Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-04-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κόντρα στη Βουλή για λουκέτα και ακρίβεια
  • [02] Συνεργασία Ευρώπης-Ελλάδας για το άσυλο
  • [03] Πιεστικό χρονοδιάγραμμα έως την άφιξη της τρόικας
  • [04] Iαπωνία: Μακάβρια επιχείρηση σε εξέλιξη
  • [05] Ακτή Ελεφαντοστού: Μάχες και πολιτική ανατροπή
  • [06] Δύο νέες συλλήψεις μελών συμμορίας νονών
  • [07] Εν αναμονή νέας λίστας φοροφυγάδων
  • [08] Ρωσία: Επιχείρηση ενάντια στη διαφθορά
  • [09] Καθίζηση οδοστρώματος και κατολισθητικά φαινόμενα λόγω έντονης βροχόπτωσης
  • [10] ΣΥΡΙΖΑ: Εκδήλωση στο Σπόρτινγκ
  • [11] Σε επίκαιρες ερωτήσεις των πολιτικών αρχηγών απαντά ο Πρωθυπουργός
  • [12] Πολιτιστικό τριήμερο στην Κερατέα
  • [13] Από 1η Μαίου μέχρι 31 Οκτωβρίου η αντιπυρική περίοδος
  • [14] Master class με θέμα το μοντάζ εικόνας και ήχου
  • [15] Εκδηλώσεις για την επέτειο γέννησης του Κολοκοτρώνη
  • [16] 115.746.048,00β¬ ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Ηπείρου
  • [17] Διήμερο εκδηλώσεων της ΚΝΕ
  • [18] Πρωτοβουλία για ανακύκλωση χαρτιού
  • [19] Έκθεση εικαστικών
  • [20] Τα μνημεία του Νησιού και το Σπίτι του Δεσπότη συζήτησε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών με το Υπουργείο Πολιτισμού
  • [21] Κατσέλη - Κεγκέρογλου για κοινωνικά προγράμματα
  • [22] 4 από τη Κρήτη στα χέρια της ΕΛΑΣ
  • [23] Επίσκεψη Νικητιάδη στην Αγία Πετρούπολη
  • [24] Κοινό μέτωπο για ΚΕΔΒ, περιμετρικό, Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ
  • [25] Στα 115 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου
  • [26] Κλειστή από σήμερα για τα τροχοφόρα η Μεσαιωνική Πόλη
  • [27] Αποχώρησε η αντιπολίτευση από το Δ.Σ. Μεσσήνης
  • [28] Νέος πρόεδρος στον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας
  • [29] Συλλήψεις στην Κω για κλοπή χαλκού
  • [30] Πρεμιέρα από τη Θεατρική Διαδρομή
  • [31] Κλειστό από την Τρίτη τμήμα της Επαρχιακής οδού στη Ρόδο
  • [32] Στον Άρειο Πάγο η δικογραφία για τα υποβρύχια
  • [33] Ντόμινο αυτομολήσεων από την Τρίπολη
  • [34] Ιταλικός θίασος δρόμου στην Αλεξανδρούποληβ¦
  • [35] Αντίθετο το ΤΕΕ Δωδεκανήσου στην κατεδάφιση των Αλευρόμυλων
  • [36] Φάκελος με εκρηκτικά για τον διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού
  • [37] Αλλάζει όψη ο Φαληρικός όρμος
  • [38] Σύσκεψη στην Κω για τη διαχείριση των απορριμμάτων

    [01] Κόντρα στη Βουλή για λουκέτα και ακρίβεια

    Παρασκευη, 01 04 2011 10:57

    Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στη Βουλή, μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της ΝΔ σε επίκαιρη ερώτηση του τελευταίου για την ακρίβεια αλλά και τα λουκέτα στην αγορά. Η χώρα, χρειάζεται προτάσεις και όχι εντυπώσεις τόνισε ο Πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ ζήτησε να ξεφύγει από το παρελθόν και από τον Κώστα Καραμανλή τον οποίον υπερασπίζεται. «Σε σας βλέπω τον προηγούμενο πρωθυπουργό. Έχετε χάσει πλήρως την επαφή με την πραγματικότητα» απάντησε στον Πρωθυπουργό ο Αντώνης Σαμαράς.

    «Φαίνονται τα πρώτα καλά σημάδια»

    Την πεποίθηση του ότι η Οικονομία έχει αρχίσει να βγαίνει από την ύφεση εξέφρασε ο Πρωθυπουργός απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του Αντώνη Σαμαρά για την ανεργία και τα λουκέτα στην αγορά.

    Μετά την βαθειά ύφεση του προηγούμενου χρόνου, ανέφερε, έχουμε τα πρώτα δειλά έστω δείγματα εξόδου από την ύφεση και υπογράμμισε ότι «το 2011 θα είναι το τέλος της ύφεσης».

    «Κάνουμε μαραθώνιο αλλά θα αντέξουμε και θα κερδίσουμε γιατί είμαστε αποφασισμένοι την κρίση να την κάνουμε ευκαιρία» σημείωσε.

    Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, βάζει τις βάσεις για ένα άλλο μοντέλο Ανάπτυξης που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας.

    Επίθεση κατά της ΝΔ

    Παράλληλα, κατηγόρησε τη ΝΔ, ότι αυτή ευθύνεται για τις στρεβλώσεις στην αγορά, ενώ όσον αφορά στην ακρίβεια, ανέφερε ότι οι πραγματικές τιμές δεν αυξήθηκαν αλλά μειώθηκαν.

    Το 2010 ήταν η πρώτη χρονιά που σημειώθηκε μείωση στο καλάθι της νοικοκυράς κατά 0,4%, η οποία όπως είπε, είναι μεν μικρή, αλλά είναι μείωση.

    Απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά ζήτησε να αλλάξει, να ξεφύγει από το παρελθόν και από τον Κώστα Καραμανλή τον οποίον υπερασπίζεται.

    Σαμαράς: Εφιαλτική η κατάσταση στην αγορά

    Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση του κ Σαμαρά στην τελευταία αναφορά του Πρωθυπουργού .

    « Εγώ, είπε, σε σας βλέπω τον προηγούμενο πρωθυπουργό. Έχετε χάσει πλήρως την επαφή με την πραγματικότητα. Ξεκολλήστε από το ότι για όλα φταίει το χθες».

    Ο Αντώνης Σαμαράς, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει χάσει κάθε έλεγχο στη μάχη κατά της κερδοσκοπίας και χαρακτήρισε εφιαλτική την κατάσταση στην αγορά με τα λουκέτα και την εκτόξευση της ανεργίας.

    «Έχουμε ύφεση και πληθωρισμό ταυτόχρονα» τόνισε συμπληρώνοντας ότι το πρώτο εξάμηνο του 2012, πάνε για λουκέτο, μία στις τέσσερις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με κίνδυνο απώλειας χιλιάδων θέσεων εργασίας.

    «Δεν αντέχει άλλο η αγορά. Την μικρομεσαία τάξη την καταστρέψατε με μια πολιτική ακραία και με αυτά που σχεδιάζετε θα κάνετε τα πράγματα χειρότερα» τόνισε. Είδηση: 65632

    [02] Συνεργασία Ευρώπης-Ελλάδας για το άσυλο

    Παρασκευη, 01 04 2011 10:49

    Πρωτόκολλο συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Στήριξης Ασύλου υπέγραψε το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, με τον εκτελεστικό διευθυντή της Υπηρεσίας, Ρόμπερτ Βίσερ. Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της χώρας μας για την αποστολή εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασύλου. Με αυτό τον τρόπο αναγνωρίζεται η δέσμευση της Ελλάδας για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και την αναμόρφωση του συστήματος ασύλου. Για την εξέταση των εκκρεμών αιτήσεων ασύλου που ξεπερνούν τις 50.000 θα συγκρατηθούν το επόμενο διάστημα άλλες 17 επιτροπές.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 65626

    [03] Πιεστικό χρονοδιάγραμμα έως την άφιξη της τρόικας

    Πεμπτη, 31 03 2011 15:51

    Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία ενόψει της επίσκεψης των ελεγκτών της τρόικας στην Αθήνα. Την αισιοδοξία του για την πορεία της χώρας και για το γεγονός ότι καταφέραμε να μην χρεοκοπήσουμε εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας σε ημερίδα για την ελληνική γεωργία. Από το πρωί της Πέμπτης, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε μαραθώνιο συσκέψεων με υπουργούς και στελέχη για την κατάρτιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος μέτρων και για θέματα κράτους και θεσμών, εξωτερικής πολιτικής, άμυνας και προστασίας του πολίτη. Επί τάπητος στις συσκέψεις τέθηκαν και οι περικοπές των δαπανών των υπουργείων. Η Ελληνική Στατιστική Αρχή απέστειλε ήδη στις Βρυξέλλες τα στοιχεία για το έλλειμμα του 2010 και οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από τη Eurostat μετά το Πάσχα. Η Ελλάδα έχει καταστήσει σαφή την πρόθεσή της να αποπληρώσει πλήρως το χρέος της, δήλωσε αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η εθνική προσπάθεια έχει διαψεύσει τις Κασσάνδρες και η νέα προσπάθεια θα διαψεύσει και όσους απεργάζονται σενάρια αποτυχίας, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και επεσήμανε ότι ''η συμμετοχή όλων των υγιών δυνάμεων είναι απαραίτητη".

