Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-03-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διπλωματικές διεργασίες για την κατάσταση στη Λιβύη
  • [02] Νέα τροποποίηση για τις Natura.
  • [03] Επιστολή στον υπουργό για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στο νέο νοσοκομείο Ζακύνθου
  • [04] Στάση εργασίας από τους δικαστές
  • [05] Υποβαθμίστηκε η Ισπανία από τον Moody's
  • [06] Διαμαρτυρία ΕΒΕΗ για τα τέλη παρεπιδημούντων
  • [07] Καμιά απόφαση από το ΚΑΣ για την Αγ. Τριάδα
  • [08] Αμεσότερη επέμβαση για χρόνια πάσχοντες
  • [09] Συμπαραστάτης Δημότη στη Χερσόνησο
  • [10] Στην Κρήτη η Ντ. Μπακογιάννη
  • [11] Εξαγγελίες Σκανδαλίδη
  • [12] Χωρίς Συμπαραστάτη ο Δήμος Λαρισαίων
  • [13] Η βουλευτής της Ν.Δ. Ελ. Βοζεμπεργκ σήμερα στη Λάρισα
  • [14] Ημερίδα του Ευρωκοινοβουλίου
  • [15] Υπό κράτηση Έλληνες ναυτικοί στη Βενεζουέλα για φορτίο ναρκωτικών
  • [16] Προβλήματα νεφροπαθών, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα
  • [17] Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στο Βόλο
  • [18] Οργανώνεται αντιπλημμυρικά το Παλιόκαστρο
  • [19] Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο απόψε
  • [20] Επίσκεψη του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Ηρακλείου στον Περιφερειάρχη Κρήτης
  • [21] Νότιο Πήλιο: Σεμινάριο για φωτοβολταϊκά
  • [22] Υπέκυψε στο χειρουργείο
  • [23] Εθιμοτυπία ΕΛΑΣ-Αρχών

    [01] Διπλωματικές διεργασίες για την κατάσταση στη Λιβύη

    Πεμπτη, 10 03 2011 08:48

    Διπλωματικός μαραθώνιος ξεκινά σήμερα για την επίτευξη λύσης στο θέμα της Λιβύης. Ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης θα συναντηθεί, το πρωί στο υπουργείο Εξωτερικών, με τον απεσταλμένο της Λιβύης Μοχάμεντ Ταχίρ Σιάλα, ενόψει και της ειδικής συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε, που θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα. Επίσης, στις Βρυξέλλες θα συνεδριάσουν και οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ σε μια προσπάθεια να υιοθετήσουν κοινή στάση στο θέμα της Λιβύης. Με εκπροσώπους του Μοαμάρ Καντάφι θα συναντηθεί στο Παρίσι και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Εν τω μεταξύ, νέο κύμα βομβαρδισμών σε στρατηγικής σημασίας πόλεις, στην Ζαουίγια και την πόλη Ρας Λανούφ, εξαπολύει ο Μουαμάρ Καντάφι. Οι αντάρτες κατηγορούν το Λίβυο ηγέτη και κάνουν λόγο για «βρόμικο παιχνίδι», ενώ η κυβέρνηση μιλά «για στοιχεία της Αλ Κάιντα» που κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις. Μαρτυρίες αναφέρουν δεκάδες νεκρούς στη Ζαουίγια, ανάμεσά τους ανώτεροι αξιωματούχοι των δυνάμεων Καντάφι, ενώ τον ηγέτη των εξεγερμένων επικηρύσσει η κυβέρνηση.

    Σήμερα πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με θέμα τη Λιβύη, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύνοδος των ηγετών της ΕΕ επίσης με θέμα την κατάσταση στη Λιβύη.

    Οι ευρωπαίοι ΥΠΕΞ που θα συναντηθούν σε γεύμα εργασίας στις 11:30 ώρα Ελλάδας, θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: θα πρέπει ή όχι να επιβληθεί ζώνη εναέριου αποκλεισμού και αν ναι, θα είναι υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ; Είναι νόμιμο το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης; Η νομιμότητά του θα πρέπει να αναγνωριστεί;

    Στις ίδιες ερωτήσεις θα πρέπει να απαντήσουν και οι 28 υπουργοί Άμυνας της Ατλαντικής Συμμαχίας που θα συνεδριάσουν στις 14:00 ώρα Ελλάδας.

