Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-07-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται η διαβούλευση για τα μέτρα-Συμφωνία για στρατηγικό σχεδιασμό
  • [02] Σφοδρή κόντρα για την ΑΤΕ-Την Παρασκευή ενημέρωση της Βουλής
  • [03] Στουρνάρας: Μέτρα θα ανακοινωθούν όταν θα υπάρξει τ' άριστο μίγμα
  • [04] Βενιζέλος: Συνολικό στρατηγικό σχέδιο για την κρίση
  • [05] Κουβέλης: Υπάρχει συμφωνία για το στρατηγικό σχεδιασμό

    [01] Συνεχίζεται η διαβούλευση για τα μέτρα-Συμφωνία για στρατηγικό σχεδιασμό

    Σύμφωνα με τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη κατά την σύσκεψη δεν συζητήθηκαν συγκεκριμένα μέτρα. Όπως άφησε νοηθεί ο υπουργός Οικονομικών, κάποια από τα μέτρα ακόμα αναζητούνται. «Τα ψάχνουμε. Προσπαθούμε να βρούμε το άριστο μείγμα. Αν βρούμε το άριστο μείγμα θα το ανακοινώσουμε» τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

    Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η σύσκεψη πήγε αρκετά καλά και πως όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να εξευρεθούν περίπου 11,5 δισ. από τις δαπάνες και επεσήμανε ότι το ζητούμενο είναι οι επιλογές που θα γίνουν να μην ακυρώσουν τη δυνατότητα της χώρας για επαναδιαπραγμάτευση και κυρίως τη δυνατότητα να παραμείνει στην ευρωζώνη.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ είναι μία από τις τρεις παραμέτρους ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας, σε συνδυασμό όμως με πολιτικές ανάπτυξης και διατήρησης του ονομαστικού βάρους του χρέους.

    «Έχουμε μπροστά μας τα συγκεκριμένα ζητήματα, αλλά ταυτόχρονα έχουμε μπροστά μας και μια ελληνική κοινωνία η οποία δεν μπορεί να σηκώσει άλλα βάρη» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Φώτης Κουβέλης από την πλευρά του και επεσήμανε ότι δεν έγινε συζήτηση για μέτρα περικοπών.

    Κοινή παράμετρος των δηλώσεων και των τριών, αποτελεί η ανάγκη της επιμήκυνσης του χρόνου της δημοσιονομικής προσαρμογής.

    «Όλοι συμφωνούμε ότι χρειαζόμαστε δυο χρόνια ακόμη και βεβαίως όλοι συμφωνούμε ότι ο δρόμος είναι ανηφορικός και δύσκολος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

    «Ισχύουν όλα όσα έχω πει, και για την επιμήκυνση και για το αντικείμενο των συζητήσεών μου με την τρόικα την Παρασκευή και για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Αυτό γίνεται επισήμως από την κυβέρνηση. Εμείς βοηθούμε με όποια μέσα διαθέτουμε, και στο επίπεδο των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και στο επίπεδο των επαφών μας που έχουμε με διαφόρους παράγοντες και χρειάζεται μια εθνική συστράτευση στην υπόθεση αυτή», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

    «Σας μίλησα για την ανάγκη ενός συνολικού στρατηγικού σχεδιασμού. Στο πλαίσιο αυτού βεβαίως είναι και η επιμήκυνση και όπως μάλιστα την έχουμε συμφωνήσει με την προγραμματική συμφωνία σύγκλισης των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Κουβέλης.

    Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν εντός των προσεχών ημερών.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Στουρνάρας: Μέτρα θα ανακοινωθούν όταν θα υπάρξει τ' άριστο μίγμα

    Βενιζέλος: Συνολικό στρατηγικό σχέδιο για την κρίση

    Κουβέλης: Υπάρχει συμφωνία για το στρατηγικό σχεδιασμό

    ΣΥΡΙΖΑ: Έχουν αποφασιστεί τα επώδυνα και αντικοινωνικά μέτρα

    Νέα σύσκεψη των αρχηγών για το πακέτο μέτρων 11,5 δισ. ευρώ

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012 22:36

    Είδηση: 18387

    [02] Σφοδρή κόντρα για την ΑΤΕ-Την Παρασκευή ενημέρωση της Βουλής

    Μεγάλο τραπεζικό σκάνδαλο που αγγίζει τα όρια της ληστείας, χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την εξαγορά μέρους της ΑΤΕ από την

