Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-07-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξήρε το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης ο Μπιλ Κλίντον
  • [02] Με μια ματιά

    [01] Εξήρε το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης ο Μπιλ Κλίντον

    Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, μελών της ελληνικής κυβέρνησης και Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε κατ' ιδίαν συνάντηση, διάρκειας περίπου 45 λεπτών του κ. Σαμαρά με τον κ. Κλίντον, με βασικό θέμα συζήτησης την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τρόπους εξεύρεσης λύσεων.

    Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε στον πρώην πλανητάρχη πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στις ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται, καθώς -όπως τόνισε- η Ελλάδα αυτήν την στιγμή ζει μια κρίση άνευ προηγουμένου, ευρισκόμενη ήδη στον πέμπτο χρόνο ύφεσης. Τόνισε επίσης ότι στόχος του είναι η ενίσχυση της ανάκαμψης με τη στήριξη του ελληνικού λαού, υποστηρίζοντας πως για λυθούν τα προβλήματα χρειάζεται ισχυρή ηγεσία και ελπίδα στο λαό.

    Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον κ. Κλίντον φίλο της Ελλάδας και τον ευχαρίστησε για τη συμμετοχή του στην προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες με στόχο τη δημιουργία ενός Ταμείου που θα προωθεί αναπτυξιακές δράσεις στη χώρα μας.

    Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος τόνισε πως πιστεύει στο μέλλον της Ελλάδος, μια χώρα την οποία θεωρεί πλούσια, με πλούσιους πόρους όπως είπε, και συνεχάρη την κυβέρνηση συνασπισμού καθώς όπως τόνισε σε όλον τον κόσμο όταν υπάρχουν προβλήματα οι άνθρωποι προσπαθούν να συνεργαστούν.

    «Πιστεύω ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε κάτι και να σας βοηθήσουμε» τόνισε ο κ. Κλίντον, και εξήρε το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης.

    Στη συνέχεια ο κ. Κλίντον θα μιλήσει σε εκδήλωση των Αμερικανών ομογενών και το απόγευμα θα αναχωρήσει από την Ελλάδα.

    Εισήγηση Σαμαρά

    Παρέμβαση Κλίντον

    Σχετική είδηση: Συνάντηση Σαμαρά-Κλίντον για επενδύσεις στην Ελλάδα

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012 18:19

    Είδηση: 17817

    [02] Με μια ματιά

    Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη, συνέλαβαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας 35χρονο ημεδαπό, για «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών». Ο συλληφθείς χθες το απόγευμα παραβίασε δύο ιατρεία και ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσε προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών και χρηματικό ποσό 10.000 ευρώ. Από την αστυνομική έρευνα που έγινε στη συνέχεια, προέκυψε ότι ο 35χρονος κατά το δίμηνο Μαΐου-Ιουλίου 2012 είχε διαρρήξει 17 διαμερίσματα, ιατρεία, αλλά και επαγγελματικούς χώρους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αφαιρώντας προσωπικά αντικείμενα, ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά και διάφορα χρηματικά ποσά. Ο 35χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

    Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος, που έγινε λίγο μετά τις 3.00 τα ξημερώματα στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος της Κάτω Αχαΐας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 28χρονος και είχε κατεύθυνση προς Πύργο, συγκρούστηκε, για άγνωστους ακόμα λόγους, με ένα δεύτερο αυτοκίνητο, που οδηγούσε μια 30χρονη. Από την σύγκρουση των δύο αυτοκινήτων τραυματίστηκε θανάσιμα ο 28χρονος, ενώ σοβαρά τραυματισμένοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, η 30χρονη οδηγός του άλλου αυτοκινήτου και ο επίσης 30χρονος συνοδηγός.

    Συνελήφθη στο χωριό Κρεμμύδια Μεσσηνίας, ένας 27χρονος Αφγανός, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 23χρονου Πακιστανού, για καλλιέργεια χασίς και για παράνομη διαμονή στη χώρα, ενώ αναζητείται ακόμα ένα άτομο. Επιπλέον, σε βάρος του 23χρονου, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για καλλιέργεια χασίς και ψευδή ανωμοτί κατάθεση. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Καλαμάτας.

    Οι αστυνομικές αρχές του αεροδρομίου «Μακεδονία» συνέλαβαν την Πέμπτη το μεσημέρι τρεις νεαρούς αλλοδαπούς. Οι δύο από αυτούς, προσπάθησαν να επιβιβάσουν τον τρίτο παράνομα σε αεροσκάφος, έναντι τιμήματος 550 ευρώ. Ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί από τις αστυνομικές αρχές του αεροδρομίου, που τους συνέλαβαν, ενώ ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012 13:00

    Είδηση: 17812


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 22 July 2012 - 16:49:34 UTC