Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-04-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Βορίδης: Συμφωνώ με κάθε περιοριστικό μέτρο απέναντι στη λαθρομετανάστευση
  • [02] Παπακωνσταντίνου, Δένδιας, Μαρκόπουλος και Ψαριανός στο NETWeek
  • [03] Δ. Σταμάτης: Όχι πολιτικοί σε τρία υπουργεία
  • [04] Ν. Μηταράκης: «Δεν μπορούμε να δεχθούμε, στις πολύ κρίσιμες μέρες για τον τόπο, τέτοιες απεργιακές κινητοποιήσεις»
  • [05] Δ. Ρέππας: Ο βασικός παίκτης της επόμενης μέρας, θα είναι ο κ. Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ
  • [06] Τ. Χυτήρης και Α. Ντινόπουλος για τις επικείμενες εκλογές

    [01] Μ. Βορίδης: Συμφωνώ με κάθε περιοριστικό μέτρο απέναντι στη λαθρομετανάστευση

    Το διακύβευμα αυτών των εκλογών έθεσε μιλώντας στη εκπομπή «Συμβαίνει τώρα» της ΝΕΤ ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης, το οποίο, όπως επισήμανε, θα είναι αν τελικώς οι πολίτες με την ψήφο τους θα επιλέξουν μια ισχυρή κυβέρνηση η οποία μπορεί την επόμενη μέρα να διασφαλίσει αφενός την ομαλή χρηματοδότηση της χώρας και ταυτόχρονα να ανατάξει την υφεσιακή πορεία της χώρας. Κληθείς να σχολιάσει το θέμα της ανεργίας, ανέφερε ότι θα πρέπει να βγούμε απ' την υφεσιακή περίοδο, προκειμένου να σταματήσει η απώλεια των θέσεων εργασίας και ότι θα πρέπει να σταθεροποιηθεί και να επανεκκινηθεί η οικονομία, προκειμένου να δημιουργούνται θέσεις εργασίας. Εκτίμησε, δε, ότι αν το ίδιο το οικονομικό πρόγραμμα «πιάσει» τους στόχους του, θα μπορέσει να ανατρέψει την υφεσιακή πορεία. Ο κ. Βορίδης μίλησε και για το 1 δις ευρώ που υπάρχει από την ανακατανομή του ΕΣΠΑ, το οποίο προορίζεται για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Όπως είπε, αυτό είναι κάτι που θα συγκρατήσει θέσεις εργασίας, γιατί θα χρησιμοποιηθεί ως κεφάλαιο κίνησης, και άρα θα αντιμετωπιστούν παθογένειες στη ρευστότητα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων. Στη συνέχεια, εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου εξετέλεσε με επιτυχία το συγκεκριμένο σκοπό που της είχε ανατεθεί, ενώ χαρακτήρισε αποτυχημένη την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. «Η διετία του ΠΑΣΟΚ, ήταν μια διετία άρνησης προσαρμογής σε μια νέα πραγματικότητα» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. «Είμαι μέρος μίας κυβέρνησης στην οποία τα κόμματα πρέπει να ομονοούν. Αν δεν ομονοούν, δεν μπορώ να επιμείνω» διευκρίνισε ερωτηθείς για τις τροπολογίες που έχει αποσύρει. Ο υπουργός τόνισε ότι συμφωνεί με κάθε περιοριστικό μέτρο απέναντι στη λαθρομετανάστευση και πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο του κ. Ραγκούση για την ιθαγένεια, είναι ένας νόμος «μαγνήτης» για την παράνομη μετανάστευση και πρέπει να καταργηθεί. Επιπλέον, απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να διαχειριστούν την αγανάκτησή τους με δημιουργικό και έξυπνο τρόπο, υπογραμμίζοντας ότι «το μείζον αυτή τη στιγμή, είναι μέσα στη βουή και στην αντάρα να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr, ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Απριλίου 2012 17:36

    Είδηση: 9173

    [02] Παπακωνσταντίνου, Δένδιας, Μαρκόπουλος και Ψαριανός στο NETWeek

    Χρηματοδότηση κομμάτων

    Στη Δημοκρατία, τα κόμματα πρέπει να χρηματοδούνται τόνισε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας πάντως ότι ήταν κακή η στιγμή για την κατάθεση της τροπολογίας.

