Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-05-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Γεννηματά: Δύσκολη βραδιά- Περιμένουμε την καταμέτρηση
  • [02] Ομαλά η εκλογική διαδικασία-Μηνύματα πολιτικών αρχηγών
  • [03] Κύριο
  • [04] Στέφανος Μάνος: Να κάνει ο καθένας ότι λέει η καρδιά του
  • [05] Παπούλιας: «Καθαρό μυαλό, καθαρές επιλογές για να προχωρήσει η χώρα»
  • [06] Γ. Καρατζαφέρης: Με ελπίδα να αποδράσουμε απο την κρίση
  • [07] Με μια ματιά

    [01] Φ. Γεννηματά: Δύσκολη βραδιά- Περιμένουμε την καταμέτρηση

    Δύσκολη βραδιά προέβλεψε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, που σε δηλώσεις από τα γραφεία του κόμματος από την Ιπποκράτους τόνισε ότι σύμφωνα με το exit poll, τα κόμματα θα πρέπει να περιμένουν την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, για να έχουν σαφή αντίληψη του αποτελέσματος. Όπως τόνισε η κ. Γεννηματά ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα κάνει δηλώσεις μετά τη διαμόρφωση του πραγματικού εκλογικού αποτελέσματος.

    Η δήλωση της Φώφης Γεννηματά

    «Η σημερινή εκλογική διαδικασία δεν είναι συγκρίσιμη με καμία άλλη των τελευταίων δεκαετιών.

    Είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαγνωσθεί ακόμη και την ύστατη στιγμή η βούληση του Ελληνικού λαού με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο εκτός της πραγματικής και ολοκληρωμένης καταμέτρησης των ψηφοδελτίων στις κάλπες.

    Σε όλη την προεκλογική περίοδο, το ΠΑΣΟΚ μίλησε με απόλυτη ειλικρίνεια. Είπε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Και περιμένει με σεβασμό την αληθινή επιλογή του εκλογικού σώματος.

    Για λόγους σεβασμού προς τους ίδιους τους πολίτες,

    Για λόγους σεβασμού προς την ανάγκη να προστατευθεί η εθνική ενότητα και συνοχή της κοινωνίας,

    Για λόγους προστασίας της διεθνούς εικόνας και αξιοπιστίας της χώρας,

    Το ΠΑΣΟΚ θα τοποθετηθεί με δήλωση του Προέδρου του, μετά τη διαμόρφωση του πραγματικού εκλογικού αποτελέσματος».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Μαΐου 2012 19:34

    Είδηση: 11288

    [02] Ομαλά η εκλογική διαδικασία-Μηνύματα πολιτικών αρχηγών

    [03] Κύριο

    Ομαλά εξελίxθηκε η εκλογική διαδικασία και οι μικρές αρρυθμίες σε κάποια τμήματα αντιμετωπίστηκαν, όπως διαβεβαίωσε νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, ο οποίος δήλωσε αισιόδοξος ότι η συμμετοχή θα είναι μαζική. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο μηχανισμός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα.

    Για «υπέρτατη στιγμή της Δημοκρατίας» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, και τόνισε πως ο πολίτης με την ψήφο του επιλέγει για το μέλλον του, για το μέλλον των παιδιών του, για το μέλλον της πολιτείας. Υπογράμμισε δε πως «πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό και καθαρές επιλογές για να μπορέσει η Ελλάδα να προχωρήσει.

    Την κρισιμότητα των σημερινών εκλογών επισήμανε ο πρωθυπουργός από την Κυψέλη, όπου ψήφισε. Ο Λουκάς Παπαδήμος τόνισε πως ο καθένας θα πρέπει να σταθμίσει σήμερα ποιές είναι οι επιλογές και ποιά θα είναι η πορεία της χώρας τις επόμενες δεκαετίες, ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι θα έχουμε σύντομα κυβέρνηση. «Η ψήφος του πολίτη είναι η κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας», σημείωσε.

    Σήμερα είναι η πιο κρίσιμη μέρα για τη χώρα, για την πορεία και τη φυσιογνωμία της, μετά το 1974, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Θεσσαλονίκη. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε την πεποίθηση πως ο λαός θα κρίνει με ιστορική συνείδηση. «Περιμένουμε την κρίση του λαού με απόλυτο δημοκρατικό σεβασμό», ανέφερε, επισημαίνοντας πως αυτό που θα προκύψει από την κάλπη θα μας προσδιορίσει.