    Τράπεζα Πειραιώς. Μετά τη συνάντησή του με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των εργαζομένων στην Αγροτική, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι το κόμμα του δεν αναγνωρίζει αυτή τη «δωρεά», όπως τη χαρακτήρισε, και πρόσθεσε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι σ΄αυτές τις αποφάσεις που λαμβάνονται, όπως είπε, στη σκιά, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

    Ο κ.Τσίπρας επιτέθηκε στους κυρίους Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη μιλώντας για αδιαίρετη, αμετάθετη αλλά και προσωπική ευθύνη του καθενός και ανεβάζοντας κι άλλο τους τόνους επεσήμανε ότι «μας κυβερνά μια πτωχευμένη τραπεζοκρατία».

    «Καλώ τον πρωθυπουργό να μην κρύβεται και να έρθει στη Βουλή να δώσει εξηγήσεις», είπε ο Αλέξης Τσίπρας υπενθυμίζοντας ότι, ήδη, από την προηγούμενη Παρασκευή - με επιστολή του - έχει ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής να γίνει άμεσα προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για αυτό το θέμα.

    Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σημείωσε ότι τα περί «χαριστικής μεταβίβασης» της Τράπεζας που αναφέρει ο κ. Τσίπρας είναι απαράδεκτα, όπως απαράδεκτοι και οι σχετικοί χαρακτηρισμοί, που του επιστρέφονται.

    Ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε ότι όλα τα έγγραφα που ζήτησε για την υπόθεση της Αγροτικής Τράπεζας θα του δοθούν άμεσα και επισήμανε ότι όλες οι απαντήσεις για το ζήτημα θα δοθούν στη Βουλή και εκεί θα φανεί ποιοι ασκούν πολιτική υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και ποιοι δημαγωγούν και υπηρετούν άλλα συμφέροντα

    Η κόντρα συνεχίστηκε και στη Βουλή, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε έντονα στην αναγγελία του προεδρεύοντος στη Βουλή, Λεωνίδα Γρηγοράκου, ότι η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την "ιδιωτικοποίηση" της Αγροτικής Τράπεζας, δεν θα συζητηθεί, λόγω κωλύματος του υπουργού - ενώ παράλληλα διανεμήθηκε και γραπτή απάντηση του υπουργού.

    Τελικώς, κατόπιν διαβήματος του ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο της Βουλής, ορίστηκε ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών για το ζήτημα από τον υπουργό Οικονομικών και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος την Παρασκευή το πρωί.

    Όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, τα στοιχεία που μεταβιβάστηκαν από την Αγροτική περιλαμβάνουν:

    21,4 δισ. ευρώ στοιχεία παθητικού, από τα οποία 14,3 δισ. Ευρώ καταθέσεις, 6,7 δισ. ευρώ διατραπεζικές υποχρεώσεις και 0,4 δισ. ευρώ λοιπές υποχρεώσεις

    και 14,7 δισ. ευρώ στοιχεία ενεργητικού, εκ των οποίων 10,6 δισ. Ευρώ χορηγήσεις και 4,2 δισ. ευρώ λοιπά στοιχεία.

    Η διαφορά των 6,7 δισ. ευρώ θα καλυφθεί από το ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

    Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι βασική παράμετρος του εγχειρήματος της μεταβίβασης από τον ειδικό εκκαθαριστή στοιχείων ενεργητικού και παθητικού του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας ΑΕ, έναντι τιμήματος 95 εκατ. Ευρώ, στην Τράπεζα Πειραιώς, αποτέλεσε η διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας στην Ελλάδα, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση η Τράπεζα Πειραιώς.

