Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-03-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Σαμαράς : Η κυβέρνηση τορπίλισε τη συναίνεση
  • [02] Όλι Ρεν : Να μειωθούν τα επιτόκια για την Ελλάδα
  • [03] Γ. Καρατζαφέρης: Θα συμμετείχα σε κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
  • [04] «Φωτιά» στα επιτόκια των δανείων

    [01] Α. Σαμαράς : Η κυβέρνηση τορπίλισε τη συναίνεση

    Σαββατο, 05 03 2011 21:01

    Υπέρ ευρωπαϊκής λύσης στην οικονομική κρίση και της υιοθέτησης εναλλακτικών προτάσεων στο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, τάχθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο Ελσίνκι. Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε την ανάγκη για άμεση επανεκκίνηση της Οικονομίας μέσω της Ανάπτυξης ενώ αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό έκλεισε τα όποια περιθώρια συναίνεσης μπορεί να υπάρχουν.

    «Το ΠΑΣΟΚ τορπίλισε τη συναίνεση»

    « Πέρυσι ήταν η εποχή της συναίνεσης . Τώρα είναι η ώρα αλλαγής των όρων του Μνημονίου » ανέφερε σημειώνοντας ότι τη συναίνεση την αρνήθηκε και την τορπίλισε το ΠΑΣΟΚ.

    Πρόσθεσε ακόμα ότι η προσωπική του σχέση με τον Γιώργο Παπανδρέου είναι πάντα καλή, υπογράμμισε όμως πως «μια σχέση εμπιστοσύνης στηρίζεται στην αξιοπιστία, ακόμα και όταν διαφωνείς με τον αντίπαλό σου» και συμπλήρωσε:

    « Τέτοια βάση αξιοπιστίας δεν υπάρχει με ευθύνη του κ. Παπανδρέου»

    Στην ίδια συνέντευξη ξεκαθάρισε ότι στρατηγική του είναι να φύγει η χώρα από το Μνημόνιο, μία ώρα αρχύτερα, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν πρόκειται να φανούμε ασυνεπείς στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει ως χώρα.

    Επιμένοντας πως η πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους θα είναι λανθασμένη κίνηση, ο Πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ της πρότασης Μπαρόζο - Ρομπάι, που όπως λέει, "μαζί με το ευρωομόλογο προσφέρει ανάσα στην Ελλάδα".

    Υπέρ των καθαρών λύσεων

    Όσον αφορά τα σενάρια συνεργασίας τάχθηκε, υπέρ των καθαρών λύσεων και εκτίμησε πως ο λαός θα δώσει τη δική του απάντηση στις εκλογές και δεν θα υπάρξουν φαινόμενα ακυβερνησίας.

    Στην ίδια συνέντευξη, κλείνει ξεκάθαρα την πόρτα προς το ΛΑΟΣ και τον Γ. Καρατζαφέρη, υπενθυμίζοντας πως ψήφισε το Μνημόνιο ενώ χαρακτήρισε πολύ καλές και αδιατάρακτες τις σχέσεις του με τον Κ. Καραμανλή.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Αντ. Σαμαράς: «Ανάπτυξη τώρα»

    Είδηση: 62174

    [02] Όλι Ρεν : Να μειωθούν τα επιτόκια για την Ελλάδα

    Σαββατο, 05 03 2011 21:49

    Να αλλάξει προς το ευνοϊκότερο τους όρους της βοήθειας προς την Ελλάδα και την Ιρλανδία, ζητά από την Ευρωζώνη ο Επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε., Όλι Ρεν, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. «Η Ευρωζώνη πρέπει να μειώσει τα επιτόκια των πιστώσεων για την Ελλάδα και την Ιρλανδία » αναφέρει συμπληρώνοντας ότι ««Βλέπω τον κίνδυνο ότι επιβαρύνουμε υπέρμετρα τις δύο χώρες με τους αυστηρούς όρους χορήγησης των πιστώσεων». Ειδικότερα για τη χώρα μας, ζητά να επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής των πιστώσεων από τα 3,5 χρόνια στα εφτά, που ισχύουν για την Ιρλανδία.

    Ο Επίτροπος καλεί τις κυβερνήσεις της Ε.Ε. να διαμορφώσουν μια συνολική πολιτική στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους

    Όπως αναφέρει, η συνάντηση των ηγετών της Ευρωζώνης την ερχόμενη Παρασκευή και το Συμβούλιο κορυφής της ΕΕ στα τέλη Μαρτίου έχουν καθοριστική σημασία για το μέλλον της Νομισματικής Ένωσης ενώ οι πρόεδροι των κυβερνήσεων φέρουν τεράστια ευθύνη, διότι στις αγορές έχει συσσωρευτεί τεράστια πίεση προσδοκιών.

