Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-05-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Ρέππας: «Όλα είναι ρευστά»
  • [02] Στις Δημοκρατίες υπάρχουν αδιέξοδα; Απαντούν Α. Κακλαμάνης και Β. Πολύδωρας

    [01] Δ. Ρέππας: «Όλα είναι ρευστά»

    Διέψευσε τις φήμες που κυκλοφορούν για μυστικά γκάλοπ, μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Δημήτρης Ρέππας, τις οποίες και χαρακτήρισε ως ανυπόστατες. Παράλληλα, έκανε λόγο για μεγάλη επισφάλεια, και απέδωσε τη ρευστότητα που υπάρχει στον έντονο προβληματισμό που δείχνει να έχει ο κόσμος. Ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε ότι το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών θα είναι επιζήμιο για τη χώρα, ιδίως, όπως διευκρίνισε, σε μια περίοδο που δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε ούτε λεπτό. Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθηνών, τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει μια κοινωνική πλειοψηφία, που θα προσφέρει πλήρη δημοκρατική νομιμοποίηση στην κυβέρνηση που θα προκύψει, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη μιας κυβέρνησης με περιεχόμενο και με συγκεκριμένο πρόγραμμα. Επανέλαβε την πρόταση που έκανε το ΠΑΣΟΚ, για ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας, το οποίο, όπως εξήγησε, είναι ένα κυβερνητικό σχέδιο που υπερβαίνει το περιεχόμενο του μνημονίου, ενώ πρόσθεσε ότι η εκτίμηση που υπήρχε ότι το 2011 θα βγαίναμε από το μνημόνιο ήταν υπερβολικά υπερεκτιμημένη, ως προς τις δυνατότητες της χώρας. «Δεν θα έβαζα κόκκινες γραμμές σε αυτό το θέμα. Θα έβαζα κόκκινες γραμμές στην πολιτική που πρέπει να ασκηθεί» σημείωσε χαρακτηριστικά, απαντώντας στον αν θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει κόκκινη γραμμή για το πρόσωπο του Πρωθυπουργού. Εκτίμησε ότι το κόμμα του δεν θα αντιμετωπίσει κανένα εσωτερικό πρόβλημα, δεδομένου, όπως είπε, ότι αυτές οι εκλογές είναι οι δυσκολότερες που έχουν γίνει από το 1974. Επιπλέον, αναφερόμενος στο επανιδρυτικό Συνέδριο που έχει εξαγγείλει το ΠΑΣΟΚ για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, εξέφρασε την άποψη ότι θα είναι ένα Συνέδριο για την ανασύνταξη της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί η συνέντευξη:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Έχουμε κανένα μυστικό γκάλοπ»;

    Δ. ΡΕΠΠΑΣ: «Όλες αυτές οι φήμες που κυκλοφορούν είναι ανυπόστατες. Υπάρχει επισφάλεια μεγάλη, το λένε οι ίδιοι οι ερευνητές των εταιρειών, δοθέντος ότι δεν συμμετέχει ο κόσμος ο οποίος καλείται να δώσει απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα ή απαντάει με έναν τρόπο που είναι ολοφάνερο ότι δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές πεποιθήσεις του. Δεν γνωρίζω ούτε ένα δημοσκόπο που να μπορεί με ασφάλεια να πει ότι «αυτή είναι η πρόβλεψή μου». Όλα είναι ρευστά. Νομίζω ότι το τελευταίο διήμερο, αύριο και μεθαύριο, θα είναι καθοριστικό. Θα έλεγα ότι έχει για το εκλογικό αποτέλεσμα και τις διεργασίες και ζυμώσεις που θα γίνουν, τόση σημασία, ίσως και μεγαλύτερη, από όση όλες οι προηγούμενες μέρες μαζί».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Αυτό δεν είναι ανησυχητικό»;

    Δ. ΡΕΠΠΑΣ: «Η υψηλή ρευστότητα δείχνει ότι ο κόσμος έχει έναν έντονο προβληματισμό. Ενώ είναι γνωστό ότι, αν ψήφιζε με κριτήριο την πικρία που έχει γι' αυτά τα οποία έζησε, θα ψήφιζε με έναν τρόπο απορριπτικό για το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., δεν το κάνει. Προβληματίζεται λοιπόν, γιατί υπάρχει και η επόμενη μέρα. Γι' αυτήν την επόμενη μέρα, συναισθανόμενος την κρίση που μπορεί να προκύψει αν δεν είναι εύκολο η χώρα να σταθεροποιηθεί πολιτικά, γιατί η πολιτική σταθερότητα είναι στοιχείο που ενισχύει και την οικονομική σταθερότητα, ο πολίτης προβληματίζεται για την ψήφο του και πιστεύω ότι την τελευταία στιγμή θα κάνει μία επιλογή ευθύνης».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Πιστεύετε ότι η επόμενη μέρα θα φέρει Κυβέρνηση»;