    Σε περίπτωση συμφωνίας για τη ζώνη εναέριου αποκλεισμού και μόνο αν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στηρίξει αυτήν τη λύση, η Ουάσινγκτον θα επιθυμούσε τις επιχειρήσεις να τις αναλάβει το ΝΑΤΟ.

    Βρετανία και Γερμανία καλούν όλες τις χώρες- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην συνεργάζονται με το καθεστώς του Μουαμαρ Καντάφι. Σε κοινή τους επιστολή προς την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών της Βρετανίας και της Γερμανίας εκτιμούν ότι η κρίση στη «γειτονιά νότια» της ΕΕ αποτελεί μία πρόκληση ανάλογη με την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και τονίζουν πως ο Καντάφι πρέπει να παραιτηθεί για να υπάρξει πραγματική δημοκρατική μετάβαση στη Λιβύη.

    Εν τω μεταξύ, ελεύθερα αφέθηκαν τα τρία μέλη της δημοσιογραφικής αποστολής του βρετανικού δικτύου BBC τα οποία είχαν συλληφθεί τη Δευτέρα από τις δυνάμεις Ασφαλείας της Λιβύης. Η σύλληψή τους είχε πραγματοποιηθεί στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην πολιορκημένη από τις δυνάμεις του Καντάφι πόλη, Ζαουίγια.

    Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Λιβύης και οι εξεγερμένοι εξαπολύουν αλληλοκατηγορίες για επίθεση κατά πετρελαιαγωγού, με τους εξεγερμένους να δηλώνουν ότι οι δυνάμεις του Καντάφι βρίσκονται πίσω από τον βομβαρδισμό, ενώ από την πλευρά της, η κυβέρνηση τονίζει πως «στοιχεία που έχουν τη στήριξη της Αλ Κάιντα» εξαπέλυσαν επίθεση στον τερματικό σταθμό.

    Οι αρχές της Λιβύης επικήρυξαν τον Αμπντέλ Τζαλίλ, ηγέτη των εξεγερμένων, προσφέροντας 400.000 δολάρια (περίπου 290.000 ευρώ) σε όποιον τον συλλάβει και τον παραδώσει.

    Ο ηγέτης των αντικαθεστωτικών στο μεταξύ, απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα για βοήθεια, τονίζοντας πως στην αντίθετη περίπτωση, «ο Καντάφι θα καταστρέψει τη χώρα».

    «Αν δεν υπάρξει διεθνής επέμβαση, ο Καντάφι θα καταστρέψει τη χώρα μας και αυτό είναι το ίδιο με το να πεθαίνουν άνθρωποι», τόνισε ο επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt.

    Ο Τζαλίλ, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, επανέλαβε πως ελπίζει να επιβληθεί ζώνη εναέριου αποκλεισμού ώστε να αποφευχθούν οι βομβαρδισμοί των αμάχων.

    Πηγές: ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 62649

    [02] Νέα τροποποίηση για τις Natura.

    Τεταρτη, 09 03 2011 12:35

    Νέα τροποποίηση για τις Natura. Άρτια και οικοδομήσιμα θα θεωρούνται όλα τα οικόπεδα με έκταση τουλάχιστον 4 στρεμμάτων σε εκτός σχεδίου περιοχές "Natura", τα οποία έχουν μετεγγραφεί νόμιμα μέχρι την 1η Μαρτίου 2011. Σε αυτή την τροποποίηση προχώρησε, η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, κάνοντας δεκτές σχετικές προτάσεις βουλευτών ακόμα και από το κυβερνών κόμμα που αντιδρούσαν στην αρχική ρύθμιση που προέβλεπε αρτιότητα 10 στρεμμάτων.