    Πηγή: ΝΕΤ FM - ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 62177

    [03] Γ. Καρατζαφέρης: Θα συμμετείχα σε κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

    Σαββατο, 05 03 2011 21:40

    Ανοιχτός στο ενδεχόμενο συμμετοχής σε μια κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία δηλώνει ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής. Την ίδια ώρα, όμως, τραβά μία ξεκάθαρη διαχωριστική γραμμή από τη ΝΔ, σημειώνοντας πως « άλλο κόμμα η ΝΔ, άλλο ο ΛΑΟΣ».

    Επίθεση στην κυβέρνηση

    Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, δηλώνει πως ο Γ. Παπανδρέου φοβάται τις πρόωρες εκλογές και πιθανότατα, όπως εκτιμά, δεν θα τις αποτολμήσει.

    Παράλληλα, εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί και ειδικότερα στο Γ. Παπακωνσταντίνου, τον οποίο χαρακτηρίζει ανεπαρκή για να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

    Στην ίδια συνέντευξη, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μία ιδιαίτερα σκληρή διαπραγμάτευση στο πλαίσιο του μνημονίου προτείνοντας μάλιστα την αξιοποίηση των 300.000 Ελλήνων της Γερμανίας ως μοχλό πίεσης προς την ¶. Μέρκελ

    Επισημαίνει μάλιστα πως όπως έχει αποδειχθεί με το σκάνδαλο Ζίμενς αλλά και με την υπόθεση των Γερμανικών υποβρυχίων «οι αξιωματούχοι που πλήρωσαν τα ελληνικά κόμματα και τους υπουργούς είναι άνθρωποι της Μέρκελ, άρα η ίδια ξέρει ότι λάδωσε υπουργούς για να μας πουλήσει ακριβότερα».

    Πηγή: ΝΕΤ FM - ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 62175

    [04] «Φωτιά» στα επιτόκια των δανείων

    Σαββατο, 05 03 2011 18:18

    Μεγαλύτερα βάρη στον οικογενειακό προϋπολογισμό προσθέτει η άνοδος επιτοκίων, που προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ. Η δυσμενής αυτή εξέλιξη αυξάνει τις οφειλές εκατομμυρίων νοικοκυριών, είτε αυτές προέρχονται από στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, είτε από πιστωτικές κάρτες. Την ίδια ώρα, τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας δείχνουν ότι έχει μειωθεί δραματικά η ροή χρήματος από τις τράπεζες προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

    Φωτιά στο κόστος δανεισμού για τα νοικοκυριά βάζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλόντ Τρισέ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του ευρωπαϊκού επιτοκίου, μετά από 22 μήνες.

    Για παράδειγμα:

    Στεγαστικό δάνειο 150.000 ευρώ για 20 χρόνια σήμερα έχει μηνιαία δόση 832 ευρώ με επιτόκιο 3%.

    Σε περίπτωση αύξησης του επιτοκίου

    Η μηνιαία δόση θα φτάσει τα 870 ευρώ με επιτόκιο 3,5%, διαφορά δηλαδή 38 ευρώ μηνιαίως και 456 ευρώ το χρόνο.

    Σε καταναλωτικό δάνειο 20.000 ευρώ με αποπληρωμή σε 5 χρόνια, η μηνιαία δόση σήμερα είναι 435 ευρώ με επιτόκιο 11%, ενώ

    Μετά την επικείμενη άνοδο επιτοκίου

    Η μηνιαία δόση θα ανέβει στα 445 ευρώ και το επιτόκιο στο 12%. Διαφορά δηλαδή, 10 ευρώ το μήνα ή 120 ευρώ το χρόνο.

    Δάνεια: Κλειστές οι στρόφιγγες για νοικοκυριά - επιχειρήσεις

    Η νέα άνοδος θα έρθει την ώρα που σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ οι στρόφιγγες δανεισμού από τις τράπεζες προς τα νοικοκυριά έχουν κλίσει.

    Ο ετήσιος ρυθμός πιστωτικής επέκτασης προς τους ιδιώτες μειώθηκε κατά 1,4% τον Ιανουάριο από 1,3% τον Δεκέμβριο και αύξηση 3,1% τον Δεκεμβρίου του 2009.

    Αρνητικό ρυθμό εμφανίζουν και τα στεγαστικά δάνεια με μείωση 0,7% τον Ιανουάριο, από μείωση 0,4% τον Δεκέμβριο, ενώ τον Δεκέμβριο του 2009 κατέγραψαν άνοδο 3,7%

    Η κατηγορία δανειοληπτών που θα επηρεαστούν άμεσα από την αύξηση επιτοκίων , είναι όσοι τα δάνεια τους είναι συνδεδεμένα με τα Εuribor.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 62170


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 5 March 2011 - 22:09:57 UTC