Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-03-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σκληρό πολιτικό πόκερ στις Βρυξέλλες
  • [02] Κόλαση πυρός στη Λιβύη
  • [03] Υστέρηση 865 εκατ. ευρώ στα δημόσια έσοδα
  • [04] Αυστηρότερες ποινές για φορολογικά αδικήματα
  • [05] Πυρά Πάγκαλου-Καρατζαφέρη κατά των οίκων αξιολόγησης
  • [06] Ρύθμιση-ανάσα για οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία
  • [07] Ελληνικό C130 μετέφερε ολλανδούς πεζοναύτες από τη Λιβύη
  • [08] Βολές από Ν.Δ. για καθυστέρηση στοιχείων προϋπολογισμού
  • [09] Αθώες οι δύο φοιτήτριες που κατηγορούνταν για παρεμπόδιση σίτισης μεταναστών
  • [10] Υεμένη: Με πραγματικές σφαίρες αστυνομικοί διέλυσαν διαδήλωση
  • [11] Ο υφυπουργός Μιχάλης Τιμοσίδης στην «Κιβωτό»
  • [12] Παπατόλιας: Πολιτική κουτοπονηριά ο "διαχειριστικός έλεγχος" της ΚΕΚΑΝΕΜ
  • [13] Απόφαση ΔΕΥΑΖ για τη μη χρέωση των δημοτών για αντικατάσταση υδρόμετρων
  • [14] Roche (Hellas): Αναστολή παράδοσης φαρμάκων σε δημόσια νοσοκομεία
  • [15] ΔΕΗ: Αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε Σποράδες, Άνδρο, Τήνο
  • [16] Σ. τ Επικρατείας: Παράνομα τα έργα στην Πλουτάρχου για την ασφάλεια της βρετανικής πρεσβείας
  • [17] Πτώμα άνδρα σε κάδο απορριμμάτων
  • [18] Κατάσχεση ακατάλληλων τροφίμων
  • [19] Τρία μεγάλα έργα των Ιονίων στο ΕΣΠΑ
  • [20] Κοινωνικό παντοπωλείο για όσους έχουν ανάγκη
  • [21] Περνάει το ρυμοτομικό του Πανεπιστημίου από το ΣΧΟΠ του ΥΠΕΚΑ
  • [22] Οξύ περιβαλλοντικό επεισόδιο στη Δυτική Μακεδονία
  • [23] Συζήτηση για το κυκλοφοριακό στην Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας
  • [24] Άμεση πρόσβαση στις αποφάσεις του Δήμου Βόλου
  • [25] Ολοκληρώθηκε η διαδικασία προσλήψεων γιατρών στο νοσοκομείο.
  • [26] Εκδήλωση του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
  • [27] Τη Δευτέρα οι απολογίες Κεντέρη-Θάνου
  • [28] Κινητοποιήσεις από τους εκπαιδευτικούς
  • [29] ΤΕΕ Μαγνησίας: Προτεραιότητα στην ηλεκτροκίνηση Βόλου - Λάρισας

    [01] Σκληρό πολιτικό πόκερ στις Βρυξέλλες

    Παρασκευη, 11 03 2011 13:33

    Δείτε τα video

    Στις Βρυξέλλες είναι στραμμένο σήμερα το ενδιαφέρον όπου σκληρές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη ενόψει της σημερινής Συνόδου Κορυφής που ξεκινά περί τις 19.00 (ώρα Ελλάδας). Πρωταρχικός στόχος η επίτευξη μίας καταρχήν συμφωνία για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, το οποίο προωθούν η Γερμανία και η Γαλλία, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για την εξεύρεση λύσης στην κρίση-χρέους μέχρι την επόμενη Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Μαρτίου. «Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο με το πρόγραμμά της. Έχουμε αναλάβει την ευθύνη, με επίπονες θυσίες, να κάνουμε την οικονομία μας βιώσιμη, αλλά τώρα χρειαζόμαστε ισχυρές ευρωπαϊκές αποφάσεις, για να ηρεμήσουμε τις αγορές», τόνισε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσερχόμενος στη Σύνοδο της ΕΕ. «Δεν υπάρχει αμφιβολία για την φερεγγυότητα της Ελλάδας» δήλωσε και ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στις Βρυξέλλες.

    Παπανδρέου: «Η Ελλάδα στο επίκεντρο των αποφάσεων»

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    «H Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο των αποφάσεων που θα ληφθούν σήμερα για την οικονομική κρίση στην ευρωζώνη» τόνισε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε : «Εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, αλλά είναι πολύ σημαντικό ότι, σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση λαμβάνει αποφάσεις, ιστορικές αποφάσεις, τόσο για τα χρηματοοικονομικά θέματα, τα ζητήματα της Ευρωζώνης».

    Στο πλαίσιο της συζήτησης θα εξετασθεί η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ και η δυνατότητα μείωσης των επιτοκίων. Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε δύσκολη και σκληρή, τη διαπραγμάτευση. Ο γαλλογερμανικός άξονας για να δεχθεί τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδας θέτει ως όρο την προώθηση ιδιωτικοποιήσεων, όπως ανέφερε η Καγκελάριος Μέρκελ σε ομιλία της σε Γερμανούς βουλευτές.

    Ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί βρήκε κοινά σημεία με τη γαλλική κυβέρνηση για το θέμα της αντιμετώπισης της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη ωστόσο δεν εξασφάλισε κάτι συγκεκριμένο και ευνοϊκό για την Ελλάδα.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Οι «17» αναμένεται να στηρίξουν κατ' αρχήν το Σύμφωνο

    Στην κορυφή της ατζέντας των διαβουλεύσεων βρίσκεται το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, βάσει του οποίου οι "17" θα συντονίζουν στο μέλλον τις οικονομικές πολιτικές τους όχι μόνο στον δημοσιονομικό τομέα αλλά και στον φορολογικό, τον μισθολογικό και τον συνταξιοδοτικό τομέα.

    Στο κείμενο της απόφασης, που έχει στη διάθεση του το ραδιόφωνο της ΝΕΤ FM, περιλαμβάνονται οι βασικότεροι πυλώνες του γαλλογερμανικού σχεδίου, ωστόσο δεν υπάρχει καμία αναφορά στην κρίση χρέους στη ζώνη του ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι η διαπραγμάτευση για τη συνολική λύση θα εξελιχθεί και μετά τη σημερινή συνεδρίαση των ηγετών της ευρωζώνης.

    Στο σχέδιο απόφασης, που δεν έχει πλέον τον τίτλο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, αλλά «Σύμφωνο για το ευρώ», αναφέρονται, μεταξύ άλλων, η επιβολή από την Κομισιόν φρένου χρέους, η αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η ευελιξία στην αγορά εργασίας και η κοινή φορολογική βάση σε όλη την Ευρώπη.

    Αντικείμενα διαβουλεύσεων θα είναι επίσης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνόδου, η μορφή και το περιεχόμενο του μόνιμου ευρωμηχανισμού για την αντιμετώπιση των οικονομικών κρίσεων, υπό το βάρος των τελευταίων αναταραχών στις αγορές, καθώς και το ζήτημα της λειτουργίας του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος.

    Σύμφωνα με το Reuters αν η Γερμανία εξασφαλίσει τη συναίνεση των άλλων χωρών για Σύμφωνο, τότε υπάρχει η προσδοκία ότι θα συμφωνήσει από την πλευρά της στην ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), που θεωρείται από τους αναλυτές προϋπόθεση για να αντιμετωπισθεί η ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

    Από την άποψη αυτή, η σημερινή σύνοδος θα «καθαρίσει» το έδαφος για τις 24-25 Μαρτίου, όπου θα συζητηθεί το συνολικό πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης.

    Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι πολιτικοί σύμμαχοι της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ αντιτίθενται στην ενίσχυση του Ταμείου και στη χρήση των κεφαλαίων του για την αγορά κρατικών ομολόγων, όπως επιθυμούν πολλές χώρες.

    Επισημαίνει ακόμη ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία έχασε την περασμένη εβδομάδα τις εκλογές στο κρατίδιο-πόλη του Αμβούργου και αναμένεται να χάσει και τις εκλογές που θα γίνουν στις 27 Μαρτίου στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, γεγονός που αυξάνει την πίεση στην κ. Μέρκελ να λάβει υπόψη της ότι οι Γερμανοί ψηφοφόροι δεν θέλουν να αυξηθούν τα κεφάλαια για μηχανισμούς διάσωσης στην Ευρώπη.

    Ωστόσο, το δημοσίευμα αναφέρεται στην εκτίμηση υψηλόβαθμης πηγής της Ευρωζώνης, ότι θα υπάρξει συμφωνία στις 24-25 Μαρτίου, παρά την απροθυμία της Γερμανίας. "Στην πραγματικότητα, δεν έχω αμφιβολία ότι στο τέλος θα συμφωνήσουμε σε ένα εύλογα ισχυρό πακέτο σε όλα τα θέματα", είπε η πηγή.

    Στο μεταξύ, η Πορτογαλία προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες πιέσεις ανακοίνωσε νέες μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των αγορών στα δημόσια οικονομικά της.

    Μέρκελ: Έτοιμοι να βοηθήσουμε Ελλάδα-Ιρλανδία

    «Έχουμε δηλώσει ότι είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια στην Ελλάδα και την Ιρλανδία, συμπεριλαμβανομένης και της μείωσης επιτοκίων, με αντάλλαγμα περαιτέρω δεσμεύσεις για ιδιωτικοποιήσεις» σημείωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε κλειστή κοινοβουλευτική επιτροπή.

    Οι οίκοι αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας δεν θα πρέπει να βαθμολογούν χώρες που έχουν χρηματοδοτικές συμβάσεις με ευρωπαϊκούς θεσμούς και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε η Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ, αναφέρει το πρακτορείο Dow Jones Newswires.

    Μιλώντας σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, η κα Λαγκάρντ είπε ότι είναι εκτός τόπου το να συνεχίζουν οι οίκοι αξιολόγησης να βαθμολογούν την Ελλάδα.

    Έντονη αντίδραση των ευρωπαϊκών συνδικάτων

    Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC) έχει προκαλέσει το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας», το οποίο αναμένεται να εγκριθεί σήμερα επί της αρχής από τους 17 ηγέτες της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

    Οι ηγέτες της ευρωζώνης οδηγούνται σε λάθος κατεύθυνση, αναφέρει η ETUC με σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσε από τις Βρυξέλλες και ζητά ένα «Σύμφωνο για Δικαιοσύνη και Ισότητα».

    "Τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα θεωρούν άδικο να πληρώνουν οι εργαζόμενοι τις απερισκεψίες των χρηματοπιστωτικών αγορών. Οι προτάσεις αυτές συμπιέζουν τους μισθούς, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και την αυτονομία των κοινωνικών εταίρων. Αν υιοθετηθεί αυτή η προσέγγιση, διακυβεύεται η ιδέα της κοινωνικής Ευρώπης", αναφέρει η ETUC στην επιστολή της προς τους Ευρωπαίους ηγέτες.

    Παράλληλα, τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα ζητούν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να στηρίξει τη φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, τα ευρωομόλογα, την αποτελεσματική ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών αγορών, καθώς και ένα ευρύτερο ευρωπαϊκό σχέδιο για την απασχόληση των νέων.

    "Το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας θα υποχρεώσει τα κράτη-μέλη να μπουν σε έναν φαύλο κύκλο μείωσης μισθών και επιδείνωσης των συνθηκών εργασίας. Αυτή η κατάσταση θα σπρώξει την οικονομία στην παγίδα του αποπληθωρισμού και της ύφεσης", δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ETUC, Τζον Μονκς.

    «Το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας που προτείνεται θα μεγεθύνει τις ανισότητες και τις ανισορροπίες στην ευρωζώνη", τονίζει ο Τζον Μονκς.

    Τέλος, σε άλλη ανακοίνωσή της η ETUC καλεί τα ευρωπαϊκά συνδικάτα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις Βρυξέλλες, τις ημέρες της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής, 24 και 25 Μαρτίου.