    H χρονική στιγμή που κατατέθηκε η συγκεκριμένη τροπολογία, ήταν λάθος, σημείωσε από την πλευρά του και εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ο Κ. Μαρκόπουλος.

    Συμφωνώ τα κόμματα να χρηματοδοτούνται απλά όλο αυτό το θέμα έπρεπε να είχε τελειώσει πολύ πιο πριν και όχι τώρα. Δεν έπρεπε αυτό να γίνει σήμερα ήταν λάθος υπογράμμισε.

    Άκομψο να γίνεται αυτή η συζήτηση παραμονές των εκλογών, αυτό δείχνει έλλειψη προνοητικότητας παρατήρησε από την πλευρά του και ο Νίκος Δένδιας.

    Πάντως, όπως σημείωσε, είναι εύκολο πράγμα να λαϊκίζει κανείς ωστόσο, αναρωτήθηκε ποια θα ήταν η αντιπρόταση, και αν αυτή θα ήταν η χρηματοδότηση των κομμάτων από επιχειρηματίες.

    Εξαιρετικό προκλητικό να συζητάμε για την χρηματοδότηση των κομμάτων, υπό αυτές τις συνθήκες και έσω και με αυτόν τον τύπο περί ακατάσχετων, τόνισε από πλευράς ΔΗΜΑΡ, ο Γ. Ψαριανός.

    Η ΔΗΜΑΡ, πρόσθεσε έχει ζητήσει την δραστική περικοπή στα κόμματα. Συνολικά, όπως συμπλήρωσε, η αριστερά ζητάει την δραστική περικοπή, εδώ και χρόνια.

    Παρεμβάσεις από το εξωτερικό

    Την συζήτηση απασχόλησε και η πρόσφατη δήλωση Λαγκάρντ, περί περιθωριακών κομμάτων.

    Εντυπωσιασμένος από την σιωπή Γιαννίτση, δήλωσε ο Κ. Μαρκόπουλος.

    Μου κάνει πολύ εντύπωση που ο ευαίσθητος υπουργός κ. Γιαννίτσης έχει σιωπήσει. Αισθάνομαι πολύ άβολα απέναντι σε τέτοιες δηλώσεις, (Σόιμπλε και Λαγκάρντ), είπε ο κ. Μαρκόπουλος και αναρωτήθηκε αν υπάρχει περίπτωση σε αυτόν τον τόπο να υπάρχουν θεσμοί.

    Για άκομψες δηλώσεις έκανε λόγο από πλευράς ΔΗΜΑΡ, ο Γ. Ψαριανός.

    Για ατυχέστατα και προσβλητικά σχόλια από το εξωτερικό έκανε λόγο ο Γ. Παπακωνσταντίνου

    Επαναληπτικές εκλογές

    Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν και οι δηλώσεις Α. Σαμαρά περί επαναληπτικών εκλογών.

    Ο Νίκος Δένδιας, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κοινός τόπος με το ΠΑΣΟΚ.

    Εχουμε πολλές διαφορές, η ελληνική κοινωνία καλείται να αποφασίσει. Ο κ Σαμαράς είπε αυτό που πιστεύει . Σας ζητώ, είπε, τη δυνατότητα να κυβερνήσω, δεν εκβίασε ιτην κοινωνία.

