Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-05-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κουβέλης: Οι πολίτες είπαν όχι στο μνημόνιο
  • [02] Παπαρήγα: Παραμένουμε στο όχι στη συνεργασία
  • [03] Τσίπρας: Συνεννόηση πρωτίστως με δυνάμεις της Αριστεράς
  • [04] Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς
  • [05] Π. Καμμένος: «¶λλαξε η μεταπολίτευση»

    [01] Κουβέλης: Οι πολίτες είπαν όχι στο μνημόνιο

    Ο λαός καταδίκασε τις πολιτικές του μνημονίου, και ζήτησε αλλαγή τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας ότι το κόμμα του θα τιμήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και δεν θα δώσει δημοκρατικό άλλοθι σε καμιά κυβέρνηση συνεργασίας που θα ακολουθήσει την πολιτική του μνημονίου, αλλά θα επιμείνει στην προγραμματική του δέσμευση για απαγκίστρωση από το μνημόνιο και την προγραμματική σύγκλιση όσων θέλουν να απεμπλακούν από αυτό αλλά θέτουν ως πρώτο την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

    Όλη η δήλωση Κουβέλη

    «Ο Ελληνικός λαός μίλησε και καταδίκασε τις πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα στα σημερινά αδιέξοδα. Καταδίκασε τις πολιτικές του μνημονίου.

    Το εκλογικό αποτέλεσμα, αποτυπώνει τις επιλογές του λαού και ανατρέπει το δικομματικό σύστημα. Αποτυπώνει την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών.

    Εκφράζουμε, ταυτόχρονα, την έντονη ανησυχία μας για την παρουσία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στη βουλή.

    Η εντολή του λαού είναι σαφής.

    Απαιτείται αλλαγή πολιτικής. Απαιτείται προοδευτική πολιτική με ανάπτυξη, με κοινωνικές προτεραιότητες, σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος, προστασία των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, δίκαιη κατανομή των βαρών.

    Η ΔΗΜΑΡ θα τιμήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

    Δεν θα συμβάλλουμε στη συνέχιση των πολιτικών που εξαθλιώνουν το λαό και την κοινωνία, και δεν θα δώσουμε δημοκρατικό, αριστερό άλλοθι σε μια τέτοια πολιτική.

    Θα κινηθούμε με βάση τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις :

    Απαγκίστρωση από το μνημόνιο και σταθερός ευρωπαϊκός προσανατολισμός.

    Για τη ΔΗΜΑΡ το εκλογικό αποτέλεσμα είναι μια σημαντική επιτυχία και ταυτόχρονα ενθάρρυνση.

    Είμαστε μία νέα πολιτική δύναμη. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Με ζωή μικρότερη από δύο χρόνια.

    Πετύχαμε δυναμική πολιτική παρουσία.

    Οικοδομήσαμε σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Τους ευχαριστούμε.

    Την εμπιστοσύνη τους θα την τιμήσουμε και θα την κάνουμε δύναμη για την Ελλάδα και την κοινωνία.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Μαΐου 2012 23:29

    Είδηση: 11330

    [02] Παπαρήγα: Παραμένουμε στο όχι στη συνεργασία

    Σε δήλωσή της η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ απορρίπτει κάθε πρόταση συνεργασίας ακόμη και αν προέρχεται από τον κ. Τσίπρα, ενώ δεν βγαίνουν οι αριθμοί και οι έδρες.

    Στη δήλωσή της για τα αποτελέσματα η κ. Παπαρήγα αναφέρει: «Καλούμε τους ψηφοφορους όχι μόνον του ΚΚΕ αλλά και των άλλων κομμάτων, οι οποίοι ανήκουν στην εργατική τάξη, να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Να μην παραπλανηθεί ο λαός από τα νέα σχήματα που φαίνεται ότι προβάλουν. ΤΟ θετικό ειναι ότι διαφάινεται πως το λαΊκο κίνημα ωριμάζει, θεωρείται μεγαλη λαϊκή παρακαταθηκη πως μόνοι εμεις απέναντι σε ενα συνολο φιλοευρωπαΪκων δυναμεων δωσαμε τη μαχη της προβολης της δικης μας προταση ςπου ικανοποιει τα λαΪκα συμφέροντα και θα δωσει νεα δυναμικη στους λαΊκους αγώνες. Στην προταση ΣΥΡΙΖΑ οτι δεν επαρκουν οι αριθμοι και οι έδρες για το σχηματισμο κυβερνησης των κομματων της Αριστερας. Παραμενουμε στο ΟΧΙ στη συνεργασία».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Μαΐου 2012 23:15

