Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-04-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Τιμοσίδης: Δεν θα γραφτεί δραστική ουσία που να μην έχει εγκριθεί προηγουμένως
  • [02] Χ. Πρωτόπαπας: «Ο κ. Παπανδρέου, είχε παντελή απουσία αυτοκριτικής»
  • [03] Κ. Βελόπουλος: «Δεν το πιστεύω ότι θα γίνουν εκλογές»
  • [04] Κ. Τζαβάρας: Μετεκλογικά θα μετρήσει αν ο τόπος θα είναι σε θέση να κυβερνηθεί
  • [05] Σ. Σακοράφα: Η προηγούμενη κυβέρνηση επένδυσε στο φόβο και στον εκβιασμό
  • [06] Προεκλογικοί διαξιφισμοί Δρέττα-Γιακουμάτου
  • [07] H. Πλασκοβίτης για κοινωνικά επιδόματα και νέα μέτρα
  • [08] Με μια ματιά

    [01] Μ. Τιμοσίδης: Δεν θα γραφτεί δραστική ουσία που να μην έχει εγκριθεί προηγουμένως

    Το Υπουργείο Υγείας είναι έτοιμο σε 20 νοσοκομεία να υποδεχτεί σε ειδικούς θαλάμους, που ήταν σε αδράνεια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετανάστες με ιδιαίτερα μεταδοτικού τύπου νοσήματα, ανακοίνωσε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο υφυπουργός Υγείας, Μιχάλης Τιμοσίδης. Εξάλλου, με αφορμή την εφαρμογή από σήμερα της συνταγογράφησης γενοσήμων, ανέφερε ότι ο ΕΟΦ έχει στείλει προς όλους τους ενδιαφερόμενους την εγκύκλιο που καθορίζει τα της αναγραφής της δραστικής ουσίας για τις δέκα πρώτες φαρμακευτικές ουσίες, ενώ διασαφήνισε ότι επειδή είναι μια νέα μορφή συνταγογράφησης θα υπάρχει επιείκεια, ώστε να μην ταλαιπωρηθεί ο Έλληνας ασθενής. Ξεκαθάρισε, δε, ότι δεν πρόκειται να γραφτεί από κανένα γιατρό δραστική ουσία, που να μην έχει εγκριθεί προηγουμένως.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Ρήσεις και αντιρρήσεις» με τον Γιώργο Γιουκάκη και την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Μ. ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ: «Ήδη σε 20 νοσοκομεία, εμείς εδώ και λίγο καιρό, είμαστε έτοιμοι ως Υπουργείο Υγείας να υποδεχτούμε σε ειδικούς θαλάμους, που έτσι κι αλλιώς τους είχαμε σε αδράνεια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, και τους οποίους ενεργοποιήσαμε, να μπορούν να δεχτούν ανθρώπους με ιδιαίτερα, μεταδοτικού τύπου, νοσήματα, αλλά και σε ειδικό χώρο, μέσα από τα ΤΕΠ, μέσα από τη λειτουργία της 24ωρης εφημερίας, να δεχόμαστε οργανωμένα αυτούς τους ανθρώπους που έχουν συγκεκριμένες παθήσεις, να μπορούμε να τους ελέγξουμε, να τους αντιμετωπίσουμε άμεσα, έτσι ώστε όλοι αυτοί, όταν θα μεταφερθούν σε χώρους, που έτσι έχει ξεκινήσει ήδη το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η κυβέρνηση, δηλαδή, να έχουμε έλεγχο αυτών των ατόμων, να ξέρουμε τι μπορεί να κάνει ο καθένας, να εμβολιάσουμε τους συντρόφους και τους άλλους φίλους τους, όπου μπορούμε να το κάνουμε αυτό».

