Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-04-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Ραγκούσης: Με μία αλήθεια το ΠΑΣΟΚ στις κάλπες
  • [02] Σηφουνάκης - Σαλμάς: Η ημερομηνία των εκλογών στο επίκεντρο
  • [03] Μ. Βαρβιτσιώτης: Έχουμε κοινό στόχο με το ΠΑΣΟΚ, να μείνει η χώρα στην ευρωζώνη
  • [04] Σακοράφα: «Να πάρει ο λαός τα πράγματα στα χέρια του»
  • [05] Α. Κακλαμάνης: Διασύρεται η Βουλή μέσα από το μύθο των τροπολογιών

    [01] Γ. Ραγκούσης: Με μία αλήθεια το ΠΑΣΟΚ στις κάλπες

    Εθνική αυταπάτη

    Ο Γ. Ραγκούσης, χαρακτήρισε εθνική αυταπάτη τα περί δήθεν μαγικών συνταγών κάπου αλλού, λέγοντας ότι καλό είναι κάποιος να διαφωνεί, ωστόσο θα πρέπει να προτείνει στο τραπέζι και εναλλακτική πρόταση.

    Πρέπει να βγάλουμε από το μυαλό μας, αυτήν την αυταπάτη, που εξελίσσεται σε εθνική αυταπάτη, αυτό τον εθνικό μύθο ότι κάπου αλλού θα υπήρχε κάποια άλλη μαγική συνταγή σημείωσε με νόημα.

    ΠΑΣΟΚ : Με μία αλήθεια στις κάλπες

    Με το βλέμμα στραμμένο προς τις κάλπες, υπογράμμισε ότι εκείνο που το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να προτάξει είναι η πολύ μεγάλη ανάγκη της ριζικής ανανέωσης του πολιτικού συστήματος, της ριζικής αλλαγής του πολιτικού συστήματος

    Συμπλήρωσε, δε ότι το κίνημα θα πρέπει να πάει με μία αλήθεια στις κάλπες και όχι με αμφίσημα μηνύματα, γιατί όπως είπε, οι πολίτες δεν ανέχονται τις μισές αλήθειες και πολύ περισσότερο το ψέμα.

    Ήρθε η ώρα παντρευτούμε την αλήθεια και με την αλήθεια που επιλέξαμε να πορευθούμε. Δεν πρέπει να πατάμε σε δυο βάρκες, αυτό κάνει τον πολίτη να πιστεύει ότι τον δουλεύουν σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος

    Ο Γιάννης Ραγκούσης χαρακτήρισε Μητέρα των Μεταρρυθμίσεων, αυτήν του Πολιτικού Συστήματος, διότι όπως παρατήρησε από τη διαδρομή του, όλα τα μεγάλα εμπόδια ανέκυπταν από αυτό.

    Σε αντίθεση με αρκετούς, πιστεύω ότι το περίφημο μνημόνιο ορίζει το ελάχιστο που πρέπει να γίνει στη χώρα. Από το μνημόνιο, μέχρι αυτά που πρέπει να γίνουν στη χώρα, υπάρχει ένα τεράστιο πεδίο ένα πεδίο δόξης λαμπρό για τη λήψη πολύ σημαντικών ιστορικών αποφάσεων για την πραγματοποίηση πολύ σημαντικών φιλολαϊκών μεταρρυθμίσεων, δεν φοβάμαι τη λέξη φιλολαϊκές, η μητέρα των οποίων είναι η μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος.

    Υποστήριξε μάλιστα, ότι έπρεπε, εδώ και καιρό να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποκατασταθεί η κλονισμένη σχέση εμπιστοσύνης των πολιτικών με τους πολίτες και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

    Δεν μπορεί να έχει καταντήσει η μεγαλύτερη βρισιά στο στόμα του Έλληνα πολίτη, ότι είσαι πολιτικός. Αυτό είναι, όχι απλώς καμπανάκι αυτό είναι σήμα κινδύνου σημείωσε.

    Οργή για τις ρουσφετολογικές πρακτικές

    Ταυτόχρονα εμφανίσθηκε εξοργισμένος για το μπαράζ τροπολογιών με ρουσφετολογική χροιά, το τελευταίο διάστημα κάνοντας λόγο για σφαίρα στην καρδιά του πολιτικού συστήματος.

