Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-04-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέντευξη του Π. Καμμένου στη ΝΕΤ
  • [02] Γ. Κύρτσος και Χ. Μαρκογιαννάκης στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ
  • [03] Έκθεση σοκ της ΤτΕ για ύφεση 5% και μειώσεις μισθών 10%
  • [04] Ψηφοδέλτια Επικρατείας και περιοδείες πολιτικών αρχηγών
  • [05] Αυξήσεις «φωτιά» και μειώσεις μισθών από το 2013 στις ΔΕΚΟ

    [01] Συνέντευξη του Π. Καμμένου στη ΝΕΤ

    Στη ΝΕΤ και την Έλλη Στάη μίλησε την Τρίτη ο πρόεδρος του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανένα κόμμα ή βουλευτή που ψήφισε υπέρ του μνημονίου λέγοντας ότι αυτό αποτελεί δέσμευση που έχει καταγραφεί στην ιδρυτική διακήρυξη του κινήματος, και επισήμανε ότι η δήλωσή του ότι ούτε νεκρός δεν θα συνεργαζόταν με όσους ψήφισαν το μνημόνιο είχε ως στόχο να δώσει έμφαση σε αυτή ακριβώς τη δέσμευση.

    Ζητούμε την ψήφο του ελληνικού λαού ώστε να δώσουμε ελπίδα στους Έλληνες σημείωσε και χαρακτήρισε μύθο τα περί ακυβερνησίας, που την επικαλούνται το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ για να αλιεύσουν ψήφους.

    Στόχος είναι να βγούμε πρώτο κόμμα υπογράμμισε και ανέφερε ότι η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων απευθύνεται προς όλους τάσσονται κατά του μνημονίου, για αυτό όπως εξήγησε θα τη φέρει και στη Βουλή προς ψήφιση και θα ζητήσει την κατά συνείδηση ψήφο των βουλευτών.

    Τάχθηκε κατά της πολιτικής του μνημονίου λέγοντας ότι αυτή εξυπηρετεί την εξυπηρέτηση των δανειστών και των τραπεζών και είπε ότι θα καταγγείλει μετά από λογιστικό έλεγχο το χρέος που παράνομα πληρώνετε σε τόκους που μπήκαν καπέλο με τη δανειακή σύμβαση εξοικονομώντας 130 δις. ευρώ σε βάθος χρόνου.

    Όπως είπε για την εξυπηρέτηση του χρέους που θα απομείνει αλλά και για την αποκατάσταση των μικροομολογιούχων που έχασαν τα λεφτά τους από το κούρεμα θα τιτλοποιήσει τα μελλοντικά κέρδη από την εξόρυξη του ορυκτού πλούτου και την πώληση δημόσιας γης.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 23:40

    Είδηση: 10255

    [02] Γ. Κύρτσος και Χ. Μαρκογιαννάκης στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ

    Οι μετεκλογικές συνεργασίες και η έκθεση του διοικητηή της τράπεζας της Ελλάδας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ με την συμμετοχή του Γιώργου Κύρτσου, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικράτειας ΛΑ.Ο.Σ. και του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, υποψήφιου βουλευτή Χανιών της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

    Ο κ. Κύτρσος όσο αναφορά τις συνεργασίες τόνισε ότι ο ΛΑΟΣ δεν μπορεί να συνεργαστεί με αυτούς που υπέγραψαν το μνημόνιο 2, λέγοντα ότι το κόμμα του έχει βασικές αντιρρήσεις με την οικονομική πολιτική που ακολουθείται. Μας ενδιαφέρει το σκάφος της εξουσίας τόνισε αρκεί να έχει σωστή ρώτα και σωστό καπετάνιο τόνισε, θέτοντας ως προϋπόθεση, για οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία την αλλαγή της οικονομικής συνταγής και την μαζική έξοδο των λαθρομεταναστών.

    Ο κ. Κύρτσος επισήμανε ότι το μνημόνιο είναι ένας κοινωνικός και οικονομικός οδοστρωτήρας, εξέφρασε την αντίθεσή του στην παρέμβαση του κ. Προβόπουλου, λέγοντας ότι ο διοικητής της ΤτΕ θα πρέπει να ξεκινήσει τις μεταρρυθμίσεις από την Τράπεζά του πριν ξεκινήσει τις νουθεσίες προς τους πολιτικούς και προέβλεψε ότι θα υπάρξει και νέο κούρεμα του χρέους, ζητώντας εθνικό μέτωπο, ώστε να διεκδικήσουμε εμείς τους όρους με το οποίο θα γίνει.

    Ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε ότι η κυβερνητική συνεργασία είναι πάγια θέση της ΔΗΣΥ ώστε να βγει η Ελλάδα από την κρίση αρκεί να υπάρχει προγραμματική σύγκλιση αν οι κάλπες δεν βγάλουν αυτοδυναμία.

    Τόνισε μάλιστα ότι πάμε σε εκλογές χωρίς πολιτικές δυνάμεις να έχουν πει την αλήθεια ακόμα γιατί βρεθήκαμε σε αυτή την οικονομική κατάσταση ζήτησε να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης και να υλοποιηθούν οι απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 23:41

    Είδηση: 10252

    [03] Έκθεση σοκ της ΤτΕ για ύφεση 5% και μειώσεις μισθών 10%

    Έκθεση-σοκ, με προβλέψεις για βαθιά ύφεση αλλά και νέες μειώσεις μισθών έδωσε την Τρίτη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας. Ο Γιώργος Προβόπουλος προβλέπει μειώσεις μισθών έως και 9% το 2013 και ανεργία στο 19%. Αίσθηση όμως προκαλούν και οι πολιτικές αναφορές του κεντρικού τραπεζίτη εν όψει των εκλογών, με την προειδοποίηση πως αν δεν τηρηθεί το Μνημόνιο η χώρα κινδυνεύει να βγει από το ευρώ.

    Σε απόσταση αναπνοής από τις εκλογές, ο Γιώργος Προβοπουλος περιγράφοντας με μελανά χρώματα την πορεία της ελληνικής οικονομίας, στο 5ο χρόνο της βαθιάς ύφεσης, στέλνει σαφές μήνυμα προς τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα ότι η χώρα αν δεν τηρήσει πιστά τις δεσμεύσεις της θα επιστρέψει το εφιαλτικο σενάριο της εξόδου από την ευρωζώνη.

    Ο διοικητής κάνει λόγο για ιστορικό διακύβευμα τονίζοντας ότι απαιτείται και κοινωνική και πολιτική συμφωνία για τα επόμενα βήματα καθώς όπως προβλέπει η:

    ύφεση κοντά στο 5% (από 4,5% που εκτιμούσε το Μάρτιο)

    ανεργία πάνω από 19%

    μέση μείωση μισθών : 9,5%-10,3%

    μείωση κατώτατων αποδοχών : 19,6%

    Η ΤτΕ προβλέπει και νέα περικοπή στους μισθούς το 2013, κατά 7% κατά μέσο όρο, 3% στο δημόσιο και 9% στον επιχειρηματικό τομέα.

    « Η ύφεση θα είναι λιγότερο έντονη από ότι το 2011, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι τα μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα θα εφαρμοστούν χωρίς καθυστέρηση», τόνισε ο κ. Προβούλος

    Αίσθηση ωστόσο προκάλεσαν και οι πολιτικές αναφορές του διοικητή της ΤτΕ ενόψει των εκλογών: «Αν μετά τις εκλογές τεθεί εν αμφιβόλω η βούληση της νέας κυβέρνησης και της κοινωνίας να εφαρμοστεί το πρόγραμμα, οι σημερινές ευνοϊκές προοπτικές θα αντιστραφούν και η χώρα κινδυνεύει να περιέλθει γρήγορα σε κατάσταση ιδιαίτερα δυσχερή με αρνητικό αντίκτυπο και στην ψυχολογία των πολιτών», τόνισε.

    Σφοδρή κριτική ασκεί και στις καθυστερήσεις και αστοχίες του πρώτου μνημονίου: «Μετά το πρώτο μνημόνιο χρειάστηκαν αλλεπάλληλες αναθεωρήσεις των στόχων του προγράμματος. Οι αναθερωρήσεις θα είχαν αποφευχθεί αν είχαμε εξ αρχής αποδεχθεί τη δική μας απόλυτη ευθύνη. Δηλαδή την ευθύνη ότι πρέπει να αλλάξουμε πορεία, γιατί το στρεβλό πρότυπο ανάπτυξης που ακολουθούσαμε είχε πλέον καταρρεύσει».