    Αν θα συνεχίσουν να γίνονται εκλογές μέχρι την αυτοδυναμία αυτό είναι λάθος και προσβάλλει τον Έλληνα πολίτη σημείωσε από την πλευρά του, ο Γ. Παπακωνσταντίνου

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Απριλίου 2012 16:25

    Είδηση: 9151

    [03] Δ. Σταμάτης: Όχι πολιτικοί σε τρία υπουργεία

    Την εκτίμηση ότι η κατάργηση των πολιτικών ηγεσιών στα υπουργεία Άμυνας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, θα δώσει πολλές λύσεις σε τομείς που αφορούν τις ένοπλες δυνάμεις, τη δημόσια διοίκηση και τη δικαιοσύνη, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο υποψήφιος βουλευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Δημήτρης Σταμάτης, συμπληρώνοντας ότι είναι μία προγραμματική θέση και αρκετά σωστή, «πάντα υπό τον έλεγχο και την πολιτική ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας». Ερωτηθείς σχετικά, διευκρίνισε ότι δεν καταργείται η πολιτική, αλλά περιορίζεται στους πολιτικούς το θέμα της πολιτικής ευθύνης και του πολιτικού ελέγχου «αποδίδοντας στα όργανα αυτά μια διαχρονικότητα, μια μονιμότητα, έτσι ώστε να μην είναι υποχρεωμένοι να αλλάζουν κάθε τόσο, να ενημερώνονται, να χάνεται χρόνος».

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΑΜΥΝΑΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

    Δ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ: «Αυτή είναι μια προγραμματική θέση. Το πρόγραμμα έχει τεθεί προς συζήτηση. Είναι μια θέση αρκετά σωστή, πάντα υπό τον έλεγχο και την πολιτική ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας. Είναι, όμως, μια θέση, η οποία δίνει πολλές λύσεις σε πράγματα και σε τομείς που αφορούν και τις ένοπλες δυνάμεις και τη δημόσια διοίκηση και τη δικαιοσύνη».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Καταργώντας την πολιτική»;

    Δ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ: «Όχι, περιορίζοντας στους πολιτικούς το θέμα της πολιτικής ευθύνης και του πολιτικού ελέγχου και αποδίδοντας στα όργανα αυτά, τα οποία προτείνουν στο πρόγραμμά τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μια διαχρονικότητα, μια μονιμότητα, έτσι ώστε να μην είναι υποχρεωμένοι να αλλάζουν κάθε τόσο, να ενημερώνονται, να χάνεται χρόνος».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Απριλίου 2012 15:50

    Είδηση: 9146

    [04] Ν. Μηταράκης: «Δεν μπορούμε να δεχθούμε, στις πολύ κρίσιμες μέρες για τον τόπο, τέτοιες απεργιακές κινητοποιήσεις»

    Τα προαπαιτούμενα για να πετύχει η προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδος, έθεσε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο αναπληρωτής υπεύθυνος τομεάρχης οικονομικών της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, τα οποία όπως επισήμανε είναι να δουλεύει η αγορά και να υπάρχει κοινωνική συνοχή. Ερωτηθείς για την απεργία της ΠΝΟ, είπε ότι σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του κόσμου να απεργήσει, ωστόσο τάχθηκε κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων σε κρίσιμες μέρες για τον τόπο και σε περίοδο που προσπαθεί να κινηθεί ο εσωτερικός τουρισμός. Εξέφρασε, δε, την άποψη ότι θα έπρεπε να μπει στο τραπέζι το θέμα της επιστράτευσης. Επιπλέον, αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες σημείωσε χαρακτηριστικά «δεν μπορείς να πηγαίνεις σε εκλογές συζητώντας και αναλύοντας τα εναλλακτικά σενάρια, αν αυτό που λέμε ότι είναι το απαραίτητο δεν γίνει».

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: «Υπάρχουν πολλά θέματα δυσλειτουργίας του δημοσίου, συγκεκριμένοι κωδικοί που έχουμε δουλέψει ανά υπουργείο, και έχουμε βρει πολλά μικρά, συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία τα έχουμε κατατεθειμένα. Άρα έχει γίνει η προεργασία. Αλλά αυτό που είναι σημαντικό, πλέον, να καταλάβουμε, είναι ότι για να πετύχει η προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδος, υπάρχουν δύο προαπαιτούμενα. Πρώτον, να δουλεύει η αγορά, γιατί όταν κλείνουν τα μαγαζιά, δεν υπάρχει περίπτωση να λάβεις από τον μη έχοντα, και δεύτερον, να υπάρχει κοινωνική συνοχή».

    ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΝΟ

    Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: «Εγώ θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να δεχθούμε, στις πολύ κρίσιμες μέρες για τον τόπο, στη Μεγάλη Εβδομάδα που προσπαθεί ο εσωτερικός τουρισμός να κινηθεί, να δεχθούμε τέτοιες απεργιακές κινητοποιήσεις».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Τι θα κάνατε; Επιστράτευση εννοείτε»;

    Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: «Θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανό, θα έπρεπε φυσικά να μπει στο τραπέζι. Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη. Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα του κόσμου να απεργήσει, αλλά δε μπορούμε πάντα να απεργούμε τη μέρα που ξέρουμε ότι μεγιστοποιούμε τη ζημιά στην κοινωνία. Δηλαδή, πρέπει να σεβαστούμε απόλυτα τους εργαζόμενους της ΠΝΟ, όμως πρέπει και αυτοί να σεβαστούν το δικαίωμα όσων στηρίζονται στον τουρισμό να ζήσουν».

    Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: «Δε μπορείς να πηγαίνεις σε εκλογές, δε μπορείς να πηγαίνεις σε ένα δύσκολο αγώνα, σε ένα αγώνα όπου έχουμε μια πολύ μεγάλη ευθύνη απέναντι στον τόπο, μιλώντας και συζητώντας και αναλύοντας τα εναλλακτικά σενάρια, αν αυτό που λέμε ότι είναι το απαραίτητο δε γίνει».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Απριλίου 2012 17:18

    Είδηση: 9144

    [05] Δ. Ρέππας: Ο βασικός παίκτης της επόμενης μέρας, θα είναι ο κ. Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ

    Βεντάλια επιλογών, η οποία θα απασχολήσει τα κόμματα την επόμενη μέρα και με βάση την κοινοβουλευτική αριθμητική, βλέπει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μιλώντας στη ΝΕΤ FM, ο Δημήτρης Ρέππας, ξεκαθαρίζει ότι ο Ε. Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο βασικός παίκτης της επόμενης μέρας και υπογραμμίζει, ότι υπάρχει ποικιλία επιλογών, σε περίπτωση που ο συσχετισμός της δύναμης κομμάτων είναι τέτοιος, που να επιβάλει μία σύμπραξη. «Τότε θα πρέπει να δούμε αν η σύμπραξη αυτή θα εκδηλωθεί μέσω της άμεσης συνεργασίας των κομμάτων με τους επικεφαλής τους, ή μέσω της αναζήτησης τρίτων προσώπων για τη θέση του πρωθυπουργού ή και των υπουργών, με τη στήριξη των δύο κομμάτων, ή μέσω της εκδήλωσης μιας στάσης πολιτικής ανοχής του ενός κόμματος προς το άλλο, » είπε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς για το αν έχει τεθεί ζήτημα να μην είναι ο Γιάννης Ραγκούσης στα ψηφοδέλτια, ξεκαθάρισε ότι σε μια τέτοια ώρα θα πρέπει όλοι να είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα. «Δεν τίθεται, κατά τη δική μου προσωπική μου άποψη, θέμα για οποιονδήποτε. Θεωρώ ότι οποιοσδήποτε στρατεύεται για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, η συμβολή του είναι καλοδεχούμενη και πρέπει να αξιοποιηθεί» σημείωσε.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Δ. ΡΕΠΠΑΣ: «Θέλω να πω ότι οι εκλογές δεν έχουν γίνει και οι εκλογές δε γίνονται για τα κόμματα ή για τους πολιτικούς. Κυρίως γίνονται για τους πολίτες, για τη χώρα. Οι πολίτες είναι αυτοί, οι οποίοι με την ψήφο τους θα δώσουν τη σαφή κατεύθυνση στη χώρα, την κατεύθυνση που θα έχει η Ελλάδα την επόμενη μέρα. Εγώ είμαι πάντα υπέρ των καθαρών λύσεων και πρέπει οι πολίτες, με μια στάση ευθύνης, να συναισθανθούν την κρισιμότητα των περιστάσεων και να δώσουν πράγματι σαφή κατεύθυνση, να δώσουν μια καθαρή απάντηση, μια καθαρή λύση στο θέμα της διακυβέρνησης της χώρας, είτε προς τη μια κατεύθυνση, είτε προς την άλλη κατεύθυνση. Εμείς θα επιθυμούσαμε μια κυβέρνηση προοδευτικού προσανατολισμού, σε προγραμματική σύγκλιση και κυβερνητική σύμπραξη με όμορες, συγγενείς δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ. Αν ο ελληνικός λαός δεν κάνει αυτή την επιλογή, ας επιλέξει μια άλλη κατεύθυνση. Αν ο ελληνικός λαός, με την αριθμητική της Βουλής, που θα προκύψει από την ψήφο του λαού, οδηγήσει τα πράγματα σε μια αναγκαστική συνεργασία των δύο κομμάτων, προκειμένου να συγκροτηθεί κυβέρνηση, γιατί η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση, τότε τίθεται ένα θέμα, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί πολύ συγκεκριμένα, αναλόγως των αριθμητικών δεδομένων της Βουλής».

