Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-04-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Αρβανιτόπουλος: «Θα κάνουμε αυτό που επιτάσσει το εθνικό συμφέρον»
  • [02] Χ. Πρωτόπαπας: Προοδευτικές δυνάμεις εκείνες που θέλουν την Ελλάδα στην Ευρώπη
  • [03] Δ. Παπαδημούλης: «Δεν υπάρχει περίπτωση να συμπράξουμε κυβερνητικά με τον κ. Καμμένο»
  • [04] Κ. Μητσοτάκης: Να αντιμετωπίσουμε δημοκρατικά τα προβλήματα της κοινωνίας
  • [05] Σ. Σακοράφα: «Ο πυρήνας της πολιτικής μας είναι οι αριστερές δυνάμεις»
  • [06] Λιντζέρης, Ράπτη, Βούτσης για το debate που δεν έγινε

    [01] Κ. Αρβανιτόπουλος: «Θα κάνουμε αυτό που επιτάσσει το εθνικό συμφέρον»

    Θα κάνουμε αυτό που επιτάσσει το εθνικό συμφέρον, τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ερωτηθείς για τις ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες. Κληθείς να σχολιάσει το θέμα της λαθρομετανάστευσης, επισήμανε ότι αυτό που πρέπει να ρυθμιστεί είναι η χωρίς έλεγχο εισροή λαθρομεταναστών. Αναφερόμενος στις προτάσεις αποκατάστασης των οικονομικών δεδομένων στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις, υπογράμμισε ότι όταν ανακάμψει η οικονομία θα μπορέσει να εξεταστεί η αποκατάσταση όλων των πραγμάτων, τα οποία έχουν γίνει ως απώλεια εισοδήματος σε όλες τις κοινωνικές τάξεις. Σημείωσε, δε, ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής έχει ως πρότυπο τους ναζί και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να αποκαλυφθεί στους πολίτες αυτή η ιδεολογία η οποία, όπως είπε, κατέστρεψε την Ευρώπη και οδήγησε σε πολέμους.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

    Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Θα κάνουμε αυτό που επιτάσσει το εθνικό συμφέρον. Με ευθύνη πορευτήκαμε ως παράταξη όλα τα χρόνια».

    ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

    Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Η χωρίς έλεγχο εισροή λαθρομεταναστών, αυτό είναι κάτι που πρέπει να ρυθμιστεί».

    ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

    Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Όταν η οικονομία ανακάμψει σταδιακά, θα μπορέσουμε να δούμε την αποκατάσταση όλων των πραγμάτων, τα οποία έχουν ουσιαστικά γίνει ως απώλεια εισοδήματος σε όλες τις κοινωνικές τάξεις».

    ΓΙΑ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

    Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Αυτό το κόμμα έχει ως πρότυπο τους ναζί. Αυτή η ιδεολογία η οποία κατέστρεψε την Ευρώπη και οδήγησε σε πολέμους, θα πρέπει να αποκαλυφθεί στους πολίτες».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012 17:02

    Είδηση: 10529

    [02] Χ. Πρωτόπαπας: Προοδευτικές δυνάμεις εκείνες που θέλουν την Ελλάδα στην Ευρώπη

    Αν ο κ. Τσίπρας αισθάνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συγγενής με τον κ. Καμμένο στη λογική του αντιμνημονίου, σε αυτή την περίπτωση εφόσον θέλει να κυβερνήσει, θα πρέπει να συγκυβερνήσουν, εκτίμησε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορείς να λες ότι ''θέλω να κάνω πλειοψηφία'' και να μην απευθυνθείς στον Πάνο Καμμένο». Κληθείς να σχολιάσει τη λογική του αντιμνημονίου, διερωτήθηκε πού θα βρεθούν χρήματα, σε περίπτωση που πάψουν να μας δανείζουν οι εταίροι μας τα 9,5 δις για μισθούς και συντάξεις. Παράλληλα, επισήμανε ότι πολιτικά κόμματα τα οποία φιλοδοξούν να κυβερνήσουν, δεν απαντούν σε αυτό το ερώτημα και έκανε λόγο για ευκαιριακή πολιτική που δεν οδηγεί πουθενά. Ερωτηθείς ποιοι εκφράζουν την προοδευτική κατεύθυνση για την οποία μίλησε ο κ. Βενιζέλος, αναφέρθηκε σε όλες εκείνες τις δυνάμεις που διακηρύσσουν ότι πιστεύουν στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και στην έξοδο από την κρίση.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ

    Χ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: «Δεν μπορεί να λες ότι «κάνω αντιμνημονιακό αγώνα, ότι «θέλω να κυβερνήσω» όπως λέει ο κος Τσίπρας και να μην ξέρεις με ποιους θα κυβερνήσεις. Το να απευθυνόταν στον κο Κουβέλη δεν θα εξέπληττε κανέναν, αλλά απευθύνεται και στον κο Καμμένο. Το περίμενα, διότι δεν μπορείς να λες ότι «θέλω να κάνω πλειοψηφία» και να μην απευθυνθείς στον κο Καμμένο. Αν λοιπόν ο κος Τσίπρας αισθάνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συγγενής με τον κο Καμμένο στη λογική του αντιμνημονίου, σε αυτή την περίπτωση εφόσον θέλει να κυβερνήσει, θα πρέπει να συγκυβερνήσουν».

    ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

    Χ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: «Εντάξει ρε παιδιά, αλλά αφού πια δεν θα μας δανείζουν τα 9,5 δις για μισθούς και συντάξεις, πού θα τα βρείτε; Καταλαβαίνετε που έχουμε φτάσει στην Ελλάδα; Σε μια λογική αντι, την οποία θα μπορούσα να καταλάβω για τον απλό πολίτη, είναι ο άνθρωπος που έχει υποστεί τόσα πράγματα, τώρα πολιτικά κόμματα τα οποία φιλοδοξούν να κυβερνήσουν να μην απαντάνε στο κρισιμότερο ερώτημα, αυτό λέγεται ευκαιριακή πολιτική και δεν οδηγεί πουθενά».

    ΓΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ

    Χ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: «Ο κος Βενιζέλος μίλησε για προοδευτική κατεύθυνση».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ποιοί την εκφράζουν»;

    Χ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: «Μια τέτοια κατεύθυνση που θα μπορούσε να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ σε αυτή τη μεταβατική φάση, θα ήταν όλες εκείνες οι δυνάμεις που διακηρύσσουν ότι πιστεύουν στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και στην έξοδο από την κρίση. Και μπορεί να ξεκινήσει κανείς από τη ΝΔ, από την κα Μπακογιάννη και να πάει στον κο Κουβέλη και θα μπορούσα να συζητήσω και με τον κο Τσίπρα αν δεν πάει να μας κολλήσει στον κο Καμμένο».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012 16:59

    Είδηση: 10524

    [03] Δ. Παπαδημούλης: «Δεν υπάρχει περίπτωση να συμπράξουμε κυβερνητικά με τον κ. Καμμένο»

    Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο κυβερνητικής σύμπραξης του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, εξηγώντας ότι ο Πάνος Καμμένος με το πρόγραμμά του και τα στελέχη του, ανήκει στην πολυκατοικία της δεξιάς. «Και δεξιότερα της ΝΔ», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο κ. Τσίπρας βλέποντας όλη την παρερμηνεία των δηλώσεών του, θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: «Περιθώριο σύμπραξης κυβερνητικής με το κόμμα του κου Καμμένου δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο, διότι ο κος Καμμένος με το πρόγραμμά του τα στελέχη του ανήκει στην πολυκατοικία της δεξιάς και μάλιστα και δεξιότερα της ΝΔ».

    Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: «Δεν υπάρχει περίπτωση αν μας δώσει ο λαός τη δύναμη, ούτε να συμπράξουμε κυβερνητικά με τον κο Καμμένο. Είμαι βέβαιος ότι ο κος Τσίπρας βλέποντας όλη την παρερμηνεία των δηλώσεών του θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012 16:58

    Είδηση: 10520

    [04] Κ. Μητσοτάκης: Να αντιμετωπίσουμε δημοκρατικά τα προβλήματα της κοινωνίας

    Την άποψη ότι η ναζιστική ακροδεξιά επιχειρεί αυτή τη στιγμή να δοξαστεί κρυπτόμενη, επειδή η ατζέντα του νόμου και της τάξης δεν αξιολογήθηκε σωστά από τα μεγάλα αστικά κόμματα, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη «Χρυσή Αυγή». Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Β' Αθήνας, υπογράμμισε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν με δημοκρατικούς τρόπους τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου, όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά «να πάρουμε το οξυγόνο από την ακροδεξιά».

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Η ακροδεξιά νικά όταν επικρατεί η ατζέντα της και φαίνεται σε αυτή τη φάση ότι επικρατεί η ατζέντα της».

    Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Κάνετε λάθος. Η ναζιστική ακροδεξιά, η τελείως ακραία εκδοχή της που είναι η «Χρυσή Αυγή» επιχειρεί αυτή τη στιγμή να δοξαστεί κρυπτόμενη, ακριβώς επειδή η ατζέντα του νόμου και της τάξης δεν αξιολογήθηκε σωστά από τα μεγάλα αστικά κόμματα. Ο μόνος τρόπος να πάρουμε το οξυγόνο από την ακροδεξιά, είναι να αντιμετωπίσουμε με δημοκρατικούς τρόπους, με τρόπους που συνάδουν με την παράδοση αυτού του τόπου αυτά τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012 16:58

    Είδηση: 10517

    [05] Σ. Σακοράφα: «Ο πυρήνας της πολιτικής μας είναι οι αριστερές δυνάμεις»

