Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-04-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Ζιώγας: Δεν συμπορευόμαστε με πολιτικές δυνάμεις που δεν συγκλίνουμε στρατηγικά
  • [02] Α. Σπηλιωτόπουλος: «Η ΝΔ πρέπει να πάει στις εκλογές με αυτοπεποίθηση»
  • [03] Σ. Κουτμερίδης: «Το μόνο που δεν χρειαζόταν σήμερα η χώρα μας είναι εκλογές»
  • [04] Γ. Σταυρόπουλος: Πρέπει να υπάρξει από όλους πολιτική βούληση να γίνουμε πιο σοβαροί»
  • [05] Επίτιμος διδάκτορας του ΑΠΘ ο Ρομπέρτο Μπενίνι
  • [06] Μηταράκης-Γιαννακά-Βελόπουλος-Παπαδημούλης
  • [07] Ναι στις πορείες αλλά και η πόλη θα πρέπει να λειτουργεί δηλώνει ο Γ. Καμίνης

    [01] Κ. Ζιώγας: Δεν συμπορευόμαστε με πολιτικές δυνάμεις που δεν συγκλίνουμε στρατηγικά

    Το ενδεχόμενο να συνεργαστεί το ΚΚΕ με κάποιο άλλο κόμμα της Αριστεράς, απέκλεισε κατηγορηματικά μιλώντας στη ΝΕΤ FM το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Κώστας Ζιώγας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «δεν μπορούμε να συμπορευτούμε με μια πολιτική δύναμη με την οποία δεν συγκλίνουμε στρατηγικά». Πρόσθεσε, δε, ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμπόρευση του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΔΗΜΑΡ, υποστηρίζοντας ότι είναι κόμματα που καλλιεργούν αυταπάτες ότι μπορούν να υπάρξουν λύσεις χωρίς σύγκρουση με τα μονοπώλια.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Υπάρχει περίπτωση το ΚΚΕ να συνεργαστεί με κάποιο κόμμα από τα τοποθετούμενα στην αριστερή πλευρά του πολιτικού φάσματος»;

    Κ. ΖΙΩΓΑΣ: «Αυτό το έχουμε αποκλείσει κατηγορηματικά, δεν μπορούμε να συμπορευτούμε με μια πολιτική δύναμη με την οποία δεν συγκλίνουμε στρατηγικά. Δηλαδή να συμπορευτούμε με το ΣΥΡΙΖΑ, ή με την Δημοκρατική Αριστερά τα οποία είναι κόμματα τα οποία δεν αμφισβητούν την εξουσία που εμείς αμφισβητούμε και καλλιεργούν αυταπάτες ότι μπορούν να υπάρξουν λύσεις χωρίς σύγκρουση με τα μονοπώλια».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Απριλίου 2012 13:47

    Είδηση: 8723

    [02] Α. Σπηλιωτόπουλος: «Η ΝΔ πρέπει να πάει στις εκλογές με αυτοπεποίθηση»

    Η ΝΔ πρέπει να πάει στις εκλογές με αυτοπεποίθηση, τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος, συμπληρώνοντας ότι αν το κόμμα έχει καθαρές προτεινόμενες λύσεις και αποσαφηνισμένη στρατηγική, θα μπορέσει να μετατρέψει τη δημοσκοπική του άνοδο σε ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ανέφερε ακόμη, ότι το δίλημμα αυτών των εκλογών είναι «ευρώ ή δραχμή» και «ευρωπαϊκή προοπτική ή άτακτη χρεοκοπία και πλήρης εξαθλίωση». Εκτίμησε, δε, ότι η ΝΔ θα μιλήσει με τη φωνή της λογικής και θα βάλει υπαρκτά, ουσιαστικά και λογικά διλήμματα και με βάση αυτά και τις κοστολογημένες κυβερνητικές προτάσεις που θα παρουσιάσει, θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης του λαού.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Α. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ΝΔ πρέπει να πάει σε αυτές τις εκλογές με αυτοπεποίθηση και όσο το δυνατόν πιο καθαρές προτεινόμενες λύσεις. Αν το κάνει αυτό και αν έχει μια αποσαφηνισμένη στρατηγική με συγκεκριμένα πειστικά επιχειρήματα και όχι συναισθηματικά συνθήματα, που μέχρι στιγμής αυτά τα έχει αποφύγει, τότε μπορεί να μετατρέψει αυτή την δημοσκοπική άνοδό της σε ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Πρέπει να σκεφτούμε πως ακριβώς θέλουμε να είναι η επόμενη μέρα. Το δίλημμα είναι πολύ συγκεκριμένο. Είναι, ή ευρώ ή δραχμή, ή ευρωπαϊκή προοπτική, ή άτακτη χρεοκοπία και πλήρης εξαθλίωση».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Πώς θα θέσουν τα διλήμματα οι πολιτικές δυνάμεις»;

