Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-03-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Σαμαράς: Όχι σε πρόωρες εκλογές
  • [02] Μεξικό: Ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο ανθρώπινο λείψανο στην αμερικάνικη ήπειρο
  • [03] Ρευστό πολιτικό σκηνικό - νέα δημοσκοπικά ευρήματα
  • [04] Κοινή κάθοδο στην Αθήνα ετοιμάζει διαπαραταξιακή επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας για το θέμα της Ε.Β.Ζβ¦
  • [05] Τέσσερις οι ενδιαφερόμενοι ιδιώτες για το χώρο στάθμευσης κάτω από τον Φάρο της Αλεξανδρούποληςβ¦
  • [06] Στο 15,6% η ανεργία στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκηβ¦
  • [07] Σε αποκλεισμό του κόμβου Ψαθάδων θα προχωρήσουν την Παρασκευή κάτοικοι και φορείς του Διδυμοτείχουβ¦
  • [08] Σε αποκλεισμό του κόμβου Ψαθάδων θα προχωρήσουν την Παρασκευή κάτοικοι και φορείς του Διδυμοτείχουβ¦
  • [09] Κατά πλειοψηφία "πέρασε" από το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας η διακοπή των απευθείας μεταδόσεων των συνεδριάσεωνβ¦
  • [10] Μέχρι αύριο οι δηλώσεις συμμετοχής στα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης που θα υλοποιήσει η Ε. Ε. Β. Ο. Πβ¦
  • [11] Οι μαθητές του Έβρου εκθέτουν τα έργα τους για τον εθελοντισμόβ¦
  • [12] Μαθητές της Αλεξανδρούπολης για Actionaidβ¦
  • [13] ΟΑΕΔ: Ρυθμίσεις για την πρακτική άσκηση
  • [14] Στον Έβρο σήμερα η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέληβ¦

    [01] Α. Σαμαράς: Όχι σε πρόωρες εκλογές

    Πεμπτη, 10 03 2011 23:16

    Από αναφορές στο θέμα των πρόωρων εκλογών, αλλά και από την παρουσίαση των θέσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίστηκε η ομιλία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά σε εκδήλωση της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ τόσο για την επιλογή του μνημονίου, όσο και γιατί «με την πολιτική της βύθισε την χώρα σε έναν φαύλο κύκλο συνεχούς ύφεσης» χωρίς διέξοδο.

    Aναφερόμενος στις προτάσεις της ΝΔ για διέξοδο από την κρίση, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι: «πρώτον, να πολεμήσουμε την ύφεση με μέτρα μηχανικού ή ελάχιστου δημοσιονομικού κόστους. Δεύτερον, μέτρα που εξασφαλίζουν ρευστότητα. Πριν απ' όλα, να δώσει το κράτος, κατά απόλυτη προτεραιότητα, αυτά που χρωστά στις επιχειρήσεις. Τρίτον, μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση. Τέταρτον, να μειώσουμε σταδιακά τις ασφαλιστικές εισφορές. Γιατί το μη μισθολογικό εργοδοτικό κόστος στην Ελλάδα είναι εκείνο που επιβαρύνει κυρίως την ανταγωνιστικότητα. Πέμπτον, να τολμήσουμε όλες εκείνες τις αληθινές διαρθρωτικές αλλαγές που θα ξεμπλοκάρουν την ελληνική οικονομία και κυρίως θα πλήξουν τη γραφειοκρατία και έκτον, να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα - όχι να την τιμωρούμε. Και κάτι τελευταίο: Κλαδικά Αναπτυξιακά προγράμματα».

