Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-05-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σκληρή επίθεση του Φώτη Κουβέλη σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Α. Καλύβης: «Παλεύουμε για το ευρώ χωρίς μνημόνιο»
  • [03] Ν. Κακλαμάνης: «Θα είναι δημοψήφισμα αυτές οι εκλογές»
  • [04] Δ. Κρεμαστινός: «Δυστυχώς, αποτελώ μειοψηφία στη λογική»
  • [05] Παπαρήγα: Να ενισχυθεί το ΚΚΕ για να καταργηθεί το μνημόνιο- Επίθεση και κατά ΣΥΡΙΖΑ
  • [06] Πλακιωτάκης, Δρίτσας, Μπόλαρης και Κανέλλη στην Πρωινή Ενημέρωση
  • [07] Γιαννάκου-Χουντής-Ράπτη για περιθώρια αναθεώρησης μνημονίου

    [01] Σκληρή επίθεση του Φώτη Κουβέλη σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ

    Διμέτωπη επίθεση κατά των δυνάμεων που κινούνται δεξιά και αριστερά της Δημοκρατικής Αριστεράς, εξαπέλυσε, ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε την ανάγκη να αποτραπεί η δημιουργία ενός νέου σκηνικού, το οποίο αποκάλεσε «καρικατούρα του δικομματισμού» που θα χαρακτηρίζεται, από τη μία πλευρά, «από την αμετανόητη Δεξιά του χθες» και από την άλλη, «από μια λαϊκιστική και ανεύθυνση Αριστερά» εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κ. Κουβέλης θέλησε, όπως είπε ο ίδιος, να επιστήσει την προσοχή στους βουλευτές του κόμματος, ενόψει των εκλογών, σε ένα σκηνικό που προσπαθούν διάφορες πολιτικές δυνάμεις να διαμορφώσουν και που ο λαός πρέπει να αποτρέψει. Πρόκειται, πρόσθεσε, για μια καρικατούρα δικομματισμού, για ένα επικίνδυνο λαϊκιστικό δίπολο, που αποσκοπεί στην παγίδευση των πολιτών.

    Από τη μια, οι συσπειρωμένες δυνάμεις της «δεξιάς πολυκατοικίας», που ξαναμπαίνουν στα διαμερίσματα όχι γιατί συμφωνούν μεταξύ τους, αλλά για να διεκδικήσουν την πρώτη θέση, επισείοντας τον κίνδυνο μιας Αριστεράς που κινείται σε αντιευρωπαϊκή τροχιά, είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Η Δεξιά, πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης, θα κινηθεί με τις γνωστές νεοφιλελεύθερες συνταγές, με τις οποίες κινείται η Δεξιά στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα να έχει οδηγηθεί η ΕΕ σε αδιέξοδα. Είναι μια αμετανόητη Δεξιά του χθες, χωρίς πρόγραμμα και όραμα για την Ελλάδα και την Ευρώπη, είπε.

    Ωστόσο, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο κίνδυνος ενίσχυσής της είναι υπαρκτός, αν απέναντι σε αυτήν τη Δεξιά οι πολίτες βλέπουν μόνο τον πόλο μιας λαϊκιστικής και ανεύθυνης Αριστεράς, που ερωτοτροπεί, ανοιχτά, με την έξοδο από το ευρώ και με την επιστροφή στη δραχμή. Αυτή η Αριστερά δεν έχει οικονομικό πρόγραμμα, τη μια, μιλάει για καταγγελία του μνημονίου, την άλλη, για επαναδιαπραγμάτευση ενώ, όταν απευθύνεται στον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, περιορίζεται στην επανεξέταση, τόνισε.

    «Με δυο λόγια, ψαρεύει στα θολά νερά. Αυτή η Αριστερά αναπαράγει τις χειρότερες παραδόσεις της παραδοσιακής αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ και κλίνει το μάτι στον λαϊκισμό, φθάνοντας να προτείνει για πρωθυπουργό τον Γεράσιμο Αρσένη. Αυτή η Αριστερά, δεν είναι η δική μας Αριστερά και ας μην ματαιοπονούν με προσχηματικές "επιθέσεις φιλίας"» είπε ο Φώτης Κουβέλης.

