Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-05-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασε ο κ. Βενιζέλος
  • [02] Πρόταση Κουβέλη για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης
  • [03] Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι για το Λονδίνο
  • [04] Βενιζέλος πήρε τη διερευνητική με στόχο φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση
  • [05] Αλ. Παπαρήγα: Να διορθώσει ο λαός την ψήφο του
  • [06] Μουσουρούλης, Σταθάκης, Κουκουλόπουλος, Καπερνάρος, Λυκούδης για έξοδο από €
  • [07] Τασούλας-Λαφαζάνης-Λιντζέρης-Καραθανασόπουλος για σχηματισμό κυβέρνησης
  • [08] Γ. Πανούσης: Εκτρωματική μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΔΗΜΑΡ
  • [09] Θ. Παφίλης: «Δεν πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι για να τσακίσουν τον λαό»
  • [10] Α. Τόλκας: «Να απευθυνθούμε κάπου αλλού και να φέρουμε και τους νέους και το νέο»

    [01] Συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασε ο κ. Βενιζέλος

    Για σύμπτωση απόψεων με τον Φώτη Κουβέλη έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή τους στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας υπεύθυνη και συγκεκριμένη την πρόταση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, που σχεδόν συμπίπτει με αυτήν του ΠΑΣΟΚ. Το αποτέλεσμα της συνάντησης, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, ήταν «ένας καλός οιωνός», ενώ ανακοίνωσε τη συνέχεια των διερευνητικών επαφών. Ο κ. Βενιζέλος είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με ην γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα η οποία αρνήθηκε να συμμετάσχει στη διαδικασία.

    Η δήλωση του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλου

    « Καλησπέρα σας. Η συζήτηση που είχαμε με τον κ. Φώτη Κουβέλη ήταν πολύ ουσιαστική. Ο κ. Κουβέλης, όπως ακούσατε, διατύπωσε μια συγκεκριμένη και υπεύθυνη πρόταση. Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε πάρα πολύ κοντά στις απόψεις μας.

    Η πρόταση του κ. Κουβέλη σχεδόν συμπίπτει με την πρότασή μας για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και με την πρότασή μας για οριστική και ασφαλή υπέρβαση του μνημονίου, το αργότερο μέσα σε τρία χρόνια με την Ελλάδα μέσα στο ευρώ και με τις συνθήκες να γίνονται καλύτερες και όχι χειρότερες για τους Έλληνες πολίτες.

    ¶ρα, το πρώτο βήμα της διαδικασίας της διερευνητικής εντολής που έλαβα το μεσημέρι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μπορώ να πω ότι είναι αν όχι αισιόδοξο, πάντως ένας καλός οιωνός.

    Θα συνεχίσω τις προσπάθειές μου. Αύριο το πρωί θα συναντηθώ με τον Πρόεδρο της ΝΔ, τον κ. Σαμαρά, και με τους αρχηγούς των κομμάτων που θα ανταποκριθούν στην παράκλησή μου να τους συναντήσω. Προφανώς θα ξανασυναντηθώ και με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Τσίπρα.

    Είχα τηλεφωνική επικοινωνία με την κα Παπαρήγα που μου επανέλαβε τη γνωστή θέση του κόμματός της και θα συνεχίσω την προσπάθεια προετοιμάζοντας το έδαφος για τη φάση της διαβούλευσης που θα διεξαχθεί με το συντονισμό του κ. Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Ευχαριστώ».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: www.ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Νάσος Μπράτσος - Β. Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012 19:19

    Είδηση: 11728

    [02] Πρόταση Κουβέλη για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης

    Πρόταση για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, με πολιτικά φερέγγυα πρόσωπα, δεσμευτικό πρόγραμμα και χρονικό ορίζοντα μέχρι τις ευρωεκλογές το 2014 υπέβαλε στον Ε. Βενιζέλο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβελης στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το σχηματισμό κυβέρνησης. Ο κ. Κουβέλης έθεσε δυο όρους, την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο.