    Α. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Πιστεύω ότι η ΝΔ και νομίζω αυτό στο τέλος θα κάνει, θα μιλήσει ακριβώς με τη φωνή της λογικής. Θα βάλει διλήμματα που είναι υπαρκτά, ουσιαστικά, λογικά και με βάση αυτά και τις κοστολογημένες κυβερνητικές προτάσεις που θα παρουσιάσει, θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης του λαού».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Απριλίου 2012 13:34

    Είδηση: 8719

    [03] Σ. Κουτμερίδης: «Το μόνο που δεν χρειαζόταν σήμερα η χώρα μας είναι εκλογές»

    Πραγματικά επισκιάζει όλα τα πολιτικά γεγονότα αυτό το τραγικό γεγονός, τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Στάθης Κουτμερίδης, αναφερόμενος στην αυτοκτονία του συνταξιούχου στο Σύνταγμα. Παράλληλα, σημείωσε ότι αυτή η δύσκολη περίοδος πρέπει να αντιμετωπιστεί με έντονο αίσθημα αλληλεγγύης, με κοινωνική ευαισθησία και κοινωνική συνοχή, επισημαίνοντας ότι η οικονομική κρίση είναι ένα φαινόμενο που θα κάνει τον κύκλο του και θα περάσει. «Δεν είναι ένα φαινόμενο που θα παγιωθεί στη χώρα μας», συμπλήρωσε. Υπογράμμισε, ότι η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει μια πολιτική σταθερότητα και μια συνέχεια και εκτίμησε ότι η χώρα δεν χρειαζόταν εκλογές. Εξέφρασε, δε, την άποψη ότι αυτή η κυβέρνηση θα μπορούσε να προχωρήσει λίγο χρονικό διάστημα ακόμη και να δώσει μια ευκαιρία και στο νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο οποίος, όπως είπε, πήρε τα δύσκολα πάνω του.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

    Σ. ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗΣ: «Πραγματικά επισκιάζει όλα τα πολιτικά γεγονότα αυτό το τραγικό γεγονός. Φεύγουμε από την πολιτική, από την οικονομία και στεκόμαστε απόλυτα στον άνθρωπο, σε μια ανθρώπινη ψυχή. Πιστεύω ότι αυτή τη δύσκολη περίοδο πρέπει να την περάσουμε όλοι μαζί με έντονο συναίσθημα αλληλεγγύης, με κοινωνική ευαισθησία, με κοινωνική συνοχή. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η οικονομική κρίση είναι ένα οικονομικό φαινόμενο και ως τέτοιο θα κάνει το κύκλο του, θα περάσει. Δεν είναι ένα φαινόμενο που θα παγιωθεί στη χώρα μας, δεν θα έχουμε οικονομική ύφεση από εδώ και στο εξής για πάντα. Είναι μια χρονική περίοδος, ας την περάσουμε όλοι μαζί, ας στηρίξουμε ο ένας τον άλλο όσο είναι δυνατό».

    ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Σ. ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗΣ: «Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει μια πολιτική σταθερότητα και μια συνέχεια. Δεν είναι δυνατόν κάθε δυο χρόνια να οδηγείται η χώρα μας σε εκλογές. Το μόνο που δεν χρειαζόταν σήμερα η χώρα μας είναι εκλογές. Κάποιοι από τη ΝΔ και κυρίως ο κος Σαμαράς μιλά για εκτόνωση του λαού, ποια εκτόνωση; Οι πολίτες δεν θέλουν να πάνε να ψηφίσουν».

