Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-07-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με μια ματιά

    [01] Με μια ματιά

    -Εκτός λειτουργίας θα είναι σήμερα, ο τριψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 184 του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, μέσω του οποίου κλείνονται τα ραντεβού με τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό. Όπως ανακοινώθηκε, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για άμεση αποκατάσταση της βλάβης και εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

    -Απάτη 3 εκατ. ευρώ σε βάρος του ΙΚΑ έφερε στο φως έρευνα της διεύθυνσης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Οι εγκέφαλοι του κυκλώματος εντόπιζαν ανασφάλιστους αλλοδαπούς και μέσω εικονικών εταιρειών, τους «ασφάλιζαν» χωρίς να αποδίδουν εισφορές στο ΙΚΑ. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 4 Ελλήνων.

    -Λήγει σήμερα λήγει η προθεσμία για την υποβολή των χειρόγραφων δηλώσεων. Στο μεταξύ, εντατικοποίηση των ελέγχων για την αύξηση των δημοσίων εσόδων, ζήτησε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, από τους επικεφαλής των 36 μεγαλύτερων εφοριών της χώρας.

    -Η ΓΣΕΕ καλεί τους εργοδότες να υπογράψουν σύμβαση, με τον κατώτατο μισθό στα προηγούμενα επίπεδα, και διατήρηση της μετενέργειας.

    -Εκτίναξη της ανεργίας στο 23,6% και της ύφεσης, στο 6,9%, προβλέπει ο ΙΟΒΕ.

    -Δημοπρασία σήμερα εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου εξάμηνης διάρκειας, ύψους 1,25 δισ. ευρώ.

    -Λόγω του καύσωνα, θα είναι ανοιχτοί για τους πολίτες 8 το πρωί με 8 το βράδυ οι κλιματιζόμενοι χώροι στις Λέσχες Φιλίας του δήμου Αθηναίων.

    -Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην Αμυγδαλίτσα του Δήμου Πύλου Μεσσηνίας, που καίει χαμηλή βλάστηση. Στις προσπάθειες κατάσβεσης παίρνουν μέρος δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Μεταξάδα Μεσσηνίας.

    -Δολοφονημένη μέσα στο διαμέρισμά της στη Φιλοθέη βρέθηκε χθες 69χρονη. Οι δράστες έκλεψαν και πολύτιμα αντικείμενα.

    -Βραδινές ώρες χθες, αλιέας προσήλθε και παρέδωσε στη Λιμενική Αρχή Παξών εικοσιπέντε ύποπτα δέματα, τα οποία βρίσκονταν σε σάκο τον οποίο εντόπισε και περισυνέλεξε ο ανωτέρω κατά την διενέργεια αλιείας με το επαγγελματικό αλιευτικό του σκάφος «ΕΥΓΕΝΙΑ» Ν.Κ. 1196, στη θαλάσσια περιοχή Παξών, σε απόσταση 300 μέτρων νοτιοανατολικά της νήσου «ΠΑΝΑΓΙΑ».Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι, τα ανωτέρω δέματα περιείχαν ινδική κάνναβη συνολικού μικτού βάρους η οποία (ήταν βρεγμένη από θαλασσινό νερό) 67 κιλών και 100 γραμμαρίων. Στη συνέχεια διενεργήθηκε έλεγχος από πλωτά περιπολικά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή και από περιπολικά οχημάτα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στις ακτές προς εντοπισμό άλλων ναρκωτικών ουσιών ή εμπλεκομένων ατόμων, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

    -Απογευματινές ώρες χθες, τραυματίστηκε 32χρονος αλλοδαπός, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης θαλάσσιων σπορ αναψυχής (θαλάσσιο σκι) στην περιοχή «ΚΑΜΑΡΙΟΥ» Ν. Θήρας. Ο νεαρός άνδρας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Θήρας για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

    -Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στο λιμάνι εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατόπιν υποδείξεως οδηγού φορτηγού οχήματος, ένας αλλοδαπός, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, ο οποίος εντοπίστηκε στο φορτίο του φορτηγού οχήματος.

    -Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, στη χερσαία ζώνη λιμένα Αργοστολίου επί της οδού «ΙΩΑΝ. ΜΕΤΑΞΑ», όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 76χρονο συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 18χρονο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 15χρονου αλλοδαπού συνεπιβάτη του δίκυκλου. Ο 15χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, για παροχή πρώτων βοηθειών.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012 10:56

    Είδηση: 16930


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 10 July 2012 - 8:49:33 UTC