Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-07-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τσίπρας κατά κυβέρνησης,τρόικας που δεν θα συναντήσει- Ζητεί έκτακτη Σύνοδο
  • [02] Τιτάνια μάχη με τις φλόγες σε Καστρίτσι και Πλατάνι Αχαΐας
  • [03] Στόχοι ανάπτυξη, απασχόληση, συνοχή στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας
  • [04] Φ. Κουβέλης: Ισοδύναμα αντί μειώσεων- Θα εφαρμοστούν οι διαρθρωτικές αλλαγές
  • [05] Βενιζέλος: Δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για το 2012
  • [06] Στο επίκεντρο τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ
  • [07] Ο Κ. Μουσουρούλης στην «Ενημέρωση στη ΝΕΤ»
  • [08] Ν. Μαριάς: Συνταγή αποτυχίας το μνημόνιο
  • [09] Ν. Βαλαβάνη: Πολιτική συρρίκνωσης της οικονομίας το μνημόνιο
  • [10] Σ. Λυκούδης: Εάν δεν επιτύχουμε μια επιμήκυνση, θα έχουμε πρόβλημα
  • [11] Με μια ματιά

    [01] Τσίπρας κατά κυβέρνησης,τρόικας που δεν θα συναντήσει- Ζητεί έκτακτη Σύνοδο

    «Η επαναδιαπραγμάτευση ηταν μια απατηλή προεκλογική υπόσχεση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας εκτιμά οτι «η νέα κυβέρνηση συνεχίζει το ίδιο καταστροφικό έργο από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση Παπαδήμου», τονίζοντας οτι «μιλούν για νέο μεσοπρόθεσμο και εννοούν νέο μνημόνιο. Μιλούν για ισοδύναμα μέτρα και εννοούν νέες περικοπές μισθών εφάπαξ και συντάξεων». «Η κυβέρνηση εκτελεί εντολές της τρόικα και δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

    «H τρόικα ζήτησε συνάντηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η συνάντηση αυτή δεν έχει κανένα νόημα. Καλούμε την κυβέρνηση να κάνει το ίδιο, να αρνηθεί το διάλογο με μια αποτυχημένη επιτροπή υπαλλήλων.Την καλούμε έστω και τώρα, να ζητήσει έκτακτη συνάντηση των ευρωπαίων ηγετών για να αναζητηθεί νέος στρατηγικός σχεδιασμός για την ελληνική περίπτωση».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012 16:56

    Είδηση: 17564

    [02] Τιτάνια μάχη με τις φλόγες σε Καστρίτσι και Πλατάνι Αχαΐας

    Ώρες αγωνίας για τους κατοίκους στην Αχαΐα, όπου μαίνεται από το πρωί μεγάλη πυρκαγιά. Δύσκολη μάχη σε έξι πύρινα μέτωπα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις - τα τρία στο Πλατάνι και τα άλλα τρία στο Άνω Καστρίτσι - καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

    Από τα επτά Καναντέρ που πετούν στην περιοχή, τα έξι δήλωσαν βλάβη και επιστρέφουν στη βάση τους. Παραμένουν ένα Καναντέρ και δύο ελικόπτερα, ωστόσο εάν δεν πέσουν οι άνεμοι, είναι σχεδόν αδύνατον να τεθούν υπό έλεγχο τα έξι μέτωπα της φωτιάς.

    Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ζήτησε ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων ώστε να δημιουργηθεί ένα προστατευτικό τείχος γύρω από τα δύο χωριά στη διάρκεια της νύχτας, ενώ ο αντιπερειφερειάρχης Γρηγόρος Αλεξόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΑ Πάτρας, ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να βρίσκονται σε ετοιμότητα και ανά πάσα στιγμή να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

    Στην Αχαΐα μεταβαίνει ο Γιώργος Παπανδρέου

    Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου διέκοψε την παρουσία του στο Συμπόσιο της Σύμης, το οποίο διεξάγεται στη Σάμο και μεταβαίνει στην Αχαΐα όπου μαίνονται οι πυρκαγιές και έχουν προκληθεί μεγάλες καταστροφές.