    Δ. ΡΕΠΠΑΣ: «Ο βασικός παίκτης, θυμηθείτε το, θα είναι ο κύριος Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ. Αν ο συσχετισμός της δύναμης των κομμάτων είναι τέτοιος, ο οποίος επιβάλλει μια σύμπραξη, τότε θα πρέπει να δούμε αν η σύμπραξη αυτή θα εκδηλωθεί μέσω της άμεσης συνεργασίας των κομμάτων με τους επικεφαλής τους ή μέσω της αναζήτησης τρίτων προσώπων για τη θέση του πρωθυπουργού ή και των υπουργών, με τη στήριξη των δύο κομμάτων, ή μέσω της εκδήλωσης μιας στάσης πολιτικής ανοχής του ενός κόμματος προς το άλλο, και ούτω καθεξής. Αυτή η ποικιλία των επιλογών θα πρέπει να μας απασχολήσει την επόμενη μέρα με βάση την κοινοβουλευτική αριθμητική. Αν αυτή δεν είναι γνωστή τώρα, πιστεύω ότι κάθε συζήτηση είναι πρωθύστερη και, γι' αυτό, παρακινδυνευμένη».

    Δ. ΡΕΠΠΑΣ: «Στη Βουλή καθένας εκφράζει την άποψή του, κρίνει και κρίνεται. Εγώ είμαι υπουργός σε μια κυβέρνηση, η οποία προώθησε μια ρύθμιση. Είμαι δεσμευμένος να υποστηρίξω αυτή τη ρύθμιση. Θεωρώ ότι το δικαίωμά μου να διατυπώνω την άποψή μου εξαντλείται εντός των ορίων και του πλαισίου, το οποίο θεσπίζει τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούμε και θα συνεργαζόμαστε στην κυβέρνηση. Από κει και πέρα, η συζήτηση που γίνεται είναι κάπως άνιση. Δείχνετε υπέρμετρο ενδιαφέρον, την ίδια ώρα που έχουν χορηγηθεί δάνεια σε άλλους φορείς, μέσα ενημέρωσης, επιχειρηματίες, δάνεια για τα οποία δεν επιδεικνύεται η ανάλογη ευαισθησία. Όσον αφορά τα κόμματα, η ρύθμιση αυτή δίνει τη δυνατότητα στα κόμματα να εξοφλήσουν παλιές υποχρεώσεις τους και να λειτουργούν, και τα κόμματα πρέπει να λειτουργούν εξαρτώμενα από τον Έλληνα φορολογούμενο, αντί να εξαρτώνται από αδιαφανείς δυνάμεις στο παρασκήνιο, γιατί σε αυτή την περίπτωση η ψήφος των πολιτών θα εξουδετερώνεται από τη δουλεία των πολιτικών και των κομμάτων προς άλλους αδιαφανείς παράγοντες».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Τίθεται θέμα του κύριου Ραγκούση να μην είναι στα ψηφοδέλτια»;