    Από την Τράπεζα της Ελλάδος υπογραμμίζεται ότι τα μέτρα εξυγίανσης της ΑΤΕ εφαρμόστηκαν σε συνεργασία με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και σε συνεννόηση με την κυβέρνηση και την τρόικα κατ΄εφαρμογή του Μνημονίου.

    Υποστηρίζει ότι η διαδικασία έγινε με πλήρη διαφάνεια, ενώ βάσει του Μνημονίου ο μέτοχος δεν μπορεί να ανακεφαλαιοποιήσει τις κρατικού ενδιαφέροντος τράπεζες μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    Η Τράπεζα της Ελλάδος πριν καταλήξει στην λύση της Πειραιώς διεξήγαγε εμπιστευτική διαγωνιστική διαδικασία απευθυνόμενη στις τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, οι οποίες ωστόσο δεν έδειξαν ενδιαφέρον, ενώ η ανάθεση σε δύο διεθνείς επενδυτικές τράπεζες αναζήτησης επενδυτή στο εξωτερικό δεν τελεσφόρησε.

    Υπενθυμίζεται ότι η ΑΤΕ κατετάγη τελευταία στην πανευρωπαϊκή άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων του 2011 μεταξύ όλων των τραπεζών που συμμετείχαν πανευρωπαϊκά. Μάλιστα μετά την ολοκλήρωση του PSI ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας υποχώρησε στο -20%, έναντι 8% που είναι το ελάχιστο αποδεκτό όριο.

    Ανακεφαλαιοποίηση για όλες τις τράπεζες ,όχι μόνο για τις ιδιωτικές ζητά η ΟΤΟΕ , η οποία προχώρησε σήμερα σε 24ωρη απεργία. Οι υπάλληλοι της Αγροτικής Τράπεζας προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Τρίτη.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Αλ. Τσίπρας: Άμεση συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών για την ΑΤΕbank

    Δριμεία κριτική Σ. Κεδίκογλου στον Α. Τσίπρα για την ΑΤΕ

    Αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της ΑΤΕ - Επαναλαμβανόμενες απεργίες

    Τράπεζα Πειραιώς: Διασφαλίζονται πλήρως οι θέσεις εργασίας της ΑΤΕ

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012 21:55

    Είδηση: 18384

    [03] Στουρνάρας: Μέτρα θα ανακοινωθούν όταν θα υπάρξει τ' άριστο μίγμα

    Τα μέτρα θα ανακοινωθούν όταν θα έχει βρεθεί το άριστο μείγμα τόνισε ο Υπουργός Οικονομίας, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως τόνισε ο δρόμος είναι ανηφορικός και δύσκολος και οι επιλογές δεν πρέπει να ακυρώσουν την επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος και την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

    Η δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα

    «Όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να βρεθούνε 11,5 δις ευρώ περίπου από τις δαπάνες, όλοι συμφωνούμε ότι χρειαζόμαστε δυο χρόνια ακόμη και βεβαίως όλοι συμφωνούμε ότι ο δρόμος είναι ανηφορικός και δύσκολος, όμως το ζητούμενο είναι οι επιλογές μας να μην ακυρώσουν τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης, και κυρίως να μην ακυρώσουν τη δυνατότητα να παραμείνει η χώρα μας στην ευρωζώνη.

    Δημοσιογράφος: Κύριε υπουργέ, τα 11,5 δις ευρώ θα ανακοινωθούν πριν ξεκινήσει η επαναδιαπραγμάτευση;

    Ι. Στουρνάρας: Τα ψάχνουμε. Προσπαθούμε να βρούμε το άριστο μίγμα.

    Δημοσιογράφος: Κύριε υπουργέ, υπάρχει αλλαγή στρατηγικής;

    Ι. Στουρνάρας: Όχι, δεν υπάρχει καμιά αλλαγή στρατηγικής.

    Δημοσιογράφος: Θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας;

    Ι. Στουρνάρας: Αν βρούμε το άριστο μίγμα, θα το ανακοινώσουμε.

