Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-03-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΣΑ: Νέος πρόεδρος ο Γ. Αδαμόπουλος
  • [02] Iταλία: Ανησυχία για την επίσκεψη της Μ. Λεπέν
  • [03] Cosmote: Τέρμα οι απολύσεις σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΟΤΕ
  • [04] Oμάν: Eπιμένει η αντιπολίτευση
  • [05] Οι θερμοκρασίες πέφτουν - τα καύσιμα ανεβαίνουν
  • [06] Στο Ε. Π. Μακεδονίας-Θράκης εντάχθηκε η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Δικαίωνβ¦
  • [07] Σε αποκλεισμό του κόμβου Ψαθάδων θα προχωρήσουν την Παρασκευή κάτοικοι και φορείς του Διδυμοτείχουβ¦
  • [08] Μήνυμα Ρενταρή για την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκαςβ¦
  • [09] "Αγωνιστικός χαιρετισμός" του Εργατικού Κέντρου Έβρου για την Ημέρα της Γυναίκαςβ¦

    [01] ΔΣΑ: Νέος πρόεδρος ο Γ. Αδαμόπουλος

    Τριτη, 08 03 2011 23:16

    Νικητής στο δεύτερο γύρο των εκλογών στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, αναδείχτηκε ο Γ. Αδαμόπουλος με ποσοστό 50,89% (3.738 ψήφοι), έναντι του Δημήτρη Βερβεσού με 49,11% (3.607 ψήφοι). Ο νικητής προέρχεται από το χώρο της ΝΔ και ο ηττημένος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Στο δεύτερο γύρο ψήφισαν 8.313 δικηγόροι από τους 21.376 εγγεγραμμένους, δηλαδή η αποχή έφτασε στο 62,11% (έγκυρα 7.345, άκυρα 537 και λευκά 431).

    Ο νέος πρόεδρος του ΔΣΑ. δήλωσε: «Η δικηγορική οικογένεια της Αθήνας μας έδωσε σήμερα εντολή ευθύνης και ενότητας. Μας επεφύλαξε την ύψιστη τιμή να αναλάβουμε τη διοίκηση του Δ.Σ.Α. Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας όλους όσοι εμπιστεύτηκαν την προγραμματική μας πρόταση και στήριξαν σ' αυτήν την ελπίδα της αλλαγής και της θεσμικής μάχης. Τιμούμε όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους ανεξαρτήτως της επιλογής τους. Συγχαίρουμε τους συνυποψηφίους μας για τον αξιοπρεπή αγώνα τους και σεβόμαστε τη θεσμική τους διαδρομή. Στο αύριο που οικοδομούμε δεν περισσεύει κανείς. Η κρισιμότητα της περίστασης επιβάλλει θεσμική συμπόρευση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της ελληνικής δικηγορίας για την αποκατάσταση του κύρους και της αλληλεγγύης της. Για αυτό το μέλλον θα εργαστούμε μαζί, χωρίς αποκλεισμούς, διαιρέσεις και μικροκομματικές αγκυλώσεις. Θα εργαστούμε με ελπίδα, με ευθύνη, με ενότητα στη βάση των κοινών μας αξιών».

    Από την πλευρά του ο κ. Βερβεσός δήλωσε: «Κατ' αρχήν επιθυμώ να συγχαρώ τον συνάδελφο Ι. Αδαμόπουλο για την εκλογή του ως προέδρου του Δ.Σ.Α. Του εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του. Ευχαριστώ τους δικηγόρους της Αθήνας που προέρχονται από διαφορετικές αφετηρίες και υποστήριξαν την υποψηφιότητά μου σ' αυτές τις εκλογές. Ζήτησα από τους δικηγόρους της Αθήνας μια καθαρή εντολή για ν' αλλάξουμε τον ρου του Συλλόγου σε καινοτόμα, ριζοσπαστική, σύγχρονη και ανατρεπτική κατεύθυνση. Οι δικηγόροι της Αθήνας και δη οι νέοι, γι' αυτούς που κυρίως αγωνίστηκα στα δρώμενα του Συλλόγου επέλεξαν την άλλη πρόταση που τους προσφέρθηκε. Δεν θ' απογοητεύσω όσους συμμετείχαν στους αγώνες μας και πίστεψαν στο όραμά μας για μια άλλη δικηγορία κι έναν άλλο συνδικαλιστικό λόγο. Θα σταθώ δίπλα σας όπως εσείς σταθήκατε δίπλα μου μέχρι σήμερα».

