Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-03-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έξι τράπεζες υποβάθμισε ο Moody's
  • [02] Ισχυρός σεισμός έπληξε την Ιαπωνία
  • [03] Δεκάδες νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν
  • [04] Προβλήματα σε μετακινήσεις και ηλεκτροδότηση
  • [05] Αντιδράσεις για την «σκουπιδομηχανή»
  • [06] Eπί ποδός η Περιφέρεια ΑΜ-Θ για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων
  • [07] Ο καιρός στη Θεσσαλία

    [01] Έξι τράπεζες υποβάθμισε ο Moody's

    Τεταρτη, 09 03 2011 10:44

    Στην υποβάθμιση έξι ελληνικών τραπεζών προχώρησε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's. Η ανακοίνωση γίνεται δύο ημέρες μετά την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας κατά τρεις βαθμίδες σε 'Β1' τη Δευτέρα. Όπως ανακοίνωσε, η υποβάθμιση αφορά τόσο τις καταθέσεις όσο και το χρέος των πιστωτικών ιδρυμάτων: Εθνική Τράπεζα, από Ba1 σε Ba3, EFG Eurobank Ergasias από Ba1 σε Ba3, Alpha Bank από Ba1 σε Ba3, Τράπεζα Πειραιώς από Ba1 σε Ba3, Αγροτική Τράπεζα από Ba2 σε Β1 και Τράπεζα Αττικής από Ba2 σε Β1. Ο οίκος έδωσε αρνητικές προοπτικές για τις αξιολογήσεις και των έξι τραπεζών.

    Πηγές: ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 62496

    [02] Ισχυρός σεισμός έπληξε την Ιαπωνία

    Τεταρτη, 09 03 2011 10:15

    Ισχυρότατος σεισμός 7,2 της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε σήμερα τα ξημερώματα τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας. Μέχρις στιγμής δεν έχουν αναφερθεί απώλειες ή καταστροφές, αλλά εξεδόθη έκτακτη προειδοποίηση για πολύ ισχυρό ενδεχόμενο εκδήλωσης, τις επόμενες ώρες, έντονου παλιρροϊκού κύματος ύψους τουλάχιστον 50 εκατοστών, (τσουνάμι), κατά μήκος των ακτών. Το εστιακό επίκεντρο της δόνησης υπολογίζεται ότι βρίσκεται σε απόσταση 10 χλμ από τις ακτές, ενώ ήδη ένα πρώτο παλιρροϊκό κύμα ύψους 60 εκατοστών έπληξε την παραθαλάσσια περιοχή Οφουνάτο, 300 χιλιόμετρα βόρεια του Τόκιο, όπως μετέδωσαν τα Νέα του Κιότο. Ο ίδιος σταθμός μετέδωσε ότι οι συρμοί υπερταχείας κυκλοφορίας των τρένων διέκοψαν για λίγα λεπτά τη λειτουργία τους.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 62462

    [03] Δεκάδες νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν

    Τεταρτη, 09 03 2011 10:12

    Τουλάχιστον 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη κατά τη διάρκεια επίθεσης αυτοκτονίας ανάμεσα στο πλήθος που συμμετείχε σε κηδεία στο Πεσαβάρ, στο ΒΔ Πακιστάν. Η επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της κηδείας της συζύγου ενός μέλους ένοπλης ομάδας αντι-ταλιμπάν στη συνοικία Αντεζάι, στα περίχωρα της πόλης, που βρίσκεται στα σύνορα με τις περιοχές των φυλών που αποτελούν προπύργια των ταλιμπάν. Η νέα αυτή επίθεση σημειώνεται μία ημέρα μετά τη φονική επίθεση σε πρατήριο καυσίμων κοντά στα γραφεία των υπηρεσιών πληροφοριών του Φαϊζαλαμπάντ, στο κεντρικό Πακιστάν, κατά την οποία σκοτώθηκαν 25 άνθρωποι και τραυματίσθηκαν 150.

