Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-03-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπουργική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό
  • [02] Σκληρές μάχες στις πόλεις Ρας - Λανούφ - Μπιν Ζαουάντ
  • [03] Σούδα: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους 11 αγνοούμενους
  • [04] Υπ. Υγείας: Αναγκαία η μεταφορά όλων των απεργών στα νοσοκομεία
  • [05] Άγριο έγκλημα στο Κερατσίνι
  • [06] Κινητοποιήσεις στα μέσα μεταφοράς
  • [07] Αρχίζει η δίκη του Ζακ Σιράκ

    [01] Υπουργική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό

    Δευτερα, 07 03 2011 18:23

    Υπουργική σύσκεψη έχει συγκαλέσει για το απόγευμα ο Πρωθυπουργός, ενόψει της έκτακτης Συνόδου των ηγετών της Ευρωζώνης την ερχόμενη Παρασκευή, αλλά και της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου, όπου θα ληφθούν καθοριστικές αποφάσεις για τη νομισματική ένωση, αλλά και λίγες ώρες πριν από τις συναντήσεις που θα έχει αύριο Τρίτη με τους πολιτικούς αρχηγούς. Την Πέμπτη, ο Γιώργος Παπανδρέου θα επισκεφθεί το Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλλες. Σε νέο τεστ δανεισμού βγαινει αύριο Τρίτη το ελληνικό Δημόσιο, με την έκδοση εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας.

    Κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής

    Στην υπουργική σύσκεψη θα πάρουν μέρος όλοι οι υπουργοί και δύο αναπληρωτές υπουργοί. Θα συμμετέχουν επίσης ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, Μ. Καρχιμάκης και ο Γραμματέας της ΚΟ, Β. Έξαρχος ενώ είναι πιθανό να συμμετέχουν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

    Διαδοχικές συναντήσεις θα έχει αύριο ο Πρωθυπουργός με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου, που έχει καθοριστική σημασία για το μέλλον της νομισματικής ένωσης αλλά και για το ελληνικό χρέος.

    Με συνεντεύξεις τους, πάντως, Ευρωπαίοι και Έλληνες αξιωματούχοι ζητούν την επιμήκυνση των 110 δισ. και τη μείωση του επιτοκίου.

    Την ίδια ώρα, σε υποβάθμιση κατά τρεις μονάδες της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's. Δεν βασίζεται σε αντικειμενική και ισορροπημένη αξιολόγηση των οικονομικών συνθηκών της χώρας μας, λέει το υπουργείο Οικονομικών.

    Αντιδράσεις

    "Λογικά πρέπει να περιμένουμε "Σαρακοστιανά" αποτελέσματα από τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών" δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης.

    «Αυτές οι συναντήσεις γίνονται για τα μάτια του κόσμου και ενδεχομένως για να προετοιμάσουν το σενάριο πρόωρων εκλογών. Όσο η κυβέρνηση επιμένει σε μια σκληρή δεξιά οικονομική πολιτική, με κόψιμο μισθών, συντάξεων και κοινωνικού κράτους που παράγει ύφεση, ανεργία και διευρυνόμενο χρέος, μπορεί να ελπίζει σε συναίνεση από τα δεξιά, όχι από τα αριστερά» αναφέρει ο βουλευτής β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 62207

    [02] Σκληρές μάχες στις πόλεις Ρας - Λανούφ - Μπιν Ζαουάντ

    Δευτερα, 07 03 2011 13:56

    Άγριες μάχες μεταξύ δυνάμεων του Μ. Καντάφι και αντικαθεστωτικών για τον έλεγχο των πόλεων Ρας Λανούφ και Μπιν Ζαουάντ, βρίσκονται σε εξέλιξη στη Λιβύη. Οι δυνάμεις του Καντάφι, πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές κατά της πετρελαιοπαραγωγού πόλης Ρας Λάνουφ, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον απόλυτο έλεγχο των ανταρτών. Νωρίτερα, μία νέα εξέγερση των αντικαθεστωικών ξέσπασε 100 χλμ νοτιοανατολικά της Τρίπολης και οι δυνάμεις του Καντάφι αναγκάστηκαν να μετακινηθούν προς την περιοχή.