    Πηγή: ΑΠΕ Είδηση: 62420

    [02] Iταλία: Ανησυχία για την επίσκεψη της Μ. Λεπέν

    Τριτη, 08 03 2011 22:58

    Παρέμβαση στο θέμα της επίσκεψης στην Ιταλία, της Γαλλίδας αρχηγού του ακροδεξιού «Εθνικού Κόμματος» (FN)γΜαρίν Λεπέν, πραγματοποίησε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι. Το θέμα που ανησυχεί την ιταλική πλευρά, είναι να μην αξιοποιήσει πολιτικά η Γαλλίδα πολιτικός την επίσκεψή της στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα.

    Υπενθυμίζεται ότι στο νησί αυτό συγκεντρώνονται από την ιταλική ακτοφυλακή, οι προερχόμενοι από τις βόρειες ακτές της Αφρικής, μετανάστες που δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς και ότι η Μαρίν Λεπέν θα είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2012, με τις δημοσκοπήσεις να τις δίνουν υψηλά ποσοστά.

    «Θα φροντίσουμε ώστε αυτή τη επίσκεψη να μη χρησιμοποιηθεί για προπαγανδιστικούς σκοπούς στα πλαίσια της γαλλικής εσωτερικής πολιτικής. Ευελπιστώ πως δεν πρόκειται να προκαλέσει κάποια ζημιά», τόνισε ο κ. Μαρόνι, που πολιτικά εκφράζεται από τα αντίστοιχης φρασεολογίας με το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο, κόμμα της Λίγκας του Βορρά, που συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού με το Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Όπως έχει ήδη δηλώσει η κόρη του Ζαν Μαρί Λεπέν, για την είσοδο των μεταναστών: «μπορεί αύριο να μετράται σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, ίσως και σε εκατομμύρια».

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Είδηση: 62419

    [03] Cosmote: Τέρμα οι απολύσεις σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΟΤΕ

    Τριτη, 08 03 2011 21:01

    Τη διαβεβαίωση ότι το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης κάποιων λειτουργιών της Cosmote που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα είναι συγκεκριμένο και "τελειώνει εδώ", έδωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ, σε ανοιχτή επιστολή του προς τους εργαζόμενους της εταιρίας, αποσαφηνίζοντας κατηγορηματικά ότι δεν προβλέπονται άλλες καταργήσεις θέσεων εργασίας, πέραν των 120 που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

    "Οποιαδήποτε αναφορά σε κάτι διαφορετικό είναι απόλυτα ανακριβής και έχει αμφίβολα κίνητρα", προσθέτει ο κ. Τσαμάζ και διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται για μαζικές απολύσεις αλλά για ένα πρόγραμμα αναγκαίο, προκειμένου η εταιρία να παραμείνει ανταγωνιστική και να εξασφαλίσει το μέλλον της γιατί ο ανταγωνισμός καραδοκεί. Παράλληλα επισημαίνει τον απόλυτο σεβασμό που έδειξε η εταιρία στους υπαλλήλους της, αναφερόμενος στο ιδιαίτερα ελκυστικό πακέτο κινήτρων αποχώρησης από την Cosmote, το οποίο είναι από τα υψηλότερα στην αγορά.

    Ο κ. Τσαμάζ δεν παραλείπει στην επιστολή του να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη στάση ορισμένων συνδικαλιστών οι οποίοι προσπάθησαν με κάθε μέσο να παρεμποδίσουν συναδέλφους τους να εργαστούν.

