Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-04-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναπτυξιακά μέτρα τις επόμενες μέρες από τη ΝΔ
  • [02] Εφ όλης της ύλης συνέντευξη Διαμαντοπούλου στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ»
  • [03] Σε διάλογο και απόψε το βράδυ καλεί η Διαμαντοπούλου τους ναυτεργάτες
  • [04] Ο Στέφανος Μάνος στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ
  • [05] «Κλειδώνει» την Μεγάλη Εβδομάδα η ημερομηνία των εκλογών

    [01] Αναπτυξιακά μέτρα τις επόμενες μέρες από τη ΝΔ

    Χρονοδιάγραμμα αναπτυξιακών μέτρων θα παρουσιάσει εντός των επομένων ημερών η Νέα Δημοκρατία, ανακοίνωσε ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στο Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ ζητά αυτοδυναμία για να έχει λυμένα χέρια και να προχωρήσει άμεσα σε αναπττυξιακά μέτρα. «Το ζητούμενο είναι το πώς θα βγει από την κρίση, οι θυσίες των πολιτών να μην πάνε χαμένες και να πιάσουν τόπο», είπε και πρόσθεσε ότι από τις δημοσκοπήσεις φαίνεται να υπάρχει ρευστό πολιτικό σκηνικό, όμως η ψήφος των εκλογών θα δείξει κάτι διαφορετικό.

    Τόνισε ότι ως κόμμα άσκησαν πολύ δυνατή αντιπολιτευτική πολιτική, ωστόσο αναγκάστηκαν να ψηφίσουν το μνημόνιο γιατί δεν υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις.

    «Η ΝΔ είναι εδώ για να είναι χρήσιμη και όχι ευχάριστη», είπε χαρακτηριστικά.

    Για τα μικρά κόμματα, δήλωσε ότι αποτελούν σανίδα σωτηρίας για το ΠΑΣΟΚ και του δίνουν ευκαιρία να έχει λόγο μετεκλογικά.

    Η Ελλάδα χρειάζεται μια δυνατή, ισχυρή κυβέρνηση, υπογράμμισε.

    Για τις τροπολογίες ανέφερε ότι δεν πρέπει να τις αφορίζουμε όλες και πως αποτελούν φαινόμενο ασυνεννοησίας και παραλυσίας που εμφανίζονται από κυβερνήσεις συνεργασίας.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 8907

    [02] Εφ όλης της ύλης συνέντευξη Διαμαντοπούλου στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ»

    Παρουσιάζει τη Δευτέρα αναπτυξιακά προγράμματα

    Για το μνημόνιο και την κρίση, η υπουργός επισήμανε ότι όλοι είμαστε όμηροι, όχι μόνο οι πολίτες, και πως η επόμενη κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει το φάσμα της χρεοκοπίας.

    Υπογράμμισε ότι το κλειδί για έξοδο από την κρίση, είναι η ανάπτυξη και ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα θα παρουσιάσει αναπτυξιακά προγράμματα για την περιφέρεια και το κέντρο της Αθήνας.

    Ερωτηθείσα για το θέμα της γραφειοκρατίας για τη δημιουργία επιχείρησης, με αφορμή δημοσίευμα των N.Y Times παραδέχτηκε ότι η γραφειοκρατία είναι τεράστια και γι' αυτό πήρε πρωτοβουλία και μαζί με τον Ανδρέα Λοβέρδο προχώρησαν στην κατάργηση κάποιων διαδικασιών.

    Παιδεία

    Για το θέμα της Παιδείας, τόνισε με έμφαση ότι πήρε άμεσα θέση και είναι απολύτως ικανοποιημένη με την εξέλιξη του θέματος.

    «Αυτό που έγινε θεμελίωσε το νόμο, αν και κατά τη διάρκεια των ετών θα υπάρξουν αλλαγές, αλλά δεν θα αλλαχθούν οι θεμελιώδεις αρχές του νόμου», είπε η κα Διαμαντοπούλου.

    Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και μπορεί

    Για το ΠΑΣΟΚ και τις δηλώσεις της περί συντριπτικού κατάγματος, υπογράμμισε ότι «με την εκλογή νέου προέδρου, το προσκλητήριο προς τους νέους ανθρώπους, το «διαζύγιο» με τις παλιές κακές πρακτικές και το μεγάλο στοίχημα: το κόμμα να εμπνεύσει τους πολίτες ότι θα υπάρξει ανάπτυξη, μας δίνεται η δυνατότητα να ανανεωθούμε».