    Μ. ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ: «Ο ΕΟΦ, μίλησα με τον πρόεδρό του εχθές και μου δήλωσε ότι έχει σταλθεί προς όλους τους ενδιαφερόμενους η εγκύκλιος από τον ΕΟΦ, ο οποίος καθορίζει τα της αναγραφής της δραστικής ουσίας για αυτές τις δέκα πρώτες φαρμακευτικές ουσίες. Θα το αναζητήσω, όμως, θέλω να δηλώσω προς πάσα κατεύθυνση, ότι επειδή ακριβώς είναι μια νέα μορφή συνταγογράφησης, εμείς θα δώσουμε το κατάλληλο χρονικό διάστημα, παρότι είναι δέσμευσή μας από σήμερα να ξεκινήσουμε, θα υπάρχει η ανάλογη ανοχή, έτσι ώστε, όπου υπάρξουν αυτά τα προβλήματα, που είναι λογικό να γίνουν στην αρχή, θα υπάρχει επιείκεια και η αντιμετώπισή τους χωρίς τις ανάλογες κυρώσεις και χωρίς να ταλαιπωρούμε τον Έλληνα ασθενή».

    Μ. ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ: «Δεν πρόκειται να γραφτεί από κανένα γιατρό δραστική ουσία για οποιαδήποτε από αυτές τις δέκα, κατ' αρχήν, που να μην είναι ελεγμένη από τον ΕΟΦ, να μην είναι πιστοποιημένη φαρμακευτική δραστική ουσία, να μην είναι κάτι που να έχει εγκριθεί προηγουμένως».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Απριλίου 2012 14:45

    Είδηση: 8370

    [02] Χ. Πρωτόπαπας: «Ο κ. Παπανδρέου, είχε παντελή απουσία αυτοκριτικής»

    Κατά τη διάρκεια αυτής της διετίας έγιναν αρκετά λάθη, κυρίως σε πρόσωπα, δήλωσε στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, υποστηρίζοντας ότι ορισμένοι δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα με τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που χρειαζόταν ο τόπος. Παράλληλα, επισήμανε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ενώ έκανε μια φιλότιμη προσπάθεια, έκανε και λάθη, τα οποία πρέπει να αναγνωρίσει και αναφερόμενος στις τελευταίες ομιλίες του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μίλησε για παντελή απουσία αυτοκριτικής. Ερωτηθείς σχετικά, εξέφρασε την εκτίμηση ότι κανένα κόμμα δεν θα έχει αυτοδυναμία, ενώ συμμερίστηκε την άποψη του Ε. Βενιζέλου ότι, υπό προϋποθέσεις, η πρώτη θέση «παίζεται».

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Χ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι έγιναν αρκετά λάθη, κυρίως σε πρόσωπα, κατά τη διάρκεια αυτής της διετίας. Επιλογές προσώπων, οι οποίοι δε μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα με τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, με τις μεγάλες αλλαγές, τις οποίες χρειαζόταν ο τόπος. Υπογράφαμε κάποια πράγματα στο μνημόνιο και μετά στην πορεία γίνονταν συμβιβασμοί, καθυστερήσεις, ανεπάρκειες, τα οποία δημιουργούσαν μια ένταση του προβλήματος και μια περαιτέρω επιβάρυνση του ελληνικού λαού. Αυτό είναι μια πραγματικότητα, δε μπορούμε να την αρνηθούμε».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Θεωρείτε ότι υπάρχουν σημεία ανειλικρινούς αυτοκριτικής»;

    Χ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: «Όχι, και εκτιμώ ότι στις τελευταίες ομιλίες του ο Γιώργος Παπανδρέου, εδώ και ένα δίμηνο, είχε παντελή απουσία αυτοκριτικής. Δε συμφωνώ με αυτό. Είχε παντελή απουσία αυτοκριτικής. Μπορεί να μην υιοθετώ μια πολύ σκληρή κριτική που του γίνεται από αρκετούς, δε φταίει για όλα, ίσα-ίσα έκανε μια φιλότιμη προσπάθεια, πραγματικά ειλικρινή, όμως έκανε και λάθη, και αυτά τα λάθη πρέπει ο ίδιος να τα αναγνωρίσει, πρώτα απ' όλα».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Το μόνο που μένει να ακούσουμε από το στόμα του κύριου Βενιζέλου και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ είναι ότι πάτε για αυτοδυναμία».