    Είδηση: 11328

    [03] Τσίπρας: Συνεννόηση πρωτίστως με δυνάμεις της Αριστεράς

    Μήνυμα ειρηνικής επανάστασης

    Ισχυρό μήνυμα ανατροπής σε Ελλάδα και Ευρώπη, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας, παρότι όπως είπε, δεν το χουν καταλάβει οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς.

    Το μήνυμα, είπε, είναι αυτό της ειρηνικής επανάστασης, ότι δηλαδή οι λαοί της Ευρώπης, δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τα μνημόνια της βαρβαρότητας.

    Η ευρωπαϊκή ηγεσία και κυρίως η κα Μέρκελ οφείλει να κατανοήσει, ότι η πολιτική λιτότητας υπέστη συντριπτική ήττα είπε χαρακτηριστικά.

    Ο λαός, συμπλήρωσε, δίνει εντολή να πορευθούμε με στόχο τη δημοκρατική και πολιτισμική αναγέννησης της πατρίδας με στόχο την Ελλάδα της αλληλεγγύης της δικαιοσύνης της αξιοπρέπειας.

    Μόνη μας δέσμευση είναι ότι θα τιμήσουμε την εντολή που μας δίνει ο λαός, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να αποκτήσει ο τόπος κυβέρνηση που θα ακυρώσει το μνημόνιο, θα επιδιώξουμε συνεννόηση με δυνάμεις αριστεράς από αύριο κιόλας.

    Όλη η δήλωση Τσίπρα

    «Το εκλογικό αποτέλεσμα, παρότι φαίνεται ότι δεν το έχουν καταλάβει ούτε ο κ. Βενιζέλος, ούτε ο κ. Σαμαράς, αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα ανατροπής τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλη την Ευρώπη.

    Πρόκειται για ένα μήνυμα ειρηνικής επανάστασης. Οι λαοί της Ευρώπης δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τα μνημόνια της βαρβαρότητας, δεν μπορούν να νομιμοποιήσουν ένα μέλλον αναξιοπρέπειας.

    Η ευρωπαϊκή ηγεσία και κυρίως η κυρία Μέρκελ οφείλει να κατανοήσει ότι η πολιτική της, η πολιτική της λιτότητας έχει υποστεί μια συντριπτική ήττα.

    Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του δίνει εντολή να ξημερώσει μια καινούργια μέρα στην πατρίδα μας, χωρίς μνημόνια βάρβαρων μέτρων, αλλά με αλληλεγγύη και δικαιοσύνη σε έναν ούτως ή άλλως δύσκολο δρόμο προς την έξοδο από την κρίση.

    Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του δίνει εντολή να πορευτούμε με στόχο τη δημοκρατική και πολιτισμική αναγέννηση της πατρίδας μας, με στόχο μια νέα Ελλάδα της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας.

    Τα κόμματα που υπέγραψαν τα μνημόνια ερήμην του ελληνικού λαού αποτελούν πλέον μειοψηφία στον ελληνικό λαό. Οι υπογραφές τους απονομιμοποιήθηκαν από τη λαϊκή ετυμηγορία. Όσο κι αν μιλούν για εθνική σωτηρία, ο λαός μας πλέον κατανοεί και το απέδειξε στις κάλπες ότι η εθνική σωτηρία δεν περνάει μέσα από τα μνημόνια.

    Αν τελικά κατορθώσουν τα δυο κόμματα του μνημονίου στη Βουλή να έχουν οριακή πλειοψηφία, αυτό θα οφείλεται σε έναν εκλογικό νόμο που νοθεύει κατάφωρα τη λαϊκή βούληση και παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της ισοτιμίας της ψήφου.