    Εκτίμησε, παράλληλα, ότι η Δεξιά θα κακοποιήσει την υπόθεση του ευρωπαϊσμού, αλλά θα εισπράξει από τον φόβο απέναντι στην ανεύθυνη Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θέλει -γιατί δεν μπορεί- να κυβερνήσει, θα περιοριστεί να καθίσει στις δάφνες της αντιπολίτευσης. Αυτό είναι το σχέδιο που βολεύει και τους δύο, είπε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε ότι η Δεξιά θα προβάλει μόνον το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» και ο ΣΥΡΙΖΑ, μόνον το δίλημμα «μνημόνιο- αντιμνημόνιο».

    Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, το πραγματικό δίλημμα, όμως, είναι άλλο: σταδιακή απαγκίστρωση και επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, με ευρώ ή καταγγελία μονομερής και δραχμή;

    «Θέλω» αποσαφήνισε ο κ. Κουβέλης, «να είμαι κατηγορηματικός: αν πάμε σε εκλογές με μόνον αυτούς τους δυο πόλους, αν ο πολίτης δεν δει μπροστά του έναν τρίτο πόλο, αριστερό και ευρωπαϊκό, δημοκρατικό και σοσιαλιστικό, βαθειά μεταρρυθμιστικό, η χώρα θα μπει σε μεγαλύτερες περιπέτειες. Τη σημαία αυτού του τρίτου πόλου, μόνον η ΔΗΜΑΡ μπορεί, σήμερα, αξιόπιστα, να την σηκώσει και ας μην αμφιβάλλει κανείς: θα την σηκώσει».

    Καταλήγοντας, ο κ. Κουβέλης είπε ότι δεν θα επιτρέψει να μπει η χώρα σε περιπέτειες με τρίτες, κατά σειρά, εκλογές και όπως είπε, «όσο πιο ισχυρή είναι η ΔΗΜΑΡ, τόσο πιο προοδευτική, αποτελεσματική και σταθερή θα είναι η κυβέρνηση».

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012 18:32

    Είδηση: 12454

    [02] Α. Καλύβης: «Παλεύουμε για το ευρώ χωρίς μνημόνιο»

    Από εμάς έγιναν προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης, δήλωσε στη ΝΕΤ FM ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Καλύβης, επισημαίνοντας ότι ο κόσμος δεν θέλει μια κυβέρνηση ό,τι κι ό,τι, αλλά μια κυβέρνηση που θα αλλάξει τα πράγματα και δεν θα παραμείνει στη σειρά που έχει δρομολογήσει το μνημόνιο. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να μην υπάρξει αυτοδυναμία στις επικείμενες εκλογές, σημείωσε ότι «θα δούμε το νέο τοπίο πώς διαμορφώνεται» αν και, όπως εκτίμησε, δεν θα υπάρξει κάποιος που θα ζητήσει για τρίτη φορά εκλογές, αλλά θα επιχειρήσει να σχηματιστεί κυβέρνηση. Ερωτηθείς σχετικά, επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για ακύρωση του μνημονίου, καταγγελία της δανειακής σύμβασης και επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Α. ΚΑΛΥΒΗΣ: «Από εμάς έγιναν προσπάθειες, αλλά ο κόσμος δεν είναι της άποψης ότι θέλουν μια κυβέρνηση ό,τι και ό,τι. Θέλουν μια κυβέρνηση να αλλάξουν τα πράγματα. Αν είναι μια κυβέρνηση που θα παραμείνει στη σειρά που έχει δρομολογήσει το μνημόνιο αυτό είναι κάτι που δεν το θέλει ο κόσμος».

    ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΜΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ

    Α. ΚΑΛΥΒΗΣ: «Θα δούμε το νέο τοπίο πώς διαμορφώνεται, οπωσδήποτε δεν θα είναι κάποιος που θα ζητήσει τρίτες εκλογές, θα επιχειρήσει να σχηματιστεί κυβέρνηση».

