Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-05-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαλμάς, Σκουρλέτης, Κουκουλόπουλος και Οικονόμου για χαράτσια - φοροκαταιγίδα
  • [02] «Πυρετός» συσκέψεων στο Υπ. Οικονομικών για τα έσοδα
  • [03] Με μια ματιά

    [01] Σαλμάς, Σκουρλέτης, Κουκουλόπουλος και Οικονόμου για χαράτσια - φοροκαταιγίδα

    Σκουρλέτης : Υπάρχουν εναλλακτικές πηγές εσόδων

    Ερωτηθείς σχετικά με το χαράτσι, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Σκουρλέτης, τόνισε ότι πρόκειται για έναν άδικο και εκβιαστικό φόρο, ο οποίος πρέπει να παγώσει και να καταργηθεί.

    Θα πρέπει συμπλήρωσε, σε όσους έδωσαν αυτά τα χρήματα, να τους επιστραφούν μέσα από έναν συμψηφισμό άλλων υποχρεώσεων.

    Προφανώς, πρόσθεσε, πρέπει να υπάρξει άλλη φορολόγηση στα ακίνητα που να βαρύνει κατά κύριο λόγο, τους έχοντες και κατέχοντες.

    Ο Πάνος Σκουρλέτης, τόνισε ότι την Παρασκευή, θα υπάρξει αποσαφήνιση διαφόρων πλευρών του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και συμφώνησε με τις απόψεις που διατύπωσε νωρίτερα ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Β. Οικονόμου.

    Η καθαρότητα σκέψης του κ. Οικονόμου, με γεμίζει αισιοδοξία για μία δυνατότητα σύγκλισης ανέφερε.

    Ο κ. Σκουρλέτης, σημείωσε ότι υπάρχουν μέτρα που θα μπορούσαν να δοκιμαστούν αλλά δεν υπήρχε η πολιτική βούληση για να γίνει αυτό πράξη.

    Έδωσε μάλιστα το παράδειγμα της ανείσπρακτης φοροδιαφυγής στα πετρελαιοειδή και σημείωσε ότι την Παρασκευή ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.

    Μ. Σαλμάς: Να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ πόσο θα στοιχίσουν αυτά που δεσμεύεται και από πού θα βρει τα χρήματα

    Ερωτηθείς για το ίδιο των χαρατσιών και της φοροκαταιγίδας ο βουλευτής της ΝΔ, Μ. Σαλμάς, σημείωσε ότι προκειμένου να σταματήσει η φορολογία να αποτελεί βασική πηγή άντλησης εσόδων, θα πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη.

    Και για να υπάρξουν συνθήκες ανάπτυξης στη χώρα, συμπλήρωσε, θα πρέπει να αξιοποιηθεί το ΕΣΠΑ, η ακίνητη περιουσία του δημοσίου.

    Σε κάθε περίπτωση, όπως υπογράμμισε, το 2012 όποιος θέλει να καταργήσει οποιονδήποτε φόρο θα πρέπει να πει τα ισοδύναμα.

    Κουκουλόπουλος: Κρίσιμο το θέμα της επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής

    Θετικές απαντήσεις όσον αφορά στο θέμα των φόρων και των χαρατσιών, μπορούν να υπάρξουν μόνο αν αλλάξει ο χρόνος δημοσιονομικής προσαρμογής.

    Όπως σημείωσε, η επιμήκυνση και το θέμα των εργασιακών σχέσεων, είναι από τα μείζονα ζητήματα.

    Το ζήτημα του χρόνου, συμπλήρωσε, συζητιέται σήμερα επειδή υπάρχει ο κ. Ολάντ και επειδή το συζητούν οι Ευρωσοσιαλιστές.

    Εύκολες λύσεις πάντως, όπως παρατήρησε, δεν υπάρχουν και χρειάζεται σοβαρός διάλογος.

    Β. Οικονόμου: Η επαναδιαπραγμάτευση δεν είναι κάτι γενικό, χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα

    Την πάγια θέση της ΔΗΜΑΡ για σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο σε μία σταθερή ευρωπαϊκή πορεία για τη χώρα, επανέλαβε ο Β. Οικονόμου.

    Η επανδιαπραγμάτευση δεν είναι κάτι γενικό, όπως σημείωσε και όπως είπε πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα γιατί ο κόσμος πρέπει να ανακουφιστεί.

