Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-03-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Νάκος: Η κίνηση Καμμένου λειτουργεί ως κουτί παραπόνων
  • [02] Σ. Βούγιας: Το ΠΑΣΟΚ θα αναζητήσει συμμαχίες
  • [03] Δ. Παπαδημούλης: «Προσπαθούν να εμφανίσουν την Αριστερά ως παλαβή και μηδενιστική»
  • [04] Κ. Μητσοτάκης: Να δούμε και κεινους που αλληθωρίζουν προς άλλους χώρους
  • [05] Ν. Σαλαγιάννης: «Εγώ στο ΠΑΣΟΚ θα δουλέψω»
  • [06] Αλευράς, Βρούτσης, Αϊβαλιώτης, Σκουρλέτης για παρελάσεις - εκλογές
  • [07] Προς ενοποίηση όλων των φόρων στα ακίνητα

    [01] Α. Νάκος: Η κίνηση Καμμένου λειτουργεί ως κουτί παραπόνων

    «Κυτίο παραπόνων» χαρακτήρισε την κίνηση του κ. Καμμένου, μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΝΔ, Αθανάσιος Νάκος, εκφράζοντας έκπληξη για το ότι τόσο ο κ. Ζώης όσο και ο κ. Μαρκόπουλος αποφάσισαν να συνταχθούν υπό την αρχηγία Καμμένου. Παράλληλα, διερωτήθηκε αν υπάρχει κάποια αντιμνημονιακή λύση, η οποία δεν έχει γίνει αντιληπτή, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «δεν βρήκαμε να υπάρχει λύση αντιμνημονιακή και να πάμε να ρίξουμε γροθιά στο μαχαίρι». Ερωτηθείς για τους διαγραφέντες συναδέλφους του, εξέφρασε την άποψη ότι μετά την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων, υπάρχει χώρος για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

    Α. ΝΑΚΟΣ: «Είναι μια κίνηση που λειτουργεί ως κυτίο παραπόνων, αγανάκτηση η οποία στρέφεται χωρίς να ξέρει ο κόσμος προς τα πού στρέφεται. Αν σε κάποιους προκαλεί εθνική συγκίνηση ή θεωρεί ότι προσφέρει μια λύση διακυβέρνησης της χώρας αυτό είναι άλλο θέμα. Είμαι ελεύθερος να κάνω την κριτική μου. Ομολογώ ότι αυτό που με παραξενεύει είναι πως είναι δυνατό και ο κος Ζώης και ο κος Μαρκόπουλος να συνταχθούν υπό την αρχηγία του κου Καμμένου αυτό μου προξενεί εντύπωση, γνωρίζοντας και τα άτομα και τη συμπεριφορά τους στην πολιτική...»

    Α. ΝΑΚΟΣ: «Υπάρχει λύση αντιμνημονίου, την οποία εμείς είμαστε μειωμένης νοημοσύνης και δεν την καταλάβαμε; Δεν βρήκαμε να υπάρχει λύση αντιμνημονιακή και να πάμε να ρίξουμε γροθιά στο μαχαίρι.»

    ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΝΤΕΣ

    Α. ΝΑΚΟΣ: «Πιστεύω ότι μετά την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων, υπάρχει χώρος για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 13:59

    Είδηση: 7704

    [02] Σ. Βούγιας: Το ΠΑΣΟΚ θα αναζητήσει συμμαχίες

    Στο ενδεχόμενο να μην κατέβει υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές, αναφέρθηκε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Βούγιας, κάτι που όπως υποστήριξε δεν αποτελεί είδηση. «Είδηση θα αποτελέσει, ενδεχομένως, αν αποφασίσω να το κάνω στο τέλος», πρόσθεσε. Αφήνοντας αιχμές για τη ΔΗΜΑΡ και το κόμμα του κ. Καμμένου, εξέφρασε την άποψη ότι τα κόμματα δεν γίνονται ούτε δημοσκοπικά, ούτε με βάση τις επιθυμίες προσώπων, ούτε με βάση τη συγκρότηση κάποιων κοινοβουλευτικών ομάδων, συμπληρώνοντας ότι το κόμμα του κ. Καμμένου συγκροτείται για να λειτουργήσει προεκλογικά σαν μηχανισμός πίεσης. Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι η κρατική επιδότηση ήταν ο βασικός λόγος που οδήγησε τον κ. Κουβέλη και τον κ. Καμμένο να συγκροτήσουν μια Κ.Ο. με ανθρώπους που δεν πιστεύουν τα ίδια πράγματα. Επιπλέον, σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ, αφού δει το εκλογικό αποτέλεσμα, θα αναζητήσει συμμαχίες προς μια προοδευτικότερη κατεύθυνση.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Σκέφτεστε και το ενδεχόμενο να μην κατέβετε υποψήφιος;»

