Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-05-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σπηλιωτόπουλος - Βούτσης - Λοβέρδος στο «Συμβαίνει Τώρα»
  • [02] Κουίκ: Άμεση ανακήρυξη ΑΟΖ από την Ελλάδα
  • [03] Θεωνάς: «Θα καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση σε τρία σημεία»
  • [04] Παπακωνσταντίνου: Από το α' μνημόνιο υπήρχαν παραινέσεις για τα εργασιακά
  • [05] Λυκουρέντζος: «Δέσμευσή μας η επαναδιαπραγμάτευση»

    [01] Σπηλιωτόπουλος - Βούτσης - Λοβέρδος στο «Συμβαίνει Τώρα»

    Αρης Σπηλιωτόπουλος

    Δίνοντας έμφαση στις δυσμενείς συνέπειες της ακυβερνησίας (κατάρρευση τουρισμού, εσόδων του κράτους ) και αποδίδοντας την κατά κύριο λόγο στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, υπογράμμισε ότι την επομένη των εκλογών θα πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση πάση θυσία.

    Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη λογική να πηγαίνει διαρκώς σε εκλογές μέχρι να πιάσει την αυτοδυναμία, οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, όμως θα πρέπει με αίσθημα ευθύνης να σχηματίσουν κυβέρνηση και να δώσουν λύση σε κάθε περίπτωση ανέφερε.

    Ο Α. Σπηλιωτόπουλος, πρόσθεσε ότι η χώρα μας μπορεί να επιτύχει σημαντικά πράγματα στην επαναδιαπραγμάτευση, τώρα που η Ευρώπη αλλάζει συνεχώς, εξηγώντας ότι εννοεί περιθώρια αναδιαπραγμάτευσης στην κατεύθυνση της δημιουργίας αναπτυξιακών προοπτικών.

    Ν. Βούτσης

    Στο φιλολαϊκό πρόγραμμα που θα ανακοινώσει αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Νίκος Βούτσης.

    Θα έχει, ανέφερε, τέσσερα κεφάλαια και θα είναι επικαιροποιημένο με βάση το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που ισχύει.

    Πρόσθεσε, ότι όσον αφορά στο μνημόνιο και τους συνοδευτικούς νόμους για τους κατώτερους μισθούς θα ακυρωθούν μονομερώς.

    Είπε, ακόμα ότι θα υπάρξουν στοχοποιημένες προσλήψεις σε τομείς που υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη, όπως στην Υγεία και στην Πρόνοια και υπογράμμισε ότι το Δημόσιο σε τέτοιες συνθήκες βαθιάς ύφεσης πρέπει να παίξει στρατηγικό ρόλο.

    Λαμβάνοντας το λόγο, ο Α. Σπηλιωτόπουλος, χαρακτήρισε άκομψο να μιλάμε για προσλήψεις σε μία χώρα που η οικονομία της βρίσκεται σε αυτήν την άσχημη κατάσταση και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για κρυφή ατζέντα αναφορικά με τη δημοσιοποίηση αύριο του προγράμματος του.

    Εδώ μιλάμε για μία κρυφή ατζέντα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις είδε ότι μπορεί να έχει περισσότερα ποσοστά πήγε να αποσύρει το πρόγραμμα του και να φτιάξει ένα καινούριο ανέφερε.

    Από το παλιό πρόγραμμα δεν έχει αποσυρθεί ούτε γραμμή απάντησε στα λεκτικά πυρά του κ. Σπηλιωτόπουλου, ο κ. Βούτσης.

    Α. Λοβέρδος

    Η πρώτη ανάγκη μετά τις εκλογές είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης και η δεύτερη η διαπραγμάτευση για την αναθεώρηση του κειμένου των προυποθέσεων της δανειακής σύμβασης, υποστήριξε από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος.

    Αν δεν πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα για την αναθεώρηση του προγράμματος, η κυβέρνηση αυτή, δεν θα τα βγάλει πέρα, θα πέσει και θα πέσει αμέσως, εκτίμησε.

    Κατά τον ίδιο, ανεργία, υπερχρεωμένα νοικοκυριά συγκροτούν το πρώτο κοινωνικό πρόβλημα και η αναθεώρηση θα πρέπει να εστιάζει εκεί.

