Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-04-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη της Α. Παπαρήγα στη ΝΕΤ
  • [02] Σαμαράς: «Ελάτε να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει»
  • [03] Σε αδιέξοδο η συζήτηση για τις τηλεμαχίες

    [01] Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη της Α. Παπαρήγα στη ΝΕΤ

    Στις 7 Μαΐου η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα πρέπει να βρει απέναντι του ένα λαό έτοιμο για αντίσταση ώστε να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα τόνισε η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στη ΝΕΤ και ζήτησε την ενδυνάμωση του Κομμουνιστικού Κόμματος για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στην αντιλαϊκή επίθεση που αναμένεται μετά τις εκλογές με νέα σκληρά μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο.

    Η κ.. Παπαρήγα, δήλωσε απόλυτα βέβαιη ότι το ΚΚΕ θα λάβει υψηλά ποσοστά στις λαϊκές συνοικίες, και κάλεσε τους πολίτες να μην σκορπίσουν την ψήφο τους αλλά ούτε να πέσουν θύματα της αυταπάτης που δημιουργούν τα δυο μεγάλα κόμματα, ότι θα υπάρξει ακυβερνησία και χάος αν δεν ενισχυθούν εκλογικά.

    Δήλωσε βέβαια ότι το ΚΚΕ θα λάβει την τρίτη θέση, αλλά απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι σε περίπτωση που της δοθεί εντολή σχηματισμού κυβέρνησης απάντησε ότι δεν θα τη χρησιμοποιήσει, καθώς οι συσχετισμοί των δυνάμεων και οι πολιτικές συνθήκες δεν έχουν ωριμάσει, ώστε να καταθέσει συγκεκριμένη πολιτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας, αλλά και γιατί δεν είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με κόμματα που ιδεολογικά και πολιτικά είναι εντελώς αντίθετη.

    Τόνισε ότι το ζήτημα δεν είναι μνημονιακές ή αντιμνημονιακές δυνάμεις, αφού τα μέτρα που πάρθηκαν μέσω των μνημονίων θα εφαρμόζονταν έτσι κι αλλιώς, σε βάθος χρόνου, αλλά να έλθει στην εξουσία ο λαός και να πάρει μέσω μιας λαικης κυβέρνησης μέτρα ανακούφισης των ασθενέστερων.

    Η κ. Παπαρήγα τάχθηκε κατά του τρόπου με τον οποίο διοργανώνεται η τηλεμαχία ζητώντας να αλλάξουν οι όροι διεξαγωγής, προτείνοντας να υπάρχει μια κοινή ερώτηση που θα απαντήσουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, ώστε οι πολίτες να μπορούν να συγκρίνουν τις απαντήσεις.

    Τέλος τόνισε ότι όποτε χρειαστεί θα συνεχίσει να πιέζει μέσω απεργιών και διαδηλώσεων, ώστε να μην περάσουν και άλλα αντιλαϊκά μέτρα μετά την 7η Μαΐου.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012 23:56

    Είδηση: 10466

    [02] Σαμαράς: «Ελάτε να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει»

    Σε ένα ενθουσιώδες κοινό, στο κλειστό γυμναστήριο της Σπάρτης, μίλησε το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες και κυρίως τους νέους να πιστέψουν στην Ελλάδα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει θαύματα, ελάτε να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει».

    Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι τώρα έρχονται μηνύματα κι από την Ευρώπη ότι χρειάζεται ανάπτυξη κι αναφέρθηκε στα όσα είπε για την Ελλάδα ο νικητής του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών, ότι δηλαδή πρέπει να ελαφρύνει το φορτίο της Ελλάδας κι επιτιθέμενος στο ΠΑΣΟΚ σημείωσε, «να το πει άλλη μια φορά ο κ. Ολάντ να το ακούσουν οι σοσιαλιστές στην Ελλάδα, γιατί όταν εμείς τους τα λέγαμε και μιλούσαμε για ανάπτυξη μας έλεγαν μαθητευόμενους μάγους».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι αλλάζουν οι συσχετισμοί και οι ισορροπίες στην Ευρώπη και πληθαίνουν οι φωνές γι' ανάπτυξη, προσθέτοντας ότι «πρέπει να κάνουμε ένα κοινωνικό συμβόλαιο με τον ελληνικό λαό ότι ήρθε η στιγμή να δώσουμε το δικαίωμα της ελπίδας και της ανάπτυξης».

    Απέκλεισε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ

    Ακούμε το συγνώμη, είπε, του πρώην και νυν ηγέτη του ΠΑΣΟΚ κι αναρωτήθηκε «για ποιό πράγμα ζητούν συγνώμη», «γιατί μας έσωσαν και μετά μας ξανα-έσωσαν, ή μήπως γιατί θέλουν να μας σώσουν και πάλι ο Θεός να μας φυλάει» και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ.

    Μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα, τόνισε, για να πάμε στην Ελλάδα της ανάπτυξης και της αξιοπρέπειας κι επεσήμανε πως «θα κάνουμε άλμα στην ανάπτυξη γιατί είναι αυτό που ζητάνε τα νέα παιδιά».

    Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, υπογραμμίζοντας πως, «θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις και τα χωριά, πρέπει να απελαθούν οι λαθρομετανάστες και να πάνε πίσω στις πατρίδες τους, όπως πρέπει να βγάλουμε τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους που καίνε τις πόλεις και δεν τιμωρούνται».

    Συμπληρώνοντας πως θα αποκατασταθεί το αίσθημα της ασφάλειας και ζήτησε την στήριξη των πολιτών «και μια πλατιά υπογραφή για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε και για την ακροδεξιά, λέγοντας πως, «ο πατριωτισμός ενώνει τους Έλληνες, αλλά όσοι φοράνε ναζιστικά σύμβολα είναι εχθροί της πατρίδας. Τα είδωλά τους έκαψαν την Ελλάδα. Τώρα κουκουλοφόροι και ναζί είναι το ίδιο πράγμα και πρέπει να τους απομονώσετε».

    Αναφερόμενος στα μικρά κόμματα, είπε πως προσπαθούν να σταματήσουν την καθαρή εντολή που ζητά η ΝΔ και τόνισε πως «κάθε ψήφος σε μικρά κόμματα είναι ψήφος ασυλίας στο ΠΑΣΟΚ και κανείς δεν πρέπει να τζογάρει».

    Επεσήμανε πως πρώτο μέλημα είναι η συνοχή της κοινωνίας για να πάμε δυναμικά στην ανάπτυξη κι επανέλαβε τα όσα έχει εξαγγείλει για την αποκατάσταση των χαμηλόμισθων, των πολυτέκνων και των κτηνοτρόφων. Και πρόσθεσε, «ήταν λάθος είχαμε ξεχάσει τους αγρότες και εμείς θα το διορθώσουμε. Ο αγρότης θα γίνει επιχειρηματίας, ανταγωνιστικός και ο εκβιασμός των μεσαζόντων θα σταματήσει».

    Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς λέγοντας στους Λάκωνες πως γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός, γιατί είναι δίπλα η Μεσσηνία που πολιτεύεται, δήλωσε πως θα σημάνει τέλος στην αδράνεια, πως υπάρχει σχέδιο να ξεμπλοκάρουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια και θα προχωρήσει το μεγάλο έργο του φράγματος της Κελεφίνας, θα ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος, το νέο αρχαιολογικό μουσείο της Σπάρτης, το λιμάνι στο Γύθειο και θα σταθεί αρωγός στα προβλήματα του νομού. Παράλληλα σημείωσε πως υπάρχει ενεργειακός πλούτος στο Αιγαίο κι αλλού και ήρθε η ώρα να εκμεταλλευτεί η χώρα τον ορυκτό της πλούτο.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012 23:49

    Είδηση: 10462

    [03] Σε αδιέξοδο η συζήτηση για τις τηλεμαχίες

    Σε αδιέξοδο κατέληξε η συζήτηση για το ντιμπέιτ στη διακομματική επιτροπή εκλογών που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση και του υπουργού Επικρατείας Παντελή Καψή, ενώ συνεχίζεται η αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, η επιτροπή αποτελεί απλά πλατφόρμα για να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη, η τελική απόφαση όμως, όπως είπε, ανήκει στα κόμματα.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επέμεινε στη διενέργεια δύο σύν δύο τηλεμαχιών και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιχειρεί το «στρίβειν δια της διακομματικής».

    «Η Ν.Δ κρύφτηκε πίσω από προφάσεις για τα διαδικαστικά για να αποφύγει την τηλεοπτική αντιπαράθεση» τόνισε ο Νίκος Σαλαγιάννης.

    Δυστυχώς, το ΠΑΣΟΚ ήθελε διάλογο ανάμεσα στους δύο αρχηγούς, αυτό δεν είναι δημοκρατία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ στη διακομματική Γιώργος Μουρούτης, ενώ τα άλλα κόμματα ήθελαν αναμέτρηση χωρίς κανόνες. Το θέμα οδηγείται σε αδιέξοδο, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουρούτης, εκφράζοντας την ευχή να βρεθεί λύση.