    "Χτίζουμε μια Ελλάδα παραγωγική, εξωστρεφή"

    Μιλώντας σε ημερίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα «Η ελληνική γεωργία καινοτομεί», ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους επιχειρηματίες «γιατί δημιουργείτε τη νέα ταυτότητα της χώρας που είχαμε χάσει».

    «Είμαστε στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς κρίσης», τόνισε ο Πρωθυπουργός, «επειδή δημιουργήσαμε ένα κράτος εξάρτησης από εισαγωγές υπανάπτυξης και κακοδιαχείρισης του δημόσιου πλούτου, που δημιούργησαν ένα σαθρό μοντέλο ανάπτυξης το οποίο επηρέασε και την κρίση θεσμών και αξιών».

    «Εδώ και 18 μήνες χτίζουμε από την αρχή μια πατρίδα παραγωγική, εξωστρεφή και κυρίαρχη του εαυτού της» σημείωσε ο ίδιος. Αναφερόμενος στον αγροτικό τομέα τόνισε ότι υπάρχει μέλλον αλλά είναι θέμα βούλησης και οργάνωσης μέσα από υγιείς συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις.

    Το κράτος θα βοηθήσει με τη μείωση της γραφειοκρατίας προκειμένου να γίνει ευκολότερη η αγροτική επιχειρηματική ανάπτυξη.

    «Στηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα, δημιουργούμε καταναλωτική συνείδηση για τα ελληνικά προϊόντα», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

    Η πολιτεία, κατέληξε ο Πρωθυπουργός, θα στηρίξει όλες τις προσπάθειες ανάπτυξης στη γεωργία με την εκπαίδευση (ίδρυση γεωργικών σχολείων, την αναμόρφωση των συνεταιρισμών, την κωδικοποίηση της γεωργικής νομοθεσίας και την παράλληλη προώθηση της πιστοποίησης στην παραγωγή (ISO), τη στήριξη της καινοτομίας και τη μείωση των γραφειοκρατικών εμποδίων.

    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκανδαλίδης δήλωσε ότι η γεωργία δεν αποτελεί μόνο μια μεγάλη ευκαιρία εξόδου από την οικονομική κρίση. Είναι, τόνισε, η μόνη διέξοδος για την ανάπτυξη της χώρα, μια γεωργία σύγχρονη και καινοτόμο, που θα παράγει ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα.

    Το οικονομικό επιτελείο μέχρι τις 15 Απριλίου πρέπει να οριστικοποιήσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για το χρονικό διάστημα 2012-2015, το οποίο θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής σταθερότητας και δημοσιονομικές διορθώσεις για το 2011.

    Γ. Πεταλωτής: "Σαφώς και βγαίνει το πρόγραμμα"

    «Δεν μιλάμε για μισθούς και συντάξεις», αποσαφήνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, αναφορικά με τα διορθωτικά μέτρα για το 2011 και τόνισε ότι «σαφώς και βγαίνει το πρόγραμμα, γιατί υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις».

    Ερωτηθείς δε αν στα διορθωτικά μέτρα θα εμπεριέχονται αύξηση ΦΠΑ και έμμεσων φόρων, δήλωσε ότι θα αφορούν σε διαρθρωτικές αλλαγές και περιστολή των δαπανών και σημείωσε πως οι αποφάσεις θα σχεδιαστούν και θα ανακοινωθούν αρμοδίως.

    "Η εθνική προσπάθεια των πολιτών για έξοδο από κρίση και οικοδόμηση ενός διαφορετικού μέλλοντος, έχει διαψεύσει μέχρι σήμερα πολλές εγχώριες και διεθνείς φωνές, που προεξοφλούσαν ως 'Κασσάνδρες' τη χρεοκοπία, την επιστροφή στη δραχμή, την έξοδο από την Ευρωζώνη και διάφορα άλλα ευφάνταστα σενάρια", σημείωσε ο κ. Πεταλωτής και υπογράμμισε ότι η προσπάθεια αυτή που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, "θα διαψεύσει εκ νέου, όσους συνεχίζουν να απεργάζονται τέτοιου είδους σενάρια, δρώντας πολλές φορές, προφανώς, υστερόβουλα".

    Ακόμη, είπε ότι πρέπει να θυμόμαστε από πού ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια και τι έργο έχει δρομολογηθεί και πρόσθεσε ότι "φυσικά τα περιθώρια να προσπαθήσουμε να είμαστε πιο συνεπείς, πιο βελτιωμένοι, σίγουρα είναι πολλά".

    Απαιτείται εθνική ομοψυχία για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    ΔΝΤ: "Η Ελλάδα θα αποπληρώσει πλήρως το χρέος της"

    "Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι σχεδιάζει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή του χρέους της", τόνισε η διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κάρολαϊν Άτκινσον, η οποία στο ίδιο πνεύμα σημείωσε ότι η Αθήνα δηλώνει αποφασισμένη να φέρει την οικονομία σε μια κατάσταση που θα της επιτρέψει να αποπληρώσει το χρέος της πλήρως.

    Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις κατά την τακτική ενημέρωση Τύπου, η αξιωματούχος του ΔΝΤ ανέφερε ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα έχει δύο πυλώνες, τις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας που αποσκοπούν στην ανάκαμψη της οικονομίας και τη δημιουργία ανάπτυξης. Οι δύο αυτές πτυχές, συνέχισε η κα Άτκινσον, θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει το χρέος της και να επιστρέψει στις αγορές.

    Η διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ τάχθηκε για πολλοστή φορά υπέρ μιας συνολικής λύσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη, υπογράμμισε τη συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, αλλά ταυτόχρονα επισήμανε τη σημασία των μέτρων που λαμβάνουν μεμονωμένες χώρες.

    Τέλος, παρά τη χθεσινή δημοσίευση επικριτικής έκθεσης για τη συμπεριφορά των οίκων αξιολόγησης την οποία συνέταξαν στελέχη του Ταμείου, η κα Άτκινσον αρνήθηκε να σχολιάσει τις ενέργειες και τις κρίσεις των οίκων αυτών.

    Αντιδράσεις

    "Από αυτή την πρωτοφανή ανακολουθία το μόνο επακόλουθο που μπορεί να περιμένει η κοινωνία είναι νέα σκληρά μέτρα ή τις 'διαρθρωτικές παρεμβάσεις' όπως είπε χθες ο κ. Παπακωσταντίνου, που σαν άλλος καλόγερος του Μεσαίωνα βαφτίζει το κρέας ψάρι" δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

    "Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες μέρες και οι αποφάσεις για τις οποίες πανηγύριζαν έγιναν απειλές για τη χώρα" σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Μιχελάκης, υπενθυμίζοντας δήλωση του κ. Παπακωσταντίνου ότι οι αποφάσεις της ΕΕ "δεν έχουν ισορροπία και δεν είναι πλήρεις".