    Ο πυρήνας της πολιτικής μας είναι οι αριστερές δυνάμεις, επισήμανε μιλώντας στη ΝΕΤ FM η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα, αναφερόμενη στην πρόταση του κ. Τσίπρα προς τον κ. Καμμένο. «Ο προσανατολισμός της πολιτικής μας είναι ριζικός, κοινωνικός και οικονομικός ανασχηματισμός, άρα η κατεύθυνσή μας είναι αμιγώς αριστερή», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείσα πώς μπλέκεται ο κ. Καμμένος σε αυτό, απάντησε ότι αυτό θα το πει ο ίδιος. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι σε αυτό το πλαίσιο που προανέφερε, χωρούν όλες οι δυνάμεις, εκτός από τις συντηρητικές, και πρόσθεσε ότι αν ο κ. Καμμένος θέλει να δώσει μια ψήφο ανοχής στις αριστερές δυνάμεις να κυβερνήσουν με το αριστερό τους πρόγραμμα, δεν υπάρχει κάποιο θέμα.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ

    Σ. ΣΑΚΟΡΑΦΑ: «Νομίζω ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ ξεκάθαρες πάνω σε αυτό το θέμα, θέλω να πω ότι κάνουμε πολιτική, η πολιτική έχει προσανατολισμό, κατεύθυνση και πυρήνα και ο πυρήνας της πολιτικής μας είναι οι αριστερές δυνάμεις. Ο προσανατολισμός της πολιτικής μας είναι ριζικός κοινωνικός και οικονομικός ανασχηματισμός, άρα η κατεύθυνσή μας είναι αμιγώς αριστερή».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ο κος Καμμένος πώς μπλέκεται»;

    Σ. ΣΑΚΟΡΑΦΑ: «Αυτό θα το πει ο ίδιος. Σε αυτό το πλαίσιο χωρούν όλες οι δυνάμεις, όπου και αν βρίσκονται αυτές, αλλά δεν μπορούν να χωρέσουν συντηρητικές δυνάμεις που έχουν άλλο προσανατολισμό και άλλη κατεύθυνση για τη μετά μνημόνιο εποχή. Πολιτική δεν είναι μόνο να λέμε ότι είμαστε εναντίον του μνημονίου αλλά και πώς το κάνουμε και κυρίως με τι περιεχόμενο πολιτικής. Και νομίζω ότι σε αυτό απέχουμε πάρα πολύ και με τον κο Καμμένο αλλά και από το ΛΑ.Ο.Σ. Η πολιτική μας είναι αριστερή πολιτική, αν ο κος Καμμένος θέλει να δώσει μια ψήφο ανοχής στις αριστερές δυνάμεις να κυβερνήσουν με το αριστερό τους πρόγραμμα δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο θέμα».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012 16:57

    Είδηση: 10512

    [06] Λιντζέρης, Ράπτη, Βούτσης για το debate που δεν έγινε

    Το ναυάγιο στη διακομματική για το ντιμπέιτ, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης στην «Πρωινή Ενημέρωση», ανάμεσα στον Δ. Λιντζέρη, υποψήφιο Β' Πειραιά ΠΑΣΟΚ, Έλενα Ράπτη, υποψήφια Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ και Νίκο Βούτση, υποψήφιο Α' Αθήνας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α

    Ο Δημήτρης Λιντζέρης απέδωσε στον Αντώνη Σαμαρά το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός δεν βλέπει τον διάλογο που περιμένει, υπογραμμίζοντας ότι οι εκλογές αυτές επιβλήθηκαν λόγω της άρνησης του πρόεδρου της ΝΔ να συναινέσει σε μία κυβέρνηση μακράς πνοής, τύπου Μόντι.

    Τη διαφοροποίηση της από την άποψη του κ. Λιντζέρη εξέφρασε η Έλενα Ράπτη, επισημαίνοντας ότι ήταν επιτακτική ανάγκη οι εκλογές και πως ο λαός θα κρίνει και θα επιλέξει ποιος θα φέρει τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος. Για το θέμα του ντιμπέιτ, η κα Ράπτη υπογράμμισε ότι η ΝΔ δεν είναι αρνητική αλλά -όπως είπε- στο παρελθόν έχουν υπάρξει πολλά κουραστικά ντιμπέιτ με παράλληλους μονολόγους.

    Ο Νίκος Βούτσης αναφερόμενος στο ντιμπέιτ, τόνισε ότι προφανώς και έπρεπε να γίνουν και πως υπήρχαν τρόποι να γίνουν, όπως να γίνει τηλεοπτική αναμέτρηση ανά τρεις, ή ανά τέσσσερις ώστε να υπάρξουν πολύ δημιουργικές και σοβαρές συζητήσεις. Μάλιστα, σημείωσε ότι επειδή τα περισσότερα κόμματα, τα μεγάλα κυρίως δεν κάνουν μεγάλες συγκεντρώσεις, θα ήταν ιδιαιτέρως σημαντικά τα θεματικά ντιμπέιτ.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012 15:20

    Είδηση: 10505


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 27 April 2012 - 16:49:30 UTC