    Συνεχίζοντας ο κ. Σαμαράς, δήλωσε ότι: «Όλα αυτά, που σας ανέφερα, μόνον ενδεικτικά, σκιαγραφούν μια στρατηγική με τρία σκέλη. Χτυπάμε ταυτόχρονα το έλλειμμα και την ύφεση, ώστε να μειωθεί πραγματικά και γρήγορα το ίδιο το έλλειμμα. Χτυπάμε ταυτόχρονα το έλλειμμα και το χρέος, ώστε να ανακόψουμε τη ολέθρια δυναμική ελλειμμάτων-χρέους, που έχει ξεφύγει σήμερα από κάθε έλεγχο. Δεν σταματάμε τη μάχη για τον περιορισμό του ελλείμματος. Αλλά το κάνουμε με «στοχευμένους» τρόπους, όχι με «οριζόντιες» περικοπές και «οριζόντιες» φοροεπιδρομές. Εδώ η φράση κλειδί είναι:«Στοχευμένα, όχι οριζόντια».

    Tέλος για το θέμα των εκλογών σημείωσε πως: «Δεν ζητάμε εκλογές κάθε τόσο. Δεν βιαζόμαστε να «αρπάξουμε» την κυβέρνηση, πάση θυσία, για να κυβερνήσουμε ένα-δύο τέρμινα. Χτίζουμε μια κοινωνική πλειοψηφία και μια λαϊκή εντολή για να αλλάξουμε την Πατρίδα μας. Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε τον κόσμο των επιχειρήσεων πρωταγωνιστή».

    Πηγή: ΑΠΕ Είδηση: 62831

    [02] Μεξικό: Ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο ανθρώπινο λείψανο στην αμερικάνικη ήπειρο

    Πεμπτη, 10 03 2011 21:54

    Η είδηση για την ανακάλυψη ενός ανθρώπινου κρανίου 10.000 χρόνων, που βρέθηκε το 2007 σε υποθαλάσσια σπηλιά κοντά στη Χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικού, είδε το φως της δημοσιότητας μόλις πριν από ένα μήνα.

    Σύμφωνα με το παγκόσμιο περιοδικό "National Geographic", η είδηση δεν αποκαλύφθηκε αμέσως μετά την εύρεση του κρανίου ώστε να υπάρξει χρόνος για την τεκμηρίωση των στοιχείων, την εκπαίδευση των δυτών στις αρχαιολογικές πρακτικές και τον συντονισμό με τις αρχές.

    Στην τοποθεσία αυτή εντοπίστηκαν επίσης οστά μαστόδοντα και άλλων προϊστορικών ζώων, αλλά το εύρημα που προκάλεσε έκπληξη ήταν το ανθρώπινο κρανίο. "Θέλουμε να ανακαλύψουμε τον τρόπο που έφτασαν ως εδώ ο άνθρωπος και τα υπολείμματα των ζώων", δήλωσε στο περιοδικό ο Αλμπέρτο Νάβα από την οργάνωση PET, που ειδικεύεται στην εξερεύνηση υποθαλάσσιων σπηλιών στην περιοχή.

    Τα μέλη της ομάδας έφτασαν στη σπηλιά Hoyo Negro (Μαύρη Τρύπα, στα ισπανικά), αφού διένυσαν μέσω υποβρύχιων περασμάτων και με ειδικά οχήματα απόσταση άνω των 1.200 μέτρων.

    Η σπηλιά δεν ήταν πάντα υποθαλάσσια. Η βύθισή της άρχισε πιθανότατα πριν από περίπου 12.000 χρόνια, στο τέλος της πλειστόκαινου περιόδου, όταν οι κλιματικές αλλαγές συγκλόνιζαν τον πλανήτη, οι πάγοι έλιωναν και τα νερά ανέβαιναν δραματικά.

    Παράκτιες περιοχές μαζί με συστήματα σπηλιών βρέθηκαν κάτω από τη θάλασσα, ενώ υπόγειοι χώροι που χρησίμευαν ως καταφύγια για ανθρώπους και ζώα πλημμύρισαν και χάθηκαν για χιλιετίες μέχρις ότου εντοπιστούν από τους δύτες.

