Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-05-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βενιζέλος: Ο ακραίος λαϊκισμός μπορεί να μετατρέψει την κρίση σε εθνική τραγωδία
  • [02] Θ. Πλεύρης: «Ο στόχος πρέπει να είναι να μην επιστρέψουμε στη δραχμή»
  • [03] Καμμένος στη Λάρισα: Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» την Κυριακή θα γίνουν τσουνάμι
  • [04] Δημοκρατικό αριστερό άλλοθι δεν θα δώσουμε τονίζει ο Φώτης Κουβέλης
  • [05] Βενιζέλος: Ο ακραίος λαϊκισμός μπορεί να μετατρέψει την κρίση σε εθνική τραγωδία
  • [06] Α. Σπηλιωτόπουλος: «Η σύγκρουση με το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ναι ή όχι στο ευρώ»
  • [07] Π. Οικονόμου: «Με ανησυχεί η σιωπή»
  • [08] Αποζημιώσεις σε 2.600 παραγωγούς την Παρασκευή από τον ΕΛΓΑ

    [01] Βενιζέλος: Ο ακραίος λαϊκισμός μπορεί να μετατρέψει την κρίση σε εθνική τραγωδία

    Μια σειρά από ερωτήματα και διλήμματα έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζοντας πως οι επαναληπτικές εκλογές, όπως ετέθη από τη ΝΔ, δεν βοηθούν τον τόπο και επιτείνουν την αβεβαιότητα, ενώ σημείωσε ότι η καθαρή λύση είναι να εκφραστεί ο ελληνικός λαός στις 6 Μαΐου με απόλυτη καθαρότητα.

    Ο κ. Βενιζέλος είπε οτι αυτές οι 4 τελευταίες ημέρες είναι καθοριστικές, είναι ημέρες αποφάσεων, τονίζοντας πως δεν κρίνονται οι τύχες των κομματων, αλλά η μοίρα του τόπου. Την χώρα την έριξαν στην κρίση και την ταπείνωση ο λαικισμός και η δημαγωγία, συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και παραδέχτηκε οτι σε αυτό τον τομέα υπάρχουν ευθύνες και στο δικό του κόμμα. Όσοι πιστεύουν οτι λύση είναι ο μεγαλύτερος λαϊκισμός τοτε μετατρέπουν την εθνική κρίση σε εθνική τραγωδία, συμπλήρωσε.

    Ο κ. Βενιζέλος, άνοιξε δυο μέτωπα, τόσο κατά της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο επιτέθηκε με σφοδρότητα με αφορμή και τα όσα δήλωσε στη ΝΕΤ το πρωί. Συγκεκριμένα, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για τυχοδιωκτισμό, λέγοντας πως υπάρχει ένα οριζόντιο κόμμα της δραχμής και σε αυτό κρύβονται οι κερδοσκόποι, που εχουν βγάλει χρήματα έξω και θέλουν να αγοράσουν φθηνά την Ελλαδα.

    Επανέφερε την πρότασή του για κυβέρνηση εθνικού συναγερμού, λέγοντας πως το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο κέντρο του πολιτικού συστήματος, και μπορεί να απευθυνθεί στις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις που θέλουν ανάπτυξη στη χώρα και οι οποίες βρίσκονται τόσο προς τα δεξιά όσο προς τα αριστερά.

    Επίσης, υπεραμύνθηκε της άποψής του περί τριετούς προσαρμογής αντί για διετή που προβλέπει το μνημόνιο, σημειώνοντας πως σε 3 χρόνια μπορει η Ελλάδα να εξέλθει με ασφάλεια και χωρίς τριγμούς απο το μνημονιο.

