Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-04-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Λυκούδης: Θα ανοίξουμε δυνατότητες κυβερνητικής συνεργασίας υπό προϋποθέσεις
  • [02] Π. Καμμένος: Προσδοκούμε να είμαστε πρώτοι στις εκλογές και να πάρουμε εντολή διακυβέρνησης
  • [03] Ν. Μπακογιάννη: Είμαστε ανοιχτοί στις συνεργασίες

    [01] Σ. Λυκούδης: Θα ανοίξουμε δυνατότητες κυβερνητικής συνεργασίας υπό προϋποθέσεις

    Στον τρίτο «δρόμο» που υποστηρίζει η ΔΗΜΑΡ, που θέλει να κρατήσει τη χώρα ζωντανή και στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οικογένειας, αλλά και την κοινωνία όρθια, αναφέρθηκε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο γραμματέας του κόμματος, Σπύρος Λυκούδης. Ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε ότι το κόμμα είναι διατεθειμένο να ανοίξει δυνατότητες κυβερνητικής συνεργασίας υπό προϋποθέσεις, οι οποίες, όπως εξήγησε, είναι πρόγραμμα που θα συγκλίνει με άλλους χώρους, φερέγγυες πολιτικές και φερέγγυα πρόσωπα.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Σ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: «Ανάμεσα σε αυτές τις δύο απολυτότητες στην πολιτική, του «ναι σε όλα» - «όχι σε όλα», εμείς υποστηρίζουμε ότι υπάρχει σαφής τρίτος δρόμος, που θέλει τη χώρα μας μέσα στην ευρωζώνη και στο ευρώ, διότι μακριά από την ευρωζώνη και το ευρώ, η χώρα οδηγείται στη δραχμή και στην καταστροφή, κατά τη δική μας γνώμη, και παράλληλα, με την κοινωνία ζωντανή και όρθια, με την έννοια ότι χρειάζεται μια σταδιακή απαγκίστρωση από όλες τις επαχθείς ρυθμίσεις του μνημονίου, με δεδομένη την ανάγκη να δούμε το δεσμευτικό αυτό πλαίσιο και πώς το αλλάζουμε. Θεωρώ ότι είναι η μόνη επί της ουσίας γραμμή που προσπαθεί να κρατήσει τη χώρα ζωντανή, και στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οικογένειας, αλλά και με την κοινωνία όρθια».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Η διάθεση να κυβερνήσετε, προϋποθέτει ότι θα βρείτε και συμμάχους να κυβερνήσετε. Μπορείτε να τους βρείτε αυτούς»;

    Σ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: «Θα προσπαθήσουμε».

    Σ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: «Είναι δυνατόν εγώ να σας δώσω πολιτικό σχέδιο από το Α μέχρι το Ω όταν δεν έχει μιλήσει η κάλπη»;

    Σ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: «Κατ' αρχήν εμείς με προϋποθέσεις, δηλαδή με πρόγραμμα που θα συγκλίνει με άλλους χώρους, με φερέγγυες πολιτικές και με φερέγγυα πρόσωπα, είμαστε διατεθειμένοι να ανοίξουμε δυνατότητες κυβερνητικής συνεργασίας».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Κύριε Λυκούδη, στην ουσία υπάρχουν αυτά»;

    Σ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: «Έχει τεράστια σημασία τι θα βγάλει η κάλπη. Εάν η κάλπη δώσει άλλους πολιτικούς συσχετισμούς από αυτούς που σκέφτεται ο καθένας ότι μπορεί να δώσει, αν αλλάξει, δηλαδή, ριζικά το πολιτικό σκηνικό, αν αναδείξει νέες παρεμβατικές πολιτικές δυνάμεις, όπως μπορεί να είναι η ΔΗΜΑΡ, και δεν της δώσει μόνο η κάλπη ποσοστό επιβίωσης, αλλά της δώσει ποσοστό παρέμβασης, αυτό το πράγμα που αλλάζει το πολιτικό σκηνικό δε θα διαφοροποιήσει και τον τρόπο με τον οποίο πολιτικά θα σκέφτονται τα άλλα κόμματα; Άρα δε θα ανοίξει και το δρόμο για προγραμματικές συγκλίσεις»;

