Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-03-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π.Τόμσεν στην ΕΡΤ-3: Απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις
  • [02] Ο Υπουργός Παιδείας στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ
  • [03] Πρόγνωση από την Χριστίνα Ρήγου

    [01] Π.Τόμσεν στην ΕΡΤ-3: Απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις

    Κεκτημένα συμφέροντα φρενάρουν τις αλλαγές στην Ελλάδα, τόνισε ο επικεφαλής του ΔΝΤ , Πολ Τόμσεν μιλώντας στην ΕΡΤ-3 και την Ευδοξία Λυμπέρη, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί δέκα χρόνια να βγει από την κρίση και αυτό θα γίνει μόνο αν εφαρμοστούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Ο κ. Τόμσεν σημείωσε ότι κατανοεί την κριτική και τις αντιδράσεις για τα μέτρα που έχουν ληφθεί, ωστόσο όπως είπε η αρνητική πορεία της οικονομίας, οφείλεται κυρίως στην μη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Ο κ. Τόμσεν προειδοποίησε μάλιστα ότι αν δεν υλοποιηθούν οι αλλαγές που προβλέπονται , τότε το πρόγραμμα θα αποτύχει.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΕΡΤ-3

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012 21:46

    Είδηση: 8116

    [02] Ο Υπουργός Παιδείας στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ

    Ανοιχτό άφησε το θέμα της παραίτησής του ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ, μετά την θύελλα που προκάλεσε τροπολογία που ετοίμασε για την αποσύνδεση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ και ΤΕΙ από την εκλογή νέων διοικήσεων στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα.

    Ο κ. Μπαμπινιώτης υπεραμύνθηκε της θέσης του για την κατάθεση της τροπολογίας λέγοντας ότι από την στιγμή που ο νέος νόμος πλαίσιο έχει αποτύχει προσωρινά να εφαρμοστεί, θα πρέπει να επέλθει η ηρεμία στα Πανεπιστήμια και να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία τους.

    Δεν μπορεί να λειτουργήσει ένας νόμος με απειλές τόνισε ο κ. Μπαμπινιώτης, και επισήμανε ότι δεν διαφωνεί με το νόμο αλλά από την στιγμή που τα Ανώτατα και Ανώτερα Ιδρύματα έχουν λάβει ήδη το 25 % της χρηματοδότησης που δικαιούνται, θα έπρεπε μόνο για εφέτος να δοθεί και το υπόλοιπο ποσό μέχρι την εκλογή των νέων διοικήσεων.

    Όπως τόνισε τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει πρωτοβουλία εκ μέρους του και σε επιτροπή που θα δημιουργηθεί θα εξεταστεί εκ νέου η τακτική που πρέπει να ακολουθηθεί για την εφαρμογή του νόμου.

    Όπως τόνισε τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ ήταν γνώστες της κίνησής του καθώς είχε ενημερώσει τον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο που προέρχεται από τη ΝΔ αλλά και την ειδική γραμματέα του Υπουργείου που έχει άμεση επαφή με την πρώην Υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου.

    Μάλιστα κάλεσε τα κόμματα να ψηφίσουν την ρύθμιση ώστε να επανέλθει η ειρήνη στα Ιδρύματα.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012 21:53

    Είδηση: 8112

    [03] Πρόγνωση από την Χριστίνα Ρήγου

    Ένα ψυχρό μέτωπο, διασχίζοντας τα Βαλκάνια, την Παρασκευή θα προκαλέσει σποραδικές βροχές στα βόρεια και ανατολικά της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα, καθώς το σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι ευχάριστος, με λίγες νεφώσεις και τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει ουσιαστικές μεταβολές, εκτός από μια μικρή πτώση στα βόρεια.

    Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή το πρωί ο καιρός θα είναι αίθριος. Κατά τη διάρκεια της μέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, καθώς και στα βόρεια, κεντρικά και δυτικά ηπειρωτικά. Τις μεσημβρινές ώρες αναμένονται βροχές στις περιοχές αυτές και πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες, το απόγευμα, στην κεντρική Μακεδονία, την Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4..21 στα βόρεια, από 4..20 βαθμούς στα δυτικά και θα φτάσει τους 23 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τους 20-21 στα νησιά του Αιγαίου. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι νοτιοδυτικοί 2-4 μποφόρ και στο Αιγαίο από 4-6 και στο Κρητικό πέλαγος μέχρι 7 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε βοριάδες και πρόσκαιρα θα ενισχυθούν.

    ΑΤΤΙΚΗ

    Στην Αττική θα επικρατεί ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά στα βόρεια και ανατολικά του νομού, που μέσα στη νύχτα θα πυκνώσει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8...23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-νοτιοδυτικοί 3-4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 μποφόρ.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Στην Θεσσαλονίκη προβλέπεται συννεφιά, με διαστήματα ηλιοφάνειας και ασθενείς τοπικές βροχές το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10...21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και θα ενισχυθούν μέχρι 4-5 μποφόρ.

    ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

    Το Σάββατο η μέρα θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό στα βόρεια και λίγη βροχή στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια με νεφώσεις και το μεσημέρι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στα κεντρικά της χώρας. Η θερμοκρασία, στα ίδια περίπου επίπεδα, θα φτάσει τους 20-22 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 19-20 στο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με 3-5 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, συγκεκριμένα μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, θα φτάσουν μέχρι 6 μποφόρ. Σταδιακά μέσα στη μέρα θα υποχωρήσουν και θα στραφούν πάλι σε νοτιάδες.

    Την Κυριακή, αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος και η ορατότητα τοπικά περιορισμένη. Σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και βροχές θα εκδηλωθούν στην κεντρική Μακεδονία, στην Θράκη και στο ανατολικό Αιγαίο. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων προβλέπεται στα ορεινά της Θράκης. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς στα βόρεια και δυτικά (στην Ήπειρο θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη) και ως 23 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι και θα πνέουν σε ήπιες εντάσεις, μέχρι 4 και στα νότια 5 μποφόρ.

    Πρόγνωση: Χριστίνα Ρήγου Μαθηματικός - Μετεωρολόγος

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012 21:47

    Είδηση: 8081


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 29 March 2012 - 20:49:29 UTC