    Δημοσιογράφος: Η τρόικα θα παραμείνει, κ. υπουργέ, μέχρι την ανακοίνωση;

    Ι. Στουρνάρας: Θα παραμείνει όσο χρειαστεί».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012 21:55

    Είδηση: 18379

    [04] Βενιζέλος: Συνολικό στρατηγικό σχέδιο για την κρίση

    Τη συμφωνία του Πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών, για ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης, τόνισε στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε ότι χρειάζεται ένα επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θα λαμβάνει υπόψη το μέγεθος της ύφεσης, Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κατά τη συνάντηση δεν έγινε συζήτηση για μέτρα και περικοπές, ωστόσο όπως είπε το πακέτο των μέτρων είναι μαζί με την ανάπτυξη και την ανάγκη να διατηρηθεί βιώσιμο το χρέος οι τρεις παράμετροι για να οδηγηθεί η χώρα σε έξοδο από την κρίση.

    Η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου

    «Διαμορφώνουμε ένα συνολικό στρατηγικό πλαίσιο, που έχει ως βασικό στόχο να βγάλει τη χώρα οριστικά από την κρίση.

    Αυτό σημαίνει ότι πρέπει ν' ανασχέσουμε την ύφεση, να προωθήσουμε μέτρα που τροφοδοτούν την ανάπτυξη, να προωθήσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές για να γίνει η χώρα ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος που λειτουργεί υπέρ των πολιτών του, να προχωρήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις και βεβαίως να πετύχουμε τη δημοσιονομική προσαρμογή.

    Αλλά η δημοσιονομική προσαρμογή, η μείωση του ελλείμματος πρέπει να λάβει υπ' όψιν της το γεγονός ότι έχουμε ύφεση, δυστυχώς πολύ βαθύτερη από αυτήν που είχαν προϋπολογίσει οι θεσμικοί μας εταίροι. Άρα πρέπει να διαμορφώσουμε κι ένα επικαιροποιημένο μακροοικονομικό πλαίσιο.

    Αυτό ήταν το αντικείμενο της συζήτησης. Συμφωνούμε οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί στην ανάγκη να προωθηθεί αυτό το συνολικό στρατηγικό πλαίσιο και θα γίνουν όλες οι αναγκαίες κινήσεις.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, αλλά οι δανειστές ζητάνε 11,5 δις.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η επιμήκυνση είναι προϋπόθεση της δημοσιονομικής προσαρμογής κ. Πρόεδρε;

    ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Ισχύουν όλα όσα έχω πει, και για την επιμήκυνση και για το αντικείμενο των συζητήσεών μου με την τρόικα την Παρασκευή και για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν.

    Αυτό γίνεται επισήμως από την κυβέρνηση. Εμείς βοηθούμε με όποια μέσα διαθέτουμε, και στο επίπεδο των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και στο επίπεδο των επαφών μας που έχουμε με διαφόρους παράγοντες και χρειάζεται μια εθνική συσστράτευση στην υπόθεση αυτή.

    Το ζήτημα είναι εθνικό και το τονίζω αυτό, γιατί δυστυχώς η αντιπολίτευση και κυρίως η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτή που επενδύσει στην καταστροφή και στο αδιέξοδο, που επιχαίρει αν η χώρα πάει άσχημα. Ε, αυτό δε νομίζω ότι είναι μια υπεύθυνη, εθνική στάση.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το πακέτο μέτρων των 11,5 δις θα προηγηθεί της έναρξης της επαναδιαπραγμάτευσης;

    ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Το πακέτο μέτρων των 11,5 δις πρέπει να ξέρετε ότι είναι μία από τις τρεις παραμέτρους που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους, δηλαδή το διατηρούν στο 120% περίπου το 2020. Υπάρχουν άλλες δυο παράμετροι οι οποίες είναι ισοδύναμες.

    Μία παράμετρος είναι να έχουμε σταθερά θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και η δεύτερη παράμετρος να μείνει το ίδιο ονομαστικό βάρος του χρέους. Εγώ έχω μιλήσει και για την ανάγκη θετικών ρυθμών ανάπτυξης και για την ανάγκη κάποια στιγμή να συζητήσουμε πιθανότητες και τρόπους μείωσης του ονομαστικού βάρους του χρέους.