    Επιπλέον, τόνισε πως αυτή η κυβέρνηση «με ισχυρή λαϊκή και κοινοβουλευτική στήριξη θα αξιοποιήσει το ευνοϊκότερο πλέον ευρωπαϊκό πολιτικό περιβάλλον για να πετύχει θετικά αποτελέσματα, μέσα από συστηματική και σκληρή διαπραγμάτευση. Να κρατήσει την Ελλάδα ζωντανή στην Ευρώπη, με την κοινωνία όρθια και τη νέα γενιά παρούσα».

    Ο κ. Κουβέλης είπε ότι η ΔΗΜΑΡ καταθέτει αυτή την πρόταση με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών που περνάει η χώρα και κάλεσε όλες τις δυνάμεις να ανταποκριθούν με συναίσθηση της ευθύνης τους απέναντι στον τόπο.

    Επεσήμανε δε ότι τόσο το κόμμα του όσο και ο ίδιος δεν διεκδικούν τίποτε «πέρα από την ικανοποίηση να έχουν συμβάλει σε έξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού και της χώρας».

    Η δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη

    «Οδεύουμε προς το τέλος των διερευνητικών εντολών. Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για όλους. Απευθύνομαι προς όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες και τους γνωστοποιώ την πρόταση της ΔΗΜ.ΑΡ. για συγκρότηση κυβέρνησης. Την πρόταση αυτή απηύθυνα πριν από λίγο στον κ. Βενιζέλο και είναι αυτονόητο ότι απευθύνεται προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Προτείνω τη συγκρότηση Οικουμενικής κυβέρνησης, με πολιτικά φερέγγυα πρόσωπα, που θα ενσωματώνει και θα σέβεται το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας.

    Η αποστολή αυτής της κυβέρνησης, που θα έχει συγκεκριμένο δεσμευτικό πρόγραμμα και χρονικό ορίζοντα μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014, θα είναι διπλή : Πρώτον, να κρατήσει την χώρα μέσα στην ΕΕ και το ευρώ και δεύτερον, να ξεκινήσει την σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο.

    Η κυβέρνηση αυτή με ισχυρή λαϊκή και κοινοβουλευτική στήριξη θα αξιοποιήσει το ευνοϊκότερο πλέον ευρωπαϊκό πολιτικό περιβάλλον για να πετύχει θετικά αποτελέσματα, μετά από συστηματική και σκληρή διαπραγμάτευση. Να κρατήσει την Ελλάδα ζωντανή στην Ευρώπη , με την κοινωνία όρθια και με την νέα γενιά παρούσα.

    Καταθέτουμε αυτήν την πρόταση με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών που περνάει η χώρα και καλούμε όλες τις δυνάμεις να ανταποκριθούν με συναίσθηση της ευθύνης τους απέναντι στον τόπο. Επισημαίνω ότι εμείς και εγώ προσωπικά δεν διεκδικούμε τίποτε πέρα από την ικανοποίηση να έχουμε συμβάλει σε έξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού και της χώρας».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012 19:16

    Είδηση: 11727

    [03] Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι για το Λονδίνο

    Στις 11.30 το πρωί πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία η τελετή Αφής της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Πρωθιέρεια ήταν η Ινώ Μενεγάκη που άναψε την Ολυμπιακή Φλόγα, σε ένα τελετουργικό της χορογράφου Αρτέμιδος Ιγνατίου. Πρώτος Λαμπαδηδρόμος, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα Σπύρος Γιαννιώτης που με τη σειρά του παρέδωσε στον ελληνικής καταγωγής Βρετανό, Αλέξανδρο Λούκο.

    Στην τελετή παρέστησαν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012», Λόρδος Σεμπάστιαν Κόου, ο Βρετανός υφυπουργός Αθλητισμού και Ολυμπιακών Αγώνων Χιου Ρόμπερτσον και ο Ντέιβιντ Λάντσμαν, Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στη χώρα μας.

    Οικοδεσπότες της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος με τον πρόεδρο της επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Σπύρο Ζαννιά και άλλα μέλη της Ολομέλειας, μέλη της ΔΟΕ, Έλληνες και Βρετανοί αξιωματούχοι, μέλη της ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής καθώς και εκπρόσωποι των αθλητικών ομοσπονδιών.

    Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία έως το Λονδίνο αρχίζει αύριο, με οκταήμερη Λαμπαδηδρομία σε όλη την Ελλάδα. Η Λαμπαδηδρομία θα ολοκληρωθεί στις 17 Μαΐου, με την άφιξη της Φλόγας στο Παναθηναϊκό Στάδιο, για να παραδοθεί στην αποστολή του Ηνωμένου Βασιλείου και να συνεχίσει το ταξίδι της για το Λονδίνο.

    Η ΕΤ1, καθ’ όλη τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας, έχει προγραμματίσει καθημερινά ειδικές εκπομπές στη βραδινή ζώνη με όλα τα κορυφαία στιγμιότυπα της ημέρας, ενώ θα καλύψει ζωντανά και την Τελετή Παράδοσης της 17ης Μαΐου.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 11717

    [04] Βενιζέλος πήρε τη διερευνητική με στόχο φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση

    Ανέλαβε την τρίτη κατά σειρά διερευνητική εντολή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος και κατά τη συνομιλία του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έκανε μια παραπομπή με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο κ. Βενιζέλος έβαλε το πλαίσιο της προσπάθειας του για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας ευρωπαϊκή εντός ευρώ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε: «Αρκει», όπως είπε «όλες οι δυνάμεις να σταθούν στο ύψος τνω περιστάσεων». Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον κ. Παπούλια οτι «θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια για να να βοηθήσω και το δικό σας έργο ενόψει του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών».

    Η συνομιλία Παπούλια-Βενιζέλου

    Δηλώσεις κατά την έξοδο

    Εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε ότι δεν δηλώνει αισιόδοξος αλλα υπεύθυνος να συνεχίσει την προσπάθεια. «Τα πράγματα δεν είναι εύκολα» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ όπως είπε θα δει όλες τις δυνάμεις και κατ' αρχήν του φιλοευρωπαικού προσανατολισμού που έχει ήδη προσδιορίσει (ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και τις αντιμνημονιακές γιατί θεωρεί ότι είναι εντός του πλαισίου που έχουμε συμφωνήσει, να παραμείνει, δηλαδή, η χώρα στο ευρώ. Σε ερώτηση για το αν την Κυριακή θα υπάρξει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε ότι «ακόμα και αν είναι θετικό το αποτέλεσμα της προσπάθειάς του ο ΠτΔ είναι εκείνος που θα ολοκληρώσει τη διαδικασία».

    Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις

    Οι συναντήσεις Βενιζέλου

    Ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί στις 18:00 με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και αύριο στις 10 το πρωί με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Το ΚΚΕ έχει ήδη απαντήσει αρνητικά, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος έχει τοποθετηθεί δημόσια οτι δεν πρόκεται να συναντήσει ούτε τον κ. Βενιζέλο (μετά τον κ. Σαμαρά), ενώ ακόμη δεν έχει κλειστεί ραντεβού με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει προγραμματίσει επίσκεψη στο Παρίσι.

    Λόγω της συνάντησης με τον κ. Σαμαρά, η αυριανή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, θα πραγματοποιηθεί στις 2.00 μ.μ, αντί για τις 9.30 π.μ. που είχε προγραμματιστεί.

    Σχετική είδηση:Αν υπάρξει υπευθυνότητα, μπορεί να υπάρξει και κυβέρνηση, τονίζει ο Βενιζέλος

    Πώς θα αξιοποιήσει ο Ε. Βενιζέλος τη διερευνητική εντολή

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012 16:04

    Είδηση: 11698

    [05] Αλ. Παπαρήγα: Να διορθώσει ο λαός την ψήφο του

    Διαδικασία εμπαιγμού και κοροϊδίας χαρακτήρισε τις διερευνητικές εντολές η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου και αρνήθηκε κάθε συμμετοχή του ΚΚΕ σε οποιαδήποτε κυβέρνηση διαχείρισης, όπως είπε. Παράλληλα, εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, η κα Παπαρήγα είπε χαρακτηριστικά ότι της θυμίζει τον Ανδρέα Παπανδρέου που θα έδιωχνε τις βάσεις. Η ΓΓ του ΚΚΕ ζήτησε προσφυγή στις κάλπες και κάλεσε τον λαό να διορθώσει την ψήφο του.