    Έπεσε το Μπεν Ζαουάντ

    Νωρίτερα, δυνάμεις του Καντάφι, προήλασαν ανατολικά της ανακαταληφθείσας πόλης Μπιν Ζαουάντ, με κατεύθυνση την Ρας Λάνουφ η οποία βρίσκεται σε απόσταση μόλις 60 χλμ.

    Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Επαναστατικός Στρατός έχει προωθήσει στη Ρας Λανούφ, από 18-22000 εθελοντές.

    Στη Ρας Λανούφ, η κατάσταση είναι δραματική και το μικρό νοσοκομείο της πόλης έχει γεμίσει από τραυματίες ενώτο ιατρικό προσωπικό δεν προλαβαίνει να συνδράμει τους μαχητές που διακομίζονται

    Εξίσου δραματική, από ανθρωπιστικής πλευράς είναι η κατάσταση και στην πόλη Αλ Ζαουίγια, όπου δεκάδες είναι οι νεκροί και οι τραυματίες.

    Στο μεταξύ, ένα νέο πρόβλημα το οποίο θα προκύψει για τους αντικαθεστωτικούς μέσα στις επόμενες μέρες, είναι σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΝΕΤ Π. Χαρίτο, η έλλειψη βενζίνης. Για το λόγο αυτό τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης απευθύνουν έκκληση στα ξένα πλοία να τους ανεφοδιάσουν.

    Ελεύθεροι οι Βρετανοί που θεωρήθηκαν κατάσκοποι

    Στο μεταξύ, οι δυνάμεις των εξεγερθέντων Λίβυων απελευθέρωσαν οκτώ Βρετανούς, που αρχικά θεωρήθηκε ότι ήταν κατάσκοποι.

    Σύμφωνα με τους ίδιους οι οκτώ Βρετανοί, προσγειώθηκαν με ένα ελικόπτερο στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης χωρίς προηγουμένως να έχουν ενημερώσει . Επιπλέον, σύμφωνα με τους εξεγερθέντες πάνω τους βρέθηκαν όπλα προηγμένης τεχνολογίας.

    Νεότερη εξέλιξη ωστόσο αναφέρει, ότι οι εξεγερθέντες, δέχθηκαν τις εξηγήσεις που τους δόθηκαν και το επεισόδιο που έριξε σκιά στις σχέσεις τους με το Λονδίνο, έληξε.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Πόλεμος προπαγάνδας στη Λιβύη

    Είδηση: 62202

    [03] Σούδα: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους 11 αγνοούμενους

    Δευτερα, 07 03 2011 14:34

    Άρχισαν με το πρώτο φως της ημέρας και πάλι οι έρευνες στη Σούδα για τον εντοπισμό των 11 αγνοουμένων από το Μπαγκλαντές, οι οποίοι τα ξημερώματα της Κυριακής, εγκατέλειψαν το πλοίο Ionian King για να αποφύγουν τον επαναπατρισμό τους. Μέχρι στιγμής, οι έρευνες που πραγματοποιούνται κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες είναι άκαρπες.

    Κατέβηκαν με σχοινί

    Όπως προκύπτει από τις ιατρικές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκαν όσοι νοσηλεύτηκαν, όλοι είχαν εγκαύματα στα χέρια, γεγονός που οδηγεί τις αρχές στο συμπέρασμα, ότι δεν βούτηξαν στη θάλασσα, αλλά κατέβηκαν με σχοινί.

    Το συμπέρασμα αυτό, προκύπτει και από το γεγονός ότι δύτες εντόπισαν κοντά στο πλοίο και ανέσυραν το σχοινί που χρησιμοποίησαν.

    Σύμφωνα με τον κεντρικό λιμενάρχη Χανίων Αντώνη Δασκαλάκη, κατά την εξέταση των μεταναστών από άνδρες του Λιμενικού, δεν προέκυψε ότι είχαν βοήθεια από κάποιον στο πλοίο.