    Σημεία της συνέντευξης Βενιζέλου

    «Ο λαός κρίνει την τύχη και την τύχη των παιδιών του και τη μοίρα της Ελλαδας την επόμενη εικοσαετία. Υπάρχουν πολλοί που παίζουν με νοθευμένα ζάρια στις πλάτες του ελληνικού λαού. Τη χώρα την έριξε στην κρίση η δημαγωγία. Όταν καποιοι νομίζουν ότι θα βρουν τη λύση και το διέξοδο στον ακραίο λαικισμό τότε η κρίση κινδυνεύει να μετατροπεί σε ευθνική τραγωδία. Υπάρχουν ορισμένοι που δεν σέβονται τις θυσίες του ελληνικού λαού είτε γιατί έχουν ως στόχο την αυτοδυναμία είτε γιατί έχουν ταπεινή επιδίωξη να ενισχύσουν τα ποσοστά τους. Λένε το αδύνατο. Οδηγούν τους έλληνες στη φτώχεια, τους έλληνες στη δραχμή. Το οριζόντιο κόμμα της δραχμής δυστυχώς υπάρχει και ειναι ο εκφραστής των πιο ακραίων συμφερόντων αυτών που έβγαλαν τα ευρώ στο εξωτερικό για να αγοράσουν την ελλάδα της δραχμής. Ο κ. Σαμαράς σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση δοξάζεται κρυπτόμενος διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού χωρίς να έχει μετάσχει σε τηλεοπτικό διάλογο, χωρίς να δίνει συνεντεύξεις δίνοντας απαντήσεις σε δημοσιογράφους. Ο κ. Σαμαρας εξακολουθεί να είναι ο εκπρόσωπος της κυνικής πολιτικής αντίληψης.

    Υπάρχουν όμως και άλλοι στο στίβο με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας έχει αποχαλινωθεί. Είναι ένας πολιτικός υβριστής και η συμπεριφορά του δεν έχει καμία σχέση με το ήθος της αριστεράς. Υπάρχει ένα πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα γιατί αφορά την αλήθεια. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί με ακαριαίο τρόπο σε Ελάδα εκτό ευρωζώνης και ευρώ Σε κατάρρευση καταθέσεων, σε 2 εκατ. ανέργους, σε κλείσιμο επιχειρήσεων, σε απομόνωση και αλβανοποίηση της Ελλάδας. Αυτή είναι η επιτομή του πολιτικού τυχοδιωκτισμού.

    Πρέπει να υπερβούμε δύο παρεξηγήσεις. 1.ένας φτωχός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα μπροστά στη χρεωκοπία. Αν δεν υπάρχει κράτος κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει να έχεις ελπίδα. 2. δεν πρόκειται να μας βγάλουν από το ευρώ γιατί έχουν επενδύσει στην Ελλάδα. Μπορεούν να μας πουν μείνετε στο ευρώ, καλύπτουμε τα τοκοχρεολύσια και βγάλτε τα μόνοι σας στο εσωτερικό. Αυτό οδηγεί σε δημοσιονομική προσαρμογή μέσα σε ημέρες.

    Η δική μας απάντηση είναι η αυτοδύναμη ελλάδα μέσα σε μια ευρώπη που αλλάζει με πρώτο οιωνό την εκλογή Ολάντ. Η δική τους Ελλάδα είανι αυτή της φτώχιας της εξαθλίωσης.

    Το δικό μας σχέδιο οδηγεί στην ασφαλή έξοδο από το μνημόνιο σε 3 χρόνια. Προτείνουμε ένα ασφαλές και δεσμευτικό πλαίσιο για τον Ιούνιο. Προτείνουμε κοστολογημένα μέτρα ευρώ το ευρώ.

    Πως μπορεί να γίνει αυτό; προυποτίθεται η έγκριση του λαού Την Κυριακή ο λαός αποφασίζει. Οι αοριστίες και οι ασάφειες δεν οδηγούν πουθενά. Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την πρώτη θέση αλλά αυτό δεν είναι πολιτικός αλλά εθνικός στόχος. Αυτό που εμείς προτείνουμε δεν είναι ούτε ένα κομματικό πρόγραμμα, ούτε μια κομματική λύση αλλά ένα πραγματικό εθνικό σχέδιο και εθνική συστράτευση για να βγούμε από την κρίση».

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr, ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Αλφόνσος Βιτάλης

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Μαΐου 2012 16:20

    Είδηση: 10947

    [02] Θ. Πλεύρης: «Ο στόχος πρέπει να είναι να μην επιστρέψουμε στη δραχμή»