    Όχι σε κυβέρνηση διαχείρισης

    Όποιοι λένε ότι μπορούν να βοηθήσουν τον λαό λένε ψέματα. Εμείς λέμε ο λαός να διορθώσει την ψήφο του προς το ΚΚΕ, σημείωσε η κα Παπαρήγα, επισημαίνοντας «άλλο η κυβέρνηση που προτείνουμε εμείς και άλλο η κυβέρνηση διαχείρισης».

    Συνεργασία σημαίνει σύνθεση προγραμμάτων, για αυτό εμείς προτείνουμε εκλογές για να σταματήσει αυτή η κοροϊδία. Να αναλάβει ο λαός τις ευθύνες του, υπογράμμισε.

    Σύμφωνα με την κα Παπαρήγα, το δίλημμα «Δεξιά ή Αριστερά» είναι το σύγχρονο «Καραμανλής ή τανκς», ή το «Δεξιά ή Αντιδεξιά» του Παπανδρέου.

    Πάντως, κατά την εκτίμηση της κας Παπαρήγα, δεν αποκλείει να σχηματιστεί κυβέρνηση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με ζωή ενός-δύο μηνών, και τότε θα πάμε για εκλογές.

    Όπως ανακοίνωσε, το ΚΚΕ θα πάει στην πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας όσε φορές και αν χρειαστεί.

    Η εισήγηση της ΓΓ του ΚΚΕ

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Β. Παπαδημήτριου

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012 15:58

    Είδηση: 11696

    [06] Μουσουρούλης, Σταθάκης, Κουκουλόπουλος, Καπερνάρος, Λυκούδης για έξοδο από €

    Σταθάκης: Ιδιότυπος εκβιασμός

    Ερωτηθείς για το τι θα πράξει η χώρα, σε περίπτωση που σταματήσει η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης, μίλησε για έναν ιδιότυπο εκβιασμό αφού στην πραγματικότητα αν σταματήσει η χρηματοδότηση σταματά η πληρωμή των τόκων.

    Όπως εξήγησε:

    «Το 90% των πόρων της δανειακής σύμβασης εξυπηρετεί την πληρωμή των τόκων της δανειακής σύμβασης και ένα πολύ μικρό ποσοστό απευθύνεται στην κάλυψη του ελλείμματος του προϋπολογισμού, το οποίο χωρίς του τόκους έκλεισε πέρσι μόλις στο 2,5% του ΑΕΠ».

    Κ. Μουσουρούλης: Μεγάλος και υπαρκτός ο κίνδυνος

    Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και υπαρκτός για την παραμονή της χώρας στο Ευρώ προειδοποίησε ο Κ. Μουσουρούλης.

    Ο δρόμος είναι δύσκολος ο στόχος είναι δύσκολος, υπάρχουν άλλοι που λένε ότι δεν είναι αυτός ο στόχος πρέπει να πάμε με άλλο τρόπο και αυτός είναι και εύκολος. Είναι γεγονός ότι αυτό είναι αρεστό στον κόσμο ανέφερε.

    Κουκουλόπουλος: Την έχουμε δει την πόρτα εξόδου μας την έδειξαν

    Πριν 2,5 χρόνια δεν ήταν 5 δις το έλλειμμα σχολίασε σε σχέση με τις παρατηρήσεις Σταθάκη ο Π. Κουκουλόπουλος.

    Υπογράμμισε ότι, η βασική συνέπεια της δανειακής σύμβασης είναι η ανόρθωση του τραπεζικού συστήματος απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη.

    Σε κάθε περίπτωση όπως είπε, ότι δεν είναι γόνιμος διάλογος, να τρομοκρατούμε τον κόσμο.