    ΓΙΑ ΕΥΡΩ Ή ΔΡΑΧΜΗ

    Α. ΚΑΛΥΒΗΣ: «Έχουμε απαντήσει με σαφήνεια ακόμα και τα στελέχη που έχουν διαφορετική άποψη και είναι απόλυτα θεμιτό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, έχουν απαντήσει ότι η θέση μας είναι ότι εμείς παλεύουμε για το ευρώ χωρίς μνημόνιο. Είναι σαφής η θέση μας».

    Α. ΚΑΛΥΒΗΣ: «Εμείς έχουμε διατυπώσει την άποψη ότι πρέπει το μνημόνιο να ακυρωθεί. Για το θέμα της δανειακής σύμβασης πρέπει να υπάρξει καταγγελία και για το θέμα του χρέους, λέμε ότι πρέπει να υπάρξει διαπραγμάτευση για τη διαγραφή του μεγαλύτερου χρέους».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012 15:20

    Είδηση: 12443

    [03] Ν. Κακλαμάνης: «Θα είναι δημοψήφισμα αυτές οι εκλογές»

    Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αν ισχύουν αυτά που λέει το πρόγραμμά του, δεν θέλει να είναι μέσα στην Ευρώπη, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Νικήτας Κακλαμάνης. Ο βουλευτής της ΝΔ, διερωτήθηκε από πού θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ λεφτά για να δώσει επιδόματα στους λαθρομετανάστες, απ' τη στιγμή που μιλάει για καταγγελία του μνημονίου, καθώς, όπως επισήμανε, αν καταγγείλουμε το μνημόνιο δεν θα πάρουμε τις δόσεις. Κληθείς να σχολιάσει την επιστολή που έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Μπαρόζο, σημείωσε χαρακτηριστικά «ας σταθεροποιηθούν και να μας πουν ευθέως και στα ίσια», και έκανε λόγο για βασικά συστατικά του κοινωνικού φιλελευθερισμού, ο οποίος, όπως υποστήριξε, υφίσταται και δεν κατέρρευσε ποτέ. Πρόσθεσε, δε, ότι το δίλημμα αυτών των εκλογών θα είναι το «ευρώ ή δραχμή» και το «μέσα ή έξω από την Ευρώπη», υπογραμμίζοντας ότι «θέλει, δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό θα είναι το δίλημμα πάνω στο οποίο θα απαντήσει ο ελληνικός λαός. Θα είναι δημοψήφισμα αυτές οι εκλογές».

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει να είναι μέσα στην Ευρώπη, αν λέει αλήθεια σε αυτά που λέει το πρόγραμμά του».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Πώς προκύπτει ότι εάν δοθούν επιδόματα στους λαθρομετανάστες, όπως λέει στο πρόγραμμά του ο ΣΥΡΙΖΑ, θα βγούμε από την ευρωζώνη»;

    Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: «Με ποια λεφτά; Από πού θα βγουν αυτά τα λεφτά, εάν ταυτόχρονα έχουμε καταγγείλει το μνημόνιο και δεν πάρουμε τις δόσεις; Γιατί μιλάει περί καταγγελίας. Αυτό λέει».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Νομίζω ότι το έχει διαφοροποιήσει λιγάκι στο επιχείρημα αυτό».

    Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: «Τι θα πει ''το έχει διαφοροποιήσει λιγάκι''; Όταν βλέπουμε ότι εξαιτίας αυτής της τακτικής»...

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Είδαμε την επιστολή που έστειλε στον κύριο Μπαρόζο και τους υπόλοιπους».

    Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: «Την επιστολή που λέτε ότι έστειλε, μάλιστα. Ε, λοιπόν, ας σταθεροποιηθούν και να μας πουν ευθέως και στα ίσια».

    Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: «Οι ιδεολογίες, βόλευε μέχρι τώρα να λέμε ότι έχουν καταρρεύσει. Δεν κατέρρευσαν ποτέ. Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός δεν κατέρρευσε ποτέ. Κάποιοι φοβόντουσαν και τον είχαν βάλει στο συρτάρι για να μην τους πουν αντιδραστικούς και ντεμοντέ. Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός υφίσταται, και αυτά όλα που σας είπα είναι βασικά συστατικά του κοινωνικού φιλελευθερισμού».

    Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: «Δε θα πάμε τώρα με ιδεολογικά ζητήματα. Εδώ θα πάμε «ευρώ ή δραχμή», «μέσα ή έξω από την Ευρώπη». Θέλει, δε θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό θα είναι το δίλημμα πάνω στο οποίο θα απαντήσει ο ελληνικός λαός. Θα είναι δημοψήφισμα αυτές οι εκλογές. Μπορεί να θέλουν να το βάλουν κάτω από το χαλί τώρα οι νουνεχείς του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί βλέπουν τι σημαίνει αυτό το δίλημμα, αλλά δεν τους αφήνουν οι άλλοι, ο κύριος Γλέζος, ο κύριος Στρατούλης»...

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012 15:20

    Είδηση: 12438

    [04] Δ. Κρεμαστινός: «Δυστυχώς, αποτελώ μειοψηφία στη λογική»

    Αυτοί που μιλάνε για καταγγελία του προγράμματος, στην πραγματικότητα μιλάνε για επαναδιαπραγμάτευση, επισήμανε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Δημήτρης Κρεμαστινός, συμπληρώνοντας ότι προσπαθούμε να μη συμμορφωθούμε σε ένα πρόγραμμα, που κατά κάποιο τρόπο έχει αποφασιστεί από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, και είναι ένα πρόγραμμα το οποίο πρέπει να το διαπραγματεύονται ανά τρίμηνο, κάθε φορά που έρχεται το θέμα της δόσης. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε την άποψη που είχε διατυπώσει από την εφαρμογή του πρώτου μνημονίου, ότι η στρατηγική της τρόικας ήταν οι μεγάλες εταιρίες να έχουν μηδενικούς φορολογικούς συντελεστές και φθηνά εργατικά χέρια και διερωτήθηκε τι θα γίνει τελικά αν συνεχίζουμε έτσι και αν δεν υπάρχει ανάπτυξη. Επιπροσθέτως, διερωτήθηκε μέχρι πότε θα μπαίνει βέτο σε μισθούς και συντάξεις, αν η οικονομική πτώση συνεχίζεται. Ακόμη, έκανε λόγο για ένα μεγάλο ιστορικό λάθος εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όπως υποστήριξε, ήταν ότι αντί να επιδιώξει με όλους τους τρόπους τότε οικουμενική κυβέρνηση ή, αν αποτύγχανε, δημοψήφισμα, ή, αν αποτύγχανε, εκλογές, ανέλαβε μόνο του να εφαρμόσει το μνημόνιο 1, που ήταν αδύνατο να το εφαρμόσει.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: «Εγώ έχω από καιρό τοποθετηθεί πάνω στα θέματα που αφορούν τη χώρα μας και θα τα επαναλάβω, διότι δυστυχώς αποτελώ μειοψηφία στη λογική. Δηλαδή, η κοινή λογική παραβιάζεται καθημερινά σε τέτοιο βαθμό που ο κόσμος αποπροσανατολίζεται. Η πρώτη παρατήρηση είναι ότι εμείς προσπαθούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό από ό,τι πάει να κάνει όλη η άλλη Ευρώπη. Δηλαδή, να μη συμμορφωθούμε σε ένα πρόγραμμα, το οποίο κατά κάποιο τρόπο έχει αποφασιστεί από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, και το οποίο είναι ένα πρόγραμμα σκληρό, και είναι ένα πρόγραμμα το οποίο πρέπει να το διαπραγματεύονται ανά τρίμηνο, κάθε φορά που έρχεται το θέμα της δόσης. Κι ενώ αυτό είναι το πρόγραμμα και η επαναδιαπραγμάτευση, όλοι μιλάνε για καταγγελία του προγράμματος, αλλά στην πραγματικότητα μιλάνε για επαναδιαπραγμάτευση».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Δεν αποκλείσατε το ενδεχόμενο να φτάσουμε σε μισθούς Βουλγαρίας».

    Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: «Εγώ το είχα πει από τότε, από το πρώτο μνημόνιο, ότι αυτή ήταν η στρατηγική της τρόικας. Η στρατηγική της τρόικας ήτανε να χαμηλώσουν, όσο το δυνατό να μηδενιστούν, οι υποχρεώσεις των μεγάλων εταιρειών προς το κράτος, δηλαδή να έχουν χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, μηδενικούς, και να έχουν φθηνά εργατικά χέρια. Αυτή είναι η θεωρία του προγράμματος της τρόικας, γι' αυτό κι εγώ δεν ήμουν υπέρμαχος αυτής της αρχής, κι αυτό το είχα πει από τότε».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Τώρα συνεχίζεται αυτό»;

    Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: «Βεβαίως συνεχίζεται. Αν συνεχίζουμε έτσι, αν ανάπτυξη δεν υπάρχει, τι θα γίνει τελικά; Επειδή λέμε εμείς ότι βάζουμε βέτο σε μισθούς και συντάξεις, θα βάλουμε σε μια φάση, μέχρι πότε όμως, εάν η οικονομική πτώση συνεχίζεται»;

    Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: «Το ΠΑΣΟΚ έκανε ένα μεγάλο ιστορικό λάθος, κατά τη γνώμη μου, πολιτικά, και αυτό το είχα επισημάνει στην αρχή του μνημονίου. Ότι αντί να επιδιώξει με όλους τους τρόπους τότε οικουμενική κυβέρνηση ή, αν αποτύγχανε, δημοψήφισμα, ή, αν αποτύγχανε, εκλογές, δηλαδή ένα από τα τρία, ανέλαβε μόνο του να εφαρμόσει το μνημόνιο 1, και φυσικά ήταν αδύνατο να το εφαρμόσει, διότι με όλους απέναντί του, ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί το μνημόνιο 1».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012 15:20

    Είδηση: 12436

    [05] Παπαρήγα: Να ενισχυθεί το ΚΚΕ για να καταργηθεί το μνημόνιο- Επίθεση και κατά ΣΥΡΙΖΑ

    Η Αλέκα Παπαρήγα απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας μετεκλογικά. «Δεν μπορούμε με αντάλλαγμα κάποια υπουργεία να εξαπατήσουμε τον λαό», είπε η ΓΓ του ΚΚΕ και εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατά τον λαό. Δεν θα κάνει όλα όσα ισχυρίζεται. Μου θυμιζει τον Ανδρέα Παπανδρέου που έλεγε ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ», είπε.

    Επανέλαβε ότι θα φέρει πρόταση νόμου στη βουλή για την απόρριψη του Μνημονίου, τονίζοντας οτι αν ΚΑΙ ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει την ίδια πρόταση, θα την υπερψηφίσει. Σχολίασε ωστόσο δηκτικά λέγοντας, «αν την φέρει, τρυπήστε μου την μύτη».

    Χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ, είπε η κ Παπαρήγα, γιατί ο λαός έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που θα τον απαλλάξει από τα δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που θα κάνει τον λαό αφεντικό στον πλούτο που του ανήκει.

    Εξεπέλυσε επίθεση ΚΑΙ στη ΝΔ, λέγοντας ότι από χθες έχουμε τον αντικομμουνισμό της ΝΔ και πρέπει να τον τσακίσουμε, να τον τσαλακώσουμε.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Παπαδημητρίου

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012 15:14

    Είδηση: 12435

    [06] Πλακιωτάκης, Δρίτσας, Μπόλαρης και Κανέλλη στην Πρωινή Ενημέρωση

    Γιάννης Πλακιωτάκης

    Σε αυτές τις εκλογές, η συζήτηση θα γίνει σε επίπεδο πολιτικών θέσεων, υποστήριξε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, προσθέτοντας ότι οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά τις θέσεις και τα προγράμματα των κομμάτων πριν πάνε στις κάλπες.

