρυθμίσεις.

    Με τραπεζική επιταγή της Αγροτικής Τράπεζας θα πληρωθούν τη σύνταξη Μαρτίου περίπου 20.000 συνταξιούχοι του ΟΓΑ, που δεν πρόλαβαν να απογραφούν με το νέο τρόπο πληρωμής.

    Με μικρή άνοδο έκλεισε την Τετάρτη η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Ν.Υόρκης. Ο Dow Jones έκλεισε στις 12.066,80 μονάδες, ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας στις 2.748,07 μονάδες και ο δείκτης Standard & Poor's 500, στις 1.308,44 μονάδες

    Άγνωστοι πυρπόλησαν στις 3.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης υποκατάστημα της Eurobank, στην Καισαριανή. Οι δράστες έσπασαν το τζάμι της τράπεζας και έβαλαν φωτιά στο εσωτερικό με εύφλεκτο υγρό, προκαλώντας υλικές ζημιές.

    Οικονομια

    ΞΕΝΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ

    Loading

    o

    Dow Jones

    12,110.24

    &#x25bc;147.96 (-1.21%)

    o

    S&P 500

    1,315.33

    &#x25bc;15.64 (-1.18%)

    o

    Nasdaq

    2,773.83

    &#x25bc;24.91 (-0.89%)

    o

    FTSE 100

    UK£59.90

    &#x25bc;14.70 (-0.24%)

    o

    Nikkei

    ₯10,693.66

    &#x25b2;107.64 (1.02%)

    o

    SSE Composite

    CN₯2,942.17

    &#x25b2;39.19 (1.35%)

    o

    Hang Seng

    HK$23,408.86

    &#x25b2;286.44 (1.24%)

    Dow Jones

    Company ID [INDEXDJX:.DJI]

    Last trade:12,110.24

    Trade time:1:08PM EST

    Value change:&#x25bc;147.96 (-1.21%)

    S&P 500

    Company ID [INDEXSP:.INX]

    Last trade:1,315.33

    Trade time:1:08PM EST

    Value change:&#x25bc;15.64 (-1.18%)

    Nasdaq

    Company ID [INDEXNASDAQ:.IXIC]

    Last trade:2,773.83

    Trade time:1:08PM EST

    Value change:&#x25bc;24.91 (-0.89%)

    FTSE 100

    Company ID [INDEXFTSE:.FTSE]

    Last trade:UK£59.90

    Trade time:4:35PM GMT

    Value change:&#x25bc;14.70 (-0.24%)

    Nikkei

    Company ID [INDEXNIKKEI:.N225]

    Last trade:₯10,693.66

    Trade time:3:28PM JST

    Value change:&#x25b2;107.64 (1.02%)

    SSE Composite

    Company ID [SHA:000001]

    Last trade:CN₯2,942.17

    Trade time:3:00PM CST

    Value change:&#x25b2;39.19 (1.35%)

    Hang Seng

    Company ID [INDEXHANGSENG:.HSI]

    Last trade:HK$23,408.86

    Trade time:4:01PM HKT

    Value change:&#x25b2;286.44 (1.24%)

    VIDEO ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

    You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.

    ");

    Ομογενειακο Δελτιο

    Αλλαγές στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση της Διασποράς Στην τελική ευθεία οι αλλαγές στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση της Διασποράς. Η προετοιμασία του σχετικού νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή τον Μάιο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η πρόταση διαλόγου από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση:

    http://www.opengov.gr/ypepth/wpcontent/uploads/downloads/2011/01/ellinoglwssi_ekpaidefsi.pdf,

    Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηματά μετά από σειρά επισκέψεων σε χώρες του εξωτερικού, καλεί τις ομογενειακές οργανώσεις και τους συντονιστές εκπαίδευσης να λάβουν μέρος στο διάλογο, καταγράφοντας τις ανάγκες τους και καταθέτοντας τις ιδέες και τις προτάσεις τους για τη σύνταξη μιας χάρτας κοινά αποδεκτής που θα θέσει το πλαίσιο της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης της διασποράς...

    Αστόρια - Οι Χιώτες αναβιώνουν τη Μόστρα

    Βιέννη - Διάλεξη για τον Καποδίστρια

    Από σήμερα και για ένα μήνα η έκθεση για την Μ. ...