    Τον στόχο της μη επιστροφής στη δραχμή, υπογράμμισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Θανάσης Πλεύρης. Ταυτόχρονα, κάνοντας λόγο για μη βιωσιμότητα του προγράμματος, επισήμανε ότι η χώρα ενδεχομένως να χρειαστεί κι άλλα χρήματα. Ο υποψήφιος βουλευτής του ΛΑΟΣ στην Α' Αθηνών, υποστήριξε ότι το διακύβευμα των εκλογών θα έπρεπε να ήταν εάν η Ευρώπη θέλει σταθερότητα και σταθερή κυβέρνηση στην Ελλάδα. Τότε, όπως εκτίμησε, η Ευρώπη θα υποχρεωθεί να συζητήσει και με τα κόμματα που έχουν δείξει ότι έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό, προκειμένου να αλλάξει κάποιους από τους δυσβάσταχτους όρους του μνημονίου. Σχολιάζοντας τα λεγόμενα των Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλου περί επαναδιαπραγμάτευσης, διερωτήθηκε γιατί να επαναδιαπραγματευτεί μαζί τους η Ευρώπη, αφού πριν από δύο μήνες πήρε την υπογραφή τους.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Θ. ΠΛΕΥΡΗΣ: «Ο στόχος πρέπει να είναι να μην επιστρέψουμε στη δραχμή, αυτό να το ξεκαθαρίσουμε. Όμως, το να λες ότι η δανειακή σύμβαση τελικά που μου έφερες, αυτό το οποίο βλέπω εγώ είναι ότι αναλαμβάνω πάρα πολλές δεσμεύσεις, τις οποίες εάν πτωχεύσω δε θα μπορέσω να τις αποπληρώσω και θα είναι δυσβάσταχτος βραχνάς, κι από την άλλη πλευρά, γιατί αν ήταν βιώσιμο το πρόγραμμα θα μου έλεγε κάποιος «ρε παιδί μου εντάξει, μεγάλες οι δεσμεύσεις, αλλά είναι βιώσιμο το πρόγραμμα», δε βλέπουμε, όμως, βιωσιμότητα του προγράμματος. Βλέπουμε ότι η χώρα ενδεχομένως να χρειαστεί και άλλα χρήματα. Και τότε αυτοί που έχουν πάρει ομόλογα στο αγγλικό δίκαιο, γιατί να δεχτούν να δώσουν επιπλέον χρήματα; Θα πουν «έχουμε και δυνατότητες εκτελέσεων, έχουμε και σε ρήτρα ευρώ». Πιστεύω λοιπόν, κι εκεί πέρα ήταν η μεγάλη ένσταση και η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας, επειδή τότε, ουσιαστικά στην πραγματικότητα κρατούσαν κουρελόχαρτα, εγώ δε λέω τη λογική των άλλων «πάμε να ζωστούμε με εκρηκτικά και να απειλήσουμε», δε λέω τέτοια πράγματα, αλλά το να τους πεις «ρε παιδιά εγώ θέλω να το αποπληρώσω αυτό, όμως αυτό το οποίο μου φέρνετε δεν είναι βιώσιμο και, εν τέλει, οι δεσμεύσεις που μου βάζετε είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που είχα εγώ τώρα, για ποιο λόγο να το αποπληρώσω;». Συνεπώς θα τον υποχρέωνα, πιστεύω, και αυτό ήταν και το διακύβευμα των εκλογών, γιατί αν στις εκλογές στηριχθούν κόμματα, τα οποία πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, δεν είναι έξαλλο αντιμνημόνιο, αλλά αντίστοιχα έχουν βάλει κάποιες κόκκινες γραμμές, εάν η Ευρώπη θέλει σταθερότητα στην Ελλάδα και αν η Ευρώπη θέλει σταθερή κυβέρνηση στην Ελλάδα, τότε θα υποχρεωθεί και με αυτά τα κόμματα που έχουν δείξει ότι έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό να συζητήσει, προκειμένου να αλλάξει κάποιους από τους δυσβάσταχτους όρους του μνημονίου. Ακούω τον κύριο Σαμαρά και τον κύριο Βενιζέλο να λένε για επαναδιαπραγμάτευση. Γιατί να επαναδιαπραγματευτεί μαζί τους η Ευρώπη; Αφού πριν δύο μήνες έχει πάρει την υπογραφή τους».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Μαΐου 2012 16:40

    Είδηση: 10938

    [03] Καμμένος στη Λάρισα: Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» την Κυριακή θα γίνουν τσουνάμι

    «Η Θεσσαλία στέλνει μήνυμα νίκης και απελευθέρωσης της χώρας από τις δυνάμεις του Μνημονίου. Παραμένουμε Ανεξάρτητοι , συνεχίζουμε με την ίδια ορμή και πίστη στο εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής», δήλωσε από την Λάρισα ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο περιοδείας του.