    «θα είναι λάθος να πάμε σε ισοπέδωση ανθρώπων, πράξεων και ιδεολογιών», σημείωσε.

    Παραδέχτηκε ότι υπάρχουν αμφιβολίες αν το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πείσει τον κόσμο ότι μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, επισημαίνοντας «είναι δω και μπορεί».

    Το ΠΑΣΟΚ έχει καθαρές δεσμεύσεις για σταθεροποίηση είπε η κα Διαμαντοπούλου και ανέφερε τα τέσσερα σημεία τα οποία αποτελούν τους πυλώνες για αυτήν.

    Το πρώτο είναι η υλοποίηση της δανειακής σύμβασης, το δεύτερο η ανάπτυξη της παραγωγής , το τρίτο η κοινωνική αλληλεγγύη και το τέταρτο η ριζική αλλαγή όλων των θεσμών.

    Διαγραφέντες

    Για τους διαγραφέντες η υπουργός τόνισε ότι το μήνυμα του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν σαφές.

    «Όσοι αποφασίσουν να επιστρέψουν στο κόμμα θα πρέπει να αποδεχθούν το μνημόνιο. Πρέπει και οφείλουμε να έχουμε κοινούς στόχους», είπε.

    Τέλος η υπουργός, παρατήρησε ότι δεν έπρεπε η χώρα να πάει σε εκλογές αυτήν τη στιγμή .

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: B. Παπαστεφάνου - Α. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07 Απριλίου 2012 10:07

    Είδηση: 8905

    [03] Σε διάλογο και απόψε το βράδυ καλεί η Διαμαντοπούλου τους ναυτεργάτες

    Η υπουργός τόνισε πως είναι σαφές ότι εξυπηρετούνται πολιτικές σκοπιμότητες, καθώς τα νομοσχέδια που αφορούν στα αιτήματα της ΠΝΟ είναι έτοιμα από χθες, προσθέτοντας ότι ο Οίκος Ναύτου δεν μπορεί να μην ενταχθεί στη σκέπη του ευρύτερου ασφαλιστικού συστήματος.

    Ακόμα, σημείωσε ότι η όποια επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να επανασυστήσει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με αιχμή τα θέματα που αφορούν την εμπορική ναυτιλία και όχι το ένστολο προσωπικό, αναφέροντας πως για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των ναυτικών θα πρέπει να λυθούν τα προβλήματα της ναυτιλίας γενικότερα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07 Απριλίου 2012 09:59

    Είδηση: 8904

    [04] Ο Στέφανος Μάνος στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ

    «Είναι ανήθικο να διαλύουμε τους πολύ φτωχούς ανθρώπους για να συντηρούμε ανέπαφο το "θηρίο" (σσ. το Δημόσιο). Πιστεύω στην περικοπή του περιττού. Και περιττό σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να απομακρυνθούν μέχρι και 400.000 δημόσιοι υπάλληλοι», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΡΑΣΗΣ Στέφανος Μάνος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, το βράδυ της Παρασκευής.

    «Η ευθύνη στους ώμους του λαού»

    Η ευθύνη είναι ολόκληρη στους ώμους του ελληνικού λαού, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΡΑΣΗΣ σχετικά με τις επικείμενες εκλογές.

    Για όσους χάνουν τη δουλειά τους [σσ. αποχωρώντας από το Δημόσιο], ο κ. Μάνος προτείνει να λαμβάνουν επί τρία χρόνια το 70% των τακτικών αποδοχών τους.

    Όσον αφορά το μνημόνιο, ο κ. Μάνος σημείωσε πως «η δική μας στάση είναι ότι περιλαμβάνει σειρά διαρθρωτικών αλλαγών, με τις οποίες είμαστε απολύτως σύμφωνοι».

    Ωστόσο, υπάρχουν ρυθμίσεις στις οποίες είμαστε έντονα αντίθετοι, για παράδειγμα ότι όλα θα λυθούν με αυξήσεις φόρων, επισήμανε, προσθέτοντας ότι «τα τελευταία δύο χρόνια φωνάζω ότι πρέπει να βάλουμε το θηριώδες κράτος σε δίαιτα, κάτι που δεν προβλέπει το μνημόνιο».