    Η ατζέντα των προτεραιοτήτων, σύμφωνα με τον κεντρικό τραπεζίτη, περιλαμβάνει

    εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης

    σταθερό φορολογικό σύστημα

    επιτάχυνση αποκρατικοποιήσεων

    ταχύτερη αξιοποίηση του ΕΣΠΑ

    καταπολέμηση φοροδιαφυγής

    αποτελεσματικότερο έλεγχο δαπανών

    καλύτερη στόχευση κοινωνικών προγραμμάτων

    Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος λέει ναι στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών αλλά όχι οριζόντια και με εξορθολογισμό της φορολογίας των ακινήτων στην κατεύθυνση της μείωσης της φορολογίας μεταβιβάσεων και κατάργησης επιμέρους επιβαρύνσεων.

    Αντιδράσεις

    Σφοδρότατες αντιδράσεις, έως και επικρίσεις για απροκάλυπτη παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία, προκάλεσε στα κόμματα της αντιπολίτευσης η παρέμβαση Προβόπουλου.

    Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει ότι για να αντιμετωπιστεί η θύελλα των νέων μέτρων, απαιτείται άρνηση της όποιας συναίνεσης, και λαϊκή αντεπίθεση.

    Επισημαίνει δε ότι η έκθεση Προβοπουλου περιέχει μια αλήθεια και έναν εκβιασμό: «Η αλήθεια είναι ότι το ενδεχόμενο αποβολής της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι υπαρκτό. Ο εκβιασμός βρίσκεται στο γεγονός ότι ο κ. Προβόπουλος καλεί το λαό να σκύψει το κεφάλι και να υποστεί ακόμα περισσότερα, συναινώντας στον πόλεμο της πλουτοκρατίας, εναντίον του».

    Για τραγική διάψευση των εικασιών του κ. Σαμαρά κάνει λόγο ο ΛΑΟΣ και επαναφέρει την πρόταση για συνεννόηση των χώρων του Νότου, απέναντι στο Βορρά.

    Για απροκάλυπτη παρέμβαση στην προεκλογική περίοδο, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ο κ Προβόπουλος οφείλει να σταματήσει να εκβιάζει το λαό και να παίζει το ρολό του καθοδηγητή της μνημονιακής μειοψηφίας.

    O φαύλος κύκλος της ύφεσης εξακολουθεί να συντηρείται και με εκβιαστικά διλήμματα, δήλωσε η Ιωάννα Κοντούλη επικεφαλής των Οικολόγων-Πρασίνων.

    Αρκείται απλώς στην καταγραφή των αρνητικών επιδόσεων της οικονομίας και των δραματικών επιπτώσεων του μνημονίου, σχολιάζει η Δημοκρατική Αριστερά.

    Οι ολιγωρίες των δυο αδιόρθωτων αρχηγών, πολλαπλασίασαν τις αρνητικές επιπτώσεις, σχολίασε ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Θανάσης Ζορμπάς.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Ύφεση σχεδόν 5% και ανεργία 19%- Προειδοποιήσεις Προβόπουλου

    Αντιδράσεις για την έκθεση Προβόπουλου

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Α. Αθανασόπουλος, Ρ. Αλεξοπούλου

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 23:42

    Είδηση: 10246

    [04] Ψηφοδέλτια Επικρατείας και περιοδείες πολιτικών αρχηγών

    Τα «βαριά» τους όπλα ρίχνουν στη μάχη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων Επικρατείας.O ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, ο άνθρωπος που όπως δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος συμβολίζει την Ελλάδα που προσπαθεί, αγωνίζεται και πετυχαίνει. Τη δεύτερη θέση κατέχει δικαιωματικά η Φώφη Γεννηματά, η στενότερη συνεργάτης μου στη μάχη που δίνουμε για τις εκλογές, συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ στην τρίτη θέση είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, πολιτικός μηχανικός και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κινήματος.

    Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ τέθηκε ο πρόεδρος της ένωσης δικαστών και εισαγγελέων Χαράλαμπος Αθανάσιου. Στη δεύτερη θέση ο στενός συνεργάτης του κ.Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης και στην τρίτη ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης.