    Σ. ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗΣ: «Θα μπορούσε αυτή η κυβέρνηση να προχωρήσει λίγο ακόμη χρονικό διάστημα, να δώσει μια ευκαιρία και στο νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον κο Βενιζέλο ο οποίος πραγματικά πήρε τα δύσκολα πάνω του και τα πήρε σε μια χρονική περίοδο που αναζητούσαμε πολιτικά πρόσωπα να μπορέσουν να διαχειριστούν αυτά τα ιστορικά δύσκολα γεγονότα και ο κος Βενιζέλος ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Απριλίου 2012 12:53

    Είδηση: 8711

    [04] Γ. Σταυρόπουλος: Πρέπει να υπάρξει από όλους πολιτική βούληση να γίνουμε πιο σοβαροί»

    Διεύψευσε ο υπουργός Επικρατείας τη φημολογία περί αναβολής του χρόνου των εκλογών. Μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Γιώργος Σταυρόπουλος, διευκρίνισε ότι για λόγους θεσμικούς και δεοντολογίας, δεν πρέπει να ανακοινωθούν οι εκλογές, πριν γίνει η συνεννόηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παράλληλα, επισήμανε ότι πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης και ξεκαθάρισε ότι δεν κρύβεται τίποτα άλλο. Για το θέμα των τροπολογιών, ανέφερε ότι «γίνεται μια προσπάθεια ενημέρωσης του γραφείου του πρωθυπουργού και του δικού μου γραφείου, ώστε να δούμε αν κάποιες από αυτές πρέπει να γίνονται δεκτές ή όχι» και χαρακτήρισε πρωτόγνωρο το γεγονός ότι υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός καταθέσεως τροπολογιών από τους βουλευτές. Ερωτηθείς για το πώς μπορεί να αποτραπεί αυτό, ο υπουργός τόνισε ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης και αλλαγής νοοτροπίας των υπουργών, συμπληρώνοντας ότι καμιά φορά οι βουλευτές ασκούν το δικαίωμά τους καταχρηστικά. Απαντώντας στο αν μπορεί να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος, σημείωσε ότι δεν υπάρχει περιθώριο να γίνει τώρα, υποστήριξε ωστόσο, ότι μπορεί να αρχίσει η σχετική συζήτηση και πρόσθεσε ότι ο ίδιος το προσπαθεί αρκετό καιρό.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Υπήρχε έντονη φημολογία ότι ίσως πάνε για αργότερα οι εκλογές».

    Γ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν μπορώ να καταλάβω από πού προέρχεται αυτή η φημολογία, πάντως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Για λόγους καθαρά θεσμικούς και δεοντολογίας δεν πρέπει να ανακοινωθούν πριν γίνει η συνεννόηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, αυτός είναι ο λόγος δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Όταν θα έρθει ο πρωθυπουργός από την Κύπρο θα γίνουν επαφές με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός θα έρθει το Σάββατο το βράδυ, το οποίο σημαίνει ότι ό,τι είναι να γίνει θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Από την άλλη πλευρά, αυτό που προέχει είναι η ολοκλήρωση του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης, δεν κρύβεται τίποτα άλλο. Και για λόγους δεοντολογίας πρέπει να ολοκληρωθεί πρώτα η διαδικασία ψήφισης των νομοσχεδίων στη Βουλή και μετά να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες».

    ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ

    Γ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Γίνεται μια προσπάθεια ενημέρωσης του γραφείου του πρωθυπουργού και του δικού μου γραφείου και από εκεί και πέρα συντονισμός με τους υπουργούς, ώστε να δούμε αν κάποιες από αυτές πρέπει να γίνονται δεκτές ή όχι. Το γεγονός ότι έχουμε ένα πολύ μεγάλο αριθμό καταθέσεως τροπολογιών από τους βουλευτές είναι πρωτόγνωρο, πράγματι, αν και μου λένε ότι στο παρελθόν έχει ξαναγίνει αυτό, δηλαδή πριν τις εκλογές έχει παρατηρηθεί αυτό το φαινόμενο, δυστυχώς βέβαια».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Αυτό μπορεί να αποτραπεί σήμερα με κάποιο τρόπο»;

    Γ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η πολιτική βούληση είναι. Και το γεγονός ότι πήραμε αυτή την πρωτοβουλία και το γραφείο του πρωθυπουργού έστειλε και δυο emails στους υπουργούς να μην δέχονται τροπολογίες, γιατί η τροπολογία πρέπει να γίνει αποδεκτή από τον υπουργό στον οποίο απευθύνεται, γιατί είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος. Η μια πλευρά του νομίσματος είναι ότι οι βουλευτές ασκούν το δικαίωμά τους, καμιά φορά καταχρηστικά. Η άλλη πλευρά είναι οι υπουργοί, αν και οι υπουργοί αλλάξουν μια νοοτροπία και δεν δέχονται τροπολογίες, σταματά εκεί το θέμα».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Όποια τροπολογία ψηφιστεί σε αυτό το διάστημα που απομένει, θα έχει περάσει πριν από το γραφείο σας»;

    Γ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Οπωσδήποτε».