    Ο Λιμενάρχης Χανίων, έκανε επίσης γνωστό ότι αργά το βράδυ θα φθάσει ακόμα ένα πλοίο με μετανάστες και ενόψει της άφιξής του θα ληφθούν επί πλέον μέτρα ασφαλείας.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Τραγωδία στο λιμάνι της Σούδας

    Είδηση: 62203

    [04] Υπ. Υγείας: Αναγκαία η μεταφορά όλων των απεργών στα νοσοκομεία

    Δευτερα, 07 03 2011 17:00

    Η επιδείνωση του καιρού σε συνδυασμό με την επιδείνωση της υγείας των μεταναστών απειλεί τη ζωή τους, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας και τους καλεί να μεταφερθούν σε νοσοκομεία του ΕΣΥ. Τονίζει, μάλιστα, ότι σταθμίζοντας όλα τα ενδεχόμενα και τους κινδύνους που υπάρχουν, εκτιμά πως εξαντλήθηκαν όλα τα όρια ανοχής και κατανόησης ως προς τα ζητήματα υγείας. Αρνητική είναι η απάντηση των απεργών πείνας που βρίσκονται στο Μέγαρο Υπατίας, στην επιστολή που τους έστειλε το υπουργείο Υγείας.

    "Εξαντλήθηκαν τα όρια ανοχής"

    Πάνω από 100 μετανάστες απεργοί πείνας από το Μέγαρο της Υπατίας και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, με αρρυθμίες, καρδιολογικές διαταραχές και περιτονίτιδες.

    Σαράντα δύο ημέρες μετά την έναρξη της απεργίας πείνας, η Επιτροπή Αλληλεγγύης ζητά νέες προτάσεις διεξόδου από την κυβέρνηση.

    Ο Διοικητής της Α' Υγειονομικής Περιφέρειας Άρης Μουσιώνης ζήτησε επανειλημμένα από τους απεργούς του "Υπατία" να δεχθούν τη μεταφορά τους σε δημόσια νοσοκομεία, αλλά η παράκληση του δεν έγινε έως και σήμερα δεκτή. Ζητά επίσης τη συνδρομή της Επιτροπής Αλληλεγγύης προκειμένου να πείσουν τους μετανάστες να πάνε στα νοσοκομεία, στο όνομα πάντα της ανεκτίμητης αξίας της ανθρώπινης ζωής που είναι μη διαπραγματεύσιμη.

    Στην επιστολή που παρέδωσε το μεσημέρι ο κ. Μουσιώνης, το υπουργείο σημειώνει χαρακτηριστικά ότι εξαντλήθηκαν όλα τα όρια ανοχής και κατανόησης, καθώς τόσο οι καιρικές συνθήκες, όσο και οι επιδείνωση της κατάστασης της υγείας των μεταναστών θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή τους.

    Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στο κτίριο της ΓΣΕΕ, των μεταναστών με τον υπουργό Εσωτερικών, ο κ. Ραγκούσης επανέλαβε την κυβερνητική πρόταση για ένταξη των απεργών πείνας σε καθεστώς ανοχής, που προβλέπει την αναβολή της απομάκρυνσης τους από τη χώρα, η οποία θα συνοδεύεται από γραπτή βεβαίωση με εξάμηνη ισχύ και δυνατότητα ανανέωσης. Οι μετανάστες αρνήθηκαν την πρόταση και ζήτησαν άδεια εργασίας, πράγμα που απέκλεισε η κυβέρνηση.

    Αντιδράσεις

    Να σταματήσει το παιχνίδι με τις ζωές των μεταναστών απεργών πείνας ζητεί το ΚΚΕ και τονίζει: «Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη και πρέπει να ικανοποιήσει τώρα τα δίκαια αιτήματά τους. Ο ερχομός τής κακοκαιρίας καθιστά τις ώρες κρίσιμες και δεν επιτρέπεται καμιά ολιγωρία».