    ""Όχι" στην κατάργηση των κοινωνικών κεκτημένων και στα αυστηρά μέτρα λιτότητας που πνίγουν τις δημόσιες δαπάνες και χτυπούν τους εργαζόμενους αντί να χτυπούν τους κερδοσκόπους", αναφέρει η ανακοίνωση της ETUC.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 63015

    [02] Κόλαση πυρός στη Λιβύη

    Παρασκευη, 11 03 2011 13:19

    Μάχες δίχως τέλος δίνουν οι αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη. Οι δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι ανακατέλαβαν το λιμάνι Ρας Λάνουφ, στρατηγικό κόμβο μεταφόρτωσης πετρελαίου, όπου φέρονται να βομβάρδισαν πλησίον ένα διυλιστήριο και κατοικημένες περιοχές και απειλούν τις θέσεις των αντικαθεστωτικών στα ανατολικά, κοντά στις πόλεις Ουκάιλα και Μπρέγκα. Η κρατική τηλεόραση κάλεσε τους πολίτες των ανατολικών περιοχών να μην προσευχηθούν σήμερα σε δημόσιους χώρους, υποστηρίζοντας ότι κινδυνεύουν οι ζωές τους από τις επιθέσεις των αντικαθεστωτικών. Την αναγνώριση του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου από όλες τις χώρες, αλλά κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και τη Γερμανία, ζήτησε ο επικεφαλής της λιβυκής αντιπολίτευσης. Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σήμερα να ζητήσουν την άμεση αποχώρηση του Λίβυου ηγέτη από την εξουσία. Οι ΗΠΑ αποφάσισαν τη διακοπή σχέσεων με την πρεσβεία της Λιβύης στην Ουάσινγκτον και αναμένουν το κλείσιμό της, ανακοίνωσε η Aμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον. Το ενδεχόμενο ξένης επέμβασης απορρίπτει η Αφρικανική Ένωση, η οποία αναλαμβάνει πρωτοβουλία για κατάπαυση του πυρός μεταξύ των αντιμαχόμενων. Την άμεση παραίτηση του Μουαμάρ Καντάφι από την εξουσία ζήτησε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, προσερχόμενη στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της ευρωπαϊκής ένωσης για την κρίση στη Λιβύη. Απειλές εξαπέλυσε ο Καντάφι ότι θα σταματήσει να υποστηρίζει τον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας και της λαθρομετανάστευσης. Διαδηλώσεις στη Βεγγάζη για την αποχώρησή του, ενώ στην Τρίπολη η αστυνομία διέλυσε τη διαδήλωση των αντικαθεστωτικών. Η έλλειψη πόρων απειλεί τις επιχειρήσεις εκκένωσης, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

    ΕΕ: Συμφώνησαν να καλέσουν τον Καντάφι να παραιτηθεί

    Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να ζητήσουν την άμεση αποχώρηση του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι από την εξουσία, όπως δήλωσαν υψηλόβαθμοι διπλωμάτες στο Γερμανικό Πρακτορείο. Το αίτημα αυτό αναμένεται να περιλαμβάνεται στην ανακοίνωση, στην οποία κατέληξαν οι ευρωπαίοι ηγέτες στη διάρκεια της έκτακτης συνόδου, στις Βρυξέλλες, με θέμα την κατάσταση στη Λιβύη, ενώ δεν αποκλείονται περαιτέρω κυρώσεις εναντίον της χώρας, όπως δήλωσε σήμερα ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών.

    «Πριν από οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση θα πρέπει να στείλουμε πολύ σαφή πολιτικά μηνύματα και ελπίζω ότι η έκτακτη σύνοδος των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ να το πράξει. Η ουσία των πολιτικών μηνυμάτων είναι ότι ο Καντάφι πρέπει να παραιτηθεί και ότι πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες για τη μετάβαση στη δημοκρατία», τόνισε ο Γιάνος Μάρτονι στον ουγγρικό κρατικό ραδιοσταθμό MR1-Kossuth.

    Η Ουγγαρία ασκεί αυτήν την περίοδο την εναλλακτική προεδρία της ΕΕ.

    Ο Μάρτονι τόνισε ότι οι επιπλέον κυρώσεις θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των εταιριών που παράγουν και εξάγουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο. «Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να επιβληθούν περαιτέρω κυρώσεις κι αυτό θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις, οι οποίες δεν είναι ευνοϊκές μέχρι στιγμής, στις οποίες θα συμπεριλαμβάνεται το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των εταιριών που παράγουν και εξάγουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο», πρόσθεσε ο Ούγγρος υπουργός. Ο Μάρτονι τόνισε ακόμα ότι πρέπει να διπλασιαστούν οι προσπάθειες για τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας. «Ένα είναι σίγουρο. Πως ό,τι κι αν συμβεί πρέπει να συνεργαστούμε όσο πιο στενά γίνεται με τις αραβικές χώρες», υπογράμμισε.

    Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε, ακόμη, ότι αναμένει πως ο Αραβικός Σύνδεσμος θα συμφωνήσει να επιβληθεί ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη, υπό κάποιους όρους. «Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Αραβικός Σύνδεσμος συμφωνεί με αυτό», δήλωσε ο Μάρτονι στους δημοσιογράφους, πριν από μια ανεπίσημη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Γκόντολο, στα περίχωρα της Βουδαπέστης. Ο Αραβικός Σύνδεσμος αναμένεται να συνεδριάσει αύριο Σάββατο στο Κάιρο. «Η εκτίμηση είναι ότι θα υποστηρίξουν την (επιβολή) ζώνης απαγόρευσης πτήσεων υπό κάποιους όρους», επεσήμανε ο Μάρτονι.

    Οι ευρωπαίοι ηγέτες εξετάζουν, ακόμη, το ενδεχόμενο «ανθρωπιστικής στρατιωτικής αποστολής» στη Λιβύη, κατά το σχέδιο απόφασης της έκτακτης συνόδου κορυφής. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, το οποίο πρέπει πάντως να εγκριθεί πρώτα από τους ευρωπαίους ηγέτες, η ΕΕ «θα συντονίσει τις προσπάθειες για αποτελεσματική χρήση κεφαλαίων και μέσων, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών, με βάση τις ανθρωπιστικές αρχές».

    Την Τετάρτη η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον τόνισε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι η ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής αποστολής στη Λιβύη, για να βοηθήσει στην επιχείρηση απομάκρυνσης πολιτών και στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

    Πάντως, η Γερμανία πιστεύει ότι η Ευρώπη πρέπει να ακούσει τις απόψεις των γειτονικών χωρών της Λιβύης και του Αραβικού Συνδέσμου, προτού αποφασίσει αν θα αναγνωρίσει τους αντικαθεστωτικούς που αγωνίζονται για την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε σήμερα ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε. «Θα ήθελα πρώτα να ξέρω πώς το βλέπουν αυτό οι χώρες της περιοχής και ο Αραβικός Σύνδεσμος προτού εμείς στην Ευρώπη σχηματίσουμε για άλλη μια φορά την δική μας οριστική άποψη πριν από οποιονδήποτε άλλον», είπε. Ο Βεστερβέλε ήταν, επίσης, πολύ επιφυλακτικός στο θέμα της επιβολής ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη: «Μια ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων δεν είναι σαν να τοποθετείς ένα σήμα κυκλοφορίας, σημαίνει επέμβαση με βόμβες, ρουκέτες, όπλα», είπε. «Αν δεν έχει αποτέλεσμα, θα προχωρήσουμε άραγε παρακάτω, με χερσαίες δυνάμεις;»

    Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε, σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες, ότι η σύνοδος των ηγετών της ΕΕ υποστήριξε τη δημιουργία ζωνών ανθρωπιστικής βοήθειας, μερικές από αυτές μέσα στη Λιβύη, για να βοηθηθούν οι Λίβυοι, και θα εξετάσουν όλες τις επιλογές για την προστασία τους. Ο ηγέτης της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι πρέπει να φύγει, και το Λιβυκό Εθνικό Συμβούλιο των εξεγερμένων θεωρείται πλέον από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως ο νόμιμος πολιτικός εκπρόσωπος του λαού της Λιβύης, δήλωσε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν σχέδια για μια σύνοδο κορυφής της ΕΕ και αράβων και αφρικανών ηγετών στις επόμενες εβδομάδες.

    Οι ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν σήμερα να μελετήσουν «όλες τις δυνατές περιπτώσεις» για «να προστατευθεί ο πληθυσμός» της Λιβύης, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια «σαφής» νομική βάση και μια υποστήριξη στην περιοχή, ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ. «Με στόχο να προστατευθεί ο πληθυσμός, τα κράτη μέλη της ΕΕ εξετάζουν όλες τις δυνατές περιπτώσεις με την προϋπόθεση ότι υπάρχει μια αποδεδειγμένη ανάγκη, μια σαφής νομική βάση και μια υποστήριξη στην περιοχή» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ, σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της έκτακτης συνόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες για την κατάσταση στη Λιβύη. «Η ασφάλεια των πολιτών θα πρέπει να διασφαλιστεί με όλα τα αναγκαία μέτρα» κατέληξε ο βαν Ρόμπεϊ.

    Η κρατική τηλεόραση καλεί τους Λίβυους να αποφεύγουν τις πλατείες

    Η κρατική τηλεόραση της Λιβύης κάλεσε σήμερα τον πληθυσμό στην ελεγχόμενη από τους εξεγερμένους ανατολική Λιβύη να μην συμμετάσχουν σήμερα Παρασκευή σε προσευχές σε δημόσιους χώρους εξαιτίας αυτού που χαρακτήρισε απειλή για την ασφάλειά τους που δημιουργούν «μισθοφόροι και συμμορίες εγκληματιών». Η Παρασκευή είναι ημέρα προσευχής για τους μουσουλμάνους. Η λιβυκή κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως «προειδοποιεί τους γιους και τους ανθρώπους της ανατολικής περιοχής να μην πάνε στις προσευχές της Παρασκευής σε πλατείες και ανοικτούς χώρους επειδή υπάρχει φόβος για τη ζωή τους από μισθοφόρους και συμμορίες εγκληματιών».

    Ο Καντάφι έχει δηλώσει, κατά καιρούς, πως η εξέγερση υποκινείται από ένοπλες συμμορίες, από τρομοκράτες που εμπνέονται από την Αλ-Κάιντα, ή από νεαρούς, που έχουν πάρει ναρκωτικά. Σήμερα, απείλησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα σταματήσει να υποστηρίζει τον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας και της λαθρομετανάστευσης, όπως μετέδωσε το επίσημο λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων Jana. «Εάν η Ευρώπη δεν μάς υποστηρίξει και αγνοήσει τον ενεργό ρόλο της Λιβύης στον αγώνα κατά της μετανάστευσης και το ρόλο της ως εγγυητή της σταθερότητας στη βόρεια Αφρική και σε ολόκληρη την Αφρική, η Λιβύη θ' αναγκαστεί να σταματήσει τις προσπάθειές της στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και θ΄αλλάξει εντελώς πολιτική απέναντι στην Αλ-Κάιντα», είπε και συνέχισε «η Τρίπολη θα σταματήσει επίσης τον αγώνα της κατά της λαθρομετανάστευσης ώστε εκατομμύρια μαύροι να κατακλύσουν την Ευρώπη», προσθέτει στο μήνυμά του ο Καντάφι.

    Διαδηλώσεις και απείθεια

    Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι, πάντως, συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Βεγγάζη, προπύργιο των αντικαθεστωτικών που μάχονται για την ανατροπή του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, αγνοώντας επιδεικτικά τις προειδοποιήσεις, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου. «Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν στις μάχες στη Ρας Λανούφ και στη Βεγγάζη, όμως η νεολαία προτίμησε να συνεχίσει να μάχεται, παρά να δει το καθεστώς να παραμένει και θα πολεμήσει για τον θεό», δήλωσε ένας ιμάμης, πριν από την προσευχή της Παρασκευής. «Η νίκη είναι κοντά», εμψύχωσε τα πλήθη που είχαν μαζευτεί για την προσευχή. Σε εορταστική ατμόσφαιρα χιλιάδες άνθρωποι που κρατούσαν σημαίες κατέκλυσαν το κέντρο της Βεγγάζης, όμως, ημιφορτηγά με αυτόματα και αντιαεροπορικές συστοιχίες παρέμεναν σταθμευμένα σε πολλούς δρόμους.