    "Η ελεγχόμενη πτώχευση είναι αναπόφευκτη, αυτό όμως που πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι εργαζόμενοι είναι ότι πρέπει, όσο γίνεται πιο γρήγορα, να ανατρέψουν αυτή την πολιτική, ανατρέποντας τους συσχετισμούς δύναμης για να μπορέσουν να πάρουν στα χέρια τους τις υποθέσεις τους" δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα σε περιοδεία της στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

    Κάθε θαύμα τρεις μέρες και οι πανηγυρισμοί για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής τελείωσαν, και τώρα κυβέρνηση και πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος με την σκληρή πραγματικότητα, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Μέσα Απριλίου οι αποφάσεις για την οικονομία

    Είδηση: 65560

    [04] Iαπωνία: Μακάβρια επιχείρηση σε εξέλιξη

    Παρασκευη, 01 04 2011 08:12

    Mεγάλη επιχείρηση εντοπισμού πτωμάτων στις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη συμμετοχή χιλιάδων Ιαπώνων και Αμερικανών στρατιωτών, τρεις εβδομάδες, μετά το μεγάλο σεισμό και το τσουνάμι.

    Περίπου 17.000 Ιάπωνες και 7.000 Αμερικανοί στρατιώτες, 120 αεροσκάφη και ελικόπτερα και 65 πολεμικά πλοία, παίρνουν μέρος στην επιχείρηση. Οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 16.441 άτομα και οι έρευνες διεξάγονται στις περιοχές του Ειρηνικού και της νήσου Χονσού. Από τις έρευνες εξαιρείται η ζώνη των 30 χιλιομέτρων, γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα, όπου είναι υψηλό το επίπεδο της ραδιενέργειας και εκτιμάται ότι βρίσκονται τουλάχιστον 1.000 πτώματα.

    Σε δηλώσεις του Ιάπωνας αξιωματούχος τόνισε ότι: «Θα επικεντρώσουμε τις έρευνες κατά μήκος των ακτών, στις εκβολές των ποταμών και στις περιοχές που έχει καλύψει η θάλασσα. Τα πτώματα που έχει παρασύρει η θάλασσα συχνά αυτήν την εποχή βγαίνουν στην επιφάνεια μετά από λίγες εβδομάδες. Οι έρευνές γίνονται για να εντοπιστούν».

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό

    Είδηση: 65580

    [05] Ακτή Ελεφαντοστού: Μάχες και πολιτική ανατροπή

    Παρασκευη, 01 04 2011 07:30

    Δραματικές ώρες περνά η Ακτή του Ελεφαντοστού, στην κορύφωση των εξελίξεων που προέκυψαν από την άρνηση του ηττηθέντος προέδρου Λοράν Γκμπαμπό, να αποχωρήσει από την εξουσία μετά την ήττα του στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 και την εμφύλια αντιπαράθεση που ακολούθησε.

    Μετά τη λήξη του τελεσίγραφου για να αποχωρήσει ο κ. Γκμπαμπό, ξεκίνησε η επίθεση δυνάμεων του νικητή των εκλογών Αλασάνε Ουαταρά, κατά της οικίας του Λοράν Γκμπαμπό στο Αμπιτζάν.

    Στα πλαίσια της βίαιης πολιτικής αλλαγής, αποτέλεσμα του αδιεξόδου, από την άρνηση αποχώρησης του κ. Γκμπαμπό, ήταν να καταληφθεί και το κτήριο της κρατικής τηλεόρασης RTI, αφού πρώτα έπεσε το εκπεμπόμενο σήμα και στην περιοχή διεξάγονταν ένοπλες συγκρούσεις. Λίγο πριν από αυτές τις εξελίξεις μετέδιδε πρόγραμμα υπέρ του Λοράν Γκμπαμπό.

    Γαλλία και ΗΠΑ είχαν καλέσει τον κ. Γκμπαμπό να αποχωρήσει χωρίς να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα, ενώ η Γαλλία έχει αναπτύξει δύναμη 1.000 ανδρών στην Ακτή Ελεφαντοστού για την προστασία των Γάλλων πολιτών. Υπενθυμίζεται ότι ο Αλασάνε Ουαταρά, έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα, ως ο νικητής των εκλογών και νόμιμος πολιτικός ηγέτης της χώρας.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερ

    Είδηση: 65575

    [06] Δύο νέες συλλήψεις μελών συμμορίας νονών

    Παρασκευη, 01 04 2011 09:31

    Από τα σημαντικά μέλη μιας από τις τέσσερις συμμορίες "νονών", θεωρούνται δύο καταζητούμενοι που συνελήφθησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα, μετά από αιφνιδιαστική επιχείρηση του τμήματος δίωξης εκβιαστών της Ασφάλειας, με άνδρες της ΕΚΑΜ, σε διαμέρισμα στο Καματερό. Οι συλληφθέντες αιφνιδιάστηκαν, γι' αυτό και δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν ένα πιστόλι και μία χειροβομβίδα, που είχαν στο διαμέρισμα.Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι δύο μπράβοι θεωρούνται πρωτοπαλίκαρα ενός από τους αρχηγούς, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές και αναλάμβαναν να τοποθετήσουν βόμβες για λογαριασμό του, σε διάφορα νυχτερινά κέντρα της Αττικής ή έκαναν "εισπράξεις" από καταστηματάρχες για παροχή προστασίας. Οι συλληφθέντες θα παραπεμφθούν στον ανακριτή, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση.

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤ FM Είδηση: 65592

    [07] Εν αναμονή νέας λίστας φοροφυγάδων

    Παρασκευη, 01 04 2011 09:41

    Νέες λίστες για φοροδιαφυγή ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών, στο στόχαστρο του οποίου βρίσκονται περίπου 11.000 φορολογούμενοι. Πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες με υψηλά εισοδήματα, ιδιοκτήτες ακινήτων αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ, που δεν υπέβαλαν δήλωση Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, οφειλέτες με χρέη άνω των 200.000 ευρώ, προμηθευτές, τραγουδιστές και συμβολαιογράφους. Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών θα ελέγξει περισσότερες από 1.000 μεγάλες επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 30 εκατ. ευρώ, όπως και τράπεζες, ασφαλιστικές και εισηγμένες με ετήσιο τζίρο άνω των 10 εκατ. ευρώ

    Πηγή: ΝΕΤ FM Είδηση: 65609

    [08] Ρωσία: Επιχείρηση ενάντια στη διαφθορά

    Παρασκευη, 01 04 2011 11:12

    Στην αποπομπή δέκα στρατηγών, προχώρησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, για λόγους διαφθοράς. Μεταξύ των αποπεμφθέντων είναι αξιωματικοί του υπουργείου Εσωτερικών και αξιωματικοί της περιφερειακής αστυνομίας.

    Τυπικά οι λόγοι της απομάκρυνσης δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρία Νοβόστι, συνυπολογίστηκαν το όριο ηλικίας, η επιθυμία των ίδιων των αξιωματικών να απαλλαγούν από τα καθήκοντά τους και οι μεταρρυθμίσεις στο αστυνομικό σώμα. Κοινός τόπος όμως είναι ότι πρόκειται για τη συνέχιση της εκστρατείας του κ. Μεντβέντφ ενάντια στη διαφθορά, που έχει ήδη αποπέμψει δέκα ανώτατους αξιωματούχους του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ και η αστυνομία κατηγορείται για διαφθορά με το ένα τρίτο των αστυνομικών να εμπλέκεται σε τέτοιου είδους καταστάσεις, όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία.

    γ

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό

    Είδηση: 65635

    [09] Καθίζηση οδοστρώματος και κατολισθητικά φαινόμενα λόγω έντονης βροχόπτωσης

    Παρασκευη, 01 04 2011 10:05

    Κατολισθητικά φαινόμενα αλλά και καθίζηση του οδοστρώματος λίγο μετά τα Χάνια έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση στη Μαγνησία. Ειδικότερα, όπως ανέφερε στην ΕΡΑ Βόλου ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου Γ. Αντώνογλου, τέσσερα χιλιόμετρα μετά τα Χάνια το οδόστρωμα έχει υποστεί καθίζηση 30-40 εκατοστά σε όλο το πλάτος του με αποτέλεσμα η διέλευση των οχημάτων να γίνεται με μεγάλη δυσκολία ενώ σε όλο το οδικό δίκτυο προς Ζαγορά παρατηρούνται μικρά κατολισθητικά φαινόμενα. Ήδη έχει ειδοποιήσει την αρμόδια υπηρεσία της περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας για να τοποθετηθεί ειδική σήμανση αλλά και να καθαριστεί ο δρόμος από τις πέτρες.

