Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-04-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Τηλεμαχία» Δ. Ρέππα, Κ. Αρβανιτόπουλου στη ΝΕΤ
  • [02] Στη ΝΕΤ Παπαχριστόπουλος, Σοφιανός, Κουρουμπλής, Μαρκόπουλος, Σταυράκη
  • [03] Δριμύ κατηγορώ Σαμαρά στη Λάρισα κατά Βενιζέλου-Παπανδρέου και Τσίπρα-Καμμένου
  • [04] Νέα σκληρή επίθεση Βενιζέλου κατά Σαμαρά, αλλά και κατά Τσίπρα, Κουβέλη από Κομοτηνή
  • [05] Ευθύνες σε Βενιζέλο και Σαμαρά επέρριψε ο Καρατζαφέρης στα Ιωάννινα

    [01] «Τηλεμαχία» Δ. Ρέππα, Κ. Αρβανιτόπουλου στη ΝΕΤ

    Ρέππας: Τα μέτρα Σαμαρά απαιτούν περαιτέρω προσαρμογή 21 δισ σε τρία χρόνια Αρβανιτόπουλος: Το πρόγραμμα μας είναι κοστολογημένο

    Οι τόνοι ανέβηκαν για το πώς οδηγηθήκαμε στο μνημόνιο και την κρίση.

    Η κυβέρνηση ΝΔ δραπέτευσε . Σας είχε επισημανθεί από το 2009 η ανάγκη λήψης μέτρων αλλά δεν το κάνατε παρατήρησε ο Δημήτρης Ρέππας

    Εσείς αδρανήσατε έξι μήνες δεν πήρατε κανένα μέτρο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δυσφήμισε τη χώρα στο εξωτερικό. Έτσι η χώρα οδηγήθηκε στο μνημόνιο, το οποίο μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει απάντησε ο Κ. Αρβανιτόπουλος.

    Δυο χρόνια, δεν έγινε ούτε μία ιδιωτικοποίηση, συμπλήρωσε.

    Την κριση την έφερε η ΝΔ η οποία κρίση έφερε το μνημόνιο απάντησε ο Δημήτρης Ρέππας.

    Κληθήκαμε, συμπλήρωσε, να διαχειριστούμε μία Ελλάδα που ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Θα ταν καλύτερα τα πράγματα αν και η ΝΔ είχε μία άλλη στάση κατανόησης που έδειξαν άλλες αντιπολιτεύσεις στην Ευρώπη

    Έχουμε κάνει πρόσθεσε, τα 2/3 της δημ προσαρμογής και κοστολογώντας τις υποσχέσεις παροχών Σαμαρά, είπε ότι αποτυπώνονται σε 7 δισ το χρόνο δηλαδή 21 δισ σε τρία χρόνια.

    Το πρόγραμμα της ΝΔ, είναι κοστολογημένο, απάντησε ο κ. Αρβανιτόπουλος, λέγοντας ότι είναι ρεαλιστικό το σχέδιο οικονομικής πολιτικής της ΝΔ.

    Δεν συνιστούν παροχές οι εξαγγελίες της ΝΔ, είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει κανείς για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής . Προέχει να μπροέσουμε να μειώσουμεε τη σπατάλη του κράτους. Υπάρχει λίπος στο κράτος, σπατάλη που δεν την έχουμε αγγίξει ακόμα. Το προγραμμα μας είναι κοστολογημένο τόνισε.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Αννίτα Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Απριλίου 2012 11:35

    Είδηση: 10656

    [02] Στη ΝΕΤ Παπαχριστόπουλος, Σοφιανός, Κουρουμπλής, Μαρκόπουλος, Σταυράκη

    Τα ξίφη τους διασταύρωσαν το πρωί της Κυριακής στην Εκπομπή Σαββατοκύριακο της ΝΕΤ οι υποψήφιοι βουλευτές Θανάσης Παπαχριστόπουλος (ΝΔ-Κορινθία), Νίκος Σοφιανός (ΚΚΕ), Παναγιώτης Κουρουμπλής (ΣΥΡΙΖΑ- Β' ΑΘΗΝΩΝ), Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ- ΕΥΒΟΙΑ), Φρόσω Σταυράκη (ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ- Α' ΑΘΗΝΑΣ). Στο τραπέζι τέθηκαν η νεα δανειακή σύμβαση, το δεύτερο μνημόνιο και το θέμα εξόδου απο την οικονομική κρίση.

    Θανάσης Παπαχριστόπουλος ΝΔ

    Η πιο ιστορικη εκλογικη αναμέτρηση. Να επιλέξει ο ψηφοφόρος ατομα που δεν θα βάλουν το χέρι στο μέλι. Η οργή και η αγανάκτηση όμως δεν είναι καλός σύμβουλος. Με σωφροσύνη πρέπει να πάνε οι ψηφοφόροι στην κάλπη.