    Η νέα τροποποίηση θα προστεθεί στο συζητούμενο στην Ολομέλεια της Βουλής νομοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα και ορίζει ότι "Κατ΄ εξαίρεση, θεωρούνται άρτια, κατά παρέκκλιση, χωρίς δυνατότητα περαιτέρω κατάτμησης, γήπεδα έκτασης τουλάχιστον 4.000 τ.μ. τα οποία, σύμφωνα με τίτλους ιδιοκτησίας, που έχουν μεταγραφεί νόμιμα μέχρι και την 1η Μαρτίου 2011, θεωρούνταν άρτια και οικοδομήσιμα, σύμφωνα με τις οικείες πολεοδομικές διατάξεις".

    Σύνταξη: Μυρσίνη Τζινέλλη Είδηση: 62552

    [03] Επιστολή στον υπουργό για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στο νέο νοσοκομείο Ζακύνθου

    Πεμπτη, 10 03 2011 10:52

    Επιστολή προς τον υπουργό υγείας, απέστειλε η Ε.Σ.Α.μεΑ., με την οποία κοινοποιεί την ανάγκη συμπληρωματικών και διορθωτικών παρεμβάσεων που αφορούν στην προσβασιμότητα του νέου νοσοκομείου Ζακύνθου. Η συνομοσπονδία επισημαίνει στον υπουργό ότι στην επίσκεψη εκπροσώπων του σωματείου ατόμων με αναπηρίες νομού Ζακύνθου «ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ», στις εγκαταστάσεις του νέου νοσοκομείου, παρουσία της διοίκησης του ιδρύματος και εκπροσώπου της ΔΕΠΑΝΟΜ, εντοπίστηκαν προβλήματα προσβασιμότητας. Για παράδειγμα, υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες ως προς τη μετακίνηση των ΑμεΑ (η ράμπα που συνδέει τον προαύλιο χώρο με την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου είναι μη προσβάσιμη), αλλά και ως προς τη λειτουργικότητα των υπαρχουσών υποδομών (τηλεφωνικοί θάλαμοι όχι χρηστικοί σε άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο, έλλειψη ηχητικής σήμανσης αναγγελίας στους ανελκυστήρες). Η συνομοσπονδία υποστηρίζει ότι πρέπει άμεσα να συνταχθεί έκθεση με τις απαραίτητες συμπληρωματικές και διορθωτικές παρεμβάσεις.

    Είδηση: 62707

    [04] Στάση εργασίας από τους δικαστές

    Πεμπτη, 10 03 2011 10:48

    Πανελλαδική στάση εργασίας έχουν κηρύξει για σήμερα οι δικαστές και οι εισαγγελείς, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ., διαμαρτυρόμενοι, για την επιχειρούμενη όπως αναφέρουν, υποβάθμιση της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση. Το μεσημέρι, οι δικαστές της Αθήνας θα συγκεντρωθούν έξω από τον Άρειο Πάγο.

    Ειδικότερα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η Ένωση Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών και Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αποφάσισε την τρίωρη διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων με αιτήματα:

    α) Την άμεση κατάργηση της αντισυνταγματικής διάταξης, με την οποία οι νεοεισερχόμενοι δικαστικοί λειτουργοί στον κλάδο, εντάσσονται στο ΙΚΑ

    β) το σεβασμό της συνταγματικής επιταγής για ειδικό μισθολόγιο, για κατοχύρωση των συντάξεων και για ισοτιμία και ισοκυρία των τριών λειτουργιών του κράτους και

    γ) την άμεση πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων δικαστικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων.

    Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 62710

    [05] Υποβαθμίστηκε η Ισπανία από τον Moody's

    Πεμπτη, 10 03 2011 10:33

    Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε από Aa1 σε Aa2 την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας, θέτοντας την παράλληλα σε αρνητική προοπτική και εκφράζοντας επιφυλάξεις για την ικανότητα της κυβέρνησης να βελτιώσει την οικονομική κατάσταση της χώρας. Ο Moody's, ο οποίος ανακάλεσε τον προηγούμενο Σεπτέμβριο την αξιολόγηση «Aaa» της Ισπανίας, είχε προειδοποιήσει δύο μήνες αργότερα σχετικά με το ενδεχόμενο και νέας υποβάθμισης εξαιτίας των «αυξημένων αναγκών αναχρηματοδότησης», που αντιμετωπίζει η χώρα. Πάντως ακόμη και με τη διαβάθμιση Aa2 που κατέχει σήμερα, η Ισπανία παραμένει εντός των θεμιτών πλαισίων, για επενδυτικούς σκοπούς.

    Στη σχετική ανακοίνωση ο Moody's διευκρινίζει ότι υποβάθμισε την Ισπανία πρώτον διότι εκτιμά ότι τελικώς το κόστος αναδιάρθρωσης του τραπεζικού τομέα στη χώρα θα υπερβεί τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης και ότι θα αυξήσει σημαντικά το δημόσιο χρέος και δεύτερον τις ανησυχίες του σχετικά με τις δυνατότητες της κυβέρνησης να προωθήσει τις απαραίτητες δομικές αλλαγές ώστε να τεθούν υπό έλεγχο οι δαπάνες τόσο της κεντρικής κυβέρνησης όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

    Πηγές: ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 62706

    [06] Διαμαρτυρία ΕΒΕΗ για τα τέλη παρεπιδημούντων

    Πεμπτη, 10 03 2011 11:38

    Επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για την μείωση του τέλους παρεπιδημούντων, έστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Νικήτας Δολαψάκηςβ¦.

    Όπως σημειώνει ο κ. Δολαψάκης: "Η μείωση του τέλους παρεπιδημούντων, ήταν ένα σημαντικό μέτρο στήριξης της ανταγωνιστικότητας των τουριστικών επιχειρήσεων, το οποίο λειτουργεί θετικά στη συγκυρία της τρέχουσας οικονομικής κρίσης. Θεωρούμε λοιπόν αδικαιολόγητη την κατάργησή του και επαναφορά του 2%, δεδομένων των κακών συνθηκών που διέπουν τον κλάδο αλλά και της βαρύτητας που θέλει να δώσει η κυβέρνηση στη βαριά βιομηχανία της χώρας". Η επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου, κοινοποιείται στους βουλευτές του Ηρακλείου, την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, τον Εμπορικό Σύλλογο και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών κι Εμπόρων του Νομού.

    Ο κος Δολαψάκης εν κατακλείδι ζητά, να παραμείνει η διάταξη που ορίζει το τέλος στο 0,5%, με την πίστη, ότι κάθε διευκόλυνση προς τις επιχειρήσεις είναι προς όφελος όλων.

    Σύνταξη: Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 62733

    [07] Καμιά απόφαση από το ΚΑΣ για την Αγ. Τριάδα

    Πεμπτη, 10 03 2011 11:37

    Στα συναρμόδια υπουργεία Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, μετατέθηκε η ευθύνη απόφασης για την έγκριση ή μη της μελέτης της Παλιάς Πόλης του Πανταζή για το Ηράκλειοβ¦.

    Αυτό προέκυψε ύστερα από την μαραθώνια συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, που κατέληξε στο να μην εγκριθεί ούτε απορριφθεί η εισήγηση της 13ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων που ουσιαστικά έρχεται σε αντίθεση με τη μελέτη της παλιάς πόλης.Ετσι τα Υπουργεία, θα πρέπει να εξετάσουν από κοινού μια πρόταση, που θα διαμορφωθεί με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου, με την μελέτη της Παλιάς Πόλης, προβλέπει διανοίξεις, αναπλάσεις και παρεμβάσεις, με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη στην πόλη.

    Σύνταξη: Νέλλη Κατσαμά Είδηση: 62732

    [08] Αμεσότερη επέμβαση για χρόνια πάσχοντες

    Πεμπτη, 10 03 2011 11:35

    Την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών σε χρόνια πάσχοντες επιχειρεί ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, και την βοήθεια του ιδρύματος Τεχνολογίας Ερευναςβ¦.

