Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-07-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες αιχμές Π. Ρουμελιώτη κατά του Γ. Παπανδρέου
  • [02] Αναζητώνται δίκαιες λύσεις για τα μέτρα των 11,6 δισ. ευρώ
  • [03] Σάλος για την αναφορά Ρογκ πως οι αγώνες γύρισαν σπίτι τους

    [01] Νέες αιχμές Π. Ρουμελιώτη κατά του Γ. Παπανδρέου

    Σε φόντο μνημονίου, για το πώς οδηγήθηκε εκεί η χώρα και με αφορμή την προ ημερών δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ περί προδιαγεγραμμένης αποτυχίας του προγράμματος, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Παναγιώτη Ρουμελιώτης ανταλλάσσουν εκατέρωθεν πυρά.

    Ο κ. Ρουμελιώτης ο οποίος επί της ουσίας εγκαλεί τον πρώην πρωθυπουργό κατηγορώντας τον πως δεν επιδίωξε άμεση αναδιάρθρωση χρέους, αποδέχτηκε υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την Ευρωζώνη και συμφώνησε σε μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής, επανήλθε με νέα δήλωσή του στη ΝΕΤ.

    «Εάν είχε εισακουσθεί η πρόταση του τότε επικεφαλής του ΔΝΤ , Ντομινίκ Στρος Καν, την οποία επανειλημμένα μετέφερα στην Αθήνα για κούρεμα του χρέους πριν ενταχθεί η Ελλάδα στο Μηχανισμό, το χρέος σήμερα θα ήταν 80-90% του ΑΕΠ και το πρόγραμμα που θα είχε εφαρμοσθεί για την Ελλάδα θα ήταν ριζικά διαφορετικό από αυτό που εφαρμόσθηκε και βιώνει σήμερα η χώρα», τόνισε ο πρώην μόνιμος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αφήσει αιχμές κατά του πρώην εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ, δηλώνοντας ότι ουδείς μπορεί να παίζει με τα συμφέροντα της χώρας, ισοπεδώνοντας σημαντικά μεταρρυθμιστικά βήματα και υπονομεύοντας τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας.

    «Η μνήμη του κ. Ρουμελιώτη επανήλθε όταν αποχώρησε από το ΔΝΤ και εντάχθηκε στον ιδιωτικό τομέα. Ο καθένας μπορεί να βγάζει το ψωμί του με τον τρόπο που επιθυμεί αλλά όλοι βγάζουμε τα συμπεράσματά μας», υποστήριξε όπως τονίζουν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

    «Είναι ερωτήματα -όπως το γιατί δεν ζήτησε άμεσα αναδιάρθρωση ή γιατί δέχθηκε τόσο υψηλά επιτόκια ή τόσο βραχεία περίοδο αποπληρωμής ενώ ο Στρος Καν τον συμβούλευε περί του αντιθέτου- αυτά είναι ερωτήματα που όχι κάθε Έλληνας αλλά και κάθε Ευρωπαίος δικαιούται να γνωρίζει» επισήμανε μιλώντας στο Βήμα FM, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

    Συνεργάτες επίσης του Γιώργου Παπανδρέου αναρωτήθηκαν: «Γιατί ο πρώην εκπρόσωπος μας στο ΔΝΤ δεν παραιτήθηκε γνωρίζοντας ότι το πρόγραμμα θα οδηγούσε σε αποτυχία;»

    «Παρέμεινα στο ΔΝΤ για να παλέψω τη αναδιάρθρωση του χρέους η οποία έγινε τελικά με καθυστέρηση και χωρίς τα αποτελέσματα που θα περιμέναμε», απαντά ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Αντιπαράθεση Γ. Παπανδρέου - Π. Ρουμελιώτη για τη στάση του ΔΝΤ

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012 21:04

    Είδηση: 18283

    [02] Αναζητώνται δίκαιες λύσεις για τα μέτρα των 11,6 δισ. ευρώ

    Το υψηλότερο μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης αναζητούν στην κυβέρνηση για να κλείσουν την τρύπα του 1,5 δις ευρώ που απομένει για την τελική μορφή που θα πάρει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

    Την Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί εκ νέου με τον πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για να λάβουν οριστικές αποφάσεις.

    Τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι είναι :

    Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη

    Περικοπή 10% στις κύριες συντάξεις από 1400 ευρώ και πάνω

    Μαχαίρι στις συντάξεις του ΟΓΑ

    Ψαλίδι στα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων

    Αναδρομική μείωση των εφάπαξ στα Ταμεία

    Δραστική μείωση του αριθμού των συμβασιούχων

    Κατάργηση αρκετών κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων

    Καθιέρωση ανώτατου πλαφόν 1.500 ευρώ στις δαπάνες φαρμάκων και περίθαλψης

    Την ώρα που η Ελλάδα ετοιμάζεται για νέες θυσίες ο Γερμανός Αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ επανήλθε με σκληρές δηλώσεις απαντώντας στις προειδοποιήσεις Μπαρόζο και Σαμαρά. Μιλώντας στην εφημερίδα Neue Osnabrucker Zeitung, τόνισε ότι η μοίρα των Ελλήνων βρίσκεται στα χέρια τους και μια έξοδος της Ελλάδας έχει πάψει προ πολλού να τρομάζει. «Όχι άλλες δικαιολογίες παρακαλώ», κατέληξε.

    Στο μεταξύ νέα κόντρα ξέσπασε για την δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση θα είναι υπόλογα απέναντι στον ελληνικό λαό, τόσο για τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις περί «επαναδιαπραγμάτευσης» που μετατράπηκαν σε κουρελόχαρτα, όσο και για τη συνέχιση της αδιέξοδης πολιτικής που θα οδηγήσει σε νέο δημοσιονομικό εκτροχιασμό, αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας και νέες φαιδρές δικαιολογίες των μνημονιακών κομμάτων για την ανάγκη λήψης και άλλων μέτρων.

    «Η επαναδιαπραγμάτευση θα εφαρμοστεί στο ακέραιο. Όλοι ξέρουμε τις δυσκολίες. Ούτε τους καλούς μαθητές θα κάνουμε απέναντι στους εταίρους μας, ούτε όμως και εκείνους που μόνο απαιτούν και δεν συμβάλλουν με τη στάση τους στην προώθηση μίας λύσης. Όλα θα γίνουν στο χρόνο τους», τονίζει σε συνέντευξή του στο Πρώτο θέμα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

    «Η επαναδιαπραγμάτευση είναι σκέτη κοροϊδία. Εμπαίζουν το λαό. Πέρα από τα κυβερνητικά κόμματα και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος από την κατάργηση των μνημονίων έφτασε να κατηγορεί τη συγκυβέρνηση ότι δεν αναδιαπραγματεύεται. Ο λαός δεν χρωστάει ούτε ευρώ. Χρειάζεται μονομερής διαγραφή του χρέους στο πλαίσιο της αποδέσμευσης από την Ε.Ε. με λαϊκή εξουσία», σημειώνει στη Real News η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

    «Νέο γύρο αιματηρών θυσιών για τους Έλληνες αποφασίζει η εγχώρια τρόικα. Θυσίες χαμένες για ένα πρόγραμμα αποτυχημένο, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην υποδούλωση της χώρας και την παραχώρηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών μας στους ξένους. Έλληνες αντισταθείτε», επισημαίνει η Χρυσή Αυγή.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Κρίσιμη η ερχόμενη εβδομάδα για την εξεύρεση των 11,6 δις. ευρώ

    Χρυσή Αυγή: Νέες χαμένες αιματηρές θυσίες των Ελλήνων

    Επανέρχεται ο Φ. Ρέσλερ λέγοντας «Όχι βοήθεια χωρίς αντιπαροχές»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ: Γιάννης Χρηστάκος

