Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-05-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Στέφανος Μάνος στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ
  • [02] Π Παναγιωτόπουλος, Π Σκουρλέτης, Γ. Ψαριανός, Μ. Όθωνας στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ
  • [03] Με μια ματιά

    [01] Ο Στέφανος Μάνος στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ

    Ένα από τα πρόσωπα - κλειδιά στην προσπάθεια συσπείρωσης του κεντροδεξιού χώρου ο Στέφανος Μάνος, πρόεδρος της Δράσης που προτίμησαν την Κυριακή 114. 094 ψηφοφόροι, μίλησε για τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ.

    Ο κ. Μάνος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για την δημιουργία ενός καινούργιου κεντρώου κόμματος με έντονο ευρωπαϊκό και μεταρρυθμιστικό προσανατολισμό. Εκτίμησε ότι σε αυτό θα μπορούσε να συμμετάσχει η Δημοκρατική Συμμαχία, καθώς όπως σημείωσε ή συζήτηση που έχει ανοίξει μετεκλογικά με την κ. Μπακογιάννη βρίσκεται σε καλό δρόμο και ότι μάλλον σύντομα θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών. Μάλιστα όπως σημείωσε στο νέο σχήμα δεν αποκλείεται και η συμμετοχή προσωπικοτήτων από την κεντροαριστερά. Όσον αφορά το ενδεχόμενο να υπάρξει κυβέρνηση από την διαδικασία των διερευνητικών εντολών ή από τη σύγκλιση του συμβούλιου των πολιτικών αρχηγών, εξέφρασε την απαισιοδοξία του θεωρώντας δύσκολο το εγχείρημα, ενώ όπως είπε σε κάθε περίπτωση και να στεφθεί με επιτυχία το εγχείρημα θα διαρκέσει για μικρό χρονικό διάστημα.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012 00:03

    Είδηση: 11754

    [02] Π Παναγιωτόπουλος, Π Σκουρλέτης, Γ. Ψαριανός, Μ. Όθωνας στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ

    Οι εξελίξεις μετά και την πρόταση του Φώτη Κουβέλη στον Ευάγγελο Βενιζέλο για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης βρέθηκαν στο επίκεντρο συζήτησης στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ με προσκαλεσμένους από τη Νέα Δημοκρατία τον βουλευτή, Πάνο Παναγιωτόπουλο, από τον ΣΥΡΙΖΑ τον εκπρόσωπο τύπου του Συνασπισμού Πάνο Σκουρλέτη, από το ΠΑΣΟΚ τον βουλευτή, Μανώλη Όθωνα και από τη Δημοκρατική Αριστερά τον βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανό.

    Ο Γρηγόρης Ψαριανός, από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, που έκανε και την πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση, τόνισε ότι πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση και με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, και εξέφρασε την ανησυχία του ότι σε αντίθετη περίπτωση θα γίνουν πολύ δύσκολα τα πράγματα για τη χώρα. Επισημαίνοντας ότι με την επιστολή που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, προς τους εταίρους για πρώτη φορά δεν μιλάει για κατάργηση του μνημονίου αλλά για επανεξέταση των όρων του, εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξει κοινή βάση συνεννόησης και να οδηγηθούμε σε σχηματισμό κυβέρνησης. Είπε όχι σε μια κυβέρνηση των τριών δηλαδή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και ανέφερε ότι η πρόταση του Φώτη Κουβέλη, αφορά όλους όσοι θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ με παράλληλη σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο.

    Ο Πάνος Σκουρλέτης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, απέρριψε την συμμετοχή του κόμματός του σε μια οικουμενική κυβέρνηση που θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική που απέρριψε με την ψήφο του ο ελληνικό λαός στις εκλογές και χαρακτήρισε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αφερέγγυες πολιτικές δυνάμεις λόγω του ότι υπέγραψαν τα επαχθή μέτρα του μνημονίου. Τόνισε ότι η πρόταση του Φώτη Κουβέλη συμπίπτει με την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου και μίλησε για μεταμόρφωση της ΔΗΜΑΡ που μετά τη θετική της στάση στην πρόταση του κ. Τσίπρα για συγκρότηση κυβέρνηση της αριστεράς, τώρα συμπλέει με την πρόταση του κ. Βενιζέλου. Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο η χώρα να οδηγηθεί εκ νέου στις κάλπες.

