Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-05-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μιχελάκης-Παπαδημούλης-Γεννηματά για την επόμενη ημέρα των εκλογών

    [01] Μιχελάκης-Παπαδημούλης-Γεννηματά για την επόμενη ημέρα των εκλογών

    Ο κ. Μιχελάκης τόνισε ότι στις 18 Ιουνίου πρέπει να βγει μια κυβέρνηση που θα έχει ως βάση της αναπτυξιακές πολιτικές, οι οποίες θα φέρουν έσοδα στο κράτος, ρευστότητα στην αγορά, επενδύσεις, πάταξη της φοροδιαφυγής, υλοποίηση μεγάλων έργων. Πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης ώστε να πάρουμε προθεσμία επιπλέον ένα με δύο χρόνια, ενώ επισήμανε ότι για το πρώτο μνημόνιο δεν έγινε καμία διαπραγμάτευση και πως το ΠΑΣΟΚ αποδέχτηκε απλά τους όρους που επέβαλαν οι δανειστές μας. Ανέφερε επίσης, ότι το δεύτερο μνημόνιο ήταν απλά μονόδρομος στην κατάσταση την οποία βρίσκεται η χώρα. Υπογράμμισε ότι τώρα που αλλάζουν οι συσχετισμοί ως χώρα έχουμε ανάγκη την Ευρώπη για να δούμε το αύριο με ασφάλεια.

    Ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι τα οικονομικά μεγέθη της χώρας δείχνουν την παταγώδη αποτυχία του μνημονίου και την αποσάρθρωση του φοροεισπρακτικού και οικονομικού μηχανισμού και πως το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει στις 18 Ιουνίου, είναι να εξετάσουμε την πολιτική που απέτυχε και να πάρουμε μέτρα τα οποία θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο, όπως η ρύθμιση των τοκοχρεωλυσίων, η πάταξη της φοροδιαφυγής και η δίκαιη κατανομή των βαρών. Σε αυτό το σημείο άσκησε κριτική στα δύο κόμματα, λέγοντας πως υπάρχουν μεγαλοφοροφυγάδες, οι οποίοι είναι ισχυροί φίλοι τους. Ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την παραμονή της χώρας στο ευρώ και πως το μνημόνιο είναι αυτό που οδηγεί τη χώρα στη δραχμή. Τόνισε ακόμα ότι χρειάζεται ένα σχέδιο ανάπτυξης, ώστε να γίνουν επενδύσεις δημόσιες και ιδιωτικές στη χώρα, κάτι που δεν γίνεται μέχρι τώρα γιατί ο βασικός λόγος είναι ότι δεν υπάρχει σταθερό φορολογικό σύστημα και πως η πολυνομία και η φοροδιαφυγή «ανθίζουν». Τέλος ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, στην Αθηναΐδα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του το οποίο θα είναι επεξεργασμένο και πιο λεπτομερειακά κοστολογημένο.

    Η κα Γεννηματά δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε μια μεγάλη προσπάθεια για την πάταξη της φοροδιαφυγής, προχωρώντας στην άρση του τραπεζικού απορρήτου, όπου για πρώτη φορά υπήρχε ονοματεπώνυμο στη φοροδιαφυγή και τόνισε ότι αυτό που χρειαζόμαστε στις 18 Ιουνίου είναι να υπάρξει πολιτική σταθερότητα και μια κυβέρνηση με μακρινό ορίζοντα. Ανέφερε ακόμα ότι αυτή τη στιγμή έχουμε δύο μέτωπα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε: στο εσωτερικό, να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα και να μάθουμε να πληρώνουμε όλοι και στο εξωτερικό γιατί η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρώπη και πρέπει να το παλέψουμε. Σημείωσε επίσης, ότι ο λαός πρέπει να απαντήσει με καθαρή εντολή εάν θέλει μία κυβέρνηση που θα ζητήσει την κατάργηση της δανειακής σύμβασης ή που θα θελήσει να διαπραγματευτεί τους όρους της.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Μαΐου 2012 12:31

    Είδηση: 13320


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 29 May 2012 - 16:49:26 UTC