    Παράλληλα ανέφερε ότι έχει προκηρυχθεί η θέση της παιδιάτρου που λείπει από το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς κι αναμένεται να πληρωθεί η θέση σε δύο μήνες περίπου, ενώ ζητήθηκε η παράταση απασχόλησης της αγροτικής γιατρού που καλύπτει τις ανάκγες του Ανηλίου, Κισσού και Αγίου Δημητρίου καθώς έληξε η σύμβασή της.

    Είδηση: 65616

    [10] ΣΥΡΙΖΑ: Εκδήλωση στο Σπόρτινγκ

    Παρασκευη, 01 04 2011 09:28

    Ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση πραγματοποιεί σήμερα το απόγευμα ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, στο πλαίσιο της καμπάνιας για την απόκρουση του Συμφώνου για το Ευρώ και για την ανατροπή του μνημονίου και της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο Σπόρτινγκ, στις 7 μ.μ., με ομιλητές τον Πρόεδρο της Κ.Ο. Αλέξη Τσίπρα και τους Γιάννη Μπανιά και Γιάννη Θεωνά.

    Πηγή: AΠΕ

    Είδηση: 65589

    [11] Σε επίκαιρες ερωτήσεις των πολιτικών αρχηγών απαντά ο Πρωθυπουργός

    Παρασκευη, 01 04 2011 08:19

    Σε επίκαιρες ερωτήσεις των πολιτικών αρχηγών για την Οικονομία και τα εθνικά θέματα θα απαντήσει σήμερα ο Πρωθυπουργός στη Βουλή. Ο Πρόεδρος της ΝΔ, έχει καταθέσει ερώτηση με αντικείμενο τις ευθύνες της κυβέρνησης για την ακρίβεια και τα λουκέτα της αγοράς. Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, θα απευθύνει ερώτηση για την τουρκική προσπάθεια αμφισβήτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στο Καστελόριζο και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, το σύμφωνο για το Ευρώ και το νέο πακέτο μέτρων εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.

    Πηγή: ΝΕΤ FΜ - ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 65583

    [12] Πολιτιστικό τριήμερο στην Κερατέα

    Πεμπτη, 31 03 2011 22:00

    Εκδηλώσεις με πολιτιστική διάσταση θα πραγματοποιηθούν στην Κερατέα από τις 8 έως και τις 10 Απριλίου, από ομάδα καλλιτεχνών και με χώρο διεξαγωγής τους το μπλόκο της ΒΙΟΠΑ. Συμμετέχουν οι Σπύρος Ορνεράκης (σκιτσογράφος), Γιώργος Ιατρού, Γιαν. Αγγελάκας, Δημ. Πουλικάκος, Καλλιόπη Βέτα, Βασ. Βασιλάτος κ.α. ενώ στο μουσικό πρόγραμμα θα συμμετέχουν νέα σχήματα και τραγουδοποιοί όπως οι Locomodo, Π. Παυλίδης, Ν. Ζιώγαλας, Μιλ Πασχαλίδης κ.λ.π.

    Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενίσχυση του αγώνα των κατοίκων της Κερατέας για την διάσωση της περιοχής τους με την εφαρμογή ενός σύγχρονου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων. Σε συνέντευξη Τύπου, οι καλλιτέχνες τόνισαν την αντίθεσή τους στον ξυλοδαρμό πολιτών από τις αστυνομικές δυνάμεις.

    Όπως τόνισαν οι καλλιτέχνες: «όσοι από εμάς βρεθήκαμε εκεί κοντά στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Κερατέας, γνωρίσαμε ανθρώπους, άντρες και γυναίκες, σπουδαίους, γενναιόδωρους, φιλόξενους, ευγενικούς αλλά και πεισματάρηδες που δεν το βάζουν κάτω. Γιατί ξέρουν ότι ο αγώνας τους είναι δίκαιος και γιατί ξέρουν ότι σε αυτή την υπόθεση διακυβεύεται όχι μόνο η αξιοπρέπεια τους, αλλά και το δικό τους μέλλον και των παιδιών τους».

    Πηγή: AΠΕ Είδηση: 65574

    [13] Από 1η Μαίου μέχρι 31 Οκτωβρίου η αντιπυρική περίοδος

    Παρασκευη, 01 04 2011 11:26

    Τον κανονισμό που ρυθμίζει τα μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις υπέγραψε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος, στο πλαίσιο της λήψης προληπτικών μέτρων για την αντιπυρική περίοδο.

    Βάσει του κανονισμού αυτού που προσυπογράφει και ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγος Χρήστος Ψυχογιός, προβλέπεται η απαγόρευση καύσης κλαδιών και χόρτων σε αγροτικές εκτάσεις από 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου χωρίς την έκδοση άδειας από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία. Επίσης απαγορεύεται λόγω αυξημένης επικινδυνότητας η χρήση πυρός κατά την ίδια περίοδο σε δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις.

    Συντάκτης: Γρ. Πουλόπουλος Είδηση: 65641

    [14] Master class με θέμα το μοντάζ εικόνας και ήχου

    Παρασκευη, 01 04 2011 11:24

    Δύο ομιλίες με θέμα το μοντάζ εικόνας και ήχου και θα πραγματοποιήσει στη Ρόδο το Σάββατο 2 Απριλίου στις 7 το απόγευμα και την Κυριακή 3 Απριλίου στις 11 το πρωί στον χώρο του ομίλου «Σινε Απόπειρα», Ιωάννου Καζούλη 13, η γνωστή μοντέρ Ιωάννα Σπηλιοπούλου υποψήφια για το Βραβείο Μοντάζ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Το Master class θα συνοδεύεται από οπτικοακουστικό υλικό πάνω στο οποίο θα γίνει ανάλυση και ευρεία συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

    Είδηση: 65640

    [15] Εκδηλώσεις για την επέτειο γέννησης του Κολοκοτρώνη

    Παρασκευη, 01 04 2011 11:23

    Η επέτειος της γέννησης του ήρωα της Επανάστασης Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στις 3 Απριλίου του 1770, στο Ραμοβούνι του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας θα εορτασθεί την Κυριακή. Τις εκδηλώσεις οργανώνουν ο Δήμος Οιχαλίας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου και θα αρχίσουν στις 10:30 το πρωί. Στις 11 θα τελεστεί τρισάγιο από το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του ήρωα και ο πανηγυρικός της ημέρας από τον λυκειάρχη Μελιγαλά Θεόδωρο Σταυριανόπουλο. Στη συνέχεια θα απαγγελθούν ποιήματα και οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με τον Εθνικό Ύμνο και παραδοσιακούς χορούς.

    Συντάκτης: Γρ. Πουλόπουλος

    Είδηση: 65639

    [16] 115.746.048,00β¬ ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Ηπείρου

    Παρασκευη, 01 04 2011 11:21

    Η απογραφή της περιφέρειας Ηπείρου και ο προϋπολογισμός της για το 2011 ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου.

    Ο περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης, απέδωσε τις οφειλές που περιγράφονται στον προϋπολογισμό μετά την απογραφή στο κράτος, ενώ ο κ. Αργύρης επεσήμανε ότι τα χρέη αυτά οφείλονται στην αλόγιστη πολιτική των νομαρχιών που δημιούργησε χρέη, και καταψήφισε τον προϋπολογισμό εκτός από κωδικούς που αφορούσαν βασικές λειτουργικές δαπάνες. Στις εισηγήσεις τους οι επικεφαλής των παρατάξεων της αριστεράς Κ. Κωτσαντής, Γ. Παπαδημητρίου και Ν. Ζήκος δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό εκτιμώντας ότι κινείται στη λογική του μνημονίου και των περικοπών των δημοσίων πόρων. Το ύψος του προϋπολογισμού της Περιφέρειας φθάνει στα 115.746.048 ευρώ. Ως προς τα έσοδα 41.727.350 ευρώ θα προέλθουν από φόρους, τέλη, δικαιώματα υπέρ ΝΠΔΔ και Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Τα έσοδα για επενδύσεις υπολογίζονται σε 48.278.647 ευρώ. Ως προς τα έξοδα, οι πληρωμές για υπηρεσίες είναι 36.666.007 ευρώ και οι πληρωμές για επενδύσεις 72.426. 143 ευρώ. Ουσιαστικά με τις επενδύσεις πληρώνονται τα εν εξελίξει έργα που παρέλαβε η Περιφέρεια από τις τέσσερις Νομαρχίες.