    "Η παρεμπόδιση της πρόσβασης των εργαζομένων στο χώρο εργασίας, τα λουκέτα στα κτίρια, ειδικά όταν δεν έχει καν εξαγγελθεί απεργία, οι πανηγυρισμοί για τη δήθεν καθολική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις όταν στην πραγματικότητα υπάρχει αποκλεισμός κτιρίων, οι βανδαλισμοί, τα εκφοβιστικά SMS, η παρεμπόδιση της επικοινωνίας με τους εργαζομένους", δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο κλίμα, σημειώνει ο κ. Τσαμάζ και καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο την ενέργεια συνδικαλιστών που παρότρυναν σε μποϋκοτάζ των προϊόντων της Cosmote. Ο πρόεδρος του ΟΤΕ κάλεσε τους συνδικαλιστές αυτούς να αντιληφθούν ότι τέτοιες ενέργειες στρέφονται αποκλειστικά εναντίον των εργαζομένων, υπονομεύουν το μέλλον τους και το μέλλον της εταιρίας και προωθούν τα συμφέροντα του ανταγωνισμού.

    AΠΕ Είδηση: 62418

    [04] Oμάν: Eπιμένει η αντιπολίτευση

    Τριτη, 08 03 2011 20:03

    Με τον χαρακτηρισμό του πρόσφατου κυβερνητικού ανασχηματισμού ως «ανεπαρκή», νέες κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα Μουσκάτ, αλλά και στην πόλη Σοχάρ. Η κίνηση του σουλτάνου Καμπούς μπιν Σαΐντ που άλλαξε το ένα τρίτο της κυβέρνησης, δεν κρίθηκε ικανοποιητική.

    Αίτημα των διαδηλωτών είναι να κριθούν όσοι κατηγορούνται για τη λεηλασία των περιουσιακών στοιχείων του κράτους και τη βύθιση λαϊκών στρωμάτων στη φτώχεια. Στους βασικούς υπαίτιους, οι διαδηλωτές θεωρούν ότι ανήκουν, όσοι ευθύνονται για τη λειτουργία του υπουργείου Οικονομικών. Τον ανασχηματισμό χαιρέτισαν οι ΗΠΑ, ενώ ο σουλτάνος Καμπούς, τον θεωρεί σαν την «πιο ευρεία αλλαγή στη σύνθεση της κυβέρνησης τα τελευταία 40 χρόνια της βασιλείας του». Παράλληλα ανακοίνωσε τη δημιουργία 50.000 θέσεων εργασίας, την παροχή βοηθήματος για τους άνεργους και στο θεσμικό πεδίο τη δημιουργία επιτροπής, με έργο την κατάθεση προτάσεων για περισσότερες εξουσίες από την εκλεγμένη συμβουλευτική συνέλευση.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλικό

    Είδηση: 62417

    [05] Οι θερμοκρασίες πέφτουν - τα καύσιμα ανεβαίνουν

    Τριτη, 08 03 2011 12:47

    Νέα υψηλά καταγράφουν σήμερα οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης, που διαμορφώνονται, αντίστοιχα, στο 1,662 και 87,8 ευρώ το λίτρο. Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει αυξηθεί κατά 2,5 λεπτά σε διάστημα μιας εβδομάδας, από την 1η Μαρτίου, ενώ στα ακριβότερα πρατήρια της χώρας βρίσκεται πολύ κοντά στο 1 ευρώ το λίτρο (στη Θεσσαλονίκη φθάνει σήμερα μέχρι 99,8 λεπτά).

    Στον αντίποδα, το φθηνότερο πρατήριο στη Λάρισα διαθέτει πετρέλαιο προς 80 λεπτά το λίτρο. Σωρευτικά από την αρχή του χρόνου το πετρέλαιο έχει ακριβύνει κατά 8,8 λεπτά το λίτρο ή 11 %.