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012 15:47

    Είδηση: 9333

    [02] Π. Καμμένος: Προσδοκούμε να είμαστε πρώτοι στις εκλογές και να πάρουμε εντολή διακυβέρνησης

    Την ανάγκη να φύγουμε από τη Μεγάλη εβδομάδα του έθνους, που την έχει βάλει το μνημόνιο και οι σημερινοί συγκυβερνώντες που υπηρετούν το μνημόνιο, υπογράμμισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο επικεφαλής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Πάνος Καμμένος. Παράλληλα, εξέφρασε την προσδοκία να βγει πρώτο το κόμμα του και να πάρει από τον ελληνικό λαό την εντολή διακυβέρνησης του τόπου. Ο κ. Καμένος ανέφερε ότι οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» είναι ανοιχτοί στις συνεργασίες και απηύθυνε κάλεσμα προς όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις, να προχωρήσουν σε ένα μέτωπο. Υπογράμμισε ότι το μνημόνιο δεν μας δεσμεύει, χαρακτηρίζοντάς το αντισυνταγματικό, ανυπόστατο και άκυρο και συμπλήρωσε ότι «οποιαδήποτε νομιμοποίηση του μνημονίου για εμάς είναι αδιανόητη».

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Πολιτική ανάσταση ποσοστιαία τι σημαίνει»;

    Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Πρώτα από όλα, θρησκευτική ανάσταση είναι η ανάσταση που όλοι προσδοκούμε για να υπάρχει ελπίδα. Πολιτική ανάσταση συνδέεται με την εθνική ανάσταση, σημαίνει ότι πρέπει να φύγουμε από τη Μεγάλη εβδομάδα του έθνους που την έχει βάλει το μνημόνιο και οι σημερινοί συγκυβερνώντες που υπηρετούν το μνημόνιο, την τρόικα και ουσιαστικά την κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. Εμείς προσδοκούμε να είμαστε στις εκλογές πρώτοι και να μας δώσει ο ελληνικός λαός την εντολή διακυβέρνησης του τόπου. Μακάρι με το πρόγραμμα που έχουμε εξαγγείλει και τον τρόπο με τον οποίο θα βγούμε από τα δεσμά της τρόικα και του μνημονίου που θεωρούμε αντισυνταγματικά και άκυρα και ανυπόστατα, να συμφωνήσουν και άλλες δυνάμεις και να έρθουν μαζί μας. Είμαστε ανοιχτοί στις συνεργασίες και για αυτό κάνουμε ένα κάλεσμα σε όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις, έστω και την τελευταία στιγμή, να προχωρήσουμε σε ένα μέτωπο».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Το μνημόνιο υπάρχει, προφανώς όλοι προσβλέπουν με κάποιες πολιτικές να βγούμε γρηγορότερα από τα δεσμά του μνημονίου».

    Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Το θεωρούμε αντισυνταγματικό και ανυπόστατο. Θεωρούμε ότι είναι αντισυνταγματικό και άκυρο, δεν μας δεσμεύει. Διότι τα μνημόνια και το πρώτο και το δεύτερο ψηφίστηκαν στη βουλή με αντισυνταγματικό τρόπο. Από την στιγμή που παρέχουν εθνική κυριαρχία της χώρας επιβαλλόταν να ψηφιστούν με 180 βουλευτές, πράγμα που δεν έγινε. Άρα, οποιαδήποτε νομιμοποίηση του μνημονίου για εμάς είναι αδιανόητη».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012 15:47