    Σύνταξη-Επιμέλεια: Γκόρου Βασιλική Είδηση: 65638

    [17] Διήμερο εκδηλώσεων της ΚΝΕ

    Παρασκευη, 01 04 2011 11:15

    Διήμερο εκδηλώσεων προγραμματίζει η Νομαρχιακή Οργάνωση Μεσσηνίας της ΚΝΕ. Όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, στη 1 μετά το μεσημέρι στον χώρο του ΤΕΙ, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: "Η πρόταση του ΚΚΕ για την οργάνωση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος". Ομιλητής θα είναι ο Θ. Μπολέτης, μέλος τους Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ. Την Τετάρτη, στις 8 το βράδυ στις "Σπονδές", θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση - αφιέρωμα στο εργατικό πολιτικό τραγούδι από το συγκρότημα της ΚΝΕ.

    Συντάκτης: Γρ. Πουλόπουλος

    Είδηση: 65636

    [18] Πρωτοβουλία για ανακύκλωση χαρτιού

    Παρασκευη, 01 04 2011 11:13

    Πρωτοβουλία για ανακύκλωση χαρτιού αναλαμβάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Αναλυτικό Εργαστήριο Δημήτρη Οικονομίδη και την εταιρεία μεταφορών «Μακεδονικές Γραμμές». Η συγκέντρωση του χαρτιού θα γίνει στο Καρακόνερο αύριο Σάββατο 2 Απριλίου, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Το κάλεσμα απευθύνεται σε κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη και φορέα της περιοχής μας, ενώ έχουν ήδη κληθεί να συμμετάσχουν οι σχολικές μονάδες και οι δημόσιες υπηρεσίες της Ρόδου.

    Είδηση: 65634

    [19] Έκθεση εικαστικών

    Παρασκευη, 01 04 2011 11:12

    Ομαδική έκθεση έργων τους οργανώνουν στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας 6 εικαστικοί καλλιτέχνες. Τα εγκαίνια θα γίνουν αύριο στις 8 το βράδυ και η έκθεση θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 9 Απριλίου. Στην έκθεση συμμετέχουν οι Σωτήρης Αναστασόπουλος, Βασίλης Καριζώνης, Ειρήνη Ντέλου, Μαρία Παπαθανασοπούλου, Μαρία Σπηλιοπούλου και Γιώργος Σταθουλόπουλος.

    Συντάκτης: Γρ. Πουλόπουλος

    Είδηση: 65631

    [20] Τα μνημεία του Νησιού και το Σπίτι του Δεσπότη συζήτησε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών με το Υπουργείο Πολιτισμού

    Παρασκευη, 01 04 2011 11:06

    Με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, συναντήθηκε χθες στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

    Το θέμα που κυριάρχησε στην συζήτηση ήταν η προστασία και η αξιοποίηση των μνημείων του Νησιού, ενώ από τον Δήμο κατατέθηκε αίτημα για πλήρη αναστήλωση στο Σπίτι του Δεσπότη, προκειμένου να μεταφερθεί εκεί το αρχείο της πόλης, που σήμερα βρίσκεται στην Μητρόπολη. Το έργο της αναστήλωσης μπορεί να υλοποιηθεί με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων και του Δήμου. Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού θα επισκεφθεί τα Γιάννινα στις 7 και 8 Απριλίου, όπου και αναμένεται να εξετάσει επί τόπου τόσο τα θέματα αυτά, όσο και άλλα ζητήματα αρμοδιότητάς της.

    Σύνταξη-Επιμέλεια: Γκόρου Βασιλική Είδηση: 65633

    [21] Κατσέλη - Κεγκέρογλου για κοινωνικά προγράμματα

    Παρασκευη, 01 04 2011 11:02

    Διήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί από χθες στο Ηράκλειο, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισηςβ¦.

    Η κα Κατσέλη, μαζί με τον υφυπουργό, Βασίλη Κεγκέρογλου, πραγματοποιούν σειρά ενημερωτικών επαφών με όλους τους τοπικούς φορείς, με στόχο, να παρουσιάσουν τον κύκλο νέων κοινωνικών προγραμμάτων που ενεργοποιεί το Υπουργείο για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

    Σήμερα η κα Κατσέλη και ο κος Κεγκέρογλου επισκέπτονται το Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ Ηρακλείου, ενώ αυτήν την ώρα πραγματοποιούν συνάντηση εργασίας, με Βουλευτές, τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Αντιπεριφερειάρχες, Δημάρχους, Προεδρία Εργατικών Κέντρων, εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της Κρήτης .

    Προβλέπεται μάλιστα, η υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και της Περιφέρειας Κρήτης. Η υπογραφή θα γίνει στο αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Το μεσημέρι η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, θα έχει στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους Συνεταιρισμών Κοινωνικής Οικονομίας και Αναπτυξιακές Κρήτης, καθώς και με εκπροσώπους Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

    Σύνταξη: Νέλλη Κατσαμά Είδηση: 65630

    [22] 4 από τη Κρήτη στα χέρια της ΕΛΑΣ

    Παρασκευη, 01 04 2011 11:00

    Στις ανακριτικές αρχές του Πειραιά παραπέμπονται οι τρεις Κρητικοί που συνελήφθησαν στο πλαίσιο ευρύτατης επιχείρησης της ΕΛΑΣ σε Ηράκλειο και Ρέθυμνοβ¦.

    Οι συλλήψεις των εμπλεκόμενων στην υπόθεση έγιναν σε χαρτοπαικτική λέσχη στο Ηράκλειο, στο Χάρακα και σε ποιμνιοστάσιό στους Πέρα Γαλήνους ύστερα από αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

    Χθες, παραδόθηκε και ένα τέταρτο άτομο, καθώς βρισκόταν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε κλοιό πιέσεων.

    Οι συλληφθέντες, φέρονται ως παλιοί γνώριμοι των αστυνομικών αρχών, καθώς είχαν στο παρελθόν εμπλακεί σε υπόθεση εκβίασης μεγάλου επιχειρηματία που δε βρίσκεται πλέον στη ζωή, ενώ στα αρχεία με τις συνομιλίες, που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές, ακούγονται να συνομιλούν με κρατούμενους των κλειστών φυλακών Νέας Αλικαρνασσού. Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι τα όπλα, οι εκρηκτικές ύλες και τα πυρομαχικά που βρέθηκαν στα σπίτια τα οποία ερευνήθηκαν για την υπόθεση, οι κάτοχοί τους τα είχαν προμηθευτεί από την Κρήτη, χωρίς όμως να δίνονται σε αυτή τη φάση, περισσότερα στοιχεία.

    Σύνταξη:Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 65629

    [23] Επίσκεψη Νικητιάδη στην Αγία Πετρούπολη

    Παρασκευη, 01 04 2011 11:35

    Η προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης του τουριστικού ρεύματος από την Αγία Πετρούπολη προς την Ελλάδα, ήταν το αντικείμενο της επίσκεψης του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αγία Πετρούπολη ο κ. Νικητιάδης συνεργάστηκε με την πρόξενο και τους υπαλλήλους του προξενείου που ασχολούνται με την έκδοση θεωρήσεων εισόδου στη χώρα μας.

    Ακολούθως ο κ. Νικητιάδης επισκέφθηκε το visa center με το οποίο συνεργάζεται το ελληνικό προξενείο στην Αγία Πετρούπολη προκειμένου να καταγράψει επί τόπου τυχόν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του κέντρου και την άμεση εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών. Όπως διαπίστωσε ο κ. Νικητιάδης το προξενείο της Αγίας Πετρούπολης εκδίδει εντός 24 ωρών τις θεωρήσεις εισόδου, χρόνος που όπως είπε, θεωρείται ικανοποιητικός.