    Χ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: «Όχι, δε θα το ακούσετε αυτό, γιατί εκτιμώ ότι κανένα κόμμα δε θα μαζέψει την αυτοδυναμία. Όχι, δε θα έχουμε αυτοδυναμία, δε νομίζω να έχει κανένα κόμμα, όπως εξελίσσεται η κατάσταση, τουλάχιστον, απ' ό,τι μπορώ να προβλέψω. Όμως, πραγματικά εγώ πιστεύω ότι η πρώτη θέση, υπό προϋποθέσεις, παίζεται. Έχει δίκιο ο Βενιζέλος».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Απριλίου 2012 14:44

    Είδηση: 8366

    [03] Κ. Βελόπουλος: «Δεν το πιστεύω ότι θα γίνουν εκλογές»

    Την πεποίθηση ότι δεν θα γίνουν εκλογές, όσο δεν βγαίνουν τα νούμερα για να συγκυβερνήσουν «οι ανεύθυνοι που θέλουν να γίνουν υπεύθυνοι», εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος. Ερωτηθείς γιατί υπάρχει τόσο πολιτικό άγχος με τη Χρυσή Αυγή, υποστήριξε ότι η δημοκρατία πρέπει να έχει άγχος και επισήμανε ότι αν ο ελληνικός λαός, που υπέστη τόσα πριν 50 χρόνια από τους Γερμανούς, θέλει σήμερα να βάλει στη Βουλή τους οπαδούς του ναζισμού και του γερμανισμού, είναι δικαίωμά του. «Πρέπει και ο λαός να αναλάβει τις ευθύνες του, δεν μπορεί από αντίδραση να ψηφίζεις ναζί», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στους λαθρομετανάστες, τάχθηκε υπέρ του γερμανικού νόμου και κατέθεσε την πρόταση να φύγουν όλοι από τη χώρα.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν το πιστεύω ότι θα γίνουν εκλογές. Οι ανεύθυνοι που μας στοχοποίησαν θέλουν να γίνουν υπεύθυνοι για να μας διακυβερνήσουν, έχουν συμφωνήσει ήδη παρασκηνιακά να συγκυβερνήσουν και δεν θα γίνουν εκλογές όσο τα νούμερα δεν τους βγαίνουν. Οι πρόωρες εκλογές γίνονται στην Ελλάδα, γιατί τα κόμματα θέλουν να έχουν παραπάνω ποσοστά ή βλέπουν ότι δεν μπορούν να κυβερνήσουν».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Γιατί τόσο πολιτικό άγχος με την Χρυσή Αυγή»;

    Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «¶γχος πρέπει να έχει η δημοκρατία. Αν ο ελληνικός λαός που υπέστη τόσα πριν 50 χρόνια από τους Γερμανούς, θέλει σήμερα τους οπαδούς του ναζισμού και του γερμανισμού να τους βάλει στη Βουλή, δικαίωμά του, δεν θα του στερήσω το δικαίωμα. Πρέπει και ο λαός να αναλάβει τις ευθύνες του, δεν μπορεί από αντίδραση να ψηφίζεις ναζί».

    ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

    Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Η πρόταση η δική μου είναι να ισχύσει ο γερμανικός νόμος, να φύγουν όλοι οι λαθρομετανάστες και μπορούμε να τους διώξουμε πολύ εύκολα. Η λύση πριν πάμε στα όπλα είναι να τους διώξουμε όλους, τους παράνομους, τους λαθρομετανάστες».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Απριλίου 2012 14:43

    Είδηση: 8360

    [04] Κ. Τζαβάρας: Μετεκλογικά θα μετρήσει αν ο τόπος θα είναι σε θέση να κυβερνηθεί

    Κάτω από την ομπρέλα της πανστρατιάς, δεν σημαίνει ότι πρέπει να εξαλειφθούν ή να λειανθούν όλες οι διαφορές, επειδή με κάποιους υπήρξε μια κοινή θέση συγκυριακά, ξεκαθάρισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας. Υπογράμμισε, δε, ότι αυτό που θα μετρήσει την επομένη των εκλογών δεν θα είναι το πόσοι ήταν υπέρ ή κατά του μνημονίου, αλλά το αν ο τόπος θα είναι σε θέση να κυβερνηθεί.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Κ. ΤΖΑΒΑΡΑΣ: «Κάτω από την ομπρέλα της πανστρατιάς, δεν σημαίνει ότι πρέπει να εξαλειφθούν ή να λειανθούν διαφορές, οι οποίες κάτω από άλλες προϋποθέσεις ή τουλάχιστον επί μεγάλο χρονικό διάστημα, φαίνεται ότι είναι αξεπέραστες. Και ούτε χρειάζεται ενόψει των εκλογών να μεγεθύνουμε πράγματα που είναι ασήμαντα ή να σημαντοποιούμε πράγματα που είναι σοβαρά. Η θέση της ΝΔ, η λογική μας, η στρατηγική μας είναι ξεκαθαρισμένες και αν συνέπεσε σε αυτή την διάρκεια με κάποιους να έχουμε μια κοινή θέση συγκυριακά, αυτό δεν σημαίνει ότι ως δια μαγείας έχουν εξαλειφθεί όλες οι διαφορές μας».

    Κ. ΤΖΑΒΑΡΑΣ: «Την επομένη των εκλογών αυτό που θα μετρήσει η ιστορία της Ελλάδας, δεν είναι πόσοι ήταν υπέρ ή κατά του μνημονίου, γιατί αυτό είναι ένα πλαστό δίλημμα και μια τεχνητή διαίρεση την οποία καλλιεργούν κάποιοι οι οποίοι θέλουν να οδηγούν τον κόσμο σε λάθος προβληματισμό. Την επομένη των εκλογών αυτό που θα μετρήσει, είναι αν ο τόπος θα είναι σε θέση να κυβερνηθεί».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Απριλίου 2012 14:42

    Είδηση: 8353

    [05] Σ. Σακοράφα: Η προηγούμενη κυβέρνηση επένδυσε στο φόβο και στον εκβιασμό

    Για απύθμενο θράσος, μίλησε στη ΝΕΤ FM η ανεξάρτητη βουλευτής που συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα, αναφερόμενη στη δήλωση του κ. Νικολόπουλου, στην οποία συμπεριέλαβε και την Αριστερά, περί κομμάτων που κάνουν εμπόριο οργής και δραχμής. «Μιλάνε αυτοί που επί τόσα χρόνια, χειριστήκαν τις τύχες του ελληνικού λαού, φτάσαν την κατάσταση εδώ που τη φτάσανε και έχουν το θράσος να απευθύνονται στον ελληνικό λαό, θεωρώντας ότι μπορούν να γυρίσουν σελίδα, να διαγράψουν ό,τι έχουν κάνει τόσα χρόνια», επισήμανε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την εκτίμηση ότι πρέπει να τους κρίνει ο λαός. Ανέφερε ότι το επίσημο δίλημμα που τίθεται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, είναι το «ευρώ ή δραχμή», «Ευρώπη ή χάος», το οποίο όπως είπε, είναι και το μοτίβο των επερχόμενων εκλογών. Τόνισε, δε, ότι «ο φόβος πουλάει», υποστηρίζοντας ότι η μόνη επένδυση που κατάφερε η προηγούμενη κυβέρνηση, ήταν η επένδυση στο φόβο και στον εκβιασμό.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «¶κρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Πριν από λίγο ο κύριος Νικολόπουλος, βουλευτής ΝΔ, είπε ότι υπάρχουν κόμματα που κάνουν εμπόριο οργής ή εμπορεύονται τη δραχμή, και λοιπά. Μέσα σε αυτό συμπεριέλαβε και την Αριστερά».