    "Ο καμικάζι έφθασε πεζός, στόχος του ήταν τα μέλη της ένοπλης ομάδας που συμμετείχαν στην κηδεία της συζύγου ενός από αυτούς", δήλωσε τηλεφωνικά ο Μοχαμάντ Ιζάζ Χαν, αξιωματικός της αστυνομίας του Πεσαουάρ.

    Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Geo ότι ο καμικάζι ήταν 35 με 40 ετών και προτού ανατιναχθεί φώναξε: "Ο Θεός είναι μεγάλος".

    Το Πακιστάν είναι θέατρο κύματος επιθέσεων (περισσότερων των 450) των ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα, που έχουν προκαλέσει τον θάνατο 4.100 ανθρώπων σε διάστημα τριάμισι ετών.

    Οι επιθέσεις έχουν συχνά ως στόχο τις δυνάμεις ασφαλείας -στρατός, αστυνομία, υπηρεσίες πληροφοριών- αλλά επίσης, και όλο και συχνότερα, απλούς πολίτες.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: BBC: Deadly attack at Pakistan funeral procession

    Είδηση: 62463

    [04] Προβλήματα σε μετακινήσεις και ηλεκτροδότηση

    Τεταρτη, 09 03 2011 08:28

    Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, τις θαλάσσιες συγκοινωνίες και την ηλεκτροδότηση έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους, ενώ σε πολλές περιοχές επικρατεί παγετός. Αποκλεισμένα χωριά υπάρχουν στην Εύβοια και την Κρήτη. Κανονικά λειτουργούν οι αστικές συγκοινωνίες στην Αττικη. Εξασθένηση των έντονων καιρικών φαινομένων προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από σήμερα το μεσημέρι, οι θερμοκρασίες, όμως, θα είναι χαμηλές σε όλη τη χώρα. Εν τω μεταξύ, εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από πράξεις και παραλήψεις ιδιωτών και υπηρεσιακών παραγόντων που συνετέλεσαν στην έκθεση πολιτών σε κίνδυνο με τον πολύωρο αποκλεισμό στην εθνική οδό Αθηνών -Λαμίας, στο ύψος της Μαλακάσας, την Καθαρά Δευτέρα, λόγω χιονόπτωσης.

    Αποκλεισμένα χωριά

    Συνθήκες παγετού επικρατούν, από νωρίς το πρωί, σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας.

    Ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων περιφερειακά της Θεσσαλονίκης.

    Ανοιχτός με την υποχρεωτική χρήση αλυσίδων, είναι ο δρόμος από τον Άγιο Αθανάσιο προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, ενώ κλειστός είναι ο δρόμος από την Κερασιά προς το αναφερόμενο χιονοδρομικό κέντρο.

    Ανοιχτός από τη Βέροια και τη Νάουσα είναι ο δρόμος προς το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου, αλλά και προς τα «3-5 Πηγάδια».

    Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Πτολεμαϊδας-Βλάστης, από το 12ο έως το 24ο χλμ., ενώ οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων μέσω της Βίγλας και του Βιτσίου, στο νομό της Φλώρινας.

    Τέσσερα χωριά παραμένουν αποκλεισμένα στην Εύβοια.

    Διακοπή της κυκλοφορίας και σε τμήματα της ορεινής Αχαΐας, αλλα και σε πολλά σημεία των επαρχιακών δρόμων στη βόρεια Ελλάδα.

    Κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι από το χιόνι στα ορεινά της Αττικής, ενώ προβλήματα από τον παγετό δημιουργήθηκαν το πρωί κυρίως στα βόρεια προάστια.

    Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στη Λεωφόρο Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω, στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας Θήβας από το 4ο χλμ μέχρι τη Θήβα, στη Λεωφόρο Φυλής από τη Μονή Κλειστών προς τα Δερβενοχώρια, στη Λεωφόρο Διονύσου από τον Διόνυσο προς τον 'Αγιο Πέτρο και στη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή, από τη Θέση Καλοπούλα προς τον Υμηττό.

    Αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα στο δρόμο Καπανδριτίου - Καλάμου. Νωρίτερα, δημιουργήθηκε πρόβλημα από τον παγετό στην οδό Πρωτοπαπαδάκη στο Γαλάτσι και στη Λεωφόρο Κύμης στην Καλογρέζα, αλλά η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε. Κανονικά γίνεται η κυκλοφορία στα εθνικά δίκτυα.

    Στην Κρήτη έκλεισαν, αργά χθες βράδυ, οδικοί άξονες προς την ευρύτερη περιοχή των Σφακίων όπου παρουσιάζονται προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση.

    Μερική άρση του απαγορευτικού του απόπλου μετά την εξασθένηση των ανέμων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.

    Ωστόσο, σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό για τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ από τον Πειραιά φεύγουν μόνο τα πλοία για την Κρήτη. Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Στις υπόλοιπες περιοχές τα δρομολόγια των πλοίων διεξάγονται κανονικά.

    Με μικροκαθυστερήσεις που φτάνουν μέχρι και τη μισή ώρα πραγματοποιούνται οι πτήσεις από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» λόγω της διαδικασίας αποπαγοποίησης που γίνεται στα αεροσκάφη.

    Κλειστά σχολεία

    Κλειστά παραμένουν σήμερα στην Αττική τα σχολεία στους δήμους: Μελίσσια, Μαρούσι, Πεύκη, Κηφισιά, Ερυθραία, Άγιος Στέφανος, Άνοιξη, Αγία Παρασκευή, Εκάλη, Νέα Πεντέλη, Παλαιά Πεντέλη, Μεταμόρφωση, Θρακομακεδόνες, Ζεφύρι, Βίλλια, Καισαριανή, Παπάγου, Φιλοθέη, Ψυχικό, Σπάτα, Φυλή, Ωροπός, Λιόσια, Κρυονέρι, Σταμάτα, Γαλάτσι, Παλλήνη, Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Λαύριο, Ροδόπολη, Οινόη, Μάντρα, Ασπρόπυργος.

    Στην περιφέρεια της Μακεδονίας, τα σχολεία στους νομούς Φλώρινας και Καστοριάς άνοιξαν στις 9.00.

    Στη Θεσσαλία, τα σχολεία δεν λειτούργησαν στις ορεινές περιοχές των νομών Καρδίτσας, Τρικάλων, Θεσσαλίας και Μαγνησίας.

    Στη περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, κλειστά έμειναν τα σχολεία στον νομό Ευρυτανίας πλην του Καρπενησίου, όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά στον νομό Βοιωτίας, όλα τα σχολεία στον νομό Φθιώτιδας, πλην των σχολείων της Λαμίας και του Δομοκού.

    Στην Πελοπόννησο, κλειστά έμειναν τα σχολεία στην Τρίπολη, τα Καλάβρυτα και την ορεινή Αιγιαλεία.

    Τέλος στην Κρήτη, τα σχολεία δεν λειτούργησαν στο οροπέδιο Λασιθίου, ενώ στις Σποράδες κλειστά έμειναν τα σχολεία στην Σκόπελο, την Αλόννησο και τη Σκιάθο λόγω των διακοπών ρεύματος.

    Σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

    Αποκαθίστανται σταδιακά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην ηλεκτροδότηση λόγω της κακοκαιρίας, ενώ σε ισχύ έχει τεθεί νέα τηλεφωνική γραμμή για τις βλάβες της ΔΕΗ, η οποία ισχύει για όλη την Ελλάδα, με αστική χρέωση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 210 92.98.100.

    Έχει αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση στην Αλόννησο, σχεδόν κατά 90% στη Σκιάθο και κατά 50% στη Σκόπελο.

    Σε Άνδρο και Τήνο θα γίνει προσπάθεια να μεταφερθούν σήμερα 6 γεννήτριες ισχύος 5 μεγαβάτ, ώστε να καλυφθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση των νησιών, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο εκ περιτροπής διακοπών σε περίπτωση που ο καιρός δεν επιτρέψει τον απόπλου για τη μεταφορά των γεννητριών.