    «Όλοι οι λαθρομετανάστες πρέπει να μεταφερθούν σε στρατιωτικό νοσοκομείο και να βρίσκονται κάτω από τη φροντίδα της πολιτείας και όχι των περίεργων προστατών τους. Να κληθεί παράλληλα η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και να έχει τη δική της εποπτεία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Παρατείνεται το αδιέξοδο με τους μετανάστες

    Είδηση: 62205

    [05] Άγριο έγκλημα στο Κερατσίνι

    Δευτερα, 07 03 2011 13:05

    Οικογενειακή τραγωδία τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας στο Κερατσίνι. Εξηνταεπτάχρονος άνδρας μπήκε στο σπίτι συγγενικού του ζευγαριού και τους πυροβόλησε την ώρα που κοιμόντουσαν. Το διπλό έγκλημα διαπράχθηκε μπροστά στα μάτια του μόλις 14 μηνών μωρού τους. Λίγη ώρα αργότερα, ο δράστης αυτοκτόνησε με πυροβόλο όπλο, αφήνοντας σημείωμα στο οποίο εξηγεί τους λόγους της πράξης του.

    Ο 67χρονος άνδρας μπήκε στις 5:30 τα ξημερώματα στο σπίτι της οδού Σάντας στη Χαραυγή, αποφασισμένος να σκοτώσει το αντρόγυνο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες την ώρα της δολοφονίας, το παιδάκι -που είναι καλά στην υγεία του- κοιμόταν ανάμεσα στους γονείς του.

    Την αστυνομία ειδοποίησε η αδελφή της άτυχης 43χρονης που μένει στον πρώτο όροφο.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ FM

    Σχετικές ειδήσεις: Τραγωδία στο Κερατσίνι

    Είδηση: 62200

    [06] Κινητοποιήσεις στα μέσα μεταφοράς

    Δευτερα, 07 03 2011 19:24

    Απεργούν αύριο Τρίτη οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7:00 και από τις 22:00 έως το τέλος της βάρδιας. Την Τετάρτη, κανονικά θα κινηθούν μόνο τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, καθώς πραγματοποιείται 24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών

    Είδηση: 62210

    [07] Αρχίζει η δίκη του Ζακ Σιράκ

    Δευτερα, 07 03 2011 19:01

    Αναβλήθηκε αμέσως μετά την έναρξή της τη Δευτέρα η δίκη του πρώην προέδρου της Γαλλίας Ζακ Σιράκ. Η υπόθεση δεν αφορά στην προεδρική θητεία του, αλλά την εποχή που ήταν Δήμαρχος στο Παρίσι τη δεκαετία του 1990. Είναι όμως η πρώτη φορά στην ιστορία της γαλλικής δημοκρατίας που ένας πρώην πρόεδρος βρίσκεται στην θέση του κατηγορουμένου.

    Η διαδικασία θα επαναληφθεί αύριο Τρίτη, ενώ, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η υπόθεση να αναβληθεί για αρκετό καιρό, εξαιτίας διαδικαστικών θεμάτων που εγείρει η υπεράσπιση.

    Ο Σιράκ, ο οποίος ζήτησε να μην παραστεί την πρώτη ημέρα στο δικαστήριο, αναμένεται να εμφανιστεί αύριο Τρίτη.

    Ο Ζακ Σιράκ "είχε πάντα σκοπό να εξηγήσει την κατάσταση και να δικαιολογήσει τις πράξεις του, θα έρθει αύριο (Τρίτη) για να πει καλύτερα από μένα αυτά που θεωρεί χρήσιμα να ειπωθούν", δήλωσε ο συνήγορός του Ζορζ Κιεζμάν, φτάνοντας στο δικαστήριο.

    Ο πρώην πρόεδρος "είναι ήρεμος και σκοπεύει να παραστεί αύριο, είμαι σίγουρος πως θα είναι εδώ", πρόσθεσε ο ίδιος.

    Ο 78χρονος Σιράκ, που δεν προστατεύεται πλέον από την προεδρική ασυλία, κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε δημόσιο χρήμα για να χορηγεί μισθούς ανύπαρκτων υπαλλήλων της δημαρχίας σε πολιτικούς του συμμάχους και άτομα του κόμματός του.

    Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Le Monde: Chirac : procΓ¨s suspendu en attendant la dΓ©cision sur un report

    Είδηση: 62208


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 7 March 2011 - 17:59:05 UTC