    Σ. ΣΑΚΟΡΑΦΑ: «Πρόκειται περί απύθμενου θράσους, νομίζω το καταλαβαίνει όλος ο κόσμος. Μιλάνε αυτοί που επί τόσα χρόνια, επί αρκετές δεκαετίες, χειριστήκαν τις τύχες του ελληνικού λαού, φτάσαν την κατάσταση εδώ που τη φτάσανε και έχουν το θράσος να απευθύνονται στον ελληνικό λαό, θεωρώντας ότι μπορούν να γυρίσουν σελίδα, να διαγράψουν ό,τι έχουν κάνει τόσα χρόνια και να πιστεύουν ότι μπορεί οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι μας έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση, να σώσουν και την Ελλάδα. Νομίζω ότι μπορούμε να τους αφήσουμε στην κρίση του ελληνικού λαού και να αποφασίσει εκείνος τι θέλει να κάνει».

    Σ. ΣΑΚΟΡΑΦΑ: «Αυτό το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», «Ευρώπη ή χάος», είναι το επίσημο δίλημμα και των δύο δυνάμεων, και του ΠΑΣΟΚ, και της ΝΔ, και είναι το μοτίβο των επερχόμενων εκλογών. Γιατί το πρώτο είναι πάρα πολύ εύκολο να το λένε. Είναι εύκολο να μη μιλάς για το χάος, στο οποίο έχεις φέρει την ελληνική κοινωνία με δική σου ευθύνη, και να επισύρεις τον κίνδυνο ενός άλλου χάους. Δεύτερον, και πολύ σημαντικό: ο φόβος πουλάει. Η προηγούμενη κυβέρνηση, η μόνη επένδυση που κατάφερε ήταν η επένδυση στο φόβο και στον εκβιασμό. Τίποτε άλλο δεν έκανε».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Απριλίου 2012 14:41

    Είδηση: 8344

    [06] Προεκλογικοί διαξιφισμοί Δρέττα-Γιακουμάτου

    Οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου όσον αφορά στο ενδεχόμενο νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις τον Ιούνιο αποτέλεσαν πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ της υποψήφιας βουλευτού με το ΠΑΣΟΚ Αθηνάς Δρέττα και του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου.

    Η κα Δρέττα μίλησε για έλλειμμα αξιοπιστίας των κομμάτων και πως «η μόνη λύση είναι να μιλήσουν οι πολιτικοί με ειλικρίνεια στους πολίτες και να τους πουν την αλήθεια για το τι έχουν μπροστά τους να αντιμετωπίσουν». Ανέφερε ότι το μεγαλύτερο διακύβευμα είναι από ποια κυβέρνηση θα κυβερνηθεί η χώρα, υπογραμμίζοντας ότι «το παιχνίδι βρίσκεται στα χέρια των πολιτών και πρέπει να το αποδείξουν».

    Συμπλήρωσε ότι αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν πρόκειται να προκύψει από τις εκλογές γι' αυτό και πρέπει τα κόμματα να είναι ανοιχτά στις συνεργασίες.

    Αναφερόμενη στα 11,5 δισ. ευρώ που θα χρειαστούμε τον Ιούνιο, εκτίμησε ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε στις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές και παρεμβάσεις ώστε να μην χρειαστεί να γίνουν περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις. Κατηγόρησε όλο το πολιτικό σύστημα γιατί φοβήθηκε να προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές και προειδοποίησε ότι αν δεν γίνουν και αυτή τη φορά τότε αναγκαστικά θα υποστούν τις συνέπειες οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι.