    Δ. ΡΕΠΠΑΣ: «Αυτό θα το πει ο ελληνικός λαός. Αν ο ελληνικός λαός με την ψήφο του δώσει μία σαφή κατεύθυνση για την χώρα, θα είναι πιο εύκολο η Βουλή και όλοι οι βουλευτές να αποκωδικοποιήσουν αυτό το μήνυμα και να κάνουν τις κινήσεις εκείνες και να πάρουν τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες για να σχηματιστεί η Κυβέρνηση που θέλει ο ελληνικός λαός. Ξέρει ο ελληνικός λαός ποια κόμματα είναι αυτά που διεκδικούν την ψήφο του και γνωρίζει, επίσης, αν τα κόμματα αυτά έχουν τη δυνατότητα προγραμματικής συμφωνίας. Αν ψηφίσει έτσι ώστε να μην επιτυγχάνεται ο σχηματισμός Κυβέρνησης μέσω προγραμματικών συγκλίσεων, τότε είναι σαν να μας λέει ότι πρέπει η χώρα να πάει σε επαναληπτικές εκλογές. Θα είναι επιζήμιο για την χώρα κάτι τέτοιο, ιδίως σε μια περίοδο που δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε ούτε λεπτό».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Αν ο ελληνικός λαός με την ψήφο του δώσει μία κατεύθυνση συνεργασίας, δύο ή τριών κομμάτων, θα πάρουν το μήνυμα τα κόμματα ή θα πουν π.χ. ότι θέλουμε την πολιτική νομιμοποίηση ή κάτι άλλο»;

    Δ. ΡΕΠΠΑΣ: «Η πλειοψηφία πρέπει να είναι, όχι μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία τυπικού τύπου, αλλά μία πλειοψηφία που στηρίζεται σε μία προηγηθείσα λαϊκή πλειοψηφία. Μία κοινωνική πλειοψηφία, που προσφέρει πλήρη δημοκρατική νομιμοποίηση στην Κυβέρνηση που θα προκύψει».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Στην προεκλογική περίοδο δεν προκύπτει πάντως αυτό που λέτε και δεν προκύπτει και από αυτά που λένε οι πολιτικοί αρχηγοί».

    Δ. ΡΕΠΠΑΣ: «Αναμένουμε λοιπόν την ψήφο του ελληνικού λαού. Μία κυβέρνηση που είναι χρήσιμη για τον τόπο με σαφές πρόγραμμα, είναι μια Κυβέρνηση με περιεχόμενο, για να έχει κυβερνησιμότητα η χώρα. Δεν θέλουμε λοιπόν μία Κυβέρνηση απλώς για το σχήμα της Κυβέρνησης, απλό περιτύλιγμα, αλλά θέλουμε μία Κυβέρνηση που έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το ΠΑΣΟΚ επειδή είναι στο κέντρο της κομματικής γεωγραφίας και διαθέτει πλεονέκτημα, μπορεί να το επιτύχει. Δηλαδή, να επιτύχει συγκλίσεις προγραμματικές, με δυνάμεις και δεξιά μας και αριστερά μας, ώστε να σχηματιστεί μία τέτοια Κυβέρνηση. Αλλά όλα αυτά, πρέπει να τα συζητούμε βεβαίως, να κάνουμε τις εκτιμήσεις μας, αλλά δεν λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο λαό. Αυτό πρέπει να είναι σαφές».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Αν ο ξενοδόχος λαός φέρει έτσι τα αποτελέσματα ώστε το μήνυμα προς το ΠΑΣΟΚ είναι «συνεργάσου με τη Ν.Δ.», αλλά έχει δώσει και ένα σαφές προβάδισμα στον κ. Σαμαρά, σε αυτήν την περίπτωση τι θα κάνετε; Θα πρέπει να βάλετε Υπουργούς σε μία συγκυβέρνηση ή όχι»;

    Δ. ΡΕΠΠΑΣ: «Εμείς έχουμε διατυπώσει μία πρόταση, δια στόματος Προέδρου μας το περασμένο Σάββατο, ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας, που είναι κυβερνητικό σχέδιο το οποίο υπερβαίνει το περιεχόμενο του μνημονίου. Θα έλεγα ότι είναι το σχέδιο, που αν εφαρμοστεί οδηγεί στο τέλος του μνημονίου και της κρίσης στο τέλος του 2015».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Και το 2011 θα βγαίναμε από το μνημόνιο».

