Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-08-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο επίκεντρο η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία
  • [02] Τριαντάφυλλος: Να επιστρέψουν τα χρήματα οι μη δικαιούχοι των επιδομάτων τυφλότητας στη Χίο
  • [03] Ιατρίδη: «Δεν είμαστε υπέρ του ξεπουλήματος, δεν είμαστε υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων»
  • [04] Κοντογιάννης: «Όποιος έχει κλέψει δημόσιο χρήμα να τον βγάλουμε στα μανταλάκια»
  • [05] Λαφαζάνης: «Οι κυρίαρχοι στην ΕΕ βλέπουν το ΣΥΡΙΖΑ με απόλυτη εχθρότητα»

    [01] Στο επίκεντρο η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία

    Ο Δήμαρχος Παλλήνης, εξήγησε, ότι το κοστολόγιο ανά δρομολόγιο διαμορφώθηκε, από 230 € στα 30 € κατά μέσο όρο, με αποτέλεσμα οι λεωφορειούχοι να μην ενδιαφέρονται πια να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και το πρόβλημα για τη μεταφορά των μαθητών να παραμένει άλυτο ή να «λύνεται» εν μέρει με πρακτικές που γενούν επιπλέον εμπόδια και αναστάτωση στους χώρους της εκπαίδευσης.

    Δίνοντας πρόσθετες διευκρινίσεις, ανέφερε ότι η ΚΥΑ που ορίζει τη διαδικασία και το ύψος των κομίστρων για τη μίσθωση σχολικών λεωφορείων εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2011 και συμπλήρωσε ότι το ζήτημα γνωστοποιήθηκε και στα αρμόδια υπουργεία από το Φεβρουάριο του 2012, μέχρι και τη στιγμή που συνεχίζονταν αναγκαστικά, μετά από παρατάσεις, οι συμβάσεις της Νομαρχίας για τη μίσθωση λεωφορείων με σκοπό τη μεταφορά μαθητών προς και από τα σχολεία.

    Μετά την μετάθεση της σχετικής αρμοδιότητας στους Δήμους, ο Δήμος Παλλήνης μείωσε τους αριθμούς των δρομολογίων των σχολικών λεωφορείων, από 54 δρομολόγια (με κόστος 1.150.000) σε 38 (με κόστος προϋπολογισμού 480.000). Ο δήμαρχος Παλλήνης υπογράμμισε, ότι το πρόβλημα είναι πολλαπλό, και αφορά σε ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο στην Αττική.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Νικόλας Περδικάρης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2012 15:44

    Είδηση: 19020

    [02] Τριαντάφυλλος: Να επιστρέψουν τα χρήματα οι μη δικαιούχοι των επιδομάτων τυφλότητας στη Χίο

    «Εφόσον δεν τα δικαιούται πρέπει να τα επιστρέψει. Δεν υπάρχει δυνατότητα άλλη, διότι όπως υπάρχει αυτή η περίπτωση, μπορεί να υπάρχει αντίστοιχα και κάποια άλλη περίπτωση» δήλωσε στη ΝΕΤFM ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος για τα επιδόματα τυφλότητας στη Χίο.

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΥΦΛΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ

    Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ: «Υπήρξε μια πολύ έντονη προβολή αυτού του ζητήματος, το οποίο αδικεί και το νησί και κάπου μας προβάλλουν και με ένα τρόπο, ο οποίος δεν ανταποκρίνεται και πάρα πολύ στην πραγματικότητα.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Πρέπει να επιστραφούν αυτά τα χρήματα στο ελληνικό δημόσιο;»

    Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ: «Εφόσον δεν τα δικαιούται πρέπει να τα επιστρέψει. Δεν υπάρχει δυνατότητα άλλη, διότι όπως υπάρχει αυτή η περίπτωση, μπορεί να υπάρχει αντίστοιχα και κάποια άλλη περίπτωση. Μπορεί να υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις, οι οποίες δυστυχώς μειώνουν τη δυνατότητα του κράτους να βοηθά αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη.»

    ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ: «Εγώ θεωρώ ότι ο κάθε πολιτικός αρχηγός δεν είναι δυνατόν να ταυτίζεται με τον άλλον. Καθένας έχει κάποιες διαφορετικές πολιτικές προτεραιότητες, έχει μια διαφορετική ιδεολογική καταβολή, βάζει διαφορετικά τα ζητήματα μέσα στην ίδια κυβέρνηση και το ζητούμενο είναι να υπάρχει μια κοινή συνισταμένη, και βέβαια να πετύχει αυτή η κυβέρνηση. Νομίζω ότι στο τέλος, μετά από αρκετές συζητήσεις, βρίσκεται.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2012 14:36

    Είδηση: 19013

    [03] Ιατρίδη: «Δεν είμαστε υπέρ του ξεπουλήματος, δεν είμαστε υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων»

    «Δεν είμαστε υπέρ του ξεπουλήματος. Δεν είμαστε υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων» δήλωσε στη ΝΕΤFM η βουλευτής «Ανεξάρτητοι Έλληνες» Μίκα Ιατρίδη και πρόσθεσε πως το κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» είναι η μόνη πολιτική δύναμη που από την πρώτη στιγμή έχει μείνει σταθερή στις απόψεις της και στις προτάσεις της.

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Μ. ΙΑΤΡΙΔΗ: «Δεν είμαστε υπέρ του ξεπουλήματος. Δεν είμαστε υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων που πραγματικά ελέω του μνημονίου και ελέω της ύφεσης και της κατάστασης της οποίας επικρατεί, να ξεπουλήσουν πραγματικά δημόσια περιουσία, να ξεπουλήσουν την περιουσία των Ελλήνων πολιτών, των Ελλήνων φορολογουμένων, μόνο και μόνο για να μπορέσουμε να αποπληρώσουμε ένα πολύ μικρό κομμάτι από το τοκογλυφικά τοκοχρεολύσια.»

    Μ. ΙΑΤΡΙΔΗ: «Είμαστε η μόνο πολιτική δύναμη που από την πρώτη στιγμή έχουμε μείνει και είμαστε σταθεροί στις απόψεις μας και τις προτάσεις μας. Είμαστε το μόνο κόμμα στη Βουλή των Ελλήνων που δεν έχουμε παρεκκλίνει καθόλου της πορείας μας και των απόψεών μας σε σχέση με άλλα κόμματα, τα οποία αυτή τη στιγμή ακόμα και οι συγκυβερνώντες, ακόμα και η ίδια η κυβέρνηση έχει κάνει στροφή 360 μοιρών από αυτά που έλεγε προεκλογικά.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Από αντιπολιτευόμενα κόμματα υπάρχουν παρεκκλίσεις;»

    Μ. ΙΑΤΡΙΔΗ: «Και από αντιπολιτευόμενα. Γιατί, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συγκεκριμένη πολιτική όσον αφορά το μνημόνιο; Έχει ξεκαθαρίσει ποτέ αν μιλά για καταγγελία, αν μιλά για επαναδιαπραγμάτευση; Η μόνη σταθερή πολιτική που έχουν μέχρι τώρα είναι το θέμα των λαθρομεταναστών, που η ίδια η κοινωνία έχει αντιδράσει.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2012 14:33

    Είδηση: 19011

    [04] Κοντογιάννης: «Όποιος έχει κλέψει δημόσιο χρήμα να τον βγάλουμε στα μανταλάκια»

    «Όποιος έχει κλέψει δημόσιο χρήμα, που δημόσιο χρήμα σημαίνει χρήμα του ελληνικού λαού, ναι, να τον βγάλουμε στα μανταλάκια. Και το κυριότερο, ας επιστραφεί η περιουσία στο ελληνικό δημόσιο, από κει που τα έκλεψε.» δήλωσε ο βουλευτής ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης στη ΝΕΤFM.

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Γ. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Είναι δεδομένο ότι η λέξη ανάπτυξη έχει γίνει καραμέλα στα χείλη όλων των πολιτικών, όχι μόνο τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και τα προηγούμενα. Είναι η πρώτη φορά, όμως, που εδώ μιλάμε πλέον για συγκεκριμένα πράγματα. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε ακούσει συγκεκριμένες κατευθύνσεις ή δραστηριότητες που πρέπει να αναλάβουμε.»

    ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΑΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

    Γ. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Έχει ψηφιστεί συγκεκριμένος νόμος με το κλείσιμο της Βουλής το Μάρτιο του 2012, είναι ίσως ο πρώτος νόμος που θα έπρεπε να εφαρμοστεί. Ήταν μια διακομματική πρωτοβουλία του Απόστολου Κακλαμάνη που είχε έρθει στη Βουλή. Ας εφαρμόσουμε αυτό το νόμο. Είναι ένας νόμος τον οποίο μετά είχε υιοθετήσει και η ΝΔ και όλα τα κόμματα, γιατί ήταν διακομματική η πρωτοβουλία και ψηφίστηκε ομόφωνα από όλα τα κόμματα. Ας εφαρμόσουμε αυτό το νόμο, και θα μου πείτε «να βγάλουμε στα μανταλάκια κάποιους». Ναι, πρέπει να βγουν. Όποιος έχει κλέψει δημόσιο χρήμα, που δημόσιο χρήμα σημαίνει χρήμα του ελληνικού λαού, ναι, να τον βγάλουμε στα μανταλάκια. Και το κυριότερο, ας επιστραφεί η περιουσία στο ελληνικό δημόσιο, από κει που τα έκλεψε.»

    ΓΙΑ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    Γ. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Το κακό είναι να υπάρξει μια μικροκομματική εκμετάλλευση με στόχο την πτώση της κυβέρνησης. Τέτοιο πράγμα δε φαίνεται. Εγώ βλέπω ότι υπάρχει μια ειλικρινής διάθεση από όλα τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση. Και ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να αντέξει μικροκομματικές εκμεταλλεύσεις.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2012 14:18

    Είδηση: 19010

    [05] Λαφαζάνης: «Οι κυρίαρχοι στην ΕΕ βλέπουν το ΣΥΡΙΖΑ με απόλυτη εχθρότητα»

    «Είναι προφανές ότι οι κυρίαρχοι στην ΕΕ βλέπουν το ΣΥΡΙΖΑ με απόλυτη εχθρότητα» δήλωσε στη ΝETFM ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε και στην επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» τονίζοντας ότι «Όσα είναι θέματα νομιμότητας, όσα είναι θέματα παραβατικότητας, όσα θέματα αφορούν την ασφάλεια των πολιτών, την ασφάλεια της κοινωνίας, εμείς δεν έχουμε καμία απολύτως αντίρρηση να γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν».

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Είναι προφανές ότι οι κυρίαρχοι στην ΕΕ βλέπουν το ΣΥΡΙΖΑ με απόλυτη εχθρότητα, και το βλέπουν έτσι διότι ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χαλάσει τους σχεδιασμούς που υπάρχουν για να διαμορφώσουν την ΕΕ σε ζώνη νοτιοανατολικής Ασίας από άποψη εργασιακών και κοινωνικών σχέσεων. Αυτή η εχθρότητα απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει πάρει λυσσώδη χαρακτηριστικά, δείχνει τα αποτρόπαια σχέδια που έχουν αυτοί οι κύκλοι για το μέλλον της Ευρώπης.»

    ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ

    Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Όσα είναι θέματα νομιμότητας, όσα είναι θέματα παραβατικότητας, όσα θέματα αφορούν την ασφάλεια των πολιτών, την ασφάλεια της κοινωνίας, εμείς δεν έχουμε καμία απολύτως αντίρρηση να γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν. Εδώ, όμως, δεν είναι η αντίρρησή μας, η διαφωνία μας σε αυτό το θέμα, διότι αυτή η κατάσταση είναι χρόνια. Βλέπω την παιδική πορνεία, βλέπω την άγρια διακίνηση ναρκωτικών, βλέπω την αθλιότητα της μικροληστείας που συμβαίνει γύρω μας, αλλά βλέπω και ταυτόχρονα την αστυνομική παρουσία δίπλα, η οποία δεν ενοχλεί κανέναν. Κάνει βόλτες, κάνει περιπάτους. Εγώ δε στρέφομαι κατά του απλού αστυνομικού, αλλά προφανώς οι άνθρωποι αυτοί έχουν εντολές να μην ενοχλούν απολύτως τίποτα. Και ξαφνικά ένα πρωί, επειδή θέλουν να κάνουν επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς, επειδή έχουν πιεστεί πάρα πολύ από τις πολιτικές και την αγανάκτηση του κόσμου, προσπαθούν να βρουν πολιτικά και κοινωνικά ερείσματα σε επιχειρήσεις δύο και τριών ημερών, οι οποίες επιπίπτουν επί δικαίων και αδίκων, προκειμένου να προσφέρουν καλές εικόνες στα μίντια και να διαμορφώσουν σκηνές τρόμου και φόβου, όπου είναι απαράδεκτες για τον ελληνικό πολιτισμό.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2012 14:09

    Είδηση: 19007


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 9 August 2012 - 16:49:37 UTC