    Προφανώς πάντως όπως παρατήρησε « αν είμαστε αστόχαστοι μπορούμε να βγούμε και μόνοι μας από το €, την έχουμε δει την πόρτα, μάς την έδειξαν.

    Καπερνάρος: Χάνουν τους τόκους

    Με τον κ. Σταθάκη, συμφώνησε απόλυτα ο Βασίλης Καπερνάρος φέρνοντας στη συζήτηση το ζήτημα της Siemens και διερωτώμενος γιατί

    «τα δυο κόμματα χάρισαν στη Siemens ένα 1 δισ 810 εκατομμύρια, όταν έχουμε ανάγκη αυτά χρήματα»

    Ερωτηθείς για το σενάριο εξόδου από την €ζώνη υπογράμμισε:

    Δεν μπορούν να μας αναγκάσουν να φύγουμε μόνοι μας, ένα επιχείρημα είναι ότι χάνουν τους τόκους που είναι τοκογλυφικοί δανείζονται με 1% από την ΕΚΤ και πουλάν με τόκους 4 και 5%

    Επιπλέον, κανένας όρος οποιοσδήποτε ευρωπαϊκής σύμβασης, δεν προβλέπει να φύγουμε από την E.E.

    Λυκούδης: Να επαναδιαπραγματευτούμε ορισμένα ζητήματα

    Με τον κ. Σταθάκη, συμφώνησε από πλευράς ΔΗΜΑΡ και ο Σ. Λυκούδης.

    Η νέα δανειακή σύμβαση, εξυπηρετεί τους τόκους του χρέους και ελάχιστα συνεισφέρει στην οικονομική ανισορροπία σημείωσε

    Κατά τον ίδιο, το ζήτημα είναι « αν έχουμε τη δυνατότητα, οι ευρωπαίοι πιστωτές μας να αποκαταστήσουν μία σχέση διαφορετική χαλαρότητας σε σχέση με το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012 13:47

    Είδηση: 11673

    [07] Τασούλας-Λαφαζάνης-Λιντζέρης-Καραθανασόπουλος για σχηματισμό κυβέρνησης

    Κορυφώνεται το θρίλερ των διερευνητικών εντολών, κορυφώνεται και η αντιπαράθεση των βουλευτών των κομμάτων. Οι βουλευτές της ΝΔ Κωνσταντίνος Τασούλας, του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Λιντζέρης και του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

    Ο κ. Τασούλας δήλωσε ότι είναι αναπόφευκτο να πάμε σε εκλογές, εκφράζοντας την άποψη ότι «θα μπορούσαν να γίνουν τα πάντα από όλους, αλλά -όπως είπε- ότι ήταν να γίνει έχει ήδη γίνει» και σημείωσε ότι «η ΝΔ έκανε μια ειλικρινή προσπάθεια για να αποφευχθεί αυτό που έπρεπε να αποφευχθεί». «Κάποιοι ήθελαν να σχηματιστεί κυβέρνηση, άλλοι δεν ήθελαν» είπε και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έκανε το παν για να μην γίνει κυβέρνηση. Για το κάλεσμα του Α. Σαμαρά για τη δημιουργία κεντροδεξιού μετώπου, ο κ. Τασούλας ανέφερε ότι ο αρχηγός της ΝΔ θα ηγείται του μετώπου αυτού, επισημαίνοντας ότι αρκεί να υπάρξει ανταπόκριση στο προσκλητήριο.

    Ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται επίθεση γιατί είναι ανερχόμενη δύναμη, ενώ επισήμανε ότι η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση που θα έχει αντιμνημονιακό, αριστερό και προοδευτικό προσανατολισμό. Επισήμανε ότι στην περίπτωση της οικουμενικής κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιζε το ρόλο του ΛΑΟΣ. Χαρακτήρισε όνειρο θερινής νυκτός ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος -όπως είπε- παραμένει προσηλωμένος στη μνημονιακή πολιτική. Για το κάλεσμα του Α. Σαμαρά δήλωσε ότι πρόκειται για προσκλητήρια διάλυσης και πως κ. Σαμαράς δεν απαντά στα προβλήματα του λαού. Απαντώντας στα όσα λέγονται για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και περί απομόνωσης της χώρας, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι η απομόνωση θα προέλθει όσο συνεχίζουμε την πολιτική του μνημονίου.