    Σχολιάζοντας, την πορεία του νεοσύστατου κόμματος, παρατήρησε: «Ξεκινήσαμε από το διαδίκτυο, το ρυάκι πολύ γρήγορα έγινε ποτάμι και την Κυριακή θα γίνει τσουνάμι, το οποίο θα συμπαρασύρει και θα ανατρέψει τα κόμματα του Μνημονίου που σήμερα συγκυβερνούν». Ενώ υπενθύμισε ότι τον αγώνα τον Ανεξάρτητων στηρίζουν 48 αντιμνημονιακά κινήματα τα οποία αναπτύχθηκαν στο Σύνταγμα. Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι αυτό που προέχει είναι την Κυριακή να στείλουν μήνυμα στην κάλπη «οι 6 εκατομμύρια συνάνθρωποι μας που ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας, οι 1,2 εκατ. άνεργοι και οι χιλιάδες επαγγελματίες που αναγκάστηκαν από την πολιτική της Τρόικας να βάλουν λουκέτο». «Είμαστε ενωμένοι», τόνισε, «είμαστε περήφανοι για τον αξιοπρεπή αγώνα που δίνουμε, κόντρα στην προσπάθεια φίμωσης που επιχειρείται από τα οργανωμένα συμφέροντα, από την λάσπη που μας ρίχνουν, με τις πλαστογραφίες και άλλες άνανδρες τακτικές».

    Για μουσουλμάνους υποψηφίους

    Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τους μουσουλμάνους υποψηφίους που περιλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια του κόμματος, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι πρόκειται για Έλληνες μουσουλμάνους με ελληνική συνείδηση και όχι μουσουλμάνους που προσλαμβάνονται από τα υπόλοιπα κόμματα λόγω εκλογών.

    Νωρίτερα ο κ. Καμμένος πραγματοποίησε επισκέψεις στη Στυλίδα, και την Κατερίνη όπου επισκέφθηκε τις τοπικές αγορές και συνομίλησε με τους κατοίκους.

    Στη Στυλίδα ο κ. Καμμένος συναντήθηκε με το δήμαρχο της πόλης Απόστολο Γκλέτσο τον οποίο όπως είπε, θεωρεί ως «τον πιο ανεξάρτητο εκπρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης που δε διστάζει να συγκρούεται με νοοτροπίες και κατεστημένα που αντιστέκονται στην ανάπτυξη της Στυλίδας».

    Στις 19:00 θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη στην προγραμματισμένη κεντρική προεκλογική ομιλία, στο λιμάνι

    Τελευταίος σταθμός της σημερινής περιοδείας, θα είναι οι Σέρρες.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Μαΐου 2012 19:06

    Είδηση: 10939

    [04] Δημοκρατικό αριστερό άλλοθι δεν θα δώσουμε τονίζει ο Φώτης Κουβέλης

    Δεν είμαστε αδιάφοροι στο θέμα της αυριανής κυβέρνησης

    Ο Σαμαράς προτάσσει τον ανέφικτο στόχο της αυτοδυναμία για να αποκρύψει ότι θα συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ, από την άλλη ο κ. Βενιζέλος, προτάσσει τον επίσης μη εφικτό στόχο να βγει πρώτο κόμμα.

    Και οι δυο, υπογράμμισε ο Φώτης Κουβέλης, αποκρύπτουν ότι η βάση της νέας συνεργασίας τους θα είναι η μέχρι κεραίας υλοποίηση του μνημονίου που υπέγραψαν.

    Αφού ξεκαθάρισε ότι η ΔΗΜΑΡ, δεν πρόκειται να δώσει δημοκρατικό αριστερό άλλοθι στην προωθούμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σημείωσε ότι το κόμμα του δεν είναι αδιάφορο στο ζήτημα της αυριανής κυβέρνησης.

    Εμείς είπε, λέμε καθαρά, θα πάρουμε μέρος στην αναζήτηση κυβερνητικού σχήματος ωστόσο όπως υπογράμμισε η πρόταση της ΔΗΜΑΡ για συγκρότηση κυβέρνησης βάσει κοινού προγράμματος, απευθύενται σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις.

    Δεν θέλω τις ψήφους Καμμένου

    Εμείς, δεν λέμε, όπως το ΚΚΕ ότι θα πάρουμε μόνοι μας την εξουσία, ούτε προτείνουμε όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα αδύνατο μέτωπο αριστεράς το οποίο θα μπορούσε να στηριχθεί μάλιστα και από τον κ. Καμμένο

    «Δεν θέλω ούτε και θα αναζητήσω τις ψήφους Καμμένου» ξεκαθάρισε.