    Προηγουμένως, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, επικοινώνησε με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στην Αχαΐα από την μεγάλη φωτιά που έχει εκδηλωθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη κοντά στην Πάτρα. Στη συνέχεια, είχε επικοινωνία με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την Πυροσβεστική.

    Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας, επισημαίνει τα ακόλουθα: «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν στις υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάσβεσης αλλά και περιορισμού της επέκτασης της πυρκαγιάς, όσο και αποφυγής ανεπιθύμητων καταστάσεων όπως απώλειες ζωής. Τα διαθέσιμα μέσα κατάσβεσης, επίγεια και εναέρια, ωστόσο δεν θα ήσαν όλα στην διάθεση της Πάτρας αν υπήρχαν ταυτόχρονα και άλλα μέτωπα φωτιάς, σε άλλες περιοχές. Αυτό πρέπει να προβληματίσει τους αρμόδιους. Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν, αλλά και το ανάγλυφο του εδάφους δημιούργησαν σημαντικές δυσκολίες κατά την κατάσβεση που ξεπεράστηκαν σε μεγάλο βαθμό από την παρέμβαση των ειδικών του Πυροσβεστικού Σώματος, όσο και από τις ένοπλες δυνάμεις που διατέθηκαν από στρατό και αεροπορία καθώς και από ομάδες εθελοντών που δραστηριοποιούνται σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας εκφράζει ωστόσο την ανησυχία του για το ενδεχόμενο, οι καμένες δημόσιες εκτάσεις γης, να αποτελέσουν βορρά στις διαθέσεις καταπατητών και προς τούτο η Πολιτεία και ιδίως η Περιφέρεια οφείλουν να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν καταπατήσεις και οικοπεδοποίηση με την σύνταξη κτηματολογίου, όπου δεν υπάρχει».

    Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας και την Πέμπτη προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

    Σχετικές ειδήσεις: Μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα- Εκκενώνονται οικισμοί

    Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο

    Υπο έλεγχο οι φωτιές στο Μαίναλο Αρκαδίας και στο Ζευγολατιό Κορινθίας

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου-Δ. Αλεξόπουλος-Α. Ροδίτης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012 19:30

    Είδηση: 17560

    [03] Στόχοι ανάπτυξη, απασχόληση, συνοχή στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας

    «Η κυβέρνηση κινείται σταθερά στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας που χάραξε ο πρωθυπουργός και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί», υπογράμμισε σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τόνισε ότι η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και πως μέριμνα της κυβέρνησης ειναι να δρομολογήσει την ανάπτυξη, την ενίσχυση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής και να ενδυναμώσει τη θέση της χώρας.

    Σχετικές ειδήσεις: Γιάννης Στουρνάρας: Δόθηκαν οι βασικές κατευθύνσεις για τα 11,5 δισ.

    Βενιζέλος: Δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για το 2012

    Φ. Κουβέλης: Ισοδύναμα αντί μειώσεων- Θα εφαρμοστούν οι διαρθρωτικές αλλαγές

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Αλφόνσος Βιτάλης

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012 15:14

    Είδηση: 17554

    [04] Φ. Κουβέλης: Ισοδύναμα αντί μειώσεων- Θα εφαρμοστούν οι διαρθρωτικές αλλαγές

    Για ισοδύναμα μέτρα αντί για μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια μίλησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Στόχος η δημιουργία αναπτυξιακών μεγεθών, τόνισε ο Φώτης Κουβέλης, επισημαίνοντας ότι θα εφαρμοστούν χωρίς καθυστέρηση οι διαρθρωτικές αλλαγές που θα εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Τα όσα συμφωνήσαμε στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας θα τηρηθούν απαρέγκλιτα, δήλωσε ο κ. Κουβέλης. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και επιμέρους θέματα όπως η χαλάρωση ρυθμίσεων του «Τειρεσία» και η προώθηση του ελέγχου για τη διαπίστωση της φοροδιαφυγής, ενώ, όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης πρέπει να δοθεί στην αγορά.