    Είδηση: 65650

    [24] Κοινό μέτωπο για ΚΕΔΒ, περιμετρικό, Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ

    Παρασκευη, 01 04 2011 11:33

    Σημαντικά θέματα, που έχουν άμεση σχέση με το αναπτυξιακό μέλλον της Καλαμάτας και της ευρύτερης Μεσσηνίας συζητήθηκαν χθες το μεσημέρι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

    Η πρωτοβουλία σύγκλησης της σύσκεψης ανήκε στο δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και συμμετείχαν οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του ΤΕΙ Καλαμάτας, οι πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου και του τοπικού παραρτήματος του ΤΕΕ και εκπρόσωποι άλλων φορέων. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν το μέλλον του ΚΕΔΒ Καλαμάτας και των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, που λειτουργούν στη Μεσσηνία, η κατασκευή του περιμετρικού οδικού δακτυλίου της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας και η ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας και του τμήματος Πύργου - Τσακώνας της Ολυμπίας Οδού. Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν για την αναγκαιότητα ανάπτυξης κοινών δράσεων προκείμενου να μην ανατραπούν τα σχέδια που έχουν σχέση με την ανάπτυξη της Μεσσηνίας και να προχωρήσουν χωρίς περικοπές και αναβολές τα προγραμματισμένα απαραίτητα έργα υποδομών.

    Συντάκτης: Γρηγόρης Πουλόπουλος

    Είδηση: 65648

    [25] Στα 115 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου

    Παρασκευη, 01 04 2011 11:32

    Στα 115 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται ο πρώτος προϋπολογισμός της αιρετής Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2011. Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε χθες, κατά πλειοψηφία, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

    Συντάκτης: Γρ. Πουλόπουλος

    Είδηση: 65647

    [26] Κλειστή από σήμερα για τα τροχοφόρα η Μεσαιωνική Πόλη

    Παρασκευη, 01 04 2011 11:32

    Κλείνουν από σήμερα οι πύλες της Μεσαιωνικής Πόλης για τα οχήματα. Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών από σήμερα θα εφαρμοστούν στη Μεσαιωνική Πόλη το κλείσιμο των πυλών , η απαγόρευση εισόδου και στάθμευσης των οχημάτων μετά τις 9.30 π.μ. και αυστηρός καθημερινός έλεγχος της κυκλοφορίας εντός των τειχών. Οι ώρες για την είσοδο οχημάτων τροφοδοσίας είναι 6πμ με 9.30πμ . 4-4-2011 έως και 15-5-2011 στα Γραφεία της Δ/νσης Προστασίας Μεσαιωνικής Πόλης και Αρχαιολογικών χώρων, στην οδό Ιπποτών 4, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

    Οι άδειες εισόδου μονίμων κατοίκων που επανεξετάσθηκαν και δόθηκαν το 2010, ισχύουν και για το 2011, ενώ για καινούργιες άδειες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν από την Δευτέρα Είδηση: 65649

    [27] Αποχώρησε η αντιπολίτευση από το Δ.Σ. Μεσσήνης

    Παρασκευη, 01 04 2011 11:31

    Αναβολή της συζήτησης του θέματος της αύξησης των δημοτικών τελών ζήτησαν, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης. Μετά την άρνηση του δημάρχου Στάθη Αναστασόπουλου να δεχθεί την αναβολή οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αποχώρησαν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, από τη συνεδρίαση και οι αυξήσεις υπερψηφίστηκαν από του συμβούλους της πλειοψηφίας.

    Συντάκτης: Γρηγόρης Πουλόπουλος

    Είδηση: 65646

    [28] Νέος πρόεδρος στον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας

    Παρασκευη, 01 04 2011 11:31

    Ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος αναδείχθηκε νέος πρόεδρος στον Εμπορικό Σύλλογος Κυπαρισσίας, μετά τις εκλογές που έγιναν για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Αντιπρόεδρος αναδείχθηκε ο Δημήτρης Αβδάλας, γραμματέας η Ευτυχία Ευαγγελίδου, ταμίας ο Παναγιώτης Καγιάφας και μέλη οι Παρασκευάς Ψιλογιάννης, Άννα Κόντου και Δέσποινα Νασοπούλου.

    Συντάκτης: Γρηγόρης Πουλόπουλος

    Είδηση: 65644

    [29] Συλλήψεις στην Κω για κλοπή χαλκού

    Παρασκευη, 01 04 2011 11:30

    Χθες συνελήφθησαν στη Κω από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας ένας 15 χρόνος ένας 18χρονος και ένας 22χρονος, ημεδαποί κάτοικοι Λέρου ,διότι το πρωί αφού παραβίασαν το παράθυρο ημιυπόγειου ξενοδοχείου στη περιοχή Λάμπη της Κω, εισήλθαν και πήραν 13 χαλκοσωλήνες και 2 κουλούρες καλωδίων παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Τα υλικά τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του ξενοδοχείου .

    Είδηση: 65645

    [30] Πρεμιέρα από τη Θεατρική Διαδρομή

    Παρασκευη, 01 04 2011 11:29

    Πρεμιέρα με την κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι «Καυγάδες στην Κιότζια» θα κάνει σήμερα στις 9 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας η «Θεατρική Διαδρομή». Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Μιχάλης Ζωγραφίδης και τους ρόλους ερμηνεύουν ερασιτέχνες ηθοποιοί. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 17 Απριλίου.

    Συντάκτης: Γρ. Πουλόπουλος

    Είδηση: 65643

    [31] Κλειστό από την Τρίτη τμήμα της Επαρχιακής οδού στη Ρόδο

    Παρασκευη, 01 04 2011 11:28

    Από το Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ανακοινώθηκε ότι από τις 5 Απριλίου 2011, ημέρα Τρίτη, το τμήμα της επαρχιακής οδού από περιοχή «Μήδεια» έως τους φωτεινούς σηματοδότες στη περιοχή «Φανερωμένη» θα παραμείνει κλειστό λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης. Παρακαλούνται οι οδηγοί με προορισμό από και προς την πόλη της Ρόδου να χρησιμοποιούν την επαρχιακή οδό Ρόδου - Κρητικά -Ιξιά -Τριάντα. Τέλος πρέπει οι κάτοικοι και οι διερχόμενοι (πεζοί ή με οχήματα) από την περιοχή εκτέλεσης των εργασιών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους. Οι εργασίες θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο, 9 Απριλίου 2011.

    Είδηση: 65642

    [32] Στον Άρειο Πάγο η δικογραφία για τα υποβρύχια

    Πεμπτη, 31 03 2011 15:20

    Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να αποσταλεί στη Βουλή διαβιβάστηκε και το δεύτερο σκέλος της δικογραφίας για την υπόθεση των υποβρυχίων, την περίοδο 2002-2009, προκειμένου να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου, Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου και Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Στα ονόματα των πρώην υπουργών σκόνταψε η εισαγγελική έρευνα μετά και τα καινούργια στοιχεία του ΣΔΟΕ, του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Πολεμικού Ναυτικού. Το δρόμο για τη Βουλή έχει πάρει επίσης, η δικογραφία που αφορά το διάστημα 1998-2002 και σχετίζεται με τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο. Η ΝΔ ζητεί καταρχάς σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ενώ έχει υποβάλει και αίτημα προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την ταχύτερη δυνατή περάτωση της προκαταρκτικής εξέτασης που ήδη διεξάγεται. Το να κάνει υποδείξεις η ΝΔ είναι υποκριτικό, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι η ανησυχία της ΝΔ για το δημόσιο χρήμα είναι λίγο αργοπορημένη και δεν πείθει κανέναν για τη βούλησή της να υπάρχει διαλεύκανση οποιασδήποτε υπόθεσης.

    Ν.Δ.: "Φως στην υπόθεση των υποβρυχίων"

    Αίτημα προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την ταχύτερη δυνατή περάτωση της προανακριτικής εξέτασης που ήδη διεξάγεται υπέβαλλε η Νέα Δημοκρατία, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης. Ο κ. Μιχελάκης επισημαίνει τη σοβαρότητα του σκανδάλου των Υποβρυχίων, τον αριθμό των εμπλεκομένων προσώπων και την πιθανότητα ανάμειξης πρώην Υπουργών του κυβερνώντος κόμματος στο σκάνδαλο αυτό.

