Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-03-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μεγάλη διαδήλωση στο Λονδίνο για τις περικοπές
  • [02] Αιματηρές διαδηλώσεις στη Συρία
  • [03] Πάνω από 70 οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση για τα υποβρύχια
  • [04] Όπλα και χειροβομβίδες σε αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη
  • [05] Έντονη αντίδραση για απόπειρα βεβήλωσης τουρκικού κοιμητηρίου
  • [06] Κρίσιμες για τη Μέρκελ, οι περιφερειακές εκλογές της Κυριακής

    [01] Μεγάλη διαδήλωση στο Λονδίνο για τις περικοπές

    Σαββατο, 26 03 2011 18:14

    Ογκώδης αντικυβερνητική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λονδίνο, καθώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στο κέντρο του Λονδίνου για να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές στις δαπάνες και τα μέτρα λιτότητας στη χώρα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους, ενώ περίπου 4.500 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στο Λονδίνο. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό στα οποία αναγράφονταν «Όχι Περικοπές» και «Οι περικοπές δεν είναι η θεραπεία». Τα συνδικάτα διευκρινίζουν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαδήλωση που γίνεται στο Λονδίνο έπειτα από αυτές κατά του πολέμου στο Ιράκ το 2003. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, μικρές ομάδες διαδηλωτών διασπάστηκαν από την κυρίως πορεία, πέταξαν μπογιές σε βάρος αστυνομικών οχημάτων και ορισμένων καταστημάτων, ενώ κατέστρεψαν βιτρίνες και μία τράπεζα στην Όξφορντ Στριτ. Δεκατρία συνολικά καταστήματα αναγκάστηκαν να κλείσουν τις πόρτες των καταστημάτων τους. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε διάταξη μάχης ήταν παρατεταγμένες σε κάθε δύσκολο σημείο για να αποτρέψουν πιθανά επεισόδια.

    Δεν έλειψαν τα επεισόδια

    Δεκάδες χιλιάδες Βρετανοί κατέβηκαν στο κέντρο του Λονδίνου να διαδηλώσουν για το τεράστιο πρόγραμμα περικοπών των δημόσιων δαπανών, ύψους περίπου 80 δισ. στερλινών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βρετανίας.

    Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου Unite Λιν Κακλάσκι, «υπάρχει πραγματικός θυμός στη χώρα αυτή και χιλιάδες άνθρωποι έχουν έρθει εδώ για να το πουν. Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν έρθει περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι», σημείωσε.

    Και το συνδικάτο TUC ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των διαδηλωτών ξεπερνάει τις προσδοκίες του, ενώ ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για 400.000 μετέχοντες.

    Τα συνδικάτα διευκρινίζουν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαδήλωση που γίνεται στο Λονδίνο έπειτα από αυτές κατά του πολέμου στο Ιράκ το 2003.

    Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης σημειώθηκαν και επεισόδια. Νεαροί διαδηλωτές επιτέθηκαν κατά αστυνομικής κλούβας πετώντας ότι έβρισκαν μπροστά τους, ενώ σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων μια άλλη ομάδα διαδηλωτών έσπασε την πρόσοψη τράπεζας και εισέβαλε ανενόχλητη σε αυτή.

    Επίσης, μεμονωμένες συμπλοκές σημειώθηκαν και στην Όξφορντ Στριτ όταν διαδηλωτές με αναμμένα καπνογόνα πέταξαν μπογιές στις εισόδους πολυκαταστημάτων. Μάλιστα δεκατρία συνολικά καταστήματα αναγκάστηκαν να κλείσουν τις πόρτες των καταστημάτων τους.

    Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε διάταξη μάχης ήταν παρατεταγμένες σε κάθε δύσκολο σημείο για να αποτρέψουν πιθανά επεισόδια.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 64692

    [02] Αιματηρές διαδηλώσεις στη Συρία

    Σαββατο, 26 03 2011 12:44

    Έκκληση προς τον πρόεδρο της Συρίας να επιδείξει την μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση απέναντι στους πολίτες της χώρας που διαδηλώνουν ειρηνικά για δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις απεύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν. Τονίζοντας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Μπασάρ αλ Άσαντ, ότι τα αιτήματα των πολιτών της Συρίας είναι θεμιτά και πρέπει να γίνουν σεβαστά ο γγ του ΟΗΕ εξέφρασε στον Σύρο πρόεδρο την παράκληση για μια ουσιώδη απάντηση στις θεμιτές διαμαρτυρίες των σύρων πολιτών. Σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ τουλάχιστον 45 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, όταν οι αρχές επιχείρησαν να καταστείλουν βίαια τις κινητοποιήσεις χιλιάδων ανθρώπων. Η Διεθνής Αμνηστία υπολογίζει ότι οι νεκροί της περασμένης εβδομάδας είναι τουλάχιστον 55.