    Δ. ΡΕΠΠΑΣ: «Η εκτίμηση αυτή ήταν υπερβολικά υπερεκτιμημένη ως προς τις δυνατότητες της χώρας. Αποδείχθηκε ότι η δανειακή στήριξη για κάποια χρόνια ακόμη έπρεπε να συνεχιστεί γιατί η Ελλάδα δεν μπορούσε να βγει στις αγορές. Τώρα, επειδή έχουμε ακριβώς βελτίωση στα δημοσιονομικά μεγέθη, έχουμε μία προσαρμογή 22 δισ. ευρώ -τότε αυτό δεν διαφαινόταν- μπορούμε να μιλούμε, γιατί εντωμεταξύ έχει επισυμβεί η απόφαση του Οκτωβρίου και η διαπραγμάτευση που μείωσε κατά πολύ το δημόσιο χρέος και βελτίωσε τις προϋποθέσεις και τους όρους για την τήρηση των υποχρεώσεών μας. Όλα αυτά μας κάνουν να μπορούμε να εκτιμήσουμε καλύτερα τους χρόνους σε σχέση με τους στόχους. Εδώ το θέμα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ παλεύει για την πρωτιά. Αν ο ελληνικός λαός πει το ΠΑΣΟΚ θα πάρει την πρωτιά, ωραία θα πάρουμε τις πρωτοβουλίες που είπα. Αν δώσει την πρωτιά στη Ν.Δ. εμείς θα δούμε ποια θα είναι τα ποσοστά που έχουν τα κόμματα, γιατί ασφαλώς επειδή είπα πριν ότι πρέπει να υπάρχει δημοκρατική νομιμοποίηση στη βάση της κοινωνίας, πρέπει να δούμε: ποιο είναι το ποσοστό του πρώτου κόμματος και ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα και αν πρέπει να υπάρξει προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η δημοκρατική νομιμοποίηση με συγκέντρωση των δυνάμεων που έχουν στην κοινωνία πάνω από το 50%, αν πρέπει να πάμε σε μία συνεργασία και με ένα, δύο, τρία ακόμη κόμματα που μπορεί να συμφωνήσουν σε έναν κοινό τόπο. Όλα αυτά θα τα αποφασίσει το ΠΑΣΟΚ με τα Όργανά του που θα συνεδριάσουν, δεν πρέπει να δεσμευόμαστε χωρίς να γνωρίζουμε ποια είναι τα ακριβή δεδομένα».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Κατά τη γνώμη σας πρέπει να υπάρχει κόκκινη γραμμή για το πρόσωπο του Πρωθυπουργού, δηλαδή θα πρέπει να είναι κάποιο πολιτικό πρόσωπο και όχι κάποιος τεχνοκράτης»;

    Δ. ΡΕΠΠΑΣ: «Δεν θα έβαζα κόκκινες γραμμές σε αυτό το θέμα. Θα έβαζα κόκκινες γραμμές στην πολιτική που πρέπει να ασκηθεί. Όσον αφορά στα πρόσωπα, επαναλαμβάνω, τα αποτελέσματα θα μας δείξουν το δρόμο. Νομίζω είναι το μικρότερο πρόβλημα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η επόμενη Βουλή το θέμα των προσώπων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι να προκύπτει προγραμματική συμφωνία, γιατί εάν η χώρα δεν έχει μία σαφή κατεύθυνση, μία Κυβέρνηση με σαφές πρόγραμμα, αντιλαμβάνεστε ότι θα παραμένουμε -πάλι- αιχμάλωτοι κάποιων ισορροπιών και θα χάνει χρόνο, αντί να τον αξιοποιεί. Και χρόνο για χάσιμο δεν έχουμε. Από εκεί και πέρα βεβαίως, το θέμα του προγράμματος είναι πολύ σημαντικό και η κόκκινη γραμμή που θα έβαζα εγώ έχει σχέση με τον τρόπο, με τον οποίο πρέπει να κατανέμονται τα βάρη. Ενώ μιλούμε συνέχεια για να πετύχουμε ένα δημοσιονομικό στόχο που θα κάνει βιώσιμη τη διαχείριση του δημόσιου χρέους, πρέπει ταυτοχρόνως να μιλούμε -και να πράξουμε βεβαίως αντιστοίχως- για το πώς θα είναι βιώσιμη η διαχείριση της ανεργίας που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, πως θα είναι βιώσιμη η διαχείριση της λουκετοποίησης της αγοράς που κι αυτή έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Εδώ εξαρτάται και από τις Τράπεζες οι οποίες θα πρέπει να ξαναρίξουν χρήματα στην αγορά».

