Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-05-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον Ε. Βενιζέλο την Πέμπτη η διερευνητική εντολή
  • [02] Α. Σπηλιωτόπουλος, Α. Καλύβης, Δ. Λιντζέρης στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ
  • [03] Tσίπρας: Δεν καταφέραμε να συγκροτήσουμε κυβέρνηση αριστεράς
  • [04] Συνάντηση ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ
  • [05] Σαμαράς: Οι όροι του κ. Τσίπρα μας οδηγούν εκτός του ευρώ

    [01] Στον Ε. Βενιζέλο την Πέμπτη η διερευνητική εντολή

    Κορυφώνεται το θρίλερ των διερευνητικών εντολών, χωρίς μέχρι στιγμής να διαφαίνεται λύση για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει την διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την σκυτάλη παίρνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Δεν μπορέσαμε να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα για αριστερή κυβέρνηση, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις επαφές του με τους πολιτικούς αρχηγούς .

    Επιτέθηκε με δριμύτητα εναντίον των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, τονίζοντας ότι ψεύδονται όταν υποστηρίζουν πως στηρίζουν μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Αλλα υπογράφουν στο εξωτερικό και άλλα υποστηρίζουν στο εσωτερικό», τόνισε. Κρατάμε στα χέρια μας μια ιστορική ευκαιρία, την κατάργηση των προγραμμάτων λιτότητας, είπε ο κ.Τσίπρας ενώ απευθυνόμενος προς το ΚΚΕ τόνισε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει πως δεν ακούει και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει για την ενότητα της αριστεράς.

    Νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς κατά την συνάντηση τους πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση μειοψηφίας με όρο την διασφάλιση της παραμονής στο ευρώ. Η στάση του κ. Τσίπρα και η επιλογή για μονομερή καταγγελία δεν οδηγεί σε επαναδιαπραγμάτευση, αλλά στην πτώχευση της χώρας, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ και χαρακτήρισε κεκτημένο για την Ελλάδα το γεγονός ότι, βάσει της επιστολής στην τρόικα, οι Ευρωπαίοι έχουν αποδεχθεί τις τροποποιήσεις και επανέλαβε ότι η καταγγελία του μνημονίου, που δεν θα τη δεχτούν, οδηγεί σε έξοδο από το ευρώ και χρεοκοπία.

    Δύο προτάσεις για κυβέρνηση των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ ή κυβέρνησης των αντιμνημονιακών κομμάτων με όρο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας κατέθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.. Ο κ. Τσίπρας αντιπρότεινε οικουμενική κυβέρνηση περιορισμένης θητείας για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, χωρίς όμως να βρεθεί κοινός τόπος, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Λύση είναι να μην οδηγηθεί η χώρα ξανά σε εκλογές είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, γνωστοποιώντας ότι θα κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση, αύριο που θα λάβει τη διερευνητική εντολή. Θα την παραλάβω και θα συνεχίσω την προσπάθεια, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βενιζελος.

    Νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος, είπε ότι δεν υπάρχει η αναγκαία πλειοψηφία για τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης των αντιμνημονιακών κομμάτων. Εάν τα δύο κόμματα που υπέγραψαν το μνημόνιο, αναγνωρίσουν το λάθος τους, καταργήσουν το μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις και προχωρήσουν άμεσα στην αναγνώριση της ΑΟΖ, τότε μπορεί να δημιουργηθεί μια οικουμενική κυβέρνηση, πρόσθεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές, αλλά θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στο λαϊκό κίνημα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα. Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ τονίζει ότι στην κοροϊδία των διερευνητικών εντολών, όπου ο ένας προσπαθεί να ρίξει στον άλλο την ευθύνη για τη μη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, εκλογές, για να παρέμβει ο λαός.

    Πηγή του ΣΥΡΙΖΑ, συνοψίζοντας τις συζητήσεις με τους προέδρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τόνιζε ότι ο μεν πρόεδρος της ΝΔ δεν είχε καμία ουσιαστική τακτική στις διερευνητικές εντολές και ακριβώς σε αυτή την απουσία σχεδίου αποδίδουν και την κατάθεση της εντολής εντός λίγων ωρών.

    Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμούν ότι δεν είναι απίθανο να σχηματιστεί κυβέρνηση με τη συμμετοχή ή τη στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. και σε αυτό το ενδεχόμενο θα επικεντρωθεί η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ τα επόμενα 24ωρα, καθώς θεωρεί ότι αν επιβεβαιωθούν αυτές, οι συγκρατημένες έστω, εκτιμήσεις, το πολιτικό σύστημα θα αποσαθρωθεί ακόμη περισσότερο και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ακόμη πιο καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις, στο κοινοβουλευτικό πεδίο και στην κοινωνία. Για τους λόγους αυτούς, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα είτε για να χειριστεί τις εξελίξεις αν σχηματιστεί κυβέρνηση είτε για να δώσει ένα νέο εκλογικό αγώνα, που κατά την εκτίμηση κορυφαίων στελεχών θα είναι νικηφόρος.

    Με τη φράση «το "λεφτά υπάρχουν" του κ. Παπανδρέου ωχριά μπροστά σ' αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας!!!» σχολίασε ο Γιάννης Μιχελάκης τα όσα είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

    Στη ΝΔ εκτιμούν πως στόχος του κ. Τσίπρα είναι η δημιουργία ενός αντιευρωπαικού μετώπου ενώ τον κατηγορούν πως με αυτά που θέλει να υλοποιήσει, οδηγεί τη χώρα εκτός ευρώ.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Μαΐου 2012 23:30

    Είδηση: 11655

    [02] Α. Σπηλιωτόπουλος, Α. Καλύβης, Δ. Λιντζέρης στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ

    Για το γρίφο του σχηματισμού νέας κυβέρνησης μίλησαν στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ ο Άρης Σπηλιωτόπουλος από τη ΝΔ ο Δημήτρης Λιντζέρης από το ΠΑΣΟΚ και Αλέκος Καλύβης από το ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κ. Καλύβης αναφερόμενος στην διερευνητική εντολή που έλαβε ο κ. Τσίπρας, τόνισε ότι έγινε μια προσπάθεια πάνω σ' ένα πρόγραμμα σύγκλισης αλλά η στάση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, αλλά και κάποιων δυνάμεων της αριστεράς, εμπόδισαν τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης της αριστεράς. Χαρακτήρισε ανέφικτη την πρόταση για μια κυβέρνηση συνεργασίας, με τη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, καθώς δεν υπάρχει συμφωνία σε συγκεκριμένα ζητήματα, ενώ όπως είπε δεν μπορεί να προχωρήσει και μια κυβέρνηση με ψήφο ανοχής, αφού θα επρόκειτο για μια κυβέρνηση μειοψηφίας και όχι πλειοψηφίας που χρειάζεται ο τόπος. Ο κ. Καλύβης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, με αλλαγή των επαχθών όρων του μνημονίου και τόνισε ότι το σημαντικό δεν είναι ποιος θα συγκροτήσει την επόμενη κυβέρνηση, αλλά ποια πολιτική θα ακολουθηθεί.

    Την ανάγκη συγκρότησης κυβέρνησης επισήμανε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, τονίζοντας ότι τις επόμενες ημέρες κρίνονται πολλά για τη χώρα η οποία θα πρέπει να έχει κυβερνητική εκπροσώπηση τόσο σε διεθνές όσο και σε τοπικό επίπεδο. Η ακυβερνησία δεν μπορεί να συνεχιστεί τόνισε γιατί βλάπτει την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα και σημείωσε ότι η ΝΔ εξάντλησε κάθε προσπάθεια για την συγκρότηση κυβέρνησης, αλλά θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την συγκρότηση κυβέρνησης με κόκκινη γραμμή την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την ευρωζώνη, με επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης, αίτημα που όπως είπε είναι αποδεκτό πλέον και από την Ευρώπη.

    Πρέπει να δοθεί λύση γιατί η ακυβερνησία πλήττει το πολιτικό σύστημα και την κοινωνία σημείωσε από την πλευρά του ο Δημήτρης Λιντζέρης, θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, με στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Ζήτησε από τα κόμματα να μιλούν με ειλικρίνεια και να κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ χαρακτήρισε απρέπεια την επαύριον των εκλογών, να γίνεται εκ νέου συζήτηση για προσφυγή στις κάλπες.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Μαΐου 2012 23:49