    Ερωτηθείς, για μία πιθανή συνεργασία με τον Ε. Βενιζέλο, ο Φώτης Κουβέλης, είπε ξεκάθαρα ότι «εμείς ζητάμε να ηττηθεί η πολιτική που θα ασκήσει και έχει ασκήσει ο Ε. Βενιζέλος» ενώ αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε ότι το ευρύ τόξο στο οποίο αναφέρεται, χωρίς περιεχόμενο είναι πρόταση που όχι μόνο δεν μας βρίσκει σύμφωνους αλλά αντίθετους.

    Κατεξοχήν Ευρωπαϊκό κόμμα η ΔΗΜΑΡ

    Επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της ΔΗΜΑΡ για παραμονή στην Ευρώπη και το Ευρώ τόνισε

    «Έξοδος από το ευρώ θα ζημίωνε ακόμα περισσότερο, το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και τη δυσμενή θέση της χώρας»

    Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, η Ευρώπη στην οποία αποβλέπει η ΔΗΜΑΡ, δεν είναι της ατέλειωτης λιτότητας και των ακραίων ανισοτήτων.

    Η Ευρώπη στην οποία αποβλέπουμε είναι της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Μαΐου 2012 18:15

    Είδηση: 10935

    [05] Βενιζέλος: Ο ακραίος λαϊκισμός μπορεί να μετατρέψει την κρίση σε εθνική τραγωδία

    Μια σειρά από ερωτήματα και διλήμματα έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζοντας πως οι επαναληπτικές εκλογές, όπως ετέθη από τη ΝΔ, δεν βοηθούν τον τόπο και επιτείνουν την αβεβαιότητα, ενώ σημείωσε ότι η καθαρή λύση είναι να εκφραστεί ο ελληνικός λαός στις 6 Μαΐου με απόλυτη καθαρότητα.

    Ο κ. Βενιζέλος είπε οτι αυτές οι 4 τελευταίες ημέρες είναι καθοριστικές, είναι ημέρες αποφάσεων, τονίζοντας πως δεν κρίνονται οι τύχες των κομματων, αλλά η μοίρα του τόπου. Την χώρα την έριξαν στην κρίση και την ταπείνωση ο λαικισμός και η δημαγωγία, συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και παραδέχτηκε οτι σε αυτό τον τομέα υπάρχουν ευθύνες και στο δικό του κόμμα. Όσοι πιστεύουν οτι λύση είναι ο μεγαλύτερος λαϊκισμός τοτε μετατρέπουν την εθνική κρίση σε εθνική τραγωδία, συμπλήρωσε.

    Ο κ. Βενιζέλος, άνοιξε δυο μέτωπα, τόσο κατά της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο επιτέθηκε με σφοδρότητα με αφορμή και τα όσα δήλωσε στη ΝΕΤ το πρωί. Συγκεκριμένα, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για τυχοδιωκτισμό, λέγοντας πως υπάρχει ένα οριζόντιο κόμμα της δραχμής και σε αυτό κρύβονται οι κερδοσκόποι, που εχουν βγάλει χρήματα έξω και θέλουν να αγοράσουν φθηνά την Ελλαδα.

    Επανέφερε την πρότασή του για κυβέρνηση εθνικού συναγερμού, λέγοντας πως το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο κέντρο του πολιτικού συστήματος, και μπορεί να απευθυνθεί στις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις που θέλουν ανάπτυξη στη χώρα και οι οποίες βρίσκονται τόσο προς τα δεξιά όσο προς τα αριστερά.

    Επίσης, υπεραμύνθηκε της άποψής του περί τριετούς προσαρμογής αντί για διετή που προβλέπει το μνημόνιο, σημειώνοντας πως σε 3 χρόνια μπορει η Ελλάδα να εξέλθει με ασφάλεια και χωρίς τριγμούς απο το μνημονιο.