    "Η ανακάλυψη είναι πάρα πολύ σημαντική και επιβεβαιώνει την πολιτιστική πολυμορφία και τον πλούτο των ευρημάτων που μπορούν να βρεθούν στη Χερσόνησο Γιουκατάν", δήλωσε ο Πιλάρ Λούνα Ερεγκουερένα, διευθυντής της Ενάλιας Αρχαιολογίας του Εθνικού Ινστιτούτου Αρχαιολογίας και Ιστορίας του Μεξικού (INAH).

    Το κρανίο ανήκει στους πρώτους κατοίκους της αμερικανικής ηπείρου, γνωστοί και ως παλαιοαμερικανοί. Αν επιβεβαιωθεί η παλαιότητα του κρανίου, τότε θα πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα ανθρώπινα λείψανα της Αμερικής.

    AΠΕ Είδηση: 62830

    [03] Ρευστό πολιτικό σκηνικό - νέα δημοσκοπικά ευρήματα

    Πεμπτη, 10 03 2011 21:33

    Νέα δημοσκοπικά στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα, από το "βαρόμετρο" Public Issue, μέσω του σταθμού Σκάι, για το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας. Σύμφωνα με αυτά η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι 6,5%, με το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνει 35% των προθέσεων ψήφου, έναντι 28,5% της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης συγκεντρώνουν, το ΚΚΕ 11%, ο ΛΑΟΣ 9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,5%, η Δημοκρατική Αριστερά 2,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία 2%.

    Στις γενικές κατευθύνσεις, το 71% λέει "όχι" στις πρόωρες εκλογές, με το 53% να πιστεύει ότι δεν θα ολοκληρωθεί η τετραετία και το 80% δηλώνει δυσαρέσκεια για τη ζωή στη χώρα. Απαισιόδοξο για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, είναι το 78% των πολιτών, με το 73% από αυτούς να πιστεύει ότι η οικονομία θα χειροτερέψει. Οικονομία και ανεργία είναι τα κυρίαρχα προβλήματα για τους πολίτες, όπως κατέγραψε η έρευνα.

    Παρά τις προθέσεις ψήφου, το 70% δηλώνει πως ούτε μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ούτε μια κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας, με το σύνολο των πολιτών να είναι δυσαρεστημένοι και με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

    Πηγή: ΑΠΕ Είδηση: 62828

    [04] Κοινή κάθοδο στην Αθήνα ετοιμάζει διαπαραταξιακή επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας για το θέμα της Ε.Β.Ζβ¦

    Πεμπτη, 10 03 2011 20:09

    Στην απόφαση για "κοινή κάθοδο" των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στην Αθήνα, προκειμένου να έχουν σειρά επαφών για το θέμα της λειτουργίας του εργοστασίου Ζάχαρης της Νέας Ορεστιάδας, κατέληξε κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας.

    Στις επαφές θα συμμετέχουν και βουλευτές του νομού αλλά και εκπρόσωποι των αγροτών, τευτλοεξαγωγέων και εργαζομένων του εργοστασίου, με στόχο να αποσπάσουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για χορήγηση κινήτρων στους τευτλοπαραγωγούς, ώστε να παραμείνουν και φέτος στη συγκεκριμένη καλλιέργεια και να προμηθεύσουν με πρώτη ύλη το ζαχαρουργείο της Νέας Ορεστιάδας. Να σημειωθεί ότι η απροθυμία των αγροτών να σπείρουν τεύτλα, λόγω του πολύ χαμηλού κέρδους που υπολογίζουν ότι θα τους αφήσει φέτος η καλλιέργεια, οδήγησε στην απαξίωσή της, με αποτέλεσμα, μέχρι σήμερα, να έχουν σπαρθεί μόλις 5.000 στρέμματα. Η αποστολή, που αναμένεται να ταξιδέψει στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, θα απαιτήσει επίσης να εξασφαλιστούν σε οποιαδήποτε ενδεχόμενη συμφωνία πώλησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, αυστηροί όροι για τη διατήρηση της παραγωγικής διαδικασίας στα τρία εργοστάσια που έχουν απομείνει στην Ελλάδα αλλά και να μη χαθεί η ποσόστωση των 158.000 τόνων που κατέχει η χώρα στην παραγωγή ζάχαρης. Η κοινή πεποίθηση που εκφράστηκε από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων αλλά και από τους εκπροσώπους των αγροτών και των εργαζομένων, ήταν ότι το εργοστάσιο πρέπει να στηριχτεί με κάθε τρόπο, αναγνωρίζοντας την "καθοριστική συμβολή του στην οικονομία και ανάπτυξη της περιοχής". Επίσης, εκφράστηκαν προβληματισμοί για τη χρονική στιγμή που επέλεξε η Αγροτική Τράπεζα να προχωρήσει στην πώληση των μετοχών που κατέχει στην Ε. Β. Ζ. αλλά και ερωτηματικά για την επιλογή της μεγαλομετόχου Α. Τ. Ε. "να ξεπουλήσει" την εταιρεία, σε μία περίοδο που ο ρόλος της στα Βαλκάνια ενισχύεται και η τιμή της ζάχαρης στις διεθνείς αγορές έχει διπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο.

    Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου Είδηση: 62826

    [05] Τέσσερις οι ενδιαφερόμενοι ιδιώτες για το χώρο στάθμευσης κάτω από τον Φάρο της Αλεξανδρούποληςβ¦

    Πεμπτη, 10 03 2011 20:08

    Τέσσερις ήταν οι ενδιαφερόμενοι ιδιώτες οι οποίοι κατέθεσαν εχτές τις προσφορές τους στο Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης για την εκμίσθωση του παρκινγκ κάτω από τον Φάρο. Ο πλειοδότης που θα αναλάβει τον χώρο της στάθμευσης αναμένεται να ανακηρυχθεί το επόμενο διάστημα.

    Εν τω μεταξύ σε καταγγελία για «εν κρυπτώ» διενέργεια διαγωνισμού και κατάθεση προσφορών για την εκμίσθωση του πάρκινγκ κάτω από τον Φάρο προχώρησε η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Να σημειωθεί ότι εχτές ο διαγωνισμός διενεργείτο για δεύτερη φορά καθώς δεν διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα λόγω αποκλεισμού των γραφείων του Οργανισμού Λιμένος από τα μέλη της «Λαϊκής Συσπείρωσης.» «Oι διορισμένοι από την κυβέρνηση διοίκηση του ΟΛΑ, υλοποιώντας την πολιτική ιδιωτικοποίησης κάθε ελεύθερου δημόσιου χώρου του Λιμανιού, προχώρησε την Τετάρτη 9.3.2011 σε επανάληψη της δημοπρασίας για το χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στο Λιμάνι, μετά την αναβολή της δημοπρασίας που έγινε την Παρασκευή 4.3.2011 λόγω αποκλεισμού των γραφείων του ΟΛΑ από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, Λαϊκής Συσπείρωσης. Μάλιστα η κατάθεση των προσφορών έγινε εν κρυπτώ, οι ενδιαφερόμενοι είχαν προσέλθει από νωρίς το πρωί στις 8.00 π.μ. (ενώ η κατάθεση προσφορών ήταν από τις 10.00 π.μ. έως τις 12.00 π.μ.) στα γραφεία του ΟΛΑ για να προλάβουν τον αποκλεισμό.» κάνει λόγο στην καταγγελία η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» η οποία καλεί το λαό της Αλεξανδρούπολης να μην νομιμοποιήσει σε καμιά περίπτωση, και να μην αποδεχτεί την ιδιωτικοποίηση του χώρου στάθμευσης στο λιμάνι αλλά και γενικότερα του φιλέτου της παραλίας σε ιδιώτες. Να απαιτήσει και να επιβάλλει με την πάλη του, δωρεάν στάθμευση. Να αγωνιστεί για να μπει φραγμός στα νέα χαρατσώματα είτε από το κράτος είτε από τους ιδιώτες, είτε από τη Τοπική Διοίκηση και να καταδικάσει την πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., αλλά και των Τοπικών Διοικήσεων που στο όνομα της «ελεύθερης» αγοράς, υλοποιούν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων δημόσιας περιουσίας, γης, παραλιών, δασικών υποδομών, κοινωνικών τομέων κλπ."