    Ετσι με διανομή σήμερα, ερωτηματολογίου στις κοινωνικές δομές κατ' αρχήν θα ζητηθεί η πρόσβαση στα ιατρικά δεδομένων, ώστε, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όταν κληθεί το ΕΚΑΒ να είναι δυνατή η ταυτοποίηση του ασθενούς με τα στοιχεία που θα έχει το Κέντρο, στη βάση δεδομένων του. Έτσι με βάση το ιστορικό του καλούντος, θα ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος για τους ασθενείς.

    Σύνταξη:Νέλλη Κατσαμά Είδηση: 62731

    [09] Συμπαραστάτης Δημότη στη Χερσόνησο

    Πεμπτη, 10 03 2011 11:33

    Η δικηγόρος Ευαγγελία Χατζάκη, επελέγη ως συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης από το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου...

    Ο συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, είναι νέος θεσμός Εσωτερικής διαμεσολάβησης μεταξύ πολιτών, επιχειρήσεων και Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την καταπολέμηση της κακοδιοίκησης τόσο σε Δήμους όσο και σε Περιφέρειες. Μετά την επιλογή της κας Χατζάκη, ο Δήμαρχος Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστάκης, δήλωσε ότι, εγκαθίσταται άμεσα στην έδρα του Δήμου, στις Γούρνες. Θα έχει ως αποστολή , πέραν από την έγκαιρη καταπολέμηση της κακοδιοίκησης, τη διασφάλιση της αμεροληψίας των δημοτικών αρχών, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων καθώς και την αποσυμφόρηση των αιρετών οργάνων του Δήμου από τη συσσώρευση αιτημάτων και παραπόνων των πολιτών. Με τη λειτουργία αυτού του νέου θεσμού θα αποτρέπονται προσφυγές σε ελεγκτικούς μηχανισμούς και στη δικαιοσύνη, επειδή πολλά προβλήματα θα επιλύονται στο πλαίσιο του Δήμου, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση διαδικαστικών πόρων, χρόνου, χρήματος και ελαχιστοποίησης της ταλαιπωρίας των πολιτών

    Σύνταξη: Νέλλη Κατσαμά Είδηση: 62730

    [10] Στην Κρήτη η Ντ. Μπακογιάννη

    Πεμπτη, 10 03 2011 11:31

    Την Κρήτη επισκέπτεται την Κυριακή, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη...

    Η κα Μπακογιάννη θα επισκεφθεί τους νομούς Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων, αρχής γενομένης από το Ηράκλειο, όπου στις 11.30 το πρωί της Κυριακής θα πραγματοποιήσει πολιτική ομιλία στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

    Σύνταξη: Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 62729

    [11] Εξαγγελίες Σκανδαλίδη

    Πεμπτη, 10 03 2011 11:21

    Εισόδημα στους αγρότες, τόνωση της γεωργικής παραγωγής, εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα στα προϊόντα, σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τη μεταποίηση και διέξοδο στους νέους καλλιεργητές, θα προσφέρει το «καλάθι αγροτικών προϊόντων της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», που παρουσίασε χθες στην Πάτρα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης.

    Ο κ. Σκανδαλίδης περιέγραψε το πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ξεκίνησε το Υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι το Επιχειρησιακό Σχέδιο για τα προϊόντα που θα ενταχθούν στο «καλάθι», θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τη χρηματοδότηση και τη θεσμική και οργανωτική στήριξη του Υπουργείου.

    Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο οποίος συνοδευόταν από τον Υφυπουργό Γιάννη Κουτσούκο, υπογράμμισε ότι η πρωτοβουλία του «Καλαθιού της Περιφέρειας» που αφορά όλες τις Περιφέρειες της χώρας, αποτελεί μια δυναμική πολιτική για την αγροτική ανάπτυξη.