    Ντρέπομαι με αυτά που συνέβησαν στο ελληνικό κοινοβούλιο . δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναληφθούν. Δεν είναι σοβαρός λόγος αυτός. Δεν μπορεί η Ελλάδα που έφθασε στα όρια της χρεοκοπίας να επαναλαμβάνει μια σειρά από πρακτικές που προεέρχονται από παλαιοκομματικές ρουσφοτελογικές αντιλήψεις. Αυτά που συνέβησαν είναι εξοργιστικά

    Το κοινωνικό σύνολο, πρόσθεσε, δεν μπορεί να πληρώνει τα σπασμένα για κάποιες συντεχνίες και μικροομάδες.

    Η ανομία ξεκινά από τους πολιτικούς

    Ο Γιάννης Ραγκούσης, αναφέρθηκε και στις διαφοροποιήσεις που έχει κατά καιρούς διατυπώσει, ( σε σχέση με την πολιτική Ρέππα - Βορίδη) ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι αυτοσκοπός του, η αντιπαράθεση και η σύγκρουση αλλά είναι θέμα υπηρέτησης αρχών, για τις οποίες αν χρειασθεί δηλώνει έτοιμος ακόμα και να ηττηθεί.

    Δεν μπορεί, κατά τον ίδιο, οι πολιτικοί, να ψηφίζουν νόμους και να μην τους εφαρμόζουν ή δια του πλαγίου να κλείνουν επαγγέλματα, και όπως παρατήρησε, ότι το γενικευμένο καθεστώς ανομίας ξεκίνησε από τους πολιτικούς και δυστυχώς όπως είπε συνεχίστηκε και μετά το 2009.

    Η κυβέρνηση Παπανδρέου διαχειρίστηκε τα δημοσιονομικά απορρίμματα της Μεταπολίτευσης

    Απόλυτα σαφής, ως προς την περίοδο της διακυβέρνησης Παπανδρέου, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση αυτή διαχειρίστηκε τα δημοσιονομικά απορρίμματα της μεταπολίτευσης.

    Ο Παπανδρέου και εμείς ως κυβέρνηση αναλάβαμε ευθύνες που δεν ανήκαν στη δική μας κυβέρνηση. Το 2009 ξέσπασε η πυρκαγιά της μεταπολίτευσης, εμείς δεν ήμασταν οι εμπρηστές, αλλά οι πυροσβέστες και ως πυροσβέστες μπορούν να μας κρίνουν.

    Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτήρισε και ως γελοιότητες τα περί ποινικών ευθυνών του Γ. Παπανδρέου και του Γ. Παπακωνσταντίνου.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Απριλίου 2012 16:18

    Είδηση: 8846

    [02] Σηφουνάκης - Σαλμάς: Η ημερομηνία των εκλογών στο επίκεντρο

    Το γεγονός ότι δεν υπήρξε εξαρχής, συγκεκριμένη ημερομηνία εκλογών ήταν δικαιολογημένο κατά τον κ. Σαλμά αφού όπως είπε «υπήρχαν θέματα που δεν ξέραμε πότε θα τελειώσουν» ενώ σε κάθε περίπτωση όπως σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, οι εκλογές πρέπει να γίνουν για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

    Μία συγκυβέρνηση, πρέπει τόνισε ο κ. Σαλμάς, να βασίζεται σε προεκλογικές συμφωνίες, κάτι που στην περίπτωση Παπαδήμου, δεν έγινε, ενώ εξίσου σημαντικό κρίνεται το ότι αυτή η κυβέρνηση δεν προέκυψε από εντολή του ελληνικού λαού.

    Όσο για το επιχείρημα που ακούγεται περί παράτασης, επιχείρημα που, όπως είπε, ακούει και από τον κ. Σηφουνάκη, ανέφερε ότι θα περίμενε από αυτούς που το λένε να δει και τις παραιτήσεις τους, για να κάνουν άλλοι καλύτερα τη δουλειά.

    Απαντώντας, ο κ. Σηφουνάκης, και φέρνοντας το παράδειγμα της Ιταλίας, υπογράμμισε ότι υπάρχουν και οι έκτακτες ανάγκες όπου δεν μπορεί να υπάρξουν προγραμματικές συμφωνίες και παρατήρησε ότι θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα αν η ΝΔ είχε συμφωνήσει νωρίτερα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Απριλίου 2012 11:55

    Είδηση: 8837

    [03] Μ. Βαρβιτσιώτης: Έχουμε κοινό στόχο με το ΠΑΣΟΚ, να μείνει η χώρα στην ευρωζώνη