    Συντάκτης :Όλγα Όρφανίδου Είδηση: 62825

    [06] Στο 15,6% η ανεργία στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκηβ¦

    Πεμπτη, 10 03 2011 20:07

    Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας σε ποσοστό 15,6% σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή για το 2010 καταγράφηκε στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ενώ σε ολόκληρη την χώρα το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 14,8%.

    Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό για τα τελευταία 7 χρόνια, ενώ η ανεργία πλήττει ιδιαιτέρως τους νέους. Κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου καταγράφηκαν 41.068 νέοι άνεργοι σε σύγκριση με τον Νοέμβριο, ενώ σε σύγκριση με τον τελευταίο μήνα του 2009 προστέθηκαν στον κατάλογο των ανέργων 223.893 άνθρωποι. Δύο στους 5 νέους ηλικίας έως 24 ετών είναι άνεργοι (ποσοστό 39%), στην ηλικιακή ομάδα 25-34 ετών άνεργος είναι ένας στους πέντε (21%) και, τέλος, στην ομάδα 35-44 ετών άνεργοι είναι το 12,2% του εργατικού δυναμικού.«Το ποσοστό ανεργίας 15,6% που δίνει για την περιφέρεια ΑΜΘ η ελληνική στατιστική υπηρεσία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» σχολίασε στην ΕΡΑ της Νέας Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Έβρου κ Απόστολος Γκιγκούδης εκτιμώντας ότι, « η ανεργία που καταγράφεται στην περιφέρεια ΑΜΘ ξεπερνά το 25%.»

    Συντάκτης :Όλγα Όρφανίδου Είδηση: 62824

    [07] Σε αποκλεισμό του κόμβου Ψαθάδων θα προχωρήσουν την Παρασκευή κάτοικοι και φορείς του Διδυμοτείχουβ¦

    Πεμπτη, 10 03 2011 20:06

    Σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας και αποκλεισμό του κόμβου των Ψαθάδων, θα προχωρήσουν αύριο, στη 1 το μεσημέρι, κάτοικοι και φορείς του Διδυμοτείχου. Η τοπική κοινωνία κάνει λόγο για "κόμβο καρμανιόλα" και ζητά από την περιφέρεια και το υπουργείο Μεταφορών να παρέμβουν άμεσα για τη διευθέτησή του, ώστε να μην χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές. Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο τμήμα, την πενταετία 2005-2010, έχουν συμβεί 51 τροχαία ατυχήματα, προκαλώντας το θάνατο σε 6 ανθρώπους και τον τραυματισμό σε άλλους 37.

    Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

    Είδηση: 62822

    [08] Σε αποκλεισμό του κόμβου Ψαθάδων θα προχωρήσουν την Παρασκευή κάτοικοι και φορείς του Διδυμοτείχουβ¦

    Πεμπτη, 10 03 2011 20:06

    Σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας και αποκλεισμό του κόμβου των Ψαθάδων, θα προχωρήσουν αύριο, στη 1 το μεσημέρι, κάτοικοι και φορείς του Διδυμοτείχου. Η τοπική κοινωνία κάνει λόγο για "κόμβο καρμανιόλα" και ζητά από την περιφέρεια και το υπουργείο Μεταφορών να παρέμβουν άμεσα για τη διευθέτησή του, ώστε να μην χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές. Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο τμήμα, την πενταετία 2005-2010, έχουν συμβεί 51 τροχαία ατυχήματα, προκαλώντας το θάνατο σε 6 ανθρώπους και τον τραυματισμό σε άλλους 37.

    Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

    Είδηση: 62823

    [09] Κατά πλειοψηφία "πέρασε" από το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας η διακοπή των απευθείας μεταδόσεων των συνεδριάσεωνβ¦

    Πεμπτη, 10 03 2011 20:05

    Με 18 ψήφους υπέρ και 13 κατά, αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας η διακοπή των απευθείας μεταδόσεων των συνεδριάσεων από τη δημοτική ραδιοτηλεόραση Ορεστιάδας.

    Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Βαγγέλης Γουδετσίδης, που ήταν και ο εισηγητής του θέματος, υποστήριξε ότι η παρουσία των τηλεοπτικών καμερών οδηγεί σε "κουραστικές επαναλήψεις" από πλευράς των δημοτικών συμβούλων, "με σκοπό την προβολή τους", όπως σημείωσε. Ο ίδιος τόνισε ότι η διακοπή των απευθείας μεταδόσεων δεν θα πλήξει την ελευθερία του λόγου, ενώ εξήγησε πως η δημοτική ραδιοτηλεόραση θα μεταδίδει την επόμενη ημέρα της συνεδρίασης, επιλεγμένα, μονταρισμένα αποσπάσματα, από τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται οι πολίτες. Την πρόταση καταψήφισαν και οι τρεις παρατάξεις της μειοψηφίας, κάνοντας λόγο για "ακατανόητη απόφαση" που δεν στηρίζεται σε κανένα σοβαρό επιχείρημα και επισημαίνοντας ότι η παρούσα δημοτική αρχή καταργεί ένα "κεκτημένο" των δημοτών, στερώντας τους τη δυνατότητα να ενημερώνονται αντικειμενικά και άμεσα. Να σημειωθεί ότι οι απευθείας μεταδόσεις των συνεδριάσεων από τη δημοτική τηλεόραση ξεκίνησαν πριν από 15 χρόνια, επί δημαρχίας του κ. Βαρσαμακίδη.

    Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου Είδηση: 62821

    [10] Μέχρι αύριο οι δηλώσεις συμμετοχής στα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης που θα υλοποιήσει η Ε. Ε. Β. Ο. Πβ¦

    Πεμπτη, 10 03 2011 20:05

    Μέχρι αύριο θα έχουν το χρονικό περιθώριο οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες να δηλώσουν συμμετοχή στα «επιδοτούμενα προγράμματα Κατάρτισης Εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις», που θα υλοποιήσει η Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Νέας Ορεστιάδας και περιφέρειας.

    Τα προγράμματα θα είναι διάρκειας 40 ωρών και απευθύνονται σε μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν από 1 έως και 25 εργαζομένους. Τα θέματα κατάρτισης αφορούν, μεταξύ άλλων, στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, τις σύγχρονες τεχνικές πωλήσεων και τις βασικές γνώσεις στην αγγλική, βουλγαρική και τουρκική γλώσσα.

    Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου Είδηση: 62820

    [11] Οι μαθητές του Έβρου εκθέτουν τα έργα τους για τον εθελοντισμόβ¦

    Πεμπτη, 10 03 2011 20:03

    Με θέμα «Πιστεύω -ελπίζω-αγαπώ-αγωνίζομαι» και στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τον Έβρο θα εκθέσουν 16,17 και 18 Μαρτίου τα έργα τους στο Ιστορικό Μουσείο του Συλλόγου Αρχαιόφιλων.

    Οι μαθητές του Έβρου εργάστηκαν πάνω σε θέματα Εθελοντισμού και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αφορμή τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics που θα διεξαχθούν στην Αθήνα από τις 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου όπου στο πρόγραμμα «Πόλις Αμφιτρύων» συμμετέχει και η Αλεξανδρούπολη. « H δουλειά των μαθητών που θα εκτεθεί θα έχει εξαιρετικά αποτελέσματα καθώς αποδείχτηκε ότι οι μαθητές είναι πολύ ευαισθητοποιημένοι σε θέματα εθελοντισμού ,ενώ υπάρχει και η διάθεση να ευαισθητοποιήσουν και την υπόλοιπη εκπαιδευτική κοινότητα» σχολίασε στην ΕΡΑ της Ν.Ορεστιάδας ,υπογραμμίζοντας ότι, «το τετράπτυχο πιστεύω -ελπίζω-αγαπώ-αγωνίζομαιι, είναι εμπνευσμένο από τους αθλητές των S.O.»