    Δ. ΡΕΠΠΑΣ: «Σωστά το λέτε, με την ανακεφαλοποίηση των Τραπεζών, όπως είπε στο πρόγραμμα που ανέπτυξε ο Πρόεδρος μας ο Βαγγέλης Βενιζέλος προβλέπεται ένα σύμφωνο ρευστότητας με την Κυβέρνηση, η οποία συμβάλει, δίνει πόρους, χρήματα στις Τράπεζες προκειμένου αυτά να διοχετευτούν στην αγορά. Πρέπει να σπάσουμε την πιστωτική ασφυξία, γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να έρθει ανάπτυξη».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Κύριε Ρέππα ποιο είναι το ποσοστό αυτό, πάνω από το οποίο δεν θα έχει εσωτερικό πρόβλημα το ΠΑΣΟΚ»;

    Δ. ΡΕΠΠΑΣ: «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει εσωτερικό πρόβλημα, έτσι κι αλλιώς, γιατί γνωρίζουμε ότι αυτές οι εκλογές είναι οι δυσκολότερες που έχουμε κάνει από το 1974. Ζήσαμε ανάλογες συνθήκες κομματικής κρίσης με όλες τις δυνάμεις απέναντί μας την περίοδο του '89, θα έλεγα όμως ότι αυτές είναι δυσκολότερες εποχές γιατί αυτή την περίοδο βλέπω το δικό μας κόσμο να έχει την πικρία εκείνη, η οποία τον κάνει να κρατάει απόσταση ή σε κάποιο ποσοστό φίλοι μας πολλοί έχουν απομακρυνθεί, αυτοί που μας εμπιστεύτηκαν το 2009. Κόμμα δεν υπάρχει χωρίς τη βάση του. Είναι το λάθος που κάναμε. Μιλώντας στο όνομα της σωτηρίας της χώρας, αφήσαμε έξω από το κάδρο το λαό. Αλλά χώρα και λαός δεν διαχωρίζονται, είναι ένα και το αυτό, το ένα δίνει περιεχόμενο και έμπνευση στο άλλο. Αν το ΠΑΣΟΚ θέλει να ξαναβρεθεί στην κορυφή, πρέπει να περάσει από τη βάση του. Η διαδικασία των εκλογών δίνει ένα τέτοιο ρόλο που πρέπει να παίξει το ΠΑΣΟΚ, να πάει στη βάση του πάλι, να αναβαθμιστεί γιατί ακολουθεί -όπως έχει εξαγγελθεί- ένα Συνέδριο συντακτικού τύπου, επανιδρυτικό Συνέδριο τον ερχόμενο Σεπτέμβρη για να δούμε τα πράγματα από την αρχή. Διότι, από τη Δευτέρα η Ελλάδα δεν μπαίνει απλώς σε μία νέα κυβερνητική θητεία, σε μία νέα κοινοβουλευτική περίοδο, μπαίνει σε ένα νέο ιστορικό χρόνο. Δεν ζούμε μια εποχή αλλαγών, ζούμε την αλλαγή εποχής. Αυτό συντελείται τώρα.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Αυτό που είπατε κ. Ρέππα ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβρη είναι προγραμματισμένο το συντακτικού τύπου Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, σημαίνει και επανίδρυση της δημοκρατικής παράταξης, θα μπορούσε»;