    Σημεία της συνέντευξης Βενιζέλου

    «Ο λαός κρίνει την τύχη και την τύχη των παιδιών του και τη μοίρα της Ελλαδας την επόμενη εικοσαετία. Υπάρχουν πολλοί που παίζουν με νοθευμένα ζάρια στις πλάτες του ελληνικού λαού. Τη χώρα την έριξε στην κρίση η δημαγωγία. Όταν καποιοι νομίζουν ότι θα βρουν τη λύση και το διέξοδο στον ακραίο λαικισμό τότε η κρίση κινδυνεύει να μετατροπεί σε ευθνική τραγωδία. Υπάρχουν ορισμένοι που δεν σέβονται τις θυσίες του ελληνικού λαού είτε γιατί έχουν ως στόχο την αυτοδυναμία είτε γιατί έχουν ταπεινή επιδίωξη να ενισχύσουν τα ποσοστά τους. Λένε το αδύνατο. Οδηγούν τους έλληνες στη φτώχεια, τους έλληνες στη δραχμή. Το οριζόντιο κόμμα της δραχμής δυστυχώς υπάρχει και ειναι ο εκφραστής των πιο ακραίων συμφερόντων αυτών που έβγαλαν τα ευρώ στο εξωτερικό για να αγοράσουν την ελλάδα της δραχμής. Ο κ. Σαμαράς σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση δοξάζεται κρυπτόμενος διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού χωρίς να έχει μετάσχει σε τηλεοπτικό διάλογο, χωρίς να δίνει συνεντεύξεις δίνοντας απαντήσεις σε δημοσιογράφους. Ο κ. Σαμαρας εξακολουθεί να είναι ο εκπρόσωπος της κυνικής πολιτικής αντίληψης.

    Υπάρχουν όμως και άλλοι στο στίβο με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας έχει αποχαλινωθεί. Είναι ένας πολιτικός υβριστής και η συμπεριφορά του δεν έχει καμία σχέση με το ήθος της αριστεράς. Υπάρχει ένα πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα γιατί αφορά την αλήθεια. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί με ακαριαίο τρόπο σε Ελάδα εκτό ευρωζώνης και ευρώ Σε κατάρρευση καταθέσεων, σε 2 εκατ. ανέργους, σε κλείσιμο επιχειρήσεων, σε απομόνωση και αλβανοποίηση της Ελλάδας. Αυτή είναι η επιτομή του πολιτικού τυχοδιωκτισμού.

    Πρέπει να υπερβούμε δύο παρεξηγήσεις. 1.ένας φτωχός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα μπροστά στη χρεωκοπία. Αν δεν υπάρχει κράτος κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει να έχεις ελπίδα. 2. δεν πρόκειται να μας βγάλουν από το ευρώ γιατί έχουν επενδύσει στην Ελλάδα. Μπορεούν να μας πουν μείνετε στο ευρώ, καλύπτουμε τα τοκοχρεολύσια και βγάλτε τα μόνοι σας στο εσωτερικό. Αυτό οδηγεί σε δημοσιονομική προσαρμογή μέσα σε ημέρες.

    Η δική μας απάντηση είναι η αυτοδύναμη ελλάδα μέσα σε μια ευρώπη που αλλάζει με πρώτο οιωνό την εκλογή Ολάντ. Η δική τους Ελλάδα είανι αυτή της φτώχιας της εξαθλίωσης.

    Το δικό μας σχέδιο οδηγεί στην ασφαλή έξοδο από το μνημόνιο σε 3 χρόνια. Προτείνουμε ένα ασφαλές και δεσμευτικό πλαίσιο για τον Ιούνιο. Προτείνουμε κοστολογημένα μέτρα ευρώ το ευρώ.

    Πως μπορεί να γίνει αυτό; προυποτίθεται η έγκριση του λαού Την Κυριακή ο λαός αποφασίζει. Οι αοριστίες και οι ασάφειες δεν οδηγούν πουθενά. Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την πρώτη θέση αλλά αυτό δεν είναι πολιτικός αλλά εθνικός στόχος. Αυτό που εμείς προτείνουμε δεν είναι ούτε ένα κομματικό πρόγραμμα, ούτε μια κομματική λύση αλλά ένα πραγματικό εθνικό σχέδιο και εθνική συστράτευση για να βγούμε από την κρίση».

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr, ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Αλφόνσος Βιτάλης

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Μαΐου 2012 16:19

    Είδηση: 10933

    [06] Α. Σπηλιωτόπουλος: «Η σύγκρουση με το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ναι ή όχι στο ευρώ»