    Όχι νέα μέτρα το 2012

    Αποφασίσαμε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα το 2012, αντίθετα θα επιχειρήσουμε να ελαφρύνουμε τα ασθενέστερα στρώματα της χώρας, τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

    Αναφορικά με την εξίσωση φόρου πετρελαίου θέρμανσης-κίνησης, θα υπάρξει επιδοματική πολιτική με κριτήριο την γεωγραφική περιοχή και την εισοδηματική δυνατότητα των νοικοκυριών.

    Σχετικά με το τέλος ακίνητης περιουσίας, ο κ. Κουβέλης είπε ότι προωθούνται μέτρα για την ενίσχυση όσων πολιτών πρέπει να απαλλαγούν, αλλά και δόσεις για τη διευκόλυνση των πολιτών.

    Όσον αφορά στην επαναδιαπραγμάτευση, κύριος στόχος είναι η επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής, δήλωσε ο κ. Κουβέλης.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012 15:10

    Είδηση: 17552

    [05] Βενιζέλος: Δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για το 2012

    Την ανάγκη παράτασης της δημοσιονομικής προσαρμογης της Ελλάδας επισήμανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Είπε οτι θα υπάρξει νέα συνάντηση των τριών Αρχηγών την επόμενη εβδομάδα για τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις αποκρατικοποιήσεις, οτι δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για το 2012 αλλά θα εφαρμοστούν όσα ψηφίστηκαν με την μέγιστη δυνατή κοινωνική ευαισθησία και οτι θα γίνει προσπάθεια να βρεθούν ιοσόδύναμα μέτρα.

    Τέλος όσον αφορά στα δημοσιονομικά 2013-14, θα γίνει προσπάθεια να μην υπάρξουν οριζόντια μέτρα και το πρόγραμμα θα συγκεκριμενοποιηθεί μετά την έκθεση της Τρόικας.

    Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους η εξεύρεση των 11,5 δισ. ευρώ θα προκύψει μέσα από την αξιολόγηση της επικαιροποιημένης πρότασης του ΚΕΠΕ, των προτάσεων που έχουν κάνει τα υπουργεία για περικοπές, στις οποίες απομένει να προστεθούν οι προτάσεις υπουργείων που ακόμα δεν έχουν υποβάλει τα δικά τους στοιχεία και στη συνέχεια θα εξεταστεί πως θα καλυφθεί το κενό που υπάρχει, με τρόπο κοινωνικά δίκαιο και που να μην είναι οριζόντιος.

    Επαναλάμβαναν δε τη θέση που έχει εκφράσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ότι «είναι δύσκολο» να βρεθούν τα 11,5 δισ. από περικοπές, μέσα σε κλίμα υφεσιακό και έως το 2014, αλλά αντίθετα, ότι «πρέπει να απλωθούν σε επιπλέον, τουλάχιστον δύο χρόνια».

    Τα επιπλέον δισ. ευρώ που θα εξευρεθούν από τα υπουργεία είναι μια συζήτηση που θα γίνει με την τρόικα, ενώ, κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Βενιζέλος εκτιμά ότι δεν τίθεται θέμα καθυστέρησης κάποιων υπουργείων, διότι «για να αποκτήσει πλήρη εικόνα ένας υπουργός, χρειάζεται κάποιος χρόνος».

    Σε ερώτηση σχετικά με τα επιπλέον 3,5 δισ. ευρώ που ζητούνται για το 2012, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι «δεν υπάρχουν άλλα 3,5 δισ., υπάρχουν αυτά που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2012 όπως έχει ψηφιστεί τον Μάρτιο και ισχύει ο προϋπολογισμός». «Δεν είναι πρόσθετα αυτά για το 2012, είναι προβλεπόμενα», προσέθεταν.