    Νικος Σοφιανός ΚΚΕ

    Διεκδικούμε την λαϊκή πλειοψηφία, γιατι σήμερα πρέπει να τελειώνουμε με την ΕΕ και το μνημόνιο. Δεν πρόκειται να στηρίξουμε κυβέρνηση που θεωρεί δεδομένη την παρουσία της Ελλάδας στην ΕΕ. Ο λαός πρέπει να βάλει πλώρη για την ανατροπή.

    Παναγιώτης Κουρουμπλής ΣΥΡΙΖΑ

    Επώδυνη διαδικασία η αποχώρηση μου απο το ΠΑΣΟΚ. Τα τελευταία δυο χρόνια όμως η παράταξη αυτή αρμενίζει σε φιλελεύθερα πελάγη. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν μας είπε ακόμη τα ονόματα όλων εκείνων των οποίων διέγραψε τα χρέη. Κάνω έκκληση στα κομματα της αριστερας να δουν πιο ρεαλιστικά το πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα.

    Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

    Πριν απο τιε εκλογές δεν υπάρχει κανένα σύμφωνο με κανέναν. Με το πρόγραμμά μας ζητούμε την ψηφο των πολιτών. Μετά τις εκλογές πρέπει να φτιάξουμε μια κυβέρνηση η οποία δεν θα εχει μπαμπούλες, χρώματα ή ταμπέλες. Αυτή την στιγμή οι ιδεολογίες παίζουν μικρότερο ρόλο απο τον πατριωτικό. Η οργή των πολιτών αυξάνεται λόγω του ψεύδους. Δεν μπορούμε να υπηρετήσουμε το μνημόνιο ΙΙ. Την ευθύνη την έχουν αυτοι που το υπέγραψαν. Πιστεύω οτι θα είμαστε η μεγάλη έκπληξη των εκλογών της Κυριακής.

    Φρόσω Σταυράκη ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

    Τα διλήμματα δεν έπιασαν και άρχισαν τα "θα". Πρέπει να πάμε σε μια άλλη κατεύθυνση μάκριά απο το μνημόνιο γιατί ο δρόμοςε του μνημονίου οδηγεί στη χρεοκοπία. Πρέπει να περιοριστεί η δημόσια σπατάλη. Να μην διορίζονται πχ νέοι διοικητές οργανισμών με κάθε αλλαγή κυβέρνησης. Δεν είναι μοναδικό πλεονέκτημα της χώρας να διοικείται μόνο απο το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Στάθης Σφαέλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Απριλίου 2012 11:33

    Είδηση: 10650

    [03] Δριμύ κατηγορώ Σαμαρά στη Λάρισα κατά Βενιζέλου-Παπανδρέου και Τσίπρα-Καμμένου

    Όποιος κερδίζει τη Θεσσαλία κερδίζει τις εκλογές υπογράμμισε ξεκινώντας την ομιλία του στο κλειστό γήπεδο του Αλκαζάρ στην Λάρισα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ξεσηκώνοντας τους οπαδούς του κόμματος. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει υπογράμμισε πολλές φορές ο κ. Σαμαράς και κάλεσε τους ψηφοφόρους να πάνε στην κάλπη την Κυριακή έχοντας κατά νου οτι η ΝΔ μπορεί να αλλάξει την καταστροφική πολιτική των δυο τελευταίων ετών και να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη. Προσπαθούν να κόψουν το δρόμο της ΝΔ να κόψουν την ισχυρή εντολή γιατί φοβούνται πως με μια ισχυρή εντολή μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα και θα το κάνουμε είπε ο κ. Σαμαρας εξισώνοντας ζευγάρια όπως τους κ. Βενιζέλο και Παπανδρέου από τη μια μεριά και Τσίπρα με Καμμένο από την άλλη μεριά, που προσπαθούν να κλείσουν το δρόμο της παράταξης και όλο αποτυγχάνουν. Μιλώντας για τους κ. Τσίπρα και Καμμένο εκανε λόγο για κωμειδύλλιο για τις επιθεωρήσεις του καλοκαιριού ενώ ο κ. Σαμαράς έκανε και αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ο οποίος λέει σήμερα όσα έλεγε η ΝΔ τα δυο τελευταία χρόνια.

    Η ομιλία του Προέδρου της ΝΔ στη Λάρισα

    Σχετική είδηση: Αντ. Σαμαράς: Δεν παραμελούμε την Άμυνα

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Άγης Βαγιάνος

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Απριλίου 2012 01:21

    Είδηση: 10631

    [04] Νέα σκληρή επίθεση Βενιζέλου κατά Σαμαρά, αλλά και κατά Τσίπρα, Κουβέλη από Κομοτηνή

    «Δεν υπάρχει δεδομένο ΠΑΣΟΚ σε καμιά δεδομένη κυβέρνηση. Χρειάζεται καθαρή απόφαση του λαού», είπε από την Κομοτηνή όπου βρέθηκε σήμερα το βράδυ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε «ο λαός στις 6 Μαΐου πρέπει να μας το πει, χρειάζεται καθαρή λύση, καθαρή γραμμή».

