Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-03-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιδρύονται 30 κλειστά κέντρα φιλοξενίας παράνομων μεταναστών
  • [02] Με μια ματιά
  • [03] Οδηγός του ΥΠΟΙΚ για την αποφυγή λαθών στις φορολογικές δηλώσεις

    [01] Ιδρύονται 30 κλειστά κέντρα φιλοξενίας παράνομων μεταναστών

    Τη σύσταση 30 κλειστών κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στις 10 περιφέρειες της χώρας (εκτός από τα νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου και της Κρήτης), χωρητικότητας 1000 μεταναστών το καθένα, ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Θα δημιουργηθούν νέα τμήματα για την εξωτερική φύλαξη των κέντρων κράτησης, με δύναμη 150 αστυνομικών το καθένα, την εσωτερική φύλαξη θα αναλάβουν 300 άνδρες ιδιωτικών εταιρειών φύλαξης, ενώ υπολογίζεται ότι σε κάθε κέντρο, κατά τη διάρκεια του 24ωρου, θα απασχολούνται ως προσωπικό 1.000 άτομα.

    Όπως ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπάρχουν διαθέσιμα ευρωπαϊκά κονδύλια, ύψους 250 εκατ. ευρώ, έως το 2013.

    Ο υπουργός έχει δώσει προθεσμία 15 ημερών στους περιφερειάρχες προκειμένου να προτείνουν τους χώρους εγκατάστασης των κέντρων, ενώ σημείωσε πως θα φέρει πράξη νομοθετικού περιεχομένου στο υπουργικό συμβούλιο για να καθορίζει το που θα γίνουν τα κέντρα κράτησης. Ο κ. Χρυσοχοϊδης χαρακτήρισε το μεταναστευτικό βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας, σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξουν άμεσες λύσεις, ενώ υπογράμμισε ότι τον Ιούνιο υπάρχει κίνδυνος η χώρα μας να αποβληθεί από τη συνθήκη Σένγκεν, κάτι που όπως είπε θα ήταν καταστροφικό.

    Ήδη, αρκετοί περιφερειάρχες ανέφεραν πως υπάρχουν έντονες αντιδράσεις στις περιοχές τους για τη δημιουργία αυτών των κέντρων. Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής σημείωσε, ότι θα συζητήσει το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο, ενώ κάλεσε τον υπουργό να παραστεί στη συνεδρίαση για να ενημερώσει τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου για το έργο και εξέφρασε επιφυλάξεις για τα ανταποδοτικά οφέλη, που ανέφερε ο υπουργός πως θα έχουν οι τοπικές οικονομίες.

    Αντίθετα, υπέρ της δημιουργίας των κέντρων φιλοξενίας μεταναστών τάχθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, σημειώνοντας ότι η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας με τη μετανάστευση, την εγκληματικότητα και το παρεμπόριο δεν μπορεί να συνεχιστεί και σε αυτά τα θέματα δεν χωρούν κομματικές σκοπιμότητες.

    Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ η δήμαρχος Βοίου Κοζάνης Ολγα Ορφανίδου, χαρακτήρισε τα αντισταθμιστικά οφέλη "Τυρί στη φάκα για να μην αντιδράσουν οι κοινωνίες».

    Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Οθωνας, ανέφερε πως το σχέδιο δημιουργίας κέντρων φιλοξενίας μεταναστών είναι ολοκληρωμένο και σημείωσε ότι οι θέσεις εργασίας αποτελούν προϋπόθεση για τη λειτουργία των και όχι «τυρί».

    Αντίθετος στην ίδρυση κέντρου φύλαξης μεταναστών στην περιοχή τής Νεάπολης Βοΐου, είναι ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης (Ι.Σ.Κ.), ενώ κρούει τον κώδωνα τού κινδύνου για τη δημόσια υγεία τού πληθυσμού.

    Ο Ι.Σ.Κ. επισημαίνει -μεταξύ άλλων- ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, έρχεται να καλύψει την ανυπαρξία μεταναστευτικής πολιτικής, την εξυπηρέτηση μικροκομματικών προεκλογικών συμφερόντων και την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που έχει γίνει πλέον μάστιγα της κοινωνίας μας.

    Αντιδράσεις

    «Η πρόθεση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με τη σύμφωνη γνώμη ή ανοχή των κομμάτων και περιφερειαρχών του κεφαλαίου, να δημιουργήσει 30 στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών σε 10 περιφέρειες της χώρας, αρχίζοντας από τη Νεάπολη Κοζάνης, πρέπει να συναντήσει τη σθεναρή αντίσταση του λαού», σχολίασε το ΚΚΕ.

    «Οι σημερινές προτάσεις της κυβέρνησης προσπαθούν να καλύψουν ανεπιτυχώς το κενό μιας ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής και να διαμορφώσουν το περιεχόμενο μιας άλλης πολιτικής ατζέντας βαδίζοντας προς τις εκλογές», τόνισε ο Συνασπισμός.