    Οι ίδιοι κύκλοι έλεγαν ότι οι υστερήσεις θα εξεταστούν καθ' οδόν και πως κατά τη γνώμη του κ. Βενιζέλου πρέπει να επιδιωχθεί να υπάρχουν οι μικρότερες δυνατές υστερήσεις, οι οποίες στη συνέχεια να απορροφηθούν κλιμακωτά έως το τέλος της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής.

    Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές και σε συμπληρωματική ερώτηση, διευκρίνιζαν ότι σε αυτό δεν συγκαταλέγεται μια ενδεχόμενη επιβάρυνση σε πολύ υψηλά εισοδήματα «εάν υπάρξει ανάγκη».

    Για το εάν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει νέα έκτακτη εισφορά, έλεγαν ότι στη σύσκεψη κορυφής στο Μεγαρο Μαξίμου δεν έγινε συζήτηση για μέτρα φορολογικού χαρακτήρα εσόδων, όπως δεν έγινε συζήτηση και για την «ενδιάμεση χρηματοδότηση», κάτι που ο κ. Βενιζέλος εκτιμά ότι θα λυθεί αυτομάτως με την έννοια ότι είναι «σε πολύ μεγάλο βαθμό λογιστικού χαρακτήρα».

    Όσον αφορά στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, για το οποίο θα υπάρξει νέα συνάντηση των τριών αρχηγών τις επόμενες ημέρες, οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν προβληματίζεται για τυχόν αντιδράσεις, ούτε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ούτε εκ μέρους συνδικαλιστών, «γιατί ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να γίνει και είναι πολύ μεγάλη ικανοποίηση να μετέχουν κι άλλες πολιτικές δυνάμεις στην ανάληψη της ευθύνης και τους βάρους της διαχείρισης της κρίσης».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς και για την επικείμενη συνάντηση που θα έχει με τον νέο πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών για να αλλάξουν οι κανόνες του ΤΕΙΡΕΣΙΑ, κάτι που είναι και προεκλογική πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

    Οι ίδιες πηγές ενημέρωναν ότι ζητήθηκε από το οικονομικό επιτελείο να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο αναφορικά με το πετρέλαιο θέρμανσης και συμπλήρωναν ότι το επίδομα θα δοθεί κυρίως στις περιοχές όπου η δαπάνη είναι μεγάλη λόγω κλιματολογικών συνθηκών και όπου υπάρχουν ειδικά κοινωνικά προβλήματα.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος έθεσε στη συζήτηση το ζήτημα του αγροτικού πετρελαίου και υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρξει και παράλληλη ρύθμιση για να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες από την εξίσωση του φόρου πετρελαίου κίνησης- πετρελαίου θέρμανσης, να υπάρξει μηχανισμός αγροτικού πετρελαίου.

    Επιπλέον, όσον αφορά στο ειδικό τέλος ακινήτων, αποσαφηνίστηκε στη σύσκεψη ότι και η ίδια η νομοθεσία προβλέπει, όπως και η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, ότι δεν κόβεται το ρεύμα σε κανέναν, ούτε κόπηκε ποτέ το ρεύμα σε κανέναν, λόγω μη καταβολής του τέλους.

    Σχετική είδηση:Γιάννης Στουρνάρας: Δόθηκαν οι βασικές κατευθύνσεις για τα 11,5 δισ.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Αλφόνσος Βιτάλης

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012 18:21

    Είδηση: 17550

    [06] Στο επίκεντρο τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ

    Στο στούντιο της «Ενημέρωσης στη ΝΕΤ» βρέθηκαν ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, το μέλος της ΠΓ του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και ο ΓΓ των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μιχάλης Γιαννάκης, με τη συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από τις απαιτούμενες περικοπές ύψους 11,5 δισ. ευρώ.

    Υπάρχει τρόπος εξοικονόμησης χωρίς να πληγούν τα αδύναμα σώματα της κοινωνίας, για μένα, «κόκκινη γραμμή» - και δεν θα ψηφίσω ποτέ, οι περικοπές σε χαμηλές συντάξεις, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

    Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι περικοπές θα γίνουν μόνο σε κατηγορίες που μπορούν να τις αντέξουν και χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ κατώτερο των περιστάσεων.