    Για άκομψα, ακατάλληλα και πολύ αιχμηρά σχόλια εκ μέρους των γραφειοκρατών του ΔΝΤ, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, μίλησε στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι σήμερα ο ελληνικός λαός έχει αποδεχθεί «όλη αυτή τη λαίλαπα, τη φοροκαταιγίδα με απίστευτη καρτερία» και πρόσθεσε ότι αυτό το κλίμα θα πρέπει να διατηρηθεί ως τις εκλογές «για να αποφασίσουμε με νηφαλιότητα ποιοι άνθρωποι μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα ταχύτερα έξω από την κρίση». Ο κ. Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε κακό σύμβουλο για τους ψηφοφόρους την οργή, ενώ διευκρίνισε ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία με αυτούς που έχουν τους ίδιους στόχους με τη ΝΔ. «Έχουμε ένα κοινό στόχο με το ΠΑΣΟΚ, να παλέψει η χώρα την παραμονή της μέσα στην ευρωζώνη», συμπλήρωσε. Επιπλέον, επανέλαβε την επιδίωξη της ΝΔ για αυτοδυναμία και τόνισε ότι αν δεν μπορέσει να σχηματιστεί κυβέρνηση από τη σύνθεση της Βουλής, θα πρέπει να ξαναπάμε σε εκλογές. Ερωτηθείς γιατί ήταν απών από την ψηφοφορία για τη Siemens, ανέφερε ότι δεν τον ικανοποιεί το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης του κ. Βενιζέλου με τη Siemens και υποστήριξε ότι θα έπρεπε να δοθεί το περιθώριο στην επόμενη κυβέρνηση να διαπραγματευτεί αυτό το σκάνδαλο.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Οι δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις εδώ στην Αθήνα. Έχουν νόημα να γίνονται με αυτό τον τρόπο ένα μήνα πριν τις εκλογές»;

    Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: «Όχι βέβαια. Νομίζω ότι πολλές φορές όλοι αυτοί οι γραφειοκράτες και διεθνείς τύποι συμπεριφέρονται πολύ άκομψα και το έχουν αποδείξει...Ακούμε από τους γραφειοκράτες του ΔΝΤ πολλές φορές άκομψα, ακατάλληλα και πολύ αιχμηρά σχόλια που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

    ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: «Η δική μου εκτίμηση είναι ότι μέχρι σήμερα ο ελληνικός λαός έχει αποδεχθεί όλη αυτή την λαίλαπα, τη φοροκαταιγίδα με απίστευτη καρτερία και αυτό το κλίμα νομίζω ότι θα πρέπει να διατηρηθεί ως τις εκλογές για να αποφασίσουμε με νηφαλιότητα ποιοι άνθρωποι, ποια πρόταση μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα ταχύτερα έξω από την κρίση».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Μήπως η καρτερία στην εκλογική επιλογή μετατραπεί σε συνολική οργή και ψάχνετε να βρείτε τις ψήφους σας;»

    Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: «Δεν το αποκλείω. Θα ήταν όμως πολύ κακός σύμβουλος σε οποιονδήποτε ψηφίσει, ο σύμβουλός του σε αυτές τις εκλογές να είναι η οργή».

    ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

    Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: «Μπορούμε να συνεργαστούμε με αυτούς οι οποίοι έχουν τους ίδιους στόχους. Αν έχουν στόχο την έξοδό μας από την Ευρώπη, την καταγγελία των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας, την ανατροπή της καθεστηκυίας τάξης και την ανατροπή της αστικής δημοκρατίας δεν μπορούμε να συνεργαστούμε».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Άρα μόνο με το ΠΑΣΟΚ μπορείτε να συνεργαστείτε»;

    Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: «Έχουμε ένα κοινό στόχο με το ΠΑΣΟΚ, ο κοινός στόχος είναι να παλέψει η χώρα την παραμονή της μέσα στην ευρωζώνη και να πετύχει το πρόγραμμα της δημοσιονομικής προσαρμογής...Από εκεί και πέρα το ΠΑΣΟΚ απέτυχε και διαχειριστικά πέρα από πολιτικά. Καμία από τις προβλέψεις που έκανε δεν μπόρεσε να τις ικανοποιήσει».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Πώς μπορείτε λοιπόν να συνεργαστείτε»;

    Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: «Για αυτό και ζητάμε ψήφο αυτοδυναμίας, ως εργαλείο. Ζητώ από τον ελληνικό λαό καθαρή εντολή στη ΝΔ και στην περίπτωση που δεν υπάρξει η καθαρή εντολή, λέω ότι μπορούμε να συνομιλήσουμε με αυτούς με τους οποίους ταυτιζόμαστε σε στόχους».

    ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: «Εμείς ζητάμε την αυτοδυναμία, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να υπάρχει την επόμενη μέρα μια κυβέρνηση, η οποία θα μπορεί να επιβιώσει και να ασκήσει πολιτικές. Αν δεν μπορεί να σχηματιστεί από τη σύνθεση της Βουλής, οπωσδήποτε θα πρέπει να ξαναπάμε σε εκλογές».