    «Για να αντιμετωπίσει ένα κοινωνικό πρόβλημα, η κυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων προτείνει ουσιαστικά τη δημιουργία πολλών νέων φυλακών. Ας ελπίσουμε πως δε θα προτείνει παρόμοια αντιμετώπιση και για τα υπόλοιπα κοινωνικά προβλήμα», επισήμενουν οι Οικολόγοι - Πράσινοι.

    Σχετική είδηση: Να βρεθούν χώροι για τους λαθρομετανάστες ζήτησε ο Χρυσοχοϊδης

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 22:57

    Είδηση: 7724

    [02] Με μια ματιά

    -Τρεις ήταν οι δράστες ληστείας που σημειώθηκε στις 5:30 τα ξημερώματα στον Άγιο Στέφανο. Οι τρεις άγνωστοι, κρατώντας μαχαίρια, απείλησαν τον ιδιοκτήτη σπιτιού και του άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό.

    -Εκρηκτικό μηχανισμό σε ΑΤΜ τοποθέτησαν τα ξημερώματα άγνωστοι στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην τράπεζα, ενώ οι δράστες άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό, διέφυγαν και αναζητούνται.

    -Συνεχίζονται οι εργασίες απορρύπανσης του εδάφους στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης, όπου κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών εντοπίστηκε υδράργυρος.

    -Στο αυτόφωρο θα οδηγούνται όσοι διακινούν και εμπορεύονται ναρκωτικά ή κάνουν παράνομο εμπόριο στον πεζόδρομο της οδού Μασσαλίας δίπλα στη νομική σχολή Αθηνών, σύμφωνα με παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του προέδρου του νομικού τμήματος της Σχολής

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 7796

    [03] Οδηγός του ΥΠΟΙΚ για την αποφυγή λαθών στις φορολογικές δηλώσεις

    Φορολογικό οδηγό με τα συνηθέστερα λάθη των φορολογουμένων κατά τη συμπλήρωση των φορολογικών τους δηλώσεων, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για λάθη τα οποία κάνουν κατά κύριο λόγο οι φορολογούμενοι κατά τη συμπλήρωση των στοιχείων που αφορούν στα τεκμήρια, στους τόκους των στεγαστικών δανείων, στα προσωπικά τους στοιχεία ( ΑΦΜ κ.α.), τα οποία ευθύνονται για καθυστερήσεις στην εκκαθάριση της δήλωσης.

    Έτσι, σύμφωνα με τον οδηγό που επεξεργάστηκε το υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ άλλων τα συνηθέστερα λάθη αφορούν στα ακόλουθα:

    - Στη συμπλήρωση του πίνακα των τεκμηρίων διαβίωσης. Ενδεικτικό είναι ότι στις περυσινές φορολογικές δηλώσεις 53.009 φορολογούμενοι δεν είχαν εγγράψει τις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης. Το ίδιο έκαναν και άλλοι 5.897 φορολογούμενοι που δήλωσαν ότι κατέχουν σκάφος αναψυχής.

    - Στην καταγραφή στοιχείων και εισοδημάτων για τα ακίνητα. Σύμφωνα με τις περυσινές δηλώσεις, σε 78.005 περιπτώσεις είχαν συμπληρωθεί όλοι οι κωδικοί που αφορούν την κύρια και τις δευτερεύουσες κατοικίες εκτός από τους κωδικούς των ποσοστών συνιδιοκτησίας. Σε 74.570 δηλώσεις δεν είχαν μεταφερθεί τα στοιχεία της μισθωμένης κύριας κατοικίας στον πίνακα της ιδιοκατοίκησης, σε 32.186 δηλώσεις δεν είχαν συμπληρωθεί οι μήνες ιδιοκατοίκησης της κύριας και των δευτερευουσών κατοικιών, ενώ σε 25.859 άλλες περιπτώσεις τα τετραγωνικά της μισθωμένης κύριας κατοικίας, που συμπληρώνονται στον πίνακα της ιδιοκατοίκησης, δεν συμφωνούσαν με τα τετραγωνικά του πίνακα δαπάνης ενοικίου.

    - Στη συμπλήρωση των τόκων των στεγαστικών δανείων. Σε 40.152 περιπτώσεις οι φορολογούμενοι είχαν εγγράψει τόκους στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας στον πίνακα δαπανών, αλλά δεν είχαν μεταφέρει σωστά τα ποσά στους κωδικούς 727-728 του πίνακα προσδιορισμού ετήσιας τεκμαρτής δαπάνης

    - Στη συμπλήρωση των ενδείξεων που αφορούν τους συζύγους αλλά και τους διαζευγμένους. Έτσι, μεταξύ συζύγων, 32.313 φορολογούμενοι συμπλήρωσαν την ένδειξη έγγαμος, αλλά δεν συμπλήρωσαν τον ΑΦΜ του συζύγου. Για διαζευγμένους ο εν διαστάσει υπόχρεος πρώην σύζυγος πρέπει να διαγράψει από τον πίνακα 1 τα στοιχεία και τον ΑΦΜ της πρώην συζύγου του.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπέττυ Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 09:25

    Είδηση: 7797


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 27 March 2012 - 8:49:24 UTC