    Παράλληλα, αναφέρθηκε στη Χαλυβουργία, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα εργοστάσιο που δεν το έκλεισε ο Β' ΠΠ και πάει να το κλείσει το ΠΑΜΕ.

    Οι αρχηγοί που συμμετέχουν στην κυβέρνηση ανέβασαν τον πήχη πολύ ψηλά προεκλογικά, για να «χτυπήσουν» τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα περνάνε θεαματικά από κάτω, είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

    Η κυβέρνηση εμφανίζεται εντελώς απροετοίμαστη να πραγματοποιήσει όσα είχαν ψηφίσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από τον Μάρτιο, τόνισε, προσθέτοντας ότι δεν έχει γίνει τίποτα για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής, «πάλι θα την πληρώσουν οι ασθενέστεροι».

    Ο κ. Παπαδημούλης μίλησε για αξιοποίηση και όχι εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

    Ένα μήνα μετά τις εκλογές, μπροστά στη σκληρή πραγματικότητα, πρέπει να προχωρήσουμε στη μείωση των λειτουργικών δαπανών, όμως σε πολλά υπουργεία παρατηρείται έλλειψη πολιτικής βούλησης, εκτίμησε ο Πάνος Μπεγλίτης.

    Για τον κ. Μπεγλίτη, οι περικοπές δεν είναι μόνο γραμμική διαδικασία, πρέπει να συνοδεύονται από μεταρρυθμίσεις.

    Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Γιαννάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι ούτε ο Πρωθυπουργός έχει πλήρη εικόνα πού βρισκόμαστε, είναι η πέμπτη χρονιά ύφεσης, όλα διαλύονται.

    Και ο ίδιος ο Α. Σαμαράς είχε πει στο παρελθόν ότι πρόκειται για καταστροφική πολιτική, δήλωσε ο κ. Γιαννάκης, αναρωτήθηκε ποιος κυβερνά τον τόπο και εκτίμησε ότι αυτή η πολιτική οδηγεί στη δραχμή.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 17532

    [07] Ο Κ. Μουσουρούλης στην «Ενημέρωση στη ΝΕΤ»

    Δύο είναι τα βασικά ζητήματα για το υπουργείο: Η επανένωση και ανασυγκρότηση του Λιμενικού Σώματος και το πώς θα μπορέσουμε να παρέχουμε υπηρεσίες ποιότητας στην ελληνική ναυτιλία, τόνισε μιλώντας στην «Ενημέρωση στη ΝΕΤ» ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κώστας Μουσουρούλης

    Όπως διευκρίνησε ο κ. Μουσουρούλης, το πρώην υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έχει αρμοδιότητες σε επτά διαφορετικά υπουργεία, (...) ηΗ πολιτική απόφαση είναι η αναδιοργάνωση του υπουργείου, μέχρι τότε πρέπει να γίνεται η διαχείριση όσο γίνεται καλύτερα.

    Τα προβλήματα της ακτοπλοΐας είναι σημαντικά, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι πλοίο και λιμάνι, αυτός ο σύνδεσμος ζωής, δεν θα διαρραγεί, υπογράμμισε ο υπουργός.

    Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ελληνόκτητη ναυτιλία και στα πλοία με ελληνικά σημαία και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μπορεί να απορροφηθεί σημαντικό ποσοστό ανεργίας στη ναυτιλία.

    Η κρουαζιέρα για να γίνει πρώτη, χρειάζονται μέσα, οι υποδομές, αλλά και προετοιμασία του συνόλου του κρατικού μηχανισμού, σημείωσε ο κ. Μουσουρούλης.