    Είδηση: 9327

    [03] Ν. Μπακογιάννη: Είμαστε ανοιχτοί στις συνεργασίες

    Ο ελληνικός λαός θέλει να ψηφίσει ένα κόμμα το οποίο δεν πάει να καβαλήσει την οργή, πάει να κάνει την οργή δημιουργία, τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM η πρόεδρος της ΔΗΣΥ, Ντόρα Μπακογιάννη, και υπογράμμισε την ανάγκη να μην παραδοθεί ο οργισμένος ελληνικός λαός στις σειρήνες του λαϊκισμού και της δημαγωγίας. Τάχθηκε υπέρ των συνεργασιών, σημειώνοντας ότι η ΔΗΣΥ είναι το μόνο κόμμα που λέει ευθέως ότι μετά τις εκλογές θα συνεργαστεί. Παράλληλα, επισήμανε ότι η επόμενη Βουλή χρειάζεται ανθρώπους που μπορούν να στρωθούν και να δουλέψουν σκληρά για τη χώρα και όχι τηλεοπτικούς αστέρες ή οτιδήποτε άλλο. Η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μετά τις εκλογές θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ αλλά και οποιουδήποτε άλλου έχει ως πρωταρχικό στόχο την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. «Άρα και η Δημοκρατική Συμμαχία» πρόσθεσε. Ερωτηθείσα σχετικά, απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σ' αυτό το σχήμα το ΛΑΟΣ ή το κόμμα του κ. Καμμένου, κάνοντας λόγο για μια κόκκινη γραμμή.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: «Ο ελληνικός λαός θέλει να ψηφίσει ένα κόμμα, το οποίο είναι μια δύναμη αλήθειας, ευθύνης, πάει κόντρα στο ρεύμα, καταγγέλλει τα κακώς κείμενα του ελληνικού πολιτικού συστήματος, αλλά δεν πάει να καβαλήσει την οργή. Πάει να κάνει την οργή δημιουργία. Δηλαδή, εμείς θέλουμε αυτός ο οργισμένος ελληνικός λαός να μην παραδοθεί στις σειρήνες του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, τις οποίες πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά».

    Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: «Εμείς είμαστε ανοιχτοί στις συνεργασίες. Κατ' αρχήν είμαστε το μόνο κόμμα, το οποίο ευθέως λέει ότι μετά τις εκλογές θα συνεργαστεί».

    Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: «Κατά τη γνώμη μου, αυτό που χρειάζεται η επόμενη Βουλή δεν είναι σταρ σύστεμ, δεν είναι τηλεοπτικούς αστέρες ή οτιδήποτε άλλο. Είναι άνθρωποι που μπορούν να στρωθούν και να δουλέψουν σκληρά για τη χώρα. Αυτό χρειάζεται η επόμενη Βουλή».

    Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: «Επί της ουσίας, ναι, είμαι βεβαία ότι θα υπάρξει συνεργασία την επόμενη μέρα, και όλα αυτά που λένε σήμερα στερούνται κόκκου αληθείας».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Συνεργασία μεταξύ ποιών»;

    Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: «Μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και οποιουδήποτε άλλου είναι μέσα στην ευρωπαϊκή, έχει ως πρωταρχικό στόχο την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Άρα και η Δημοκρατική Συμμαχία».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Μέσα σε αυτό το σχήμα θα βλέπατε και το ΛΑΟΣ ή το κόμμα του κυρίου Καμμένου»;

    Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: «Όχι. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη κόκκινη γραμμή. Η κόκκινη γραμμή είναι αν επιτρέπεις στον εαυτό σου, λόγω λαϊκισμού και δημαγωγίας, ουσιαστικά, κεκαλυμμένα, αυτά που προτείνεις να οδηγούν στην έξοδο από το ευρώ, ή αν ευθέως και κατηγορηματικά λες ότι ''παιδιά εδώ πρέπει να μείνουμε μέσα, πρέπει να κάνουμε αυτή την προσπάθεια και μπορούμε να βγούμε από την κρίση''. Εκεί χωρίζονται οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012 18:06

    Είδηση: 9323


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 12 April 2012 - 16:49:30 UTC