    Δωρεά 10 εκατ. δολ. από το ζεύγος Τζαχάρη στο ...

    Cinema

    12ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της ΕλλάδαςΠότε και που: Αθήνα : Πέμπτη 31 Μαρτίου έως Παρασκευή 8 Απριλίου 2011- ATTIKON CINEMAX CLASS - APOLLON CINEMAX CLASS - ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑUDITORIUM ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. Θεσσαλονίκη : Πέμπτη 7 έως Τρίτη 12 Απριλίου 2011 ΟΛΥΜΠΙΟΝ.

    «Έφυγε» η Τζέιν Ράσελ

    Μουσικός Μάρτης στον Δαναό

    «Ο Τελευταίος Μαχητής του Ανέμου» σάρωσε τα «Χρυσά ...

    «Ο Λόγος του Βασιλιά» στο θρόνο των Όσκαρ

    Βιβλιο

    Ο συγγραφέας Τζον Λε Καρέ δώρισε το αρχείο του στη ... Ο διάσημος βρετανός συγγραφέας Τζον Λε Καρέ ανακοίνωσε ότι δώρισε το σύνολο των αρχείων του στη φημισμένη Μποντλιανή βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που αποτελεί το «πνευματικό του λίκνο». Το αρχείο του περιλαμβάνει οικογενειακά έγγραφα, φωτογραφίες, επιστολές και χειρόγραφα...

    2011, Έτος Οδυσσέα Ελύτη: «Να διαβάζουμε και να ...

    Κρατικά βραβεία λογοτεχνίας

    Εκδήλωση για τα 30 χρόνια συγγραφικού έργου της ...

    Νέο βιβλίο «Τζέιμς Μποντ»

    Θεατρο

    Το θέατρο Ακροπόλ «ξαναζωντανεύει» Το ιστορικό θέατρο Ακροπόλ της οδού Ιπποκράτους ξαναζωντανεύει και εβδομήντα επτά χρόνια μετά την γέννησή του φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα μεταμοντέρνο χώρο στον οποίο εκτός από θεατρικές παραστάσεις θα φιλοξενηθούν και μουσικές παραγωγές, σε ένα περιβάλλον ζεστό γεμάτο μνήμες και νοσταλγία.

    Μια κοινωνική προσφορά της παράστασης «Ο ...

    «Χάρτινα λουλούδια» στο Θέατρο Χώρα

    Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι στις «Μορφές Έκφρασης»

    «Αυγά μύγαςβ¦ σε ιστό αράχνης» στο Θέατρο «Άκης Δαβής»

    Οικολογια

    Greenpeace-ΔΤ: Ερυθρός τόνος: απομένουν 8 μέρες ζωής Ακτιβιστές της Greenpeace ζητούν προστασία του θαλάσσιου πλούτου κατά την έναρξη της συνάντησης της Διεθνούς Επιτροπής για τη διατήρηση του τόνου του Ατλαντικού. Ακτιβιστές της Greenpeace διαμαρτυρήθηκαν την Παρασκευή κατά την έναρξη της συνάντησης της Διεθνούς Επιτροπής για τη διατήρηση του...

    Η παρατεταμένη καλοκαιρία μέσα στο χειμώνα, ...

    Πλούσιο σε πιθανά κοιτάσματα υδρογονανθράκων το ...

    «Φεστιβάλ Γεωσυναντήσεις»

    Το δεύτερο θερμότερο καλοκαίρι φέτος μετά το 1998 και ...

    Αρχειο

    Φεβρουαριος, 2011

    Ιανουαριος, 2011

    Δεκεμβριος, 2010

    Νοεμβριος, 2010

    Οκτωβριος, 2010

    Σεπτεμβριος, 2010

    Αυγουστος, 2010

    Ιουλιος, 2010

    Ιουνιος, 2010

    Μαιος, 2010

    ΑΡΧΗVIDEONEWSΚΕΝΤΡΙΚΟ SITEΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τ/Ο & Ρ/ΦCINEMAΒΙΒΛΙΟΘΕΑΤΡΟΟΙΚΟΛΟΓΙΑΚΕΕΠ

    Επαναφορα αρχικων ρυθμισεων Κορυφή

    Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία της ΕΡΤ Α.Ε. και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια της Διεύθυνσης Πολυμέσων της ΕΡΤ Α.Ε. Για πληροφορίες webmaster@ertonline.gr

    var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www."); document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));

    Είδηση: 62109

    [29] Το 61,2% των Τούρκων πολιτών δηλώνει ευτυχισμένο και αισιόδοξο (!)