    Εξάλλου, οι λιβυκές δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και πυροβόλησαν στον αέρα για να διαλύσουν τους πιστούς, κοντά σε ένα τζαμί της Τρίπολης, ώστε να μην μπορέσουν να διαδηλώσουν εναντίον του Καντάφι, όπως δήλωσε ένας Λίβυος επικαλούμενος δύο αυτόπτες μάρτυρες. Προς το παρόν είναι αδύνατο να επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στη συνοικία Ταχούρα, καθώς δεν επετράπη στους ξένους δημοσιογράφους να μεταβούν στην περιοχή, ενώ οι αντικαθεστωτικοί δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα.

    Τις τελευταίες εβδομάδες μετά την προσευχή της Παρασκευής σημειώνονται βίαιες συγκρούσεις σε αυτό το προάστιο της Τρίπολης, την ώρα που η πόλη εξακολουθεί να ελέγχεται από τους οπαδούς του Καντάφι. Όμως, αυτή τη φορά, η διαδήλωση διαλύθηκε προτού καν αρχίσει, σύμφωνα με έναν Λίβυο από την Ταχούρα, που τώρα ζει στο εξωτερικό, ο οποίος δήλωσε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με δύο κατοίκους. «Περίπου 300 άνθρωποι ήταν μέσα στο τζαμί και προσεύχονταν. Η πολιτοφυλακή έριξε δακρυγόνα και πυροβόλησε στον αέρα για να τους εκφοβίσει», δήλωσε ο άνδρας αυτός, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, επειδή φοβόταν πιθανά αντίποινα εναντίον της οικογένειάς του στην Τρίπολη. «Υπήρχαν πολλά δακρυγόνα. Όλοι έτρεξαν μακριά. Προσπάθησαν να αποτρέψουν τις διαδηλώσεις και το κατάφεραν», πρόσθεσε μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς.

    Αργότερα, η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μετέδωσε εικόνες από μία διαδήλωση υπέρ του Καντάφι, που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Ζαουίγια, που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης και η οποία έπεσε στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων την Τετάρτη. Το υλικό, που, σύμφωνα με την τηλεόραση, ήταν σε απευθείας μετάδοση, έδειχνε εκατοντάδες ανθρώπους στην κεντρική πλατεία της Ζαουίγια να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του Καντάφι.

    Στο μεταξύ, οι επιχειρήσεις εκκένωσης των ξένων υπηκόων που επιθυμούν να ξεφύγουν από τις συγκρούσεις στη Λιβύη μπορεί να ανασταλούν, εξαιτίας της έλλειψης πόρων, προειδοποίησε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (OIM). Πολλές χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να φτάνουν καθημερινά στην Τυνησία και στην Αίγυπτο και ο OIM ξοδεύει κάθε ημέρα 2,1 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του οργανισμού Ζαν-Φιλιπ Σοζί σε συνέντευξη Τύπου. «Αν δεν λάβουμε άμεσα νέες χρηματοδοτήσεις, δυστυχώς θα αναγκαστούμε να αναστείλουμε τα προγράμματα εκκένωσης, κάτι που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους ανθρώπους που είναι ιδιαίτερα αγανακτισμένοι καθώς περιμένουν εδώ και καιρό», πρόσθεσε.

    Ο OIM έχει λάβει μέχρι στιγμής μόλις 27,2 εκατομμύρια δολάρια από τα 49,2 εκατομμύρια που έχει ζητήσει. Ο αριθμός των ανθρώπων που φεύγουν από τη Λιβύη έχει μειωθεί, όμως οι ανθρωπιστικοί οργανισμοί δεν μπορούν να γνωρίζουν τους πραγματικούς λόγους αυτής της μείωσης. «Η κατάσταση στο εσωτερικό της Λιβύης εξακολουθεί να παραμένει ιδιαίτερα ρευστή, γεγονός που σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να σημειωθεί σημαντική έξοδος του πληθυσμού», υπογράμμισε ο Σοζί.

    ΠΗΓΕΣ: NET, NET FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

    Μάχες δίχως τέλος δίνουν οι αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη. Οι δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι ανακατέλαβαν το λιμάνι Ρας Λάνουφ, στρατηγικό κόμβο μεταφόρτωσης πετρελαίου, όπου φέρονται να βομβάρδισαν πλησίον ένα διυλιστήριο και κατοικημένες περιοχές και απειλούν τις θέσεις των αντικαθεστωτικών στα ανατολικά, κοντά στις πόλεις Ουκάιλα και Μπρέγκα..

    Η κρατική τηλεόραση κάλεσε τους πολίτες των ανατολικών περιοχών να μην προσευχηθούν σήμερα σε δημόσιους χώρους, υποστηρίζοντας ότι κινδυνεύουν οι ζωές τους από τις επιθέσεις των αντικαθεστωτικών.

    Την αναγνώριση του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου από όλες τις χώρες, αλλά κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και τη Γερμανία, ζήτησε ο επικεφαλής της λιβυκής αντιπολίτευσης.

    Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σήμερα να ζητήσουν την άμεση αποχώρηση του Λίβυου ηγέτη από την εξουσία. Οι ΗΠΑ αποφάσισαν τη διακοπή σχέσεων με την πρεσβεία της Λιβύης στην Ουάσινγκτον και αναμένουν το κλείσιμό της, ανακοίνωσε η Aμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον. Το ενδεχόμενο ξένης επέμβασης απορρίπτει η Αφρικανική Ένωση, η οποία αναλαμβάνει πρωτοβουλία για κατάπαυση του πυρός μεταξύ των αντιμαχόμενων. Την άμεση παραίτηση του Μουαμάρ Καντάφι από την εξουσία ζήτησε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, προσερχόμενη στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της ευρωπαϊκής ένωσης για την κρίση στη Λιβύη. Απειλές εξαπέλυσε ο Καντάφι ότι θα σταματήσει να υποστηρίζει τον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας και της λαθρομετανάστευσης. Διαδηλώσεις στη Βεγγάζη για την αποχώρησή του, ενώ στην Τρίπολη η αστυνομία διέλυσε τη διαδήλωση των αντικαθεστωτικών. Η έλλειψη πόρων απειλεί τις επιχειρήσεις εκκένωσης, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

    ΕΕ: Συμφώνησαν να καλέσουν τον Καντάφι να παραιτηθεί

    Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να ζητήσουν την άμεση αποχώρηση του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι από την εξουσία, όπως δήλωσαν υψηλόβαθμοι διπλωμάτες στο Γερμανικό Πρακτορείο.

    Το αίτημα αυτό αναμένεται να περιλαμβάνεται στην ανακοίνωση, στην οποία κατέληξαν οι ευρωπαίοι ηγέτες στη διάρκεια της έκτακτης συνόδου, στις Βρυξέλλες, με θέμα την κατάσταση στη Λιβύη, ενώ δεν αποκλείονται περαιτέρω κυρώσεις εναντίον της χώρας, όπως δήλωσε σήμερα ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών.

    «Πριν από οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση θα πρέπει να στείλουμε πολύ σαφή πολιτικά μηνύματα και ελπίζω ότι η έκτακτη σύνοδος των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ να το πράξει. Η ουσία των πολιτικών μηνυμάτων είναι ότι ο Καντάφι πρέπει να παραιτηθεί και ότι πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες για τη μετάβαση στη δημοκρατία», τόνισε ο Γιάνος Μάρτονι στον ουγγρικό κρατικό ραδιοσταθμό MR1-Kossuth.

    Η Ουγγαρία ασκεί αυτήν την περίοδο την εναλλακτική προεδρία της ΕΕ.

    Ο Μάρτονι τόνισε ότι οι επιπλέον κυρώσεις θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των εταιριών που παράγουν και εξάγουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

    «Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να επιβληθούν περαιτέρω κυρώσεις κι αυτό θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις, οι οποίες δεν είναι ευνοϊκές μέχρι στιγμής, στις οποίες θα συμπεριλαμβάνεται το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των εταιριών που παράγουν και εξάγουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο», πρόσθεσε ο Ούγγρος υπουργός.

    Ο Μάρτονι τόνισε ακόμα ότι πρέπει να διπλασιαστούν οι προσπάθειες για τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας.

    «Ένα είναι σίγουρο. Πως ό,τι κι αν συμβεί πρέπει να συνεργαστούμε όσο πιο στενά γίνεται με τις αραβικές χώρες», υπογράμμισε.

    Οι ευρωπαίοι ηγέτες εξετάζουν, ακόμη, το ενδεχόμενο «ανθρωπιστικής στρατιωτικής αποστολής» στη Λιβύη, κατά το σχέδιο απόφασης της έκτακτης συνόδου κορυφής. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, το οποίο πρέπει πάντως να εγκριθεί πρώτα από τους ευρωπαίους ηγέτες, η ΕΕ «θα συντονίσει τις προσπάθειες για αποτελεσματική χρήση κεφαλαίων και μέσων, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών, με βάση τις ανθρωπιστικές αρχές».

    Την Τετάρτη η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον τόνισε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι η ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής αποστολής στη Λιβύη, για να βοηθήσει στην επιχείρηση απομάκρυνσης πολιτών και στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

    Πάντως, η Γερμανία πιστεύει ότι η Ευρώπη πρέπει να ακούσει τις απόψεις των γειτονικών χωρών της Λιβύης και του Αραβικού Συνδέσμου, προτού αποφασίσει αν θα αναγνωρίσει τους αντικαθεστωτικούς που αγωνίζονται για την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε σήμερα ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.

    «Θα ήθελα πρώτα να ξέρω πώς το βλέπουν αυτό οι χώρες της περιοχής και ο Αραβικός Σύνδεσμος προτού εμείς στην Ευρώπη σχηματίσουμε για άλλη μια φορά την δική μας οριστική άποψη πριν από οποιονδήποτε άλλον», είπε.

    Ο Βεστερβέλε ήταν, επίσης, πολύ επιφυλακτικός στο θέμα της επιβολής ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη: «Μια ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων δεν είναι σαν να τοποθετείς ένα σήμα κυκλοφορίας, σημαίνει επέμβαση με βόμβες, ρουκέτες, όπλα», είπε. «Αν δεν έχει αποτέλεσμα, θα προχωρήσουμε άραγε παρακάτω, με χερσαίες δυνάμεις;»

    Η κρατική τηλεόραση καλεί τους Λίβυους να αποφεύγουν τις πλατείες

    Η κρατική τηλεόραση της Λιβύης κάλεσε σήμερα τον πληθυσμό στην ελεγχόμενη από τους εξεγερμένους ανατολική Λιβύη να μην συμμετάσχουν σήμερα Παρασκευή σε προσευχές σε δημόσιους χώρους εξαιτίας αυτού που χαρακτήρισε απειλή για την ασφάλειά τους που δημιουργούν «μισθοφόροι και συμμορίες εγκληματιών».

    Η Παρασκευή είναι ημέρα προσευχής για τους μουσουλμάνους. Η λιβυκή κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως «προειδοποιεί τους γιους και τους ανθρώπους της ανατολικής περιοχής να μην πάνε στις προσευχές της Παρασκευής σε πλατείες και ανοικτούς χώρους επειδή υπάρχει φόβος για τη ζωή τους από μισθοφόρους και συμμορίες εγκληματιών».

    Ο Καντάφι έχει δηλώσει, κατά καιρούς, πως η εξέγερση υποκινείται από ένοπλες συμμορίες, από τρομοκράτες που εμπνέονται από την Αλ-Κάιντα, ή από νεαρούς, που έχουν πάρει ναρκωτικά.

    Σήμερα, απείλησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα σταματήσει να υποστηρίζει τον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας και της λαθρομετανάστευσης, όπως μετέδωσε το επίσημο λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων Jana. «Εάν η Ευρώπη δεν μάς υποστηρίξει και αγνοήσει τον ενεργό ρόλο της Λιβύης στον αγώνα κατά της μετανάστευσης και το ρόλο της ως εγγυητή της σταθερότητας στη βόρεια Αφρική και σε ολόκληρη την Αφρική, η Λιβύη θ' αναγκαστεί να σταματήσει τις προσπάθειές της στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και θ΄αλλάξει εντελώς πολιτική απέναντι στην Αλ-Κάιντα», είπε και συνέχισε «η Τρίπολη θα σταματήσει επίσης τον αγώνα της κατά της λαθρομετανάστευσης ώστε εκατομμύρια μαύροι να κατακλύσουν την Ευρώπη», προσθέτει στο μήνυμά του ο Καντάφι.