    ΓΙΑ SIEMENS

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Χθες στη βουλή δεν πήγατε να ψηφίσετε αυτό το άρθρο για τη Siemens και τον εξωδικαστικό διακανονισμό...»

    Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: «Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης του κου Βενιζέλου με τη Siemens προσωπικά δεν με ικανοποιεί, πιστεύω ότι θα έπρεπε να δώσουμε το περιθώριο στην επόμενη κυβέρνηση να διαπραγματευτεί αυτό το σκάνδαλο».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Απριλίου 2012 14:06

    Είδηση: 8838

    [04] Σακοράφα: «Να πάρει ο λαός τα πράγματα στα χέρια του»

    Οι ευρωπαίοι επιτάσσουν να ψηφίσουν οι πολίτες ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα, αυτό είναι χυδαίο και πρέπει να σταμαστήσει για αυτό καλώ τον ελληνικό λαό να ψηφίσει και να πάρει τα πράγματα στα χέρια του, δήλωσε η Σοφία Σακοράφα, ανεξάρτητη βουλευτής μιλώντας στην ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Είναι ευθεία βολή κατά της Δημοκρατίας, είπε και πρόσθεσε ότι εάν επιβληθεί σε ένα λαό έξωθεν ποιον θα επιλέξει για να τον κυβερνήσε,ι αυτό την επόμενη μέρα θα οδηγήσει στη διάλυση της Ε.Ε.

    Για την αυτοκτονία του 77χρονου, τον οποίο γνώριζε προσωπικά, η κα Σακοράφα δήλωσε ότι όταν ένας άνθρωπος προχωρά σε μια τέτοια κίνηση και αφήνει σημείωμα, αυτό δεν επιδέχεται ερμηνείες ή παρερμηνείες.

    Είναι ντροπή και αίσχος για το πολιτικό σύστημα να μην προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και να αναγκάσει όσους έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό να τα φέρουν πίσω στην Ελλάδα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr, ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 8836

    [05] Α. Κακλαμάνης: Διασύρεται η Βουλή μέσα από το μύθο των τροπολογιών

    Έφυγα γιατί είχα άλλη άποψη, τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, μιλώντας στην εκπομπή Πρωινή Ενημέρωση της ΝΕΤ και απαντώντας στο γιατί αποχώρησε από την ψηφοφορία για τη Siemens, ενώ πρόσθεσε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει μία συγκεκριμένη αποστολή, την «περίφημη» δόση, τη δανειακή σύμβαση και το PSI. Παράλληλα, μίλησε για ευτελισμό του Κοινοβουλίου το οποίο, όπως υποστήριξε, δεν το υπερασπίζεται κανένα μέσο ενημέρωσης και κανένας δημοσιογράφος που εργάζεται σε μέσο ενημέρωσης. «Κανένας δεν αισθάνεται την ανάγκη να υπερασπιστεί τον βασικό πυλώνα της δημοκρατίας, που είναι το Κοινοβούλιο», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. Για το θέμα των τροπολογιών, ξεκαθάρισε ότι αν δεν θέλει ο υπουργός και η κυβέρνηση, καμία τροπολογία δεν γίνεται νόμος και διερωτήθηκε γιατί να υπάρχει αυτός ο διασυρμός της Βουλής, μέσα από τον μύθο των τροπολογιών. Αναφερόμενος στην αυτοκτονία του συνταξιούχου στο Σύνταγμα, επισήμανε ότι ο ποινικός νόμος προβλέπει δίωξη και τιμωρία οποιουδήποτε πέραν του γεγονότος της αυτοκτονίας, αναφερθεί σε οποιαδήποτε λεπτομέρεια που αφορά την αυτοκτονία. Ακόμη, ο κ. Κακλαμάνης εξέφρασε την ελπίδα μέχρι το τέλος του μήνα να μην έχουμε αντίστοιχα γεγονότα, καθώς όπως είπε, γεγονότα τόσο συγκλονιστικά, πολλές φορές οδηγούν σε μίμηση. Επιπλέον, εμφανίστηκε ικανοποιημένος που μετά από τόσα χρόνια δικής του επιμονής, δέχτηκε όλη η Βουλή, όλα τα κόμματα, ότι «ελέγχουμε το πόθεν, αλλά ψάχνουμε το έσχες».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr, ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Απριλίου 2012 14:56

    Είδηση: 8833


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 6 April 2012 - 16:49:29 UTC