    Περιγράφοντας το πολιτικό σκηνικό, ανέφερε, ότι από τη μια έχουμε τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, με κοστολογημένο πρόγραμμα και από την άλλη τις αριστερόστροφες δυνάμεις που δεν έχουν όραμα και πρόγραμμα και οι οποίες με τη λογική που ακολουθούν οδηγούν μαθηματικά εκτός Ευρώπης και ευρώ

    Θοδωρής Δρίτσας

    Ερωτηθείς τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν καταγγείλει το μνημόνιο και η Ευρώπη, απαντήσει αρνητικά ο Θοδωρής Δρίτσας, είπε ότι

    «οι συνέπειες δεν μπορεί να είναι δυσμενείς πάντα θα είναι καλύτερες από όσα προοιωνίζονται με αυτήν την πολιτική»

    Πρόσθεσε ότι η επίθεση που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ουσιαστικά επίθεση που δέχεται ο λαός και ο οποίος εκφράστηκε καθαρά απονομιμοποιώντας φορείς και σύστημα.

    Υπάρχει, συμπλήρωσε, μπροστά μας μία ανάγκη να σταματήσουμε την απειλή της ανθρωπιστικής κρίσης, και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν πράγματι πρόγραμμα, το μνημόνιο.

    Μάρκος Μπόλαρης

    Σε πανικό απέδωσε ο Μάρκος Μπόλαρης, την απόφαση να μην διαχειριστεί την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Και αυτό, γιατί όπως είπε, δεν μπορούν να απαντήσουν στο ερώτημα «ποια είναι η διαχείριση αν από πλευράς Ε.Ε. υπάρξει ένα όχι »

    Αναφερόμενος στις συνέπειες μίας εξόδου από το Ευρώ, ξεκαθάρισε ότι «όταν πάμε στη δραχμή, τότε θα πληρώσουν τα χαμηλά στρώματα».

    Λιάνα Κανέλλη

    Λαμβάνοντας τον λόγο η Λιάνα Κανέλλη συναισθηματικά φορτισμένη, αναφέρθηκε στην απόφαση του ολλανδικού κοινοβουλίου, να επικυρώσει την απόφαση του δικαστηρίου για την νομιμοποίηση του κόμματος των παιδεραστών, το οποίο μεταξύ άλλων επιτρέπει νομιμοποίηση της σεξουαλικής επαφής μεταξύ ενηλίκων και ανηλίκων από 12 ετών, και τη χρήση πορνογραφικών παιδικών φωτογραφιών για ατομική χρήση.

    Έχω δώσει μάχη πέντε χρόνια για αυτό το πράγμα τόνισε, και αν φανταστώ ότι η ανάπτυξη στην Ευρώπη, μπορεί να είναι η στροφή στο Internet της παραγωγής παιδικών πορνογραφικών ταινιών για ατομική χρήση, από την οποία κάποιος μπορεί να έχει και όφελος, αρνούμαι να συμμετάσχω σε τέτοιου τύπου συζήτηση.

    Δεν υπάρχει, συμπλήρωσε, μισός άνθρωπος που δεν θα κατέβαινε μαζί μου στους δρόμους, για αυτό.

    Σε πολιτικό επίπεδο και απευθυνόμενη στον κ. Δρίτσα, ανέφερε ότι «δεν μπορείτε να ερμηνεύετε το σύνολο του ελληνικού λαού ως ΣΥΡΙΖΑ».

    Πρόσθεσε, επίσης ότι το ψευτοδίλημμα μνημόνιο - αντιμνημόνιο ήταν λάθος και παρατήρησε ότι όλοι σε αυτές τις εκλογές προσπαθούν να δικαιώσουν τον Γιώργο Παπανδρέου.

    «Ξαφνικά οι εκλογές γίνανε δημοψήφισμα και τώρα έρχονται και μου λένε ότι ο Γ. Παπανδρέου δικαιώνεται» ανέφερε.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Αννίτα Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012 13:37

    Είδηση: 12415

    [07] Γιαννάκου-Χουντής-Ράπτη για περιθώρια αναθεώρησης μνημονίου

    Στην προεκλογική ατζέντα βρίσκεται το δίλημμα εξόδου από το ευρώ, αλλά και τα περιθώρια αναθεώρησης του μνημονίου. Την άποψή τους κατέθεσαν στην ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ οι: Μαριέττα Γιαννάκου, επικεφαλής Ευρωβουλευτών της ΝΔ, Νίκος Χουντής, ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Συλβάνα Ράπτη, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ στη συζήτηση έθεσε τα ερωτήματά του και ο Φέρρυ Μπατζόγλου, ανταποκριτής των γερμανικών ΜΜΕ.