    Διαδηλώσεις και απείθεια

    Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι, πάντως, συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Βεγγάζη, προπύργιο των αντικαθεστωτικών που μάχονται για την ανατροπή του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, αγνοώντας επιδεικτικά τις προειδοποιήσεις, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

    «Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν στις μάχες στη Ρας Λανούφ και στη Βεγγάζη, όμως η νεολαία προτίμησε να συνεχίσει να μάχεται, παρά να δει το καθεστώς να παραμένει και θα πολεμήσει για τον θεό», δήλωσε ένας ιμάμης, πριν από την προσευχή της Παρασκευής. «Η νίκη είναι κοντά», εμψύχωσε τα πλήθη που είχαν μαζευτεί για την προσευχή.

    Σε εορταστική ατμόσφαιρα χιλιάδες άνθρωποι που κρατούσαν σημαίες κατέκλυσαν το κέντρο της Βεγγάζης, όμως, ημιφορτηγά με αυτόματα και αντιαεροπορικές συστοιχίες παρέμεναν σταθμευμένα σε πολλούς δρόμους.

    Εξάλλου, οι λιβυκές δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και πυροβόλησαν στον αέρα για να διαλύσουν τους πιστούς, κοντά σε ένα τζαμί της Τρίπολης, ώστε να μην μπορέσουν να διαδηλώσουν εναντίον του Καντάφι, όπως δήλωσε ένας Λίβυος επικαλούμενος δύο αυτόπτες μάρτυρες.

    Προς το παρόν είναι αδύνατο να επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στη συνοικία Ταχούρα, καθώς δεν επετράπη στους ξένους δημοσιογράφους να μεταβούν στην περιοχή, ενώ οι αντικαθεστωτικοί δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα.

    Τις τελευταίες εβδομάδες μετά την προσευχή της Παρασκευής σημειώνονται βίαιες συγκρούσεις σε αυτό το προάστιο της Τρίπολης, την ώρα που η πόλη εξακολουθεί να ελέγχεται από τους οπαδούς του Καντάφι.

    Όμως, αυτή τη φορά, η διαδήλωση διαλύθηκε προτού καν αρχίσει, σύμφωνα με έναν Λίβυο από την Ταχούρα, που τώρα ζει στο εξωτερικό, ο οποίος δήλωσε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με δύο κατοίκους.

    «Περίπου 300 άνθρωποι ήταν μέσα στο τζαμί και προσεύχονταν. Η πολιτοφυλακή έριξε δακρυγόνα και πυροβόλησε στον αέρα για να τους εκφοβίσει», δήλωσε ο άνδρας αυτός, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, επειδή φοβόταν πιθανά αντίποινα εναντίον της οικογένειάς του στην Τρίπολη. «Υπήρχαν πολλά δακρυγόνα. Όλοι έτρεξαν μακριά. Προσπάθησαν να αποτρέψουν τις διαδηλώσεις και το κατάφεραν», πρόσθεσε μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς.

    Στο μεταξύ, οι επιχειρήσεις εκκένωσης των ξένων υπηκόων που επιθυμούν να ξεφύγουν από τις συγκρούσεις στη Λιβύη μπορεί να ανασταλούν, εξαιτίας της έλλειψης πόρων, προειδοποίησε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (OIM).

    Πολλές χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να φτάνουν καθημερινά στην Τυνησία και στην Αίγυπτο και ο OIM ξοδεύει κάθε ημέρα 2,1 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του οργανισμού Ζαν-Φιλιπ Σοζί σε συνέντευξη Τύπου. «Αν δεν λάβουμε άμεσα νέες χρηματοδοτήσεις, δυστυχώς θα αναγκαστούμε να αναστείλουμε τα προγράμματα εκκένωσης, κάτι που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους ανθρώπους που είναι ιδιαίτερα αγανακτισμένοι καθώς περιμένουν εδώ και καιρό», πρόσθεσε.

    Ο OIM έχει λάβει μέχρι στιγμής μόλις 27,2 εκατομμύρια δολάρια από τα 49,2 εκατομμύρια που έχει ζητήσει. Ο αριθμός των ανθρώπων που φεύγουν από τη Λιβύη έχει μειωθεί, όμως οι ανθρωπιστικοί οργανισμοί δεν μπορούν να γνωρίζουν τους πραγματικούς λόγους αυτής της μείωσης. «Η κατάσταση στο εσωτερικό της Λιβύης εξακολουθεί να παραμένει ιδιαίτερα ρευστή, γεγονός που σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να σημειωθεί σημαντική έξοδος του πληθυσμού», υπογράμμισε ο Σοζί.

    ΠΗΓΕΣ: NET, NET FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 63010

    [03] Υστέρηση 865 εκατ. ευρώ στα δημόσια έσοδα

    Παρασκευη, 11 03 2011 18:34

    Υστέρηση που αγγίζει τα 865 εκατ. ευρώ παρουσίασαν τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού το πρώτο δίμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στο 1,028 δισ. ευρώ με τις δαπάνες να είναι αυξημένες κατά 3,3%. Θετικά είναι τα νέα από το μέτωπο των εξαγωγών οι οποίες αυξήθηκαν τον Ιανουάριο κατά 39,9%, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 3,9%.

    Συγκράτηση δαπανών

    Έλλειμμα 1,028 δισ. ευρώ παρουσίασε ο κρατικός προϋπολογισμός το δίμηνο Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2011. Το ποσό αυτό είναι αυξημένο κατά 9% έναντι του ελλείμματος 944 εκατ. ευρώ που παρουσίαζε το αντίστοιχο διάστημα του 2010. Στον προϋπολογισμό του 2011 προβλέπεται μείωση του ελλείμματος σε ετήσια βάση το κατά 3,9%.

    Τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για το πρώτο δίμηνο δόθηκαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 7.943 εκ. ευρώ και εμφανίζουν μείωση κατά 9,2% ενώ στον προϋπολογισμό προβλέπεται αύξηση τους σε ετήσια βάση 8,5%.

    Η μείωση των εσόδων σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών οφείλεται στη μη επανάληψη των εισπράξεων τελών κυκλοφορίας κατά 393 εκατ. ευρώ τον μήνα Ιανουάριο, αφού φέτος δεν δόθηκε η ίδια παράταση στην εξόφληση των τελών, στα μειωμένα έσοδα από την έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις κατά 99 εκατ. ευρώ αλλά και στις μειωμένες εισπράξεις από παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων στο τρέχον δίμηνο.

    Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 3,3%, ενώ στον προϋπολογισμό προβλέπεται αύξησή τους σε ετήσια βάση κατά 6,6%. Η αύξηση αυτή οφείλεται στη διάθεση ποσού ύψους 351 εκατ. ευρώ για επιχορήγηση νοσηλευτικών ιδρυμάτων προκειμένου να εξοφληθούν παλαιές οφειλές τους, ενώ οι πρωτογενείς δαπάνες είναι μειωμένες κατά 0,1% και οι τόκοι κατά 1,3 %. Οι δαπάνες τακτικού Προϋπολογισμού παραμένουν χαμηλότερες κατά 300 εκ. ευρώ περίπου από τις μηνιαίες προβλέψεις του Προϋπολογισμού.

    Τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων παρουσιάζουν αύξηση 356,4% και οι δαπάνες μείωση 67,9%.

    Το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι τα στοιχεία αυτά αφορούν μόνο στην εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού και όχι στο σύνολο των δημοσιονομικών δεδομένων για το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης που αποτελεί το κριτήριο για την αξιολόγηση του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής της Ελλάδας.

    Αντιδράσεις

    Για πλήρη εκτροχιασμό του προϋπολογισμού, έκανε λόγο η ΝΔ.

    Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε: "Η Κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα της πολιτικής της, με τις παρατεταμένες αδυναμίες στη λειτουργία της και με ένα διευρυμένο έλλειμμα ειλικρίνειας και αξιοπιστίας. Κάθε μέρα που περνά, τα παραπάνω αναδεικνύονται με μεγαλύτερη ένταση και σε μεγαλύτερη έκταση. Αποτυπώνονται στην πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, στην βαθιά ύφεση και στην υψηλή ανεργία. Οφείλονται στην απουσία αναπτυξιακής πολιτικής".

    "Η κατάρρευση του προϋπολογισμού του 2011 το α' δίμηνο υπογραμμίζει το πλήρες ναυάγιο και την απόλυτη χρεοκοπία των επιλογών κυβέρνησης-τρόικας, ενώ είναι ένα πρόσθετο σημαντικό στοιχείο που καταδεικνύει ότι η οικονομία βαδίζει στην κατάρρευση και η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν την άβυσσο" σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης,

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 63047

    [04] Αυστηρότερες ποινές για φορολογικά αδικήματα

    Παρασκευη, 11 03 2011 19:02

    Σημαντικές αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο φέρνουν οι τροπολογίες που κατατέθηκαν την Παρασκευή στη Βουλή, οι οποίες προβλέπουν μεταξύ άλλων τη φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια για τους επίορκους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών αλλά και απόσυρση και για φορτηγά.

    Αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο

    Μεταξύ άλλων, προβλέπονται ποινές φυλάκισης μέχρι 10 ετών για επίορκους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, ποινές κάθειρξης και για περιπτώσεις που δασμοί, φόροι και άλλες επιβαρύνσεις που στερήθηκε το Δημόσιο ή η Ευρωπαϊκή Ένωση υπερβαίνουν τα 150.000 ευρώ, ενώ εισάγεται ρύθμιση και για απόσυρση μικρών φορτηγών.

    Επιπλέον, με άλλη τροπολογία, δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης των χρεών των δήμων με δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ λύνονται και τα προβλήματα με τη μεταφορά μαθητών.

    Υπερψήφιση φορολογικού νομοσχεδίου επί των άρθρων- Αντιδράσεις

    Με πολλές αλλαγές και προστιθέμενες τροπολογίες, υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που εστιάζεται κυρίως στην πάταξη της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής.

    Ο όγκος των αλλαγών, προκάλεσε εκδηλώσεις έντονης δυσφορίας από τα μέλη της Επιτροπής, με επακόλουθο η Νέα Δημοκρατία να επιφυλαχθεί να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.

    Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ δήλωσε πως καταψηφίζει, ενώ ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ επεφύλαξαν πολλές κριτικές παρατηρήσεις, στηρίζοντας ο πρώτος ορισμένα από τα άρθρα και δηλώνοντας "παρών" ο δεύτερος.

    Ο όγκος των αλλαγών του σώματος του νομοσχεδίου, που μοιράστηκαν στην αρχή της συνεδρίασης, προκάλεσε την αντίδραση του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος παρατήρησε πως «η Επιτροπή και τα κόμματα καλούνται να συζητήσουν ένα νομοσχέδιο στον αέρα. Μας ακυρώνετε». Αυστηρή υπήρξε απέναντι στον παριστάμενο υφυπουργό, Δημήτρη Κουσελά και η πρόεδρος της Επιτροπής, Βάσω Παπανδρέου, που παρατήρησε πως «παραέχετε ξεχειλώσει την έννοια των "νομοτεχνικών βελτιώσεων". Εδώ συζητάμε τα άρθρα, ψηφίζουμε τα άρθρα κι εσείς έρχεστε και τα αλλάζετε».

    «Οι τροποποιήσεις και τροπολογίες έχουν κατατεθεί νόμιμα και εμπρόθεσμα», απάντησε ο κ. Κουσελάς. «Έχουμε υιοθετήσει και προτάσεις συναδέλφων και βεβαίως έχουμε περάσει και άλλα ζητήματα».