    Η σύγκρουση της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το «ναι» ή «όχι» στο ευρώ, αλλά ποιος θα πληρώσει το κόστος της παραμονής μας στην ευρωζώνη και στην ευρωπαϊκή οικογένεια, διευκρίνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Β' Αθηνών, επισήμανε ότι η επιστροφή στη δραχμή θα είναι καταστροφική για τα νοικοκυριά, και, κυρίως, για τους μικρομεσαίους, ενώ αντίθετα, όπως υποστήριξε, οι μεγάλοι που έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό, θα κάνουν πάρτι. Επιπλέον, σημείωσε ότι σε περίπτωση που πάμε σε άτακτη χρεοκοπία και έξοδο από την ευρωζώνη, κάποιος που τα φέρνει μόλις και μετά βίας βόλτα, αύριο εκ των πραγμάτων δεν θα μπορεί να τα φέρει καθόλου βόλτα.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Α. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση έχουν κατατεθεί τρεις πολιτικές. Η μια πολιτική είναι αυτή που είτε άμεσα είτε έμμεσα μιλά για έξοδο της χώρας από το ευρώ και μελλοντικά αποχώρηση από την ΕΕ και αυτή την πολιτική την υπηρετούν μικρότερα κόμματα συντηρητικά είτε προέρχονται από τα δεξιά, είτε από τα αριστερά. Η δεύτερη πολιτική επιλογή είναι της προσήλωσης στο ευρώ και της ΕΕ και υπηρετείται από το ΠΑΣΟΚ, με τη διαφορά ότι αδυνατεί να μας πείσει ότι το μάρμαρο δεν θα το πληρώσουν πάλι με επίπεδη μείωση μισθών και συντάξεων οι εργαζόμενοι οι μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες. Και η 3η επιλογή είναι της ΝΔ που μιλά για προσήλωση στην ευρωζώνη με την διαφορά ότι αυτή τη φορά το κόστος πρέπει να πληρωθεί με κάθετη μείωση ενός τεράστιου και αντιπαραγωγικού κράτους και όχι με αφαίμαξη μισθωτών, εργαζομένων και συνταξιούχων. Η σύγκρουση με το ΠΑΣΟΚ δεν είναι «ναι» ή «όχι» στο ευρώ, αλλά ποιος θα πληρώσει το κόστος της παραμονής μας στην ευρωζώνη και στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Τα συμφέροντα του κάθε νοικοκύρη είναι συνδεδεμένα με την παραμονή μας στην ευρωζώνη, με το ευρώ. Μια δραχμή είναι καταστροφική για τα νοικοκυριά, κυρίως για τους μικρούς και τους μεσαίους. Οι μεγάλοι με τη δραχμή θα κάνουν πάρτι που έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό, το πρόβλημα είναι με τους μικρομεσαίους που ζουν στην Ελλάδα. Οι ρεαλιστικές προοπτικές που υπάρχουν για τη χώρα μας είναι ή θα προχωρήσουμε σε συντεταγμένη χρεοκοπία που είμαστε τώρα και σιγά-σιγά θα ανατάξουμε τις δυνάμεις μας, ή θα πάμε σε άτακτη χρεοκοπία και έξοδο από την ευρωζώνη. Σε μια τέτοια περίπτωση αν σήμερα κάποιος τα φέρνει μόλις και μετά βίας βόλτα, αύριο εκ των πραγμάτων δεν θα μπορεί να τα φέρει καθόλου βόλτα».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Μαΐου 2012 16:30

    Είδηση: 10930

    [07] Π. Οικονόμου: «Με ανησυχεί η σιωπή»

    Την ανησυχία του για το γεγονός ότι τα πολλά κόμματα που υπάρχουν και ζητούν ψήφους, αποφεύγουν επιμελώς να πουν τι θα κάνει το καθένα συγκεκριμένα, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Παντελής Οικονόμου. Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α' Αθηνών, εκτίμησε ότι αν γίνει καλή διαπραγμάτευση στο νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα και διερωτήθηκε ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη να ξαναφορτωθούμε ένα χρέος 100 δις. Παράλληλα, έκανε λόγο για «αριστεροσύνη» και «φιλολαϊκότητα», στο όνομα των οποίων, όπως είπε, προτείνεται στάση πληρωμών. «Αυτό δε λέγεται αντιμνημονιακή στάση, αυτό λέγεται λανθασμένη στάση», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι στον ίδιο δεν αρέσει η στάση πληρωμών. Αναφερόμενος στα λεγόμενα του κ. Σαμαρά για επαναληπτικές εκλογές και για κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό από το πρώτο κόμμα, αναρωτήθηκε τι τον ενδιαφέρει τον πρόεδρο της ΝΔ από ποιο κόμμα θα είναι ο επικεφαλής, αφού, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, η ΝΔ δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Π. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: «Ενώ έχουμε μια πανσπερμία αιτήματος μεγάλης ψήφου, δηλαδή πολλά κόμματα ζητούν πολλές ψήφους, το καθένα για τον εαυτό του, αποφεύγει επιμελώς να πει τι θα κάνει, συγκεκριμένα. Αυτό βλέπω, και το οποίο με εμβάλλει σε ανησυχίες. Με ανησυχεί η σιωπή».