    Ο Α. Λοβέρδος παρατήρησε ακόμα, ότι η κυβέρνηση που θα εισηγηθεί στη βουλή μέτρα 11, 5 δισ. θα πέσει, γιατί δεν θα τα ψηφίσει κανείς.

    Σε κάθε περίπτωση ανέφερε, ο εχθρός του λαού είναι ο λαϊκισμός και η δημαγωγία.

    Υποστήριξε επίσης ότι υπάρχει ανάγκη αλλαγής σε πολύ μεγάλο ποσοστό του πολιτικού προσωπικού της χώρας το παλαιότερο, όπως είπε, αλλά και αυτό που πάει να εμφανισθεί ως νέο, αυτό που στηρίζεται στη δημαγωγία.

    --

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Aννίτα Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012 16:22

    Είδηση: 13605

    [02] Κουίκ: Άμεση ανακήρυξη ΑΟΖ από την Ελλάδα

    Να σηκώσουμε κεφάλι στην Τουρκία και να ανακηρυχτεί ΑΟΖ στο Αιγαίο προσκαλώντας διεθνείς παράγοντες όπως Αμερικάνοι, Ρώσοι και Ισραηλινοί για να συνεργαστούν πάνω στα οικόπεδα μας, δήλωσε στη ΝΕΤFM ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Τέρενς Κουίκ.

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Τ.ΚΟΥΙΚ: « Τα πετρέλαιά μας είναι και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο, το φυσικό αέριο βρίσκεται στο Αιγαίο κάτω από την Κρήτη»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Η Τουρκία δεν έχει αναγνωρίσει ούτε καν το δίκαιο της θάλασσας, πως θα ανακηρύξουμε ΑΟΖ στο Αιγαίο από μόνοι μας;»

    Τ.ΚΟΥΙΚ: « Είναι δυνατόν εμείς να κάνουμε πολιτική με το τι συμφέρει την Τουρκία ή όχι; Θα πρέπει επιτέλους να σηκώσουμε κεφάλι. Γιατί παραγνωρίζετε τον διεθνή παράγοντα; Αυτή τη στιγμή βλέπετε σε συνεργασία Αμερικάνοι, Ρώσοι και Ισραηλινοί συνεργάζονται πάνω στα οικόπεδα της Κύπρου. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούν να προσκληθούν οι συγκεκριμένοι διεθνείς παράγοντες να συνεργαστούν στα οικόπεδα της άλλης πλευράς. Για να δούμε πόσα τουρκικά πλοία θα βγουν όταν θα πλακώσουν εδώ Αμερικάνοι, Ρώσοι και Ισραηλινοί»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Φ. Τσαμούλη

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012 17:49

    Είδηση: 13589

    [03] Θεωνάς: «Θα καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση σε τρία σημεία»

    Να καταγγείλουν τη δανειακή σύμβαση σε τρία σημεία που είναι προκλητικά για την αξιοπρέπεια της χώρας και του λαού αλλά και για την εθνική ανεξαρτησία. δήλωσε στη NETFM ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Θεωνάς. Επίσης, ο κ. Θεωνάς επισήμανε ότι αν φορολογηθούν τα μεγάλα εισοδήματα, τα έσοδα του κράτους θα φθάνουν για να καλύπτουν το σύνολο των λειτουργικών δαπανών.

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Γ. ΘΕΩΝΑΣ: « Μην πιστεύουμε τα ψέματα που σερβίρουν στον κόσμο για να τον τρομοκρατούν, ποτέ δεν πληρώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις από τα δάνεια.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Από πού πληρώνονται;»

    Γ.ΘΕΩΝΑΣ: « Από τα καθαρά έσοδα του κράτους, από την φορολογία που πληρώνει μόνο ο λαός, δηλαδή οι έχοντες δεν πληρώνουν»

    Γ.ΘΕΩΝΑΣ: « Εφαρμόζουμε την τακτική του Καραγκιόζη. Δανείζομαι για να πληρώσω τα δανεικά. Αν φορολογηθούν τα μεγάλα εισοδήματα, τα έσοδα του κράτους θα φθάνουν για να καλύπτουν το σύνολο των λειτουργικών δαπανών.»