    Είναι ψηφοδέλτιο μεγάλου πολιτικού και κοινωνικού συμβολισμού, ψηφοδέλτιο που επιβραβεύει την αξιοσύνη, την καταξίωση και το ήθος και απεικονίζει τις βασικές προτεραιότητές της πολιτικής μας, τονίζει, σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Σε παρέμβαση του εν τω μεταξύ, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, τόνισε ότι αναγκαία προϋπόθεση για την πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα είναι η ενίσχυση της ΝΔ. Όσο μεγαλύτερη στήριξη έχουν η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς, τόσο πιο βάσιμη γίνεται η ελπίδα ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση, σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός.. Ο κ.Καραμανλής θυμήθηκε να στηρίξει τη ΝΔ, ξέχασε, όμως, τις ευθύνες της διακυβέρνησης του τόπου από την παράταξή του και τις εξηγήσεις που περιμένουν οι πολίτες, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

    Στην δραστηριότητα των υπολοποίπων κομμάτων. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που επισκέφθηκε τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ. κάλεσε τον ελληνικό λαό να μην σκορπίσει τη δυσαρέσκειά του για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, σε αυταπάτες δεξιά και αριστερά, που θα τον μετατρέψουν σε παθητικό θεατή και θα τον οδηγήσουν σε μεγαλύτερη συντηρητικοποίηση.

    Νέα επίθεση εναντίον Βενιζέλου και Σαμαρά εξαπέλυσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, επαναλαμβάνοντας ότι είναι αδύνατη η συνεργασία του, μαζί τους.

    Οι μέρες που, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μπορούσαν με κόλπα να ξεγελάνε τον κόσμο έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατα την περιοδεία του στην Καισαριανη.

    Τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά πρέπει να διατηρηθούν και να δραστηριοποιηθούν σε βιώσιμη κατεύθυνση, ανέφερε η εκπρόσωπος των Οικολόγων, Ιωάννα Κοντούλη που επισκέφθηκε τα Ναυπηγεία.

    Η διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και η ανεργία έχουν την υπογραφή Βενιζέλου και Σαμαρά, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

    Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας τίθεται ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Μπήτρος, ενώ η παγκόσμια πρωταθλήτρια με την Εθνική Ομάδα Πόλο Γυναικών, Σταυρούλα Αντωνάκου, θα είναι η επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Κοινωνικής Συμφωνίας.

    Κοινή κάθοδο στις εκλογές ανακοίνωσαν το ΚΚΕ Μ-Λ και το Μ-Λ ΚΚΕ.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Ο Ολυμπιονίκης- ίνδαλμα Πύρρος Δήμας επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ

    Η Δικαιοσύνη στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 23:43

    Είδηση: 10239

    [05] Αυξήσεις «φωτιά» και μειώσεις μισθών από το 2013 στις ΔΕΚΟ

    Αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς και στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, αλλά και μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων, προβλέπουν τα τριετή επιχειρησιακά προγράμματα των διοικήσεων των Οργανισμών. Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, προβλέπει για τις ΔΕΚΟ ότι για τη διετία 2013-2014, πρέπει να εξοικονομηθούν 602 εκατομμύρια ευρώ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, από το 2013 το απλό εισιτήριο σε μετρό, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ και ηλεκτρικό από 1,4 Ε σκαρφαλώνουν στο 1,75 Ε. αύξηση κατά 25% ενώ τα τιμολόγια ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ για τους καταναλωτές θα προσεγγίσουν τα τιμολόγια χονδρικής που είναι υψηλότερα κατά περίπου 65%.

    Εξαίρεση επιχειρείται να επιτευχθεί για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

    Οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ θα πρέπει λοιπόν για τη διετία 13-14 να λάβουν συνολικά μέτρα ύψους 602 εκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία τα 362 εκατ. αφορούν σε περικοπές δαπανών, που σημαίνει και μείωση στους μισθούς των εργαζομένων, και τα υπόλοιπα 240 εκατ. σε αύξηση εσόδων.

    Τα επιχειρησιακά σχέδια των ΔΕΚΟ παραδίδονται στο Υπουργείο οικονομικών και σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι δεσμευτικά για οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 23:43

    Είδηση: 10235


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 24 April 2012 - 20:49:32 UTC