    Ο κλάδος της ακτοπλοΐας σήμερα καταγράφει ζημίες, με πρώτο κίνδυνο τις διεθνείς τιμές των καυσίμων και δεύτερο κίνδυνο την πτώση της κίνησης, λόγω της ύφεσης, ανέφερε ο υπουργός, καταλήγοντας ότι αυτοί οι παράγοντες δεν μπορούν να οδηγήσουν ευθέως σε μείωση των εισιτηρίων.

    Αναφορικά με τις περικοπές στα υπουργεία, έκανε λόγο για εξορθολογισμό των δαπανών, επισημαίνοντας ότι οι κωδικοί του συγκεκριμένου βρίσκονται ακόμα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: «Κάνω αξιολόγηση των δαπανών και εκτιμώ ότι του χρόνου θα μπορέσω να φτάσω σε ένα 15% εξοικονόμησης».

    Αναφορικά με τη συγκυβέρνηση, εκτιμά ότι υπάρχει συναντίληψη του πού βρισκόμαστε και πού θέλουμε να φτάσουμε.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012 11:35

    Είδηση: 17527

    [08] Ν. Μαριάς: Συνταγή αποτυχίας το μνημόνιο

    Συνταγή αποτυχίας χαρακτήρισε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το μνημόνιο ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, μιλώντας στη ΝΕΤ FM. Υποστήριξε, δε, ότι δικαιούμαστε να ζητήσουμε την πλήρη αποζημίωση της χώρας από την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής που μας επέβαλε το ΔΝΤ και η τρόικα, εκτιμώντας ότι αυτό το ποσό υπερβαίνει τα 400 δισ. ευρώ.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ν. ΜΑΡΙΑΣ: «Εμείς εκτιμούμε ότι απέτυχε το μνημόνιο όχι γιατί η κυβέρνηση δε μπόρεσε να κάνει τη δουλειά της καλά, αλλά διότι αυτή καθαυτή η συνταγή και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το μνημόνιο είναι συνταγή αποτυχίας».

    Ν. ΜΑΡΙΑΣ: «Εφόσον η συνταγή αυτή έχει αποτύχει, εφόσον ακόμα και η κυρία Μέρκελ το έχει παραδεχτεί, μπαίνει ένα ζήτημα, ποιος θα αποζημιώσει τη χώρα μας για τη ζημία που υπέστη, και σε επίπεδο οικονομίας, και σε επίπεδο κοινωνίας, και σε επίπεδο κύρους της χώρας. Αυτό είναι ένα τεράστιο ποσό σε δισ. Ποιος θα μας αποζημιώσει για αυτή τη ζημιά που έχουμε υποστεί; Η πρότασή μας και η άποψή μας, που έχω εκφράσει προσωπικά εγώ, είναι ότι πλέον δικαιούμαστε να ζητήσουμε αποζημίωση και να αξιοποιήσουμε την ίδια τη δανειακή σύμβαση, η οποία λέει ότι οι διαφορές μεταξύ των μερών επιλύονται δικαστικά στο δικαστήριο της ΕΕ και να ζητήσουμε, προφανώς ετοιμάζοντας ένα πολύ σωστό φάκελο, την πλήρη αποζημίωση της χώρας από την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής που μας επέβαλε το ΔΝΤ και γενικότερα η τρόικα. Κι αυτό το ποσό είναι τεράστιο. Κατά την εκτίμηση τη δική μου υπερβαίνει τα 400 δις ευρώ».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012 13:25

    Είδηση: 17537

    [09] Ν. Βαλαβάνη: Πολιτική συρρίκνωσης της οικονομίας το μνημόνιο

    Την άποψη ότι το μνημόνιο είναι μια σχεδιασμένη πολιτική συρρίκνωσης της οικονομίας, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM η Νάντια Βαλαβάνη. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι επιχειρείται να φτιαχτεί μια Ευρώπη με μνημόνια και όχι να φτιαχτεί ο πυρήνας της Ευρώπης και πρόσθεσε ότι η χώρα μας, επειδή είναι ο πιο αδύναμος κρίκος, θα μπορούσε να αποτελέσει το σημείο απ' όπου μπορεί να αρχίσει να ξηλώνεται αυτή η ευρωπαϊκή πολιτική.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ν. ΒΑΛΑΒΑΝΗ: «Το μνημόνιο είναι μια πολιτική σχεδιασμένη συρρίκνωσης της οικονομίας. Βέβαια, θα συμφωνήσω κι εγώ ότι τους έχει ξεφύγει από τα χέρια αυτή η συρρίκνωση».