    Η αμόλυβδη κλείνει σήμερα είκοσι ημέρες συνεχούς ανοδικής πορείας, διάστημα στο οποίο η μέση τιμή έχει αυξηθεί περισσότερο από 5 λεπτά το λίτρο. Η ελάχιστη τιμή σήμερα είναι 1,536 ευρώ (Δυτ. Αττική) και η μέγιστη 1,846 (Ρέθυμνο). Ακριβότεροι νομοί είναι η Κεφαλονιά, το Λασίθι, το Ρέθυμνο, η Χίος και η Σάμος

    Πηγές ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 62357

    [06] Στο Ε. Π. Μακεδονίας-Θράκης εντάχθηκε η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Δικαίωνβ¦

    Τριτη, 08 03 2011 13:17

    Η «αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο δημοτικό διαμέρισμα Δικαίων, του τέως δήμου Τριγώνου», με προϋπολογισμό 1,25 εκ. Ευρώ, εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα "Μακεδονίας- Θράκης 2007-2013", με απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης, Θύμιου Σώκου.

    Το νέο, εσωτερικό, δίκτυο ύδρευσης θα είναι σύγχρονο, λειτουργικό και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του τωρινού αλλά και μελλοντικού πληθυσμού, σε χρονικό βάθος τεσσαρακονταετίας και αφορά το σύνολο του οικισμού των Δικαίων. Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευασθούν αγωγοί ύδρευσης που θα ξεπερνούν τα 13 χιλιόμετρα.

    Συντάκτης: Βασίλης Πρεμίδης Είδηση: 62385

    [07] Σε αποκλεισμό του κόμβου Ψαθάδων θα προχωρήσουν την Παρασκευή κάτοικοι και φορείς του Διδυμοτείχουβ¦

    Τριτη, 08 03 2011 13:16

    Σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας και αποκλεισμό του κόμβου των Ψαθάδων, θα προχωρήσουν την Παρασκευή 11 Μαρτίου, στη 1 το μεσημέρι, κάτοικοι και φορείς του Διδυμοτείχου. Η τοπική κοινωνία κάνει λόγο για "κόμβο καρμανιόλα" και ζητά από την περιφέρεια και το υπουργείο Μεταφορών να παρέμβουν άμεσα, ώστε να μην χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές.

    Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

    Είδηση: 62384

    [08] Μήνυμα Ρενταρή για την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκαςβ¦

    Τριτη, 08 03 2011 13:14

    Για την ανάγκη δικαίωσης του γυναικείου κινήματος, μέσα από πολιτικές που θα καταπολεμούν τη βία σε βάρος των γυναικών, θα καταπολεμούν την ανεργία που τις πλήττει και θα διασφαλίζουν την ίση συμμετοχή τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων, στη μόρφωση και ειδίκευση αλλά και στις παροχές υγείας και κοινωνικής ασφάλισης, κάνει λόγο στο μήνυμά της με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η βουλευτής Έβρου του ΠΑ. ΣΟ. Κ., Όλγα Ρενταρή-Τέντε.

    Η βουλευτής τονίζει επίσης ότι «οι γυναίκες μπορούν να γίνουν ιδανικός προπομπός για την αντιμετώπιση της σημερινής κρίσης» αλλά και να «εγγυηθούν, μέσω του πολύπλοκου ρόλου τους, τη βιώσιμη τοπική ανάπτυξη».

    Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου Είδηση: 62383

    [09] "Αγωνιστικός χαιρετισμός" του Εργατικού Κέντρου Έβρου για την Ημέρα της Γυναίκαςβ¦

    Τριτη, 08 03 2011 13:13

    Αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες του νομού, επ' ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, απευθύνει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Έβρου, καλώντας τις "να εντείνουν τον αγώνα τους μέσα από τα συνδικάτα".

    Διαπιστώνει επίσης πως «δυστυχώς, οι γυναίκες εξακολουθούν να βάλλονται ολοένα και περισσότερο από την εργασιακή ανισότητα που απαξιώνει τις διεκδικήσεις τους για ίση αμοιβή, ίση εργασία, κατάργηση των διακρίσεων και γενικότερα για την προστασία της εργαζόμενης μητέρας και του παιδιού».

    Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου Είδηση: 62382


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 8 March 2011 - 21:58:29 UTC