    Παρασκευη, 04 03 2011 18:51

    Το 61,2% των Τούρκων πολιτών δηλώνει ευτυχισμένο και αισιόδοξο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας από την στατιστική εταιρεία TurkStat.

    Η έρευνα έγινε το 2010 σε δείγμα 7.027 ατόμων και αφορούσε στην ευτυχία και στην αισιοδοξία που διακατέχει τα άτομα σε σχέση με τη δουλειά και τις απολαβές που έχουν. Σύμφωνα με την έρευνα, το 54,2% των ερωτηθέντων καταναλώνει φθηνότερα προϊόντα.

    Το 62,7% των γυναικών δήλωσε ευτυχισμένο και το ποσοστό αυτό στους άνδρες άγγιξε το 59,6%.

    Η οικογένεια είναι η βασική πηγή ευτυχίας για τους Τούρκους πολίτες ενώ το 71,2% περιέγραψε την υγεία ως το πολυτιμότερο αγαθό, το 13% θεωρεί ότι αυτό είναι η αγάπη και το 6,9% η επιτυχία.

    Αισιοδοξία για το μέλλον εξέφρασε το 72,8% των ερωτηθέντων σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας.

    AΠΕ Είδηση: 62110

    [30] Κινητό τηλέφωνο σε σχήμα ανθρώπου και επιφάνεια σαν δέρμα

    Παρασκευη, 04 03 2011 18:47

    Το πρώτο στον κόσμο κινητό τηλέφωνο που έχει σχήμα ανθρώπου (σαν μικρή κούκλα) και εξωτερική επιφάνεια, η οποία θυμίζει έντονα ανθρώπινο δέρμα, δημιούργησαν Ιάπωνες επιστήμονες, με στόχο να επιτρέψουν στους χρήστες να αισθάνονται πιο κοντά σε αυτούς με τους οποίους συνομιλούν, σαν να τους αγγίζουν.

    Η πρωτοποριακή συσκευή κατασκευάστηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οζάκα, της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας NTT DoCoMo και άλλων επιστημονικών ινστιτούτων.

    «Το κινητό τηλέφωνο μπορεί να μεταφέρει την αίσθηση του ανθρώπου με τον οποίο συνομιλείτε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών στις Προωθημένες Τηλεπικοινωνίες (ATR), που περιγράφει τη συσκευή ως «επαναστατικό τηλεπικοινωνιακό μέσο».

    Το πρωτότυπο, που σκοπίμως έχει ασαφή χαρακτηριστικά (μπορεί κανείς να το εκλάβει ως αρσενικό ή θηλυκό, μικρής ή μεγάλης ηλικίας), έχει μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από την ανθρώπινη παλάμη. Ένα ηχείο βρίσκεται τοποθετημένο στο κεφάλι της «κούκλας» και ένα λαμπάκι LED στο στήθος ανάβει ή σβήνει, ανάλογα με το αν το κινητό ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται.

    Οι δημιουργοί του ευελπιστούν να κυκλοφορήσουν το κινητό στο εμπόριο, αφού έχουν στο μεταξύ προσθέσει σε αυτό πρόσθετες λειτουργίες, όπως η αναγνώριση εικόνων και φωνής.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Είδηση: 62107

    [31] Άγκυρα: Νέες προσαγωγές για την υπόθεση Εργκένεκον

    Παρασκευη, 04 03 2011 17:43

    Άλλα 11 άτομα -δημοσιογράφους, έναν ιστορικό και έναν πρώην στέλεχος της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ- προσήγαγαν οι Αρχές στην Τουρκία, στο πλαίσιο της υπόθεσης Εργκένεκον. Η επιχείρηση των προσαγωγών και της έρευνας σε κατοικίες έγινε την Πέμπτη στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη. Οι Αρχές κατάσχεσαν σκληρούς δίσκους, σημειώσεις και βιβλία των υπόπτων για συμμετοχή στη συνωμοτική οργάνωση. Μεταξύ αυτών που έχουν προσαχθεί είναι ο δημοσιογράφος Νεντίμ Σενέρ, γνωστός για τις αποκαλύψεις του σχετικά με το παρασκήνιο και τις ευθύνες στελεχών της ασφάλειας στην υπόθεση της δολοφονίας του αρμενικής καταγωγής δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ στις 19 Ιανουαρίου 2007.