    Επίσης, ο κ. Σκανδαλίδης, προανήγγειλε:

    - Αποκέντρωση στη Διαχείριση των αρδευτικών πόρων με μεταβίβαση των ΤΟΕΒ στις Περιφέρειες, με λυμένα τα χρέη τους.

    - Χρηματοδότηση των Σχεδίων Βελτίωσης Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων στη Δυτική Ελλάδα, με ποσό ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ και δυνατότητα ένταξης στα Σχέδια Βελτίωσης και των θερμοκηπίων.

    - Αποκέντρωση στη διαδικασία της πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων, με την ευθύνη να περνά στην Περιφέρεια και,

    -Αξιοποίηση, με σχεδιασμένο τρόπο, εκτάσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στη Δυτική Ελλάδα, που μένουν σήμερα ανεκμετάλλευτες.

    Αγ.Ανυφαντή Είδηση: 62726

    [12] Χωρίς Συμπαραστάτη ο Δήμος Λαρισαίων

    Πεμπτη, 10 03 2011 11:19

    Χωρίς Συμπαραστάτη του Δημότη και των επιχειρήσεων θα πορευτεί ο Δήμος Λαρισαίων, αφού ούτε κατά την χθεσινή δεύτερη συνεδρίαση κανείς από τους υποψηφίους για τη θέση δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων.

    Στη συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο, αφού πρώτα άκουσε τους πέντε από τους έξι υποψηφίους να εκθέτουν τα πλεονεκτήματα των υποψηφιοτήτων τους, προχώρησαν σε ψηφοφορία. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας είναι τα εξής :

    Θ. Γκαμπέτας 3, Μ. Ευστρατιάδης 8, Θρ. Καβασίδης 12, Ι. Μπάκου 8, Ι. Ταφύλης 2, Χαρ. Ιωαννίδης 1. Είδηση: 62724

    [13] Η βουλευτής της Ν.Δ. Ελ. Βοζεμπεργκ σήμερα στη Λάρισα

    Πεμπτη, 10 03 2011 11:18

    Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας διοργανώνει σήμερα Πέμπτη η ΝΟΔΕ Λάρισας της Ν.Δ. με ομιλήτρια τη βουλευτή του κόμματος Ελίζα Βοζεμπεργκ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στο κέντρο «Φρούριο».

    Την Παρασκευή η κ. Βοζεμπεργκ θα έχει σειρά συναντήσεων με τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό, την αντιπεριφερειάρχη Ρ. Καραλαριώτου και το δήμαρχο Λαρισαίων Κ. Τζανακούλη. Είδηση: 62723

    [14] Ημερίδα του Ευρωκοινοβουλίου

    Πεμπτη, 10 03 2011 11:17

    Εκδήλωση με γενικό θέμα «Περιφερειακή Ανάπτυξη, Επιχειρηματικότητα και οικονομική κρίση» οργανώνει αύριο, στις 6.00 το απόγευμα, στο Επιμελητήριο, το Γραφείο της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

    Στους ομιλητές περιλαμβάνονται οι ευρωβουλευτές Θεόδωρος Σκυλακάκης και Μιχάλης Τρεμόπουλος, καθώς και ο πανεπιστημιακός Ναπολέων Μαραβέγιας, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα. Το συντονισμό θα κάνει ο Βασίλης Λαοπόδης

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ Είδηση: 62728

    [15] Υπό κράτηση Έλληνες ναυτικοί στη Βενεζουέλα για φορτίο ναρκωτικών

    Πεμπτη, 10 03 2011 10:10

    Φορτίο ναρκωτικών βάρους 417 κιλών ανακάλυψαν οι αρχές της Βενεζουέλας σε στα ύφαλα ελληνικού πλοίου. Ο πλοίαρχος, ο υποπλοίαρχο και Α' μηχανικός, όλοι τους Έλληνες, συνελήφθησαν και ανακρίνονται, ενώ το πλοίο και το σύνολο του πληρώματος που αποτελείται από άλλους 17 ναυτικούς εκ των οποίων οι 9 είναι Έλληνες παραμένουν φρουρούμενοι στο λιμάνι Jose Terminal, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση. Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ειδοποιηθεί για την παροχή κάθε αναγκαίας βοήθειας στους ναυτικούς του πλοίου.