    Σ. ΒΟΥΓΙΑΣ: «Ισχύει αυτό, αλλά αυτό δεν αποτελεί είδηση. Είδηση θα αποτελέσει ενδεχομένως ασήμαντη αλλά πάντως πραγματική αν αποφασίσω να το κάνω στο τέλος. Έχουμε όμως πολύ σοβαρότερα ζητήματα από αυτό.»

    Σ. ΒΟΥΓΙΑΣ: «Τα κόμματα δεν γίνονται ούτε δημοσκοπικά, ούτε με βάση τις επιθυμίες προσώπων, ούτε με βάση τη συγκρότηση κάποιων κοινοβουλευτικών ομάδων, δέκα ανθρώπων προεκλογικά για να πάρουν την επιδότηση που παίρνουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Η αιχμή είναι προς την ΔΗΜΑΡ;»

    Σ. ΒΟΥΓΙΑΣ: «Και προς το κόμμα του κου Καμμένου, ένα ετερόκλητο άθροισμα ανθρώπων με όχι κοινή ιδεολογική πολιτική βάση που συγκροτείται για να λειτουργήσει προεκλογικά, σαν μηχανισμός πίεσης.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Δηλαδή ο κος Κουβέλης ή ο κος Καμμένος, για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι η κρατική επιδότηση, εφόσον μπουν στη Βουλή;»

    Σ. ΒΟΥΓΙΑΣ: «Νομίζω ότι αυτός ήταν ο βασικός λόγος της συγκρότησης μιας ΚΟ με ανθρώπους που δεν πιστεύουν τα ίδια πράγματα και είναι γνωστό αυτό.»

    Σ. ΒΟΥΓΙΑΣ: «Το πολιτικό κόστος πληρώθηκε προκαταβολικά και με πολύ μεγάλο κόστος, εξαερώθηκε ένας πολιτικός αρχηγός πολύ δημοφιλής και πολύ αγαπητός και με πολύ μεγάλες ρίζες στην πολιτική ιστορία του τόπου και ένα κόμμα από τα 43%-44% κινδυνεύει τουλάχιστον δημοσκοπικά, κινδύνευε μάλλον γιατί τώρα αποκαθίσταται αυτή η επαφή διότι έδειξε μια πολιτική αμεριμνησία.»

    ΓΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ

    Σ. ΒΟΥΓΙΑΣ: «Βεβαίως θα αναζητήσει συμμαχίες, είναι το μόνο κόμμα που λέει ότι θα αναζητήσει συμμαχίες αφού δει το εκλογικό αποτέλεσμα, προσπαθώντας να δημιουργήσει συμμαχίες προς προοδευτικότερη κατεύθυνση. Το ιδανικό θα ήταν να συγκροτήσει μια κυβέρνηση με ένα κομμάτι αριστεράς της ευθύνης και της συμμετοχής, αρκεί και αυτοί να πουν προεκλογικά τι σκέφτονται, γιατί και αυτό το κομμάτι στην ουσία ψαρεύει στα θολά νερά. Αν δεν γίνει αυτό αποδεκτό, μπορεί να συνεχιστεί μια συγκυβέρνηση σαν τη σημερινή, αναγκαστικά, προκειμένου να κυβερνηθεί η χώρα.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 13:59

    Είδηση: 7697

    [03] Δ. Παπαδημούλης: «Προσπαθούν να εμφανίσουν την Αριστερά ως παλαβή και μηδενιστική»