    Δ. ΡΕΠΠΑΣ: «Αν τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών δείχνουν ότι υπάρχουν δυνάμεις, οι οποίες είναι εκτός του οργανωτικού σχήματος του ΠΑΣΟΚ με τις οποίες μπορούμε προγραμματικά να συγκλίνουμε και να ταυτιστούμε, νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον αυτό που θέτετε ως θέμα. Και ναι, πιστεύω ότι θα είναι ένα Συνέδριο για την ανασύνταξη της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης, με δυνάμεις που ήταν στο ΠΑΣΟΚ και τώρα έχουν αποχωρήσει , με δυνάμεις που δεν ήταν ποτέ στο ΠΑΣΟΚ και μπορούν μαζί μας να αποτελέσουν ένα νέο πολιτικό αστερισμό και με δυνάμεις, ιδίως της νεώτερης γενιάς που τώρα μπαίνουν στην πολιτική δεν έχουν ιστορική μνήμη, δεν έχουν βιώματα, δεν μπορούν να κάνουν τις επιλογές τους μέσω της μεθόδου των συγκρίσεων και αξιολογούν τα πράγματα με βάση αυτήν τη συγκυρία. Αλλά η συγκυριακή αξιολόγηση των πολιτικών πραγμάτων, πιστεύω ότι δεν είναι ορθός τρόπος γιατί η ιστορία είναι εξαιρετικά διδακτική και δεν πρέπει να το παραγνωρίζουμε αυτό».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Μαΐου 2012 18:37

    Είδηση: 11167

    [02] Στις Δημοκρατίες υπάρχουν αδιέξοδα; Απαντούν Α. Κακλαμάνης και Β. Πολύδωρας

    Απόστολος Κακλαμάνης

    Ερωτηθείς για το αν στις Δημοκρατίες υπάρχουν αδιέξοδα ο Απόστολος Κακλαμάνης παρατήρησε ότι όχι μόνο υπάρχουν αδιέξοδα αλλά και γκρεμοί.

    Φυσικότατα υπάρχουν και αδιέξοδα υπάρχει και γκρεμός στον οποίο οδηγείται μία Δημοκρατία, όταν αυτοί που έχουν την πρώτη ευθύνη και εκπροσωπούν τους πολίτες αλλά και όταν ένα σημαντικό μέρος των πολιτών δεν συνειδητοποιούν το ρόλο και την ευθύνη τους για τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

    Είναι γνωστή, συμπλήρωσε, η υπόθεση της δημοκρατίας της Βαιμάρης.

    Ο Απόστολος Κακλαμάνης έκανε επίσης λόγο για νεοπαγή κόμματα και παρατήρησε ότι «άλλη είναι η αίσθηση ενός κόμματος που έχει κυβερνήσει και έχει κάνει και λάθη και η άλλη η αίσθηση ευθύνης ενός ελεύθερου σκοπευτή »

    Βύρων Πολύδωρας

    Με την άποψη του Απόστολου Κακλαμάνη, συμφώνησε απόλυτα ο Β. Πολύδωρας προσθέτοντας ότι θα πρέπει να «συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε εν μέσω κρίσεως».

    Ότι μάθαμε από την πολιτική μας προπαιδεία ήταν συνθήκες ηρεμίας και κανονικές σημείωσε προσθέτοντας ότι «έχουμε έκτακτες συνθήκες και θα πρέπει να δούμε να δούμε ποια είναι τα πολιτικά επιδιωκόμενα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας »

    Πάντως δεν είναι, όπως συμπλήρωσε, αυτή η πολυφωνία που θέλουμε να κάνουμε αρετή ενώ είναι χάβρα.

    Και αν πετύχουν αυτές οι επιδιώξεις των μικρών κομμάτων θα έχουμε διαμορφώσει προϋποθέσεις ακυβερνησίας.

    Δεν αποφασίζει ο λαός χωρίς σκοπό, δεν είναι ειδωλολατρία η Δημοκρατία, λέω λοιπόν στο λαό, πρόσεξε να βγάλεις ένα αποτέλεσμα που θα οδηγήσει σε κυβέρνηση και όχι σε ακυβερνησία.

    Κατά τον ίδιο, «δεν χωρεί αμφιβολία ότι η ακυβερνησία είναι ο προθάλαμος για τη διάσπαση της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής»

    Η ακυβερνησία πρόσθεσε, δεν γιατρεύει την κρίση, αλλά την επιδεινώνει. Η ακυβερνησία είναι πειρασμός για τον εχθρό να χτυπήσει συμπλήρωσε

    Παράλληλα, παρατήρησε ότι τα νέα κόμματα που έχουν εμφανισθεί δεν είναι καθόλου νέα, ούτε όσον αφορά στα πρόσωπα ούτε σε ότι φέρνουν.

    Δεν υπάρχουν παρθενογενέσεις και να μην εμφανίζεται κανένας ως νέος γιατί αυτό είναι ψεύτικη ταυτότητα σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Μαΐου 2012 13:54

    Είδηση: 11130


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 4 May 2012 - 16:49:48 UTC