    Π. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: «Είναι συμφωνημένο ότι θα γίνει διαπραγμάτευση, ένα νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει μέτρα. Εμείς ελπίζουμε, αν κάνουμε καλή διαπραγμάτευση, να μην υπάρχουν άλλα μέτρα, εκτός από αυτά που έχουν ήδη αποφασιστεί. Έχεις αποφασίσει αυτό. Πετάγεται κάποιος και λέει «ξέρετε, εμείς δε θέλουμε τίποτα». Θα σου πει κι ο άλλος «μάλιστα, άρα δεν ισχύει και το κούρεμα, εννοείς». Άρα, θα ανατρέψουμε το παγκόσμιο πιστωτικό, καπιταλιστικό, χρηματοοικονομικό σύστημα, όπως θέλετε πείτε το, το οποίο αποδέχτηκε να κουρευτούν τα ομόλογά του, με το οποίο συμφωνήσαμε να γίνει. Άρα να ξαναφορτωθούμε ένα χρέος 100 δις. Ποιος το αναλαμβάνει αυτό ως ευθύνη; Πώς το λένε με τόση ευκολία αυτό το πράγμα»;

    Π. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: «Εγώ δεν ξέρω περί εξόδου από το ευρώ, εγώ ξέρω κάτι άλλο, όμως, ότι η πρόταση αυτή ισοδυναμεί με στάση πληρωμών. Είναι πάρα πολύ σαφές. Εάν κάποιος θεωρεί ότι επειδή αυτοτοποθετείται στην Αριστερά, του επιβάλλεται να προτείνει στάση πληρωμών, εμένα θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι επιμένω να θεωρώ ότι ανήκω στην Αριστερά, ότι η τοποθέτησή μου είναι αριστερή, και να μη μου αρέσει η στάση πληρωμών. Θεωρώ απλώς ότι είναι ένδειξη ελαφρότητας, η οποία διέκρινε όλη τη χώρα επί μία δεκαετία, την περασμένη δεκαετία, για να τα λέω και στους δικούς μου, και στους απέναντι και σε όλους, για να είμαστε ξηγημένοι. Και τώρα, εν ονόματι μιας αριστεροσύνης και μιας φιλολαϊκότητας η πρόταση ουσιαστικά είναι να γίνει στάση πληρωμών, να μην υπάρξει καμία συμφωνία, να μην υπάρξει καμία οργανωμένη έξοδος από το μνημόνιο, να υπάρξει έξοδος από το μνημόνιο δια της στάσης πληρωμών. Αυτό δε λέγεται αντιμνημονιακή στάση, αυτό λέγεται λανθασμένη στάση».

    Π. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: «Η άλλη απίστευτη πρόταση που ακούγεται είναι του κυρίου Σαμαρά, που έχει και μεγαλύτερη σημασία, ο οποίος λέει δύο απίθανα πράγματα. «Εγώ», λέει, «θα κάνω συνεχώς εκλογές μέχρι να κάνω αυτοδυναμία». Και ταυτοχρόνως λέει «εγώ θέλω να γίνει κυβέρνηση, σε κυβέρνηση συνεργασίας να είναι πρωθυπουργός από το πρώτο κόμμα». Μα αφού δε θα συμμετάσχει η ΝΔ σε κυβέρνηση συνεργασίας, όπως λέει ο ίδιος, τι τον ενδιαφέρει από ποιο κόμμα θα είναι ο επικεφαλής»;

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Μαΐου 2012 16:28

    Είδηση: 10926

    [08] Αποζημιώσεις σε 2.600 παραγωγούς την Παρασκευή από τον ΕΛΓΑ

    Αποζημιώσεις ύψους 3,5 εκατ. ευρώ σε 2.600 δικαιούχους παραγωγούς θα καταβάλει μεθαύριο Παρασκευή ο ΕΛΓΑ. Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια (βροχόπτωση, ανεμοθύελλα, καλοκαιρινή χαλαζόπτωση κλπ) σε όλη σχεδόν την επικράτεια.

    Επίσης, στους λογαριασμούς των παραγωγών θα καταβληθούν Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις (ΠΣΕΑ) ύψους περίπου 1 εκατ. ευρώ, που αφορούν κυρίως τις ζημιές του πρώτου τριμήνου του 2008.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπέττυ Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Μαΐου 2012 17:20

    Είδηση: 10961


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 2 May 2012 - 16:49:36 UTC