    Γ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Πρέπει να υπάρξει από όλους μια πολιτική βούληση, να γίνουμε περισσότερο σοβαροί, να πάψει η πελατειακή σχέση, να λειτουργούν οι θεσμοί καλύτερα, πρέπει να αλλάξουμε όλοι, τα κόμματα, η νοοτροπία των βουλευτών, του κόσμου που απευθύνεται στους βουλευτές και ζητά ρουσφέτια».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Είχατε κάνει μια αναφορά σχετικά με την αναγκαιότητα να υπάρξει αναθεώρηση του Συντάγματος, που πιθανά να ξεκινούσε και αυτή η κυβέρνηση».

    Γ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν υπάρχει περιθώριο τώρα. Αυτό θα αρχίσει στο, 2013 άρα από την στιγμή που θα διαλυθεί το 2012 δεν μπορεί αυτή η Βουλή να προχωρήσει».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Η κουβέντα θα μπορούσε να αρχίσει».

    Γ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Βεβαίως. Αυτό προσπαθώ αρκετό καιρό να κάνω, να αρχίσει μια συζήτηση. Διότι πολλές παθογένειες του όλου συστήματος, όχι μόνο του πολιτικού εξαρτώνται από κακές προβλέψεις του Συντάγματος. Αν αλλάξει το Σύνταγμα σε πολλά σημεία θα διευκολύνει τα πράγματα».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Απριλίου 2012 14:17

    Είδηση: 8707

    [05] Επίτιμος διδάκτορας του ΑΠΘ ο Ρομπέρτο Μπενίνι

    Παρουσία ενός πολυπληθούς και ιδιαίτερα ενθουσιώδους ακροατηρίου, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρομπέρτο Μπενίνι αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ. Εκδηλωτικός και ενθουσιώδης ήταν και ο βραβευμένος με Όσκαρ Ιταλός δημιουργός, που ανέμισε το καπέλο του επίτιμου διδάκτορα και δεν δίστασε να ανέβει στα έδρανα.

    «Για μια εξόχως σημαντική στιγμή» για το πανεπιστήμιο μίλησε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος και πρόσθεσε ότι με την αναγόρευση διευρύνεται ο πνευματικός πλούτος του ιδρύματος.

    «Πολύτιμο κομμάτι του ιταλικού πολιτισμού», χαρακτήρισε τα έργα του τιμώμενου ο πρόεδρος του τμήματος Φοίβος Γκικόπουλος.

    Η ομότιμη καθηγήτρια του τμήματος Κατερίνα Ευαγγέλου επισήμανε ότι ο Ρομπέρτο Μπενίνι αποτελεί τον επιφανέστερο απόγονο της μακράς παράδοσης της των γελωτοποιών της ιταλικής αυλής και της κομέντια ντελ άρτε.

    Αναφέρθηκε, επιπλέον, στη σχέση του Μπενίνι με τη «Θεία Κωμωδία» του Δάντη, τονίζοντας ότι επαναπροσδιόρισε τη σχέση του έργου με το ευρύ κοινό και το ελευθέρωσε από τη «διπλή φυλακή» του σχολικού περιβάλλοντος και της ιστορικής και λογοτεχνικής αγοράς.

    Μιλώντας στα ελληνικά ξεκίνησε την αντιφώνηση του ο Ρομπέρτο Μπενίνι. «Ευχαριστώ. Καλησπέρα. Γεια σας αγαπημένοι μου φίλοι. Θέλω να σας φιλήσω όλους στο στόμα. Η καρδιά μου χτυπάει πολύ δυνατά», είπε καταχειροκροτούμενος.

    Αναφέρθηκε, επιπλέον, στην οικονομική κρίση, τονίζοντας ότι «δεν είναι η Ελλάδα που χρωστάει», αλλά «όλος ο κόσμος, η Ευρώπη χρωστάνε στην Ελλάδα τα πάντα».