    Πηγές: NET, NET FM, ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 63048

    [05] Πυρά Πάγκαλου-Καρατζαφέρη κατά των οίκων αξιολόγησης

    Παρασκευη, 11 03 2011 14:30

    Σκληρή επίθεση στους οίκους αξιολόγησης εξαπέλυσε από την Βουλή ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος τους κατηγόρησε ότι «δεν αντιλαμβάνονται την πρόοδο στην ελληνική οικονομία» κάνοντας λόγο για ιδιοτέλεια και συγκεκριμένο σχέδιο σε βάρος της Ελλάδας, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης ζήτησε από την κυβέρνηση να γίνει πιο επιθετική απέναντι τους. Εν τω μεταξύ ο οίκος Moody's ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν αναμένει οι ελληνικές δομημένες χρηματοοικονομικές συναλλαγές να διατηρήσουν ή να επιτύχουν αξιολογήσεις διαβάθμισης Α3 ή υψηλότερες.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Ο κ. Πάγκαλος μίλησε για «κακό παρελθόν» των διεθνών οίκων αξιολόγησης και για «καταχρηστική θέση», ενώ κατηγόρησε τον Moody's ότι στην τελευταία αξιολόγησή της αγνόησε αποτελέσματα ρεκόρ σε ό,τι αφορά τη μείωση του ελλείμματος σε σχέση με το ΑΕΠ, ενώ πήρε μόνο ένα στοιχείο, την ανεπάρκεια της είσπραξης των εσόδων.

    «Αν θέλουμε να τους τρίψουμε τη μούρη και να μην συνεχίσουν να βρίσκουν έδαφος να κάνουν τα παιγνίδια τους, ένας τρόπος υπάρχει. Να αυξήσουμε τα έσοδα από την εισφοροδιαφυγή και τη φοροδιαφυγή και να καταβάλλει ο κάθε πολίτης στο κράτος αυτό που οφείλει. Αν γίνει αυτό, τότε ούτε την Moody's ούτε κανένα άλλο θα έχουμε ανάγκη», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

    Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ομιλία του προέδρου του ΛΑΟΣ, ο οποίος έκανε λόγο για παιχνίδια εντυπώσεων των διεθνών οίκων αξιολόγησης, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες πιο επιθετικές από μια «τρυφερή» επιστολή όπως χαρακτήρισε τη σχετική ενέργεια του κ. Παπακωνσταντίνου, για να καταλάβουν, όπως είπε, ότι «έχουμε ένα κράτος που δεν φοβάται και προχωρά μπροστά».

    Στήριξε τις προσπάθειες του Πρωθυπουργού, ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στο πρόσωπό του βοηθάμε την Ελλάδα. Όταν ο πρωθυπουργός είναι σε εθνική αποστολή για να διασωθεί η χώρα, πρέπει κάποιοι να το βουλώνουν γιατί δεν είναι για το δικό του "ονόρε"».

    «Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε να βγει από το τέλμα η χώρα και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν και όλοι αυτοί που ποντάρουν στο χάος και στην αναρχία. Οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να το συνειδητοποιήσουν άμεσα. Αυτό το 15θήμερο, είναι εξαιρετικά κρίσιμο Αν δεν ομονοήσουμε αυτή τη στιγμή, η κάθε Moody's θα μας παίζει ως γιο-γιο», επεσήμανε ο κ. Καρατζαφέρης.

    Ο Θόδωρος Πάγκαλος, επικρότησε τη στάση αυτή του κ. Καρατζαφέρη, τονίζοντας ότι «τέτοιες δύσκολες στιγμές μάς επιτάσσουν να συνταχθούμε με το καλώς εννοούμενο συμφέρον της χώρας».

    Πηγή ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 63018

    [06] Ρύθμιση-ανάσα για οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία

    Παρασκευη, 11 03 2011 14:15

    Ρύθμιση-ανάσα για όσους έχουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία προβλέπει τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή. Σύμφωνα με την ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα εξόφλησης, με 80 έως 125 μηνιαίες δόσεις και προσαύξηση στις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές που θα κυμαίνεται στο 20%. Για τους οφειλέτες που πληρούν τις προϋποθέσεις και θα υπαχθούν στη ρύθμιση, αναστέλλονται μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2012 τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης των χρεών τους, όπως οι πλειστηριασμοί.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Ο διακανονισμός αφορά 300.000 επιχειρήσεις και τα βεβαιωμένα χρέη είναι 9 δισ. ευρώ, δήλωσε στη ΝΕΤ FM ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. Πρόσθεσε ότι στόχος του υπουργείου είναι η είσπραξη τουλάχιστον 1,5 δισ ευρώ.

    Ειδικότερα, για να μπορέσουν οι οφειλέτες να επωφεληθούν από την ρύθμιση, θα πρέπει εκτός από την υποβολή σχετικής αίτησης στις αρμόδιες υπηρεσίες των ταμείων, να καταβάλλουν ανελλιπώς τις τρέχουσες εισφορές από 1/1/2011 και μετά όπως επίσης να καταβάλλουν παράλληλα κάθε μήνα ποσό που αντιστοιχεί στο 20% των προηγουμένων οφειλών, δηλαδή όσων έχουν κεφαλαιοποιηθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010. Το ποσό αυτό σε ό,τι αφορά το Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ. και τα λοιπά ταμεία ασφάλισης μισθωτών δεν μπορεί να είναι μικρότερο του 1,25% της προηγούμενης οφειλής και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 150 ευρώ.

    Για τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ, που πληρώνουν δόση ανά δίμηνο το ποσό της διμηνιαίας καταβολής υπολογίζεται με βάση την εισφορά που ισχύει κατά την ημερομηνία της υποβολής του αιτήματος υπαγωγής στον διακανονισμό, αλλά δεν μπορεί επίσης να είναι μικρότερο των 150 ευρώ

    Για τους οφειλέτες των ταμείων ασφάλισης αυτοαπασχολούμενων - ανεξάρτητα απασχολούμενων, πλην ΟΑΕΕ, που καταβάλλουν μηνιαία εισφορά το ύψος της δεν μπορεί να είναι μικρότερο από τα 100 ευρώ.

    Στους αυτοτελώς απασχολούμενους ασφαλισμένους του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, που οφείλουν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές ποσού 600 ευρώ και άνω, παρέχεται, η ευχέρεια εξόφλησης σε δόσεις των καθυστερούμενων οφειλών τους, υπό την προϋπόθεση της εμπρόθεσμης καταβολής των τρεχουσών εισφορών τους. Οι ασφαλισμένοι αυτοί μπορούν να εξοφλήσουν με έως 20 τριμηνιαίες δόσεις, και ελάχιστο ποσό δόσης τα 150 ευρώ. Η μη εμπρόθεσμη καταβολή δύο (2) συνεχόμενων δόσεων, καθώς και η μη καταβολή των τρεχουσών εισφορών, συνεπάγεται την έκπτωση από τη ρύθμιση και καθιστά άμεσα απαιτητό το σύνολο του οφειλόμενου ποσού.

    Σε όσους υπαχθούν στον διακανονισμό και τηρούν τους όρους του, χορηγείται βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας διάρκειας 2 μηνών, υπό την προϋπόθεση ότι ο διακανονισμός τηρείται έναντι όλων των φορέων κύριας και επικουρικής ασφάλισης στους οποίους υπάγεται το προσωπικό των επιχειρήσεων ή ο αυτοαπασχολούμενος.

    Στη διάταξη μπορούν να ενταχθούν και οι οφειλέτες οι οποίοι δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους αλλά και όσοι έχουν εκπέσει λόγω καθυστέρησης των δόσεων.

    Για όσους δεν υπαχθούν στον συγκεκριμένο διακανονισμό θα συνεχιστεί η διαδικασία εφαρμογής των αναγκαστικών μέτρων.

    Πηγές ΝΕΤ FM Είδηση: 63017

    [07] Ελληνικό C130 μετέφερε ολλανδούς πεζοναύτες από τη Λιβύη

    Παρασκευη, 11 03 2011 13:00

    Τρεις αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού της Ολλανδίας που είχαν συλληφθεί στη Λιβύη από τις αρχές ασφαλείας του καθεστώτος Μουαμάρ Καντάφι απελευθερώθηκαν κι έφθασαν στην Ελλάδα με ελληνικό C-130 έπειτα από διαπραγματευτική διαμεσολάβηση του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της σύλληψης των τριών Ολλανδών (δύο αντρών και μιας γυναίκας) έγινε γνωστό στην Ολλανδία μετά από σχετικό δημοσίευμα και επιβεβαιώθηκε λακωνικά από το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας. Η σύλληψη των τριών έγινε στη διάρκεια επιχείρησης απομάκρυνσης ολλανδών πολιτών από τη Σύρτη με ελικόπτερο. Οι τρεις συλληφθέντες κρατήθηκαν σε εγκαταστάσεις ασφαλείας στα περίχωρα της Τρίπολης επί 10 μέρες περίπου.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Ενόψει της συνάντησης της Πέμπτης στην Αθήνα του υφυπουργού Εξωτερικών με τον απεσταλμένο του συνταγματάρχη Καντάφι Μοχάμεντ Ταχίρ Σιάλα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε επικοινωνία υψηλού επιπέδου Χάγης-Αθήνας και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έδωσε εντολή στον υφυπουργό να διερευνήσει τις δυνατότητες απελευθέρωσης των τριών Ολλανδών.

    Ο Έλληνας υφυπουργός μετέβη το βράδυ της Πέμπτης στην Τρίπολη, όπου συνέχισε τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες κατέληξαν θετικά περίπου τα μεσάνυχτα και το C130 επέστρεψε στην Αθήνα τα ξημερώματα.

    Το πρωί της Παρασκευής, ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Ούρι Ρόζενταλ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα για να τον ευχαριστήσει για την ελληνική μεσολάβηση και την ασφαλή επιστροφή των τριών Ολλανδών αξιωματικών.

    «Καταφέραμε με επιτυχία να διαπραγματευτούμε την απελευθέρωση των τριών Ολλανδών πεζοναυτών και είχαμε και τη δυνατότητα να φέρουμε και 12 άτομα, Έλληνες και Λίβυους συγγενείς, με μία επιχείρηση, ενός C-130. Η πατρίδα μας μπόρεσε για μία ακόμα φορά να κάνει αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν πολλοί άλλοι» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του, αναφερόμενος στη χθεσινοβραδινή επιχείρηση-«αστραπή» του υπουργείου Εξωτερικών.

    Όπως εξήγησε ο κ. Δόλλης, η διαπραγμάτευση για την απελευθέρωση των τριών Ολλανδών, για την οποία ζητήθηκε η συμβολή της χώρας μας από την ολλανδική κυβέρνηση, ξεκίνησε χθες το πρωί σε τρία παράλληλα επίπεδα: Από τον πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες, τον υπουργό Εξωτερικών που βρισκόνταν στο Συμβούλιο Υπουργών και τον ίδιο τον κ. Δόλλη, με τις διαπραγματεύσεις που έκανε απευθείας με τη Λιβύη.

    Οι τρεις Ολλανδοί, δύο άνδρες και μία γυναίκα που είχαν πάει στη Λιβύη με ένα ελικόπτερο - το οποίο βρίσκεται ακόμα εκεί- προκειμένου να παραλάβουν συμπατριώτες τους, είχαν συλληφθεί από το καθεστώς και ήταν κρατούμενοι.

    Η αντίστροφη μέτρηση για την απελευθέρωσή τους άρχισε στο γραφείο του κ. Δόλλη στο υπουργείο Εξωτερικών και στη συνάντηση που είχε εκεί με τον ειδικό απεσταλμένο της Λιβύης, «ο οποίος και τους παρέδωσε».

    Το εγχείρημα δεν ήταν καθόλου εύκολο, όπως εξήγησε ο υφυπουργός, «διότι τα πράγματα δεν είναι πάρα πολύ απλά, να μπορείς να πάρεις τρία άτομα τα οποία κρατούσαν για τόσο καιρό και ούτε είναι παρά πολύ απλό να μπορέσεις να τους φέρεις με ασφάλεια πίσω στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδος. Έχουμε μία πατρίδα η οποία ενδιαφέρεται όχι μόνο για τους δικούς της τους πολίτες αλλά και βοηθάμε όπου μπορούμε να βοηθήσουμε», τόνισε.