    Στα επεισόδια που σημειώθηκαν την Παρασκευή μετά τις προσευχές πληροφορίες έκαναν λόγο για 23 νεκρούς, με θύματα για πρώτη φορά και στην πρωτεύουσα Δαμασκό. Οι πληροφορίες για τα θύματα ήταν περιορισμένες, καθώς οι αρχές έχουν επιβάλει περιορισμούς στις κινήσεις των δημοσιογράφων.

    Στην Δαμασκό συγκεντρώθηκαν χθες και υποστηρικτές του Άσαντ και του Μπάαθ, ενώ στη Ντεράα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μετέτρεψαν σε πορείες τις κηδείες θυμάτων, διατυπώνοντας το αίτημα για ελευθερία και αλλαγές. "

    Στη Ντερόα ανταποκριτής του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς μετέδωσε ότι διαδηλωτές γκρέμισαν άγαλμα του πατέρα του Άσαντ, του εκλιπόντος πρώην προέδρου Χάφεζ αλ Άσαντ, πριν άνδρες της ασφάλειας με πολιτικά ανοίξουν πυρ από κτήρια με αυτόματα όπλα.

    Το πλήθος περίπου 3.000 άνθρωποι, σκόρπισε δεχόμενο σφαίρες και δακρυγόνα. Ο ανταποκριτής έκανε λόγο για τραυματίες που μεταφέρονταν με αυτοκίνητα και ασθενοφόρα, ενώ ασαφές παραμένει εάν και πόσοι από τους διαδηλωτές σκοτώθηκαν. Το απόγευμα οι άνδρες των υπηρεσιών αποχώρησαν και οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν ξανά στην κεντρική πλατεία όπου έβαλαν φωτιά σε κρατικό κτήριο.

    Στην πόλη Σαναμέιν, στην ίδια περιοχή με τη Ντεράα, κάτοικοι είπαν ότι 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον πλήθους που είχε συγκεντρωθεί έξω από ένα κτήριο που χρησιμοποιεί η υπηρεσία πληροφοριών του στρατού--που θεωρείται μέρος του συστήματος ασφαλείας του Μπάαθ, το οποίο κυβερνά τη Συρία από το 1963. Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας σκότωσαν "ένοπλους" που προσπάθησαν να κάνουν έφοδο στο κτήριο στη Σαναμέιν.

    Η κυβέρνηση των ΗΠΑ καταδίκασε την καταστολή των κινητοποιήσεων στη Συρία. Εκπρόσωπος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι "καταδικάζουμε έντονα τις απόπειρες της συριακής κυβέρνησης να καταστείλει και να εκφοβίσει τους διαδηλωτές".

    Ο Άσαντ υποσχέθηκε την Πέμπτη να προβεί σε μεταρρυθμίσεις, να επιτρέψει περισσότερες ελευθερίες και να καταπολεμήσει την διαφθορά, καθώς και να άρει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που επιβλήθηκε το 1963. Ακόμα, εξήγγειλε μεγάλες αυξήσεις των μισθών για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα.

    Την 31η Ιανουαρίου ο Άσαντ είχε δηλώσει ότι δεν υπήρχε περίπτωση οι εξεγέρσεις στην Τυνησία και στην Αίγυπτο να εξαπλωθούν στη Συρία.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Ματωμένη Παρασκευή στη Συρία

    Είδηση: 64688

    [03] Πάνω από 70 οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση για τα υποβρύχια

    Σαββατο, 26 03 2011 19:18

    Περισσότερα από 70 άτομα φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση των υποβρυχίων τύπου 214 του Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα REAL NEWS. Ήδη η Εισαγγελία Πρωτοδικών, που χειρίζεται την υπόθεση των προμηθειών, έχει καλέσει τους πρώτους 37 εμπλεκόμενους, να καταθέσουν ως ύποπτοι τέλεσης τριών κακουργηματικών πράξεων. Την κατάθεση πρότασης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει την υπόθεση των υποβρυχίων, ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, σε δήλωσή του κάνει λόγο για απευθείας ανάθεση από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και προσθέτει: «Μπροστά στην ύποπτη σιωπή και την αδράνεια της κυβερνητικής πλευράς, η Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει πρωτοβουλία με την κατάθεση σχετικής πρότασης, προκειμένου να συσταθεί Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή, να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες, όπου ανήκουν».