    Ο κ. Λιντζέρης, από την πλευρά του τόνισε ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να σταθμίσουμε τα δεδομένα καθώς το διακύβευμα την επαύριο των εκλογών είναι η χώρα και αυτό που πρέπει να μας προβληματίζει είναι αν η Ευρώπη είναι με μας και όχι αν εμείς είμαστε με την Ευρώπη. Υπογράμμισε ότι αυτή την ώρα θα πρέπει τα κόμματα που έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό να συνεργαστούν και να σχηματίσουν κυβέρνηση. Ανέφερε ότι ο κ. Βενιζέλος έχει τη λιγότερη ευθύνη απ' ότι έχει συμβεί στο ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας ότι το λάθος του κ. Βενιζέλου ήταν ότι δεν διασαφήνισε τη θέση του για συγκεκριμένα πρόσωπα και πράγματα. Πρόσθεσε ότι ο ηγέτης του κάθε κόμματος έχει την ευθύνη για την πορεία του συμπληρώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για την ολική ανασυγκρότησή του και η οποία θα ολοκληρωθεί στις 3 Σεπτεμβρίου. Τέλος επισήμανε ότι κυρίαρχο ζήτημα είναι πως θα κυβερνηθεί ο τόπος και δευτερεύον το τι γίνεται στο εσωτερικό των κομμάτων.

    Ο κ. Καραθανασόπουλος διευκρινίζοντας γιατί το ΚΚΕ επιμένει στη διεξαγωγή νέων εκλογών, ανέφερε ότι εδώ και τρεις ημέρες παρακολουθούν ένα παιχνίδι ανάμεσα στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, για να τρομοκρατήσουν το λαό και να δεχτεί τον ευρωμονόδρομο. Πάνε να ποδηγετήσουν το λαό και να συγκαλύψουν τα λάθη τους, όμως υπάρχουν σοβαρές αντιθέσεις μεταξύ τους, τόνισε o κ. Καραθανασόπουλος. Επισήμανε ακόμη ότι το ΚΚΕ θα έλεγε όχι στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί αμφισβητεί τις κόκκινες γραμμές που έλεγε προεκλογικά και για να καταδείξει την αφερεγγυότητα του. ¶σκησε επίσης οξεία κριτική σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως οι πολιτικές τους είναι αναποτελεσματικές και επικίνδυνες, λένε ψέματα, γι' αυτό και δεν λέει ναι το ΚΚΕ σε μια συνεργασία μαζί τους.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr, ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012 12:30

    Είδηση: 11660

    [08] Γ. Πανούσης: Εκτρωματική μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΔΗΜΑΡ

    Ως εκτρωματικό χαρακτήρισε το σενάριο συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ, μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Γιάννης Πανούσης, ωστόσο τάχθηκε υπέρ αυτής της λύσης με αυτονοήτως, όπως διευκρίνισε, τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα. Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, διερωτήθηκε αν έχει καταλάβει το πολιτικό σύστημα ότι ο λαός δεν θέλει εκλογές, και πρόσθεσε «έχει καταλάβει το πολιτικό σύστημα ότι ο λαός τιμώρησε, αλλά τώρα μας ελέγχει τη σοβαρότητα και την ευθύνη μας»; Παράλληλα, εκτίμησε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα αναγκαστούν να μιλήσουν πιο υπεύθυνα, ενώ κάνοντας λόγο για ένα «παιχνίδι» που γίνεται ως προς το ποιος θα χρεώσει σε ποιον τις εκλογές, σημείωσε χαρακτηριστικά «αυτά είναι επικοινωνιακά κόλπα».