    Αναφερόμενος στα άλλα κόμματα έκανε λόγο για αλαζονεία, η οποία όπως είπε είναι μεταβατική. «Η αλαζονική συμπεριφορά ξεκινά με τη Ν.Δ. και τον κ. Σαμαρά, ο οποίος κάνει σαν να γεννήθηκε χθες. Σκέφτονται με όρους 1990-1980. Θα ξαναγνωριστούμε όλοι μεταξύ 7 Μαΐου και 7 Ιουνίου. Ο κος Κουβέλης μιλά για επανάληψη των εκλογών, αναπαράγοντας το επιχείρημα Σαμαρά» τόνισε αναφερόμενος δεν στον κο Τσίπρα έκανε λόγο για «φαινόμενο Τσίπρα που θέλει τη δική του πρωθυπουργία. Πρόκειται για ένα θεσμικό παραλήρημα. Κάποιοι με ένα κυνικό τρόπο εμπορεύονται ψευδαισθήσεις. Ο κύριος Τσίπρας σκέφτεται ή ονειρεύεται εκτός συνταγματικού πλαισίου ή λέει ωμά πολιτικά ψέματα». Κατηγόρησε δε τα κόμματα της Αριστεράς για κομματική αλαζονεία και μικρομεγαλοτισμό.

    Ο κύριος Βενιζέλος ανταποκρινόμενος συχνά στα συνθήματα της νεολαίας τόνισε ότι «Όλοι μαζί πρέπει να σηκώσουμε στα χέρια μας την Ελλάδα. Δεν μπορώ να μπω στο παιχνίδι των κατά συνθήκη προεκλογικών υποσχέσεων. Άλλαξαν οι εποχές, κρατάμε στα χέρια μας το μέλλον της επόμενης γενιάς». Καλώντας τους «πληγωμένους» ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να πλαισιώσουν εκ νέου τον κίνημα τόνισε και ανέφερε ότι «στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ παίζεται η υπόθεση των εκλογών. Δημοκράτες, προοδευτικοί, ευαίσθητοι πρέπει να διασφαλίσουν μαζί μας το μέλλον της χώρας. Κανείς δεν πρόκειται να μας ψηφίσει ανεπιφύλακτα. Τους θέλουμε μαζί μας για να δώσουμε στην Ελλάδα προοπτική, λύση, σχέδιο, ασφάλεια. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι υπεύθυνο, μεγάλο για το μέλλον του έθνους.»

    Νωρίτερα, απαντώντας στο γνωστό σύνθημα «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό» τόνισε «Κι άλλες φορές θέλησαν να διαλύσουν την παράταξη, αλλά δεν το κατόρθωσαν, δεν θα το κατορθώσουν και τώρα» σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι «η μόνη πολιτική δύναμη που έχει παρουσιάσει στρατηγικό σχέδιο το οποίο εγγυάται να βγει η χώρα από το μνημόνιο μέχρι το 2015».

    Η ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Κομοτηνή

    Σχετική είδηση: ΠΑΣΟΚ: Σχέδιο για έξοδο από το μνημόνιο σε 3 χρόνια- Αντιδράσεις

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΕΡΑ Κομοτηνής

    Ρεπορτάζ: Μαρία Νικολάου

    Επιμέλεια: Γ. Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση: ΕΡΑ Κομοτηνής

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Απριλίου 2012 01:21

    Είδηση: 10629

    [05] Ευθύνες σε Βενιζέλο και Σαμαρά επέρριψε ο Καρατζαφέρης στα Ιωάννινα

    Ευθύνες στον Αντώνη Σαμαρά για τη μη διεξαγωγή του ντιμπέιτ επέρριψε από τα Γιάννενα ο Καρατζαφέρης. Απέδωσε σε "φοβία" την άρνηση Σαμαρά να προσέλθει στο ντιμπέιτ και ταυτόχρονα πρότεινε, αφού δεν μπορεί να γίνει η τηλεμαχία σε επίπεδο αρχηγών, να διεξαχθεί μία συζήτηση μεταξύ των επί κεφαλής των ψηφοδελτίων των κομμάτων.

    Επέρριψε ευθύνες σε Βενιζέλο και Σαμαρά για την οικονομική κατάσταση της χώρας και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης συνεργασίας κατά τις διαπραγματεύσεις για το μνημόνιο. Τέλος, δήλωσε υπέρμαχος των πρωτοβουλιών του Φρανσουά Ολάντ.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Απριλίου 2012 23:55

    Είδηση: 10625


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 29 April 2012 - 8:49:31 UTC