    Οι τρεις Ολλανδοί βρίσκονται «σε πάρα πολύ καλή κατάσταση», είπε ο κ. Δόλλης και πρόσθεσε: «Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών της Ολλανδίας ήταν στο αεροδρόμιο να τους υποδεχθεί. Είπε τα καλύτερα για τη χώρα μας και φυσικά είναι μία προβολή, σε μία κατάσταση όπου δε βλέπεις και τόσες μεγάλες επιτυχίες».

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 62993

    [08] Βολές από Ν.Δ. για καθυστέρηση στοιχείων προϋπολογισμού

    Παρασκευη, 11 03 2011 16:10

    Αφορμή για βολές στο υπουργείο Οικονομικών και στην κυβέρνηση στάθηκε η καθυστέρηση ανακοίνωσης στοιχείων προϋπολογισμού, η οποία, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., γίνεται κάθε 10 του μήνα και σήμερα, 11 Μαρτίου, το υπουργείο οικονομικών δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τίποτα. Ο Γ. Μιχελάκης ρωτάει πού οφείλεται αυτή η καθυστέρηση, αφήνοντας αιχμές για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και θέτοντας το ερώτημα εάν συνδέεται αυτή η καθυστέρηση με την παραίτηση Γεωργακόπουλου.

    «Έχουν χάσει την μπάλα» τόνισε ο Γ. Μιχελάκης και πρόσθεσε πως η εικόνα διάλυσης και ανεπάρκειας του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης Παπανδρέου αποκαλύπτεται καθημερινά και ο κ. Παπακωνσταντίνου δε μπορεί να ελέγξει το υπουργείο του.

    Αναφερόμενος, δε, ο Γιάννης Μιχελάκης σε δημοσιεύματα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», τα οποία αναφέρουν πως δυο ακόμη στελέχη του υπουργείου οικονομικών αποχωρούν, ερωτά το υπουργείο και την κυβέρνηση για το εάν αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες και, εάν ναι, γιατί τις κρύβει η κυβέρνηση.

    Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τις τροπολογίες που κατατέθηκαν σήμερα στο φορολογικό νομοσχέδιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Σήμερα στη συζήτηση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο, το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε εκπρόθεσμα 3 τροπολογίες 65 σελίδων! Ουσιαστικά το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης Παπανδρέου έφερε ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το ένατο κατά σειρά. Και αυτό το γεγονός είναι δείγμα της προχειρότητας και ελαφρότητας που αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ την οικονομία και το ευαίσθητο κομμάτι των εσόδων. Το σκορποχώρι της Κυβέρνησης Παπανδρέου επιδίδεται πλέον και σε χαρτοπόλεμο νομοσχεδίων».

    Πηγές: ΝΕΤ, NET FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 63031

    [09] Αθώες οι δύο φοιτήτριες που κατηγορούνταν για παρεμπόδιση σίτισης μεταναστών

    Παρασκευη, 11 03 2011 18:19

    Αθώες κρίθηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο οι δύο φοιτήτριες, που κατηγορούνταν για δύο αδικήματα σχετικά με παρεμπόδιση μεταναστών απεργών πείνας που είχαν εισαχθεί, πριν λίγες ημέρες, στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός" να σιτιστούν.

    Οι δύο συνοδοί των μεταναστών από το κτίριο "Υπατία" αθωώθηκαν από τις κατηγορίες των επικίνδυνων σωματικών βλαβών δια παραλείψεως και παράνομης βίας που απαγγέλθηκαν σε βάρος τους ύστερα από καταγγελία του Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου.

    Οι φοιτήτριες από την αρχή υποστηρίζουν ότι δεν εμπόδισαν τους μετανάστες σε τίποτα και πως οι ασθενείς με δική τους βούληση αρνήθηκαν να λάβουν τροφή.

    AΠΕ Είδηση: 63043

    [10] Υεμένη: Με πραγματικές σφαίρες αστυνομικοί διέλυσαν διαδήλωση

    Παρασκευη, 11 03 2011 17:18

    Τουλάχιστον 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να διαλύσουν μια διαδήλωση κατά του προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ στο Άντεν, τη μεγαλύτερη πόλη στα νότια της χώρας, όπως ανέφεραν νοσοκομειακές πηγές.

    Στη διαδήλωση συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι που φώναζαν ρυθμικά συνθήματα όπως "Κάτω ο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ" και "Ο τύραννος πρέπει να φύγει" ενώ στην περιοχή είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

    Οι αστυνομικοί διέλυσαν τους διαδηλωτές καθώς προσπαθούσαν να πλησιάσουν στη συνοικία Χορ Μακσάρ, πυροβολώντας με πραγματικά πυρά και εκτοξεύοντας δακρυγόνα. Τρεις διαδηλωτές χτυπήθηκαν από σφαίρες και ο ένας από αυτούς νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση καθώς φέρει τραύμα στο κεφάλι. Οι υπόλοιποι τραυματίες έχουν αναπνευστικά προβλήματα λόγω των δακρυγόνων.

    "Ήταν μια ειρηνική διαδήλωση αλλά μας έριξαν με πραγματικά πυρά και μας πέταξαν δακρυγόνα", είπε ένας από τους διαδηλωτές.

    Την Πέμπτη ο πρόεδρος Σάλεχ, που κυβερνά τη χώρα εδώ και 32 χρόνια, πρότεινε να παραιτηθεί από τα εκτελεστικά καθήκοντά του πριν από το τέλος του έτους, ωστόσο η αντιπολίτευση απέρριψε την προσφορά.

    ΑΠΕ Είδηση: 63038

    [11] Ο υφυπουργός Μιχάλης Τιμοσίδης στην «Κιβωτό»

    Παρασκευη, 11 03 2011 12:39

    Την Ανοιχτή Κοινότητα ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ (Γαληνού 27) στην Καβάλα επισκέφθηκε το πρωί, ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μιχάλης Τιμοσίδης, ο οποίος ξεναγήθηκε στους χώρους και ενημερώθηκε για τη λειτουργία, ενώ συζήτησε με άτομα απεξαρτημένα τα οποία αναζητούν τρόπους επαγγελματικής επανένταξής τους.

    Ο κ.Τιμοσίδης δεσμεύθηκε να εξετάσει το αίτημα χορήγησης επιδόματος στα άτομα, που παρακολουθούν την απεξάρτηση και δεν έχουν πόρους, ενώ ανέφερε ότι σύντομα θα ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη αναγκαίου προσωπικού για τις ανάγκες της απεξάρτησης. Τέλος, υποστήριξε ότι στο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Απασχόλησης, το οποίο θα ανακοινωθεί επίσημα τη Δευτέρα στην Καβάλα από την εκπρόσωπο του υπουργείου Εργασίας, Ματούλα Παπούλια, υπάρχει δυνατότητα να ενταχθούν και τα απεξαρτημένα άτομα.

    Από το υπεύθυνο Βόρειας Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ, Φαίδωνα Καλοτεράκη, επισημάνθηκε η στήριξη της κοινωνίας στη λειτουργία της ανοιχτής μονάδας (σε κτίριο που παραχώρησε ο δήμος Καβάλας), καθώς και του συμβουλευτικού κέντρου σε άλλο χώρο επίσης του δήμου.

    Είδηση: 62990

    [12] Παπατόλιας: Πολιτική κουτοπονηριά ο "διαχειριστικός έλεγχος" της ΚΕΚΑΝΕΜ

    Παρασκευη, 11 03 2011 16:56

    Ως πολιτική «κουτοπονηριά» χαρακτηρίζει ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλών Δύναμις» στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας, κ. Απόστολος Παπατόλιας, την ενέργεια του περιφερειάρχη, κ. Κώστα Αγοραστού, να αναθέσει σε ορκωτούς λογιστές, τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στην ΚΕΚΑΝΕΜ, παρότι - όπως επισημαίνει - ο διαχειριστικός έλεγχος έχει ήδη παραγγελθεί από τη Διοίκηση της ΚΕΚΑΝΕΜ, όπως άλλωστε επιτάσσει ο Καλλικράτης, και έχει μάλιστα ορισθεί ορκωτός λογιστής προς το σκοπό αυτό.

    Ο κ. Παπατόλιας καταλογίζει ακόμη, στον περιφερειάρχη, ότι «ποιεί την νήσσα» στις αλλεπάλληλες προτροπές της παράταξής του, να φέρει το ζήτημα της ΚΕΚΑΝΕΜ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, προφανώς, επειδή από τη μία φοβάται - όπως εκτιμά - ότι σε μία τέτοια συζήτηση θα καταδειχθεί η άγνοιά του και η απουσία πυξίδας σε κρίσιμα ζητήματα της περιφερειακής ανάπτυξης και από την άλλη, επειδή «τρέμει» στην ιδέα ότι στον ανοιχτό διάλογο θα αναγκαστεί να αναγνωρίσει τις προσπάθειες εξυγίανσης της εταιρείας που κατέβαλε επί 4 χρόνια η παρούσα διοίκηση, διορθώνοντας κακώς κείμενα του παρελθόντος Είδηση: 63036

    [13] Απόφαση ΔΕΥΑΖ για τη μη χρέωση των δημοτών για αντικατάσταση υδρόμετρων

    Παρασκευη, 11 03 2011 12:33

    Με σημερινές δηλώσεις του στην ΕΡΑ, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ, κ. Αβράμης, διευκρίνισε ότι κάθε ένα ή δύο χρόνια, γίνεται αντικατάσταση αρκετών υδρόμετρων, λόγω φθορών, ενώ, τόνισε ότι στα όρια του πρώην δήμου Ζακυνθίων, το κόστος της αντικατάστασης, έφτανε τα 61 ευρώ με το ΦΠΑ. Όπως τόνισε ο κ. Αβράμης, δεν προβλέπεται από πουθενά η χρέωση που ίσχυε για την αντικατάσταση των υδρόμετρων, αλλά η καταβολή εγγύησης χρήσης, που αποφάσισε η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΖ, με την επιβάρυνση να περιορίζεται στο πάγιο τέλος των 0,50 ευρώ.

    Μάλιστα, όπως είπε, υπήρχαν παράπονα καταναλωτών για τη μεγάλη χρέωση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΖ, επειδή συμπεριλαμβάνονταν και η αντικατάσταση των υδρόμετρων, κάτι που σταμάτησε να γίνεται από τις 23 Φεβρουαρίου. Για τους παραπάνω λόγους, εξήγησε ο κ. Αβράμης, έφερε το θέμα προς ψήφιση στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζακύνθου.

    Μιμίκα Παρθύμου Είδηση: 62992

    [14] Roche (Hellas): Αναστολή παράδοσης φαρμάκων σε δημόσια νοσοκομεία

    Παρασκευη, 11 03 2011 18:11

    Σε αναστολή παράδοσης φαρμάκων σε δημόσια νοσοκομεία με ληξιπρόθεσμες οφειλές, ανακοίνωσε ότι προχώρησε η φαρμακευτική Roche (Hellas).

    Σε αναστολή παράδοσης των φαρμάκων της, σε όσα δημόσια νοσοκομεία δεν έχουν εξοφλήσει ληξιπρόθεσμα τιμολόγιά τους για παραδόσεις που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Σεπτεμβρίου 2010 και μετά, προέβη η Roche Hellas.

    Οι παραδόσεις σε φαρμακαποθήκες, ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές, ιδιωτικά φαρμακεία και στα δημόσια νοσοκομεία που έχουν εξοφλήσει τα ληξιπρόθεσμα τιμολόγιά τους, συνεχίζονται, κανονικά.

    Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της, από τον Ιούλιο του 2010, είχε ενημερώσει τους Διοικητές, τους Οικονομικούς Διευθυντές και τους Φαρμακοποιούς όλων των δημοσίων νοσοκομείων, τα αρμόδια Υπουργεία, τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και τους Διοικητές των ΔΥΠΕ σχετικά με τη σημαντική καθυστέρηση των πληρωμών εκ μέρους των δημοσίων νοσοκομείων.

    Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Γιαννόπουλος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα τέλεσης του αδικήματος της έκθεσης και πρόκλησης κινδύνου από την απόφαση της Roche.