    Δ. ΡΕΠΠΑΣ: «Σας είπα ότι για αυτά αποφασίζουν τα όργανα του κινήματος και ο πρόεδρος. Εγώ είμαι της άποψης ότι σε μια τέτοια ώρα θα πρέπει όλοι να είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Δεν τίθεται, κατά τη δική μου προσωπική μου άποψη, θέμα για οποιονδήποτε. Θεωρώ ότι οποιοσδήποτε στρατεύεται για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, η συμβολή του είναι καλοδεχούμενη και πρέπει να αξιοποιηθεί».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Εχθές είχαμε μια ακόμα παρέμβαση από την κυρία Λαγκάρντ, η οποία θέλει να μας δώσει γραμμή για το τι θα κάνουμε, τι θα ψηφίσουμε. Πώς σας ακούγεται αυτό εσάς;»

    Δ. ΡΕΠΠΑΣ: «Θα έλεγα ότι η κυρία Λαγκάρντ μιλάει σε ώτα μη ακουόντων».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Εγώ νομίζω ότι καταφέρνει το αντίθετο από εκείνο που θέλει να πετύχει».

    Δ. ΡΕΠΠΑΣ: «Αυτό θέλω να πω. Ίσως θα έλεγα ότι, αστειεύομαι και παρακαλώ μην παρεξηγηθεί αυτή μου η αναφορά, έχει ενταχθεί σε κάποιο επικοινωνιακό σχέδιο, το οποίο έχουν εκπονήσει τα κόμματα, εκτός του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, προκειμένου να κερδίσουν ψήφους. Δεν της πέφτει λόγος της κυρίας Λαγκάρντ, γιατί θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός, αλλά και εμείς δε μπορούμε να υπολογίζουμε χωρίς τον ξενοδόχο».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού- Β. Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Απριλίου 2012 15:50

    Είδηση: 9159

    [06] Τ. Χυτήρης και Α. Ντινόπουλος για τις επικείμενες εκλογές

    Για μια μαύρη περίοδος που διανύει η χώρα μίλησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τηλέμαχος Χυτήρης στο «Συμβαίνει Τώρα» στη ΝΕΤ ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος τόνισε ότι «Είναι μια περίοδος όπου η κοινωνία είναι οργισμένη».

    «Έχω βαρεθεί να βλέπω τους δημοσκόπους το βράδυ των εκλογών να ζητούν συγνώμη επειδή έκαναν λάθος» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε «Προσπαθούν να μας αφαιρέσουν το προβάδισμα που έχει η ΝΔ απέναντι στο ΠΑΣΟΚ».

    «Το ΠΑΣΟΚ εδώ και δύο χρόνια λέει ότι 'λεφτά υπάρχουν'. Εμείς λέμε ότι υπάρχει ελπίδα» δήλωσε ο κ. Ντινόπουλος και είπε ότι αν η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές ένα από τα θέματα που θα ρυθμίσει είναι αυτό των πολύτεκνων όπου έγιναν αδικίες και επανέλαβε την πρόταση του να καταργηθεί οριστικά η βουλευτική σύνταξη.

    Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Χυτήρης ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί ένας τρόπος συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων γιατί αλλιώς η χώρα θα οδηγηθεί στο χάος και την καταστροφή. «Ο καθένας θα πρέπει να επιδιώξει την συνεργασία» τόνισε και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει την συνεργασία με τη ΝΔ και την ΔΗΜΑΡ.

    «Ο κόσμος πρέπει να προσέλθει στις κάλπες και να ψηφίσει αυτό που θέλει να ψηφίσει. Αυτή την φορά όμως θα πρέπει να το κάνει με την λογική και όχι με το συναίσθημα» δήλωσε ο κ. Χυτήρης τονίζοντας ότι μετά τις εκλογές θα χρειαστεί ομαλότητα και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα τηρήσει την σύμβαση που υπέγραψε.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Φαίη Τσαμούλη

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Απριλίου 2012 16:04

    Είδηση: 9127


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 10 April 2012 - 16:49:32 UTC