    Προβλήματα εμφανίστηκαν τη νύχτα στη Τζια αλλά και σε μια γραμμή μέσης τάσης σε Πεντέλη και Βριλήσσια, η οποία γίνεται προσπάθεια να αποκατασταθεί το ταχύτερο.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Επέλαση του χιονιά

    Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία Είδηση: 62421

    [05] Αντιδράσεις για την «σκουπιδομηχανή»

    Τεταρτη, 09 03 2011 11:28

    Εντός των ημερών αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς και εγκατάστασης στη «Μαραθόλακκα» της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων και κομποστοποίησης της RAM με την «Ομάδα Δράσης για τον Ταΰγετο» και τους κατοίκους της περιοχής να δηλώνουν αντίθετοι, γνωστοποιώντας την απόφασή τους να αντιδράσουν σε αυτό το ενδεχόμενο.RAM στη «Μαραθόλακκα». Αποφασισμένοι όμως να αντιδράσουν στην τοποθέτηση της μονάδας RAM, είναι και ειδικότερα οι κάτοικοι του Καρβελίου. Σε απόφαση του Δ.Σ. του συλλόγου Καρβελαίων Καλαμάτας που συνήλθε έκτακτα και συζήτησε το σχετικό θέμα εξέδωσε ψήφισμα στο οποίο αναφέρει πως όλα τα μέλη του συλλόγου και όλοι οι κάτοικοι του Κάτω και Άνω Καρβελίου «είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε για τη συνεχή υποβάθμιση της περιοχής μας, με κάθε τρόπο, και να εμποδίσουμε την τοποθέτηση της RAM στη δασική περιοχή Νέα Μαραθόλακκα Ταϋγέτου».

    Η «Ομάδα δράσης για τον Ταΰγετο» σε συνέλευση κατοίκων της περιοχής Ταϋγέτου που διοργάνωσε προ ημερών τάχθηκαν αντίθετοι με την εγκατάσταση και λειτουργία της μονάδας

    Συντάκτης είδησης: Γιώργος Ξιάρχος Είδηση: 62519

    [06] Eπί ποδός η Περιφέρεια ΑΜ-Θ για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων

    Τεταρτη, 09 03 2011 11:24

    Επι ποδός και σήμερα η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων που ενέσκυψαν από προχθές στην περιοχή.Χιόνια στα ορεινά, τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις άνεμοι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

    Μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας ΑΜ-Θ Κώστας Χουβαρδάς, έκανε λόγο για ήπιο πέρασμα του κύματος κακοκαιρίας, σε ότι αφορά το Χιονιά, ωστόσο το κρύο θα είναι πιο έντονο σήμερα.Σήμερα εκτελούνται μέχρι στιγμής τα δρομολόγια από Καβάλα προς Θάσο, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια προς Λήμνο.Δεν υπάρχει επίσης απαγορευτικό για το δρομολόγιο Αλεξ/πολης- Σαμοθράκης και το προγραμματισμένο δρομολόγιο είναι για τις 13:30 το μεσημέρι.Επίσης Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων έχει αποσταλεί από το Υπολιμεναρχείο Λάγους, η ισχύς του οποίου ξεκίνησε χθες και λήγει αύριο 10 του μηνός.Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό. Συνιστάται στους οδηγούς να μην αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες και να είναι προσεκτικοί.

    Συντάκτρια: Βασιλική Μαχαίρα. Είδηση: 62516

    [07] Ο καιρός στη Θεσσαλία

    Τεταρτη, 09 03 2011 11:18

    Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στην Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και στα θαλάσσια ισχυροί. Η θερμοκρασία σε Λάρισα Καρδίτσα και Τρίκαλα θα κυμανθεί από -1 εως 5 βαθμούς και στο Βόλο από 1 εως 6 βαθμούς Κελσίου.

    Είδηση: 62512


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 9 March 2011 - 9:53:07 UTC