    Κακή μέθοδο πολιτικής αντιπαράθεσης, χαρακτήρισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, τις βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στις παρελάσεις κάνοντας λόγο για «ρουφιανόσκονη» και παρατηρώντας ότι δεν έχει υπόψη του καμία ανακοίνωση κόμματος που να κατονομάζει το κόμμα του. Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι είναι ντροπιαστικό για τη χώρα και τη δημοκρατία αστυνομικοί με πολιτικά να παριστάνουν το κοινό. Παράλληλα, εξέφρασε τη διαφωνία του με τη θεωρία του μονόδρομου και του «σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω», που όπως υποστήριξε, εκπροσωπούν πολιτικά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Σημείωσε, δε, ότι επειδή «φουσκώνει» η Αριστερά, παρά τη διαίρεσή της, προσπαθούν να την εμφανίσουν ως παλαβή και ως μηδενιστική Αριστερά, συμπληρώνοντας ότι σε αυτό συνδράμουν δυνάμεις όπως ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΕ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ

    Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: «Δεν έχω υπ' όψη καμία ανακοίνωση κόμματος που να ονομάζει το ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν αυτό που λέμε στη λαϊκή «ρουφιανόσκονη», κι αυτό δείχνει μια κακή μέθοδο πολιτικής αντιπαράθεσης.»

    Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: «Είναι ντροπιαστικό για τη μέρα, για τη χώρα και για τη δημοκρατία όταν υπάρχει όλο αυτό το πράγμα, με αστυνομικούς με πολιτικά να παριστάνουν το κοινό, για να χειροκροτεί και κανείς όταν παρελαύνουν. Αυτό δεν είναι ωραίο πράγμα, και νομίζω ότι πρέπει όλοι να προβληματιστούν γι' αυτό, και να αφήσουν αυτά τα φθηνά ότι τάχα ο ΣΥΡΙΖΑ τα κάνει όλα. Αυτή η καραμέλα έχει λιώσει πια και δεν προκαλεί κανένα όφελος σε αυτούς που την πιπιλίζουν. Ζημιά τους κάνει και τους γελοιοποιεί, και τους συνιστώ να αλλάξουν τροπάριο.»

    Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: «Διαφωνώ κατηγορηματικά με τη θεωρία του μονόδρομου και του «σφάξε με, αγά μου, ν' αγιάσω» που εκπροσωπούν πολιτικά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.»

    Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: «Επειδή φουσκώνει η Αριστερά, παρά τη διαίρεσή της που είναι επιζήμια, προσπαθούν να εμφανίσουν την Αριστερά ως την παλαβή Αριστερά, τη μηδενιστική Αριστερά, και με τη συνδρομή δυνάμεων, όπως ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ο κύριος Δασκαλόπουλος, που δεν έχει ούτε μια βιομηχανία.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 13:59

    Είδηση: 7695

    [04] Κ. Μητσοτάκης: Να δούμε και κεινους που αλληθωρίζουν προς άλλους χώρους

    Την ανάγκη, η ΝΔ να στρέψει την προσοχή της και σε εκείνους τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της, οι οποίοι σήμερα «αλληθωρίζουν» προς το κόμμα Καμμένου ή προς άλλους σχηματισμούς, στο δεξιό ή και, ενδεχομένως, στο ακροδεξιό φάσμα του πολιτικού σκηνικού, υπογράμμισε μιλώντας στην ΝΕΤ FM o Κυριάκος Μητσοτάκης. Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Κρανιδιώτη για επαναληπτικές εκλογές, ο βουλευτής της ΝΔ διαφώνησε κάθετα, σημειώνοντας ότι η χώρα δεν αντέχει κάτι τέτοιο. Επιπλέον, εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι ενόψει των εκλογών θα επικρατήσει τελικά η λογική και όχι τόσο το συναίσθημα, ενώ επισήμανε ότι όσοι επιχειρήσουν να πολιτευτούν με πελατειακή λογική «θα φάνε τα μούτρα τους».

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Θέλω να πιστεύω ότι τελικά θα επικρατήσει η λογική και όχι τόσο το συναίσθημα, αλλά είναι βέβαιο ότι ο τρόπος με τον οποίο αρκετοί πολιτευόντουσαν στο παρελθόν, δηλαδή η σκληρή πελατειακή λογική, έχει πάψει να ισχύει. Κι αυτό, νομίζω, θα αλλάξει άρδην τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού, κι όσοι επιχειρήσουν να πολιτευτούν με αυτόν τον τρόπο, νομίζω ότι θα φάνε τα μούτρα τους.»

    Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Είναι ένα εμπόδιο, δε θα το παραγνωρίσω αυτό. Η ΝΔ θα πρέπει να στρέψει και την προσοχή της σε εκείνους τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της, οι οποίοι σήμερα αλληθωρίζουν προς το κόμμα του κυρίου Καμμένου ή προς άλλους σχηματισμούς, στο δεξιό ή και, ενδεχομένως, στο ακροδεξιό φάσμα του πολιτικού σκηνικού.»

    Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Μία άποψη υπάρχει, κατά την άποψή μου. Κι αυτή είναι ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία, θα σεβαστούμε τις επιταγές του Συντάγματος. Οι επιταγές του Συντάγματος λένε ότι το πρώτο κόμμα, το οποίο είμαι βέβαιος ότι θα είναι η ΝΔ, παίρνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και διερευνά τη δυνατότητα να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Προχθές ο κύριος Κρανιδιώτης είπε ''ξανά εκλογές''.»

    Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Αυτή είναι η άποψή του. Διαφωνώ κάθετα με αυτή την άποψη. Δε νομίζω ότι η χώρα αντέχει επαναληπτικές εκλογές. Εκτός αν η ΝΔ έχει 148-149 βουλευτές, τότε να το ξανασυζητήσουμε.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 13:59

    Είδηση: 7687

    [05] Ν. Σαλαγιάννης: «Εγώ στο ΠΑΣΟΚ θα δουλέψω»

    Διατεθειμένος να δουλέψει στο ΠΑΣΟΚ, εμφανίσθηκε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης. Ο ίδιος υποστήριξε την ανάγκη να θεμελιωθούν τα δύο μεγάλα κόμματα ως θεσμοί της Δημοκρατίας, γιατί διαφορετικά, όπως είπε, μην περιμένετε να θεμελιωθούν θεσμοί στη χώρα. Ερωτηθείς για τους διαγραφέντες συναδέλφους του, εκτίμησε ότι το ζήτημα πρέπει να συζητηθεί στα συλλογικά όργανα, προσθέτοντας ότι «θα πρεπει να δούμε κατά περίπτωση τα θέματα και όχι γενικά».

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ν. ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ: «Εγώ στο ΠΑΣΟΚ θα δουλέψω, γιατί όλα αυτά τα χρόνια, ένα πράγμα διαπίστωσα που το πίστευα, αλλά δεν ήξερα πώς ακριβώς στην πράξη είναι: αν δεν θεμελιωθούν τα μεγάλα κόμματα ως θεσμοί της δημοκρατίας, που να λειτουργούν με κανόνες, με συλλογικότητα, και λοιπά, μην περιμένετε να θεμελιωθούν θεσμοί στη χώρα.»

    Ν. ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ: «Το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή, ως οργανισμός, όπως το ξέρατε, ως σχηματισμός ΠΑΣΟΚ, είναι σε κρίση, είναι σε ημιδιάλυση οι οργανώσεις του, κεντρικά, περιφερειακά.»

    ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ

    Ν. ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ: «Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι το επόμενο διάστημα, μέσα απ' τα συλλογικά μας όργανα να κουβεντιάσουμε το θέμα αυτό. Νομίζω ότι κατά περίπτωση πρέπει να δούμε τα θέματα και όχι γενικά.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 13:59

    Είδηση: 7685

    [06] Αλευράς, Βρούτσης, Αϊβαλιώτης, Σκουρλέτης για παρελάσεις - εκλογές

    Τα πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα στην πρωτεύουσα και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις παρελάσεις στην περιφέρεια, καθώς και το προεκλογικό σκηνικό, όπως αυτό διαμορφώνεται και με τη δημιουργία νέων κομμάτων, βρέθηκαν στο επίκεντρο συζήτησης στην «Πρωινή Ενημέρωση». Θα υπάρξουν κόμματα που υπόσχονται έναν παράδεισο, δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς, επισημαίνοντας ότι οι συνθήκες είναι πιο σύνθετες, καθώς η χώρα δεν έχει παραγωγική βάση. Όπως σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας Γιάννης Βρούτσης, οι εκλογές θα αποτελέσουν εξυγίανση για το πολιτικό σύστημα και το λαό - «το ζητούμενο είναι πώς θα πάμε στις εκλογές, με ποια κόμματα, με ποια προγράμματα». ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν αλλάζουν το κράτος, το έχουν φτιάξει κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν, δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης, κάνοντας λόγο για «κόμματα-μούφα από υλικά κατεδαφίσεως παλιών κομμάτων». Η δανειακή σύμβαση που υπεγράφη χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του λαού δεσμεύει τη χώρα για τις επόμενες δεκαετίες, είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, προκρίνοντας το σύστημα της απλής αναλογικής για αυτές τις εκλογές.