    Όπως δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης, η Νέα Δημοκρατία έθεσε το θέμα της διεξαγωγής debate στη Διακομματική Επιτροπή, ζητώντας να αναζητηθεί κοινή συμφωνία με μία και μόνο προϋπόθεση: «Διάλογος ουσίας και όχι παράλληλοι μονόλογοι. Όχι, δηλαδή, σε μια διαδικασία, που όσες φορές κι αν έγινε μέχρι σήμερα, όλοι - πολίτες, πολιτικοί και δημοσιογράφοι - την κατήγγειλαν».

    «Δυστυχώς, οι διαφορετικές προσεγγίσεις των κομμάτων εμπόδισαν τη δημιουργία ενός κοινά αποδεκτού πλαισίου, που θα επέτρεπε να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος», τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ και επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι η συμμετοχή του στη Διακομματική ήταν προσχηματική και είχε ως στόχο να μην υπάρξει συμφωνία.

    «Ακόμη και την τελευταία στιγμή, εμείς θα συμβάλουμε προκειμένου να βρεθεί, στο πλαίσιο της Διακομματικής, λύση χωρίς αποκλεισμούς, αποδεκτή από όλους», κατέληξε ο κ. Μιχελάκης.

    «Θεωρούμε ότι η συζήτηση και κυρίως η αντιπαράθεση για το debate υποτιμά και προσβάλει τη νοημοσύνη του λαού», τόνισε για το ΚΚΕ ο Παναγιώτης Μεντρέκας, τονίζοντας ότι αν γίνει debate θα πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι αρχηγοί και να απαντούν στην ίδια ερώτηση, για να μη γίνονται οι παράλληλοι μονόλογοι που όλοι λοιδορούν εκ των υστέρων. Ακόμη πρότεινε οι δημοσιογράφοι που θα συμμετέχουν να οριστούν από την ΕΣΗΕΑ.

    Ανοικτός στο διάλογο δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, διατυπώνοντας όμως τον προβληματισμό του για μια τηλεμαχία στην οποία θα συμμετέχουν οι πολιτικοί αρχηγοί όλων των κομμάτων

    «Είτε με συνωστισμό στην "παραλία" της ΕΡΤ, είτε χωρίς συνωστισμό εμείς θα συμμετάσχουμε», υποστήριξε ο Νίκος Σαλαβράκος.

    Θετικός στη συμμετοχή όλων των μικρών κομμάτων ήταν ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατήγγειλε την υπερβολική προβολή των δύο μεγάλων κομμάτων από τα ΜΜΕ

    «Κανένα από τα δυο μεγάλα κόμματα δεν θέλει τον οργανωμένο διάλογο», σημείωσε ο Αλέκος Καλύβης, ενώ σε ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι η στάση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ απέδειξε ότι απλά επιχειρούν να φορτώσουν την ευθύνη ο ένας στον άλλον.

    Βολές κατά του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, και της ΝΔ εξεπέλυσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

    «Οι Έλληνες απαιτούν σήμερα να μάθουν ποιό είναι το σχέδιο του κάθε κόμματος για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Δυστυχώς, οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς -αδιόρθωτοι μέχρι την τελευταία στιγμή- αποδεικνύουν ότι δεν παίρνουν το μήνυμα της κοινωνίας, αποφεύγοντας να καταθέσουν τις προτάσεις τους σε έναν οργανωμένο τηλεοπτικό διάλογο.Οι δυο αρχηγοί προτιμούν να τάξουν «λαγούς με πετραχήλια» από την ασφάλεια του εκλογικού μπαλκονιού, παρά να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

    Δημοκρατική Αριστερά και Ανεξάρτητοι Έλληνες ζήτησαν να συμμετέχουν μόνο τα κόμματα που έχουν συγκροτήσει κοινοβουλευτικές ομάδες.

    Η Κοινωνική Συμφωνία, υποστήριξε να γίνει η τηλεοπτική συζήτηση σε κάθε περίπτωση και να προσέλθει σε αυτή όποιο κόμμα επιθυμεί.

    Στη Διακομματική Επιτροπή συζητήθηκε και το θέμα της προβολής των υποψηφίων κομμάτων πέραν αυτών που εκπροσωπούντο στη Βουλή και για τα οποία είχε εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση. Όπως δήλωσε ο κ. Γιαννίτσης «για να μην υπάρχει καθυστέρηση, να μην υπάρχει οποιαδήποτε διακριτική μεταχείριση στα κόμματα που προσβλέπουν σε αυτό, θα εκδοθεί ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών και Επικρατείας, εντός των επόμενων ωρών, ώστε από αύριο το πρωί να μπορεί να εφαρμοστεί».

    Σχετική είδηση:

    Σε υψηλούς τόνους κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τις τηλεμαχίες

    Κρίνεται το μεσημέρι η τύχη των τηλεμαχιών

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ: Μ. Καπετάνη

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου, Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012 23:49

    Είδηση: 10430


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 27 April 2012 - 8:49:27 UTC