    Εκφράζοντας την προσωπική του άποψη, καθώς την Παρασκευή ο Αντώνης Σαμαράς, στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ θα δώσει το στίγμα των προθέσεων του, όσον αφορά την πρόταση του κ. Κουβέλη για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, εξέφρασε την αγωνία του να οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές, σημειώνοντας ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε πόλωση και περιπέτειες και αξιολόγησε την πρόταση του Φώτη Κουβέλη ως θετική. Τόνισε ότι στην οικουμενική είναι απαραίτητη η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι τώρα υπάρχει μια ιστορική ευκαιρία όλες οι πολιτικές δυνάμεις από κοινού να προσπαθήσουν να αλλάξουν τους όρους του μνημονίου και μαζί με τις άλλες χώρες του νότου να συγκροτήσουν ένα κοινό μέτωπο απέναντι στις χώρες του βορρά που επιθυμούν την υλοποίηση σκληρών μέτρων λιτότητας που οδηγούν σε ύφεση και εξαθλίωση. Πάντως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αν ευδοκιμήσουν οι συνθήκες, να σχηματιστεί μια κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο Μανώλης Όθωνας από το ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι η πρόταση του Φώτη Κουβέλη έχει αρκετά κοινά στοιχεία με την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου για κυβέρνηση των δυνάμεων με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Θα εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια για το σχηματισμό μιας τέτοιας κυβέρνησης τόνισε και επισήμανε ότι η πρόταση του κόμματός του αφορά και τον ΣΥΡΙΖΑ.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012 00:04

    Είδηση: 11753

    [03] Με μια ματιά

    -Συνεχίζουν για 4η ημέρα την απεργία οι εργαζόμενοι στη ΦΑΓΕ, μετά τις νέες απολύσεις 30 εργαζομένων που ανακοίνωσε η εταιρεία.

    -Στις φυλακές οδηγήθηκαν δύο επίορκοι υπάλληλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης, που πήραν χρήματα από ξενοδόχο για να προωθήσουν κοινοτική επιδότηση.

    -Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε, τα ξημερώματα, σε μπαρ στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης. Άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, μεγάλης ισχύος, στις 01.50 τα ξημερώματα, ωστόσο, επειδή το μαγαζί ήταν κλειστό δεν κινδύνευσε κανένας. Από την έκρηξη προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές στο κατάστημα και σε ένα αυτοκίνητο.

    -Θύμα ληστείας από δύο γυναίκες έπεσε 80χρονος ιδιοκτήτης παντοπωλείου στο χωριό Καλαμωτό Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, οι άγνωστες εισήλθαν στο κατάστημα του ηλικιωμένου κι αφού τον ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας του άρπαξαν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ. Στη συνέχεια, διέφυγαν με Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός τους και αναζητούνται, ενώ το 80χρονο θύμα είναι καλά στην υγεία του.

    -Δεν υπάρχουν Έλληνες ναυτικοί στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «ΣΜΥΡΝΗ» με σημαία Λιβερίας της εταιρείας DYNACOM TANKERS MANAGEMENT LTD, το οποίο κατέλαβε άγνωστος αριθμός πειρατών, 300 ναυτικά μίλια ανατολικά του Ομάν και κατευθύνεται προς τη Σομαλία. Το πλοίο, σύμφωνα, με πληροφορίες είχε αποπλεύσει από την Τουρκία, μεταφέροντας 135.000 μετρικούς τόνους πετρελαιοειδών.

    -ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας στις 6 το απόγευμα και Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα στις 9 το βράδυ, στους ημιτελικούς του φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης, που θα μεταδοθούν από την ΕΤ1.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012 11:13

    Είδηση: 11758


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 11 May 2012 - 8:49:27 UTC