    Ο λόγος για το ελληνικής σημαίας φορτηγό «Maria L», με αριθμό νηολογίου 11240, για το οποίο ενόσω βρισκόταν αγκυροβολημένο στο ιδιωτικό λιμάνι Jose Terminal ζητήθηκε από τη διεύθυνση του λιμένα και με τη σύμφωνη γνώμη της εταιρείας να διενεργηθεί έλεγχος από δύτες.

    Η έρευνα αποκάλυψε 353 δέματα, στο τιμονάκι του πλοίου, τα οποία πιθανότατα περιείχαν κοκαΐνη.

    Η διοίκηση του πλοίου ενημερώθηκε και οι τρεις Έλληνες οδηγήθηκαν για ανάκριση προκειμένου να διευκρινιστεί εάν ήξεραν ή όχι για το παράνομο φορτίο.

    Το πλοίο μετά τη Βενεζουέλα θα πήγαινε σε λιμάνι της Ολλανδίας και κατόπιν σε άλλο της Μ. Βρετανίας.

    Πηγές: Λιμενικό Σώμα Είδηση: 62692

    [16] Προβλήματα νεφροπαθών, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα

    Πεμπτη, 10 03 2011 11:48

    Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού η σημερινή με τους νεφροπαθείς πανελλαδικά να αγγίζουν τους 10.000, ενώ οι δωρεές την τελευταία διετία μειώθηκαν μέχρι και 40% σε σχέση με τα αμέσως προηγούμενα χρόνια. Στο Νομό Μαγνησίας μόνο ένας στους πέντε νεφροπαθείς κατάφερε να πάρει μόσχευμα ενώ 70-75 άτομα, περιμένουν ακόμη.

    Στη Μαγνησία οι νεφροπαθείς ανέρχονται σήμερα στους 250, από τους οποίους οι 150 κάνουν αιμοκάθαρση τεχνητού νεφρού, 25-30 περιτοναϊκή πλύση και 45 είναι μεταμοσχευμένοι.

    Είδηση: 62742

    [17] Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στο Βόλο

    Πεμπτη, 10 03 2011 11:47

    Την ανταπόκριση του συνόλου των Βολιωτών στο κάλεσμά της για οικονομική ενίσχυση της οργάνωσης γνωρίζει η ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, η οποία βρίσκεται από προχθές στην πόλη και θα παραμείνει μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο. Τα μέλη της ομάδας βρίσκονται καθημερινά σε κεντρικά σημεία της πόλης και ενημερώνουν το κοινό σχετικά με τις δραστηριότητες της οργάνωσης, στο πλαίσιο πανελλαδικής τους εκστρατείας.

    Είδηση: 62740

    [18] Οργανώνεται αντιπλημμυρικά το Παλιόκαστρο

    Πεμπτη, 10 03 2011 11:46

    Η οργάνωση της αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή του Παλαιοκάστρου, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες, ανάμεσα σε εκπροσώπους της ΤΥΔΚ, της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μαλεβυζίου και της τεχνικής υπηρεσίας του δήμουβ¦..

    Στη σύσκεψη εξετάστηκαν όλες οι άμεσα υλοποιήσιμες προτάσεις για τη λύση στο σοβαρότατο πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή και αποφασίστηκε η άμεση εκπόνηση μελέτης απορροής όμβριων υδάτων μέσα στις επόμενες 30 ημέρες. Η μελέτη, αναμένεται να εκπονηθεί από τους μηχανικούς του δήμου, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σε ορίζοντα 50κονταετίας.Με την ολοκλήρωση της μελέτης αυτής και την λήψη των σχετικών εγκρίσεων, αμέσως θα υπάρξει και η δημοπράτηση του έργου.Αποφασίστηκε επίσης ότι σε περίπτωση που το συγκεκριμένο έργο δεν μπορέσει ή καθυστερήσει να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, να προχωρήσει η υλοποίησή του με έξοδα του δήμου Μαλεβιζίου.