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΔΗΜΑΡ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Φ. ΚΟΥΒΕΛΗ

    Γ. ΠΑΝΟΥΣΗΣ: «Θα ήταν εκτρωματικό να εμφανιστεί ένα τέτοιο σενάριο των δύο κομμάτων που καταψηφίστηκαν και ημών που πάμε να μπούμε σε μια καταστροφική δίνη. Εγώ είπα ότι είμαι υπέρ αυτής της λύσης με αυτονοήτως το ΣΥΡΙΖΑ μέσα. Το ερώτημα είναι άλλο. Έχει καταλάβει το πολιτικό σύστημα ότι ο λαός δεν θέλει εκλογές; Ότι ο λαός τιμώρησε αλλά τώρα μας ελέγχει την σοβαρότητά μας και την ευθύνη μας»;

    Γ. ΠΑΝΟΥΣΗΣ: «Νομίζω ότι στη σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της δημοκρατίας θα αναγκαστούν να μιλήσουν πιο υπεύθυνα, διότι εκεί δεν έχουν ακροατήριο, πρέπει να αποφασίσουν προς τα πού πάνε. Και το παιχνίδι που κάνουν ποιος θα χρεώσει σε ποιον τις εκλογές, εκεί δεν έχει νόημα. Αυτά είναι επικοινωνιακά κόλπα».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012 15:01

    Είδηση: 11693

    [09] Θ. Παφίλης: «Δεν πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι για να τσακίσουν τον λαό»

    Κάθε ενδεχόμενο σύγκλισης του ΚΚΕ με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, απέκλεισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Θανάσης Παφίλης, απ' τη στιγμή που, όπως επανέλαβε, διαφωνούν στρατηγικά. Ο βουλευτής του ΚΚΕ έκανε λόγο για ένα σουρεαλιστικό θέατρο, που παίζεται πάνω στις πλάτες και τον πόνο του ελληνικού λαού, και εξέφρασε την άποψη ότι ενώ όλοι συζητάνε για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης, στην πραγματικότητα κάνουν προεκλογική εκστρατεία για τις επόμενες εκλογές. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να γίνει συνένοχο για να «τσακίσουν τον λαό», και γι' αυτό, όπως επισήμανε, δεν μπαίνει στην κυβέρνηση. Σημείωσε, ακόμη, ότι το ΠΑΣΟΚ του '81 έδωσε κάποια πράγματα, όμως σήμερα δεν μπορεί να δώσει. «Δεν είμαστε στο 1981, είμαστε στο 2012 ο καπιταλισμός είναι σε τέτοια κρίση. Σήμερα επανάληψη του 1981 δεν μπορεί να γίνει», κατέληξε.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Θ. ΠΑΦΙΛΗΣ: «Από τη στιγμή που διαφωνούμε με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα στρατηγικά, δεν υπάρχει περίπτωση να συμπέσουμε σε οτιδήποτε και επομένως θα κάναμε και εμείς ένα θέατρο σαν αυτό το σουρεαλιστικό θέατρο που παίζεται αυτές τις μέρες και κυριολεκτικά παίζεται πάνω στις πλάτες και τον πόνο του ελληνικού λαού, όπου όλοι συζητάνε να κάνουν μια κυβέρνηση και στην πραγματικότητα κάνουν προεκλογική εκστρατεία για τις επόμενες εκλογές».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Η κριτική στο κόμμα σας εντοπίζεται στο ότι αποφεύγετε να κυβερνήσετε, ή να συμμετέχετε σε ένα κυβερνητικό σχήμα».

    Θ. ΠΑΦΙΛΗΣ: «Ξέρετε τι μας ζητάνε; Να παραδώσουμε τον κόσμο, αυτό που έγινε στην Ιταλία με τα δυο κομμουνιστικά κόμματα που μπήκαν στην κυβέρνηση Πρόντι και στην Γαλλία με το Ζοσπέν, που μπήκε το κομμουνιστικό κόμμα και μάλιστα σε μια περίοδο που βομβάρδιζαν και την Γιουγκοσλαβία. Εμείς να γίνουμε συνένοχοι για να τσακίσουν τον λαό δεν πρόκειται να το κάνουμε, ποτέ, για αυτό δεν μπαίνουμε στην κυβέρνηση».

