Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-05-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μηταράκης, Σκουρλέτης, Γεννηματά στο «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ»
  • [02] Α. Κιάου: «Όλα έτοιμα για τις Πανελλαδικές»
  • [03] Φονικός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στη ΒΑ Ιταλία

    [01] Μηταράκης, Σκουρλέτης, Γεννηματά στο «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ»

    Το ντιμπέιτ, η οικονομία και οι διαρθρωτικές αλλαγές βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ».

    Ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Α' Αθηνών Νότης Μηταράκης σημείωσε ότι το ζήτημα είναι πώς θα αναστρέψουμε την αδιέξοδη οικονομική πολιτική, καθώς και το θέμα της ασφάλειας, η λαθρομετανάστευση, η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας.

    Ο κ. Μηταράκης ανέφερε πως έχει χαθεί η ισορροπία στην κοινωνία, με δείκτες την ανεργία και τη φτώχεια, ενώ, όπως είπε, αν πάμε στη δραχμή, θα έχουμε πάλι μνημόνιο, σκληρότερο, καθώς θα πρέπει να δανειστούμε σε συνάλλαγμα γιατί δεν θα έχουμε τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα.

    Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια βουλευτής Επικρατείας Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε στην πρόταση ΝΔ για ντιμπέιτ Σαμαρά-Τσίπρα, λέγοντας ότι ο λαός έστειλε σχεδόν ισοδύναμα τα τρία κόμματα στη Βουλή, τους ζήτησε να συνεννοηθούν για το εθνικό συμφέρον «και δεν τα καταφέραμε, ήταν αποτυχία της πολιτικής».

    Η κα Γεννηματά τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ πέτυχε τη μεγαλύτερη μείωση του χρέους και εκτίμησε ότι με μονομερή καταγγελία του μνημονίου, η χώρα θα βρεθεί κατευθείαν εκτός ευρώ.

    Τη διαφωνία του με τη Φώφη Γεννηματά εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, λέγοντας ότι ο λαός «δεν καταβαράθρωσε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος είπε ότι δεν θέλει να συνεχιστεί αυτή η αδιέξοδος πολιτική».

    Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι όλοι μαζί θα πρέπει να αποφασίσουν για τη μορφή του ντιμπέιτ, για έναν όσο το δυνατό πιο δημοκρατικό διάλογο

    Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε περιστατικό κατά το οποίο κάτοικος της Αθήνας επικοινώνησε με την αστυνομία για να τον βοηθήσει στην εκκένωση της αποθήκης του από μετανάστες. Η αστυνομία του απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι και του έδωσε ένα αριθμό τηλεφώνου, το οποίο ανήκε σε μέλη της Χρυσής Αυγής.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπέττυ Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Μαΐου 2012 13:12

    Είδηση: 12583

    [02] Α. Κιάου: «Όλα έτοιμα για τις Πανελλαδικές»

    Στο υπουργείο Παιδείας είμαστε καθ' όλα έτοιμοι και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων, επανέλαβε η υπουργός Παιδείας Αγγελική Ευφροσύνη Κιάου μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκυριακο στη ΝΕΤ», επισημαίνοντας ότι η προετοιμασία είχε γίνει από τον προκάτοχό της Γιώργο Μπαμπινιώτη, ενώ τα ειδικά τετράδια, στα οποία θα γράψουν οι υποψήφιοι, βρίσκονται ήδη στα σχολεία. Οι όποιες αλλαγές γίνουν, εξαιτίας των εκλογών, δεν πλήττουν τον κύριο όγκο των υποψηφίων, τόνισε η υπουργός, ενώ αλλαγές θα υπάρξουν μόνον στα ειδικά μαθήματα και στις επαναληπτικές εξετάσεις. Η εξέταση των Αγγλικών ενδέχεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Ιουνίου.

    Σημειώνεται ότι και αυτή τη χρονιά, η ΕΡΤonline βρίσκεται στο πλευρό των υποψηφίων.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπέττυ Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Μαΐου 2012 12:40

    Είδηση: 12580

    [03] Φονικός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στη ΒΑ Ιταλία

    Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην περιοχή Εμίλια Ρομάνα, στη ΒΑ Ιταλία. Ο σεισμός, με επίκεντρο 35 χλμ. ΒΔ της Μπολόνια και σχετικά χαμηλό εστιακό βάθος 10 χλμ., είχε διάρκεια περίπου 20 δευτερολέπτων και έγινε αισθητός στο Μιλάνο, στην Τοσκάνη, στο Βένετο, στην Τεργέστη και στην περιφέρεια Τρεντίνο Άλτο Άντιτζε, στα σύνορα με την Αυστρία. Ακολούθησε ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ. Οι τραυματίες, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι τουλάχιστον 50.

    Πέντε νεκροί

    Τέσσερις εργάτες καταπλακώθηκαν από τα μεταλλικά δοκάρια και από την κατάρρευση υπόστεγου σε παραγωγικές μονάδες έξω από την Φεράρα, ενώ δούλευαν στη νυχτερινή βάρδια. Πρόκειται για έναν Μαροκινό εργάτη, είκοσι εννέα ετών, και για τρεις Ιταλούς, που εργάζονταν σε βιομηχανία κεραμικών ειδών.

    Στην ευρύτερη περιοχή της Φεράρα, πάντα, μια γυναίκα εκατό ετών υπέστη καρδιακή προσβολή που στάθηκε μοιραία, ενώ το ίδιο συνέβη και σε μια τριανταπεντάχρονη, στην Μπολόνια.

    Ο τελευταίος μεγάλος σεισμός που είχε πλήξει την Ιταλία ήταν αυτός στην Άκουιλα το 2009, μεγέθους 6,3 βαθμών, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 300 ανθρώπους και είχε προκαλέσει μεγάλες υλικές ζημιές.

    Μιλώντας στην εκπομπή "Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ", ο καθηγητής Γεωολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ε. Λέκκας σημείωσε ότι η περιοχή χαρακτηρίζεται από αυξημένη σεισμικότητα και βρίσκεται στην ίδια γεωτεκτονική ζώνη με την Άκουιλα. Όπως τόνισε, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τον ελλαδικό χώρο.

    Τα αισθήματα συμπάθειας και συμπαράστασης του ελληνικού λαού εκδηλώνει με τηλεγράφημά του προς τον Ιταλό πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Reuters, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπέττυ Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Μαΐου 2012 15:35

    Είδηση: 12576


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 20 May 2012 - 16:49:28 UTC