Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-03-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίτευξη συμφωνίας για το σύμφωνο του Ευρώ
  • [02] «Ημέρα έμπνευσης και συγκίνησης»
  • [03] Φονικός σεισμός χτύπησε Μιανμάρ και Ταϊλάνδη

    [01] Επίτευξη συμφωνίας για το σύμφωνο του Ευρώ

    Παρασκευη, 25 03 2011 10:55

    Με την υιοθέτηση του συμφώνου για το ευρώ, ολοκληρώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες, στις Βρυξέλλες, οι εργασίες της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι οι «27» συμφώνησαν για το σύνολο των οικονομικών θεμάτων που περιλαμβάνει η ατζέντα, με την ελπίδα ότι θα καθησυχάσουν τους φόβους των αγορών για τα κρατικά χρέη χωρών της ευρωζώνης. Όλες οι αποφάσεις θα ενταχθούν στο συνολικό πακέτο που θα έχει εγκριθεί απο τα εθνικά κοινοβούλια πριν το τέλος Ιουνίου, ενώ δεν αποκλείεται στο μεσοδιάστημα και άλλη διαδικασία σε επίπεδο κορυφής. Όπως είπε ο κ. Ρομπάι, ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης θα έχει πιστοληπτική αξιολόγηση AAA, θα τεθεί σε ισχύ από τον Ιούλιο του 2013 και θα μπορεί να διαθέσει άμεσα 500 δισ. ευρώ σε χώρες-μέλη με προβλήματα. Παράλληλα, υπεραμύνθηκε του Συμφώνου υποστηρίζοντας πως «δεν αποδιοργανώνει το κράτος πρόνοιας» όπως πολλοί στην Ευρώπη εκτιμούν, αλλά «αντιθέτως το στηρίζει».

    Υπό τη σκιά της πορτογαλικής κρίσης η Σύνοδος Κορυφής των ΕΕ

    Οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών δεν συζήτησαν ούτε το ενδεχόμενο προσφυγής της Πορτογαλίας στο μηχανισμό στήριξης ούτε και το «αγκάθι» της Ιρλανδίας που αρνείται να κάνει παραχωρήσεις επί του χαμηλού φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις.

    Η Ευρώπη δε θα αφήσει την Πορτογαλία να καταρρεύσει, δήλωσε ο επικεφαλής του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος πρόσθεσε πως έλαβε «εγγυήσεις» και από την αντιπολίτευση της χώρας για τη συνέχιση των προσπαθειών μείωσης του ελλείμματος της Πορτογαλίας, που έχει μπει στο στόχαστρο των αγορών.

    Για «μεγάλο κατόρθωμα» που «κανείς δε θα πίστευε πριν από ένα χρόνο», έκανε λόγο από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κομισιόν Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο για να συμπληρώσει ότι «οι σημερινές αποφάσεις ελήφθησαν σε γενικές γραμμές» και «υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει» σε σχέση με τις λεπτομέρειες.

    Εν τω μεταξύ το πακέτο ανταγωνιστικότητας, που ψηφίστηκε στη σύνοδο, αποδέχθηκαν χώρες εκτός ευρωζώνης, όπως η Δανία, η Πολωνία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Λιθουανία και η Λετονία.

    «H Ελλάδα έχει δείξει την αξιοπιστία της λαμβάνοντας πολύ δύσκολες αποφάσεις για να καταστήσει την οικονομία της βιώσιμη και δίκαιη», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Ο κ. Παπανδρέου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 2 το μεσημέρι.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Σύνοδος στη σκιά της παραίτησης Σόκρατες

    Είδηση: 64664

    [02] «Ημέρα έμπνευσης και συγκίνησης»

    Παρασκευη, 25 03 2011 10:26

    Με την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα κορυφώνεται ο εορτασμός της επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας με την επανάσταση του 1821 και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας σε μηνύματά της υπογραμμίζει ότι «η επέτειος της 25ης Μαρτίου, ειναι μία ημέρα έμπνευσης και συγκίνησης» και πως αντλούμε διδάγματα αγώνα και πίστης και περηφάνιας. Εν τω μεταξύ, λόγω της παρέλασης έχουν τεθεί από το πρωί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αλλά και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των αστικών μέσων μεταφοράς. Η Τροχαία βρίσκεται επί ποδός και η Τροχαία για την έξοδο του τριημέρου, καθώς οι εκδρομείς με σύμμαχο τον καλό καιρό εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα.