    Θ. ΠΑΦΙΛΗΣ: «Το ΠΑΣΟΚ του 1981 δεν μπορεί να υπάρξει το 2012, γιατί ορισμένοι αυτό θέλουν να πετύχουν. Η κεντροαριστερά του 2012 με αιχμή τον ΣΥΡΙΖΑ να θεωρηθεί στη συνείδηση του κόσμου ότι είναι το ΠΑΣΟΚ του 1981, οπότε γίνεται η αναγωγή γιατί το ΠΑΣΟΚ του ΄81 έδωσε κάποια πράγματα, πράγματι έδωσε. Σήμερα όμως δεν μπορεί να δώσει, δεν είμαστε στο 1981, είμαστε στο 2012 ο καπιταλισμός είναι σε τέτοια κρίση. Σήμερα επανάληψη του 1981 δεν μπορεί να γίνει».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012 14:05

    Είδηση: 11676

    [10] Α. Τόλκας: «Να απευθυνθούμε κάπου αλλού και να φέρουμε και τους νέους και το νέο»

    Δεν τίθεται μόνο το ζήτημα της παραμονής στο ευρώ, αλλά και της χρηματοδότησης της χώρας, τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο ¶γγελος Τόλκας. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε ότι αυτό που πρέπει να εξασφαλίσουμε, είναι να μην απειληθεί η δημοσιονομική σταθερότητα, η παραμονή στο ευρώ, η παραμονή στην ευρωζώνη, καθώς και η ισότιμη συμμετοχή της χώρας μας στην ΕΕ. Επιπλέον, εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε την αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος, όλων των προηγούμενων δεκαετιών, και υποστήριξε ότι το θα πρέπει να απευθυνθεί κάπου αλλού και, όπως είπε, να φέρει και τους νέους και το νέο.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «¶κρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Α. ΤΟΛΚΑΣ: «Τίθεται το ζήτημα όχι μόνο της παραμονής στο ευρώ, αλλά τίθεται και το ζήτημα της χρηματοδότησης της χώρας. Χωρίς παρέμβαση έξωθεν ή άμεση ανάμειξη στα εσωτερικά της χώρας μας, ωστόσο υπάρχουν κάποιες φωνές από την Ευρώπη, οι οποίες τονίζουν ότι υπάρχουν συμφωνηθέντα, και το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να τα διαταράξουμε. Και κυρίως δεν πρέπει να διαταράξουμε μια ισορροπία στη χώρα, η οποία λέει ότι έχουμε εξασφαλίσει για το επόμενο διάστημα και μια διαγραφή χρέους, και μια χρηματοδότηση για να μπορούμε να χρηματοδοτούμε το εξωτερικό χρέος, οπότε να μείνουμε λίγο πιο απαλλαγμένοι και να κοιτάξουμε εμείς τα εσωτερικά μας, τα τοπικά μας για την ανάπτυξη, για όλα αυτά που λέγαμε όλη αυτή την περίοδο και όλη την προεκλογική περίοδο. ¶ρα δεν είναι θέμα απειλών, είναι θέμα πραγματικότητας. Αυτό που πρέπει να εξασφαλίσουμε εμείς είναι να μην απειληθεί η δημοσιονομική σταθερότητα, η οποία έχει εξασφαλιστεί, και επίσης να μην απειληθεί ο πυρήνας της προσπάθειάς μας, η παραμονή στο ευρώ, η παραμονή στην ευρωζώνη και η ισότιμη συμμετοχή της χώρας μας στην ΕΕ».

    Α. ΤΟΛΚΑΣ: «Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε την αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος, όλων των προηγούμενων δεκαετιών. Γι' αυτό και με λύπη είδαμε αυτή την τόσο μεγάλη συρρίκνωση. Κυρίως είναι το μήνυμα ότι πρέπει να απευθυνθούμε κάπου αλλού. Να απευθυνθούμε και να φέρουμε και τους νέους και το νέο».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012 13:30

    Είδηση: 11668


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 10 May 2012 - 16:49:32 UTC