Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-07-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόγνωση από την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου

    [01] Πρόγνωση από την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου

    Έτοιμοι για εξόρμηση στη θάλασσα, διότι ο υδράργυρος το επόμενο 48ώρο θα αγγίξει τα υψηλότερα επίπεδα αυτού του κύματος καύσωνα. Από Δευτέρα βράδυ στα δυτικά, και την Τρίτη σε όλη τη χώρα αναμένεται η λήξη των θερμοκρασιακών υψηλών. Η διέλευση ενός ψυχρού μετώπου από την Ευρώπη προς τα Βαλκάνια θα προκαλέσει την ενίσχυση των ανέμων με παράλληλη μεταφορά ψυχρότερων αέριων μαζών στη περιοχή μας, επαναφέροντας την δροσιά σε όλη τη χώρα και ισχυρούς βορειάδες στα πελάγη.

    Αναλυτικά

    Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα με το θερμόμετρο να σημειώνει νέα άνοδο σε υψηλότερες τιμές. Θα συνεχίσουν να πνέουν βόρειοι άνεμοι με ένταση στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ στο Αιγαίο, και ασθενέστεροι μέχρι τα 4 μποφόρ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα αγγίξει και πάλι τους 42 βαθμούς στα κεντρικά και τους 39 με 40 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα. Πιο αναλυτικά, οι ελάχιστες και οι μέγιστες θερμοκρασίες για κάθε διαμέρισμα της Ελλάδας θα κυμανθούν: • Βόρεια: 22 έως 40°C. • Κεντρικά: 25 έως 42°C. • Δυτικά: 23 έως 39°C. • Νησιά Ανατολικού Αιγαίου: 25 έως 39°C. • Κρήτη: 23 έως 39°C. • Κυκλάδες: 24 έως 37°C. • Πελοπόννησος: 24 έως 41°C.

    Αθήνα Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς βορειοανατολικοί στα 3-4 μποφόρ.

    Θεσσαλονίκη Παρόμοιες συνθήκες θα επικρατήσουν και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου, και στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς νοτιοανατολικοί άνεμοι.

    Επόμενες Ημέρες

    Η Δευτέρα θα είναι η πιο καυτή ημέρα αυτού του θερμικού κύματος με θερμοκρασίας που τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά ίσως να αγγίξουν τους 43 με 44 βαθμούς, ενώ στη βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου και εκεί θα φτάνουν τους 39 με 40 και 41 βαθμούς. Στο Ιόνιο και στα δυτικά προσήνεμα μέρα θα αρχίσει να δροσίζει, καθώς οι άνεμοι σταδιακά θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 5-7 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι βορειάδες θα είναι στα 3-5 μποφόρ.

    Την Τρίτη θα έχουμε την υποχώρηση των φαινομένων, καθώς οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά στα πελάγη φτάνοντας τα 5-7 και τοπικά τα 8 μποφόρ. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις να αναπτύσσονται στα βόρεια όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στη Θράκη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση με τον υδράργυρο να επανέρχεται σε φυσιολογικές τιμές, μέχρι τους 36 βαθμούς στα βόρεια και δυτικά και τους 37 βαθμούς στην υπόλοιπη επικράτεια.

    Πρόγνωση: Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός - Μετεωρολόγος, MSc

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012 23:46

    Είδηση: 17270


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 14 July 2012 - 20:49:31 UTC