    Ν. ΒΑΛΑΒΑΝΗ: «Αυτοί πάνε αυτή τη στιγμή να φτιάξουν μια Ευρώπη με μνημόνια. Όχι όλη την Ευρώπη, τον πυρήνα».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Τους απείθαρχους».

    Ν. ΒΑΛΑΒΑΝΗ: «Θα υπάρξει ένας πυρήνας της Ευρώπης των πλεονασμάτων, όπου δε θα έχει μνημόνια. Θα έχουν κι εκεί πολιτικές λιτότητας. Και η υπόλοιπη θα είναι Ευρώπη με μνημόνια. Από κάπου πρέπει αυτό να ξηλωθεί. Η Ελλάδα που είναι ο πιο αδύναμος κρίκος θα μπορούσε να είναι, ακριβώς επειδή είναι ο πιο αδύναμος κρίκος, και το σημείο απ' όπου μπορεί να αρχίσει να ξηλώνεται όλη αυτή η ευρωπαϊκή πολιτική».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012 13:37

    Είδηση: 17536

    [10] Σ. Λυκούδης: Εάν δεν επιτύχουμε μια επιμήκυνση, θα έχουμε πρόβλημα

    Την ανάγκη να γίνει μια προσπάθεια εθνικού χαρακτήρα, καθώς και την ανάγκη να γίνει άμεσα η επιμήκυνση, υπογράμμισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης. Παράλληλα, επισήμανε ότι το κόμμα του ενδιαφέρεται για τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού, και όχι για να μοιράσει θέσεις και καρέκλες, ενώ επανέλαβε ότι ο τομέας της ενέργειας και του νερού πρέπει να βρίσκονται υπό κρατικό έλεγχο.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Σ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: «Είναι πολύ μεγάλο το πακέτο, οι δυσκολίες είναι τεράστιες. Δεν έχω έκδηλη αισιοδοξία, χωρίς να είμαι απαισιόδοξος. Νομίζω, όμως, ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και πρέπει να γίνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, κατά τη γνώμη μου, εθνικού χαρακτήρα. Μακάρι να μπορούσε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος να συνεννοηθεί. Αν δεν τα καταφέρει ή όσοι τα καταφέρουν, πιστεύω ότι θα δυσκολευτούμε πολύ γιατί είμαστε ανοιχτοί και κάτι πρέπει να κάνουμε για να βρούμε όσα μας λείπουν».

    Σ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: «Η επιμήκυνση μας χρειάζεται απολύτως. Μας χρειάζεται, διότι αν δεν τραβήξουμε σε βάθος μεγαλύτερου χρόνου τη δυνατότητα αποπληρωμής των χρεών, θα είμαστε υποχρεωμένοι κάθε τρεις και λίγο να ψάχνουμε να βρούμε μέτρα για να εξοικονομήσουμε τα χρήματα που χρειάζεται άμεσα. Εάν δεν προχωρήσουμε, εάν δεν επιτύχουμε μια επιμήκυνση, και όσο το δυνατόν ταχύτερα, θα έχουμε ένα πρόβλημα».

    Σ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: «Είμαστε ένα κόμμα που μετέχει στις κυβερνητικές ευθύνες. Υπ' αυτήν την έννοια, είμαστε ένα κόμμα που πρέπει να έχει ένα μάτι στον κρατικό μηχανισμό. Δηλαδή, να δει τι επιλογές γίνονται και κατά πόσο αυτές οι επιλογές είναι σύμφωνες με τις δικές μας πολιτικές απόψεις, αλλά και τις ευαισθησίες, και από κει και πέρα να δούμε και τι προτάσεις θα μπορούσαμε να έχουμε εμείς για τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού, για να είναι ακόμα καλύτερος. Αυτή την έννοια έχει το δικό μας ενδιαφέρον για τον κρατικό μηχανισμό, και όχι για να μοιράσουμε τώρα θέσεις και καρέκλες. Αν είναι θα το είχαμε κάνει σε επίπεδο υπουργείων, που το αποφύγαμε αμέσως».

    ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΔΕΚΟ

    Σ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: «Είμαστε καθαροί. Εμείς πιστεύουμε ότι στο μεγάλο τομέα που λέγεται ενέργεια και νερά, πρέπει να είναι ο έλεγχος κρατικός, της πλειοψηφίας».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012 13:36

    Είδηση: 17535

    [11] Με μια ματιά

    -Μαίνεται από το πρωί μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Ρίο Αχαΐας. Σε ετοιμότητα οι αρχές για εκκένωση 5 οικισμών. Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Νέο πύρινο μέτωπο ξέσπασε πριν από λίγο στην περιοχή Τζάϊλο Δυτικής Αχαΐας. Μαίνεται για τρίτη ημέρα και η φωτιά στο Ζευγολατιό.

    -Συνέντευξη Τύπου των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στο δημαρχείο Χαϊδαρίου. Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Αθηνών.

    -Συγκέντρωση εργαζομένων στις συνδικαλιστικές οργανώσεις στις 12 έξω από το υπουργείο Εργασίας. Διαμαρτύρονται για το κλείσιμο των οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας και τη μη καταβολή δεδουλευμένων.

    -Περισσότερο από ένα τόνο Κρητικού ελαιολάδου αλλά και ελιές διαθέτει σήμερα δωρεάν το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου σε 212 άπορες οικογένειες της πόλης, που έχουν καταγραφεί στις σχετικές «λίστες».

    -Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σήμερα και αύριο, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, λόγω εργασιών ελέγχου και ρυθμίσεων του εγκατεστημένου συστήματος τηλεδιαχείρισης ηλεκτροφωτισμού.

    -Ιδιαίτερα επιβαρυντική για τον Άκη Τσοχατζόπουλο η συμπληρωματική απολογία του ξαδέρφου του, Νίκου Ζήγρα, ο οποίος μίλησε για το ρόλο και άλλων προσώπων στην υπόθεση, ενώ αναφέρθηκε στο όνομα ενός τουλάχιστον κρατικού αξιωματούχου, που δεν έχει καν κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον των δικαστικών αρχών.

    -Ένας 26χρονος αλλοδαπός συνελήφθη στο Καλπάκι Ιωαννίνων για εισαγωγή και εμπορία μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, καθώς στο αυτοκίνητο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 127 κιλά κάνναβης.

    -Κηδεύεται στις 5.30 το απόγευμα από το Νεκροταφείο Ζωγράφου, ο ηθοποιός και κλασικός ερμηνευτής Γιώργος Μούτσιος, που πέθανε σε ηλικία 80 ετών.

    -Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, στην παραλιακή οδό Νεάρχου - Κόμβος Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό 57χρονο παρέσυρε διερχόμενη 35χρονη πεζή αλλοδαπή με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό της. Η 35χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για προληπτικούς λόγους από όπου και εξήλθε αυθημερόν.

    -Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών / Τμήμα Αλλοδαπών, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε άτομα που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, 27χρονος αλλοδαπός ο οποίος παρείχε άμεση συνέργεια σε 18χρονο αλλοδαπό που κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

    -Συνελήφθησαν, μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα, στο λιμένα Ηγουμενίτσας από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, τέσσερις αλλοδαποί οι οποίοι εντοπίστηκαν από μέλος του πληρώματος στο γκαράζ του πλοίου στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να μεταβούν παράνομα σε λιμένα Ιταλίας.

    -Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή Βραυρώνας Αττικής, 79χρονος. Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 17522


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 18 July 2012 - 16:49:39 UTC