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 64694

    [04] Όπλα και χειροβομβίδες σε αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη

    Σαββατο, 26 03 2011 19:04

    Όπλα και χειροβομβίδες εντοπίστηκαν σε αυτοκίνητο στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, η αστυνομία κατά τη διάρκεια ελέγχου εντόπισε στο εν λόγω αυτοκίνητο δύο καλάσνικοφ, δύο πιστόλια και τρεις χειροβομβίδες. Στο όχημα επέβαιναν ένας 45χρονος Έλληνας και ένας 39χρονος αλλοδαπός οι οποίοι και συνελήφθησαν.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 64693

    [05] Έντονη αντίδραση για απόπειρα βεβήλωσης τουρκικού κοιμητηρίου

    Σαββατο, 26 03 2011 17:48

    Απόπειρα βεβήλωσης του τουρκικού στρατιωτικού κοιμητηρίου στη Νίκαια, σημειώθηκε τα ξημερώματα της 25ης Μαρτίου, από αγνώστους. Χυδαία απόπειρα, προσβολής της μνήμης των νεκρών, χαρακτήρισε το περιστατικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες πράξεις «είναι αντίθετες προς τον πολιτισμό και την ιστορία της πατρίδας μας. Οι δράστες επιχείρησαν να αμαυρώσουν την εθνική επέτειο και προσέβαλαν τις αξίες για τις οποίες δόθηκε ο αγώνας για την ελευθερία. Η προβοκάτσια τους δεν θα πετύχει γιατί έχει απέναντί της ολόκληρη την κοινωνία». Την επίθεση αυτή καταδικάζει με έντονο τρόπο και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Μας προκαλεί εντύπωση η στιγμή αυτής της επίθεσης. Πιστεύουμε ότι αυτές οι ενέργειες που προέρχονται από όσους ενοχλούνται από την ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα». Τέλος στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι περιμένουν οι ελληνικές αρχές να εντοπίσουν το συντομότερο δυνατόν τους δράστες της επίθεσης, η οποία πλην του τουρκισμού προσβάλλει θεμελιώδεις ανθρωπιστικές αξίες, και να τους οδηγήσουν στην δικαιοσύνη».

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 64691

    [06] Κρίσιμες για τη Μέρκελ, οι περιφερειακές εκλογές της Κυριακής

    Σαββατο, 26 03 2011 13:30

    Εν μέσω επικρίσεων από τις γερμανικές εφημερίδες για τα αποτελέσματα της Συνόδου κορυφής οδεύει στις κρίσιμες περιφερειακές εκλογές στα ομόσπονδα κρατίδια της Βάδης Βυρτεμβέργης και Ρηνανίας Παλατινάτου της Γερμανίας την Κυριακή, η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. Μαζί με τις δημοτικές εκλογές, που θα διεξαχθούν ταυτόχρονα στο κρατίδιο της Έσσης, περίπου 15,5 εκ. Γερμανοί θα κληθούν στις κάλπες στη σημαντικότερη αναμέτρηση ενός εκλογικού «μαραθωνίου» στη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Η έκβαση των εκλογών αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο προεκλογικός αγώνας εκτός των άλλων επισκιάστηκε από το μέλλον των πυρηνικών αντιδραστήρων στη Γερμανία και την υπαναχώρηση της καγκελαρίου Μέρκελ από την απόφαση να παραταθεί η λειτουργία τους μετά την πυρηνική καταστροφή στην Ιαπωνία.

    Ιδιαίτερα κρίσιμο και για τον κεντροδεξιό συνασπισμό της καγκελαρίου Μέρκελ θα είναι το αποτέλεσμα στη Βάδη Βυρτεμβέργη με 7,8 εκ. ψηφοφόρους. Είναι προπύργιο του κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης CDU, που κυβερνά στη Στουτγάρδη επί 53 συναπτά έτη. Στις εκλογές του 2006 το CDU είχε αποσπάσει 44,2%.

    Τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa δίνει στο κόμμα της κ. Μέρκελ ποσοστό 38% και στο έτερο κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού των Φιλελευθέρων το όριο του πλαφόν, 5%. Με αυτά τα ποσοστά δεν διασφαλίζεται κεντροδεξιά πλειοψηφία και ο τοπικόε πρωθυπουργός των χριστιανοδημοκρατών, κ. Μάπους θα πρέπει να αναζητήσει κυβερνητική συνεργασία με τους Πράσινους ή τους Σοσιαλδημοκράτες.