    Η κα Γιαννάκου δήλωσε ότι είναι δύσκολο να γίνουν αλλαγές στο μνημόνιο, επισημαίνοντας ότι υπάρχει διεθνής συμφωνία η οποία διέπεται από τη συνθήκη της Βιέννης. Τόνισε ότι η χώρα έπρεπε εδώ και χρόνια να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές και πως είναι λάθος να πιστεύει ο ελληνικός λαός ότι οι εταίροι μας θα συνεχίζουν να μας δανείζουν αν εμείς αρνηθούμε να πληρώσουμε. Υπογράμμισε ότι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι το χρέος και πως υπάρχουν έντονες ανησυχίες αλλά και συζητήσεις στην ΕΕ αν θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, όπου αν δεν γίνει αυτό, σημείωσε, οι εταίροι μας θα μπορούν να μας πάνε στο διεθνές δικαστήριο. Για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ, τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνει αιφνιδίως και άνευ λόγου, προσθέτοντας ότι το σενάριο αυτό έχει τεθεί από εμάς, με τα λεγόμενά μας περί μή εφαρμογής των δεσμεύσεων μας. Κάτι τέτοιο όμως σημαίνει ότι αν αποφασίσουν και οι εταίροι μας να μην είναι σωστοί στις δικές τους υποχρεώσεις να δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στην Ευρώπη, ανέφερε η κα Γιαννάκου.

    Ο κ. Χουντής ανέφερε ότι είναι πολιτικές επιλογές οι δημοσιονομικοί στόχοι και πως όταν μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ για επαναδιαπραγμάτευση αναφέρεται στην αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους. Αναφερόμενος στα όσα είπε η κα Γιαννάκου ότι το μνημόνιο είναι διεθνής συμφωνία, δήλωσε ότι υπάρχουν δύο ηθελημένες παρατυπίες, ότι το πρώτο μνημόνιο δεν ψηφίστηκε στη Βουλή και ότι από τη στιγμή που είναι διεθνής συμφωνία θα έπρεπε να είχε ψηφιστεί και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Επισήμανε ακόμη ότι δεν υπάρχει δυνατότητα θεσμικά και πολιτικά, να διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ, σημειώνοντας ότι υπάρχει σχετική μελέτη της ΕΚΤ. Συμπλήρωσε ότι αν γίνει επαναδιαπραγμάτευση δεν σημαίνει ότι θα βγει η χώρα από την Ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας ότι το κόστος εξόδου είναι τεράστιο για την ΕΕ και θα προκαλέσει ντόμινο προβλημάτων. Πρόσθεσε ακόμα ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας λένε ότι η νομισματική ένωση είναι προβληματική και πως χωρίς κεντρική τράπεζα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το χρέος, είτε είναι η Ελλάδα μέσα ή έξω.

    Η κα Ράπτη σημείωσε ότι η Ευρώπη και το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είναι ένα συνεχές διαρκές γήπεδο διαπραγμάτευσης, όπου οι ευρωβουλευτές διαπραγματεύονται συνεχώς για μια καλύτερη δυνατή συναίνεση ώστε να γίνει καλύτερη η ζωή του ευρωπαίου πολίτη. Επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ εκτιμά πως το εκλογικό αποτέλεσμα έδωσε τρία μηνύματα: α) ο λαός θέλει να ζήσει καλύτερα, β) θέλει συνεργασία, και γ) θέλει να μείνει στο ευρώ. Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έμεινε ακλόνητο στη θέση του και είπε ότι είναι εδώ και στηρίζει τις πολιτικές δυνάμεις για να μην μείνει ακυβέρνητη η χώρα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012 11:58

    Είδηση: 12413


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 18 May 2012 - 16:49:34 UTC