    Ερωτηθείς σχετικά με το χαράτσι της ΔΕΗ, ανέφερε ότι θα μπορούσαμε να βρούμε αντίμετρο, αν για παράδειγμα, χτυπούσαμε το λαθρεμπόριο καυσίμων αλλά για αυτό όπως είπε, θα πρέπει να έχει κανείς τα κότσια και τη βούληση να χτυπηθεί με μεγάλα συμφέροντα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Αννίτα Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012 11:05

    Είδηση: 13440

    [02] «Πυρετός» συσκέψεων στο Υπ. Οικονομικών για τα έσοδα

    Αγώνας δρόμου του Υπουργείου Οικονομικών για να μην αδειάσουν τα ταμεία του Κράτους. Σήμερα ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς θα έχει σύσκεψη με τους επικεφαλής των 10 μεγαλύτερων εφοριών και των πέντε μεγάλων τελωνείων της Αττικής, προκειμένου να ζητήσει άμεση κινητοποίηση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Ταυτόχρονα, ξεκινά και η αποστολή των «ξεχασμένων» εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΕΤΑΚ του 2009 αλλά και των πρώτων φετινών εκκαθαριστικών.

    Λίγο υπερβολικά χαρακτήρισε τα νούμερα όσον αφορά στην υστέρηση των εσόδων ο γενικός γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης, στην ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Επισήμανε ακόμη ότι υπάρχει πρόσθετη δυσκολία στην είσπραξη καθώς έχει αλλάξει ο τρόπος που λειτουργούν τα συστήματα και οι πληρωμές γίνονται μέσω τραπεζών και όχι μέσω ΔΟΥ.

    Ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια από τη ΓΓΠΣ «να μπουν όλα σε μια σειρά και να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες. Υπάρχει προσπάθεια, ιδιαίτερα στα μικρά ποσά, να μην αφήνουμε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να χρονίζουν γιατί όσο συμβαίνει αυτό τόσο μειώνεται η εισπραξιμότητα».

    Ανέφερε εξάλλου ότι «υπάρχουν σημάδια ότι σε συγκεκριμένους τομείς υπάρχει φορολογική συμμόρφωση, ενώ σημείωσε ότι «τα τεκμήρια είναι μια προσπάθεια να πιαστεί ένα κομμάτι της φοροδιαφυγής».

    Επιπλέον δήλωσε πως είναι λανθασμένη η εντύπωση ότι είναι απλή η διαδικασία φορολόγησης και εσόδων από υψηλά εισοδήματα, ότι «είναι ένας διακόπτης που απλά ανοίγεις το φως. Χρειάζεται συστηματική δουλειά για να αποκαλύψουμε τα σημεία της φοροδιαφυγής».

    Τέλος, ο κ. Θεοχάρης ξεκαθάρισε ότι όποιος είναι άνεργος και έχει πάρει έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης μπορεί να πάει στη ΔΟΥ ώστε να μην την πληρώσει.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr, ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012 11:07

    Είδηση: 13436

    [03] Με μια ματιά

    Γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα, οι φαρμακοποιοί προκειμένου να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, απόφαση που εξαρτάται από την τήρηση του χρονοδιαγράμματος του υπουργείου Υγείας για την αποπληρωμή οφειλών του ΕΟΠΥΥ.

    Χωρίς τρόλεϊ η Αθήνα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων στον ΗΛΠΑΠ οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση.

    Ένας 46χρονος διαχειριστής εταιρείας ανακύκλωσης συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για χρέη προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 1,4 εκατ. ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

    Ξαναχτύπησε τα ξημερώματα η συμμορία με τα καλάσνικοφ. Τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν με διαφορά 20 λεπτών σε δυο φούρνους σε Βύρωνα και Ηλιούπολη, και αφού απέσπασαν χρήματα από τα ταμεία διέφυγαν.

    Aπό την πλατεία Συντάγματος θα ξεκινήσει σήμερα στις 5.45 το απόγευμα, η 4η πολιτιστική ποδηλατοδιαδρομή που θα κινηθεί στη χάραξη των παλαιών γραμμών του τραμ. Η τροχαία θα προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας την οδό Πεσματζόγλου από τις 5:30 το απόγευμα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 13438


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 30 May 2012 - 8:50:34 UTC