    Είδηση: 11652

    [03] Tσίπρας: Δεν καταφέραμε να συγκροτήσουμε κυβέρνηση αριστεράς

    Την απόφασή του να επιστρέψει την διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά από τις επαφές που είχε με τοις πολιτικούς αρχηγούς ανακοίνωσε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας , τονίζοντας ότι το όνειρο για μια κυβέρνηση αριστεράς δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα αυτή τη στιγμή, καθώς ενώ η πρότασή του έχει ευρεία κοινωνική στήριξη, δεν έχει την κοινοβουλευτική στήριξη. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι θα συμμετάσχει στις διαδικασίες που θα ακολουθούσουν για συγκρότηση κυβέρνησης , καθώς πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει ένα μίνιμουμ συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τον Ε. Βενιζέλο και τον Α. Σαμαρά ότι μιλάνε με τη γλώσσα του χαρτοπαίκτη και συνεχώς μπλοφάρουν. Τους κατηγόρησε επίσης ότι ψεύδονται όταν υποστηρίζουν πως στηρίζουν μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Αλλά υπογράφουν στο εξωτερικό και άλλα υποστηρίζουν στο εσωτερικό», τόνισε. «Όπως δεν υπάρχει ολίγον έγκυος δεν υπάρχει ολίγον μνημόνιο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Απευθυνόμενος προσωπικά στον κ. Βενιζέλο, είπε ότι «μας ζήτησε ή εφαρμογή του μνημονίου ή εκλογές. Εμείς αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας», τόνισε με νόημα.

    Έστρεψε τα πυρά του και στο ΚΚΕ, λέγοντας ότι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, αρνήθηκε την πρόταση που του έκανε κωφεύοντας στο χτύπημα της πόρτας από την ιστορία.

    Παράλληλα ευχαρίστησε την ΔΗΜΑΡ τους Οικολόγους-Πράσινους την Κοινωνική Συμφωνία και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους κοινωνικούς φορείς για την συμμετοχή τους στο διάλογο των διερευνητικών εκλογών, ενώ απευθυνόμενος στον Φώτη Κουβέλη τόνισε ότι αν υπήρχε πριν τις εκλογές η αριστερά θα είχε αυτή τη στιγμή μεγαλύτερες ευκαιρίες να συγκροτήσει κυβέρνηση της αριστεράς.

    Ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στους πολίτες αφού ευχαρίστησε όσους εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, τον ΣΥΡΙΖΑ, κλείνοντας τα αυτιά τους στην προεκλογική κινδυνολογία, υποσχέθηκε ότι ι προσπάθειες για την ανατροπή του μνημονίου και των σκληρών μέτρων που το συνοδεύουν συνεχίζονται, λέγοντας ότι το εναλλακτικό πρόγραμμα που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εφικτό να εφαρμοστεί.

    «Αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας ωχριούν μπροστά στο "λεφτά υπάρχουν" του κ. Παπανδρέου.», τόνισε σχολιάζοντας την ομιλία του Α. Τσίπρα ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

    Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Μαΐου 2012 23:29

    Είδηση: 11647

    [04] Συνάντηση ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ

    Σε συστράτευση όλων των αριστερών δυνάμεων κάλεσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετά από συνάντηση που είχε σήμερα το βράδυ αντιπροσωπεία της - αποτελούμενη από τους Άγγελο Χάγιο, Σπύρο Δρίτσα, Δημήτρη Σαραφιανό και Γιάννη Σηφακάκη - με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.

    Εξερχόμενος από τη συνάντηση, ο Άγγελος Χάγιος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα επικοινωνήσουμε και με τις άλλες αριστερές δυνάμεις της χώρας μας, τόσο με το ΚΚΕ όσο και με άλλες δυνάμεις.

    Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι ο λαός κέρδισε μια πρώτη επιτυχία, δίνοντας ένα ράπισμα στις δυνάμεις του Μνημονίου και του μαύρου μετώπου.

    Μπορεί να κάνει μια δεύτερη επιτυχία αν κάνει το βήμα να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, με ένα κοινωνικό, εργατικό και πολιτικό κίνημα που θα διεκδικήσει και θα επιβάλει την κατάργηση όλων των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των νόμων που τους συνοδεύουν, θα επιβάλλει την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, τη διαγραφή του χρέους και θα επαναφέρει τους μισθούς και τις συντάξεις, τις δαπάνες για υγεία, παιδεία, ασφάλιση.