    Aπάντηση Υπ. υγείας

    Εντός των προσεχών ημέρων το υπουργείο Υγείας θα επιχορηγήσει με το ποσό των 300 εκατομμυρίων ευρώ τα νοσοκομεία για να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς τους προμηθευτές για το υπόλοιπο του 2010, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, προσθέτοντας ότι οι οφειλές προηγούμενων χρόνων έχουν εξοφληθεί με ομόλογα.

    AΠΕ Είδηση: 63042

    [15] ΔΕΗ: Αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε Σποράδες, Άνδρο, Τήνο

    Παρασκευη, 11 03 2011 18:04

    Την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο, Άνδρο και Τήνο ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ καθώς αποκαταστάθηκε η βλάβη στη γραμμή υψηλής τάσης προς τις Σποράδες ενώ στα δύο νησιά των Κυκλάδων εγκαταστάθηκαν γεννήτριες που καλύπτουν το 100 % των αναγκών έως ότου αποκατασταθεί το αντίστοιχο δίκτυο στη νότιο Εύβοια.

    Αναλυτικά:

    Ο πυλώνας που είχε καταστραφεί στην περιοχή Δράκεια του Πηλίου ανακατασκευάστηκε χθες το βράδυ και στις 11 μ.μ. αποκαταστάθηκε η συνεχής παροχή ρεύματος στις Σποράδες. Η ΔΕΗ σημειώνει ότι οι εργασίες ανακατασκευής έγιναν σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και ολοκληρώθηκαν 24 ώρες νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό.

    Χθες βράδυ επίσης τέθηκαν σε λειτουργία οι 2 από τις 6 γεννήτριες που είχαν μεταφερθεί στην Άνδρο και σήμερα το πρωί οι υπόλοιπες 4. Παράλληλα, συνεχίζονται οι εργασίες ανακατασκευής των πυλώνων στην Κάρυστο.

    Με ανακοίνωσή της ΔΕΗ εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τις τοπικές αρχές, τους τεχνικούς και τα στελέχη της επιχείρησης. Με την αποκατάσταση των βλαβών διακόπτεται, από σήμερα στις 8 μ.μ. και η λειτουργία της ειδικής τηλεφωνικής γραμμής που εγκαταστάθηκε ειδικά για τις βλάβες της τελευταίας κακοκαιρίας και δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες πάνω από 5.000 κλήσεις από καταναλωτές.

    AΠΕ Είδηση: 63041

    [16] Σ. τ Επικρατείας: Παράνομα τα έργα στην Πλουτάρχου για την ασφάλεια της βρετανικής πρεσβείας

    Παρασκευη, 11 03 2011 17:37

    Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε ως παράνομα τα έργα που έγιναν επί της οδού Πλουτάρχου για λόγους ασφαλείας της βρετανικής πρεσβείας και τοποθετήθηκαν βυθιζόμενες μπάρες, ενώ παράλληλα μειώθηκε στο μισό το μήκος της οδού.

    Τα έργα ακυρώθηκαν καθώς η σχετική άδεια χορηγήθηκε από αναρμόδιο όργανο. Δηλαδή, χορηγήθηκε από το Δήμο Αθηναίων, ενώ έπρεπε να χορηγηθεί από τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, Μεταφορών και Επικοινωνιών και Δημόσιας Τάξης.

    Υπενθυμίζεται ότι με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων και της Δημαρχιακής Επιτροπής του ίδιου Δήμου και με δαπάνες της βρετανικής πρεσβείας τοποθετήθηκαν ανά μέτρο βυθιζόμενες μπάρες στο τέλος και την αρχή της οδού Πλουτάρχου. Ακόμη, από το όλο μήκος της οδού Πλουτάρχου παραμένει μόνο μία λωρίδα ανόδου από τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας προς το Κολωνάκι. Τα έργα αυτά έγινα για λόγους ασφαλείας της βρετανικής πρεσβείας.

    Το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 668/2011 απόφασή του έκρινε ότι σύμφωνα με το άρθρο 52 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) αρμόδιοι για τη λήψη μέτρων περιορισμού ή απαγόρευσης της κυκλοφορίας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν λόγοι γενικότερου δημοσίου συμφέροντος, είναι είτε οι υπουργοί Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, στην περιοχή της τέως διοικήσεως Πρωτευούσης είτε ο οικείος νομάρχης, στις λοιπές περιοχές της χώρας.

    Επομένως, συνεχίζει η δικαστική απόφαση, «το Δημοτικό Συμβούλιο ή ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας στερούνται της σχετικής αρμοδιότητας για την ρύθμιση» των εν λόγω κυκλοφοριακών θεμάτων.

    Όμως, υπογραμμίζει το Συμβούλιο της Επικρατείας, «οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Πλουτάρχου αποσκοπούν στην ενίσχυση της ασφάλειας της Πρεσβείας αλλοδαπού κράτους από ενδεχόμενη τρομοκρατική ενέργεια και ειδικότερα στην ασφάλεια του προσωπικού, των επισκεπτών αυτής και των περιοίκων, δηλαδή σε γενικότερο λόγο δημοσίου συμφέροντος».

    Κατόπιν αυτών, συνεχίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, «σύμφωνα με την παράγραφο 6 του άρθρου 52 του ΚΟΚ, η σχετική αρμοδιότητα προκειμένου περί περιοχής της τέως διοικήσεως Πρωτευούσης, ανήκει στους υπουργούς Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, Μεταφορών και Επικοινωνιών και Δημόσιας Τάξης».

    Συνεπώς, καταλήγει η δικαστική απόφαση, η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων πρέπει να ακυρωθεί λόγω αναρμοδιότητας.

    Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει ο τέως γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης και δικηγόρος Π. Πανούρης που έχει το γραφείο του επί της οδού Πλουτάρχου, ο αρχιμανδρίτης Β. Δρόσος, ως εκπρόσωπος του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται δίπλα στη βρετανική πρεσβεία και η Ανώνυμη Εταιρεία «Αθηναϊκοί Σταθμοί Αυτοκινήτων».

    AΠΕ Είδηση: 63040

    [17] Πτώμα άνδρα σε κάδο απορριμμάτων

    Παρασκευη, 11 03 2011 17:33

    Πτώμα άνδρα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αλλοδαπού, εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής από ρακοσυλλέκτη, μέσα σε μεγάλη τσάντα σε κάδο απορριμμάτων επί της οδού Μαμούρη στον Σταθμό Λαρίσης. Κάτοικοι της περιοχής είχαν παρατηρήσει νωρίτερα δύο άνδρες να αφήνουν την τσάντα.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 63039

    [18] Κατάσχεση ακατάλληλων τροφίμων

    Παρασκευη, 11 03 2011 17:16

    Στην κατάσχεση 883 κιλών αλιευμάτων και άλλων τροφίμων, ακατάλληλων για κατανάλωση, προχώρησαν τα αρμόδια κλιμάκια ελέγχου της Αντιπεριφέρειας Πειραιά κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικών ελέγχων που πραγματοποίησαν την τελευταία εβδομάδα στην Ιχθυόσκαλα και σε επιχειρήσεις του ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Παράλληλα, την ανάκληση-απόσυρση τυροσαλάτας, στην οποία ανιχνεύτηκε Staphylococcus Aureus και Ε.Coli. ζήτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

    Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τυροσαλάτα, σε συσκευασία των 2kg, με εμπορική επωνυμία "Τυροσαλάτα - Αλφα Γεύση Σαλάτες", αριθμό παρτίδας L5536 και ημερομηνία λήξης 13.04.2011. Το προϊόν παράγεται από την εταιρία "Αλφα Γεύση Εδέσματα ΑΒΕΕ", που εδρεύει στο Σβορώνο Πιερίας.

    Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την ανωτέρω εταιρεία την άμεση ανάκληση-απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι και καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 63037

    [19] Τρία μεγάλα έργα των Ιονίων στο ΕΣΠΑ

    Παρασκευη, 11 03 2011 18:36

    Στην Κέρκυρα ήταν σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος ο οποίος αρχικά, συναντήθηκε με τον αιρετό Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σπύρου Σπύρου με αντικείμενο την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2007-2013 τριών σημαντικών έργων της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών, τα οποία έχουν αξιολογηθεί θετικά από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή.

    Πρόκειται για την αποκατάσταση του θεάτρου Φοίνικας, τις μελέτες ολοκληρωμένων σχεδίων αστικής ανάπτυξης της παλιάς πόλης της Κέρκυρας, της Λευκαδας, του Αργοστολίου και της Ζακύνθου και το δίκτυο ύδρευσης της χαμηλής ζώνης του Αργοστολίου. Όλα τα παραπάνω εντασσόμενα έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης κατά 78,88%.

    ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΠΑΞΩΝ

    Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης συναντήθηκε με το Δήμαρχος. Στη συνάντηση ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Αποστολόπουλο για σειρά ζητημάτων της Κέρκυρας, όπως τις υποδομές, την παράκαμψη αεροδρομίου, την καθαριότητα και την ανακύκλωση και ζήτησε την συνεργασία του προκειμένου ο Δήμος να τύχει χρηματοδοτήσεων για τους τομείς αυτούς.

    Συνάντηση είχε ο κος Αποστολόπουλος και με τον Δήμαρχο Παξών Σπύρο Μπογδάνο. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Παξοί, η επίλυση των οποίων είναι αρμοδιότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ο Δήμαρχος κάλεσε τον Γενικό Γραμματέα να επισκεφτεί τους Παξούς κατά το επόμενο διάστημα. Είδηση: 63046

    [20] Κοινωνικό παντοπωλείο για όσους έχουν ανάγκη

    Παρασκευη, 11 03 2011 16:49

    Να συσταθεί ένα «Κοινωνικό Παντοπωλείο» με πρωτοβουλία του Δήμου Κοζάνης προτείνει η αυτοδιοικητική κίνηση «Κοζάνη, τόπος να ζεις» Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κίνησης «ο θεσμός του κοινωνικού παντοπωλείου άρχισε να λειτουργεί στη Γαλλία κατά την δεκαετία του 1990 ως ένα μέσο προστασίας εκείνων των πολιτών που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη είδη διατροφής.

    Στην Ελλάδα ο θεσμός ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια (με την συμβολή του ιδιωτικού τομέα) στην Αθήνα, αλλά γρήγορα εξαπλώθηκε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Αυτήν την στιγμή λειτουργούν κοινωνικά παντοπωλεία σε 13 δήμους κι νομαρχίες.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη: Δέσποινα Αμαραντίδου Είδηση: 63035

    [21] Περνάει το ρυμοτομικό του Πανεπιστημίου από το ΣΧΟΠ του ΥΠΕΚΑ

    Παρασκευη, 11 03 2011 16:46

    Το τοπικό ρυμοτομικό του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, συζήτησε σε πρόσφατη συνεδρίασή του το Συμβούλιo Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος (ΣΧΟΠ) του Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής, δίνοντας το πράσινο φως για την έγκρισή του με ορισμένες παρατηρήσεις. Στη συνεδρίαση του Κεντρικού ΣΧΟΠ παρέστη ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας μαζί με τον βουλευτή του Νομού Κοζάνης κ. Πάρι Κουκουλόπουλο και τον Γενικό Διευθυντή της ΑΝ.ΚΟ. κ. Γιώργο Αμανατίδη

    Οι παρατηρήσεις σχετίζονται με την συμπλήρωση της αιτιολογικής έκθεσης, η οποία να δικαιολογεί επακριβώς τους λόγους για το επείγον της έγκρισης του Τοπικού Ρυμοτομικού. Η έκθεση θα κατατεθεί εντός δεκαπενθημέρου, ώστε η αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή του ΥΠΕΚΑ να προχωρήσει στη τελική σύσταση του σχεδίου του προεδρικού διατάγματος και να αποσταλεί στο Συμβούλιο Επικρατείας για τελική έγκριση.