    Διαδηλώσεις κατά των προσαγωγών

    Με διαδηλώσεις στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη διαμαρτυρήθηκαν οι δημοσιογράφοι την Παρασκευή στην Τουρκία για τη χθεσινή προσαγωγή συναδέλφων τους στο πλαίσιο της υπόθεσης Εργκένεκον.

    Οι αντιδράσεις είναι πολλές και εκφράζονται με σχόλια κυρίως στον μη φιλοκυβερνητικό τύπο. Σημείο αναφοράς είναι κυρίως οι δημοσιογράφοι Νεντίμ Σενέρ και Αχμέτ Σικ, που προσήχθησαν μαζί με άλλα εννέα άτομα.

    Ο πρώτος έχει αποκαλύψει διάφορες πτυχές της υπόθεσης της δολοφονίας του αρμενικής καταγωγής δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ τον Ιανουάριο του 2007. Τις πτυχές αυτές περιλαμβάνει και σχετικό του βιβλίο, στο οποίο καταδεικνύει τις ευθύνες και την επιχείρηση συγκάλυψη στελεχών της ασφάλειας.

    Ο δεύτερος, ο Αχμέτ Σικ, έχει ασχοληθεί και αυτός με το "παρακράτος". Γνωστό στην Τουρκία είναι βιβλίο του σχετικά με την υπόθεση Εργκένεκον. Επίσης, είναι μεταξύ των δημοσιογράφων που το 2009 είχαν αποκαλύψει στο εβδομαδιαίο περιοδικό "Νοκτά" το ημερολόγιο του πρώην αρχηγού του τουρκικού πολεμικού ναυτικού ναύαρχου Οζντέν Ορνέκ.

    Το ημερολόγιο περιλάμβανε σημειώσεις σχετικά με προετοιμασία στρατιωτικού πραξικοπήματος και συνιστά σημαντικό μέρος του κατηγορητηρίου στην υπόθεση Εργκένεκον. Ο ίδιος δημοσιογράφος όμως είχε συγγράψει βιβλίο με τίτλο "ο στρατός του ιμάμη", το οποίο είναι υπό έκδοση και έχει για θέμα τον χότζα Φετχουλάχ Γκιουλέν, το θρησκευτικό τάγμα του οποίου είναι από τα βασικά στηρίγματα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

    Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, ερωτηθείς σήμερα σχετικά με τις προσαγωγές των δημοσιογράφων, είπε πως ο Νεντίμ Σενέρ "είναι έγκυρος δημοσιογράφος, αλλά αν υπάρχει μία έρευνα σχετικά με αυτόν, ελπίζω να ολοκληρωθεί αυτή το συντομότερο δυνατόν και να απαλλαγεί ο δημοσιογράφος".

    Ο υπουργός Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάι είπε "δεν γνωρίζουμε προς το παρόν τίποτα. Δεν ξέρουμε κατά πόσο έχουν σχέση οι προσαγωγές με την ελευθερία του τύπου. Αυτό θα μας το πει η δικαιοσύνη".

    Ένα από τα σημεία που υπογραμμίζονται στα σχόλια του Τύπου είναι το ότι "όποιος ακουμπά τον Γκιουλέν καίγεται".

    Πάντως, ο διευθυντής της εφημερίδας "Ταράφ", Αχμέτ Αλτάν, σήμερα γράφει ότι "περισσότερο από τους δημοσιογράφους που προσήχθησαν, μάλλον πρέπει να αποδείξουν την αθωότητά τους αυτοί που οργάνωσαν τις προσαγωγές αυτές".

    Η "Ταράφ" είναι η εφημερίδα που έχει κάνει μέχρι σήμερα τις περισσότερες αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση Εργκένεκον, με αποτέλεσμα να θεωρείται από πολλούς φιλοκυβερνητική.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 62101


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 4 March 2011 - 18:23:11 UTC