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012 21:04

    Είδηση: 18282

    [03] Σάλος για την αναφορά Ρογκ πως οι αγώνες γύρισαν σπίτι τους

    Αίσθηση και αντιδράσεις προκάλεσε η αναφορά του Ζακ Ρογκ, προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου πως οι αγώνες γύρισαν στο σπίτι τους. Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΛΑΟΣ επέκριναν τις δηλώσεις του κ. Ρογκ με σκληρές ανακοινώσεις. Στο χαιρετισμό του ο Ζακ Ρογκ ανέφερε συγκεκριμένα ότι κατά κάποιον τρόπο οι Αγώνες επιστρέφουν σπίτι τους, υπό την έννοια ότι η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που ανέπτυξε μεθοδικά τον αθλητισμό και τον συνέδεσε με την εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

    «Να ανακαλέσει άμεσα τη δήλωσή του και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους Έλληνες και την Ελλάδα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και που θα είναι εσαεί η μητέρα τους» ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δια του κοινοβουλευτικού τους εκπροσώπου, Τέρενς Κουίκ, από τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

    Ο κ. Κουίκ χαρακτήρισε τον Ζαγκ Ρογκ ως «απαράδεκτο, ανιστόρητο, προκλητικό και άξιο συνεχιστή της εμπορευματοποίησης του Ολυμπιακού Ιδεώδους» και καταλόγισε έλλειψη αντίδρασης από πλευράς της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής, τόσο του προέδρου Σπύρου Καπράλου, όσο και του επικεφαλής Ισίδωρου Κούβελου, καθώς επίσης και του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη.

    «Οι ανιστόρητοι και αλαζόνες Ευρωπαίοι παράγοντες κάνουν κάθε πολιτισμένο άνθρωπο να γελά με τις άθλιες δηλώσεις τους. Υπό μία έννοια έχει δίκιο ο Ζακ Ρογκ καθώς τα σύγχρονα Olympic Games, των πολυεθνικών και του εμπορίου, δεν έχουν καμία σχέση με το Αθάνατο Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα», σημείωσε η Χρυσή Αυγή.

    «Οι σνομπ λιγούρηδες του διεθνούς τζετ σετ, όταν διευθύνουν Οργανισμούς, τουλάχιστον πρέπει να ξέρουν την ιστορία του θέματος που καλούνται να καλύψουν. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν στην Ελλάδα τον 8ο αιώνα π.Χ., όταν στη χώρα του Ρογκ έτρωγαν βελανίδια, όταν δεν έτρωγαν ο ένας τον άλλον.», τόνισε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης που ζήτησε να επιστρέψουν οι Αγώνες στη γενέτειρά τους, την Αρχαία Ολυμπία, και να πάψουν να είναι περιοδεύων θίασος ανά 4ετία.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από συνομιλία που είχε ο πρόεδρός της Σπύρος Καπράλος με τον κ. Ρογκ, σημειώνεται πως από την πλευρά της ΔΟΕ δόθηκαν οι παρακάτω διευκρινίσεις:

    «O Πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι, όπως γνωρίζουν όλοι οι μαθητές, οι Έλληνες γέννησαν τους Ολυμπιακούς αγώνες και η Ελλάδα είναι η γενέτειρα (το σπίτι) των Ολυμπιακών. Αλλά χτες στο λόγο του είπε ότι η Βρετανία είναι "το σπίτι του σύγχρονου αθλητισμού" όπου οι κανόνες και οι κώδικες πολλών σύγχρονων αγωνισμάτων εφευρέθηκαν και κωδικοποιήθηκαν το 19ο αιώνα. Υπ' αυτή την έννοια, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το σπίτι του σύγχρονου αθλητισμού αλλά η Αθήνα είναι το σπίτι των Ολυμπιακών».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012 21:04

    Είδηση: 18280


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 28 July 2012 - 20:49:33 UTC