    «Ο ελληνικός λαός ψηφίζει σήμερα για το μέλλον των παιδιών του», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Πύλο. Ο λαός ψηφίζει «για σταθερότητα, ανάπτυξη, ασφάλεια και δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

    Τον Ιούνιο έρχεται νέα θύελλα μέτρων, προειδοποίησε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα από την Πετρούπολη όπου ψήφισε. Πρόσθεσε πως «οι πολίτες δεν πρέπει να είναι εφησυχασμένοι, μέχρι να γκρεμιστούν στα βράχια από τα διλήμματα και τις μεγάλες αυταπάτες».

    Έκκληση προς τους ψηφοφόρους να προσέλθουν σήμερα στην κάλπη με λογική και όχι με θυμό απηύθυνε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

    «Ο λαός θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη και θα γυρίσει σελίδα, αφήνοντας πίσω του τις δυνάμεις της καταστροφής και τα μνημόνια της βαρβαρότητας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Κυψέλη.

    Η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πρασίνων Ιωάννα Κοντούλη, δήλωσε ότι «σήμερα είμαστε όλοι αποφασισμένοι, η ψήφος μας να είναι χρήσιμη για τον τόπο».

    «Σήμερα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ψηφίζουν για να κρατηθεί η Ελλάδα ζωντανή με την κοινωνία όρθια», είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβελης ο οποίος ψήφισε στο Περιστέρι.

    «Μπορούμε να αλλάξουμε σελίδα, μπορούμε να επαναφέρουμε την ελπίδα και το χαμόγελο στη ζωή μας», είπε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη.

    Στις σημερινές εκλογές «πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα προοδευτικό, ψηφίζοντας το ΠΑΣΟΚ, για να μην χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Στις κάλπες και η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία

    Στις κάλπες προσέρχονται οι Έλληνες ψηφοφόροι για την κρίσιμη αναμέτρηση

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Μαΐου 2012 18:52

    Είδηση: 11271

    [04] Στέφανος Μάνος: Να κάνει ο καθένας ότι λέει η καρδιά του

    Ο πρόεδρος της Δράσης Στέφανος Μάνος προσήλθε, στις 11.45 στο 114 εκλογικό τμήμα, στην οδό Ευφρονίου, στο Παγκράτι για να ψηφίσει."Αν ο κάθε πολίτης κάνει ό,τι λέει η καρδιά του, αν κάνει ό,τι θεωρεί σωστό, χωρίς μικροϋπολογισμούς, θα βγεί σωστό αποτέλεσμα", δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. "'Εφερα στην πολιτική με την Δράση πάρα πολύ νέους ανθρώπους, άφθαρτους απο την πολιτική. Και αυτό θα μετρήσει" τόνισε ο Στέφανος Μάνος.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Στάθης Σφαέλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Μαΐου 2012 14:39

    Είδηση: 11268

    [05] Παπούλιας: «Καθαρό μυαλό, καθαρές επιλογές για να προχωρήσει η χώρα»

    «Είναι η υπέρτατη στιγμή της Δημοκρατίας. Ο πολίτης με την ψήφο του επιλέγει για το μέλλον του, των παιδιών του, αλλά και της Πολιτείας. Πρέπει να έχουμε μια πάνδημη συμμετοχή, καθαρό μυαλό και καθαρές επιλογές για να προχωρήσει η Ελλάδα μπροστά τη Δευτέρα», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας από τα Ιωάννινα, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Μαΐου 2012 12:36

    Είδηση: 11262

    [06] Γ. Καρατζαφέρης: Με ελπίδα να αποδράσουμε απο την κρίση

    Στο 2498ο εκλογικό τμήμα Παλαιού Φαλήρου ψήφισε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. "Συγκινήθηκα πάρα πολύ γιατί ξετυλίχθηκαν μνήμες όταν πρίν απο 50 χρόνια ήμουν στο σχολείο αυτό μαθητής" δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. "Ο έλληνας πρέπει να προσέλθει στις κάλπες με λογική και όχι με θυμό ώστε με ελπίδα και προσμονή να περάσουμε στην ομαλότητα και την σταθερότητα και να αποδράσουμε απο την κρίση" κατέληξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Στάθης Σφαέλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Μαΐου 2012 13:48

    Είδηση: 11260

    [07] Με μια ματιά

    -Τρεις άγνωστοι εισέβαλαν, στις 5:30 τα ξημερώματα, σε μονοκατοικία στον Βύρωνα, ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη με την απειλή όπλου και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και κοσμήματα. Στη συνέχεια, διέφυγαν με άγνωστο μέσο και αναζητούνται.

    -Το ΑΤΜ της τράπεζας Κύπρου, στην οδό Αγίου Γεωργίου 30 στη Νέα Ιωνία, πυρπόλησαν άγνωστοι τα ξημερώματα. Οι δράστες περιέλουσαν το μηχάνημα με εύφλεκτο υγρό και του έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρή βλάβη.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 11269


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 6 May 2012 - 16:49:34 UTC