    Άρα, πρέπει να βάλουμε όλα τα θέματα στα συμφραζόμενά τους. Γιατί αλλιώς τρέχουμε πίσω από σημειακές, αν θέλετε, εκδοχές του προβλήματός μας ενώ το πρόβλημά μας δεν είναι σημειακό, δεν είναι το ένα ή το άλλο σημείο. Το πρόβλημά μας είναι συνολικό, πολιτικό, αναπτυξιακό, διαρθρωτικό. Και επί τη βάσει αυτών των παραδοχών, συζητούμε και αγωνιζόμαστε.

    Και δεν πρέπει ν' αγωνιζόμαστε μόνοι. Πρέπει ν' αγωνιστούμε όλοι οι Έλληνες, όλες οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στα μέτρα καταλήξατε σήμερα κ. Πρόεδρε;

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το πακέτο δεν έχει κλείσει κ. Πρόεδρε ακόμα;

    ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Όχι, όχι.. Αυτή είναι μια συζήτηση η οποία τροφοδοτείται ένθεν κακείθεν».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012 21:56

    Είδηση: 18378

    [05] Κουβέλης: Υπάρχει συμφωνία για το στρατηγικό σχεδιασμό

    Συμφωνία για τον στρατηγικό σχεδιασμό ο οποίος περιλαμβάνει και το ζήτημα της επιμήκυνσης, υπήρξε κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ. Σύμφωνα με το Φώτη Κουβέλη κατά τη συζήτηση δεν έγιναν αναφορές σε περικοπές και μέτρα. Τόνισε ωστόσο ότι η συζήτηση συνεχίζεται και θα υπάρξει μέσα στην εβδομάδα και νέα συνάντηση του Πρωθυπουργού σημειώνοντας πως τα προβλήματα είναι πολλά και ακανθώδη, όπως όμως και η αιμορραγία της κοινωνίας.

    Η δήλωση του Φώτη Κουβέλη

    «Τα προβλήματα είναι πολλά, είναι μεγάλα και είναι και ακανθώδη. Για αυτά τα προβλήματα συζητήσαμε και βεβαίως και για το σχεδιασμό αναφορικά με την αντιμετώπιση όλων εκείνων που συνιστούν τις υποχρεώσεις της χώρας.

    Έχουμε μπροστά μας τα συγκεκριμένα ζητήματα, αλλά και ταυτόχρονα έχουμε μπροστά μας μια ελληνική κοινωνία, η οποία δεν μπορεί να σηκώσει άλλα βάρη.

    Συζητήσαμε και συμφωνήσαμε απόλυτα για το στρατηγικό σχεδιασμό αντιμετώπισης όλων αυτών των προβλημάτων».

    Ακολουθούν οι ερωτήσεις

    Ερ: Ζητήσατε παράταση για νέα μέτρα;

    Απ: Δεν ζητήσαμε καμία παράταση. Η συζήτηση συνεχίζεται και θα συνεχιστεί εντός των αμέσως προσεχών ημερών. Δεν συζητήσαμε για περικοπές , δεν συζητήσαμε για τη λήψη μέτρων. Συζητήσαμε για τα υπαρκτά προβλήματα σε σχέση με την κοινωνία. Εκείνο που μας απασχολεί είναι ο συνολικός σχεδιασμός αντιμετώπισης αυτών των δυο ζητημάτων .

    Ερ: Υπάρχει αδιέξοδο στις συζητήσεις;

    Απ: Το αδιέξοδο το επικαλείται κάποιος όταν έχει διαφωνήσει. Δεν υπάρχουν διαφωνίες, είμαστε απόλυτα σύμφωνοι στους δυο προηγούμενους άξονες για τους οποίους σας μίλησα .

    Ερ: Τίθεται θέμα επιμήκυνσης;

    Απ: Σας μίλησα για την ανάγκη ενός στρατηγικού σχεδιασμού. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού βεβαίως είναι και η επιμήκυνση και όπως μάλιστα την έχουμε συμφωνήσει με την προγραμματική συμφωνία σύγκλισης των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012 21:56

    Είδηση: 18376


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 30 July 2012 - 20:49:27 UTC