    Συντάκτης :Όλγα Όρφανίδου Είδηση: 62819

    [12] Μαθητές της Αλεξανδρούπολης για Actionaidβ¦

    Πεμπτη, 10 03 2011 20:02

    Εκδηλώσεις αφιερωμένες στις δράσεις της Actionaid, με θέμα «μια νότα στο δικαίωμα της ζωής», πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι ομάδες δράσης των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ, του 2ου και του 3ου Γενικού Λυκείου της Αλεξανδρούπολης, στο δημοτικό θέατρο της πόλης.

    Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν παρουσιάσεις σύγχρονης μουσικής και χορού αλλά θα έχουν και ενημερωτικό χαρακτήρα για τις παγκόσμιες ανθρωπιστικές εκστρατείες και δράσεις της Actionaid, με στόχο την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών σε αυτές.

    Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου Είδηση: 62818

    [13] ΟΑΕΔ: Ρυθμίσεις για την πρακτική άσκηση

    Πεμπτη, 10 03 2011 19:44

    Σε ρυθμίσεις για την βελτίωση της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας στις σχολές μαθητείας, προχώρησε ο ΟΑΕΔ. Στα πλαίσια αυτά δημιουργούνται γραφεία διασύνδεσης στις σχολές μαθητείας, με στόχο τη συνεργασία με επιχειρήσεις, ώστε να βελτιωθεί η απορρόφηση στην πρακτική άσκηση των σπουδαστών.

    Ταυτόχρονα διπλασιάστηκε το σταθερό εδώ και μια δεκαετία, ημερήσιο επίδομα προς τις επιχειρήσεις για την πρακτική άσκηση των μαθητών επαγγελματικών σχολών του ΟΑΕΔ (ΕΠΑ.Σ - Μαθητείας), από 6 σε 12 ευρώ. Επίσης καθορίστηκε η αμοιβής των ασκούμενων μαθητών στο 70% του κατώτατου μισθού της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Συνολικά λειτουργούν 52 σχολές του ΟΑΕΔ (ΕΠΑΣ-Μαθητείας) με συμμετοχή σε ετήσια βάση από 12.000 έως 14.000 μαθητές, ηλικίας 16 έως 23 ετών.

    Το ποσοστό των ασκούμενων μαθητών που απασχολείται μετά το πέρας των σπουδών ανέρχεται στογ70%, ενώ σε ορισμένες ειδικότητες αγγίζει το 90% του συνολικού αριθμού των μαθητών. Η πρακτική άσκηση των μαθητών στις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ενώ ο ΟΑΕΔ άμεσα σκοπεύει να προχωρήσει και στην εισαγωγή του συστήματος Μαθητείας στα ΙΕΚ.

    Πηγή: ΑΠΕ Είδηση: 62815

    [14] Στον Έβρο σήμερα η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέληβ¦

    Πεμπτη, 10 03 2011 20:10

    Συναντήσεις εργασίας με φορείς των περιφερειακών ενοτήτων Έβρου και Ξάνθης θα έχει σήμερα και αύριο, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη, κατά τη διήμερη επίσκεψή της στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

    Η κα. Κατσέλη θα συναντηθεί στις 6 σήμερα το απόγευμα, στο δημοτικό θέατρο Σουφλίου, με φορείς του Έβρου και θα μιλήσει για τα προγράμματα του υπουργείου Εργασίας και κυρίως το Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Απασχόλησης (Τ.Ο.Π.Α) για τον Έβρο. Αντίστοιχες επαφές θα έχει αύριο και στην Ξάνθη.

    Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου Είδηση: 62827


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 10 March 2011 - 22:02:19 UTC