    Θα ήθελα να διαβεβαιώσω κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, είτε μας τίμησε με την επιλογή του είτε όχι, ότι έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που περνά ο τόπος, πλήρη επίγνωση της μεγάλης ευθύνης που μας αναθέτει ένα πολύ μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος με την ψήφο του.

    Κατανοούμε απολύτως ότι η μεγάλη μας άνοδος δεν αποτελεί επιβράβευση ενός κόμματος ή ενός προσώπου, αλλά επιβράβευσης μιας πρότασης. Της πρότασής μας για κυβέρνηση της αριστεράς που με τη στήριξη του λαού θα ακυρώσει το μνημόνιο και θα ανατρέψει την προδιαγεγραμμένη πορεία του λαού μας προς τη δυστυχία. Αυτή η πρόταση είναι που σκόρπισε ελπίδα, αυτή η πρόταση είναι που κατάφερε να κατακτήσει μια σχετική πλειοψηφία μέσα στο λαό μας.

    Γι αυτό και μόνη μας δέσμευση τούτη την ώρα είναι να τιμήσουμε την εντολή που μας δίνει ο λαός να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να αποκτήσει ο τόπος κυβέρνηση που θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση της υποτέλειας και θα ακυρώσει το μνημόνιο της χρεοκοπίας.

    Από αύριο κιόλας θα επιδιώξουμε συνεννόηση πρωτίστως με τις δυνάμεις της αριστεράς προκειμένου να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα να έχουμε εξελίξεις σε προοδευτική κατεύθυνση για το λαό και για τον τόπο.

    Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες κάθε ηλικίας που για πρώτη φορά βρέθηκαν στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ. Τους διαβεβαιώνω ότι ξεκινάμε μαζί ένα ταξίδι που θα είναι νικηφόρο για τον ελληνικό λαό, μια μακρά πορεία για την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, μια νικηφόρα πορεία δικαίωσης. Θα επιδιώξουμε να οικοδομήσουμε μια στέρεη σχέση μαζί τους. Την εμπιστοσύνη τους την εκλαμβάνουμε και ως εντολή να προχωρήσουμε μαζί, να μην αποφασίζουμε ερήμην τους. Την εμπιστοσύνη τους την εκλαμβάνουμε ως εντολή και για δική μας ανασυγκρότηση, για τη δική μας επανίδρυση στην κατεύθυνση μιας μεγάλης μαζικής λαϊκής και δημοκρατικής παράταξης της αριστεράς.

    Θέλω, τέλος, να ευχαριστήσω τους χιλιάδες φίλους μας που έδωσαν έναν όμορφο αγώνα. Καταλαβαίνω τη συγκίνησή τους γιατί τη νιώθω κι εγώ. Κατανοώ και τους πανηγυρισμούς τους. Πρέπει όμως γρήγορα; Να συνειδητοποιήσουμε ότι κερδίσαμε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο. Από αύριο κιόλας συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση την πάλη μας δίπλα στην κοινωνία που υποφέρει για να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα, για να στηρίξουμε όσους δεν έχουν φωνή, όσους δεν έχουν δύναμη, όσους έχουν περισσότερο ανάγκη την αλληλεγγύη μας, για να ανοίξουμε δρόμους ελπίδας και αισιοδοξίας για το λαό μας».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Μαΐου 2012 23:24

    Είδηση: 11327

    [04] Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς

    Πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, με δύο προϋποθέσεις, κατέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

    Η πρώτη προϋπόθεση, είπε ο κ. Σαμαράς, είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ και η δεύτερη είναι η τροποποίηση των πολιτικών του Μνημονίου, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη και ανακούφιση της ελληνικής κοινωνίας.

    Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι η πολιτική, την ευθύνη της οποίας είχε το ΠΑΣΟΚ, εξάντλησε τα όρια της αντοχής της ελληνικής κοινωνίας γιατί δεν περιελάμβανε πολιτικές ανάπτυξης τις οποίες εκείνος πρότεινε, εντός και εκτός της χώρας, από την αρχή.

    «Η ΝΔ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα κάτι που αυξάνει τις ευθύνες της, κατανοώ την οργή του κόσμου, αλλά η παράταξή μας δεν θα αφήσει την Ελλάδα ακυβέρνητη» είπε.