    Ο Εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε ότι το κόμμα του συνεχίζει να ζητά τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα επισημαίνοντας πως αν ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά μη πολιτικών προσώπων για αδικήματα που δεν υπάγονται στην αρμοδιότητα της βουλής, η Αξιωματική Αντιπολίτευση προτίθεται να υποβάλλει αίτημα προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την κίνηση της διαδικασίας ορισμού Εφέτη - Ανακριτή.

    Απάντηση Πεταλωτή

    Ο Μιχελάκης είπε ότι η ΝΔ ζητά τον ορισμό εφέτη ανακριτή για τα υποβρύχια: Η κυβέρνηση είχε την πολιτική πρωτοβουλία και επέμενε και επελήφθη το ΣΔΟΕ με τις δύο έρευνες το 2010. Είναι υπόθεση που ξεκίνησε στα πλαίσια και της θεωρητικής και πρακτικής προσέγγισης της κυβέρνησης για όλα στο φως. Τέλειωσε η διαδικασία μέσω εισαγγελέα και περιμένουμε να διαβιβαστεί η υπόθεση στη βουλή αν προκύψουν ευθύνες. Το να κάνει υποδείξεις η ΝΔ είναι υποκριτικό όταν γνωρίζαμε:

    α) πώς χειρίστηκε τις υποθέσεις-σκάνδαλα επί των ημερών της και

    β) πώς χρησιμοποίησε τη δικαιοσύνη προκειμένου να τα καλύπτει. Αυτά δεν έχουν σχέση με τις πρακτικές της κυβέρνησης, πιστεύουμε ότι η Δικαιοσύνη ξέρει να κάνει τη δουλειά της. Το να ανησυχεί τώρα η ΝΔ για το δημόσιο χρήμα είναι λίγο αργοπορημένο και δεν πείθει κανέναν για τη βούλησή της να υπάρχει διαλεύκανση οποιασδήποτε υπόθεσης.

    Ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης έκανε την εξής δήλωση:

    «Το κορυφαίο σκάνδαλο της Ελλάδας, τα υποβρύχια, τύποις έχει παραγραφεί από το Σύνταγμα που ψήφισαν από κοινού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Στην ουσία φαίνεται ότι μεταξύ του "παλαιού" και του "νέου" ΠΑΣΟΚ, ισχύει το : "Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη..."». Είδηση: 65558

    [33] Ντόμινο αυτομολήσεων από την Τρίπολη

    Παρασκευη, 01 04 2011 10:43

    Μετά την αυτομόληση στο Λονδίνο του υπουργού Εξωτερικών Μούσα Κούσα, και άλλοι αξιωματούχοι, από το στενό περιβάλλον του Καντάφι, τον εγκαταλείπουν, διαφεύγοντας στην Τυνησία, μεταδίδει το Αλ Τζαζίρα. Την επομένη της ανάληψης από το ΝΑΤO διοικητικού ρόλου στη διεθνή αεροπορική δύναμη Κίνα και Γερμανία συντάσσονται υπέρ της πολιτικής λύσης. Με τους αντικαθεστωτικούς να χάνουν συνεχώς έδαφος και το Πεντάγωνο να αποδίδει στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες την ανάπαυλα των επιχειρήσεων, ανακοινώθηκε ότι στα μέτωπα του πυρός οι νεκροί ξεπερνούν τους 1.000. Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από 400 άνθρωποι αγνοούνται στην ανατολική Λιβύη από την έναρξη της εξέγερσης κατά του Μουάμαρ Καντάφι πριν από έξι εβδομάδες και εκφράζονται φόβοι ότι πολλοί από αυτούς μπορεί να έχουν δολοφονηθεί ή συλληφθεί από τις κυβερνητικές δυνάμεις, υποστηρίζουν αξιωματούχοι των ανθρωπιστικών οργανώσεων.

    Οι συγγενείς των αγνοούμενων έχουν αναρτήσει αφίσες με τις φωτογραφίες τους και τηλέφωνα επικοινωνίας στις αίθουσες αναμονής των νοσοκομείων κάνοντας έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για την τύχη τους να δώσει πληροφορίες.

    Περισσότερες από 120 αφίσες έχουν αναρτηθεί στους τοίχους και στην πύλη εισόδου ενός νοσοκομείου. Τουλάχιστον τέσσερις από τους αγνοούμενους φοράνε στρατιωτική στολή στις φωτογραφίες.

    Εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι μεταξύ των αγνοουμένων είναι τέσσερις λίβυοι γιατροί και τρεις δημοσιογράφοι. Οι περισσότεροι είναι άνεργοι νέοι, οι οποίοι είχαν προσφερθεί εθελοντικά να πολεμήσουν με τους αντικαθεστωτικούς ή τους είχαν απλά προσφέρει τη στήριξή τους. Άλλοι φέρεται ότι έχουν συλληφθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας του Καντάφι.

    Στα γραφεία της Ερυθράς Ημισελήνου της Λιβύης, στη Βεγγάζη, ο συντονιστής των υποθέσεων αγνοούμενων Όμαρ Μπουντάμπους και η ομάδα του από δέκα εθελοντές, συντάσσουν λίστες, παίρνοντας συνεντεύξεις από συγγενείς και επισκεπτόμενοι νοσοκομεία της Βεγγάζης και της Ατζνταμπίγια, μία πόλη στο Νότο, που έχει αλλάξει αρκετές φορές χέρια στη διάρκεια των συγκρούσεων.

    Ο ίδιος έχει καταγράψει 353 αγνοούμενους από τη Βεγγάζη και τα προάστιά της, 17 από την Ατζνταμπίγια, 21 από την Αλ Μπάιντα, μία πόλη στα βορειοανατολικά, και 22 από το χωριό Τίκρα.

    Ο Μπουντάμπους εξηγεί ότι στους αγνοούμενους περιλαμβάνονται μαθητές και εργαζόμενοι, οι οποίοι είχαν ενταχθεί στις τάξεις των αντικαθεστωτικών, αλλά οι περισσότεροι ήταν άνεργοι.

    Ωστόσο, κάποιες οικογένειες είχαν λάβει τηλεφωνήματα από τους στρατιώτες του Καντάφι στο κινητό τους σχετικά με την τύχη των αγνοούμενων, που τους πληροφορούσαν ότι κρατούνται στη φυλακή.

    Οι καλούντες συχνά χρησιμοποιούσαν προσβλητική γλώσσα και τους ζητούσαν τη διεύθυνσή τους, είπε ο ίδιος.

    Ο Πίτερ Μπούκαερτ, διευθυντής επειγουσών καταστάσεων της οργάνωσης Human Rights Watch, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην ανατολική Λιβύη, δήλωσε ότι κάποιοι από τους αγνοούμενους εθεάθησαν τελευταία φορά στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων.

    Η οργάνωση Human Rights Watch συνεργάζεται με την Ερυθρά Ημισέληνο στην έρευνα για τον εντοπισμό των αγνοούμενων.

    Αναφέρεται σε μία περίπτωση κατά την οποία τουλάχιστον 14 άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας γνωστός γιατρός και ένας οδηγός ασθενοφόρου, αγνοούνται από τις 19 Μαρτίου, ενώ μία νοσοκόμα της οργάνωσης σκοτώθηκε.

    Μαρτυρίες αναφέρουν ότι τελευταία φορά που τους είδαν κρατούνταν από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τον Μπουντάμπους, μόνο 15 υποθέσεις αγνοουμένων είχαν αίσιο τέλος.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Απρόβλεπτες εξελίξεις στη Λιβύη

    Είδηση: 65625

    [34] Ιταλικός θίασος δρόμου στην Αλεξανδρούποληβ¦

    Παρασκευη, 01 04 2011 11:46

    Έναν Ιταλο-Αργεντίνικο θίασο διεθνούς φήμης προτείνει η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης. Την Τετάρτη 6 Απριλίου στις 8 το βράδυ στo Δημοτικό Θέατρο οι φίλοι του πολιτισμού θα έχουν τη σπάνια ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική συνάντηση ανάμεσα στη μουσική, το θέατρο του δρόμου, την παντομίμα και το θέατρο με αντικείμενα και κούκλες όπου τα πάντα είναι πιθανά.