    Σύνταξη: Νέλλη Κατσαμά Είδηση: 62739

    [19] Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο απόψε

    Πεμπτη, 10 03 2011 11:40

    Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται απόψε στις 6 στην πλατεία των Λιονταριών του Ηρακλείουβ¦

    Με αφορμή το συλλαλητήριο, η Διοίκηση της Ενωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ηρακλείου, σημειώνει σε ανακοίνωσή της, ότι η κινητοποίηση γίνεται ως μέτρο "αντίστασης στο μένος της ισοπέδωσης" και για να διακηρυχθεί η αντίθεση των εκπαιδευτικών, " σε κάθε αντι-εκπαιδευτικό μέτρο από όπου και αν προέρχεται".

    Σύνταξη: Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 62734

    [20] Επίσκεψη του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Ηρακλείου στον Περιφερειάρχη Κρήτης

    Πεμπτη, 10 03 2011 11:46

    Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη πραγματοποίησε χθες ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου ταξίαρχος Μανόλης Κοντοδιάκος. Ο νέος Αστυνομικός διευθυντής ανέφερε ότι ζήτησε την συμπαράσταση του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, για την καλύτερη δυνατή πρόληψη της εγκληματικότητας.

    (Κατερίνα Πολύζου)

    Είδηση: 62741

    [21] Νότιο Πήλιο: Σεμινάριο για φωτοβολταϊκά

    Πεμπτη, 10 03 2011 11:46

    «Φωτοβολταϊκά συστήματα - Μια νέα πρόκληση για την αξιοποίηση εδαφών μέσα από μια στρατηγική αειφόρου προσέγγισης στην τοπική ανάπτυξη» είναι το αντικείμενο επιμορφωτικού σεμιναρίου που διοργανώνουν ο Δήμος Νοτίου Πηλίου και η Παραγωγική και Εμπορική Μηλεών - Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος «PVs IN BLOOM».

    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10 το πρωί και θα συνεχιστεί την ίδια ώρα μεθαύριο στις Μηλιές, στο χώρο του Ευδόξειου Πνευματικού Κέντρου.

    Είδηση: 62738

    [22] Υπέκυψε στο χειρουργείο

    Πεμπτη, 10 03 2011 11:44

    Υπέκυψε στα τραύματά του κατά την διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης που υποβαλλόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου, στις 4.30 τα ξημερώματα, ο οδηγός που ενεπλάκη χθες το απόγευμα, σε τροχαίο στο ύψος της χερσονήσου. ..

    Πρόκειται για τον 41 ετών οδηγό, το επιβατικό όχημα του οποίου, εξετράπη της πορείας του, κινούμενο στην παλιά εθνική οδό, στο ύψος της Χερσονήσου.

    Σύνταξη: Νέλλη Κατσαμά Είδηση: 62737

    [23] Εθιμοτυπία ΕΛΑΣ-Αρχών

    Πεμπτη, 10 03 2011 11:42

    Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη πραγματοποίησε χθες, ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου ταξίαρχος Μανόλης Κοντοδιάκοςβ¦

    Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο νέος Αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου ανέφερε ότι ζήτησε την συμπαράσταση του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, για την εκτέλεση του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας, κι εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι δυο πλευρές, θα έχουν μια πάρα πολύ καλή συνεργασία.Ο Περιφερειάρχης από την δική του πλευρά ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο Αστυνομικό Διευθυντή στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι η «Περιφέρεια θα είναι δίπλα στην τοπική Ελληνική Αστυνομία, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με στόχο την ασφάλεια των πολιτών.Ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, πραγματοποίησε χθες εθιμοτυπική επίσκεψη και στον Δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη.Οι δύο άνδρες σε φιλικό κλίμα είχαν μία σύντομη συζήτηση για θέματα εγκληματικότητας στο Ηράκλειο κι άλλα ζητήματα. Σύνταξη: Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 62735


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 10 March 2011 - 10:16:21 UTC