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπέττυ Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Απριλίου 2012 17:42

    Είδηση: 8699

    [06] Μηταράκης-Γιαννακά-Βελόπουλος-Παπαδημούλης

    Η αυτοκτονία του 77χρονου στο Σύνταγμα και το πολιτικό αντίκτυπο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης των Νότη Μηταράκη αναπληρωτή υπεύθυνου τομεάρχη Οικονομίας της ΝΔ, Σοφίας Γιαννακά βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Κυριάκου Βελόπουλου βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ και Δημήτρη Παπαδημούλη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στην ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Και οι τέσσερις πολιτικοί εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για την αυτοκτονία του συνταξιούχου φαρμακοποιού.

    Ο κ. Μηταράκης σχολίασε ότι πρόκειται για ένα τραγικό συμβάν το οποίο δείχνει ότι οι Ελληνες βρίσκονται σε κατάθλιψη, επισημαίνοντας ότι είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. «Πρέπει να δώσουμε ανθρωποκεντρική έμφαση καθώς στην Ε.Ε κινούνται με βάση τους αριθμούς», είπε.

    Η κα Γιαννακά είπε πως είναι καμπανάκι για όλους τους πολιτικούς και τα κόμματα υπογραμμίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που έχουμε τόσο θυμωμένους πολίτες.

    Ο κ. Βελόπουλος δήλωσε ότι σοκαρίστηκε γιατί ο άνθρωπος αυτός -όπως είπε- δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

    Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι πρόκειται για μια κραυγή κοινωνικής απόγνωσης, η οποία πρέπει να μεταφραστεί επειγόντως από το πολιτικό σύστημα, επισημαίνοντας ότι το σημείωμα που άφησε ο αυτόχειρας καταγράφεται έλλειμμα κατανομής βαρών, ελπίδας και αξιοπιστίας των κομμάτων. «Η συνταγή του μνημονίου μας ωθεί στο σπιράλ του θανάτου», είπε.

    Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε και το θέμα των εκλογών καθώς και το τι μέλλει γενέσθαι την επόμενη ημέρα.

    Ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι σε αυτές τις εκλογές υπάρχει η δυσκολία πως θα πεις την αλήθεια στον πολίτη και θα του δώσεις ελπίδα. «Εμείς, πάμε στις εκλογές χωρίς να δίνουμε υποσχέσεις. Για το μόνο που έχουμε δεσμευτεί είναι η επαναφορά των χαμηλών συντάξεων (κάτω από 700 ευρώ) στο αρχικό τους ποσό», είπε. Όσον αφορά στα 11,5 δισ. ανέφερε ότι το πρώτο μνημόνιο απέτυχε, πήγαμε σε δεύτερο για αυτό και έγινε το κούρεμα και ακόμα και τώρα, δύο χρόνια μετά ο στόχος παραμένει ακριβώς ο ίδιος, το χρέος δεν έχει μειωθεί. Επισήμανε ότι το δεύτερο μνημόνιο δεν φτάνει και γι' αυτό πρέπει να φτιαχτεί ένας πυλώνας ανάπτυξης και να γίνει σωστή εκμετάλλευση του ιδιωτικού τομέα και των πλουτοπαραγωγικών δυνάμεων.

    Η κα Γιαννακά υπογράμμισε ότι «κανείς δεν μπορεί να πει ότι υπάρχει ενθουσιασμός για τις εκλογές, γι' αυτό και μείς πρέπει να κινηθούμε με σεμνότητα. Το μόνο δίλημμα που πρέπει να έχουν οι πολιτικοί αλλά και οι πολίτες είναι εάν πρέπει να τα παρατήσουμε. Δεν πρέπει να τα παρατήσουμε, πρέπει να προχωρήσουμε στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις αφού είναι ο μόνος δρόμος για να βγούμε από την κρίση. Το δίλημμα είναι σύνθετο και όχι πρωτόγονο (άσπρο-μαύρο). Θα μπορούσαμε να είμαστε σε χειρότερη θέση, αλλά έχουμε μπροστά μας μια λωρίδα ελπίδας», τόνισε η βουλευτής.