    Από την πλευρά του ο κ. Γιακουμάτος εξέφρασε φόβους για «εμπόριο ελπίδας» και πως «οι ελπιδοπώλες είναι ότι χειρότερο υπάρχει για την πατρίδα», τονίζοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Νέα Δημοκρατία πιστεύουν ότι «υπάρχει μόνο ένας δρόμος: ή μνημόνιο ή μνημόσυνο».

    Επανέλαβε ότι η ΝΔ είναι αρνητική σε μια ενδεχόμενη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «η ΝΔ συνυπογράφει και δεν συγκυβερνεί».

    Για τα 11,5 δισ. του Ιουνίου, ανέφερε ότι έχει καταθέσει τις προτάσεις του στον πρόεδρο του κόμματος για εξοικονόμηση του ποσού αυτού από τον ηλεκτρονικό τζόγο, το λαθρεμπόριο πετρελαίου, μέρος από την επιχορήχηση του ΕΣΠΑ για το 2012, καθώς και από την αναστολή της δεύτερης σύνταξης των βουλευτών.

    Για την ανεργία υπογράμμισε ότι μέσω της ανάπτυξης και των επενδύσεων μπορεί να μειωθεί το ποσοστό της.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr, ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Απριλίου 2012 12:52

    Είδηση: 8326

    [07] H. Πλασκοβίτης για κοινωνικά επιδόματα και νέα μέτρα

    Για τα μέτρα 11,5 δισ €

    Ερωτηθείς για μέτρα ύψους 11,5 δις € και για τους τομείς που θα υπάρξουν περικοπές υπογράμμισε ότι είναι πρώιμο αυτήν την ώρα υπάρξουν συμπεράσματα.

    Βρισκόμαστε, είπε, στο πρώτο στάδιο μελέτης των περιοχών της δημόσιας δαπάνης που μπορεί να περιοριστεί. Δεν είναι, όμως όπως συμπλήρωσε, η στιγμή για οριστικά συμπεράσματα.

    Παρατήρησε, ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια μέσα από στοχευμένες δράσεις, να πετύχουμε εξοικονομήσεις, ωστόσο δεν μπορεί κανείς να ξέρει, αν αυτές μπορούν να φθάσουν, χωρίς να επηρεαστούν μισθοί και συντάξεις.

    Δεν μπορεί κανείς να το αποκλείσει αυτό είπε χαρακτηριστικά.

    Για μισθούς σε ιδιωτικό τομέα

    Ερωτηθείς για το επίμονο αίτημα της τρόικας για νέες περικοπές στον ιδιωτικό τομέα, υπενθύμισε ότι οι μισθοί του ιδιωτικού είναι αποτέλεσμα ελεύθερης διαπραγμάτευσης.

    Το πώς θα εξελιχθεί έχει να κάνει με το πώς θα εξελιχθεί η παραγωγικότητα των επιχειρήσεων. Αυτό, δεν καθορίζεται με νόμο , με νόμο καθορίζεις τον ελάχιστο μισθό, σημείωσε.

    Παρατήρησε πάντως ότι σε μία μισθολογική προσαρμογή, δεν μπορούμε να αγνοούμε το επίπεδο κοστους ζωής.

    Πρέπει πρώτα να έχει επιτύχει η μείωση του πραγματικού κόστους ζωής για τους πολίτες σημείωσε με νόημα.

    Επαναληπτικές εκλογές

    Ο κ. Πλασκοβίτης χαρακτήρισε εξαιρετικό δυσάρεστο γεγονός το ενδεχόμενο να υπάρξουν επαναληπτικές εκλογές καθώς αυτό σημαίνει μία μακρό περίοδο ακυβερνησίας.