    Γ.ΘΕΩΝΑΣ: «Θα καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση σε τρία σημεία που είναι προκλητικά για την αξιοπρέπεια της χώρας και του λαού μας και για την εθνική ανεξαρτησία. Πρώτον, ότι η δανειακή σύμβαση υπάγεται στο αγγλικό δίκαιο είναι ο πρώτος απαράδεκτος όρος, ο δεύτερος απαράδεκτος όρος είναι ο ειδικός λογαριασμός στον οποίο πάνε όλα τα ποσά που έρχονται από τα δάνεια, ό,τι θα πουληθεί από την δημόσια περιουσία, αυτά επιβάλει το μνημόνιο και ο τρίτος όρος είναι η άρση της ασυλίας της δημόσιας περιουσίας. Αυτά πρέπει να καταγγελθούν και για αυτά δεν γίνεται λόγος.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Φ. Τσαμούλη

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012 17:48

    Είδηση: 13579

    [04] Παπακωνσταντίνου: Από το α' μνημόνιο υπήρχαν παραινέσεις για τα εργασιακά

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: «Θεωρώ ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και το ΔΝΤ αναγνωρίζουν ότι χρειάζεται να γίνουν ορισμένες προσαρμογές, κυρίως στην επιμήκυνση του χρόνου που χρειάζεται η χώρα για να μπορέσει να μειώσει το έλλειμμά της. Γιατί τα τελευταία δύο χρόνια έχει γίνει η πιο μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει γίνει ποτέ σε χώρα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Μειώσαμε κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες το πρωτογενές έλλειμμα. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει, και αυτό έγινε, βέβαια, με τις μεγάλες θυσίες που έκαναν οι Έλληνες πολίτες. Άρα, αυτό που αναγνωρίζεται αυτή τη στιγμή, πιστεύω, και ήδη το βλέπουμε και στην περίπτωση της Ισπανίας, όπου δόθηκε παραπάνω χρόνος, ότι χρειάζεται να επιμηκύνουμε την περίοδο προσαρμογής. Αυτό σημαίνει ότι θα πάμε με πιο ομαλό τρόπο για τη μείωση των ελλειμμάτων. Αυτό που νομίζω ότι δεν είναι διαπραγματεύσιμο είναι η ανάγκη να προχωρήσει η χώρα στις διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να κάνει, για να κάνει την οικονομία πιο ανταγωνιστική, να ανοίξουν οι αγορές, να μπορέσει να βελτιωθεί η επιχειρηματικότητα, να βελτιωθούν οι δομές του κράτους. Όλα αυτά τα ζητήματα νομίζω ότι και η χώρα μας τα θέλει. Δεν υπάρχει κάτι εκεί το οποίο δε θέλουμε.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Μόλις πριν από λίγες μέρες ο κύριος Βενιζέλος είπε για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις ότι ήρθαν από μέσα αυτές οι παραινέσεις και όχι απ' έξω.»

    Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: «Υπήρχαν και απ' έξω και προφανώς υπήρχαν και δυνάμεις μέσα στη χώρα, οι οποίες ήθελαν να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Εγώ σας διαβεβαιώνω ότι αυτές ήταν πάνω στο τραπέζι από την αρχή, διότι κι από το πρώτο μνημόνιο υπάρχουν κατευθύνσεις για την ελαστικοποίηση για τις εργασιακές σχέσεις.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012 17:48

    Είδηση: 13576

    [05] Λυκουρέντζος: «Δέσμευσή μας η επαναδιαπραγμάτευση»

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Α. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ: «Αυτά τα οποία αφορούν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, οι οποίες έπρεπε να γίνουν στη χώρα, είναι βέβαιο ότι πρέπει να εφαρμοστούν και θα εφαρμοστούν. Αλλά σε ό,τι αφορά ζητήματα σε σχέση με τους μισθούς, με τις συντάξεις, ορισμένες άλλες πλευρές, εμείς έχουμε θέσει στόχο, είναι δέσμευσή μας ότι θα επαναδιαπραγματευτούμε και θα επιχειρήσουμε, για να επιτύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, να μην διαλυθεί η ελληνική οικονομία και η κοινωνική συνοχή στη χώρα μας. Είναι θέματα τα οποία είναι μπροστά που μπορούμε να τα διεκδικήσουμε, χωρίς εμείς να κάνουμε τις ακραίες τοποθετήσεις άλλων κομμάτων, οι οποίες δεν είναι μόνο ακραίες, είναι και ουτοπικές και ανέφικτες.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012 17:47

    Είδηση: 13574


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 31 May 2012 - 16:49:29 UTC