    Ο κ. Βελόπουλος επισήμανε ότι υπάρχει σύγχυση στο πολιτικό σύστημα, καταλογίζοντας ευθύνες στα δύο μεγάλα κόμματα λέγοντας πως το πρόβλημα είναι ότι κάνουν συνεχώς διαγνώσεις για το ποιος φταίει και επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλο. Αυτό πρέπει να σταματήσει, και να παρουσιάσουν προτάσεις. Για το ενδεχόμενο νέων μέτρων τον Ιούνιο, σημείωσε με έμφαση ότι δεν θα βρεθούν κόβοντας συντάξεις και μισθούς, ενώ επανέλαβε την πρότασή του για εκμετάλλευση του φυσικού αερίου και του πετρελαίου που διαθέτει η χώρα μας, λέγοντας χαρακτηριστικά, όταν ξεπουλάς ενέργεια, ξεπουλάς τη χώρα.

    Ο κ. Παπαδημούλης έκανε λόγο για έλλειμμα εμπιστοσύνης και δικαιοσύνης και πως για να έχουμε κοινωνική συνοχή πρέπρει να ηττηθεί η πολιτική του μνημονίου. Κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι έχουν κοινό πρόγραμμα καθώς και οι δύο είναι υπέρ του μνημονίου και ζητούν αυτοδυναμία. Για τα 11,5 δισ. ανέφερε ότι μπορούμε να έχουμε αύξηση εσόδων εάν κοπούν τα κονδύλια για εξοπλιστικά προγράμματα, τα μυστικά κονδύλια και να μπει ένα τέλος στην ατιμωρησία των πολιτικών. Επίσης, εάν είχε ολοκληρωθεί το πρόγραμμα μηχανογράφησης στο Δημόσιο θα είχε παταχθεί η διαφθορά.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr, ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Απριλίου 2012 13:14

    Είδηση: 8701

    [07] Ναι στις πορείες αλλά και η πόλη θα πρέπει να λειτουργεί δηλώνει ο Γ. Καμίνης

    Ήταν της παρούσης το σχέδιο μας για τις διαδηλώσεις

    Μας περιμένουν δύσκολα χρόνια, θα χουμε πορείες, αλλά και η πόλη θα πρέπει να λειτουργεί ξεκαθάρισε ο Γιώργος Καμίνης τονίζοντας ότι και στην Αθήνα όπως και σε κάθε πολιτισμένη χώρα, πρέπει να υπάρχουν κανόνες.

    Εξηγώντας την πρόταση του Δήμου η οποία όπως είπε ήταν της παρούσης περισσότερο από κάθε άλλη φορά, σημείωσε ότι θα πρέπει:

    Καθένας που ετοιμάζεται να κάνει πορεία ή διαδήλωση, να έχει ειδοποιήσει 24 ώρες, εφόσον πιθανολογείται ότι μπορεί να γίνουν επεισόδια, να ζητά παρουσία Εισαγγελέα ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να αποδεικνύεται ότι έχουν ληφθεί τα στοιχειώδη μέτρα περιφρούρησης.

    Όσον αφορά πάντως στα διαδικτυακά καλέσματα, μίλησε για πρόκληση για την επιστήμη του Δικαίου.

    Δεν έχω σαφή απάντηση για τα διαδικτυακά καλέσματα αυτό είναι κάτι καινούριο σημείωσε.

    Υπέρ των κέντρων υποδοχής

    Ο Δήμαρχος της Αθήνας, τάχθηκε σαφέστατα υπέρ των κέντρων υποδοχής

    Φυσικά και πρέπει να τα φτιάξουμε, τα χρηματοδοτεί η Ε.Ε. σημείωσε τονίζοντας ότι το επόμενο βήμα είναι να εξετάζεται ποιοι έχουν δικαίωμα ασύλου και όσοι, δεν δικαιούνται να επιστρέφουν στη χώρα τους.

    Κάθε χρόνο, 120.000 λαθρομετανάστες μπαίνουν στη χώρα και όλοι έρχονται στην Αθήνα, μπορεί αυτό να το αντέξει η χώρα; Προφανώς όχι πρέπει να δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής

    Για τα τελευταία μέτρα Χρυσοχοίδη, παρατήρησε ότι τα πράγματα δεν θα φτιάξουν από την μία μέρα στην άλλη και θα πρέπει να υπάρξει μία μεταναστευτική πολιτική η οποία δεν υπήρχε τόσα χρονια.

    --

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Απριλίου 2012 12:54

    Είδηση: 8692


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 5 April 2012 - 16:49:33 UTC