    Ο Δήμαρχος Κοζάνης επεσήμανε πως το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της περιοχής και ο Δήμος Κοζάνης το υποστηρίζει με όλες του τις δυνάμεις.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη Θωμάς Δημητριάδης Είδηση: 63034

    [22] Οξύ περιβαλλοντικό επεισόδιο στη Δυτική Μακεδονία

    Παρασκευη, 11 03 2011 16:40

    Οξύ περιβαλλοντικό επεισόδιο δημιουργήθηκε λόγω υψηλών συγκεντρώσεων εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων (ΡΜ10) στην ατμόσφαιρα της Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με την αξιολόγηση του Κέντρου Περιβάλλοντος της Περιφέρειας.

    Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής προχώρησε άμεσα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, στην αποστολή αρμόδιου κλιμακίου των υπηρεσιών της, για τη διενέργεια αυτοψίας στην περιοχή, με στόχο τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων εκ μέρους της ΔΕΗ για τη μείωση της ρύπανσης, τη βελτίωση του περιβάλλοντος και την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής. Οι συγκεντρώσεις μέσων ημερήσιων και ωριαίων τιμών ΡΜ10 σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, για σήμερα έως τη 1 μετά το μεσημέρι κατέγραψαν 240 μικρογραμμάρια στην Κοιλάδα, 148στην Πτολεμαΐδα, 80 στην Κάτω Κώμη ,77 στην Ποντοκώμη, 67 στον οικισμό της ΔΕΗ και 101 μικρογραμμάρια συνολικά στο Νομό Φλώρινας. Σύμφωνα με την οδηγία της Ευρωπαϊκής ένωσης, η μέση ημερήσια τιμή συγκεντρώσεων PM10 δεν πρέπει να ξεπερνάει το όριο των 50 μg/m3 περισσότερες από 35 ημέρες το χρόνο, ενώ η μέση ετήσια τιμή συγκεντρώσεων αιωρουμένων σωματιδίων δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 40 μg/m3.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου Είδηση: 63033

    [23] Συζήτηση για το κυκλοφοριακό στην Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας

    Παρασκευη, 11 03 2011 16:33

    Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας Δήμου Βόλου, με κυριότερο θέμα την ενημέρωση των μελών της σχετικά με την πρόταση της δημοτικής αρχής για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κεντρικό ιστό της πόλης, που έχει ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν αναλυτικά από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Ηλ. Ξηρακιά σχετικά με την πρόταση για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κεντρικό ιστό του Βόλου, την οποία επεξεργάστηκε η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου, με στόχο να αποτελέσει τη βάση ενός ευρύτατου κοινωνικού διαλόγου για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

    Το θέμα συμφωνήθηκε να συζητηθεί εκτενώς στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, ώστε τα μέλη, αφού μελετήσουν την πρόταση, να διατυπώσουν τις δικές τους προτάσεις, παρατηρήσεις και επισημάνσεις, για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο του Βόλου.

    Στο μεταξύ, με αφορμή την εξέταση αιτήματος ιδιωτικού ΚΤΕΟ για τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων, τα μέλη της Επιτροπής συμφώνησαν ότι θα πρέπει να αποξηλωθούν όλες οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες και να διαμορφωθεί συγκεκριμένη πρόταση, σε συνεργασία με το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων, για την κατασκευή και τοποθέτηση ομοιόμορφων καλαίσθητων πινακίδων οι οποίες δεν θα υποβαθμίζουν την εικόνα της πόλης και δεν θα εμποδίζουν την κίνηση πεζών και οχημάτων. Είδηση: 63032

    [24] Άμεση πρόσβαση στις αποφάσεις του Δήμου Βόλου

    Παρασκευη, 11 03 2011 16:02

    Πανέτοιμος να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Διαύγεια», από την πρώτη κιόλας μέρα εφαρμογής του, είναι ο Δήμος Βόλου. Από τις 15 Μαρτίου οι δημότες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα, με το πάτημα ενός πλήκτρου, να έχουν άμεση πρόσβαση σε όλες τις αποφάσεις του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων, καθώς το πρόγραμμα «Διαύγεια» προβλέπει την υποχρεωτική ανάρτηση τους στο Διαδίκτυο. Σήμερα, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση της Αντιδημάρχου Ν. Οικονόμου με υπηρεσιακά στελέχη των Διευθύνσεων Διοικητικών, Οικονομικών, Προγραμματισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας, παρουσία του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη, ο οποίος συνεχάρη τα μέλη της ΟΔΕ για την προσπάθεια που κατέβαλαν προκειμένου ο Δήμος να προετοιμαστεί έγκαιρα και κατάλληλα για την εφαρμογή του προγράμματος «Διαύγεια» από την ερχόμενη Τρίτη 15 Μαρτίου.

    Ανάλογη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα με τη συμμετοχή στελεχών της Πολεοδομίας, της Τεχνικής Υπηρεσίας και των Υπηρεσιών Πρασίνου και Καθαριότητας με τους αντίστοιχους Αντιδημάρχους.

    Επισημαίνεται ότι η υποχρέωση ανάρτησης των πράξεων και αποφάσεων στο Διαδίκτυο σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά το σύστημα δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ή άλλες μορφές δημοσιότητας που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία (όπως π.χ. ανάρτηση σε κοινοτικό κατάστημα, δημοσίευση στον τύπο). Οι ρυθμίσεις του νέου νόμου ενισχύουν και συμπληρώνουν το σύστημα αυτό, προκειμένου η διαδικτυακή δημοσιότητα και η ανά φορέα ανάρτηση να διευκολύνει τους πολίτες στη γνώση και αναζήτηση του περιεχομένου των αναρτημένων πράξεων. Είδηση: 63030

    [25] Ολοκληρώθηκε η διαδικασία προσλήψεων γιατρών στο νοσοκομείο.

    Παρασκευη, 11 03 2011 15:02

    Ολοκληρώθηκε η διαδικασία προσλήψεων δεκαεπτά ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της Κέρκυρας, όπως ανακοίνωσε χθες η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου. Οι διορισμοί αναμένεται να γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

    Επίσης, η κ. Γκερέκου, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι υπογράφηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη η Υπουργική Απόφαση για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των άνεργων ξενοδοχοϋπάλληλων του Νομού Κέρκυρας. Η ενίσχυση αφορά τους εργαζόμενους των ξενοδοχείων Ακτή Μεσογγή, Αχιλλέας, Belvedere, Primavera, Ermones Golf, οι οποίοι δεν κατάφεραν να εργαστούν την περασμένη τουριστική περίοδο. Το ποσό της ενίσχυσης για κάθε ξενοδοχοϋπάλληλο έχει προσδιοριστεί στα 1.000 ευρώ.

    Είδηση: 63028

    [26] Εκδήλωση του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

    Παρασκευη, 11 03 2011 15:00

    Εκδήλωση με γενικό θέμα «Περιφερειακή Ανάπτυξη, Επιχειρηματικότητα και οικονομική κρίση» οργανώνει στις 6.00 το απόγευμα, στο Επιμελητήριο, το Γραφείο της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Στους ομιλητές περιλαμβάνονται οι ευρωβουλευτές Θεόδωρος Σκυλακάκης και Μιχάλης Τρεμόπουλος, καθώς και ο πανεπιστημιακός Ναπολέων Μαραβέγιας, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει - σύμφωνα με το πρόγραμμα - η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα. Το συντονισμό θα κάνει ο Βασίλης Λαοπόδης.

    Είδηση: 63027

    [27] Τη Δευτέρα οι απολογίες Κεντέρη-Θάνου

    Πεμπτη, 10 03 2011 12:23

    Τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου οι απολογίες των κατηγορουμένων, για την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου των Ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου, με πρώτη αυτήν της αθλήτριας. Το δικαστήριο διέκοψε σήμερα τη συνεδρίαση, λόγω μικροπροβλήματος υγείας του προέδρου αλλά και της επικείμενης προγραμματισμένης πανδικαστικής συγκέντρωσης έξω από τον Άρειο Πάγο όλων των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων.

    Η Κατερίνα Θάνου, που είχε προσέλθει στο δικαστήριο στην προηγούμενη συνεδρίασή του, απουσίαζε σήμερα από το εδώλιο λόγω οικογενειακού προβλήματος, αλλά έχει δηλώσει ότι θα βρίσκεται στο δικαστήριο τη Δευτέρα για την απολογία της.

    Πηγές ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 62777

    [28] Κινητοποιήσεις από τους εκπαιδευτικούς

    Πεμπτη, 10 03 2011 12:08

    Συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12:30 και πορεία στη Βουλή, κατά της οικονομικής και της εκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης έχουν προγραμματίσει για σήμερα εκπαιδευτικοί και φοιτητές. Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει δίωρες στάσεις εργασίας 12:00 με 14:00 και 14:00 με 16:00. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ έχει καταθέσει αίτημα προς την ΑΔΕΔΥ για την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας πριν τις 25 Μαρτίου, ενώ καλεί σε εγρήγορση τις κατά τόπους ενώσεις της ΕΛΜΕ, με αφορμή το ζήτημα των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων.

    Σε σχετική ανακοίνωση της ζητεί να συνεχίσουν να αντιδρούν στις σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις, σε συνεργασία με τους γονείς.

    «Τα σχέδια της κυβέρνησης δεν είναι ευοίωνα» επισημαίνει η ΟΛΜΕ . «Δεν θα ανεχθούμε για λογιστικούς λόγους, να θυσιαστεί η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Με το στοίβαγμα των μαθητών σε 30άρια τμήματα, με την ταλαιπωρία των παιδιών των υποβαθμισμένων περιοχών και με την εργασιακή ανασφάλεια των εκπαιδευτικών, δηλαδή με τη λογική των επιχειρούμενων συγχωνεύσεων δεν υποστηρίζεται σε καμία περίπτωση η δημόσια δωρεάν παιδεία».

    Η ΟΛΜΕ υποστηρίζει ότι η πολιτική που ακολουθεί το υπουργείο Παιδείας στο θέμα των συγχωνεύσεων, λογική που όπως τονίζει υπακούει στην λογική της «μυστικής διπλωματίας», αφού οκτώ μέρες μετά την συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με την ΟΛΜΕ δεν έχει ενημερώσει ακόμη σχετικά με το θέμα των συγχωνεύσεων τους καθηγητές.

    Πηγές ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΛΜΕ Είδηση: 62770

    [29] ΤΕΕ Μαγνησίας: Προτεραιότητα στην ηλεκτροκίνηση Βόλου - Λάρισας

    Παρασκευη, 11 03 2011 15:28

    Να τεθεί ως πρώτη προτεραιότητα διεκδίκησης, η ηλεκτροκίνηση Βόλου - Λάρισας, ως αντιστάθμισμα της απώλειας των μεσογειακών Αγώνων, ζητά σε ψήφισμά της, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας, προκειμένου να αναπληρωθεί έστω και στο ελάχιστο, η χαμένη, για την περιοχή, αναπτυξιακή ευκαιρία των Μεσογειακών Αγώνων. Ωστόσο, εκφράζει την απαισιοδοξία της, ότι τελικά, οι υποσχέσεις που δόθηκαν για αντιστάθμισμα των Αγώνων με έργα στην περιοχή, δεν θα υλοποιηθούν, δεδομένου ότι εκλείπει πια, ο μοχλός πίεσης, που θα ήταν η τέλεση των αγώνων.

    Σύμφωνα με το ΤΕΕ Μαγνησίας, οι φορείς των δύο πόλεων θα πρέπει να κινηθούν συντονισμένα και να απαιτήσουν σαφέστατο χρονοδιάγραμμα και πλήρως εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για τα έργα τα οποία αόριστα υπόσχονται αρμόδια χείλη.

    Το ΤΕΕ επιρίπτει ταυτόχρονα, διαχρονικές ευθύνες για την απώλεια, οι οποίες κατανέμονται ανάλογα, στις κυβερνήσεις και τα δύο μεγάλα κόμματα, την τελευταία τριετία.

    Όπως επισημαίνεται στο ψήφισμα, η μόνη η οποία δεν ευθύνεται είναι η Διεθνής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων η οποία αναγκάσθηκε τελικά, διαπιστώνοντας την πλήρη απραξία από την πλευρά της χώρας μας και μη έχοντας τις ελάχιστες εγγυήσεις για την φιλοξενία των αθλητών, να μας αφαιρέσει του αγώνες. Είδηση: 63029


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 11 March 2011 - 18:20:39 UTC