    Όσον αφορά στο κόστος των εκλογών, μίλησε για 130 δισ € συμπληρώνοντας πάντως ότι η προεκλογική δαπάνη έχει μειωθεί σημαντικά (κόστος 70 εκατομμύρια Ευρώ μικρότερο σε σχέση με άλλες εκλογικές αναμετρήσεις)

    Ιδιώτες ομολογιούχοι

    Για την περίπτωση των ιδιωτών ομολογιούχων, παρατήρησε ότι είναι δίκαιο το αίτημα τους.

    Ωστόσο, όπως είπε, υπάρχει μία δέσμευση της Ελλάδας ότι διαρκούντος αυτού του προγράμματος δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις,

    Πρόσθεσε πάντως ότι τα περιθώρια ικανοποίησης αυτού του δικαίου αιτήματος είναι ανοιχτά, αλλά όπως είπε, άμεσα δεν μπορούμε να κάνουμε τέτοιες διακρίσεις.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Απριλίου 2012 12:06

    Είδηση: 8319

    [08] Με μια ματιά

    -Κλειστή από σήμερα έως και την Παρασκευή θα είναι η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με απόφαση της Κοσμητείας καθώς στον χώρο είχαν προγραμματιστεί να γίνουν εκδηλώσεις και συζητήσεις για τις οποίες οι διοργανωτές δεν είχαν λάβει άδεια.

    -Νεκρός στο κρεβάτι του, καλυμμένος με κουβέρτες, και με συντριπτικά κατάγματα στο πρόσωπο, το κεφάλι και τον τράχηλο, εντοπίστηκε χθες βράδυ 82χρονος στο χωριό Δημοκόρη, στο δήμο Πωγωνίου Ιωαννίνων. Την αστυνομία ειδοποίησε συγχωριανός του θύματος. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείεται οποιαδήποτε άλλη εκδοχή. Το σπίτι πάντως του ηλικιωμένου δεν ήταν αναστατωμένο.

    -Επίσχεση εργασίας επ΄ αόριστον, ξεκίνησαν από το πρωί οι νοσοκομειακοί γιατροί στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και στα Κέντρα Υγείας του νομού Αρκαδίας, ενώ από αύριο, με απόφαση του συλλόγου γιατρών ΕΣΥ Αρκαδίας, αρχίζουν επίσχεση οι γιατροί στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Οι γιατροί διεκδικούν δεδουλευμένα τριών μηνών και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την εξόφλησή τους. Για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η κινητοποίηση των γιατρών, αντιμετωπίζονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά στο νοσοκομείο. Στο μεταξύ, συνεχίζεται για δωδέκατη ημέρα η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στο νοσοκομείο Σπάρτης.

    -Τρεις ιδιοκτήτες επαρχιακών ταξί ξεκίνησαν απεργία πείνας έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο Βορίδη, που όπως υποστηρίζουν, τους αφαιρεί το δικαίωμα να εργαστούν σε τουριστικές περιοχές, σε αντίθεση με τα ταξί της πόλης του Ηρακλείου. Τα επαρχιακά σωματεία του νομού Ηρακλείου εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους τρεις απεργούς συναδέλφους τους -μεταξύ των οποίων και ένας 70χρονος με σοβαρά προβλήματα υγείας- και προχώρησαν σε κινητοποίηση αφήνοντας χωρίς ταξί ως αύριο την ενδοχώρα του νομού.

    -Περισσότερα από 25 κιλά ηρωίνης εντόπισαν την Πέμπτη, με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, οι υπάλληλοι του τελωνείου Καστανιών. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατανεμημένα ισομερώς σε πενήντα συσκευασίες 25.735 γραμμάρια ηρωίνης, που ήταν κρυμμένα επιμελώς στο ρεζερβουάρ ΙΧ αυτοκίνητου, το οποίο προερχόταν από την Τουρκία. Ο οδηγός του αυτοκινήτου, υπήκοος Βουλγαρίας, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα για παράβαση του ν. 3459/2006 «περί ναρκωτικών».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Απριλίου 2012 16:28

    Είδηση: 8333


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 2 April 2012 - 16:49:28 UTC