    Σύμφωνα με αναλυτές και τα δύο σενάρια συγκεντρώνουν λίγες πιθανότητες, καθώς Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι φαίνεται να διασφαλίζουν πλειοψηφία στη νέα βουλή της Στουτγάρδης. Η δημοσκόπηση του Forsa δίνει 24% στο SPD και επίσης 24% στους Πράσινους. Ορισμένες δημοσκοπήσεις, μάλιστα, δίνουν προβάδισμα στους Πράσινους έναντι των Σοσιαλδημοκρατών.

    Στην περίπτωση αυτή, πρωθυπουργός ενός «κοκκινο-πράσινου» κυβερνητικού συνασπισμού στη Βάδη Βυρτεμβέργη θα είναι ο επικεφαλής των Πρασίνων, Βίνφριντ Κρέτσμαν. Αυτό θα αποτελέσει εξέλιξη ιστορικών διαστάσεων, καθώς θα είναι ο πρώτος Πράσινος πρωθυπουργός σε κρατίδιο της Γερμανίας.

    Εκτός από το θέμα των πυρηνικών αντιδραστήρων, που ευνοεί το κόμμα των Οικολόγων, οι Πράσινοι γνώρισαν άνοδο των ποσοστών τους πρωτοστατώντας στις κινητοποιήσεις κατά της «υπογειοποίησης» του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού της Στουτγάρδης με την επωνυμία «Στουτγάρδη 21».

    Στη Ρηνανία, Παλατινάτο με 3 εκ. ψηφοφόρους, προεξοφλείται νίκη του Σοσιαλδημοκράτη, Κουρτ Μπεκ, ο οποίος είναι τοπικός πρωθυπουργός επί 17 χρόνια. Το αποτέλεσμα θα κρίνει αν θα συνεχίσει να κυβερνά με αυτοδυναμία, ή αν θα χρειαστεί να αναζητήσει κυβερνητικό εταίρο, κατά πάσα πιθανότητα τους Πράσινους. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν στο SPD 38%, στο CDU υπό την Γιούλια Κλέκνερ 35%, στους Πράσινους 13% και στο κεντρώο FDP 5%, το όριο της εισόδου στην τοπική βουλή του Βισμπάσντεν.

    Μέσα σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και η επικριτική αρθρογραφία των γερμανικών εφημερίδων για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου και την υιοθέτηση στις Βρυξέλλες του σχεδίου για τη διασφάλιση της σταθερότητας στο σύνολο της ευρωζώνης.

    « Ο Γερμανός φορολογούμενος δεν θα πρέπει ποτέ να οφείλει να ανταποκριθεί στα χρέη άλλων χωρών. Ήταν μια υπόσχεση, η οποία δεν τηρήθηκε. Καταρχήν με το σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα και την Ιρλανδία», επισημαίνει στο κύριο άρθρο της η μεγαλύτερης κυκλοφορίας εφημερίδα Bild, επισημαίνοντας ότι «ο Γερμανός φορολογούμενος θα πρέπει να γίνει εγγυητής για άλλους που ζούσαν με ανέμελο τρόπο».

    «Στις Βρυξέλλες υιοθετήθηκε ένας μόνιμος μηχανισμός για την αντιμετώπιση των κρίσεων.Ο γερμανός φορολογούμενος θα συμβάλει από την τσέπη του με 22 δισεκατομμύρια ευρώ σε ρευστό και 168 δισεκατομμύρια υπό τη μορφή εγγυήσεων», τονίζει η γερμανική εφημερίδα.

    Στο ίδιο μήκος κύματος η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει ότι ιστορία του ευρώ είναι μια σειρά από υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν. «Η ΕΕ γίνεται μια ένωση μεταβιβάσεων, με τη Γερμανία και τη Γαλλία σωτήρες», προσθέτει.

    Η Άγκελα Μέρκελ «εξακολουθεί να είναι συντηρητική;» είναι η ερώτηση που προβάλλει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Handelsblatt, η οποία κρίνει ότι το σχέδιο αυτό είναι δαπανηρό" και δεν αφήνει περιθώρια για την προβλεπόμενη μείωση των φόρων, την οποία είχε εξαγγείλλει η κυβέρνηση για το 2012.

    Τέλος και η αριστερή εφημερίδα Tageszeitung επικρίνει την καγκελάριο. Αυτή όμως προς άλλη κατεύθυνση. Κατά την άποψή της η Μέρκελ ευθύνεται για την παραίτηση της πορτογαλικής κυβέρνησης. «Η επιμονή της γερμανικής κυβέρνησης για την εξοικονόμηση χρημάτων και δημοσιονομικές περικοπές αντί να ενθαρρύνει την ανάπτυξη είχε το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό», υπογραμμίζει.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 64689 Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------q-q.html Είδηση: ------q-q.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 26 March 2011 - 17:51:43 UTC