    Παρελάσεις

    Όποιος θέλει να μιλάει εκ μέρους του λαού θα πρέπει να κατέβει στις εκλογές και να εκλεγεί, δήλωσε ο κ. Αλευράς, σημειώνοντας ότι ακομα «κι εγώ τόσα χρόνια βουλευτής, ποτέ δεν είπα ότι είμαι εκπρόσωπος του λαού, εκπροσωπώ τη συνείδησή μου».

    Όπως είπε ο κ. Βρούτσης, τα τελευταία τρία χρόνια έχουν αλλάξει τελείως τα δεδομένα. Ο ίδιος πιστεύει ότι πρέπει να διατηρηθούν οι παρελάσεις, με εκσυγχρονισμό τους, και σημείωσε ότι τις εντάσεις είδε να τις δημιουργούν κυρίως μειοψηφίες από την Αριστερά και όχι αγανακτισμένοι πολίτες.

    Για αστυνομοκρατούμενο κράτος, με την Αθήνα να θυμίζει Β. Κορέα, έκανε λόγο ο κ. Σκουρλέτης, υπογραμμίζοντας ότι κοινός παρονομαστής είναι μια κυβέρνηση κοινωνικής απομόνωσης. Όπως είπε, οι πράξεις βίας δεν ωφελούν τον κόσμο που διαμαρτύρεται.

    Εκλογές

    Το τι θα γίνει την επομένη των εκλογών θα το αποφασίσει ο λαός, εμείς θα πούμε ποιο είναι το πρόγραμμά μας, είπε ο κ. Αλευράς, επισημαίνοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη δραστικών μεταρρυθμίσεων.

    Η πολιτική ρητορεία του Π. Καμμένου ταυτίζεται με εκείνη της Αριστεράς, σημείωσε ο κ. Βρούτσης, επισημαίνοντας ότι «με το αφήγημά τους όλοι αυτοί οι φορείς επενδύουν στην απελπισία χωρίς να έχουν το δια ταύτα».

    Απευθυνόμενος στον κ. Βρούτση, ο κ. Αϊβαλιώτης ανέβασε τους τόνους, λέγοντας για τη ΝΔ ότι είναι πρωταίτια της τραγωδίας. Παράλληλα, τόνισε ότι οι δημοσκοπήσεις δίνουν συστηματικά το μισό από την πραγματική δύναμη του ΛΑΟΣ.

    Η συζήτηση που προηγήθηκε είναι αποκαλυπτική, με δύο καλούς ζογκλέρ, είπε από την πλευρά του ο κ. Σκουρλέτης, αμφισβητώντας ότι οι υπερασπιστές του μνημονίου έχουν σχέδιο για την Ευρώπη.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπέττυ Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 15:28

    Είδηση: 7683

    [07] Προς ενοποίηση όλων των φόρων στα ακίνητα

    Την ενοποίηση όλων των φόρων στα ακίνητα, με στόχο να προκύψουν δυο νέοι φόροι, εκ των οποίων ο ένας θα αποδίδεται στο Δημόσιο και ο άλλος στην τοπική Αυτοδιοίκηση, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονομικών. Προς κατάργηση, είναι και το σημερινό σύστημα αντικειμενικών αξιών το οποίο, θα αντικατασταθεί από έναν άλλον τρόπο προσδιορισμού της αξίας ακινήτων που θα λαμβάνει υπ όψιν τις πραγματικές μεταβολές στην εμπορική τους αξία, ακόμα και τον όροφο που βρίσκεται το διαμέρισμα. Όσον αφορά στο ειδικό τέλος ακινήτων που πληρώνουμε μέσω της ΔΕΗ, θα εξακολουθήσει να υπάρχει στους λογαριασμούς του 2012 και από το νέο έτος θα μεταφερθεί στον νέο ενιαίο φόρο.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 13:38

    Είδηση: 7714


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 26 March 2012 - 16:49:38 UTC