    Ο θίασος «Compagnia dromosofista» που δανείστηκε το όνομά του από τις ελληνικές λέξεις «Δρόμος» και «Σοφία» θέλοντας να εκφράσει τη φιλοσοφία αυτών που επέλεξαν το δρόμο ως σχολείο της ζωής, μας έρχεται από την Ιταλία για μια και μοναδική απολαυστική παράσταση, κατάλληλη για μικρούς και μεγάλους. Στο πρώτο μέρος ο θίασος παρουσιάζει το «μαύρο κύβο» όπου τέσσερα πρόσωπα μεταμορφώνονται σε ποιητικές, εξωπραγματικές φιγούρες υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής γύρω από ένα μαύρο κύβο. Είναι ο απίστευτος άνθρωπος ορχήστρα, οι δυο ερωτευμένοι και ο γελωτοποιός. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζει τη «μικρή ιστορία μιας αγκαλιάς» όπου δυο ζακέτες που αποδεικνύεται πως είναι τρελά ερωτευμένες, ένας βιρτουόζος κιθαρίστας με τέσσερα χέρια κι ένας νάνος πλανόδιος μουσικός μας οδηγούν σε έναν ξέφρενο χορό αλλόκοτων πλασμάτων. Η είσοδος είναι 5 ευρώ.

    Συντάκτης : Όλγα Όρφανίδου Είδηση: 65651

    [35] Αντίθετο το ΤΕΕ Δωδεκανήσου στην κατεδάφιση των Αλευρόμυλων

    Παρασκευη, 01 04 2011 11:38

    Αντίθετο βρίσκει το ΤΕΕ Δωδεκανήσου η κατεδάφιση των Αλευρόμυλων της Ρόδου. Το θέμα απασχόλησε τη διοικούσα επιτροπή του επιμελητηρίου επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο κτήριο εντάσσεται σε ένα γενικότερο σύνολο κτιρίων, που χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας και ανάδειξης, αφού αποτελούν μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ρόδου. η γνωμοδότηση του ΣΧΟΠ για την κατεδάφιση του, κάτι που δεν έγινε».

    Όπως είπε στο σταθμό μας ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ιάκωβος Γρύλλης «από τη στιγμή που το κτήριο είναι προ του 1960, απαιτείται Είδηση: 65652

    [36] Φάκελος με εκρηκτικά για τον διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού

    Πεμπτη, 31 03 2011 16:46

    Παγιδευμένος με εκρηκτικά φάκελος, που προοριζόταν για τον διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού, εξουδετερώθηκε το μεσημέρι από πυροτεχνουργούς σε ασφαλή χώρο, μέσα στο κτίριο του σωφρονιστικού καταστήματος όπου κρατούνται οι άνδρες.Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε κίτρινο φάκελο μεγέθους Α4 με κυψέλες για τη μεταφορά ευαίσθητων αντικειμένων και εντοπίστηκε από το μηχάνημα ελέγχου εκρηκτικών υλικών των φυλακών κατά τη διάρκεια ελέγχου της αλληλογραφίας.

    Ο φάκελος παραλήφθηκε το πρωί και κατά τον έλεγχο της αλληλογραφίας κρίθηκε ύποπτος, ενώ από το μηχάνημα φάνηκαν καλώδια στο εσωτερικό του, γι΄αυτό και κλήθηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

    Ο φάκελος έφερε γραμματόσημα Ιταλίας και ανέγραφε αποστολέα και παραλήπτη με λατινικούς χαρακτήρες. Ως αποστολέα έφερε τα στοιχεία EUROFOR, VIA ARETINA 354, 50136, FIRENZE, ITALIA) και ως παραλήπτης ήταν ο διευθυντής των φυλακών.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μοιάζει με αυτούς που εστάλησαν πρόσφατα στην ελληνική και άλλες πρεσβείες στην Ιταλία και περιελάμβανε μικρή ποσότητα μαύρης πυρίτιδας που όμως θα μπορούσε να τραυματίσει όποιον άνοιγε το φάκελο.

    Έρευνες για την υπόθεση διεξάγει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Είδηση: 65565

    [37] Αλλάζει όψη ο Φαληρικός όρμος

    Πεμπτη, 31 03 2011 14:05

    Αλλάζει πρόσωπο η περιοχή του Φαληρικού όρμου, από το Στάδιο Τάε Κβο Ντο και Φιλίας έως την εκβολή του Κηφισού. Το σχέδιο, που εκπονείται από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Renzo Piano παρουσιάστηκε χθες στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο που έχει στόχο να δώσει στην πρωτεύουσα ανάσα με τη δημιουργία του πρώτου νέου μεγάλου πνεύμονα πρασίνου, που θα διαθέτει χώρους πολιτισμού και αναψυχής.

    Η μεγάλη αυτή αστική ανάπλαση, που γίνεται με χορηγία ύψους 3 εκατ. ευρώ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος αφορά το μετασχηματισμό σε πάρκο μιας περιοχής έκτασης 760 περίπου στρεμμάτων παραλιακής ζώνης και εντάσσεται στη στρατηγική της κυβέρνησης για την ανάδειξη της Αθήνας ως ανταγωνιστικού τουριστικού προορισμού.

    Σε συνέχεια και σε συνδυασμό με την περιοχή των 245 στρεμμάτων του παλαιού Ιπποδρόμου, από τα οποία μόνο τα 32 καλύπτονται με δόμηση, η έκταση θα καλύψει συνολικά 1000 στρέμματα που Πάρκου.

    Η παρέμβασης περιλαμβάνει τον υποβιβασμό της Ποσειδώνος, ενώ οι κάθετοι δρόμοι θα εκτείνονται προς τη θάλασσα ως πεζόδρομοι και θα καταλήγουν σε προκυμαίες.

    Το Πάρκο θα διαθέτει προστατευμένη πισίνα με θαλασσινό νερό σε συνέχεια της θάλασσας, αξιοποιώντας το υδάτινο στοιχείο για αθλητισμό και αναψυχή. Επίσης άλση, περιπάτους, ποδηλατοδρόμους και καταδυτικό πάρκο.

    Όσον αφορά στην άρδευση του πάρκου, αυτή προβλέπεται να καλυφθεί με την επανάχρηση μέρους των επεξεργασμένων λυμάτων της Ψυττάλειας. Το έργο προγραμματίζεται να δημοπρατηθεί στο τέλος του έτους, η δε ολοκλήρωση της κατασκευής του θα προηγηθεί της ολοκλήρωσης της ανάπλασης και της φύτευσης του Πάρκου.

    Στο master plan περιλαμβάνεται η επίλυση όλων των βασικών προβλημάτων της περιοχής που σχετίζονται με την αντιπλημμυρική προστασία και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

    Η ολοκλήρωση των μελετών έχει χρονικό ορίζοντας τα τέλη Απριλίου του 2012.

    Το κόστος του προγράμματος θα εκτιμηθεί μετά την εκπόνηση των μελετών και το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα συμμετάσχει με πόρους από το «Πράσινο Ταμείο» και το πρόγραμμα JESSICA.

    Πηγές ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ Είδηση: 65552

    [38] Σύσκεψη στην Κω για τη διαχείριση των απορριμμάτων

    Παρασκευη, 01 04 2011 11:49

    Σε τεχνική συνάντηση με θέμα «Διαχείριση Απορριμμάτων» που πραγματοποιήθηκε στην Κω, με πρωτοβουλία του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Φώτη Χατζημιχάλη, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παρουσίαση του σχεδίου για το κλείσιμο όλων των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) και τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων που προβλέπονται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό.

    Παρουσία δημάρχων της Δωδεκανήσου, ο κ. Μαχαιρίδης επέμεινε στην άποψή του ότι κάθε νησί πρέπει να διαχειρίζεται τα σκουπίδια του, ενώ αποφασίστηκε να κλείσουν όλοι οι ΧΑΔΑ μέχρι την 1η Ιουλίου, σε διαφορετική περίπτωση θα επιβάλλονται πρόστιμα. Πράγμα που σημαίνει, ότι μέχρι την εκπνοή της συγκεκριμένης προθεσμίας οι Δήμοι της Δωδεκανήσου υποχρεούνται να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων τους. Είδηση: 65653


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 1 April 2011 - 9:57:41 UTC