Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-04-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόγνωση από την Χριστίνα Ρήγου

    [01] Πρόγνωση από την Χριστίνα Ρήγου

    Με σύμμαχο τον καιρό αναμένεται η επιστροφή των εκδρομέων του εορταστικού τριημέρου. Οι νοτιάδες στα πελάγη δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στις μετακινήσεις, καθώς θα πνέουν μέχρι 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα με εξαίρεση την Τετάρτη που οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες και θα προκαλέσουν μια μικρή πτώση. Οι βροχές περιορίζονται αισθητά, ωστόσο δεν θα λείψουν από το σκηνικό πρόσκαιρες καταιγίδες στα βορειοδυτικά τις μεσημεριανές ώρες.

    Πιο αναλυτικά, την Δευτέρα του Πάσχα παροδικές νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες αναμένονται από το πρωί στο βόρειο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλία και την Μακεδονία κατά τη διάρκεια τη μέρας, με μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης το βράδυ στα βόρεια. Στα νησιά του Αιγαίου ο καιρός θα είναι αίθριος. Ευνοϊκές συνθήκες δημιουργούνται για μεταφορά αφρικανικής σκόνης στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αλλά κυρίως στα κεντρικά και νότια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-20 στα βόρεια, από 9-22 στα κεντρικά και στην Πελοπόννησο και 24 στην Κρήτη. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν κυρίως σε νότιες διευθύνσεις 4-5 και το βράδυ 6 μποφόρ στο Αιγαίο και θα ενισχυθούν στο Ιόνιο στα 7 μποφόρ.

    ΑΘΗΝΑ

    Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και ασθενείς σύντομες βροχές στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11-21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό θα πνέουν σε νότιες διευθύνσεις 3-5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι και θα ενταθούν το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα είναι νοτιοανατολικοί 4-5 και το βράδυ 6 μποφόρ.

    ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

    Την Τρίτη σε γενικές γραμμές θα επικρατεί συννεφιά με αυξημένες νεφώσεις και βροχές στα βόρεια, δυτικά και την Πελοπόννησο. Κατά τη διάρκεια της μέρας θα σημειωθούν βροχές σε αυτές τις περιοχές αλλά και στα κεντρικά και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα, όμως θα είναι τοπικά και μικρής έντασης και διάρκειας. Ευνοϊκές συνθήκες για μεταφορά σκόνης από την Αφρική προβλέπεται σε όλη τη χώρα, μετατρέποντας το ψιλόβροχο σε λασποβροχή. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν λίγο και θα πνέουν σε εντάσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο θα είναι δυτικοί 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, χωρίς να ξεπεράσει τους 20-22 στα ηπειρωτικά και τους 24 βαθμούς στην Κρήτη.

    Την Τετάρτη θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο ανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες και στο νότιο Ιόνιο και Αιγαίο θα πνέουν μέχρι 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Λόγω των βόρειων ανέμων η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 17 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και δυτικά και τους 18-19 στις υπόλοιπες περιοχές.

    Πρόγνωση: Χριστίνα Ρήγου Μαθηματικός-Μετεωρολόγος

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 15 Απριλίου 2012 23:21

    Είδηση: 9473


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 15 April 2012 - 20:49:33 UTC