    Μηνύματα πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας

    «Η επέτειος της 25ης Μαρτίου, είναι μία ημέρα έμπνευσης και συγκίνησης και οφείλουμε να την κρατήσουμε ζωντανή στη μνήμη μας, κυρίως για τη νέα γενιά, που αναζητά πρότυπα και σημεία αναφοράς», επισημαίνει στο μήνυμα του για τη σημερινή μέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Παράλληλα αναφέρεται στους κινδύνους, από ενδεχόμενη κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων στην Τουρκία, τονίζοντας ότι «σε επίπεδο θεσμικό και με την απαραίτητη συνδρομή των εταίρων μας, η Τουρκία οφείλει να καταλάβει πως δεν ζει μόνη, αλλά συνυπάρχει σε ένα διεθνές περιβάλλον, με συγκεκριμένους κανόνες και όρια».

    «190 χρόνια μετά τον ξεσηκωμό του '21 όλοι μαζί ενωμένοι στις δυσκολίες και με θάρρος μπροστά στις προκλήσεις θα τα καταφέρουμε και πάλι, για να αισθανθούμε περήφανοι για τη νέα Ελλάδα που χτίζουμε», αναφέρει στο μήνυμα του ο Πρωθυπουργός και προσθέτει «πρέπει να συμπορευτούμε ενωμένοι για να σταθεί και πάλι η Ελλάδα μας στα πόδια της, απαλλαγμένη από δάνειες δυνάμεις και εξαρτήσεις, αλλά και από τα δικά της ιδιαίτερα προβλήματα, τα οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τώρα, ώστε για τις επόμενες γενιές να αποτελούν οριστικά παρελθόν».

    «Σήμερα τιμούμε τη διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της εθνεγερσίας και αντλούμε διδάγματα αγώνα και πίστης, προοπτικής και ελπίδας», σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΔ. Είμαστε αφοσιωμένοι στον αγώνα για οικονομική και εθνική ανάταση της πατρίδας μας, πρόσθεσε ο Αντώνης Σαμαράς.

    Το ΚΚΕ στο μήνυμά του αναφέρει πως ο λαός έχει χρέος να ορθώσει το ανάστημά του στις πολιτικές δυνάμεις που τον οδηγούν στην πτώχευση υπογραμμίζοντας ότι η εργατική τάξη έχει τη δύναμη και την ικανότητα να ηγηθεί μιας μεγάλης λαϊκής συμμαχίας για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία.

    «'Όπως το '21 έτσι και τώρα πρέπει να καταβάλουμε κάθε θυσία και να υπερασπίσουμε, με εθνική ενότητα και ομοψυχία, τα όσια και τα ιερά της φυλής, διατηρώντας την πατρίδα μας ακέραιη, ανεξάρτητη και ελεύθερη», τονίζει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

    «Η φετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου συμπίπτει με τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας για την υπεράσπιση αυτονόητων δικαιωμάτων και απαιτείται η ένταση της οργανωμένης πάλης, όλων των εργαζομένων, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο», αναφέρει ο ΣΥΝ.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM Είδηση: 64662

    [03] Φονικός σεισμός χτύπησε Μιανμάρ και Ταϊλάνδη

    Παρασκευη, 25 03 2011 10:46

    Ισχυρός σεισμός 6,8 της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τη Μιανμάρ και την Ταϊλάνδη και στοίχισε τη ζωή σε 75 ανθρώπους, ενώ περισσότερα από 100 άτομα τραυματίστηκαν. Πανικόβλητοι οι κάτοικοι πετάχτηκαν στους δρόμους. Νοσοκομεία και σχολεία εκκενώθηκαν. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, 130 κτίρια κατέρρευσαν και δρόμοι έκλεισαν, στην πληγείσα περιοχή. Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και στην Ταϊλάνδη, όταν κατέρρευσε ο τοίχος του σπιτιού της, και την καταπλάκωσε. Το επίκεντρο του σεισμού, που είχε εστιακό βάθος 12 χιλιόμετρα, εντοπίστηκε από το Γεωφυσικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών, κοντά στην μεθόριο, Μιανμάρ, Ταϊλάνδης και Λάος.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 64663 Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------q-q.html Είδηση: ------q-q.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 25 March 2011 - 9:51:50 UTC