    Σε αυτή τη συστράτευση καλούμε ενωτικά όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Ανδρέας Ροδίτης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Μαΐου 2012 21:43

    Είδηση: 11645

    [05] Σαμαράς: Οι όροι του κ. Τσίπρα μας οδηγούν εκτός του ευρώ

    Οι οροί που έθεσε ο κ. Τσίπρας δεν οδηγούν σε επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, αλλά σε μονομερή καταγγελία του μνημονίου τόνισε σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της ΝΔ, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών για το σχηματισμό κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας απομονώνει την Ελλάδα από την Ευρώπη σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι με αυτό που ζητάει είναι να δεχτώ την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και τη χρεοκοπία της χώρας. Ο κ. Σαμαράς δήλωσε διατεθειμένος να στηρίξει μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την αλλαγή των όρων του μνημονίου αλλά και να δώσει ψήφο ανοχής σε μία κυβέρνηση - χωρίς τη δική του συμμέτοχη- με μόνο όρο την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε ότι με επιστολή του προς τους δανειστές έθεσε για πρώτη φορά την ανάγκη αλλαγών και τροποποιήσεων, και επισήμανε ότι αυτό που ως πρόσφατα πολλοί μας έλεγαν δεν γίνεται. οι εταίροι το αποδέχτηκαν.

    Σύμφωνα με κύκλους της Κουμουνδούρου στη συνάντηση που είχαν ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος της ΝΔ, υποστήριξε ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν τη χώρα εκτός ευρώ. Όπως τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι, απαντώντας, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ευρωπαϊκή Αριστερά εγγυώνται απολύτως τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ, και ότι η πολιτική της κ. Μέρκελ είναι αυτή που προκάλεσε πρόβλημα στην Ευρώπη, στις οικονομίες και τα νομίσματα.

    Η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά

    «Εξήγησα στον κ. Τσίπρα ότι οι όροι που έθεσε δεν οδηγούν σε επαναδιαπραγμάτευση της πολιτικής του Μνημονίου, αλλά σε μονομερή καταγγελία της και άμεση πτώχευση της χώρας.

    Του επανέλαβα ότι είμαι διατεθειμένος να στηρίξω μια κυβέρνηση Σωτηρίας με τη συμμετοχή όλων, με στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την αλλαγή της πολιτικής του Μνημονίου.

    Του είπα ότι είμαι διατεθειμένος να δώσω ανοχή ακόμα και σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας, χωρίς τη δική μας συμμετοχή, με απαρέγκλιτο όρο την παραμονή μας στο ευρώ.

    Του επεσήμανα, ότι με την επιστολή που έστειλα στους δανειστές μας έθεσα για πρώτη φορά επίσημα αυτό που ως τότε δεν είχε τολμήσει να θέσει κανείς: Την ανάγκη αλλαγών - τροποποιήσεων - στην οικονομική πολιτική, ώστε να υπάρξει ανάκαμψη και να σταματήσει η ανεργία.

    Αυτό που ως πρόσφατα πολλοί μας έλεγαν ότι «δεν γίνεται»…

    Και οι εταίροι μας, με την αποδοχή της επιστολής μου εκείνης, το αποδέχθηκαν! Είναι λοιπόν, ένα «κεκτημένο» για την Ελλάδα, όχι κάτι που θα 'πρεπε να πάρουμε πίσω.

    Ο Ελληνικός λαός ψήφισε δύο πράγματα: παραμονή στο ευρώ και αλλαγή πολιτικής.

    Αυτή τη στιγμή, σε αυτά τα δύο αιτήματα καταφέραμε να έχουμε τη συμπαράταξη και πολλών άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

    Εκεί, λοιπόν, πρέπει να επιμείνει η Ελλάδα.

    Ο κ. Τσίπρας με την καταγγελία της σύμβασης ζητά κάτι εντελώς διαφορετικό, που απομονώνει την Ελλάδα από παντού.

    Δεν μου ζητά ο κ. Τσίπρας να αποσύρω την υπογραφή μου!

    Μου ζητά να δεχθώ την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και τη χρεοκοπία της χώρας. Κι αυτό δεν πρόκειται να το κάνω.

    Αλλά η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι μόνο να αποφύγουμε τα χειρότερα. Είναι να οδηγήσουμε τη χώρα μέσα από απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, σε πορεία Ανάπτυξης.

    Γιατί αυτή είναι η μόνη επιλογή που μπορεί να μας βγάλει από το Μνημόνιο!

    Και είμαστε η μόνη παράταξη που έχει Σχέδιο για την επιλογή αυτή»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Β. Παπαδημητρίου,

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Μαΐου 2012 21:52

    Είδηση: 11642


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 9 May 2012 - 20:49:40 UTC