    Όλη η δήλωση του προέδρου της ΝΔ

    «Ζήτησα ισχυρή εντολή.

    Ο λαός αποφάσισε διαφορετικά.

    Σέβομαι το μήνυμά του…

    Το σημερινό αποτέλεσμα εκφράζει την απογοήτευση του Ελληνικού λαού για τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής που εξάντλησε τα όρια της αντοχής του, μια που δεν περιελάμβανε τις αναγκαίες πολιτικές Ανάπτυξης. Αυτό για το οποίο εξ αρχής επιμέναμε, μέσα κι έξω από την Ελλάδα. Κι εξακολουθούμε να επιμένουμε.

    Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται πρώτο κόμμα, αυξάνει τις ευθύνες της, μια που πλέον αποτελεί το μόνο πυλώνα πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα.

    Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη σχηματισμού κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας, με δύο αποκλειστικές επιδιώξεις:

    Την παραμονή στο ευρώ και την τροποποίηση πολιτικών του Μνημονίου, ώστε να υπάρξει Ανάπτυξη και ανακούφιση της κοινωνίας.

    Σήμερα καταθέτω αυτή την ανοικτή πρόταση προς όλες τις δυνάμεις που δέχονται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την ανάγκη αλλαγής της οικονομικής πολιτικής.

    Κατανοώ την οργή του κόσμου, αλλά η Παράταξή μας δεν θα αφήσει την Ελλάδα ακυβέρνητη».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Μαΐου 2012 23:09

    Είδηση: 11325

    [05] Π. Καμμένος: «¶λλαξε η μεταπολίτευση»

    Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ένα κίνημα πολιτών, που ξεκίνησε μέσα από το διαδίκτυο. Έδωσε ελπίδα στον ελληνικό λαό, θέλει να πάρει πίσω την Ελλάδα που είναι σκλαβωμένη, τόνισε σε δήλωσή του ο Π. Καμμένος, συμπληρώνοντας ότι το κίνημα ξεκίνησε σαν άνεμος και κατάφερε να γίνει ένα «τσουνάμι» που άλλαξε τη μεταπολίτευση. Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι τα κόμματα του παρελθόντος αποτελούν πλέον μια μειοψηφία, που, όπως υποστήριξε, στηρίχθηκαν σε προεκλογικό χρήμα, σε πλαστογραφίες και σε επιθέσεις κάτω από τη μέση. Παράλληλα, ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις ειδικού σκοπού που υπηρετούν τραπεζίτες, είναι πλέον παρελθόν και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού. «Έχουμε καταθέσει την κυβερνητική μας πρόταση» δήλωσε, απευθύνοντας κάλεσμα προς όλους να δουν τις προτάσεις που έχουν κάνει οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και αν τις αποδέχονται να τις στηρίξουν. Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, επαναλαμβάνοντας το «ούτε νεκρός» που είχε πει προεκλογικά, και κάνοντας λόγο για «δοσίλογους». Ακόμη, σημείωσε ότι το κόμμα του με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν κοινή θέση σε ό,τι αφορά στα οικονομικά ζητήματα, ενώ διαφωνούν κάθετα σε ό,τι αφορά στα εθνικά ζητήματα, στα ζητήματα της λαθρομετανάστευσης και στα ελληνοτουρκικά. Σύμφωνα με τον ίδιο «η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς παίρνουν εντολές από τους κ.κ. Ράιχεμπαχ, Φούχτελ και Σόιμπλε». «Οι κυβερνήσεις ειδικού σκοπού τελείωσαν σήμερα τη νύχτα» πρόσθεσε, και απέρριψε κατηγορηματικά τη συναίνεσή του σε κυβέρνηση τεχνοκρατών. «Ποια κυβέρνηση τεχνοκρατών; Οι κυβερνήσεις εκλέγονται απ' τον ελληνικό λαό, τους τεχνοκράτες τους διορίζουν οι τραπεζίτες. Ο ελληνικός λαός εκλέγει τους ηγέτες του, εκλέγει τους βουλευτές, εκλέγει τις κυβερνήσεις του», κατέληξε ο κ. Καμμένος.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr, ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Μαΐου 2012 23:20

    Είδηση: 11324


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 6 May 2012 - 20:49:59 UTC