    Ο κ. Μάνος μίλησε και για την πρόταση του κόμματος για εθνική κατώτερη σύνταξη 700 ευρώ στα 67 χρόνια, χωρίς να έχουν πληρωθεί εισφορές.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr, ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπέττυ Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Απριλίου 2012 23:51

    Είδηση: 8897

    [05] «Κλειδώνει» την Μεγάλη Εβδομάδα η ημερομηνία των εκλογών

    Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία των εκλογών, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΜΠΕ μετά τη συνάντησή του, στη Λευκωσία, με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. «Την απάντηση για το πότε θα γίνουν εκλογές θα τη δώσω όταν επιστρέψω στην Αθήνα την Μεγάλη Εβδομάδα», τόνισε ο Πρωθυπουργός, με πιθανότερη πάντοτε την Κυριακή 6 Μαίου. Μια δήλωση, ωστόσο, του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση επανέφερε στο προσκήνιο και το σενάριο της 13ης Μαΐου - μια προοπτική όμως στην οποία αντιδρά κάθετα η ΝΔ.

    «Ήμουν σαφής ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 6 Μαΐου ή λίγο αργότερα». Η φράση αυτή του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση, επανέφερε ξαφνικά στο τραπέζι τη 13η Μαΐου ως ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, με τη ΝΔ ωστόσο να αντιδρά έντονα.

    «Θέλουν δεν θέλουν η χώρα θα πάει σε εκλογές. Έχουμε πει ότι η 6η Μαίου είναι ίσως η καταλληλότερη ημερομηνία και δεν υπάρχει κανένα θέμα να μη γίνουν την ημερομηνία που αναφέρω», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν, Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας, στο Ράδιο 9.

    Από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως οι επικείμενες εκλογές θα κρίνουν την πορεία της χώρας τις δυο επόμενες δεκαετίες.

    «Ποιο είναι το κεντρικό διακύβευμα των εκλογών; Πολύ απλά αν η Ελλάδα ακολουθήσει την ευρωπαϊκή της πορεία μέσα στο ευρώ///Ή θα ακολουθήσουμε μια τυφλή πορεία προς κάπου αλλού που κανείς δεν λέει ποια βήματα περιέχει, ποιος είναι ο στόχος, ποιες είναι οι εγγυήσεις», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Με το προεκλογικό κλίμα να φουντώνει, η θύελλα αντιδράσεων από τη δήλωση του εκπροσώπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, υπέρ της επικράτησης των δύο μεγάλων κομμάτων στις εκλογές, κορυφώνεται από την τοποθέτηση και της ίδιας της επικεφαλής του Ταμείου στο CBS: «Δεν είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα θα αποφύγει την χρεοκοπία και την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.

    «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν καμία διαφορά ανάμεσά τους και αντιπροσωπεύουν τη συμφορά για το λαό», τόνισε από την Κοζάνη η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και πρόσθεσε ακόμη ότι τα κόμματα εκείνα που υποστηρίζουν ότι από τις εκλογές μπορεί να προκύψει κυβέρνηση που θα καταργήσει το μνημόνιο, λένε ψέματα.

    «Από τις 19 Φεβρουαρίου, φτάσαμε στο Μάιο, ή "λίγο αργότερα"...Περισσότερη σοβαρότητα και συνέπεια δεν βλάπτει», σχολίασε ο ΛΑΟΣ.

    Ως ευκαιρία που μπορεί να ανατρέψει τις επιλογές της κυβέρνησης και της τρόικας και να δώσει άλλη προοπτική και ελπίδα στον ελληνικό λαό και στους εργαζόμενους, χαρακτήρισε την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

    Από τη Χάφινγκτον Ποστ στη Νέα Υόρκη, ο Γιώργος Παπανδρέου σχολίασε την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη το 2001, λέγοντας πως οι χώρες που μπαίνουν στην νομισματική ένωση θα πρέπει να είναι πολύ περισσότερο προετοιμασμένες σε σχέση με την Ελλάδα τότε.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Σαφής προειδοποίηση Λαγκάρντ ενόψει εκλογών

    Γιαννίτσης: Οι εκλογές «στις 6 Μαΐου ή λίγο αργότερα»

    Γ. Σταυρόπουλος: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών

    Περιοδεία Πάνου Καμμένου στην Κρήτη

    Δηλώσεις Παπαρήγα για ΔΕΗ και εκλογές

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευθυμίου

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Απριλίου 2012 23:10

    Είδηση: 8885


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 7 April 2012 - 8:49:31 UTC